ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Evolucija ili Kreacija

Page 41 of 50 Previous  1 ... 22 ... 40, 41, 42 ... 45 ... 50  Next

Go down

Evolucija ili Kreacija - Page 41 Empty Re: Evolucija ili Kreacija

Post by e-one 5/6/2014, 04:54

Michael1 wrote:
 Sada ces vidjeti kako ce prijeci iz stanja mirovanja i stanje pokreta, nekultiviranosti i ad hominem tirada.

ma neka ga, nek kmeči. :) 

nego reci ti meni nešto o falsificiranju teorije. da je neka teorija znanstvena to se potvrđuje time što ju se može falsificirati, jel tako?
na jednoj strani imamo informacije o stvaranju u Postanku, a na drugoj pokušaje opovrgavanja tih informacija uz pomoć teorije evolucije. dakle ti pokušaji falsificiranja biblijskih izvještaja upravo potvrđuju znanstvenost Postanka.
a to što se teoriju evolucije ne može falsificirati pokazuje da nije znanstvena teorija pogotovo stoga što je TE falsifikacija/negacija navoda iz Postanka.

e-one

2014-05-21

Back to top Go down

Post by Michael1 5/6/2014, 10:35

e-one wrote:
Michael1 wrote:
 Sada ces vidjeti kako ce prijeci iz stanja mirovanja i stanje pokreta, nekultiviranosti i ad hominem tirada.

nego reci ti meni nešto o falsificiranju teorije. da je neka teorija znanstvena to se potvrđuje time što ju se može falsificirati, jel tako?
na jednoj strani imamo informacije o stvaranju u Postanku, a na drugoj pokušaje opovrgavanja tih informacija uz pomoć teorije evolucije. dakle ti pokušaji falsificiranja biblijskih izvještaja upravo potvrđuju znanstvenost Postanka.
a to što se teoriju evolucije ne može falsificirati pokazuje da nije znanstvena teorija pogotovo stoga što je TE falsifikacija/negacija navoda iz Postanka.  

Imas potpuno pravo. TE- kao paradigma  ne moze se falsificirati. Iskljucivo se mogu falsificirati pojedine teorije , a ima ih 5 etabliranih. :tu

Male
2014-04-23

Back to top Go down

Post by Ragnarok 5/6/2014, 11:17

Michael1 wrote:
Ragnarok wrote:
Michael1 wrote:Ako nisi sposoban argumentirati ono sto tvrdis, zamolio bih te da ne spamiras temu!
Hvala!

Hehe, fino si napiso da je biblija izvor sve medicine, ja sam ti reko da ne pričaš gluposti.

Ajde sad ti nama argumentiraj svoj stav, kako nije moderna medicina odgovorna i znanost općenito, nego biblija.

Idi svojim putem i nemoj se vise sramotiti, jer ja sam lijecnik!

Da i? Ti si doktor i ne možeš biti u krivu? Ako jesi uopće doktro.

Šta ličiš doture?
Ragnarok
Ragnarok

2014-04-15

Back to top Go down

Post by Ragnarok 5/6/2014, 11:18

Michael1 wrote:
e-one wrote:
Michael1 wrote:

Imas potpuno pravo. TE- kao paradigma  ne moze se falsificirati. Iskljucivo se mogu falsificirati pojedine teorije , a ima ih 5 etabliranih. :tu

Vi još niste skužili da se evolucija ne bavi postankom svemira niti života na Zemlji.

Mic po mic
Ragnarok
Ragnarok

2014-04-15

Back to top Go down

Post by zanstr 5/6/2014, 16:42

Glavna zabluda kod kreacionista je to što u biti ne shvaćaju ili ne žele shvatiti o čemu se tu radi. Oni koji ne mogu shvatiti, vjerojatno imaju malo skromniji IQ. Dok oni koji ne žele shvatit su jednostavno zločesti i guraju svoju propagandu u sve pore društva nadajući se da će time osigurati moć i kontrolu svojoj ideologiji. Simple as that.

