Španjolska zbog koronavirusa želi uvesti temeljni dohodak, evo koliko bi iznosio
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Španjolska zbog koronavirusa želi uvesti temeljni dohodak, evo koliko bi iznosio
LIJEVA koalicijska vlada na vlasti u Španjolskoj želi ubrzati uvođenje "univerzalnog dohotka" kako bi pomogla osobama koje su zbog pandemije covida-19 ostale bez prihoda.
"Zbog ove krize trebamo hitno raspravljati o temeljnom dohotku. On je od suštinske važnosti ako želimo zajamčiti dostojanstvo i minimalnu kupovnu moć mnogim španjolskim obiteljima koje su sada u očajnoj situaciji", rekao je danas za nacionalnu televiziju TVE zamjenik španjolskog premijera ministar Pablo Iglesias, a prenosi CNN.
"Neki od naših građana ne mogu iskoristiti naknade za nezaposlene te ne mogu otići u trgovinu i kupiti osnovne potrepštine za svoju obitelj. Važno je pomoći obiteljima koje su u očajnoj situaciji", dodao je Iglesias.
Prema izvješćima španjolskih medija, ovaj bi privremeni univerzalni osnovni dohodak iznosio 500 eura (oko 3800 kuna) mjesečno.
Iglesias je objasnio kako bi za univerzalni dohodak moglo trebati nekoliko mjeseci priprema jer Španjolska ima različite sustave naknada u svojim regijama, tako da će vlada uskoro iznijeti plan koji će služiti kao prijelazna faza.
U Španjolskoj je u ožujku bez posla ostalo 302.265 ljudi.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/spanjolska-zbog-koronavirusa-zeli-uvesti-temeljni-dohodak-evo-koliko-bi-iznosio/2173947.aspx
"Zbog ove krize trebamo hitno raspravljati o temeljnom dohotku. On je od suštinske važnosti ako želimo zajamčiti dostojanstvo i minimalnu kupovnu moć mnogim španjolskim obiteljima koje su sada u očajnoj situaciji", rekao je danas za nacionalnu televiziju TVE zamjenik španjolskog premijera ministar Pablo Iglesias, a prenosi CNN.
"Neki od naših građana ne mogu iskoristiti naknade za nezaposlene te ne mogu otići u trgovinu i kupiti osnovne potrepštine za svoju obitelj. Važno je pomoći obiteljima koje su u očajnoj situaciji", dodao je Iglesias.
Prema izvješćima španjolskih medija, ovaj bi privremeni univerzalni osnovni dohodak iznosio 500 eura (oko 3800 kuna) mjesečno.
Iglesias je objasnio kako bi za univerzalni dohodak moglo trebati nekoliko mjeseci priprema jer Španjolska ima različite sustave naknada u svojim regijama, tako da će vlada uskoro iznijeti plan koji će služiti kao prijelazna faza.
U Španjolskoj je u ožujku bez posla ostalo 302.265 ljudi.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/spanjolska-zbog-koronavirusa-zeli-uvesti-temeljni-dohodak-evo-koliko-bi-iznosio/2173947.aspx
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: Španjolska zbog koronavirusa želi uvesti temeljni dohodak, evo koliko bi iznosio
ljevičari opet tuđim kurcem gloginje mlate
Re: Španjolska zbog koronavirusa želi uvesti temeljni dohodak, evo koliko bi iznosio
a kai tebe točno iebe želja neke države da joj građani imaju tek toliko da ne pocrkaju od gladi?tre wrote:ljevičari opet tuđim kurcem gloginje mlate
ti se ponosi hrvatskom i kopanjem po kontejnerima, to je ono čemu treba težit, kopanju po smeću.
Guest- Guest
debotoijusto wrote:pratim
:D
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Pa i Financial Times se zauzeo za neki oblik UBI
Iako su oni žestoka fiskalna desnica
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Hektorović wrote:Pa i Financial Times se zauzeo za neki oblik UBI
Milton Friedman koji je utemeljitelj "neoliberalne ideologije i čikaške ekonomske škole koja je prema ljevičarima uništila svijet a u stvarnosti spasila hrpu zemalja :D " , je također bio jedan od najžešćih zagovaratelja UBI..
čak i Republikancima nije više to strano
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
nijeAssadNaPodmornici wrote:Hektorović wrote:Pa i Financial Times se zauzeo za neki oblik UBI
Milton Friedman koji je utemeljitelj "neoliberalne ideologije i čikaške ekonomske škole koja je prema ljevičarima uništila svijet a u stvarnosti spasila hrpu zemalja :D " , je također bio jedan od najžešćih zagovaratelja UBI..
čak i Republikancima nije više to strano
2014-04-16
A tko bu to platil?
Guest- Guest
postoji način kada i zašto bi se mogao uvesti UBI i zašto neki desničari i neoliberali zagovaraju UBI , ali objasnim kada se vratim iz điraSovak wrote:A tko bu to platil?
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
Španjolska uvodi socijalnu naknadu a ne univerzalni dohodak.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
nacin da ne mora pllatiti vise iznose..dakle firmije ostaju bez potpore ili???RayMabus wrote:Španjolska uvodi socijalnu naknadu a ne univerzalni dohodak.
