ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Temeljni dohodak - anketa

Page 3 of 11 Previous  1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11  Next

Go down

Temeljni dohodak - da ili ne

Temeljni dohodak - anketa - Page 3 Vote_lcap22%Temeljni dohodak - anketa - Page 3 Vote_rcap 22% 
[ 4 ]
Temeljni dohodak - anketa - Page 3 Vote_lcap78%Temeljni dohodak - anketa - Page 3 Vote_rcap 78% 
[ 14 ]

Total Votes : 18

Temeljni dohodak - anketa - Page 3 Empty Re: Temeljni dohodak - anketa

Post by kic 3/11/2017, 15:03

marcellus wrote:inače dedi za info provjerio sam, u antičkom rimu su robovi često dobivali plaću za rad, keš

naravno oni bolji robovi, liječnici, kurve, znanstvenici, gladijatori, ne oni koji su radili u rudniku ili na poljima

bit robstva je bila u političkim pravima.. gdje su Rimljani u pravu, nije politika za svakog..

kic
Admin

2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Post by epikur37 3/11/2017, 15:03

Protiv.

epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by dijagram 3/11/2017, 15:07

Kud ode tema, kakvi crni robovi i temeljni dohodak na lijepe oci,nigdje veze:)
Ovakve pizdarije odgovaraju samo politicarima koji populistickim trikovima kupuju vrijeme.
Protiv.
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by Guest 3/11/2017, 15:14

kic wrote:
marcellus wrote:inače dedi za info provjerio sam, u antičkom rimu su robovi često dobivali plaću za rad, keš
naravno oni bolji robovi, liječnici, kurve, znanstvenici, gladijatori, ne oni koji su radili u rudniku ili na poljima
bit robstva je bila u političkim pravima..  gdje su Rimljani u pravu, nije politika za svakog..

dobro, OKej, robovi su plaćeni za svoj rad

ima Radnička Fronta puna onih koji misle isto to, možda možete postići neki kompromis pri rušenju čardaka, zajedno ste brojniji i jači

i MMF je naoliberalna ustanova kad provodi šok terapiju u zemljama gdje je niska kompetitivnost tržišta, ali sad su ga infiltrirali socijalisti pa zagovaraju ideje Miltona Friedmana o temeljnom dohotku
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by debotoijusto 3/11/2017, 15:19

s poduzom arg. raspravom i jasnim drzavnim ciljevima te ref.
da
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by kic 3/11/2017, 15:22

mamin sin wrote:
kic wrote:
bit robstva je bila u političkim pravima..  gdje su Rimljani u pravu, nije politika za svakog..

dobro, OKej, robovi su plaćeni za svoj rad

ima Radnička Fronta puna onih koji misle isto to, možda možete postići neki kompromis pri rušenju čardaka, zajedno ste brojniji i jači

i MMF je naoliberalna ustanova kad provodi šok terapiju u zemljama gdje je niska kompetitivnost tržišta, ali sad su ga infiltrirali socijalisti pa zagovaraju ideje Miltona Friedmana o temeljnom dohotku

brate deda slomi se ti od dokazivanja da netko podržava nešto nespojivo, nađi hobi neki, uči ronit ili nešto normalno..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by Trinity 3/11/2017, 15:24

kofein wrote:Ne. Pojačalo bi nerad i bezvoljnost. Uvesti tjednu plaću  Uvesti obveznu minimalnu satnicu i fiskalizirati istu, dokinuti "mjesečnu" plaću koja je močvara za lov poduzetnika mutikaša.
Još više regulative od onih za koje si i sam ustanovio da ih nije briga za ostale.
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by T. 3/11/2017, 15:24

Apsolutno ne...
Tko ne radi, nema pravo jesti...
Rad oslobađa...

