Evolucija ili Kreacija
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 46 of 50
Page 46 of 50 • 1 ... 24 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50
Michael1-
2014-04-23
Re: Evolucija ili Kreacija
To je onaj lik što je prijetio da će raznijeti brane u Nizozemskoj i poplaviti Haag ako ne oslobode Mladića? Super.Michael1 wrote:
Guest- Guest
von_Starhemberg wrote:To je onaj lik što je prijetio da će raznijeti brane u Nizozemskoj i poplaviti Haag ako ne oslobode Mladića? Super.Michael1 wrote:
Srpski patriot, ali vrlo pametan covjek. Kada bi i ti bio toliko pametan, onda ne bih imao brige za tebe, ali ovako.
2014-04-23
Lik je kompletni idiot, očito kakav tip ljudi cijeniš, za mene ti ne brini, dok na ovakve ne obraćam pažnju, znam da je sa mnom još barem donekle sve u redu.Michael1 wrote:von_Starhemberg wrote:To je onaj lik što je prijetio da će raznijeti brane u Nizozemskoj i poplaviti Haag ako ne oslobode Mladića? Super.Michael1 wrote:
Srpski patriot, ali vrlo pametan covjek. Kada bi i ti bio toliko pametan, onda ne bih imao brige za tebe, ali ovako.
Guest- Guest
Michael1 wrote:Tvoja ignorancija premasuje tvoju starost!Ragnarok wrote:Opet ljepiš pamflete koji veze s vezom nemaju.
Kako bi bilo, da ti meni odgovoris na pitanja koja sam ti postavio. Sto i kako mjeris, zelio bih saznati, kada kazes, svjetlost je putovala "12 milijardi godina" dok je od zvijezda dosla do nas, dakle na zemlju?
Hvala unaprijed?
Udaljenost se lako izračuna, pomoću spektra svijetlosti.
Evo ti lako štivo, nadam se da znaš engleski, da ne bi bilo problema, ako ne prevest ću ti sve... http://www.hyperhistory.com/online_n2/civil_n2/prehistory_n2/distances.html
Ragnarok- Posts : 283
2014-04-15
Michael1 wrote:Moze li mi netko od evolucionista odgovoriti na ova pitanja? Dajte evolucionisti, gdje ste?
1) kako je dosao SEX u svijet?
2) Odakle i zasto dolazi cvijece u svijet?
3) Kako je nastao zivot i kodirana informacija?
4) Kako je dosla Chiralnost u svijet?
5) Zasto ljudi pocrvene u nezgodnim situacijama? Odnosno, odakle dolazi Moral i nasa savjest?
6) Kako nastaje nesto sasvim novo u evoluciji? Npr. SVIJEST?
7) Zasto evolucija producira i gubitnike, a kod ljudi je uopce nema?
8) Zasto muskarci misle potpuno drugacije nego zene?
9) Kako je nastao nas CNS?
10) Zasto postoje organizmi koji nisu poslusni, kao mi ljudi?
11) Tko je bio prvi zajednicki predak ljudi i majmuna?
Hvala unaprijed!
Ovoliko pitanja nije moguće odgovoriti u forumskom postu ili par njih.
Prvo pitanje zahtjeva stranice i stranice teksta, tako da ću se posvetiti jednu noć, sve urediti i poslat ti na pm ili e mail ako si ga stavio u profil.
2014-04-15
Iknar wrote:kako ne kuzis pa ti za evoluciju su sipranih mozgova,dakle kao borg,a kolekktivna matrica je Lucifer,a oni ostali radilice,sto boss kaze radilece slusaju,osim ako netkko nije imao odnose u zoo,pa ajde,ima i toga danasMichael1 wrote:Zasto evolucionisti nisu u stanju TE- argumentirati? Vrlo jednostavan odgovor: TE je laz?
dakle ajsno je evolucija je jedna velika laz,pa gle uskoro ce i heteroseksualci biti suđeni jer nisu homoseksualci,isto ti ej is a tom teorijom
dakle ne trosi zivce na bezumnike previse
kada meni recimo netko kaze,da je postao od majmuna ja si milim pa gle mozdfa ti jesi,tko zna gdje ti je mama imala djevojacku i sl
dakle jasno je velika vecina ljudi su maloumnici,bezumnici,ukratkor adilice,sto ce misliti kada to drugi rade za jih,a kakvis u oni briga ih,das im love i prodaju se samo tako
Iknar ti si lažov, što bi reko Izet par excellence, od slanja oluja na područija gdje je bilo sunčano do samo progašenog božanstva. Ljudi su te uhvatili u laži sto puta i ti opet druge prozivaš, vjerovatno za takvog lažova to ne prestavlja problem.
