Ako ne možeš zaraditi 6.000 kuna, nemoj raditi !
Page 5 of 10
Page 5 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Ako ne možeš zaraditi 6.000 kuna, nemoj raditi !
mislim da se malo tko stavlja u poziciju poduzetnika, da imas samo 10 radnika to ti je 50k neto placa i jos 40k drzavi, a gdje su ostala davanja drzavi, i sve samo mjesecno gledajuci, ne rastu novci na granama..
Za male plaće se ni ne isplati radit
Iseljavanje i krah nataliteta
Iseljavanje i krah nataliteta
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
kic wrote:
mislim da se malo tko stavlja u poziciju poduzetnika
od čega poduzetnici zarađuju svoje prihode, od materijalističke potrošnje, ili od moralne štednje?
što bi rekao Isus?
Guest- Guest
potrošnja je zlo
siromaštvo i bijeda su put u Raj
vjerujte Židovu, on govori istinu, Židovi uvijek govore istinu
Marx je isto govorio istinu, materijalizam vodi u propast
Guest- Guest
au, hebate, pa kud idu pare ondaTriny wrote:Bemu dečki, govorimo o 5000- 6000 kn koliko koštate poslodavca...Pinochet wrote:to da, barem ja , iako sam prominio par poslova od tih 3000-4000kn , nigdje se nisam zadrža duže od pola godine ili malo više.. koji kurac ću nekome biti rob za 3000kn.. za 3000kn si rob kapitalisti, rob si Čardaku, HDZu, državi, uhljebima, Sinkopi, Anemiji, svi žive na račun tvoga rada,, nisam toliko ludkserks_ wrote:u Dalmaciji gdje se je colonski sustav zadržao od doba Rima, dakle i u doba feudalizma u Dalmaciji nije bilo kmetova, nego isključivo slobodnih seljaka, i sada se srozat na satus roba, nema šanse.
Morate zaraditi bar duplo...inače niste od koristi nikome.
evo, prijatelj iz rijeke pravio novu halu, covjek trazio predracun par hrvatskih firmi i najjeftinija ponuda bila 320 000 eura,
aj u danasnje doba ipak da ne bude ogranicen, zvrcne on mene nek pogledam po austriji i italiji za koju bi cijenu dobio , nakon 3 dana sam imao cijene po projektu, austrijanci najjeftniniji kao u dnrh, 320 000 eura,
u italiji firma blizu trsta za 150 000 eura sa montazom,
ok sad, uporedimo austrijance koji su imali cjene iste kao i dnrh, kod njih je sljaker skuplji i radi za plus minus 2 soma eura neto
i italiji nije prevelika razlika oko 1600 eura neto
u dnrh za 5-6 000 kuna, sto bi bilo nekih 700 eura neto,
gdje je razlika ako se imaju cjene vece nego kod talijana a pari sa austrijancima
Nemoš trošit ako nemaš
2014-04-11
Ma...poanta je u tome ...da si ti pametniji od njega ti bi bio poslodavac njemu a ne on tebi. Svi smo mi prepametni i super inteligentni, dobro, ne svi al većina al rmbamo za kikiriki dog "glupi ,neinteligentni" gazde i šefovi beru vrhnje.kserks_ wrote:Pinochet wrote:kserks_ wrote:ma briga me:)Triny wrote:Eto...ni ti ne kužiš članak.kserks_ wrote:
ma šta mene briga za brutto..na ruke.
prvo te pokušavaju uvjerit da nisi muško, ako ne plaćaš fit ili nemaš kredu za stan
pa te pokušavaju uvjerit da ne živiš ako ne živiš na dug
pa te pokušaju uvjerit da prodaš didovinu i soriš ušteđevinu jer je to mrtvi kapital ,a inflaciju jede novac
pa te pokušavaju uvjerit da je dobro radit za budašto, jer tako gradiš karakter
-------------------------------------------------------------
i onda kad ih sve ovo gore poslušaš postaneš rob koji nema izbora.
kad ovo gore sve odjebeš, otvara ti se skroz jedena druga sfera načina života i prelaziš u gornji sloj.
ljude slabog karaktera i prosječnog IQa je lako uvjeriti u svako sranje
a ovima što te uvjereavaju i jest cilj da budeš rob.