'Tako i kad molite, ne budite kao licemjeri. Vole moliti stojeći u sinagogama i na raskrižjima ulica da se pokažu ljudima. Zaista, kažem vam, primili su svoju plaću.
6Ti, naprotiv, kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata i pomoli se svomu Ocu, koji je u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti.' - Isus   :rofl  
zanstr
zanstr

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Michael1 5/6/2014, 16:50

zanstr wrote:Glavna zabluda kod kreacionista je to što u biti ne shvaćaju ili ne žele shvatiti o čemu se tu radi. Oni koji ne mogu shvatiti, vjerojatno imaju malo skromniji IQ. Dok oni koji ne žele shvatit su jednostavno zločesti i guraju svoju propagandu u sve pore društva nadajući se da će time osigurati moć i kontrolu svojoj ideologiji. Simple as that.

Teorije zavjere ne koriste ti odvise puno, ili cak nista. Mahanje IQ- vrijednostima jos manje. Ako vec ideologija, onda ona prava, ateisticko-evolucionisticka, besciljna, besmislena i beznadna. Frapirajuca depresija! jocolor  geek

Male
2014-04-23

Back to top Go down

Post by oldie 5/6/2014, 18:54

e-one wrote:
Michael1 wrote:

Evolucija ili Kreacija - Page 41 OMG--omg-oh-my-god-shock-smiley-emoticon-000702-medium Evolucija ili Kreacija - Page 41 Suicide

2014-04-28

Back to top Go down

Post by zanstr 5/6/2014, 18:56

oldie wrote:
e-one wrote:
Michael1 wrote:

Evolucija ili Kreacija - Page 41 OMG--omg-oh-my-god-shock-smiley-emoticon-000702-medium Evolucija ili Kreacija - Page 41 Suicide
Tek sam sad skužio ovo.

lol!
Potencijalni kandidat za najgluplji upis svih vremena na cjelom internetu a i šire.

'Tako i kad molite, ne budite kao licemjeri. Vole moliti stojeći u sinagogama i na raskrižjima ulica da se pokažu ljudima. Zaista, kažem vam, primili su svoju plaću.
6Ti, naprotiv, kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata i pomoli se svomu Ocu, koji je u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti.' - Isus   :rofl  
zanstr
zanstr

2014-04-30

Back to top Go down

Post by oldie 5/6/2014, 19:29

zanstr wrote:

Potencijalni kandidat za najgluplji upis svih vremena na cjelom internetu a i šire.
šire

2014-04-28

Back to top Go down

Post by Michael1 6/6/2014, 14:36

oldie wrote:
zanstr wrote:

šire

Multiverzum, ili sire? lol!

Male
2014-04-23

Back to top Go down

Post by Michael1 17/6/2014, 17:36

Evolucija ili Kreacija - Page 41 Dr.%20Gentry
Evolucija je bajka!
[size=32]Bog   je  Stvoritelj[/size]

ZNANSTVENICI U ŠOKU: Dr. Gentry u potpunosti srušio teoriju evolucije

Dr. Robert Gentry, vodeći svjetski stručnjak iz područja radiokemije i geokemije, došao je do otkrića kako su granitne stijene stvorene za nekoliko minuta, a ne nekoliko milijuna godina, otkrića koje je u potpunosti razbilo teoriju evolucije. 

Zamislite ovu konstelaciju:  netko na univerzi daje otkaz S. Hawking-u.  To bi bila udarna vijest u svim svjetskim medijima. Nešto slično se dogodilo dr. Robertu Gentry, vodećem svjetskom stručnjaku iz područja radiokemije i geokemije. Razlog? Otkriće koje je razbilo teoriju evolucije.

Oak Ridge Laboratorij u Americi je jedna od najpoznatijih laboratorija na svijetu iz područja radiokemije i geokemije. Stručnjaci ove tvrtke se bave različitim poslovima, a jedan od njih je sigurno skladištenje nuklearnog otpada u osnovnim stijenama Zemlje – granitu. Vodeći stručnjak ove tvrtke, do skoro, bio je Dr. Robert Gentry, koji je objavio mnoštvo znanstvenih radova u najpoznatijim svjetskim znanstvenim časopisima. Ali, jednog dana mu je uručen otkaz. Razlog? Njegova nevjerojatna otkrića koja osporavaju teoriju evolucije, koja se usudio objaviti u najpoznatijim znanstvenim časopisima. I ne samo to. Na suđenju u državi Arkansas, usudio se biti svjedok koji je branio uvođenje biblijskog koncepta stvaranja u školske programe.

