Ako ne možeš zaraditi 6.000 kuna, nemoj raditi !
Page 7 of 10
Page 7 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Ako ne možeš zaraditi 6.000 kuna, nemoj raditi !
Ne kužim.RayMabus wrote:Prodajedanni1 wrote:Potražnja čega?RayMabus wrote:ta da u jednom trenutku potražnja počme padati a oni je nemogu pokrenit nikako drukčije nego jačom inflacijomdanni1 wrote:A kaj da radimo s ušteđenim novcem?RayMabus wrote:Štedite nemojte trošit jer onda nastaje kriza i vrijednost novca pada a kuna je i onako vezana uz euro
Meni lova ne treba, trebam klopu, piće, struju,vodu ,plin, obleku....1000 pizdarija trebam al novac ne trebam.
Ja sve kaj zaradim potrošim na stvari koje trebam i koje me vesele.
Koja je poanta hrpe love u ormaru?
Tada svi padaju ali ti imaš zalihe i ostaješ iznad vode
Novac ne vrijedi ako ga nitko ne traži
Deda ti je to maloprije opisao
Što imam od toga što gomilam u ormaru nešto što nitko ne traži?
danni1- Posts : 5159
2014-04-16
Deda pogrešno objašnjava
Nije bitna potrošnja već prodaja u toj valuti
Kad je tržište traži ona vrijedi više
Nije bitna potrošnja već prodaja u toj valuti
Kad je tržište traži ona vrijedi više
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Štednja nije trpanje u ormar šarenih papirića...štednja je proces u koje na kraju price novac radi za tebe,a ti držiš predavanja na forumu..danni1 wrote:Ne kužim.RayMabus wrote:Prodajedanni1 wrote:Potražnja čega?RayMabus wrote:ta da u jednom trenutku potražnja počme padati a oni je nemogu pokrenit nikako drukčije nego jačom inflacijomdanni1 wrote:
A kaj da radimo s ušteđenim novcem?
Meni lova ne treba, trebam klopu, piće, struju,vodu ,plin, obleku....1000 pizdarija trebam al novac ne trebam.
Ja sve kaj zaradim potrošim na stvari koje trebam i koje me vesele.
Koja je poanta hrpe love u ormaru?
Tada svi padaju ali ti imaš zalihe i ostaješ iznad vode
Novac ne vrijedi ako ga nitko ne traži
Deda ti je to maloprije opisao
Što imam od toga što gomilam u ormaru nešto što nitko ne traži?
Gost- Guest
Ovo o robovima je nešto u drugom kontekstu između kica i mene.Antijunak wrote:Triny wrote:dobrovoljne...yes...kic wrote:
triny voli robove.
Moj otac radi za 15 kn po satu što je oko 2.500,00 kn. Nešto mi je pričao da će možda dati otkaz, pa ne znam da li još uvijek radi. Moja satnica je ipak više nego dvostruko veća.
I ja sam radila za minimalac, i nisu mi bile isplaćene plaće, kasnije neke poslove nikad nisam naplatila...
E sad, tko bi trebao biti ponosniji, tvoj otac ili ovi koji se hvale nekretninama koje su naslijedili?
Obično snobovsko preseravanje.
Trinity-
2014-04-17
Pa zato i mora nešto ostati da se plaće mogu isplatiti i kad zašteka.Totenkopf wrote:I šta kažeš, ako posao ne ide kako bi poslodavac želio, nema plaće?Triny wrote:Nije moja stvar, i to ti moraš zaraditi, plus još meni nešto mora ostati.kserks_ wrote:to šta ti za mene platiš mirovinsko i zdravstveno je tvoja stvar i eventualno još doprinos za nezaposlene, jer ću to imati ovako i onako, za drugo obrati se anemičnom:)Triny wrote:Ja imam firmu pa mi 4k nije dosta i puno mi platiti 2.5 k nekoga...RayMabus wrote:Triny kužim ja puno toga
Ti biće imaš muža pa on radi pa ćeš i ti nešto i tebi dovoljno i četri tisuće
E kad ja budem ima ženu a ona bude tila radit e onda ja dajem otkaz pa me baš zanima jel ti četri tisuće dosta
ispo 800 eura na ruke zaboravi da ti radim;)
Pa nije radnik kriv ako je poslodavac promašio s biznisom, npr. u konjevratima otvorio salon vjenčanica...