Postanak čovjeka od majmuna nema veze s evolucijom, samo ti nemaš pojma o evoluciji niti ćeš ikada moći shvatiti to, sve dok se krećeš u uskom krugu u kojemu jesi.
2014-04-15
e-one wrote:Ragnarok wrote:e-one wrote:Ragnarok wrote:
Kako to da vidimo zvijezde udaljene milijardama svjetlosni godina?
ima jedna hipoteza/teorija koja je u skladu, odnosno nastoji biti u skladu, sa principima teorije relativiteta i BB-a, po kojoj ako je Zemlja u centru (ili blizu centra) masa onda ono što se opisuje da se dogodilo u zemaljskih 6 dana na velikim udaljenostima je to puno više vremena. sve po "PS": i prostor i vrijeme su relativni.
meni osobno ta teorija uopće ne leži jer se opet sve vrti oko mase/gravitacije, a to se pokazalo manjkavim i na mikro i na makro skali.
Daj ti meni napiši hipotezu o tome kako m vidimo zvijezde udaljene milijardama svjetlosnih godina, ako je svijet nastao za 6 dana prije 6 tisuća i kusur godina.
Hvala.
"milijarde svjetlosnih godina" je prostorna udaljenost, a "6 tisuća i kusur godina" je vremensko razdoblje. uz dilataciju prostora i dilataciju vremena one dvije mjere nisu u kontradikciji.
primjer: voziš auto brzinom 60 km/h u trajanju 1h. izađeš iz auta i nađeš se 120 km udaljen od početne točke. počešeš se lijevom rukom iza desnog uha (kao Koko) i pitaš se jel to moguće. e pa moguće je: dok si ti vozio cestom ta cesta se rastezala.
hahaha, ajde pajdo da se ja i ti nađemo, pa ćemo pokušati proći 120km u sat vremena prosječnom brzinom 60km/h, svaki put kad se to ne dogodi ja ti dam plesku...hahahah
2014-04-15
Michael1 wrote:Zasto evolucionisti nisu u stanju TE- argumentirati?
zato što im je najveći problem baš ono na što se najviše pozivaju, a to je vrijeme.
pokazati dva fosila sa vremenskim odmakom od npr. 2 milijuna godina i međusobnim udaljenostima "preko svijeta" i tvrditi da je to dokaz evolucije je iznimno pretenciozno, da baš ne kažem neozbiljno, pa čak i glupo. trenutno je još na sceni stara garda TE koja svojim autoritetom održava stanje ovakvo kakvo je, a lako bi moglo doći do promjene baš u vremenskom području (datiranju geoloških slojeva, pa time i fosila). to bi smanjilo brojnost "missing link"-ova i uz "punktualni ekvilibrij" bi ta teorija još na nešto i ličila. takav prijelaz moguće ne bude brz i nagao nego možda tek kad izumre ova stara garda.
Michael1 wrote:Vrlo jednostavan odgovor: TE je laz?
na konto TE su ipak potaknuta mnoga istraživanja, pa ne bi bilo fer sve i svakoga osuđivati ili prozivati za laganje. čak i ako se kaže da je TE laž ipak je moguće da je u toj laži zrno istine, manje-više vješto prikrivano i osporavano, pa nam je stoga biti na oprezu prilikom takvih procjenjivanja. ljudi su uložili svoje živote i veliki novci su uloženi u ta istraživanja pa ne se ne bi trebalo sad ići "đonom" na to sve. to što su neki ljudi uhvatili za TE kao za slamku spasa protiv Božjeg stvaranja je njihov osobni problem i to ne znači da je TE njihovo vlasništvo. treba ih pustiti da misle što hoće, ali uz ukazivanje na propuste i/ili na drukčija moguća objašnjenja. ako su ateisti protiv vjernika to ne znači i da vjernici trebaju biti protiv ateista. upravo da vjernici ne trebaju biti protiv (i) ateista je pouka Isusovog nauka. neka TE ide svojim tokom, pa ako/kad uspiju složiti neko plauzibilno objašnjenje to nije u suprotnosti sa vjerom u Boga. ja bi im zahvalio na trudu i čestitao na uspjehu otprilike ovako: dok ste mislili da ste radili u svoju korist i na štetu Boga ustvari ste radili u korist svoje štete (ovo "u korist svoje štete" mi je 1. liga izraz) jer ste uspjeli pokazati da nisu uzalud ili neutemeljeno izrečene riječi Ivana Krstitelja: "Jer, kažem vam: Bog iz ovog kamenja može podići djecu Abrahamovu." (Luka 3:8). tako da ako nekom nije jasno kako bi to Bog mogao podići djecu Abrahamovu iz kamenja moglo bi ga se uputiti da prouči TE.
