Vratila se iz Njemačke i doživjela šok: sud joj prodao stan zbog duga od 1400 kuna za pričuvu
Page 7 of 10
Page 7 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Vratila se iz Njemačke i doživjela šok: sud joj prodao stan zbog duga od 1400 kuna za pričuvu
ne znam o čemu pričaš,jednostavno ne razumijem.Hoćeš reći da su takva divljaštva u redu?tre911 wrote:Dobro da si ti zgradonačelnik jel bi ti iz svog džepa pokrio njene troškove? ako bi onda možeš dalje nastaviti u ovom ritmu samo pazi da ti se još takvih 5 ne pojavi pa ćeš i ti nositi gaće na štapu.vili40 wrote:neće se nesretna žena više sa mafijom sporiti,kako sam rekao,riješili smo se još jednog povratnika i sve 5.
Samo mislim da bi to sve moglo i puno brže ići.
vili40- Posts : 11073
2015-08-02
Re: Vratila se iz Njemačke i doživjela šok: sud joj prodao stan zbog duga od 1400 kuna za pričuvu
2007. je tužitelj dobio pravomoćnu presudu protiv mup-a rh, pu sis mos, u svoju korist po pitanju njegove imovine, zgrade u kojoj se nalazi pu sis mos, od onda traje postupak deložacije, naime mirne, jer prisilnu nema tko sprovesti.... :))))... trodioba vlasti, načelo jednakosti, vladavina prava.. :)))))
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Nije samo to u pitanju, tu je stubišna rasvjeta, krečenje ulaza, sijalice, liftovi..no svakako je pretjerano zbog toga nekome maznuti stan jer vrijednost stana debelo premašuje okvire zaduženja i sad kada se skupi takvih petero koje ne plaćaju na svome ulazu jasno je da zgradonačelnik neći svoj novac na njih trošiti da se pokriju troškovi. Tu u startu treba mjenjati stvari iz osnove, ako se neko odjavi sa te adrese jasno je da i ne koristi određene usluge pa niti ne treba plaćati za njih no tada se mora drugačije raspodjeliti potražnja davatelja usluga da bi problem bio riješen. Ovo je živi kretenluk da se nekome uzme stan zbog 1400 kuna.michaellcmacha wrote:i to za pričuvu... znači za izmišljen namet, kojeg se netko dosjetio...maggie13 wrote:strasno..michaellcmacha wrote:jer eto kod nas je moguće da za 200 eura ti netko proda stan i naplati se izvan svih rezona... jer nije on se samo naplatio nego je i prouzročio višestruku štetu tuženoj... ali ko da je bitno... vi za vi tog da mi se ukaže prilika ja bi ju zapalio, tj taj dio koji ne valja... ;)
Guest- Guest
gle tre ja kad sam prodavao stan cijena mu je bila umanjena zato što onaj ko je trebao voditi brigu o zgradi istu nije vodio, a ja sam uredno plaćao pričuvu, i znam vrlo dobro da je to bila javna tema godinama... međutim nije uopće bitno, radi se o tom da pravila ili vrijede za sve i uvijek ili ne vrijede za nikog i nikad... ne može malo ovako malo onako...tre911 wrote:Nije samo to u pitanju, tu je stubišna rasvjeta, krečenje ulaza, sijalice, liftovi..no svakako je pretjerano zbog toga nekome maznuti stan jer vrijednost stana debelo premašuje okvire zaduženja i sad kada se skupi takvih petero koje ne plaćaju na svome ulazu jasno je da zgradonačelnik neći svoj novac na njih trošiti da se pokriju troškovi. Tu u startu treba mjenjati stvari iz osnove, ako se neko odjavi sa te adrese jasno je da i ne koristi određene usluge pa niti ne treba plaćati za njih no tada se mora drugačije raspodjeliti potražnja davatelja usluga da bi problem bio riješen. Ovo je živi kretenluk da se nekome uzme stan zbog 1400 kuna.michaellcmacha wrote:i to za pričuvu... znači za izmišljen namet, kojeg se netko dosjetio...maggie13 wrote:strasno..michaellcmacha wrote:jer eto kod nas je moguće da za 200 eura ti netko proda stan i naplati se izvan svih rezona... jer nije on se samo naplatio nego je i prouzročio višestruku štetu tuženoj... ali ko da je bitno... vi za vi tog da mi se ukaže prilika ja bi ju zapalio, tj taj dio koji ne valja... ;)
2015-08-08
štošta je kretenluk u ovoj zemlji pa što ne bi bilo i to... npr... čujem da je donešena odluka da se novac za putne i ine troškove dužnosnicima i ostaloj sviti modre krvi, ima isplaćivati na tekući račun.... a šta ako mu je račun blokiran... :)))))), odnosno može li uopće jedan dužnosnik biti blokiran...