2014-04-14

Back to top Go down

Post by Trinity 3/11/2017, 15:27

marcellus wrote:Protiv temeljnog dohotka... i vratit vojni rok. Da ljudima ne padaju na pamet glupe ideje da im je "društvo" nešto dužno.
Slažem se da društvo nije nikome ništ dužno.
Naravno , ni pojedinac nije ništa dužan društvu. A besplatni vojni rok je baš to, "dug" društvu.
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by catabbath 3/11/2017, 15:28

Ja neznam o kakvom neradu tu neki pričaju i na kojim poslovima ti isti rade. Nerad je u državnoj službi i uredno je i jako dobri plaćen. Za razliku od privatnog sektora u kojemu se crnči za manje para.

Male
2015-08-22

Back to top Go down

Post by Trinity 3/11/2017, 15:28

marcellus wrote:a temeljni osobni dohodak za sve jedino uz radnu obavezu, ono ako država svima dijeli novac onda neka sve natjera da rade za taj novac, nešto, grade nasipe, beru rižu na poljima, čiste parkove i ulice...
Nešto takvo postoji i sad, javni radovi lilti izmišljena radna mjesta...i dobar dio javnih službi...
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by catabbath 3/11/2017, 15:29

Totenkopf wrote:Apsolutno ne...
Tko ne radi, nema pravo jesti...
Rad oslobađa...

Eeee pitaj Culeja juniora
catabbath
catabbath

Male
2015-08-22

Back to top Go down

Post by Trinity 3/11/2017, 15:32

kic wrote:
pa ja sam čitao Friedmana i znam da je zagovarao temeljni dohadak, ali iz razloga ostvarenja slobode čovjeka, ali se stvara zavisan sloj građana od zle države..
navodno bi se i smanila birokracija jer bi se time ukinule sve druge socijalne mjere
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 3/11/2017, 15:33

kic wrote:
brate deda slomi se ti od dokazivanja da netko podržava nešto nespojivo

ti nemaš pojma što podržavaš, financijski si nepismen, zadrt, misliš da se oko ekonomije filozofira i bavi moralinim načelima

ili zašto si protiv nečeg, emocijama vođen na svakoj temi, jer bitno je da ti mama misli kako si ti dobar dečko

koji jer razlog što MMF zagovara temeljni dohodak, da li se pozivaju na Marxa i komunizam ili na ideje neoliberala?

https://www.theatlantic.com/politics/archive/2014/08/why-arent-reformicons-pushing-a-guaranteed-basic-income/375600/

uključi mozak bar ponekad u životu Basketball
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Trinity 3/11/2017, 15:34

kic wrote:
marcellus wrote:
kic wrote:
pa ja sam čitao Friedmana i znam da je zagovarao temeljni dohadak, ali iz razloga ostvarenja slobode čovjeka, ali se stvara zavisan sloj građana od zle države..

kako si nekog oslobodio ako si ga učinio zavisnim o onom što mu daješ? Slobodan može biti samo netko tko ne ovisi o nikom drugom, najmanje o vladi.

naravno, ali u konačnici minimalna država mora postojati, a velim da se ne ponavljam, država toliko uzima da nema ništ loše u tom da malo i vrati..
Pa sad...malo...
I otkuda bi uzela sve te pare osim ako ne bi povećala poreze?
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 3/11/2017, 15:35

Temeljni dohodak je ideja tvornica "neoliberalne ideologije" Friedmana.
Njegova ideja je bila , da država, (odnosno porezni obveznici ili tko već) daje svim građanima neku temeljnu svotu novca.

Međutim , ta bi svota novca služila da se ukine socijalna pomoć, da se ukine "državno" školstvo i zdravstvo, i da se čak ukinu penziju.