Uostalom ne može mene jebat u mozak poslodavac koji ima IQ manji za 40-50 bodova od mene, jer ga pojedem logikom za zajutrak.
Skroz mi je žao što nisam dovoljno glup da budem gazda.
stednja je prvi stup akumulacije kapitala, bez stednje ne bi bilo kapitalizma, proizvodnje, i ovog zadnjeg sto ti spominjes..
bolje daba lezati nego dzaba raditi
stara narodna
stara narodna
amen , smanji potrošnju, pa će poduzetnici više zaraditi
Guest- Guest
A sto ste se neki toliko okomili na triny?
Otvorila je dobru temu i po meni postavlja logicna pitanja.
Otvorila je dobru temu i po meni postavlja logicna pitanja.
vili40-
2015-08-02
RayMabus wrote:Dosadan si s tom potrošnjom
Nemoš trošit ako nemaš
možeš, na kredit
Guest- Guest
mamin sin wrote:kic wrote:
stednja je prvi stup akumulacije kapitala, bez stednje ne bi bilo kapitalizma, proizvodnje, i ovog zadnjeg sto ti spominjes...
amen , smanji potrošnju, pa će poduzetnici više zaraditi
na potrosnju se ne moze utjecati, svako za sebe misli, tko zeli nesto kupiti - zamisli, ali prvo se zbroji i skupi novce, tj stedi i odvoji na kratko vrijeme, da bi si dugorocno povecao standard zivota..
Pojela država. Radnik je jeftiniji ali su drugi nameti skuplji i ima ih više nego kod talijana.Leviathan2 wrote:au, hebate, pa kud idu pare ondaTriny wrote:Bemu dečki, govorimo o 5000- 6000 kn koliko koštate poslodavca...Pinochet wrote:to da, barem ja , iako sam prominio par poslova od tih 3000-4000kn , nigdje se nisam zadrža duže od pola godine ili malo više.. koji kurac ću nekome biti rob za 3000kn.. za 3000kn si rob kapitalisti, rob si Čardaku, HDZu, državi, uhljebima, Sinkopi, Anemiji, svi žive na račun tvoga rada,, nisam toliko ludkserks_ wrote:u Dalmaciji gdje se je colonski sustav zadržao od doba Rima, dakle i u doba feudalizma u Dalmaciji nije bilo kmetova, nego isključivo slobodnih seljaka, i sada se srozat na satus roba, nema šanse.
evo, prijatelj iz rijeke pravio novu halu, covjek trazio predracun par hrvatskih firmi i najjeftinija ponuda bila 320 000 eura,
aj u danasnje doba ipak da ne bude ogranicen, zvrcne on mene nek pogledam po austriji i italiji za koju bi cijenu dobio , nakon 3 dana sam imao cijene po projektu, austrijanci najjeftniniji kao u dnrh, 320 000 eura,
ok sad, uporedimo austrijance koji su imali cjene iste kao i dnrh, kod njih je sljaker skuplji i radi za plus minus 2 soma eura neto
gdje je razlika ako se imaju cjene vece nego kod talijana a pari sa austrijancima
jeate, treba sabor povjesat da to bude primjer sledecoj generaciji politicara,danni1 wrote:Pojela država. Radnik je jeftiniji ali su drugi nameti skuplji i ima ih više nego kod talijana.Leviathan2 wrote:au, hebate, pa kud idu pare ondaTriny wrote:Bemu dečki, govorimo o 5000- 6000 kn koliko koštate poslodavca...Pinochet wrote:to da, barem ja , iako sam prominio par poslova od tih 3000-4000kn , nigdje se nisam zadrža duže od pola godine ili malo više.. koji kurac ću nekome biti rob za 3000kn.. za 3000kn si rob kapitalisti, rob si Čardaku, HDZu, državi, uhljebima, Sinkopi, Anemiji, svi žive na račun tvoga rada,, nisam toliko ludkserks_ wrote:u Dalmaciji gdje se je colonski sustav zadržao od doba Rima, dakle i u doba feudalizma u Dalmaciji nije bilo kmetova, nego isključivo slobodnih seljaka, i sada se srozat na satus roba, nema šanse.
