Vratila se iz Njemačke i doživjela šok: sud joj prodao stan zbog duga od 1400 kuna za pričuvu
Page 4 of 10
Page 4 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Vratila se iz Njemačke i doživjela šok: sud joj prodao stan zbog duga od 1400 kuna za pričuvu
aj, provjerim doma, ako nisam poziv bacila...moguće da sam izmiješala pozive, ali svakako to stavljaju na pozive (sad, vidjet ćemo koji je bio..ok)michaellcmacha wrote:ovo pak nije točno da tužitelj tuži rh, i da tužiteljev svjedok mora doći inače će biti priveden... to garantirano nije točno... samo da je obrnuto ali ovako ne...
Guest- Guest
Re: Vratila se iz Njemačke i doživjela šok: sud joj prodao stan zbog duga od 1400 kuna za pričuvu
ne znam o kakvom posutpku je rijec, da neko tuzi RH zbog neke stete koju je ona ucinila ili sto nije ispunila neku obavezu ili slicno tu nema prisilnog dovodjenja svjedoka, koliko se ja sjecam..jbg, nisam se bavio pravom, ovo pisem po sjecanju sa ispita...michaellcmacha wrote:ovo pak nije točno da tužitelj tuži rh, i da tužiteljev svjedok mora doći inače će biti priveden... to garantirano nije točno... samo da je obrnuto ali ovako ne...
2016-11-17
ma bilo je malo izmjena, ali ne sustinskih...govorim o gradjasnkom procesnom..kazneni postupaku BiH se dosta razlikue od kaznenog postupka u RH..u nas su uvelii neke stvari iz anglosaksonskog prava...michaellcmacha wrote:u procesnom pravu je bilo svakakvih izmjena kod svih podjednako, ali u osnovi su zakonodavstva vrlo slična, a u primjeni čak i sličnija...govinda wrote:hm, mislim da su svi prepisali one zakone jos iz SFRJ :))) sto se tice gradjanskog procesnog nije se puno nesto promijenilo u zadnjih 70 godina...kazneni postupak je vec nesto drugo..michaellcmacha wrote:pa rekoh da je isto i kod vas i kod nas... vi ste od nas prepisivali... :))govinda wrote:ne, privodjenje samo u prekrsajnom i krivicnom postupku, u gradjanskim parnicama ne..ako se tuzitelj en pojavi to znaci da je odustao od tuzbe, ako se tuzeni ne pojavi to znaci da je prihvatio odgovornost...michaellcmacha wrote:isto je i kod vas i kod nas...
Last edited by govinda on 7/3/2017, 14:25; edited 1 time in total
2016-11-17
što se tiče prepisivanja ide redom kako sam i rekao... naš is mup-a rh je bio osnov za instalalaciju vašeg is... srbi su također naknadno preuzeli naše modalitete jer su se pokazali najboljim... a mi smo pak preuzimali od nijemaca, i taj proces i nadalje traje
2015-08-08
Nista mi nismo preuzeli od vas sto se tice kaznenog postupka...mi nemamo suca istrage, tuziteljstvo sprovodi istragu i naredjuje policiji vrsenje odredjenih istraznih radnji...michaellcmacha wrote:što se tiče prepisivanja ide redom kako sam i rekao... naš is mup-a rh je bio osnov za instalalaciju vašeg is... srbi su također naknadno preuzeli naše modalitete jer su se pokazali najboljim... a mi smo pak preuzimali od nijemaca, i taj proces i nadalje traje
2016-11-17
Noor wrote:aj, provjerim doma, ako nisam poziv bacila...moguće da sam izmiješala pozive, ali svakako to stavljaju na pozive (sad, vidjet ćemo koji je bio..ok)michaellcmacha wrote:ovo pak nije točno da tužitelj tuži rh, i da tužiteljev svjedok mora doći inače će biti priveden... to garantirano nije točno... samo da je obrnuto ali ovako ne...
Stavljaju...Mada je svjedočenje dobrovoljno u korist tužitelja protiv države, stave ti mogućnost privođenja ako se ne odazoves...
darth_vader-
2014-04-17
svasta...jasambrend wrote:Noor wrote:aj, provjerim doma, ako nisam poziv bacila...moguće da sam izmiješala pozive, ali svakako to stavljaju na pozive (sad, vidjet ćemo koji je bio..ok)michaellcmacha wrote:ovo pak nije točno da tužitelj tuži rh, i da tužiteljev svjedok mora doći inače će biti priveden... to garantirano nije točno... samo da je obrnuto ali ovako ne...
