Temeljni dohodak - anketa
Page 9 of 11
Page 9 of 11 • 1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11
Temeljni dohodak - da ili ne
Re: Temeljni dohodak - anketa
Regoč wrote:
Odakle potrošaču novac ako ne radi?
onaj koji je trenutno zaposlen mora dignuti kredit i potrošiti ga na konzumaciju rada tih nezaposlenih koji će za njega obaviti neku korisnu stvar
ili država mora ići u minus sa deficitom, plaćati socijalu ili zapošljavati višak nezaposlenih radnika koji njoj trebaju
trećeg nema
Guest- Guest
argumentirano si objasnio, nema šta.:)veber wrote:wall-eKserks_ wrote:nitko ljudskom faktoru ne umanjuje njegovih 5-10% doprinosa u proizvodnom procesu:)veber wrote:boli me kurac di si bia 91e, pitao sam te gdje radiš kada toliko "znaš" o robotima i automatizaciji. ja sam dal otkaz u firmi gdje je 20 robota samo u jednoj diviziji. druga ima oko 10, a nova linija će imat 15. sve u zegeju.Kserks_ wrote:šta znaš?znaš moga vraga, kad ne vidiš cijelu sliku!veber wrote:
veber radi u realnom sektor, do nedavno i u proizvodnji automobila pa zna što tipka.
gdje ti radiš?
-tvornica bez strojeva 5000 radnika produktivnost 100
-tvornica sa strojevima 500 radnika produktivnost 200
- tvornica sa robotima 200 radnika produktivnost 300
-----------------------------------------------------------------------
pametnom dosta.
p.s. dobro da me nisi pita di sam bija 91:)
zato pitam jer mi idu na kurac spike sve samo radi. radi moj kurac sam, a sve ostalo treba čovjek koji to održava i programira. i za to treba znanje. i iskustvo.
i gdje se javljaju najveći problemi u takvim postrojenjima, upravo u boldanom u ljudskom faktoru, greškama u programiranju i lošem održavanju:)
(nemaš pojma o robotima, niti o automatizaciji)
znam dovoljno o "robotima" da sam svjestan da obavljaju 90% rada unutar današnjeg društva, tko to ne vidi ima problema sa prihvaćanjem stvarnosti.
Guest- Guest
A može ih i potirat u Njemačkumamin sin wrote:
ili država mora ići u minus sa deficitom, plaćati socijalu ili zapošljavati višak nezaposlenih radnika koji njoj trebaju
trećeg nema
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
ili državna redistribucija bogatstva u vidu temeljneg dohotka:)mamin sin wrote:Regoč wrote:
onaj koji je trenutno zaposlen mora dignuti kredit i potrošiti ga na konzumaciju rada tih nezaposlenih koji će za njega obaviti neku korisnu stvar
trećeg nema
Guest- Guest
RayMabus wrote:Robotizacija i razvoj tehnologije = previše dobara
A istodobno i manje radnih mjesta tj onih koji su zaposleni u realnom sektoru tj potrošača koji žive od proizvodnje tih dobara
nije samo robotizacije, tu je i faktor starenja stanovništva, negativna demografska piramida, nove generacije su brojčano manje od starih pa je i zbog toga manje potrošača
potrošači imaju različite potrošačke navike ovisno o dobi, nećeš umirovljenike natjerat da troše ni da im daš 3 temeljna dohotka, štede za crne dane
Guest- Guest
Kserks_ wrote:ili državna redistribucija bogatstva u vidu temeljneg dohotka:)mamin sin wrote:Regoč wrote:
trećeg nema
to bi išlo iz proračuna, djelomično bi bio deficit, ako dio temeljnog uštede pa se ne oporezuje natrag u proračun
Guest- Guest
Iskreno meni se taj TD ne sviđa šta više na neki način je zabranjen i iz moje religijske točke gledišta
U scijentologiji se ući da nije poredak da netko ima pa nešto onda radi pa bude nešto nego netko jest pa čini pa ima
Tako da meni taj TD suprotan religijskim načelima
U scijentologiji se ući da nije poredak da netko ima pa nešto onda radi pa bude nešto nego netko jest pa čini pa ima
Tako da meni taj TD suprotan religijskim načelima
2014-04-11
zaboravio si psihološki efekt, temeljni dohodak, nema neizvjesnosti, nema potrebe za sigurnošću u budućnosti, kroz štednju.mamin sin wrote:Kserks_ wrote:ili državna redistribucija bogatstva u vidu temeljneg dohotka:)mamin sin wrote:Regoč wrote:
trećeg nema
to bi išlo iz proračuna, djelomično bi bio deficit, ako dio temeljnog uštede pa se ne oporezuje natrag u proračun
npr. zakonodavac može uvesti obvezu plaćanja doprinosa na proizvodne automate kapitalista, kao alat u redistribuciji bogastva.