2015-08-08
u pravu si i vidi se da je ovdje muljaža, no pričam sa stanovništva mog prike koji je zgradonačelnik i na kojega dolazi sve što je van stanova potrošeno od lifta do zadnje sijalice. E sad ako je jedan ili dvoje takvih u ulazu koji ne plaćaju održavanje on to pokriva ali moli Boga da se ne pojavi još jedan kojega boli kurac za time jer jednostavno neće moći sam to pokriti a da sebi ne uskače u stomak. caka je da takav ne bi mogao ništa sa tim stanom dok ne podmiri dug( ni prodati niti nasljediti) jer neko njegove pizdarije mora plaćati ovako ili onako. Zakonski bi se to dalo rješiti na način da se netko odjavi na pola godine, godinu, dvije, pet..u kojoj bi bio oslobođen plaćanja pričuve i drugih troškova vezanih za ulaz a dugovanja bi se raspodjelila na ostale korisnike ulaza.michaellcmacha wrote:gle tre ja kad sam prodavao stan cijena mu je bila umanjena zato što onaj ko je trebao voditi brigu o zgradi istu nije vodio, a ja sam uredno plaćao pričuvu, i znam vrlo dobro da je to bila javna tema godinama... međutim nije uopće bitno, radi se o tom da pravila ili vrijede za sve i uvijek ili ne vrijede za nikog i nikad... ne može malo ovako malo onako...tre911 wrote:Nije samo to u pitanju, tu je stubišna rasvjeta, krečenje ulaza, sijalice, liftovi..no svakako je pretjerano zbog toga nekome maznuti stan jer vrijednost stana debelo premašuje okvire zaduženja i sad kada se skupi takvih petero koje ne plaćaju na svome ulazu jasno je da zgradonačelnik neći svoj novac na njih trošiti da se pokriju troškovi. Tu u startu treba mjenjati stvari iz osnove, ako se neko odjavi sa te adrese jasno je da i ne koristi određene usluge pa niti ne treba plaćati za njih no tada se mora drugačije raspodjeliti potražnja davatelja usluga da bi problem bio riješen. Ovo je živi kretenluk da se nekome uzme stan zbog 1400 kuna.michaellcmacha wrote:i to za pričuvu... znači za izmišljen namet, kojeg se netko dosjetio...maggie13 wrote:strasno..michaellcmacha wrote:jer eto kod nas je moguće da za 200 eura ti netko proda stan i naplati se izvan svih rezona... jer nije on se samo naplatio nego je i prouzročio višestruku štetu tuženoj... ali ko da je bitno... vi za vi tog da mi se ukaže prilika ja bi ju zapalio, tj taj dio koji ne valja... ;)
Guest- Guest
Čisto sumjam da takvi likovi mogu doći u priliku da uopće budu blokirani.michaellcmacha wrote:štošta je kretenluk u ovoj zemlji pa što ne bi bilo i to... npr... čujem da je donešena odluka da se novac za putne i ine troškove dužnosnicima i ostaloj sviti modre krvi, ima isplaćivati na tekući račun.... a šta ako mu je račun blokiran... :)))))), odnosno može li uopće jedan dužnosnik biti blokiran...