Zbog svega navedenog, zamolili smo dr. Roberta Gentrija za kratak intervju.

Dr. Gentry, recite nam kako je sve počelo u Vašem slučaju koji je uzburkao znanstvenu i širu javnost?

- Rođen sam u liberalnoj kršćanskoj obitelji u Americi i nisam se mnogo zanimao za pitanja znanstvenog dokazivanja točnosti Biblije, već sam bio kršćanin po vjerovanju i bilo mi je važno da Bog postoji, ali nisam ulazio u detalje odnosa teologije i znanosti. Dok sam studirao fiziku, primijetio sam se kako su se neki religiozni studenti bunili kada je profesor iznosio navodne dokaze za evoluciju i Veliki Prasak. Profesor ih je umirivao riječima da je “možda Bog pokrenuo Veliki Prasak i evoluciju, a da su dani Stvaranja ustvari simbolično prikazani milijunima godina evolucije koju je Bog vodio”.

Prihvatio sam takvo znanstveno tumačenje i kasnije kao profesor predavao studentima “evoluciju koju je Bog vodio”.

Što vas je potaknulo da promijenite svoje mišljenje o evoluciji?

- Jednog dana prišao mi je čovjek koji me je pitao vjerujem li da su 10 Božjih zapovijedi istinite. Odgovorio sam potvrdno. Onda me je pitao vjerujem li zaista kako su dani Stvaranja simbolički te da predstavljaju milijune godina evolucije. Odgovorio sam potvrdno. Tada me je podsjetio na riječi jedne od zapovijedi koja kaže kako trebamo šest dana raditi, a sedmog se odmaramo “jer je Bog za šest dana sve stvorio, a sedmoga je odmorio”. Čovjek je nastavio: “Ako dani Stvaranja simbolički predstavljaju milijune godina, onda ova Zapovijed nema smisla. A ako ona nema smisla, kako možemo prihvatiti da i ostale zapovijedi imaju smisla. “

Bio sam zatečen i nisam znao što mu odgovoriti. Moje vjerovanje u Boga i posvećenost znanosti su dospjeli u veliku krizu. Bilo bi više nego licemjerno da i dalje studentima predajem nešto u što nisam više mogao vjerovati – da su evolucija i Biblija kompatibilni.

Kako ste riješili problem koji je nastao?

- Pošto sam više vjerovao Bibliji nego teoriji evolucije, odlučio sam istražiti pitanje nastanka Zemlje i njezine starosti. Došao sam do nevjerojatnih otkrića i pokušat ću vam ih sada približiti na jedan zanimljiv način.

Većina ljudi je čula za vitamin C. Njega proizvode biljke, a čovjek je od nedavno u stanju praviti ga u obliku šumećih tableta. Ako tabletu ovog vitamina stavimo u čašu vode, ona će početi da se raspada stvarajući mjehuriće u vodi. Pretpostavimo da je tableti vitamina C potrebana jedna minuta da se potpuno raspadne u vodi oslobađajući mjehuriće.

Što bi se dogodilo ako bismo u čašu vode stavili tabletu vitamina C, a onda odmah čašu stavili u zamrzivač? Zamrzivaču bi bilo potrebno oko 15 minuta da zaledi vodu. Bi li nakon 15 minuta u zaleđenoj vodi pronašli mjehuriće nastale od raspadanja tablete?

Naravno da ne, jer je proces raspadanja tablete mnogo brži od procesa zaleđivanja vode. Ali, ako biste vidjeli čašu zaleđene vode u kojoj se nalaze uhvaćeni mjehurići tablete vitamina C, što biste zaključili? Jedini mogući zaključak bio bi da je u pitanju neki model zamrzivača koji je u stanju da zamrzne vodu brže nego što se tableta vitamina C raspadne – brže od minute.

Dakle, ako bismo imali pred sobom čašu vode sa zaleđenim mjehurićima tablete vitamina C, mogli bismo izvući najmanje dva zaključka:

1. Netko je ubacio tabletu vitamina C u čašu vode.

2. Voda u čaši se zaledila za manje od minute, jer se u vodi nalaze uhvaćeni mjehurići tablete koja se raspala.

Ovaj primjer sa čašom vode, tabletom vitamina C i zamrzavanjem, naveo sam kako biste bolje razumjeli ono što sam otkrio.