aj kad svi oce porez, uvesti klasik porez, 10%pdv, 10% na zaradu, izbaciti hrpu razreza o odreza poreza, mozda bi se onda nesto pomaklo na bolje
možeš, na kredit
2014-04-11
kic wrote:na potrosnju se ne moze utjecati, svako za sebe misli, tko zeli nesto kupiti - zamisli, ali prvo se zbroji i skupi novce, tj stedi i odvoji na kratko vrijeme, da bi si dugorocno povecao standard zivota..mamin sin wrote:amen , smanji potrošnju, pa će poduzetnici više zaraditikic wrote:
stednja je prvi stup akumulacije kapitala, bez stednje ne bi bilo kapitalizma, proizvodnje, i ovog zadnjeg sto ti spominjes...
netko mora biti nemoralni potrošač koji se zakopava u dug, da bi ti mogao glumiti pravednog štedišu
nema svjetlosti bez tame, egzistencijonalni dualizam je utkan u sve
ne možeš imati sreću bez tuge, ne možeš imati štednju bez da negdje postoji dug u jednakom nominalnom iznosu
Guest- Guest
jel ti radiš u bancimamin sin wrote:RayMabus wrote:Dosadan si s tom potrošnjom
Nemoš trošit ako nemaš
možeš, na kredit
Pa skini mi se više s kurca
Postavke ekonomije su ti postavke dužničkog ropstva
Odjebi u skokovima
2014-04-11
na lažne putne naloge, na kupovinu osobnih privatnih automobila koji se vode kao službeni, na gorivo, ako ti je firma prijavljena na adresu na kojoj i živiš, kupiš i Husquarna traktor-kosilicu za 40k kn, kojim kosiš travicu oko "firme", na špeceraj, higijenske potrepštine, vjerojatno i režije...ima načina na koji polupaju firmin novac i prije nego plate radnike. zato za njih i nemaju.Leviathan2 wrote:au, hebate, pa kud idu pare ondaTriny wrote:Bemu dečki, govorimo o 5000- 6000 kn koliko koštate poslodavca...Pinochet wrote:to da, barem ja , iako sam prominio par poslova od tih 3000-4000kn , nigdje se nisam zadrža duže od pola godine ili malo više.. koji kurac ću nekome biti rob za 3000kn.. za 3000kn si rob kapitalisti, rob si Čardaku, HDZu, državi, uhljebima, Sinkopi, Anemiji, svi žive na račun tvoga rada,, nisam toliko ludkserks_ wrote:u Dalmaciji gdje se je colonski sustav zadržao od doba Rima, dakle i u doba feudalizma u Dalmaciji nije bilo kmetova, nego isključivo slobodnih seljaka, i sada se srozat na satus roba, nema šanse.
jel tako triny?
kic wrote:
mislim da se malo tko stavlja u poziciju poduzetnika, da imas samo 10 radnika to ti je 50k neto placa i jos 40k drzavi, a gdje su ostala davanja drzavi, i sve samo mjesecno gledajuci, ne rastu novci na granama..
Ajme...ali nema robova na tržištu...ajmo ih prisilno proizvesti onda...kako me to podsjeća na nešto...tko nije sposoban platiti radnika i zaraditi ima isto Irsku...
darth_vader-
2014-04-17
Šta meni puca kurac za tu tvoju ekonomiju
Imam svoju
Jel očeš potrošnju
E pa fino država se zaduži i svima tisuće kuna mjesečno pa evo trošite
Imam svoju
Jel očeš potrošnju
E pa fino država se zaduži i svima tisuće kuna mjesečno pa evo trošite
2014-04-11
Page 5 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» Možeš krasti kolko hoćeš,možeš i ubijati ali prijetiti nama nemoj
» Zagreb bi od legalizacije marihuane mogao godišnje zaraditi 145 milijuna kuna
» Iako je plaća oko 10.000 kuna, nitko ne želi raditi ovaj posao
» Nitko ne želi raditi za 10.000 kuna mjesečno, uz plaćen stan i hranu
» Fali nam mladih i sposobnih ljudi , nitko ne želi raditi ovaj posao za 4500 kuna
» Zagreb bi od legalizacije marihuane mogao godišnje zaraditi 145 milijuna kuna
» Iako je plaća oko 10.000 kuna, nitko ne želi raditi ovaj posao
» Nitko ne želi raditi za 10.000 kuna mjesečno, uz plaćen stan i hranu
» Fali nam mladih i sposobnih ljudi , nitko ne želi raditi ovaj posao za 4500 kuna
Page 5 of 10