e-one- Posts : 277
2014-05-21
Ragnarok wrote:
hahaha, ajde pajdo da se ja i ti nađemo, pa ćemo pokušati proći 120km u sat vremena prosječnom brzinom 60km/h,
eh, "pajdo", to ti je ilustrativni primjer po Einsteinovim postulatima, pa ako imaš problema s razumijevanjem primjera ne krivi mene. čak i ako se uzme brzina svjetlosti kao konstantnu kakva korist od toga pri izračunavanju udaljenosti kad su i prostor i vrijeme varijable (ili kad je prostor-vrijeme varijabla)?
ako imaš galaksije sa red shiftom onda je neki logičan zaključak da BB još traje. a ako imaš galaksije sa blue shiftom? to bi moglo značiti da je sažimanje također/već u tijeku. da li prvo isključuje drugo?
inače, moguće je primjetiti kako se svakih nekoliko godina (ovih naših, zemaljskih) korigira starost svemira i to ne razmjerno zemaljskim godinama nego u milijardama godina. netko bi mogao pomisliti da se znanstvanici malo prečesto predomišljaju u procjenama, pa iz tog razloga zaključiti da su sve procjene netočne, ali ako se gleda u skladu sa principima po kojima je naveden i gornji primjer onda bi se moglo reći da su sve te procjene bile sukladne: za desetak (zemaljskih) godina svemir može ostariti cca. milijardu godina. pa onda s obzirom na obzir dobro se još i držimo kolko nam je milijuna godina.
Ragnarok wrote:svaki put kad se to ne dogodi ja ti dam plesku...hahahah
eto tebe, ti bi nekom pleske lipia. počeši se livon rukon iza disnog u'eta.
e-one- Posts : 277
2014-05-21
Ragnarok wrote:Michael1 wrote:Moze li mi netko od evolucionista odgovoriti na ova pitanja? Dajte evolucionisti, gdje ste?
1) kako je dosao SEX u svijet?
2) Odakle i zasto dolazi cvijece u svijet?
3) Kako je nastao zivot i kodirana informacija?
4) Kako je dosla Chiralnost u svijet?
5) Zasto ljudi pocrvene u nezgodnim situacijama? Odnosno, odakle dolazi Moral i nasa savjest?
6) Kako nastaje nesto sasvim novo u evoluciji? Npr. SVIJEST?
7) Zasto evolucija producira i gubitnike, a kod ljudi je uopce nema?
8) Zasto muskarci misle potpuno drugacije nego zene?
9) Kako je nastao nas CNS?
10) Zasto postoje organizmi koji nisu poslusni, kao mi ljudi?
11) Tko je bio prvi zajednicki predak ljudi i majmuna?
Hvala unaprijed!
Ovoliko pitanja nije moguće odgovoriti u forumskom postu ili par njih.
Prvo pitanje zahtjeva stranice i stranice teksta, tako da ću se posvetiti jednu noć, sve urediti i poslat ti na pm ili e mail ako si ga stavio u profil.
Odgovaraj svako pitanje pojedinacno i onda nema problema!
Hvala unaprijed!
2014-04-23
Ragnarok wrote:Michael1 wrote:Tvoja ignorancija premasuje tvoju starost!Ragnarok wrote:Opet ljepiš pamflete koji veze s vezom nemaju.
Kako bi bilo, da ti meni odgovoris na pitanja koja sam ti postavio. Sto i kako mjeris, zelio bih saznati, kada kazes, svjetlost je putovala "12 milijardi godina" dok je od zvijezda dosla do nas, dakle na zemlju?
Hvala unaprijed?
Evo ti lako štivo, nadam se da znaš engleski, da ne bi bilo problema, ako ne prevest ću ti sve... http://www.hyperhistory.com/online_n2/civil_n2/prehistory_n2/distances.html
Sto si ti po struci, bilo bi vrlo interesantno saznati?
Kako si i sam shvatio, ili mozda i nisi, ti ne mjeris vrijeme, nego udaljenost. A buduci da ne znas sto mjeris, jer nisi u stanju definirati ni prostor ni vrijeme, ti mjeris iskljucivo kretanje. Dakle, nisi u stanju mjeriti starost Univerzuma, jer nemas pocetne tocke mjerenja: naime nije ti poznata tocka pocetka svemira. I laicima je potpuno jasno, da se kod ovih mjerenja radi o spekulacijama prvog razreda. Zato se ti podatci uvjek i iz nova moraju korigirati, a mozda su svi neispravni.