Radnik radi za ugovorenu plaću i poslodavac mu ju je dužan isplatiti, pa i ako nitko u taj salon nije ušao čitavi mjesec...
Trinity-
2014-04-17
Nimalo. Roblje radi, ja uživam.Noor wrote:Triny osim što je utajivač poreza, sada znamo da je i na stupu srama - onih koji ne isplaćuju ranicima plaće.
a da...nema ona srama.
Trinity-
2014-04-17
tezak nerijetko i opasan, zestokim tempom koji nije za svakogaLeviathan2 wrote:koji posao radis?dijagram wrote:ja radniku dam 8 000 kuna place
no problem je sto izdrze najduze petnaestak dana
dijagram-
2015-08-09
Pa ja i radim sama, blesani.Brain32 wrote:Razumijem te, ja bi doduše recimo to radno mjesto pokrio sam jer ako se ono do te mjere ne isplati da je puno platiti 2.5k onda možda realno gledano to radno mjesto ne postoji. Dobro ti je netko rekao - radi sama...Triny wrote:
Ja imam firmu pa mi 4k nije dosta i puno mi platiti 2.5 k nekoga...
Trinity-
2014-04-17
Ne može se utjecati ni na potrošnju ni na potražnju.kic wrote:mamin sin wrote:kic wrote:
stednja je prvi stup akumulacije kapitala, bez stednje ne bi bilo kapitalizma, proizvodnje, i ovog zadnjeg sto ti spominjes...
amen , smanji potrošnju, pa će poduzetnici više zaraditi
na potrosnju se ne moze utjecati, svako za sebe misli, tko zeli nesto kupiti - zamisli, ali prvo se zbroji i skupi novce, tj stedi i odvoji na kratko vrijeme, da bi si dugorocno povecao standard zivota..
Ono što se regulacijama radi je utjecaj na ponudu.
Trinity-
2014-04-17
Ja naravnoTriny wrote:ili ovi koji se hvale nekretninama koje su naslijedili?
2014-04-11
pitam koji ebate,dijagram wrote:tezak nerijetko i opasan, zestokim tempom koji nije za svakogaLeviathan2 wrote:koji posao radis?dijagram wrote:ja radniku dam 8 000 kuna place
gradjevina naravnoLeviathan2 wrote:pitam koji ebate,dijagram wrote:tezak nerijetko i opasan, zestokim tempom koji nije za svakogaLeviathan2 wrote:koji posao radis?dijagram wrote:ja radniku dam 8 000 kuna place
dijagram-
2015-08-09
Triny wrote:Ne može se utjecati ni na potrošnju ni na potražnju.kic wrote:mamin sin wrote:kic wrote:
stednja je prvi stup akumulacije kapitala, bez stednje ne bi bilo kapitalizma, proizvodnje, i ovog zadnjeg sto ti spominjes...
na potrosnju se ne moze utjecati, svako za sebe misli, tko zeli nesto kupiti - zamisli, ali prvo se zbroji i skupi novce, tj stedi i odvoji na kratko vrijeme, da bi si dugorocno povecao standard zivota..
to je sve točno što si rekla
rast plaća ne utječe na povećanje potrošnje
poslodavci kad štede i plaćaju radnike minimalac ili manje, onda raste potrošnja
treba udvostručiti sate vjeronauka a smanjiti matematiku u školama, matematika ne može izračunati potražnju, ali se od boga može naučiti što je moralno i pravedno
Last edited by mamin sin on Wed 25 Oct - 20:17; edited 4 times in total
Guest- Guest
I ubuduće oslovljavajte me sa Vi i Yes my MilordRayMabus wrote:Ja naravnoTriny wrote:ili ovi koji se hvale nekretninama koje su naslijedili?
2014-04-11
Bravo, shvati da drugi ne žele raditi za minimalac niti da im se neisplacuju plaće...samopoštovanje :durica:Triny wrote:Ovo o robovima je nešto u drugom kontekstu između kica i mene.Antijunak wrote:Triny wrote:dobrovoljne...yes...kic wrote:
triny voli robove.
Moj otac radi za 15 kn po satu što je oko 2.500,00 kn. Nešto mi je pričao da će možda dati otkaz, pa ne znam da li još uvijek radi. Moja satnica je ipak više nego dvostruko veća.
