Vratila se iz Njemačke i doživjela šok: sud joj prodao stan zbog duga od 1400 kuna za pričuvu
Page 5 of 10
Page 5 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Vratila se iz Njemačke i doživjela šok: sud joj prodao stan zbog duga od 1400 kuna za pričuvu
Odredjuje pritvor...na osnovu dokaza koje tuzilastvo predoci sudija za prethodni postupak odredi pritvor ili mjere zabrane...ali se ne mijesa u tok istrage..niti moze...michaellcmacha wrote:aj nemoj me zajebavat imate sudiju za prethodni postupak... ;) šta on radi... :)))
govinda- Posts : 8930
2016-11-17
Re: Vratila se iz Njemačke i doživjela šok: sud joj prodao stan zbog duga od 1400 kuna za pričuvu
ne odlucuje. to ti cijelo vrijeme govorim...kazem ti da se nas kazneni postupak jako razlikuje do vaseg...michaellcmacha wrote:on o svemu odlučuje u toku istrage... i o toku istrage
2016-11-17
evo ti pa citaj
http://www.oss.ba/dokumenti/ZKP_FBIH.pdf
2016-11-17
to nije točno, sudija za prethodni postupak određuje tužiocu šta je a šta nije a ti odi pa malo prouči... ;)... on izdaje naloge tužiocu... i da, on odlučuje...
2015-08-08
evo tebi pa ti čitaj...govinda wrote:evo ti pa citaj
Ukoliko sudija za prethodni postupak odbije zahtjev tužioca, oduzeti predmeti se ne mogu koristiti kao dokaz u krivičnom postupku.
Ukoliko se osoba koja se pretresa izričito usprotivi oduzimanju predmeta, tužilac će u roku od 72 sata od izvršenog pretresa podnijeti zahtjev sudiji za prethodni postupak za naknadno odobrenje oduzimanja premeta.
a iz važnih razloga sudija za prethodni postupak može produžiti trajanje ovih mjera za još tri mjeseca,
itd itd...
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
ma ne izdaje...de nemoj me jebati, jesam ja zavrsio pravo u Bosni ili ti...michaellcmacha wrote:to nije točno, sudija za prethodni postupak određuje tužiocu šta je a šta nije a ti odi pa malo prouči... ;)... on izdaje naloge tužiocu... i da, on odlučuje...
2016-11-17
ne znam šta si ti završio ali izgleda da su se s tobom šalili... :)))govinda wrote:ma ne izdaje...de nemoj me jebati, jesam ja zavrsio pravo u Bosni ili ti...michaellcmacha wrote:to nije točno, sudija za prethodni postupak određuje tužiocu šta je a šta nije a ti odi pa malo prouči... ;)... on izdaje naloge tužiocu... i da, on odlučuje...
Sudija za prethodni postupak može, na prijedlog tužioca, narediti preduzimanje i drgih potrebnih radnji iz člana 130. ovog zakona, kako bi se omogućilo utvrđivanje i pronalaženje nezakonito pribavljene imovine i prikupljanje dokaza o tome.
aj da ne duljimo neš si pobrkao i dobro sad...:)))
2015-08-08
to su mjere zabrana ili mjere osiguranja...nema to veze sa tokom istrage...nece sudija za prethodni postupak narediti recimo DNK analizu nego ce to narediti tuzitelj...kontas? Nece sudija za prethodni postupak narediti saslusanje svjedoka i uzeti izjave od njih nego ce to uraditi tuzitelj...nece sudija za prethodni postupak narediti forenzicarima da uzmu otiske nego ce to narediti tuzitelj..kontas? Mjere zabrane i mjere osiguranja su nesto drugo...michaellcmacha wrote:evo tebi pa ti čitaj...govinda wrote:evo ti pa citaj
Ukoliko sudija za prethodni postupak odbije zahtjev tužioca, oduzeti predmeti se ne mogu koristiti kao dokaz u krivičnom postupku.
Ukoliko se osoba koja se pretresa izričito usprotivi oduzimanju predmeta, tužilac će u roku od 72 sata od izvršenog pretresa podnijeti zahtjev sudiji za prethodni postupak za naknadno odobrenje oduzimanja premeta.
a iz važnih razloga sudija za prethodni postupak može produžiti trajanje ovih mjera za još tri mjeseca,
itd itd...