2014-04-23
e-one wrote:Michael1 wrote:Zasto evolucionisti nisu u stanju TE- argumentirati?Michael1 wrote:Vrlo jednostavan odgovor: TE je laz?
na konto TE su ipak potaknuta mnoga istraživanja, pa ne bi bilo fer sve i svakoga osuđivati ili prozivati za laganje. čak i ako se kaže da je TE laž ipak je moguće da je u toj laži zrno istine, manje-više vješto prikrivano i osporavano, pa nam je stoga biti na oprezu prilikom takvih procjenjivanja. ljudi su uložili svoje živote i veliki novci su uloženi u ta istraživanja pa ne se ne bi trebalo sad ići "đonom" na to sve. to što su neki ljudi uhvatili za TE kao za slamku spasa protiv Božjeg stvaranja je njihov osobni problem i to ne znači da je TE njihovo vlasništvo. treba ih pustiti da misle što hoće, ali uz ukazivanje na propuste i/ili na drukčija moguća objašnjenja. ako su ateisti protiv vjernika to ne znači i da vjernici trebaju biti protiv ateista. upravo da vjernici ne trebaju biti protiv (i) ateista je pouka Isusovog nauka. neka TE ide svojim tokom, pa ako/kad uspiju složiti neko plauzibilno objašnjenje to nije u suprotnosti sa vjerom u Boga. ja bi im zahvalio na trudu i čestitao na uspjehu otprilike ovako: dok ste mislili da ste radili u svoju korist i na štetu Boga ustvari ste radili u korist svoje štete (ovo "u korist svoje štete" mi je 1. liga izraz) jer ste uspjeli pokazati da nisu uzalud ili neutemeljeno izrečene riječi Ivana Krstitelja: "Jer, kažem vam: Bog iz ovog kamenja može podići djecu Abrahamovu." (Luka 3:8). tako da ako nekom nije jasno kako bi to Bog mogao podići djecu Abrahamovu iz kamenja moglo bi ga se uputiti da prouči TE.
Cisto sumnjam da imas pravo.
Ja sam jasno napisao, da oni nisu u stanju TE racionalno argumentirati. Pojedine teorije evolucije se mogu falsificirati, ali ne i sama paradigma evolucije.
Zato je TE- kao Paradigma obicna laz, jer ju se nije u stanju niti verificirati sto je razumljivo, ali niti falsificirati sto upucuje da se radi o lazi.
TE- je konstruk bez Boga, a to je onda jedna veoma smjela teorija, jer su joj mehanizmi lazni, iz cega onda slijedi i lazno ucenje.
Mikroevolutivni procesi su stvarnost, ali makroevolutivni su laz, a to upravo cini TE- laznom, jer se poziva na lazne premise i konkluzije.
Znanstveni nalazi ju obaraju, a to priznaju i sami evolucionisti. Pa ipak oni ostaju pri svojim tvrdnjama, jer bi za TE- bila alternativa STVARANJE, sto vehementno odbacuju.
Zali Boze toliki utroseni novac u istrazivanja i lazne interpretacije, u jednu teoriju koja rusi smisao, cilj i nadu. Teorija koja rusi razum ne moze biti ispravna, jer ako bi to moglo biti ispravno, onda je razum suvisan.
2014-04-23
e-one wrote:Ragnarok wrote:
hahaha, ajde pajdo da se ja i ti nađemo, pa ćemo pokušati proći 120km u sat vremena prosječnom brzinom 60km/h,
eh, "pajdo", to ti je ilustrativni primjer po Einsteinovim postulatima, pa ako imaš problema s razumijevanjem primjera ne krivi mene. čak i ako se uzme brzina svjetlosti kao konstantnu kakva korist od toga pri izračunavanju udaljenosti kad su i prostor i vrijeme varijable (ili kad je prostor-vrijeme varijabla)?
ako imaš galaksije sa red shiftom onda je neki logičan zaključak da BB još traje. a ako imaš galaksije sa blue shiftom? to bi moglo značiti da je sažimanje također/već u tijeku. da li prvo isključuje drugo?
inače, moguće je primjetiti kako se svakih nekoliko godina (ovih naših, zemaljskih) korigira starost svemira i to ne razmjerno zemaljskim godinama nego u milijardama godina. netko bi mogao pomisliti da se znanstvanici malo prečesto predomišljaju u procjenama, pa iz tog razloga zaključiti da su sve procjene netočne, ali ako se gleda u skladu sa principima po kojima je naveden i gornji primjer onda bi se moglo reći da su sve te procjene bile sukladne: za desetak (zemaljskih) godina svemir može ostariti cca. milijardu godina. pa onda s obzirom na obzir dobro se još i držimo kolko nam je milijuna godina.Ragnarok wrote:svaki put kad se to ne dogodi ja ti dam plesku...hahahah
eto tebe, ti bi nekom pleske lipia. počeši se livon rukon iza disnog u'eta.