Već smo spomenuli kako se u biljkama odvijaju određeni procesi u kojima se stvaraju vitamini, a među njima i vitamin C. S druge strane, u stijenama se odvijaju procesi gdje se određeni kemijski elementi raspadaju i na taj način stvaraju određeni tip “mjehurića” u stijeni.

Primjerice, u stijenama često pronalazimo milijune atoma nestabilnog urana, koji su zajedno grupirani u mikroskopski maloj točki, i koji se raspadaju. Prilikom raspadanja, oni izbacuju male čestice na sve strane. Tako stvaraju oštećenja u čvrstoj stijeni u obliku mjehurića. Neki nestabilni elementi se raspadaju u više koraka, tako da često pronalazimo po nekoliko mjehurića koji se nalaze jedni u drugima. Ukoliko stijenu presiječemo po sredini ovih mjehurića, na presjeku ćemo vidjeti koncentrične krugove.

Neki nestabilni kemijski elementi se raspadaju brže, a neki sporije, ali svoje mjehuriće raspadanja mogu ostaviti samo u čvrstoj stijeni. Ako je stijena tekuća, kao što je to slučaj s usijanom lavom, tada oni ne mogu ostaviti mjehuriće – na isti način kao što tableta vitamina C ne može ostaviti mjehuriće raspadanja u tečnoj, već samo u zaleđenoj vodi.

A sada da primijenimo naše znanje o “mjehurićima” na pitanje nastanka planeta Zemlje. Poznato je kako je najveći dio naših kontinenata sačinjen od stijene koja se zove granit. Međutim, dugo vremena nije se znalo kako je nastao granit, jer se nigdje u prirodi ne može promatrati njegov nastanak, niti ga je ikada bilo moguće napraviti u laboratoriju. Mnogi znanstvenici su zato prihvatili pretpostavku da je osnovna stijena naših kontinenata – granit, nastao polaganim hlađenjem usijane lave tijekom više milijuna godina. I mnogi ljudi kada pomisle na nastanak planeta Zemlje, odmah zamišljaju usijanu planetu koja se polagano hladi tijekom dugih vremenskih razdoblja.

Međutim, ja sam otkrio nešto potpuno suprotno. Naime, na svim kontinentima diljem svijeta, u granitu, pronađeni su mjehurići raspadanja jednog neobičnog kemijskog elementa. U pitanju je polonij, koji se raspada u samo nekoliko minuta. To znači da je granit morao očvrsnuti za najviše nekoliko minuta.

Izvršena su detaljna znanstvena ispitivanja kako bi provjerilo ovo otkriće i prvobitni rezultati su bili potvrđeni. Tako je utvrđeno da naša planeta nije bila usijana masa tijekom više milijuna godina, već je nastala za veoma kratko vrijeme – maksimalno za nekoliko minuta!

Ono što je učinilo ovo otkriće još nevjerojatniji, jeste da tip polonija, koji je ostavio mjehuriće u granitu, ne postoji nigdje u prirodi samostalno, već samo kao dio nekog većeg lanca raspada, kao što je to lanac raspada urana (slika 5).

Dakle, kao što vitamin C ne nastaje nigdje u prirodi samostalno u vidu tablete, tako ni ovaj tip polonija ne nastaje nigdje u prirodi samostalno, kao neovisan kemijski element.

U slučaju zaleđene vode s mjehurićima tablete vitamina C, mogli smo izvesti dva zaključka. Na isti način i ovdje, u slučaju granita za mjehurićima ovog polonija, možemo da izvedemo dva jasna zaključka:

1. Netko je ubacio ovaj tip polonija u granit

2. Granit je očvrsnuo za samo nekoliko minuta.

Treba napomenuti kako i pored brojnih pokušaja, nitko do sada nije uspio osporiti ovo otkriće.

