ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ako ne možeš zaraditi 6.000 kuna, nemoj raditi !

Page 10 of 10 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

Go down

Ako ne možeš zaraditi 6.000 kuna, nemoj raditi ! - Page 10 Empty Re: Ako ne možeš zaraditi 6.000 kuna, nemoj raditi !

Post by aben 25/10/2017, 22:30

mamin sin wrote:
aben wrote:
mamin sin wrote:
Triny wrote:
kserks_ wrote:Kako je Brain rekao svi oni koji ne mogu radnika platit neto 4000 kn, takvo radno mjesto realno ni ne postoji.
Koliko je od vas stvorilo samo jedno radno mjesto? Ono za sebe?
Meni se čini na ovom forumu nijedan. 
Ponosni, inteligentni muški... :bball:

ti smanji plaću za 500kn, ili zaposli na crno pa još manje plati

kic i yoda neka smanje potrošnju

sljedeće godine smanji još malo plaće da srežeš troškove i povećaš zaradu, a kic i yoda nek još više smanje potrošnju da im ostane

ovo nemo veze s potrošnjon, 

rezanje troškova u tržišnin uvjetima pojeftinjuje proizvod pa kic i joda moru dobiti više za manje.

pojeftinjuje proizvod, znači Triny manje uprihoduje po prodanom artiklu / usluzi nego prije

kako je manje uprihodovala onda smanji troškove, smanji plaću

pa proizvod bude još jeftiniji

to je formula za bogaćenje

šteta što ministar Marić nije austrijski libertarijanac, nego neoliberal koji čeka da HNB tiska novac kroz kvantitativno otpuštanje, da je libertarijanac svi bi kroz smanjenje potrošnje države već sutra bili bogati
ona uprihođuje više;

za jedun list papira je učer morala plotiti 100 kun da ga proizvede, i prodoje ga za 110 kun, ko i konkurencija. međutin, našla je nočin kako izbjegnuti neku nasilnu državnu solidarnu uplatu, pa sa za ot list potroši 90 kun, a prodo ga za 105 kun. kako je i konkurentnija, prodo i više papirov.

šteta ča ministarstvo gosp marića postoji. 
i još nešto, nika nećemo svi biti bogati, i to nemo veze s ekonomijon, nego s psihologijon.

aben

2014-04-16

Back to top Go down

Ako ne možeš zaraditi 6.000 kuna, nemoj raditi ! - Page 10 Empty Re: Ako ne možeš zaraditi 6.000 kuna, nemoj raditi !

Post by Brain32 25/10/2017, 23:06

Triny wrote:
Brain32 wrote:
Triny wrote:
Ja imam firmu pa mi 4k nije dosta i puno mi platiti 2.5 k nekoga... :P
Razumijem te, ja bi doduše recimo to radno mjesto pokrio sam jer ako se ono do te mjere ne isplati da je puno platiti 2.5k onda možda realno gledano to radno mjesto ne postoji. Dobro ti je netko rekao - radi sama...
Pa ja i radim sama, blesani.
Pa u čemu je onda problem?
Mislim gle ja se sa člankom i slažem ali članak spominje plaće od 4.000kn ne od 2.500kn koje su naprosto smiješne pogotovo u kontekstu malih poduzetnika gdje stvarno nema smisla otvarati radno mjesto koje ti se toliko ne isplati da možeš platiti samo 2.500,00kn. 
Naime bruto2 koji ti kao poslodavcu predstavlja trošak plaće za ovu mizeriju iznosi 3600kn, da računaš da radnik još jednu svoju plaću mora zaraditi tebi to je opet 7.200kn.
Ako ti mjesečni rad neke osobe toliko ne vrijedi nije li onda pametnije razmisliti o outsourcingu nego forsirati zapošljavanje osobe koja će taj posao neminovno raditi ne preko jednog nego preko tri kurca i to sa dobrim razlogom.
Inače na 4000kn trošak plaće ti je nešto manje od 6000kuna, brutalno je koliko država pojede ali opet ako imaš realne potrebe za radnikom mislim da to nije puno novaca. Naravno uvijek ima ljudi koji bi se pojebali u zjenicu oka za 50 lipa pa eto mnogi poslodavci a pogotovo u turzizmu već sada kmeče za uvozom radne snage, ja im preporučujem da sami čiste apartmane, poslužuju goste i sl. ako im je puno platiti radnika.
Brain32
Brain32

Male
2014-04-15

Back to top Go down

Post by RayMabus 25/10/2017, 23:27

Inače zašto ja to njemu Moram zaradit

Šta je željno i nužno

Kaže ti i ako to moš tehnički izvršiti to je to

I gotovo

Ne izmišljam ja radnje i ideje tu nego šta ti oćeš
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 25/10/2017, 23:51

Ako maknem vkv onda vako

Plaće su ovdje crkavica, napredak u karijeri nema, to te odmah destimulira, začarani krug
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 26/10/2017, 00:00

Jab volija da počme ww tri, ovo je ono začarani krug, radit ćeš uvijek za to, vraćaš se na početak a život prolazi

Meni to izgleda glupo postojanje
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 10 of 10 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

Back to top

- Similar topics