Temeljni dohodak - anketa
Page 7 of 11
Page 7 of 11 • 1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11
Temeljni dohodak - da ili ne
Re: Temeljni dohodak - anketa
Obave izračune! I to je sve. Njek ti komp sam napravi nacrt za svinjac, da ga vidim.Kserks_ wrote:samo obave 90% posla:)Regoč wrote:Programe je složil čovjek, a obavljaju duge i složene izračune. Ništa kreativno oni ne čine.Kserks_ wrote:programi i tu sudjeluju u 90% intelektualnog rada, kojeg bi inače dizajneri, konstruktori i arhitekti morali sami:)Regoč wrote:Strojevi konstruiraju strojeve, mostove, zgrade...?Kserks_ wrote:
što je najžalosnije,strojevi rade i intelektualni rad.,programi za ovo i ono...
jedino ako ti smtraš radom upiranje u botune..50% radnim mjesta postoji radi socijalnog momenta, inače bi bila odavno ukinuta.
Regoč- Posts : 35954
2015-08-21
Sjedi na Zemlji i šalje zapoviedi ili ih je prethodno ugradil u programe.Kserks_ wrote:homo sapens sapiensa ni u tragovima
Koliki je odnos broja programera i broja robota u firmi? Ja npr. sad radim na jednom većem projektu i kad bude gotov dosta ljudi će dobiti otkaz kad software krene u pogon.veber wrote:
što naravno nije istina.
programe i dalje pišu ljudi. kurac moj bi radio robor da ga ja ne isprogramiram
catabbath-
2015-08-22
koji tebi smanjuju rad količinski i vremenski 90%:)veber wrote:što naravno nije istina.Kserks_ wrote:programi i tu sudjeluju u 90% intelektualnog rada, kojeg bi inače dizajneri, konstruktori i arhitekti morali sami:)
programe i dalje pišu ljudi. kurac moj bi radio robor da ga ja ne isprogramiram, a kako znam bazični kod-koji je opet čovjek stvorio-tako ga i mogu isprogramirat.
kao i rad u Catia ili ACAD ili sl. program. to su samo alati koji pojednostavljuju rad.
Guest- Guest
ma ekipa ne vidi širu sliku...jedna obična šibica, ti omogućuje da ne drljaš pola sata dok ne dobiješ vatru:)catabbath wrote:Koliki je odnos broja programera i broja robota u firmi? Ja npr. sad radim na jednom većem projektu i kad bude gotov dosta ljudi će dobiti otkaz kad software krene u pogon.veber wrote:
što naravno nije istina.
Guest- Guest
Recimo u bliskoj budućnosti više neće biti potrebe za npr. šalterušama i učiteljima, takve jednostavne poslove će sve više preuzimati software i AI a čisto sumnjam da će se svi ono koji ppstanu višak moći prekvalificirati u developere i sistemaše.
obave moj kurac.Kserks_ wrote:samo obave 90% posla:)
ono što nacrtam u catia, ručno bi par dana duže i u slučaju greške crtanja to bi se vidjelo u proizvodnji.
robote ionako programiram ručno, pomoć mi je konzola i to što mi je hyper mill dao početni kod.
sve to mogu ručno i iz glave.
moram naći filmić gdje 12 robota pleše" ja isprogramirao jer mi je bilo dosadano na dežurstvu i nije radila proizvodnja.
2014-12-30
u bankarskom sektoru koji danas broji malo manje od 50000 radnika, već sada postoje tehnička rješenja u vidu bankomata i online bankarstva koja već u ovom trenutku 90% radnih mjesta u bankarstvu čine nepotrebnima, samo socijalni moment i otpor stanovništa to spriječavaju.catabbath wrote:Recimo u bliskoj budućnosti više neće biti potrebe za npr. šalterušama i učiteljima, takve jednostavne poslove će sve više preuzimati software i AI a čisto sumnjam da će se svi ono koji ppstanu višak moći prekvalificirati u developere i sistemaše.
slična stvar je i u trgovini,pumpnim stanicama itd..koja će vrag tri radnika po smjeni na jednoj pumpnoj stanici:), realno ne treba nitko,osim par kamera.
