Temeljni dohodak - anketa
Page 6 of 11
Page 6 of 11 • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11
Temeljni dohodak - da ili ne
Re: Temeljni dohodak - anketa
marcellus wrote:Totenkopf wrote:Apsolutno ne...
Tko ne radi, nema pravo jesti...
Rad oslobađa...
kak se ovo zadnje kaže na njemačkom zaboravil sam
Regoč- Posts : 35954
2015-08-21
Regoč-
2015-08-21
Meni je žao tih ljudi koji se time opterećuju i koji o tom razmišljaju. Stalno u nekim brojevima, stalno neki kurac računaju, ovo im problem ono problem, tu dodaj tam oduzmi...ajte više u kurac prođe vam život u brojevima da niki kurac ne riješite na kraju.mamin sin wrote:ili OK, oni kojima ne ide matematika baš najbolje oni ni nemaju kapaciteta razmišljati o realnoj problematici, mogu filozofirati o moralu, o dobru i zlu, o svijetlu i tami...
Živi malo, jebala te matematika.
Da, za temeljni dohodak al jbga za to love nema.
U principu sam ja i za kolonizaciju galaksije al...jbga kapaciteti su nam za to mizerni, doduše možda malo veći nego za temeljni dohodak.
U principu sam ja i za kolonizaciju galaksije al...jbga kapaciteti su nam za to mizerni, doduše možda malo veći nego za temeljni dohodak.
danni1 wrote:Da, za temeljni dohodak al jbga za to love nema.
danni1 wrote:Da, za temeljni dohodak al jbga za to love nema.
U principu sam ja i za kolonizaciju galaksije al...jbga kapaciteti su nam za to mizerni
nema dovoljno brojeva, znamo brojat samo na prste d 10, ako potrošimo danas sve brojke neće nam djeca i unuci sutra imat novca
mizerni su nam kapaciteti, jako malo imamo brojeva, pa se ne može konzumirati sva roba proizvedena na tržištu
tako je to, količina brojeva je ograničena, treba se stisnut s obzirom na mogućnosti, a one su skromne
kad bi imali više brojeva bilo bi super, ali nemamo
Guest- Guest
treba uvest direktnu demokraciju, dat narodu da izravno odlučuje
narod najbolje zna
narod najbolje zna
Guest- Guest
:)mamin sin wrote:danni1 wrote:Da, za temeljni dohodak al jbga za to love nema.
U principu sam ja i za kolonizaciju galaksije al...jbga kapaciteti su nam za to mizerni
nema dovoljno brojeva, znamo brojat samo na prste d 10, ako potrošimo danas sve brojke neće nam djeca i unuci sutra imat novca
mizerni su nam kapaciteti, jako malo imamo brojeva, pa se ne može konzumirati sva roba proizvedena na tržištu
tako je to, količina brojeva je ograničena, treba se stisnut s obzirom na mogućnosti, a one su skromne
Guest- Guest
Ima brojeva... nema love.mamin sin wrote:danni1 wrote:Da, za temeljni dohodak al jbga za to love nema.
mamin sin wrote:što je, tko ti je kriv što si nisko inteligentni kretenčićkofein wrote:mamin sin wrote:The idea isn’t new. As Frum notes, Friederich Hayek endorsed it. In 1962, the libertarian economist Milton Friedman advocated a minimum guaranteed income via a “negative income tax.”
tko god je glasao ne, a zagovornik je neoliberalnog kapitalizma je upravo dokazao da je potpuni idiot
Umišljeniji si od kenjca Rimca.
čija je ideja temeljni dohodak, neoliberala poput Miltona Friedmana, ili Marxova?
kupi si mozak imbecilu
Koliko uvteda hehe Ma da. :) ...i da si kupim dva mozga, ništa se ne mijenja u pogledu razine tvoga "pametovanja" ¨÷ gorčine koja te tišti. Da umišljen si i neostvaren bracika.
Nezarađeni dohoci su glupost
Guest- Guest
u današnjim modernim ekonomijama, ljudski rad je nebitan, jer ionako 90% posla rade strojevi.
pa tako i sintagma "zaraditi plaću"je meni osobno smiješna:)
Guest- Guest
Strojevi rade sami od sebe? Intelektualni rad se ne računa?Kserks_ wrote:u današnjim modernim ekonomijama, ljudski rad je nebitan, jer ionako 90% posla rade strojevi.
što je najžalosnije,strojevi rade i intelektualni rad.,programi za ovo i ono...Regoč wrote:Strojevi rade sami od sebe? Intelektualni rad se ne računa?Kserks_ wrote:u današnjim modernim ekonomijama, ljudski rad je nebitan, jer ionako 90% posla rade strojevi.
jedino ako ti smtraš radom upiranje u botune..50% radnim mjesta postoji radi socijalnog momenta, inače bi bila odavno ukinuta.