I ja sam radila za minimalac, i nisu mi bile isplaćene plaće, kasnije neke poslove nikad nisam naplatila...
E sad, tko bi trebao biti ponosniji, tvoj otac ili ovi koji se hvale nekretninama koje su naslijedili?
Gost- Guest
Poslodavci su lani imali 35 milijardi kuna dobiti, ma i vise kada se odbiju oni u gubicima...pa da nisu mogli 20% dobiti preliti na plaće...kuku legle bježe radnici, nece niko da radi, a sjede na parama....a ne, ne ni lipe kmetovi dobit nećete....marš u pizdu materinu...mamin sin wrote:Triny wrote:Ne može se utjecati ni na potrošnju ni na potražnju.kic wrote:mamin sin wrote:kic wrote:
poslodavci kad štede i plaćaju radnike minimalac ili manje, onda raste potrošnja
treba udvostručiti sate vjeronauka a smanjiti matematiku u školama, matematika ne može izračunati potražnju, ali se od boga može naučiti što je moralno i pravedno
Gost- Guest
Kako je Brain rekao svi oni koji ne mogu radnika platit neto 4000 kn, takvo radno mjesto realno ni ne postoji.
Gost- Guest
Ali zato se punom parom isplaćuju izvanredne dividende..tukci jedi.kserks_ wrote:Poslodavci su lani imali 35 milijardi kuna dobiti, ma i vise kada se odbiju oni u gubicima...pa da nisu mogli 20% dobiti preliti na plaće...kuku legle bježe radnici, nece niko da radi, a sjede na parama....a ne, ne ni lipe kmetovi dobit nećete....marš u pizdu materinu...mamin sin wrote:Triny wrote:Ne može se utjecati ni na potrošnju ni na potražnju.kic wrote:mamin sin wrote:
Gost- Guest
Poslodavac je taj koji određuje cijenu rada koji traži
Meni je to samo paše ne paše i to je sve
Ništa osobno
Meni je to samo paše ne paše i to je sve
Ništa osobno
2014-04-11
Znam s druge strane dosta ljudi kojima nije problem tempo rada i napor, ali ako je nešto vezano uz visinu...i nije baš za svakoga, istina...dijagram wrote:tezak nerijetko i opasan, zestokim tempom koji nije za svakogaLeviathan2 wrote:koji posao radis?dijagram wrote:ja radniku dam 8 000 kuna place
darth_vader-
2014-04-17
jasambrend wrote:kic wrote:
mislim da se malo tko stavlja u poziciju poduzetnika, da imas samo 10 radnika to ti je 50k neto placa i jos 40k drzavi, a gdje su ostala davanja drzavi, i sve samo mjesecno gledajuci, ne rastu novci na granama..
Ajme...ali nema robova na tržištu...ajmo ih prisilno proizvesti onda...kako me to podsjeća na nešto...tko nije sposoban platiti radnika i zaraditi ima isto Irsku...
sve je dobrovoljno, zato postoji ugovor, ako se radnik ne slaze s njim slobodan je traziti drugo radno mjesto..
ja u cijelosti razumijem radnike, sam sam radio masu neplacenih sati, moja mater radi zamjenske i preko 270 mjesecno bi napravila, a prijatelj u drugoj firmi slicno, mozes misliti koliko im je to placeno, ali sta sad?
Page 7 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» Možeš krasti kolko hoćeš,možeš i ubijati ali prijetiti nama nemoj
» Zagreb bi od legalizacije marihuane mogao godišnje zaraditi 145 milijuna kuna
» Iako je plaća oko 10.000 kuna, nitko ne želi raditi ovaj posao
» Nitko ne želi raditi za 10.000 kuna mjesečno, uz plaćen stan i hranu
» Fali nam mladih i sposobnih ljudi , nitko ne želi raditi ovaj posao za 4500 kuna
» Zagreb bi od legalizacije marihuane mogao godišnje zaraditi 145 milijuna kuna
» Iako je plaća oko 10.000 kuna, nitko ne želi raditi ovaj posao
» Nitko ne želi raditi za 10.000 kuna mjesečno, uz plaćen stan i hranu
» Fali nam mladih i sposobnih ljudi , nitko ne želi raditi ovaj posao za 4500 kuna
Page 7 of 10