Guest- Guest
"programera" su dva po rodjačkoj liniji, robota je oko 20catabbath wrote:Koliki je odnos broja programera i broja robota u firmi? Ja npr. sad radim na jednom većem projektu i kad bude gotov dosta ljudi će dobiti otkaz kad software krene u pogon.veber wrote:
što naravno nije istina.
ovdje roboti zamjenjuju ljude, vrlo uspješno i nitko nije dobio otkaz uvođenjem novih tehnologija.
2014-12-30
i to će riješiti temeljni dohodak...catabbath wrote:Recimo u bliskoj budućnosti više neće biti potrebe za npr. šalterušama i učiteljima, takve jednostavne poslove će sve više preuzimati software i AI a čisto sumnjam da će se svi ono koji ppstanu višak moći prekvalificirati u developere i sistemaše.
Guest- Guest
mada sam zbog raznih rodjaka dao otkaz i radim na skroz drugom mjestu.
2014-12-30
Kserks_ wrote:programi i tu sudjeluju u 90% intelektualnog rada, kojeg bi inače dizajneri, konstruktori i arhitekti morali sami obavljati:)Regoč wrote:Strojevi konstruiraju strojeve, mostove, zgrade...?Kserks_ wrote:što je najžalosnije,strojevi rade i intelektualni rad.,programi za ovo i ono...Regoč wrote:Strojevi rade sami od sebe? Intelektualni rad se ne računa?Kserks_ wrote:u današnjim modernim ekonomijama, ljudski rad je nebitan, jer ionako 90% posla rade strojevi.
pa tako i sintagma "zaraditi plaću"je meni osobno smiješna:)
jedino ako ti smtraš radom upiranje u botune..50% radnim mjesta postoji radi socijalnog momenta, inače bi bila odavno ukinuta.
strojevi ne rade ništa, oni su samo alati.
ko da kažeš da lopata obavi 90% posla, jer ne moraš rukama razgrtat. Ili da bager obavi poso.
Alati, ma kako bili savršeni, ne mogu stvoriti dobit radom. Samo ljudi mogu radom stvoriti dobit, jer za dobit je potrebna razmjena. A strojevi ne razmjenjuju baš nešto.
Regoč wrote:Strojevi rade sami od sebe? Intelektualni rad se ne računa?Kserks_ wrote:u današnjim modernim ekonomijama, ljudski rad je nebitan, jer ionako 90% posla rade strojevi.
uneseš podatke u excel, on ti ispljune grafove i statistike
koliko intelektualnog rada si obavio, što si ti osobno računao?
najviše vremena potrošiš na biranje boje i fonta
Guest- Guest
marcellus wrote:Kserks_ wrote:Regoč wrote:Kserks_ wrote:Regoč wrote:
Robot radi u 3 smjene, bolje nego bilo koji čovjek,ne treba odmor, ne pita plaću, godišnji...samo ga ga treba malo održavati, recimo 1 živi djelatnik na 50 robota.
catabbath-
2015-08-22
Prikupljanje podatakah i određivanje parametarah za njihovu obradbu? Excel je samo alat. Kao što drva ne ciepam rukom nego sjekirom, tako ni ne računam, nego to čini excel. A ipak ne kažem da sjekira radi.mamin sin wrote:Regoč wrote:Strojevi rade sami od sebe? Intelektualni rad se ne računa?Kserks_ wrote:u današnjim modernim ekonomijama, ljudski rad je nebitan, jer ionako 90% posla rade strojevi.
kofein wrote:
Koliko uvteda hehe Ma da. :) ...i da si kupim dva mozga, ništa se ne mijenja u pogledu razine tvoga "pametovanja" ¨÷ gorčine koja te tišti. Da umišljen si i neostvaren bracika.
Nezarađeni dohoci su glupost
ne predlažem ja temeljni dohodak nego stručnjaci iz MMFa i neoliberali poput Miltona Friedmana
a vi se bavite time da li je to moralno ili ne, hoće li iskvariti ljude i učiniti ih lijenima
misliš da institucije poput MMF razmatraju moralnost temeljnog dohotka ili je ipak nešto drugo u igri, neki strukturni problem
Guest- Guest
Robot ne smišlja sam što će i kako raditi, bez čovjeka skuplja prašinu.catabbath wrote:
Robot radi u 3 smjene, bolje nego bilo koji čovjek,ne treba odmor, ne pita plaću, godišnji...samo ga ga treba malo održavati, recimo 1 živi djelatnik na 50 robota.