Guest- Guest
Strojevi konstruiraju strojeve, mostove, zgrade...?Kserks_ wrote:što je najžalosnije,strojevi rade i intelektualni rad.,programi za ovo i ono...Regoč wrote:Strojevi rade sami od sebe? Intelektualni rad se ne računa?Kserks_ wrote:u današnjim modernim ekonomijama, ljudski rad je nebitan, jer ionako 90% posla rade strojevi.
jedino ako ti smtraš radom upiranje u botune..50% radnim mjesta postoji radi socijalnog momenta, inače bi bila odavno ukinuta.
programi i tu sudjeluju u 90% intelektualnog rada, kojeg bi inače dizajneri, konstruktori i arhitekti morali sami obavljati:)Regoč wrote:Strojevi konstruiraju strojeve, mostove, zgrade...?Kserks_ wrote:što je najžalosnije,strojevi rade i intelektualni rad.,programi za ovo i ono...Regoč wrote:Strojevi rade sami od sebe? Intelektualni rad se ne računa?Kserks_ wrote:u današnjim modernim ekonomijama, ljudski rad je nebitan, jer ionako 90% posla rade strojevi.
Last edited by Kserks_ on 3/11/2017, 21:09; edited 1 time in total
Guest- Guest
Programe je složil čovjek, a obavljaju duge i složene izračune. Ništa kreativno oni ne čine.Kserks_ wrote:programi i tu sudjeluju u 90% intelektualnog rada, kojeg bi inače dizajneri, konstruktori i arhitekti morali sami:)Regoč wrote:Strojevi konstruiraju strojeve, mostove, zgrade...?Kserks_ wrote:što je najžalosnije,strojevi rade i intelektualni rad.,programi za ovo i ono...Regoč wrote:Strojevi rade sami od sebe? Intelektualni rad se ne računa?Kserks_ wrote:u današnjim modernim ekonomijama, ljudski rad je nebitan, jer ionako 90% posla rade strojevi.
što naravno nije istina.Kserks_ wrote:programi i tu sudjeluju u 90% intelektualnog rada, kojeg bi inače dizajneri, konstruktori i arhitekti morali sami:)
programe i dalje pišu ljudi. kurac moj bi radio robor da ga ja ne isprogramiram, a kako znam bazični kod-koji je opet čovjek stvorio-tako ga i mogu isprogramirat.
kao i rad u Catia ili ACAD ili sl. program. to su samo alati koji pojednostavljuju rad.
2014-12-30
samo obave 90% posla:)Regoč wrote:Programe je složil čovjek, a obavljaju duge i složene izračune. Ništa kreativno oni ne čine.Kserks_ wrote:programi i tu sudjeluju u 90% intelektualnog rada, kojeg bi inače dizajneri, konstruktori i arhitekti morali sami:)Regoč wrote:Strojevi konstruiraju strojeve, mostove, zgrade...?Kserks_ wrote:što je najžalosnije,strojevi rade i intelektualni rad.,programi za ovo i ono...Regoč wrote:
Strojevi rade sami od sebe? Intelektualni rad se ne računa?
Guest- Guest
Obave izračune! I to je sve. Njek ti komp sam napravi nacrt za svinjac, da ga vidim.Kserks_ wrote:samo obave 90% posla:)Regoč wrote:Programe je složil čovjek, a obavljaju duge i složene izračune. Ništa kreativno oni ne čine.Kserks_ wrote:programi i tu sudjeluju u 90% intelektualnog rada, kojeg bi inače dizajneri, konstruktori i arhitekti morali sami:)Regoč wrote:Strojevi konstruiraju strojeve, mostove, zgrade...?Kserks_ wrote:
što je najžalosnije,strojevi rade i intelektualni rad.,programi za ovo i ono...
Page 6 of 11 • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11
Similar topics
» Iznenada, i MMF razmatra temeljni dohodak
» hrvatska prva uvodi temeljni dohodak na balkanu
» Španjolska zbog koronavirusa želi uvesti temeljni dohodak, evo koliko bi iznosio
» Bloomberg: Pomirenje sa Rusijom postaje temeljni politički cilj Njemačke
» Zakonskim izmjenama pojednostavljeno je osnivanje i smanjen temeljni kapital
» hrvatska prva uvodi temeljni dohodak na balkanu
» Španjolska zbog koronavirusa želi uvesti temeljni dohodak, evo koliko bi iznosio
» Bloomberg: Pomirenje sa Rusijom postaje temeljni politički cilj Njemačke
» Zakonskim izmjenama pojednostavljeno je osnivanje i smanjen temeljni kapital
Page 6 of 11