Ovi zaključci jasno ukazuju na Onoga koji je ubacio u polonij u granit i ostavio nam dokaze o stvaranju planeta Zemlje za vrlo kratko vrijeme – upravo onako kako piše u Njegovoj knjizi – Bibliji.  Zato ja ova otkrića u granitu nazivam “otisci Božijih prstiju”.

Kako su ova otkrića utjecala na Vaš problem na poslu?

- Dugo godina sam radio na skladištenju nuklearnog otpada u granitu, tako da sam uzorke granita mogao detaljno istraživati. Pored pronalaska polonija u granitu, koji ukazuje da je naša planeta stvorena za kratko vrijeme, otkrio sam u granitu velike količine helija – plina koji brzo isparava i koji bi odavno ispario iz granita u slučaju da je granit star milijune i milijarde godina. Ali, velike količine helija i u najdubljim slojevima granita ukazuju kako je naša planeta vrlo mlada, samo nekoliko tisuća godina – upravo onako kako tvrdi Biblija.

U to vrijeme je došlo do sudskog spora u državi Arkansas, jer je ta država donijela odluku da se pored teorije evolucije u školske programe uvede i nauka o biblijskom Stvaranju – poznata kao “kreacionizam”. Jedna vrlo utjecajna nevladina organizacija – AKLU, tužila je državu Arkansas zbog takve odluke, s obrazloženjem kako se tom odlukom krši Ustav Amerike u kojem se kaže da su država i religija odvojene.

Dužnosnici države Arkanzas su čuli za moja otkrića i pozvali su me biti svjedokom obrane na suđenju – da branim državu od AKLU. Direktor Oak Ridge Laboratorija, u kojoj sam tada radio, mi je diskretno skrenuo pozornost da ne budem svjedok na tom suđenju, jer će mi biti uskraćen daljnji rad u Laboratoriju. Ja sam ipak prihvatio da budem svjedok na suđenju.

Kako je proteklo suđenje?

- Prvih sedam dana su najpoznatiji evolucionistički znanstvenici u Americi, koje je angažirao AKLU, iznosili pred sucem navodne dokaze za evoluciju. Svi najpoznatiji svjetski mediji, ne samo američki nego i europski, izvještavali su o “sjajnim dokazima svjedoka tužitelja”. Nakon sedam dana ja sam iznio dokaze za mladu Zemlju i gotovo trenutno stvaranje naše planete. Nitko od utjecajnih medija nije o tome izvještavao – samo su lokalni mediji napisali kratke članke u svojim novinama.

Nakon mog uvjerljivog izlaganja, sudac Overton je pozvao vodećeg svjetskog evolucionistu iz područja geologije, Dr. Brenta Dalrympla, da pokuša objasniti moja otkrića. Dr. Dalrymple je sležući ramenima rekao kako sada nije u stanju objasniti moje nalaze u granitu i da je to u ovom trenutku za njega “misterija”. Ali je još dodao da “ne treba se oko toga uzbuđujemo jer će znanost uskoro sigurno uspjeti objasniti ovu MALU MISTERI STVARANJA”.

Sudac Overton je prihvatio ovakvo njegovo “objašnjenje” i AKLU je na kraju dobio proces, a država Arkanzas je morala odustati od uvođenja kreacionizma u školske programe.

Kako ste dočekani na poslu?

- Ubrzo mi je uručen otkaz pod obrazloženjem kako nije potrebno sa mnom produžavati ugovor o suradnji i daljnjem radu.

U kom smjeru se Vaš život i znanstveni rad dalje odvijao?

- Prema riječima Dr. Dalrympla, o “maloj misteriji stvaranja”, napisao sam knjigu “Mala misterija stvaranja” u kojoj sam objasnio svoje dokaze, a snimio sam i dva video materijala o mladoj Zemlji i njenom brzom nastanku. Drago mi je što je Centar za prirodnjačke studije iz Beograda objavio moju knjigu i video materijale i što se javnost može upoznati s ovim važnim otkrićima.

Što bi bio vaš zaključak na kraju?

- Mogu poručiti da je znanost, osobito u posljednjih nekoliko desetljeća, otkrila veliko mnoštvo dokaza koji do detalja potvrđuju autentičnost Biblije. Ta otkrića imaju veliku važnost za nas jer nas dodatno uvjeravaju u ispravnost Božjeg koncepta koji ukazuje da je pitanje morala pitanje sreće, zdravlja i života.