Guest- Guest
ma skupljao sam ja jedno dvije godine novce za tu pričuvu i to o čemu ti pričaš je jedno a drugo je ovo što se ženi dogodilo...ovo pak za raspodjelu ne ide jer nitko neće preuzet tuđu obvezu... evo gore sam stavio gdje se lijepo vidi da je sustav za kurac... na žalost ali je tako...
2015-08-08
ma nije to bitno nego sam princip.. znači fiskalizacija je otkad ikad uvedena a oni peru lovu sve u sedamnaest... a kao bez računa se ne računa... nahranio ja bi njih s tim računima...tre911 wrote:Čisto sumjam da takvi likovi mogu doći u priliku da uopće budu blokirani.michaellcmacha wrote:štošta je kretenluk u ovoj zemlji pa što ne bi bilo i to... npr... čujem da je donešena odluka da se novac za putne i ine troškove dužnosnicima i ostaloj sviti modre krvi, ima isplaćivati na tekući račun.... a šta ako mu je račun blokiran... :)))))), odnosno može li uopće jedan dužnosnik biti blokiran...
2015-08-08
moja frendica je JB, i ono ok smo si ali brate mili gdje to ima da jedan notar, jebeni notar, ima najveću plaću i prihode u gradu sve i jednu godinu od kad je JB uvedeno... ona doslovno ne zna kud će s parama... zadnjih 7-8 godina kupuje nekretnine preko kurca i to tu po sisku, jer je morsku šihtu odradila dok joj je ćaća još radio... inače kum u ovoj mojoj zoni sumraka...
2015-08-08
a to se rijesi tako da kad gospodja dodje zatekne u sanducicu obavijest da je duzna platiti 1400 kuna, ako ne plati onda oni koji sprovode ovrhu dodju do nje i kazu de gospodjo plati da ti ne oduzimamo namjestaj ili tv, ona plati (mislim da niko nece bas da izbjegava placanje te pristojbe) i to je to...tre911 wrote:Nije samo to u pitanju, tu je stubišna rasvjeta, krečenje ulaza, sijalice, liftovi..no svakako je pretjerano zbog toga nekome maznuti stan jer vrijednost stana debelo premašuje okvire zaduženja i sad kada se skupi takvih petero koje ne plaćaju na svome ulazu jasno je da zgradonačelnik neći svoj novac na njih trošiti da se pokriju troškovi. Tu u startu treba mjenjati stvari iz osnove, ako se neko odjavi sa te adrese jasno je da i ne koristi određene usluge pa niti ne treba plaćati za njih no tada se mora drugačije raspodjeliti potražnja davatelja usluga da bi problem bio riješen. Ovo je živi kretenluk da se nekome uzme stan zbog 1400 kuna.michaellcmacha wrote:i to za pričuvu... znači za izmišljen namet, kojeg se netko dosjetio...maggie13 wrote:strasno..michaellcmacha wrote:jer eto kod nas je moguće da za 200 eura ti netko proda stan i naplati se izvan svih rezona... jer nije on se samo naplatio nego je i prouzročio višestruku štetu tuženoj... ali ko da je bitno... vi za vi tog da mi se ukaže prilika ja bi ju zapalio, tj taj dio koji ne valja... ;)
2016-11-17
upravo tako :)tre911 wrote:Naravno, ona treba snositi odgovornost za ne plaćanje svojih obveza i to sa kamatama a natječaj se mora poništiti i stan joj se vratiti u vlasništvo.Noor wrote:tako je, al u tom slučaju to je propust države i da sam ja na njenom mjestu, ne bih tu stala. osim ako joj ishod odgovara.Pinochet wrote:dodjeljena je od strane države kada je bilo gotovo.Noor wrote:vili40 wrote:
- Time se nisam mogla baviti ranije jer sam gospođi dodijeljena kao privremeni zastupnik tek kad je rješenje bilo pravomoćno. Dakle, kad je sve praktički bilo gotovo - ističe odvjetnica Dušić Poljak
a šta joj je trebala kad je sve bilo gotovo?!