2016-11-17
de nemoj se sad zakopavati... sudija za prethodni postupak odlučuje a tužioc predlaže... sudiji zpp... :))
2015-08-08
Na prijedlog tuzioca....ne samostalno..recimo prisluskivanje nekoga moze odobriti samo sud a na prijedlpg tuzioca..pretres stana samo uz nalog koji izdaje sud a na prijedlog tuzioca...kontas ti sta aj pricam?michaellcmacha wrote:ne znam šta si ti završio ali izgleda da su se s tobom šalili... :)))govinda wrote:ma ne izdaje...de nemoj me jebati, jesam ja zavrsio pravo u Bosni ili ti...michaellcmacha wrote:to nije točno, sudija za prethodni postupak određuje tužiocu šta je a šta nije a ti odi pa malo prouči... ;)... on izdaje naloge tužiocu... i da, on odlučuje...
Sudija za prethodni postupak može, na prijedlog tužioca, narediti preduzimanje i drgih potrebnih radnji iz člana 130. ovog zakona, kako bi se omogućilo utvrđivanje i pronalaženje nezakonito pribavljene imovine i prikupljanje dokaza o tome.
2016-11-17
on će sve to narediti tužiocu... ;)
2015-08-08
to nije bitno... ti ne kontaš... tužioc predlaže a sudija odobrava... a ne uzima k znanju ili na znanje...govinda wrote:Na prijedlog tuzioca....ne samostalno..recimo prisluskivanje nekoga moze odobriti samo sud a na prijedlpg tuzioca..pretres stana samo uz nalog koji izdaje sud a na prijedlog tuzioca...kontas ti sta aj pricam?michaellcmacha wrote:ne znam šta si ti završio ali izgleda da su se s tobom šalili... :)))govinda wrote:ma ne izdaje...de nemoj me jebati, jesam ja zavrsio pravo u Bosni ili ti...michaellcmacha wrote:to nije točno, sudija za prethodni postupak određuje tužiocu šta je a šta nije a ti odi pa malo prouči... ;)... on izdaje naloge tužiocu... i da, on odlučuje...
2015-08-08
znas sta, mozes biti trdoglav koliko hoces ali nisi u pravu..tuzitelj vodi istragu, ne sudija za prethodni postupak...odredjene radnje se mogu izvrsiti samo uz dozvolu suda (pretres stana, prisluskivanje, oduzimanje predmeta itd..)...
2016-11-17
nece narediti dok tuzilac ne zatrazi nego ce izdati dozvolu za preduzimanje odredjenih radnji...ti ne kontas pojmove...michaellcmacha wrote:on će sve to narediti tužiocu... ;)
2016-11-17
Dzaba se nerviram, ja sam polozio KPP sa devetkom pred sudijom Vrhovnog suda a ne ti..nisi u pravu i ako neces to da prihvatis nemam se ja tu sta dalje sa tobom raspravljati...kazneni postupak u BiH se znacajno razlikuje od kaznenog postupka u Hrvatskoj i to je tako.
2016-11-17
evo još jednom pa da završimo ovo prepucavanje, umori me... ;)...govinda wrote:znas sta, mozes biti trdoglav koliko hoces ali nisi u pravu..tuzitelj vodi istragu, ne sudija za prethodni postupak...odredjene radnje se mogu izvrsiti samo uz dozvolu suda (pretres stana, prisluskivanje, oduzimanje predmeta itd..)...
SUDIJA ZA PRETHODNI POSTUPAK je sudija koji u toku istrage postupa u slučajevima kada je to propisano ovim zakonom. a radi se o Zakonu o krivičnom postupku.
i taj sudija vodi posebne istražne radnje... ok sve ostale sprvodi tužitelj, ali ni u jednima ni u drugima tužitelj nije samostalan a sudija jeste... jel to ok...
2015-08-08
a taj clan 130,. se odnosi na posebne istraznje radnje u koje spadaju:
nadzor i tehni
č
ko snimanje telekomunikacija,
2) pristup kompjuterskim sistemima
i kompjutersko sravnjenje podataka,
3) nadzor i tehni
č
ko snimanje prostorija,
4) tajno pra
ć
enje i tehni
č
ko snimanje osoba i predmeta,
5) prikriveni istražitelj i informator,
6) simulovani otkup predmeta
i simulovano davanje potkupnine,
7) nadzirani prijevoz i isporuka predmeta krivičnog dijela
i za sprovodjenje tih radnji tuzitelj mora imati dozvolu suda. Za sve ostale radnje u istrazi mu ne treba dozvola suda. Znaci radi se o dozvoli suda da se sprovedu ove posebne radnje. Znaci, ne moze policija prisluskivati nekoga bez dozvole suda, kontas?