Ajde se ti vrati ponovo na Einsteina, pa lagano ponovo pročitaj.
Naravno da se korigiraju, znanost nije dogma kao tvoja vjera, otvorena je za nove podatke i otkrića.
2014-04-15
Michael1 wrote:Ragnarok wrote:Michael1 wrote:Tvoja ignorancija premasuje tvoju starost!Ragnarok wrote:Opet ljepiš pamflete koji veze s vezom nemaju.
Hvala unaprijed?
Kako si i sam shvatio, ili mozda i nisi, ti ne mjeris vrijeme, nego udaljenost. A buduci da ne znas sto mjeris, jer nisi u stanju definirati ni prostor ni vrijeme, ti mjeris iskljucivo kretanje. Dakle, nisi u stanju mjeriti starost Univerzuma, jer nemas pocetne tocke mjerenja: naime nije ti poznata tocka pocetka svemira. I laicima je potpuno jasno, da se kod ovih mjerenja radi o spekulacijama prvog razreda. Zato se ti podatci uvjek i iz nova moraju korigirati, a mozda su svi neispravni.
Još sam na fakultetu.
s=v*t...onako jednostavno, pa ti lagano kreni prema težem
Možda jesu, ali to i je ljepota znanosti, priznati svoje greške i djelovati sukladno informacijama koje posjeduje. Za razliku od Biblije koju su pisali LJUDI ograničeni svojim zeitgeistom.
I zbilja triba dobro zatvoriti oči i predmetati ovakve stvari znanosti, dok se tvoje sulude teorije baziraju na doslovnom tumačenju knjige napisane kroz 1300 godina, uređivane kako kome padne napamet radi dnevno politički razloga i punoj lažni i netočni stvari koje su u rangu ako ne i gore od bajki. Zbilja debel obraz
2014-04-15
Michael1 wrote:
Cisto sumnjam da imas pravo.
Ja sam jasno napisao, da oni nisu u stanju TE racionalno argumentirati.
Adje molim te ti racionalno argumentiraj postanak Zemlje i života na njoj po tvojoj bibliji. Daj te racionalne argumente.
Debel obraz, debel
2014-04-15
U pocetku stvori Bog nebo i zemlju.
Ma gdje mozes naci bolju argumentaciju od ove!
Mozda onu tvoju: cijeli svijet je nastao iz nista, slucajno! To nije cak ni za ludjake!
Ma gdje mozes naci bolju argumentaciju od ove!
Mozda onu tvoju: cijeli svijet je nastao iz nista, slucajno! To nije cak ni za ludjake!
2014-04-23
Ragnarok wrote:Michael1 wrote:Ragnarok wrote:Michael1 wrote:Tvoja ignorancija premasuje tvoju starost!Ragnarok wrote:Opet ljepiš pamflete koji veze s vezom nemaju.
Hvala unaprijed?
Još sam na fakultetu.
s=v*t...onako jednostavno, pa ti lagano kreni prema težem
Možda jesu, ali to i je ljepota znanosti, priznati svoje greške i djelovati sukladno informacijama koje posjeduje. Za razliku od Biblije koju su pisali LJUDI ograničeni svojim zeitgeistom.
I zbilja triba dobro zatvoriti oči i predmetati ovakve stvari znanosti, dok se tvoje sulude teorije baziraju na doslovnom tumačenju knjige napisane kroz 1300 godina, uređivane kako kome padne napamet radi dnevno politički razloga i punoj lažni i netočni stvari koje su u rangu ako ne i gore od bajki. Zbilja debel obraz
Jos si na fakultetu, kso cistac WC-ili?
U kojoj si struci, domeni?
Hvala!
2014-04-23
Michael1-
2014-04-23
Michael1-
2014-04-23
Page 46 of 50 • 1 ... 24 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50
Similar topics
» Evolucija ili Kreacija
» UN - evolucija svijesti
» Zemlja je ipak centar svijeta, a kreacija univerzuma, jedino ispravno ucenje............
» Evolucija jede svoju djecu
» Kent Hovind: 'Evolucija je najgluplja religija u povijesti!
» UN - evolucija svijesti
» Zemlja je ipak centar svijeta, a kreacija univerzuma, jedino ispravno ucenje............
» Evolucija jede svoju djecu
» Kent Hovind: 'Evolucija je najgluplja religija u povijesti!
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 46 of 50