Guest- Guest
mislim da se preuzimanje sudskog poziva potvrđuje potpisom, ali ako poziv nije preuzet i potpisan, to svejedno ne odgađa postupanje.. ženu nisu mogli pronaći na adresi na kojoj je prijavljena u RH, nisu je pronašli ni na adresi stana za koji nije plaćala pričuvu, postupak se proveo do kraja i stan je prodan na dražbi, a da ona pojma nije imala
sud je vjerojatno mogao doznati njezinu adresu preko policije koja bi pronašla bar njezine roditelje, ali jasno je da su ovakve nesrazmjerne ovrhe skandal sam po sebi i čisti dokaz da je kod nas ovršni zakon složen tako da neki na ovrhama ostvaruju veliku korist, no nije mi jasno kako ona nije znala za dug, računi i opomene morali su joj stizati na neku adresu, a dug za pričuvu stana i postupanje koje je u tijeku moraju biti oglašeni na oglasnoj ploči u zgradi u kojoj se stan nalazi
ako je nešto od toga propušteno, onda se možda može poništiti presuda i postupak ponoviti, ali ako je sve učinjeno po propisima i regularno, onda bojim se ništa od toga
tada ostaje činjenica da je otišla je živjeti van veći dio godine, nije odjavila boravište ni na jednoj od dvije adrese i nije prijavila boravište u inozemstvu, nije plaćala račune ni opomene za pričuvu i nije preuzela sudske pozive... i eto kako to završava :/
sud je vjerojatno mogao doznati njezinu adresu preko policije koja bi pronašla bar njezine roditelje, ali jasno je da su ovakve nesrazmjerne ovrhe skandal sam po sebi i čisti dokaz da je kod nas ovršni zakon složen tako da neki na ovrhama ostvaruju veliku korist, no nije mi jasno kako ona nije znala za dug, računi i opomene morali su joj stizati na neku adresu, a dug za pričuvu stana i postupanje koje je u tijeku moraju biti oglašeni na oglasnoj ploči u zgradi u kojoj se stan nalazi
ako je nešto od toga propušteno, onda se možda može poništiti presuda i postupak ponoviti, ali ako je sve učinjeno po propisima i regularno, onda bojim se ništa od toga
tada ostaje činjenica da je otišla je živjeti van veći dio godine, nije odjavila boravište ni na jednoj od dvije adrese i nije prijavila boravište u inozemstvu, nije plaćala račune ni opomene za pričuvu i nije preuzela sudske pozive... i eto kako to završava :/
neva- Posts : 4367
2014-04-12
Neobicno je da nije znala da nije pričuvu platila , posto je prije plaćala
Jos neobičnije pridati stan za dug od 1400 kuna, bilo bi u redu da su zrni zaračunali troškove privatnog dektive da ju najde
Dektive nek zarađuju malo a ne samo Hanžeković i co.
Jos neobičnije pridati stan za dug od 1400 kuna, bilo bi u redu da su zrni zaračunali troškove privatnog dektive da ju najde
Dektive nek zarađuju malo a ne samo Hanžeković i co.
ama u startu je psotalvjeno krivo..ne moze ti se stan prodati na drazbi zbog duga od 200 eura..jednostavno ne moze...ako zakon kaze da moze ona je zakon naopak...Neve wrote:mislim da se preuzimanje sudskog poziva potvrđuje potpisom, ali ako poziv nije preuzet i potpisan, to svejedno ne odgađa postupanje.. ženu nisu mogli pronaći na adresi na kojoj je prijavljena u RH, nisu je pronašli ni na adresi stana za koji nije plaćala pričuvu, postupak se proveo do kraja i stan je prodan na dražbi, a da ona pojma nije imala
2016-11-17
Dakle u Jugoslaviji se nije poznavao institut ovrhe , koliko se sjecam
Men se cinda smo svaki dan sve bolji u naplati dugova
Kaj bogtehrbo .. kaj su dugovi problrm? Kome ? . Onaj drzsvni dug od 300 mlrd kunica . Kaj je to Mačji kasalj .