******************************************************************************************************

Dogmaticari i njihovi ideoloski zastitnici na djelu! Ako im nesto ne odgovara, onda se koriste represijom i progonom, cenzurom i zatiranjem Istine.

Uzsaludan im je trud, jer se Istina uvjek sama dokaze i pokaze.

Male
2014-04-23

Back to top Go down

Post by Bran_Do 17/6/2014, 17:50

Robert Gentry..... 

lol!  lol!  lol!  lol!  lol!  lol!  lol!  lol!  lol!

Jer za pozivanje na Roberta Gentryja jedan LOL jednostavno nije dovoljan.....
Bran_Do
Bran_Do

2014-04-17

Back to top Go down

Post by Bran_Do 17/6/2014, 18:23

Gornji kreacionistički propagandni pamflet i nije ništa drugo do upravo pamflet.
Ajmo redom, s obzirom da sam čitao o Gentryju, a do određene mjere se razumijem u geologiju i posjedujem određenu naobrazbu iz iste.

Zašto su Gentryjeve tvrdnje obična anti-znanstvena kreacionistička ludost (kao i sve drugo iz spomenutog tabora)
by Bran_Do

Dakle, Gentry je "ustvrdio" da polonijeve aureole tobože pokazuju kako je prekambrijski granit unutar kojega su položene dokaz da je isti "trenutno stvoren".
(Usput rečeno, spomenute polonijeve aureole proučavali su i drugi znanstvenici, ali uglavnom s ciljem rješavanja problema njihove specifične konfiguracije, te aureole nisu ništa novo). 
S obzirom da je Gentry svojedobno javnosti otkrio i dvije točne lokacije u području Kanadskog štita odakle je uzimao uzorke, bilo je relativno lako analizirati geološku kartu šireg područja i sasvim jasno uvidjeti činjenice koje je (namjerno ili slučajno) izostavio.

Da ne duljim, njegovi uzorci potječu iz kristaliziranih stijena koje se presijecaju s nekoliko slojeva sedimenata i drugih plutonskih stijena. Geologija na ove dvije lokacije jasno ukazuje da su i uran i polonij u stijene dospjeli putem postmagmatskih hidrotermalnih fluida. Dakle, nema govora o tome da bi BILO ŠTO upućivalo da su "nastali trenutno".

Po gospodinu Gentryju, intruzivne stijene nastale su nakon sedimentnih u tom području, što je potpuno sumanut zaključak, protivan svim geološkim istraživanjima, saznanjima i dokazima na prostoru Kanadskog štita.

Također, čitao sam da mu je svojedobno od drugih kolega ukazano da su intruzivne stijene u tom području sasvim očigledno nastale nakon sedimentnih, a stomatoliti u mramornim jedinicama presječeni u slojevima gabra i pegmatita (što je inače jasan i nedvosmislen dokaz da je u krivu), što je uredno izignorirao (klasična kreacionistička taktika - kad si suočen s dokazima koji predstavljaju problem tvojim tvrdnjama, ignoriraj ih).

Da ne duljim i ne objašnjavam nadugo i naširoko, postoji čitav niz internetskih stranica gdje su geolozi točku po točku, uz predočenje dokaza, naveli svu Gentryjevu lažnu argumentaciju, puno više od ovoga što sam tu ukratko opisao, svatko tko želi znati istinu može ih vrlo lako pronaći. No čisto sumnjam da ijedan kreacionist želi objektivnu istinu, s obzirom da ste već zloglasni po omalovažavanju svih indicija i dokaza koji se suprotstavljaju vašoj "istini".

Zaključak - dobro je da je Gentry cenzuriran, iz jednostavnog razloga da ne širi laži i ne truje mlade umove potpunim nebulozama koje s ozbiljnom geologijom nemaju apsolutno nikakve veze.
Bran_Do
Bran_Do

2014-04-17

Back to top Go down

Post by zanstr 17/6/2014, 19:37

Čim je netko young earth creationist ne isplati se trošiti vrijeme na njega i njegove budalaštine.

zanstr
zanstr

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Michael1 17/6/2014, 19:56

Daj molio bih te da ne budalis, ako vec nisi u stanju oboriti validnu znanstvenu argumentaciju Dr. Gentry-a.
Dapace, ti pises gluposti  koje nemaju  nikakve veze sa znanstvenim otkricima.