Regoč wrote:Prikupljanje podatakah i određivanje parametarah za njihovu obradbu? Excel je samo alat. Kao što drva ne ciepam rukom nego sjekirom, tako ni ne računam, nego to čini excel. A ipak ne kažem da sjekira radi.mamin sin wrote:Regoč wrote:Strojevi rade sami od sebe? Intelektualni rad se ne računa?Kserks_ wrote:u današnjim modernim ekonomijama, ljudski rad je nebitan, jer ionako 90% posla rade strojevi.
Računalo radi jer obavi izračun umjesto tebe, obavlja rad. Možeš automatizirati sjekiru, uzeti motornu pilu, ona obavlja rad umjesto tebe, ti ju samo držiš, ili ju staviš na robota pa ne radiš ništa.
Guest- Guest
nego šta, nego bager obavi posao za cijelu četu ljudi sa lopatama, a ti samo lijepo sjediš u klimatiziranoj kabini i igraš se sa joystickommarcellus wrote:Kserks_ wrote:programi i tu sudjeluju u 90% intelektualnog rada, kojeg bi inače dizajneri, konstruktori i arhitekti morali sami obavljati:)Regoč wrote:Strojevi konstruiraju strojeve, mostove, zgrade...?Kserks_ wrote:što je najžalosnije,strojevi rade i intelektualni rad.,programi za ovo i ono...Regoč wrote:
Strojevi rade sami od sebe? Intelektualni rad se ne računa?
strojevi ne rade ništa, oni su samo alati.
ko da kažeš da lopata obavi 90% posla, jer ne moraš rukama razgrtat. Ili da bager obavi poso.
Alati, ma kako bili savršeni, ne mogu stvoriti dobit radom. Samo ljudi mogu radom stvoriti dobit, jer za dobit je potrebna razmjena. A strojevi ne razmjenjuju baš nešto.
Guest- Guest
kolika je vrijednost ljudskog rada, dovoljno je pogledati zemlja trećeg svijeta, taman sa zdjelu riže dnevno:)Regoč wrote:Robot ne smišlja sam što će i kako raditi, bez čovjeka skuplja prašinu.catabbath wrote:
Guest- Guest
:)mamin sin wrote:kofein wrote:
Koliko uvteda hehe Ma da. :) ...i da si kupim dva mozga, ništa se ne mijenja u pogledu razine tvoga "pametovanja" ¨÷ gorčine koja te tišti. Da umišljen si i neostvaren bracika.
Nezarađeni dohoci su glupost
ne predlažem ja temeljni dohodak nego stručnjaci iz MMFa i neoliberali poput Miltona Friedmana
a vi se bavite time da li je to moralno ili ne, hoće li iskvariti ljude i učiniti ih lijenima
misliš da institucije poput MMF razmatraju moralnost temeljnog dohotka ili je ipak nešto drugo u igri, neki strukturni problem
brijem da bi se ova ekipa opirala i ukidanju kmetstva, iako bi bili kmetovi. bolje ne znaju.:)
Guest- Guest
Page 7 of 11 • 1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11
Similar topics
» Iznenada, i MMF razmatra temeljni dohodak
» hrvatska prva uvodi temeljni dohodak na balkanu
» Španjolska zbog koronavirusa želi uvesti temeljni dohodak, evo koliko bi iznosio
» Bloomberg: Pomirenje sa Rusijom postaje temeljni politički cilj Njemačke
» Zakonskim izmjenama pojednostavljeno je osnivanje i smanjen temeljni kapital
» hrvatska prva uvodi temeljni dohodak na balkanu
» Španjolska zbog koronavirusa želi uvesti temeljni dohodak, evo koliko bi iznosio
» Bloomberg: Pomirenje sa Rusijom postaje temeljni politički cilj Njemačke
» Zakonskim izmjenama pojednostavljeno je osnivanje i smanjen temeljni kapital
Page 7 of 11