Stavljaju...Mada je svjedočenje dobrovoljno u korist tužitelja protiv države, stave ti mogućnost privođenja ako se ne odazoves...
2016-11-17
da bi te policija privela bilo gdje mora te lišiti slobode, th uhititi, a da bi se stekli uvjeti za to moraš počiniti kazneno djelo... inače nisi dužna iskazivati... naravno tvoja je dobra volja hoćeš li svjedočiti u korist marka markovića u postupku gdje on tuži rh za ne znam šta, ali sud sigurno neće izdavati nalog za dovođenje u tom slučaju... jer nema osnove
2015-08-08
dobro sad ja sam radio u komunalcu a ti si svako malo surađivao prekogranično sa susjednim policijama... ;), raspitaj se onda zašto smo mi išli u bihać i cazin vršiti obuku BiH policije odmah iza rata, i ako imaš kojeg drota koji ima ovlast uvida u is mup-a pitaj ga jel možda zna od kud ta aplikacija... ;)govinda wrote:Nista mi nismo preuzeli od vas sto se tice kaznenog postupka...mi nemamo suca istrage, tuziteljstvo sprovodi istragu i naredjuje policiji vrsenje odredjenih istraznih radnji...michaellcmacha wrote:što se tiče prepisivanja ide redom kako sam i rekao... naš is mup-a rh je bio osnov za instalalaciju vašeg is... srbi su također naknadno preuzeli naše modalitete jer su se pokazali najboljim... a mi smo pak preuzimali od nijemaca, i taj proces i nadalje traje
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
to da, u gradjasnkom procesnom nema privodjenja svjedoka od strane policije...vjerovatno je nurka pomijesala postupke :) jedino ako kod vas nije moguce, kao u Srbiji, da fizicko lice vodi kazneni postupak protiv nekog pred sudom...to je moguce u srbiji pod odredjenim okolnostima...michaellcmacha wrote:da bi te policija privela bilo gdje mora te lišiti slobode, th uhititi, a da bi se stekli uvjeti za to moraš počiniti kazneno djelo... inače nisi dužna iskazivati... naravno tvoja je dobra volja hoćeš li svjedočiti u korist marka markovića u postupku gdje on tuži rh za ne znam šta, ali sud sigurno neće izdavati nalog za dovođenje u tom slučaju... jer nema osnove
2016-11-17
michaellcmacha wrote:da bi te policija privela bilo gdje mora te lišiti slobode, th uhititi, a da bi se stekli uvjeti za to moraš počiniti kazneno djelo... inače nisi dužna iskazivati... naravno tvoja je dobra volja hoćeš li svjedočiti u korist marka markovića u postupku gdje on tuži rh za ne znam šta, ali sud sigurno neće izdavati nalog za dovođenje u tom slučaju... jer nema osnove
Moguće im to po nekoj spranci izađe, ali koliko se sjećam dobivši poziv za svjedoka baš mi je to pisalo...Nemam ga sad dostupnog, al mi zapeo taj detalj...
darth_vader-
2014-04-17
jedno je obuka policije, u Brckom su policiju obucavali NIjemci, Cesi i Britanci..ja ti govorim o kaznenom postupku...tuziteljstvo zadrzi nekog 48 sati pod sumnjom da je pocinio krivicno djelo, u tom roku ga mora poslati pred suca za prethodni postupak koji potvrdjuje da postoji osnovana sumnja za pocinjenje krivicnog djela, sud onda odredjuje pritvor ili druge mjere zabrane, pritvor moze trajati najvise 6 mjeseci, u tom roku optuznica mora biti podignuta koju opet potvrdjuje sud, nakon sto sud potvrdi optuznicu zakazuje se pretres pred sudom, pritovr se moze produziti najvise godinu dana jos...policija tu asistira tuziteljstvu cijelo vrijeme..tuzitelj je taj koji vodi istragu i skuplja dokaze...michaellcmacha wrote:dobro sad ja sam radio u komunalcu a ti si svako malo surađivao prekogranično sa susjednim policijama... ;), raspitaj se onda zašto smo mi išli u bihać i cazin vršiti obuku BiH policije odmah iza rata, i ako imaš kojeg drota koji ima ovlast uvida u is mup-a pitaj ga jel možda zna od kud ta aplikacija... ;)govinda wrote:Nista mi nismo preuzeli od vas sto se tice kaznenog postupka...mi nemamo suca istrage, tuziteljstvo sprovodi istragu i naredjuje policiji vrsenje odredjenih istraznih radnji...michaellcmacha wrote:što se tiče prepisivanja ide redom kako sam i rekao... naš is mup-a rh je bio osnov za instalalaciju vašeg is... srbi su također naknadno preuzeli naše modalitete jer su se pokazali najboljim... a mi smo pak preuzimali od nijemaca, i taj proces i nadalje traje