Kako bih ukazao na tvoju nebuloznu argumentaciju, zelim primjetiti, da su nedavno americki strucnjaci potvrdili Gentrya i donijeli nove dokaze o mladoj zemlji.
Nemoj misliti da sam ja "kratkovremenski kreacionist", jer ja to nisam nikada ni bio niti to zelim biti, buduci da ja nisam u stanju procjeniti sve znanstvene nalaze koji su mi na raspolaganju, kao ni sami znanstvenici koji ih prezentiraju, buduci da ni oni nisu u stanju donijeti adekvatne interpretacije svojih otkrica. Medjutim, ono sto uvjek ostaje ispravno je misljenje, da su dosadasnja evolucionisticka misljenja, ako se pozovemo na ove nalaze koji su relevantni za starost zemlje, ideoloski obojene lazi i neistine, tj. da su netocna.

Dakle, geofizicari iz Amerike koji su pravili istrazivanja na kristalima cirkonija, koji pripadaju najstarijim kristaloidnim djelovima zemlje, ustanovili su u njima visoku koncentraciju elementa helija, koji ukazuje na mladu zemlju.

Kristali cirkonija sadrzavaju element uran, pa kada se ovaj radioaktivno raspada ostavlja iza sebe 8 helijevih atoma i jedan atom olova. A helij se nastoji osloboditi kristala i "ispariti" u atmosferu, jer se ne vezuje za druge elemente. Mjerena je brzina "oslobadjanja" iz cirkonija i pogranicnih stjena, kao i sama kolicina helija u njima. Iz tih se nalaza onda moze  izracunati sama starost tih kristala. Po staroj interpretaciji (mjerivo po (Uran-olovo-metodi) starost kristala nije 1,5 milijardi godina, nego kojih 6-10 tisuca godina. A to je vise od 250 000 manja brojka od ove prve.
To znaci, astronomske brojke kako je zemlja toliko stara, odpadaju i postaju neistina ideologa evolucionizma.

Dakle, Zemlja nikojim slucajem ne moze biti toliko stara koliko evolucionisti zele da bi bila stara, jer nalazi govore nesto sasvim drugo. Pogledaj na ovom izvoru pravu znanstvenu stvarnost:

Quelle: Impact Nr. 366, ICR, Dezember 2003
http://www.icr.org

A na ovoj stranici mozes Naci ispravno interpretirane znanstvene nalaze o starosti zemlje, i ne budi vise nevjeran nego vjeran.
http://www.christliche-autoren.de/wo-sind-die-millionen-jahre-geblieben.html

Jedan njemacki znanstvenik, koji se takodjer bavio staroscu zemlje pokazuje u svojim znanstvenim argumentacijama, da su interpretacije evolucionista ideoloski tendirane i pogresne, jer traze velike vremenske raspone, kojih se u prirodi ne moze naci. Radi se o Dr. Dipl. Ing. H.J.- Zillmer! Tzv. znanstveni "aktualizam" je pase!