nadzor i tehni
č
ko snimanje telekomunikacija,
2) pristup kompjuterskim sistemima
i kompjutersko sravnjenje podataka,
3) nadzor i tehni
č
ko snimanje prostorija,
4) tajno pra
ć
enje i tehni
č
ko snimanje osoba i predmeta,
5) prikriveni istražitelj i informator,
6) simulovani otkup predmeta
i simulovano davanje potkupnine,
7) nadzirani prijevoz i isporuka predmeta krivičnog dijela
i za sprovodjenje tih radnji tuzitelj mora imati dozvolu suda. Za sve ostale radnje u istrazi mu ne treba dozvola suda. Znaci radi se o dozvoli suda da se sprovedu ove posebne radnje. Znaci, ne moze policija prisluskivati nekoga bez dozvole suda, kontas?
2016-11-17
a i nije bitno jebe mi se.. i za vaše i za naše pravosuđe, a bogami i za policiju... mene je interesirala u toj mjeri koliko je bila potrebna za obranu i oslobađanje moje države od četnika, dalje nije moj đir...
2015-08-08
ne, nije ok, ne sprovodi sudija istrazne radnje nego dozvoljava da se one sprovedu...posebne istrazne radnje su u pitanju...i tuzitelj je samostalan u sprovodjenju ostalih istraznih radnji, jer sasslusanje svjedoka vrsi tuzitelj, ne sudija, foreniku naredjuje tuzitelj, ne sudija, pretres vrsi policija uz dozvolu suda a dokazi i prednmeti pronadjeni na tom preresu se nose tuzitelju a ne sudiji..kontas?michaellcmacha wrote:evo još jednom pa da završimo ovo prepucavanje, umori me... ;)...govinda wrote:znas sta, mozes biti trdoglav koliko hoces ali nisi u pravu..tuzitelj vodi istragu, ne sudija za prethodni postupak...odredjene radnje se mogu izvrsiti samo uz dozvolu suda (pretres stana, prisluskivanje, oduzimanje predmeta itd..)...
SUDIJA ZA PRETHODNI POSTUPAK je sudija koji u toku istrage postupa u slučajevima kada je to propisano ovim zakonom. a radi se o Zakonu o krivičnom postupku.
i taj sudija vodi posebne istražne radnje... ok sve ostale sprvodi tužitelj, ali ni u jednima ni u drugima tužitelj nije samostalan a sudija jeste... jel to ok...
2016-11-17
NIJE BITNO I JEBE MI SE... skućili smo da bi ti rad da ispadne da je vaše pravosuđe i tužiteljstvo bolje neg u nas... i ok evo tu se s tobom slažem... boji ste od nas, ali samo utolikoj mjeri što još niste evoluirali do ovog našeg kurčevog stadija... ali hoćete budi bez brige i vas će snaći naše muke... ;)))
2015-08-08
nisam rekao da je bolje nego da je postupak drugaciji...a ovaj postupak ide u prilog tuziteljstvu, ne ide u prilog otpuzenom..michaellcmacha wrote:NIJE BITNO I JEBE MI SE... skućili smo da bi ti rad da ispadne da je vaše pravosuđe i tužiteljstvo bolje neg u nas... i ok evo tu se s tobom slažem... boji ste od nas, ali samo utolikoj mjeri što još niste evoluirali do ovog našeg kurčevog stadija... ali hoćete budi bez brige i vas će snaći naše muke... ;)))
2016-11-17
Page 5 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» Dnevno.hr pred stečajem zbog 615.000 kuna duga
» Muškarcu iz Našica prijete ovrhom zbog duga od 0 kuna
» Pripuz pokrece ovrhu nad holdingom zbog duga od 11 milijuna kuna
» Marić otpisuje 252 milijuna kuna duga za 91.000 građana
» Krešimir Milanović moli: 'Oprostite nam 15 milijuna kuna duga!'
» Muškarcu iz Našica prijete ovrhom zbog duga od 0 kuna
» Pripuz pokrece ovrhu nad holdingom zbog duga od 11 milijuna kuna
» Marić otpisuje 252 milijuna kuna duga za 91.000 građana
» Krešimir Milanović moli: 'Oprostite nam 15 milijuna kuna duga!'