2016-11-17
to je shema app, i u osnovi je protuzakonita, ali ti ne znaš, a njih nitko ne maltretira zbog tog... uglavnom napišu neki bzvz članak na temelju kojeg te pozivaju a on u stvari uopće nije za to, ali nema veze jer ne znaš... interesantno najčešće ne navedu i članak temeljem kojeg će te privesti ukoliko se ne odazoveš...jasambrend wrote:michaellcmacha wrote:da bi te policija privela bilo gdje mora te lišiti slobode, th uhititi, a da bi se stekli uvjeti za to moraš počiniti kazneno djelo... inače nisi dužna iskazivati... naravno tvoja je dobra volja hoćeš li svjedočiti u korist marka markovića u postupku gdje on tuži rh za ne znam šta, ali sud sigurno neće izdavati nalog za dovođenje u tom slučaju... jer nema osnove
Moguće im to po nekoj spranci izađe, ali koliko se sjećam dobivši poziv za svjedoka baš mi je to pisalo...Nemam ga sad dostupnog, al mi zapeo taj detalj...
2015-08-08
moguće, al popodne ću baš provjeriti :Dgovinda wrote:to da, u gradjasnkom procesnom nema privodjenja svjedoka od strane policije...vjerovatno je nurka pomijesala postupke :) jedino ako kod vas nije moguce, kao u Srbiji, da fizicko lice vodi kazneni postupak protiv nekog pred sudom...to je moguce u srbiji pod odredjenim okolnostima...michaellcmacha wrote:da bi te policija privela bilo gdje mora te lišiti slobode, th uhititi, a da bi se stekli uvjeti za to moraš počiniti kazneno djelo... inače nisi dužna iskazivati... naravno tvoja je dobra volja hoćeš li svjedočiti u korist marka markovića u postupku gdje on tuži rh za ne znam šta, ali sud sigurno neće izdavati nalog za dovođenje u tom slučaju... jer nema osnove
Guest- Guest
policija uvijek asistira tužiteljstvu, ali isti kurac da li istragu vodi sudac istrage ili istraćni sudac... ovo sve ostalo je isto samo se možda drugačije zove... jbg nije isti jezik..... uzmi pravilnik vaš i usporedi ga sa našim pa će ti biti jasnije od kud vjetar puše... ;)govinda wrote:jedno je obuka policije, u Brckom su policiju obucavali NIjemci, Cesi i Britanci..ja ti govorim o kaznenom postupku...tuziteljstvo zadrzi nekog 48 sati pod sumnjom da je pocinio krivicno djelo, u tom roku ga mora poslati pred suca za prethodni postupak koji potvrdjuje da postoji osnovana sumnja za pocinjenje krivicnog djela, sud onda odredjuje pritvor ili druge mjere zabrane, pritvor moze trajati najvise 6 mjeseci, u tom roku optuznica mora biti podignuta koju opet potvrdjuje sud, nakon sto sud potvrdi optuznicu zakazuje se pretres pred sudom, pritovr se moze produziti najvise godinu dana jos...policija tu asistira tuziteljstvu cijelo vrijeme..tuzitelj je taj koji vodi istragu i skuplja dokaze...michaellcmacha wrote:dobro sad ja sam radio u komunalcu a ti si svako malo surađivao prekogranično sa susjednim policijama... ;), raspitaj se onda zašto smo mi išli u bihać i cazin vršiti obuku BiH policije odmah iza rata, i ako imaš kojeg drota koji ima ovlast uvida u is mup-a pitaj ga jel možda zna od kud ta aplikacija... ;)govinda wrote:Nista mi nismo preuzeli od vas sto se tice kaznenog postupka...mi nemamo suca istrage, tuziteljstvo sprovodi istragu i naredjuje policiji vrsenje odredjenih istraznih radnji...michaellcmacha wrote:što se tiče prepisivanja ide redom kako sam i rekao... naš is mup-a rh je bio osnov za instalalaciju vašeg is... srbi su također naknadno preuzeli naše modalitete jer su se pokazali najboljim... a mi smo pak preuzimali od nijemaca, i taj proces i nadalje traje