U tom slučaju, možemo ovako.. RH proračun sa općom državom i bolnicama je .. mislim 160milijardi kuna.. nešto više vjerojatno..

sada zamisli.. maknše zdravstvo -- imaš odmah 30milijardi kuna. Makneš penzije. imaš 40milijardi kuna. socijala, stvarno neznam - aj da puknem 10milijardi kuna. prepoloviš birokraciju - uštediš - plaće + ostali troškovi. sigurno 20milijardi kuna. eh.. koliko se troši love na škole? neman pojma.
recimo 10milijardi kuna.

sada imaš .. 20milijardi kuna, +10milijardi+ 10milijardi + 40milijardi +30milijardi.

110milijardi kuna. recimo da nategneš na 120milijardi radi lakše matematike. 120milijardi kuna, na 4milijuna stanovnika , jest 30 000kn godišnje.. djeljeno sa 12mjeseci, koliko je to? 2500kn mjesečno.

eto "okvirno" svaki građanin RH bi mogao dobijati u startu 2500kn mjesečno, ali onda nema "besplatnih" škola, bolnica, socijale, penzija, i država je prepolovljena(ovo zadnje je još dobro).

Ali dobijaš 2500kn odmah u startu. neka nađeš posao od "prosječne plaće" 6000kn, imaš na raspolaganju 8500kn.
Ali sa 8500kn moraš sebi pokrit zdravstvo, a ako imaš djecu, njima financirati škole.

Mislim da bi mogao imati premium zdravstveno osiguranje za 400kn mjesečno. (koje bi bilo višestruko kvalitetnije od ovoga državnog). Ali djeci bi trebao full financirati škole. Faklutet košta 30 000 do 40 000kn godišnje. Vjerojatno osnovna , bila bi konkurencija među školama, pa bi vjerojatno razred koštao maximalno 10 000kn godišnje. srednja vjerojatno isto tako.

otprilike, evo ovako iz glave, ovakovo vam je ta "neoliberalna" ideja temeljnog dohotka,
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 3/11/2017, 15:35

zato ću glasovati ZA
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Trinity 3/11/2017, 15:36

RayMabus wrote:TD nije priča za Hr, ne daje MMF pare nego same države kako sama sa sobom dogovori a kod nas će porodiljne naknade progutati proračun tako da za ovo para nema
Uvođenjem TD ukidaju se sve ostale socijalne mjere pa tako i porodiljne naknade.
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 3/11/2017, 15:37

Triny wrote:
kic wrote:
navodno bi se i smanila birokracija jer bi se time ukinule sve druge socijalne mjere

a ti u ovoj anketi glasala protiv smanjenja birokracije, eh, da si bar malo promislila
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kic 3/11/2017, 15:37

mamin sin wrote:
kic wrote:
brate deda slomi se ti od dokazivanja da netko podržava nešto nespojivo

ti nemaš pojma što podržavaš, financijski si nepismen, zadrt, misliš da se oko ekonomije filozofira i bavi moralinim načelima

ili zašto si protiv nečeg, emocijama vođen na svakoj temi, jer bitno je da ti mama misli kako si ti dobar dečko

koji jer razlog što MMF zagovara temeljni dohodak, da li se pozivaju na Marxa i komunizam ili na ideje neoliberala?

https://www.theatlantic.com/politics/archive/2014/08/why-arent-reformicons-pushing-a-guaranteed-basic-income/375600/

uključi mozak bar ponekad u životu Basketball

više moju majku nemoj spominjati na forumu, inače letiš s istog.

evo, jedna reakcija vođena iz emocija, kapiši?
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by Guest 3/11/2017, 15:38

sada recimo u mom modelu, obitelj od 4člana, mama tata i dvoje djece, svaki mjesec, na temeljnom dohotku 10 000kn. neka mama i tata rade za 5000kn, ima familija na raspolaganju 20 000kn mjesečno. i to čak sa malo ispod prosječnim plaćama.

ali sa tom lovom, sebi financirati zdravstvo, i školstvo(to su recimo troškovi takve obitelji). socijalne pomoći nema naravno.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 3 of 11 Previous  1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11  Next

Back to top

- Similar topics