Guest- Guest
deda, jebote. di ti radiš?
ili od mame za duvan i kafu?
ili od mame za duvan i kafu?
2014-12-30
A kad preuzmu roboti sve, što s ljudima?Kserks_ wrote:ili državna redistribucija bogatstva u vidu temeljneg dohotka:)mamin sin wrote:Regoč wrote:
trećeg nema
možda neki vid star trek "komunizma"?! tko zna gdje će nas evolucija ekonomije odvesti.Regoč wrote:A kad preuzmu roboti sve, što s ljudima?Kserks_ wrote:ili državna redistribucija bogatstva u vidu temeljneg dohotka:)mamin sin wrote:Regoč wrote:
trećeg nema
Guest- Guest
ljudi će se klat sa imigrantima, elite će biti na nepristupačnim mjestimaRegoč wrote:
A kad preuzmu roboti sve, što s ljudima?
a mi ćemo forumašit o aktualnoj situaciji
Guest- Guest
Meni je TD totalno bolesna ideja, nisam ne socijalan ali brate mili financiraš hrpu zdravih jedinki da ne rade ništa
2014-04-11
zanimljivo kako si nehotice imigrante dehumanizira.:)mamin sin wrote:ljudi će se klat sa imigrantima, elite će biti na nepristupačnim mjestimaRegoč wrote:
Guest- Guest
I to je bolje od TD jer imamo nečiji bijes pa radnju i onda preuzimanje vlastimamin sin wrote:ljudi će se klat sa imigrantima, elite će biti na nepristupačnim mjestimaRegoč wrote:
Dakle ispravan poredak stvari biti činiti imati
To mi je religijski prihvatljivo
2014-04-11
zato jer većina ljudi kada rade prave štetu. da nema strojeva da ih izvlače ,ajme majko.RayMabus wrote:Meni je TD totalno bolesna ideja, nisam ne socijalan ali brate mili financiraš hrpu zdravih jedinki da ne rade ništa
zato i imam nisko mišljenje o ljudskom radu.
Guest- Guest
neradom ga ne čuvaš.mamin sin wrote:veber wrote:deda, jebote. di ti radiš?
nigdje, čuvam zdravlje
gubiš socijalni kontakt
nemaš para i tako to.
2014-12-30
Kserks_ wrote:zanimljivo kako si nehotice imigrante dehumanizira.:)mamin sin wrote:ljudi će se klat sa imigrantima, elite će biti na nepristupačnim mjestimaRegoč wrote:
to je ako uzmeš da riječi imaju samo jedno značenje, da riječ ljudi označava samo biološki rod čovjeka te da nema nijedno drugo značenje
https://en.wikipedia.org/wiki/Many-valued_logic
https://en.wikipedia.org/wiki/Fuzzy_set
https://en.wikipedia.org/wiki/Fuzzy_logic
Guest- Guest
Neznam na šta ciljaš, meni strojevi ne smetaju šta više bolje da on kopa tunel kroz Kozijak nego jaKserks_ wrote:zato jer većina ljudi kada rade prave štetu. da nema strojeva da ih izvlače ,ajme majko.RayMabus wrote:Meni je TD totalno bolesna ideja, nisam ne socijalan ali brate mili financiraš hrpu zdravih jedinki da ne rade ništa
zato i imam nisko mišljenje o ljudskom radu.
2014-04-11
dosta je bilo za večeras
idem održavati laptop, tako što ću ga ugasit:)
i jebat ću mater svakome, tko ne misli da sam serviser laptopa, a moj rad jako bitan;)
idem održavati laptop, tako što ću ga ugasit:)
i jebat ću mater svakome, tko ne misli da sam serviser laptopa, a moj rad jako bitan;)
Guest- Guest
Page 9 of 11 • 1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11
Similar topics
» Iznenada, i MMF razmatra temeljni dohodak
» hrvatska prva uvodi temeljni dohodak na balkanu
» Španjolska zbog koronavirusa želi uvesti temeljni dohodak, evo koliko bi iznosio
» Bloomberg: Pomirenje sa Rusijom postaje temeljni politički cilj Njemačke
» Zakonskim izmjenama pojednostavljeno je osnivanje i smanjen temeljni kapital
» hrvatska prva uvodi temeljni dohodak na balkanu
» Španjolska zbog koronavirusa želi uvesti temeljni dohodak, evo koliko bi iznosio
» Bloomberg: Pomirenje sa Rusijom postaje temeljni politički cilj Njemačke
» Zakonskim izmjenama pojednostavljeno je osnivanje i smanjen temeljni kapital
Page 9 of 11