Guest- Guest
Gle Barcelona jje njihova najbogatija regija tako da će oni radit s ostatak države primat tu socijalu.Legendovich wrote:nacin da ne mora pllatiti vise iznose..dakle firmije ostaju bez potpore ili???RayMabus wrote:Španjolska uvodi socijalnu naknadu a ne univerzalni dohodak.
Spava san do maloprije ka top. Tek san se diga , pijen kavicu i gledan tv i ne da mi se o tim ljevičarima u Španjolskoj puno filozofirat al to nije univerzalni dohodak nego socijalna naknada s kojom će Barcelo plaćat ljevičarsko biračko tijelo po ostatku države.
Last edited by RayMabus on 10/4/2020, 23:40; edited 1 time in total
2014-04-11
Poanta u tom slucaju jest da su spremni na povecavanje zrtava viruza..no to i ja podrzavam..sve za bilancu..RayMabus wrote:Gle Barcelona jje njihova najbogatija regija tako da će oni radit s ostatak države primat tu socijalu.Legendovich wrote:nacin da ne mora pllatiti vise iznose..dakle firmije ostaju bez potpore ili???RayMabus wrote:Španjolska uvodi socijalnu naknadu a ne univerzalni dohodak.
Guest- Guest
Svejedno Vox ( desničari ) će dobivat sve veću i veću podršku.Legendovich wrote:Poanta u tom slucaju jest da su spremni na povecavanje zrtava viruza..no to i ja podrzavam..sve za bilancu..RayMabus wrote:Gle Barcelona jje njihova najbogatija regija tako da će oni radit s ostatak države primat tu socijalu.Legendovich wrote:nacin da ne mora pllatiti vise iznose..dakle firmije ostaju bez potpore ili???RayMabus wrote:Španjolska uvodi socijalnu naknadu a ne univerzalni dohodak.
2014-04-11
ocekivao sam od tebe nesh umnije Longi..Desnica,ljevica,srednjica,crveni i crni,plavi,to sad mudrima nije na pa meti.._Ja sad samo percipiram jel mi nesho prijetnja ili benefit..i to je to..nish drugo ne postoji..RayMabus wrote:Svejedno Vox ( desničari ) će dobivat sve veću i veću podršku.Legendovich wrote:Poanta u tom slucaju jest da su spremni na povecavanje zrtava viruza..no to i ja podrzavam..sve za bilancu..RayMabus wrote:Gle Barcelona jje njihova najbogatija regija tako da će oni radit s ostatak države primat tu socijalu.Legendovich wrote:nacin da ne mora pllatiti vise iznose..dakle firmije ostaju bez potpore ili???RayMabus wrote:Španjolska uvodi socijalnu naknadu a ne univerzalni dohodak.
Guest- Guest
Tek san se probudija. Spava san ko top do maloprije. Gledan nešto na tv tv i pijuckan kavu.Legendovich wrote:ocekivao sam od tebe nesh umnije Longi..Desnica,ljevica,srednjica,crveni i crni,plavi,to sad mudrima nije na pa meti.._Ja sad samo percipiram jel mi nesho prijetnja ili benefit..i to je to..nish drugo ne postoji..RayMabus wrote:Svejedno Vox ( desničari ) će dobivat sve veću i veću podršku.Legendovich wrote:Poanta u tom slucaju jest da su spremni na povecavanje zrtava viruza..no to i ja podrzavam..sve za bilancu..RayMabus wrote:Gle Barcelona jje njihova najbogatija regija tako da će oni radit s ostatak države primat tu socijalu.Legendovich wrote:
nacin da ne mora pllatiti vise iznose..dakle firmije ostaju bez potpore ili???
To je ljevičarska jazbina u Madridu na dnu Europe koja ovako izgleda :
A Madrid živi od Katalonije.
2014-04-11
ne kuzis..podjelu su kreirali upravo oni,koji upravljaju svijetom..kod njih je podjela na bogate i one druge..po meni pametnije..koja ljevica i desnica..manipulativna telad..
Guest- Guest
Ja sam za Vox. Oni su protiv emanicipacije. Meni dovoljno.Legendovich wrote:ne kuzis..podjelu su kreirali upravo oni,koji upravljaju svijetom..kod njih je podjela na bogate i one druge..po meni pametnije..koja ljevica i desnica..manipulativna telad..
2014-04-11
RayMabus wrote:Ja sam za Vox. Oni su protiv emanicipacije. Meni dovoljno.Legendovich wrote:ne kuzis..podjelu su kreirali upravo oni,koji upravljaju svijetom..kod njih je podjela na bogate i one druge..po meni pametnije..koja ljevica i desnica..manipulativna telad..
Bogati su isto,osim za manipulaciju za svoj interes..Mislim,koji ce bogatun iskreno,putiti da mu zena palamudani i upravlja..istina ima i takvih,ali su oni jako nisko sa uticajem..
Guest- Guest
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Španjolska proglasila izvanredno stanje zbog koronavirusa
» Temeljni dohodak - anketa
» Iznenada, i MMF razmatra temeljni dohodak
» hrvatska prva uvodi temeljni dohodak na balkanu
» Poljska želi osloboditi mlade od plaćanja poreza na dohodak da zaustavi iseljavanje
» Temeljni dohodak - anketa
» Iznenada, i MMF razmatra temeljni dohodak
» hrvatska prva uvodi temeljni dohodak na balkanu
» Poljska želi osloboditi mlade od plaćanja poreza na dohodak da zaustavi iseljavanje
Page 1 of 2