Vazno da imamo banane po 10 kuna.
Majmuni nam zavide
Men se cinda smo svaki dan sve bolji u naplati dugova
Kaj bogtehrbo .. kaj su dugovi problrm? Kome ? . Onaj drzsvni dug od 300 mlrd kunica . Kaj je to Mačji kasalj .
Vazno da imamo banane po 10 kuna.
Majmuni nam zavide
pogresno, institut prinudne naplate je poznat od kada postoji i gradjasnko procesno pravo....Sora wrote:Dakle u Jugoslaviji se nije poznavao institut ovrhe , koliko se sjecam
2016-11-17
Pomoćnica ministra pravosuđa Renata Duka rekla je da ovršenik, ako primjerice ima dug od 10 tisuća kuna zbog kojih mu je pod ovrhom jedina nekretnina, može od suda zahtijevati da mu se umjesto stana ili kuće ovrši automobil, štedni ulog ili nešto treće. Ako takva mogućnost ne postoji prijedlogom izmjena se predviđa i model prema kojem ovršenik, ako nema druge imovine, može zatražiti pravo na stanovanje nakon što se nekretnina eventualno proda.
da li je ovo usvojeno, ne znam...
da li je ovo usvojeno, ne znam...
2016-11-17
u praksi ne cuh da je netko ostao bez kuce nad glavom ili stana..jest,bilo je ono,Imas kucu,vrati stan(koji ionako nije bio tvoj),ali da su obitelji zavrsavale na ulici,toga nije bilo..govinda wrote:pogresno, institut prinudne naplate je poznat od kada postoji i gradjasnko procesno pravo....Sora wrote:Dakle u Jugoslaviji se nije poznavao institut ovrhe , koliko se sjecam
Guest- Guest
todorica nece ovrsiti jer je drzavi ostao duzan 40 miljuna kuna poreza?
Guest- Guest
bilo je bezbroj ogranicenja, to da ali je institut ovrhe, pljenidbe, zapljene, kako god se zvao, postojao...najcesce se sjedalo na platu a ako je neko otisao u crveno bio bi izbacen iz SK i mogao zavrsiti i na robiji, jbg...pismejker wrote:u praksi ne cuh da je netko ostao bez kuce nad glavom ili stana..jest,bilo je ono,Imas kucu,vrati stan(koji ionako nije bio tvoj),ali da su obitelji zavrsavale na ulici,toga nije bilo..govinda wrote:pogresno, institut prinudne naplate je poznat od kada postoji i gradjasnko procesno pravo....Sora wrote:Dakle u Jugoslaviji se nije poznavao institut ovrhe , koliko se sjecam
2016-11-17
Page 7 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» Dnevno.hr pred stečajem zbog 615.000 kuna duga
» Muškarcu iz Našica prijete ovrhom zbog duga od 0 kuna
» Pripuz pokrece ovrhu nad holdingom zbog duga od 11 milijuna kuna
» Marić otpisuje 252 milijuna kuna duga za 91.000 građana
» Krešimir Milanović moli: 'Oprostite nam 15 milijuna kuna duga!'
» Muškarcu iz Našica prijete ovrhom zbog duga od 0 kuna
» Pripuz pokrece ovrhu nad holdingom zbog duga od 11 milijuna kuna
» Marić otpisuje 252 milijuna kuna duga za 91.000 građana
» Krešimir Milanović moli: 'Oprostite nam 15 milijuna kuna duga!'