2015-08-08
ali mi nemamo istraznog suca, to ti govorim...ne posotji..Tuzilastvo vodi istragu...svaki tuzitelj moze narediti sprovodjenje istrage bez da pita glavnog tuzioca...doduse, u praksi s najcesce pravi raspored koji ce tuzitelj da vodi koji slucaj ali tuzitelj je potpuno nezavisan u vodjenju istrage..kontas? Nema istraznog suca ili suca sitrage, nazovi to kako hoces...michaellcmacha wrote:policija uvijek asistira tužiteljstvu, ali isti kurac da li istragu vodi sudac istrage ili istraćni sudac... ovo sve ostalo je isto samo se možda drugačije zove... jbg nije isti jezik..... uzmi pravilnik vaš i usporedi ga sa našim pa će ti biti jasnije od kud vjetar puše... ;)govinda wrote:jedno je obuka policije, u Brckom su policiju obucavali NIjemci, Cesi i Britanci..ja ti govorim o kaznenom postupku...tuziteljstvo zadrzi nekog 48 sati pod sumnjom da je pocinio krivicno djelo, u tom roku ga mora poslati pred suca za prethodni postupak koji potvrdjuje da postoji osnovana sumnja za pocinjenje krivicnog djela, sud onda odredjuje pritvor ili druge mjere zabrane, pritvor moze trajati najvise 6 mjeseci, u tom roku optuznica mora biti podignuta koju opet potvrdjuje sud, nakon sto sud potvrdi optuznicu zakazuje se pretres pred sudom, pritovr se moze produziti najvise godinu dana jos...policija tu asistira tuziteljstvu cijelo vrijeme..tuzitelj je taj koji vodi istragu i skuplja dokaze...michaellcmacha wrote:dobro sad ja sam radio u komunalcu a ti si svako malo surađivao prekogranično sa susjednim policijama... ;), raspitaj se onda zašto smo mi išli u bihać i cazin vršiti obuku BiH policije odmah iza rata, i ako imaš kojeg drota koji ima ovlast uvida u is mup-a pitaj ga jel možda zna od kud ta aplikacija... ;)govinda wrote:Nista mi nismo preuzeli od vas sto se tice kaznenog postupka...mi nemamo suca istrage, tuziteljstvo sprovodi istragu i naredjuje policiji vrsenje odredjenih istraznih radnji...michaellcmacha wrote:što se tiče prepisivanja ide redom kako sam i rekao... naš is mup-a rh je bio osnov za instalalaciju vašeg is... srbi su također naknadno preuzeli naše modalitete jer su se pokazali najboljim... a mi smo pak preuzimali od nijemaca, i taj proces i nadalje traje
2016-11-17
Tuzilastvo moze da kaze da ne postoje elementi krivicnog djela i da obustavi istragu i kad to uradi svi se mogu pusiti...ne moze sud narediti sprovodjenje istrage...
2016-11-17
aj nemoj me zajebavat imate sudiju za prethodni postupak... ;) šta on radi... :)))
2015-08-08
to je preuzeto iz anglosaksonskog prava, Tuziteljstvo je tu u prednosti nad optuzenim za razliku od slucaja gdje istragu vodi istrazni sudac koji skuplja dokaze za i protiv..
2016-11-17
on o svemu odlučuje u toku istrage... i o toku istrage
2015-08-08
Odredjuje pritvor...na osnovu dokaza koje tuzilastvo predoci sudija za prethodni postupak odredi pritvor ili mjere zabrane...ali se ne mijesa u tok istrage..niti moze...michaellcmacha wrote:aj nemoj me zajebavat imate sudiju za prethodni postupak... ;) šta on radi... :)))
2016-11-17
Page 4 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» Dnevno.hr pred stečajem zbog 615.000 kuna duga
» Muškarcu iz Našica prijete ovrhom zbog duga od 0 kuna
» Pripuz pokrece ovrhu nad holdingom zbog duga od 11 milijuna kuna
» Marić otpisuje 252 milijuna kuna duga za 91.000 građana
» Krešimir Milanović moli: 'Oprostite nam 15 milijuna kuna duga!'
» Muškarcu iz Našica prijete ovrhom zbog duga od 0 kuna
» Pripuz pokrece ovrhu nad holdingom zbog duga od 11 milijuna kuna
» Marić otpisuje 252 milijuna kuna duga za 91.000 građana
» Krešimir Milanović moli: 'Oprostite nam 15 milijuna kuna duga!'