9. Helium in kleinen Zirkonkristallen

Das Alter von Granit, dessen Entstehung beispielsweise dem Erdzeitalter des Präkambrium (vor 545 Millionen bis 2,5 Milliarden Jahren) zugeordnet wird, kann mit zwei Methoden be-stimmt werden, die vollkommen unterschiedliche Altersangaben liefern.
Es geht hierbei um Helium, das in kleinen Zirkonkristallen gespeichert ist und um Uran. „Das Helium entsteht durch den radioaktiven Zerfall vom Uran, welches sich im Zirkon befindet. … Uran ist instabil und zerfällt in einer Anzahl von Zerfallsstufen zu Blei. Bei diesem Prozess entstehen von jedem Uran-238-Atom acht Heliumatome. Doch Helium ist ein sehr kleines Atom und zugleich ein Edelgas und hat daher eine ganz geringe Tendenz zu chemischen Reaktionen mit anderen Elementen. Helium kann daher leicht durch das Kristallgitter hin-durch wandern.“ (55)
Das Problem besteht darin, dass Zirkone in präkambrischem Granit hohe Konzentration von Helium zeigen. Wenn man Uran als Ausgangselement der radioaktiven Zerfallsreihe und Blei als dessen instabiles Endprodukt experimentell bestimmt, erhält man mehrere Milliarden Jah-re für das Alter des Granitgesteins. In diesem langen Zeitraum hätte sich aber das Helium zu einem großen Teil verflüchtigen müssen. „Wenn man auf Grund der experimentell gemesse-nen Helium-Diffusionsrate das Alter berechnet, seitdem der größte Teil des Zerfalls [des U-rans] abgelaufen ist, kommt man auf eine Zeitdauer von wenigen tausend Jahren.“ (56)
Es stellt sich nun die Frage, welchen physikalischen Prozess man für die Altersbestimmung heranziehen soll; das Herauswandern des Heliums aus dem Kristallgitter (Diffusion) oder den radioaktiven Zerfall des Urans. In einer dieser beiden Altersbestimmungsmethoden muss ein Fehler stecken. John R. Baumgardner, Geophysiker und Christ, schätzt die Sache folgendermaßen ein: „Die einfachste Erklärung ist nach meiner Ansicht der Schritt der Extrapolation der gegenwärtig gemessenen Werte, bis in die weit entfernte Vergangenheit hinein. Wenn das der Fehler ist, dann können die radiometrischen Methoden, die auf den gegenwärtigen Zerfallsraten beruhen, keine konkreten Alterswerte für die Geologie liefern.“ (57)
Dieser Meinung eines Geophysikers nach sollte man also den Messergebnissen vertrauen, die auf der Konzentration des Edelgases Helium in den Zirkonen beruhen. Demnach hat das Erdzeitalter des Präkambrium, in dem der Granit entstanden ist, nicht vor mehreren Milliarden sondern vor wenigen Tausend Jahren begonnen. Dieser Zeitraum reicht aber für die Entstehung und Weiterentwicklung des Lebens, wie sie die Evolutionstheorie beschreibt, bei weitem nicht aus. Dies spricht wiederum dafür, dass das Leben von Gott erschaffen wurde.

Male
2014-04-23

Back to top Go down

Post by Michael1 17/6/2014, 19:59

H. J. Zillmer govori o nemogucnosti astronomskih epoha u razvoju zemlje i Zivota na njoj...
Aktualizam je pase!

Male
2014-04-23

Back to top Go down

Post by Michael1 17/6/2014, 20:01

Gospodin Zillmer nije krscanin, kako to neki misle, on dapace ne pokazuje nikakav afinitet prema religiji, ali niti prema ideoloskim  lazima. Covjek nastoji biti objektivan.

Male
2014-04-23

Back to top Go down

Post by Michael1 17/6/2014, 20:02

Vremenska aksa se naginje prema kreacionizmu. Evolucionizam je oborena ideologija!

Male
2014-04-23

Back to top Go down

Post by Michael1 17/6/2014, 20:06

Njemacki znanstvenik obara evoluciju!
Prof.  Dr. S. Scherer, mikrobiolog.
http://micbio.wzw.tum.de/cms/docs/scherer-anzeigen.php

Male
2014-04-23

Back to top Go down

Post by Ragnarok 17/6/2014, 23:26

Deder ti meni Ago onda reci kako vidimo zvijezde koje su milijarde svjetlosnih godina udaljene?  :cyclops:  :cyclops:  :cyclops:  :cyclops:
Ragnarok
Ragnarok

2014-04-15

Back to top Go down

Post by Sora 18/6/2014, 08:20

Kako uopće piše o evoluciji onaj tko o njoj pojma nema?
Meni to kažite
Kakav idot moraš biti pa znanstvene dokaze i metode trpati u ideologije koje su per definitionem laž i iskrivljavanje istine
Kakav kreten moraš biti pa gubiti vrijeme na takve besmislene rasprave o heliju i cirkoniju u intruzivnom kamenju kao nečem sto dokazuje da ih bas Bog glavom i bradom tamo ucrtao 🐰

2014-04-29

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 41 of 50 Previous  1 ... 22 ... 40, 41, 42 ... 45 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics