Vratila se iz Njemačke i doživjela šok: sud joj prodao stan zbog duga od 1400 kuna za pričuvu
Page 8 of 10
Page 8 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Vratila se iz Njemačke i doživjela šok: sud joj prodao stan zbog duga od 1400 kuna za pričuvu
bilo je bezbroj ogranicenja, to da ali je institut ovrhe, pljenidbe, zapljene, kako god se zvao, postojao...najcesce se sjedalo na platu a ako je neko otisao u crveno bio bi izbacen iz SK i mogao zavrsiti i na robiji, jbg...pismejker wrote:u praksi ne cuh da je netko ostao bez kuce nad glavom ili stana..jest,bilo je ono,Imas kucu,vrati stan(koji ionako nije bio tvoj),ali da su obitelji zavrsavale na ulici,toga nije bilo..govinda wrote:pogresno, institut prinudne naplate je poznat od kada postoji i gradjasnko procesno pravo....Sora wrote:Dakle u Jugoslaviji se nije poznavao institut ovrhe , koliko se sjecam
govinda- Posts : 8930
2016-11-17
Re: Vratila se iz Njemačke i doživjela šok: sud joj prodao stan zbog duga od 1400 kuna za pričuvu
naravno da nece, sa 40 miliona duga si gospodin, sa 1400 kuna duga si lopov :)))pismejker wrote:todorica nece ovrsiti jer je drzavi ostao duzan 40 miljuna kuna poreza?
2016-11-17
Dobro,svakako ipak humanije i objektivnije..Krov nad glavom je ipak bio svetinja..iako u komunizmu..covjek da se gorko nasmije..govinda wrote:bilo je bezbroj ogranicenja, to da ali je institut ovrhe, pljenidbe, zapljene, kako god se zvao, postojao...najcesce se sjedalo na platu a ako je neko otisao u crveno bio bi izbacen iz SK i mogao zavrsiti i na robiji, jbg...pismejker wrote:u praksi ne cuh da je netko ostao bez kuce nad glavom ili stana..jest,bilo je ono,Imas kucu,vrati stan(koji ionako nije bio tvoj),ali da su obitelji zavrsavale na ulici,toga nije bilo..govinda wrote:pogresno, institut prinudne naplate je poznat od kada postoji i gradjasnko procesno pravo....Sora wrote:Dakle u Jugoslaviji se nije poznavao institut ovrhe , koliko se sjecam
Guest- Guest
ahhhhh..to nam je jasno..malo sam glumio gljivu...govinda wrote:naravno da nece, sa 40 miliona duga si gospodin, sa 1400 kuna duga si lopov :)))pismejker wrote:todorica nece ovrsiti jer je drzavi ostao duzan 40 miljuna kuna poreza?
Guest- Guest
pa nije ti mogao oduzeti stan kad nisi bio vlasnik stana..imao si samo staanrsko pravo u njemu...ne mozes sprovoditi ovrhu nad tudjom imovinom...pismejker wrote:Dobro,svakako ipak humanije i objektivnije..Krov nad glavom je ipak bio svetinja..iako u komunizmu..covjek da se gorko nasmije..govinda wrote:bilo je bezbroj ogranicenja, to da ali je institut ovrhe, pljenidbe, zapljene, kako god se zvao, postojao...najcesce se sjedalo na platu a ako je neko otisao u crveno bio bi izbacen iz SK i mogao zavrsiti i na robiji, jbg...pismejker wrote:u praksi ne cuh da je netko ostao bez kuce nad glavom ili stana..jest,bilo je ono,Imas kucu,vrati stan(koji ionako nije bio tvoj),ali da su obitelji zavrsavale na ulici,toga nije bilo..govinda wrote:pogresno, institut prinudne naplate je poznat od kada postoji i gradjasnko procesno pravo....Sora wrote:Dakle u Jugoslaviji se nije poznavao institut ovrhe , koliko se sjecam
2016-11-17
bil oje drustvenih,ali si ih mogao otkupljivati kreditima sa kikiriki kamatama...S druge strane,kuce su bile sve privatne,pa se niti njih nije diralo..govinda wrote:pa nije ti mogao oduzeti stan kad nisi bio vlasnik stana..imao si samo staanrsko pravo u njemu...ne mozes sprovoditi ovrhu nad tudjom imovinom...pismejker wrote:Dobro,svakako ipak humanije i objektivnije..Krov nad glavom je ipak bio svetinja..iako u komunizmu..covjek da se gorko nasmije..govinda wrote:bilo je bezbroj ogranicenja, to da ali je institut ovrhe, pljenidbe, zapljene, kako god se zvao, postojao...najcesce se sjedalo na platu a ako je neko otisao u crveno bio bi izbacen iz SK i mogao zavrsiti i na robiji, jbg...pismejker wrote:u praksi ne cuh da je netko ostao bez kuce nad glavom ili stana..jest,bilo je ono,Imas kucu,vrati stan(koji ionako nije bio tvoj),ali da su obitelji zavrsavale na ulici,toga nije bilo..govinda wrote:
pogresno, institut prinudne naplate je poznat od kada postoji i gradjasnko procesno pravo....
Guest- Guest
odil
"Pravomoćna i izvršna presuda nije
lzeuzemljoljoknjižna već izvršna isprava na temelju koje se ima provoditi
jedino postupak izvršenja, u prevodu na osnovu te presude su se sprovodile sve izmjene u zemljisnjim knjigama...
Postojao je Zakon o izvrsnom postupku SFRJ iz 1978. godine koji kaze:pismejker wrote:bil oje drustvenih,ali si ih mogao otkupljivati kreditima sa kikiriki kamatama...S druge strane,kuce su bile sve privatne,pa se niti njih nije diralo..govinda wrote:pa nije ti mogao oduzeti stan kad nisi bio vlasnik stana..imao si samo staanrsko pravo u njemu...ne mozes sprovoditi ovrhu nad tudjom imovinom...pismejker wrote:Dobro,svakako ipak humanije i objektivnije..Krov nad glavom je ipak bio svetinja..iako u komunizmu..covjek da se gorko nasmije..govinda wrote:bilo je bezbroj ogranicenja, to da ali je institut ovrhe, pljenidbe, zapljene, kako god se zvao, postojao...najcesce se sjedalo na platu a ako je neko otisao u crveno bio bi izbacen iz SK i mogao zavrsiti i na robiji, jbg...pismejker wrote:
u praksi ne cuh da je netko ostao bez kuce nad glavom ili stana..jest,bilo je ono,Imas kucu,vrati stan(koji ionako nije bio tvoj),ali da su obitelji zavrsavale na ulici,toga nije bilo..
"Pravomoćna i izvršna presuda nije
lzeuzemljoljoknjižna već izvršna isprava na temelju koje se ima provoditi
jedino postupak izvršenja, u prevodu na osnovu te presude su se sprovodile sve izmjene u zemljisnjim knjigama...
2016-11-17
koliko se sjecam, tek od kraja osamdesetih godina proslog vijeka....pismejker wrote:bil oje drustvenih,ali si ih mogao otkupljivati kreditima sa kikiriki kamatama...S druge strane,kuce su bile sve privatne,pa se niti njih nije diralo..govinda wrote:pa nije ti mogao oduzeti stan kad nisi bio vlasnik stana..imao si samo staanrsko pravo u njemu...ne mozes sprovoditi ovrhu nad tudjom imovinom...pismejker wrote:Dobro,svakako ipak humanije i objektivnije..Krov nad glavom je ipak bio svetinja..iako u komunizmu..covjek da se gorko nasmije..govinda wrote:bilo je bezbroj ogranicenja, to da ali je institut ovrhe, pljenidbe, zapljene, kako god se zvao, postojao...najcesce se sjedalo na platu a ako je neko otisao u crveno bio bi izbacen iz SK i mogao zavrsiti i na robiji, jbg...pismejker wrote:
u praksi ne cuh da je netko ostao bez kuce nad glavom ili stana..jest,bilo je ono,Imas kucu,vrati stan(koji ionako nije bio tvoj),ali da su obitelji zavrsavale na ulici,toga nije bilo..
2016-11-17
Okidoki...valja nes i pojist,kasnije bude prekasno...ajd zdravo..
Guest- Guest
uredne zatezne kamate na dug pa kad prijeđe granicu, morala bi platit.michaellcmacha wrote:ma skupljao sam ja jedno dvije godine novce za tu pričuvu i to o čemu ti pričaš je jedno a drugo je ovo što se ženi dogodilo...ovo pak za raspodjelu ne ide jer nitko neće preuzet tuđu obvezu... evo gore sam stavio gdje se lijepo vidi da je sustav za kurac... na žalost ali je tako...
Jednostavno, a ne imat zakonsko pravo ovrsit petsto puta vecu vrijednost.
L'âme- Posts : 25744
2014-04-12
dobro se sjećaš a on po običaju klepeće, nanulama, nisi mogao kupiti društveni stan sve do 1990. godine... al on o tom ne mre niš znati, tamo gdje je on živio nije bio društvenih stanova...govinda wrote:koliko se sjecam, tek od kraja osamdesetih godina proslog vijeka....pismejker wrote:bil oje drustvenih,ali si ih mogao otkupljivati kreditima sa kikiriki kamatama...S druge strane,kuce su bile sve privatne,pa se niti njih nije diralo..govinda wrote:pa nije ti mogao oduzeti stan kad nisi bio vlasnik stana..imao si samo staanrsko pravo u njemu...ne mozes sprovoditi ovrhu nad tudjom imovinom...pismejker wrote:Dobro,svakako ipak humanije i objektivnije..Krov nad glavom je ipak bio svetinja..iako u komunizmu..covjek da se gorko nasmije..govinda wrote:
bilo je bezbroj ogranicenja, to da ali je institut ovrhe, pljenidbe, zapljene, kako god se zvao, postojao...najcesce se sjedalo na platu a ako je neko otisao u crveno bio bi izbacen iz SK i mogao zavrsiti i na robiji, jbg...
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Noor wrote:moguće, al popodne ću baš provjeriti :Dgovinda wrote:to da, u gradjasnkom procesnom nema privodjenja svjedoka od strane policije...vjerovatno je nurka pomijesala postupke :) jedino ako kod vas nije moguce, kao u Srbiji, da fizicko lice vodi kazneni postupak protiv nekog pred sudom...to je moguce u srbiji pod odredjenim okolnostima...michaellcmacha wrote:da bi te policija privela bilo gdje mora te lišiti slobode, th uhititi, a da bi se stekli uvjeti za to moraš počiniti kazneno djelo... inače nisi dužna iskazivati... naravno tvoja je dobra volja hoćeš li svjedočiti u korist marka markovića u postupku gdje on tuži rh za ne znam šta, ali sud sigurno neće izdavati nalog za dovođenje u tom slučaju... jer nema osnove
ništa, bacila sam poziv...al, ja to često dobijam, nema veze
Guest- Guest
ja nemam ništa protiv ovrha, ali ajmo onda ovako kad se dug popne na dvije trćine vrijednosti ciljane imovine za ovršiti onda aktiviraj izvršenje iste a ne za 1400 kuna... još vele kako će joj vratiti razliku, a sjebali joj 15 000 eura na dražbi... tko je za to odgovran... netko bi morao biti.... ok u teksasu ne mora...maggie13 wrote:uredne zatezne kamate na dug pa kad prijeđe granicu, morala bi platit.michaellcmacha wrote:ma skupljao sam ja jedno dvije godine novce za tu pričuvu i to o čemu ti pričaš je jedno a drugo je ovo što se ženi dogodilo...ovo pak za raspodjelu ne ide jer nitko neće preuzet tuđu obvezu... evo gore sam stavio gdje se lijepo vidi da je sustav za kurac... na žalost ali je tako...
2015-08-08
xmichaellcmacha wrote:ja nemam ništa protiv ovrha, ali ajmo onda ovako kad se dug popne na dvije trćine vrijednosti ciljane imovine za ovršiti onda aktiviraj izvršenje iste a ne za 1400 kuna... još vele kako će joj vratiti razliku, a sjebali joj 15 000 eura na dražbi... tko je za to odgovran... netko bi morao biti.... ok u teksasu ne mora...maggie13 wrote:uredne zatezne kamate na dug pa kad prijeđe granicu, morala bi platit.michaellcmacha wrote:ma skupljao sam ja jedno dvije godine novce za tu pričuvu i to o čemu ti pričaš je jedno a drugo je ovo što se ženi dogodilo...ovo pak za raspodjelu ne ide jer nitko neće preuzet tuđu obvezu... evo gore sam stavio gdje se lijepo vidi da je sustav za kurac... na žalost ali je tako...
Guest- Guest
ma znam, voli on tako :))) od Kurda preko advokata do drustvenih stanova :)))michaellcmacha wrote:dobro se sjećaš a on po običaju klepeće, nanulama, nisi mogao kupiti društveni stan sve do 1990. godine... al on o tom ne mre niš znati, tamo gdje je on živio nije bio društvenih stanova...govinda wrote:
koliko se sjecam, tek od kraja osamdesetih godina proslog vijeka....
2016-11-17
u teksasu bi netko popio metak zbog neceg takovogmichaellcmacha wrote:ja nemam ništa protiv ovrha, ali ajmo onda ovako kad se dug popne na dvije trćine vrijednosti ciljane imovine za ovršiti onda aktiviraj izvršenje iste a ne za 1400 kuna... još vele kako će joj vratiti razliku, a sjebali joj 15 000 eura na dražbi... tko je za to odgovran... netko bi morao biti.... ok u teksasu ne mora...maggie13 wrote:uredne zatezne kamate na dug pa kad prijeđe granicu, morala bi platit.michaellcmacha wrote:ma skupljao sam ja jedno dvije godine novce za tu pričuvu i to o čemu ti pričaš je jedno a drugo je ovo što se ženi dogodilo...ovo pak za raspodjelu ne ide jer nitko neće preuzet tuđu obvezu... evo gore sam stavio gdje se lijepo vidi da je sustav za kurac... na žalost ali je tako...
opio bi i ovdje da nasnisu našopali, fluorom, jodom i bromom... :))))Leviathan2 wrote:u teksasu bi netko popio metak zbog neceg takovogmichaellcmacha wrote:ja nemam ništa protiv ovrha, ali ajmo onda ovako kad se dug popne na dvije trćine vrijednosti ciljane imovine za ovršiti onda aktiviraj izvršenje iste a ne za 1400 kuna... još vele kako će joj vratiti razliku, a sjebali joj 15 000 eura na dražbi... tko je za to odgovran... netko bi morao biti.... ok u teksasu ne mora...maggie13 wrote:uredne zatezne kamate na dug pa kad prijeđe granicu, morala bi platit.michaellcmacha wrote:ma skupljao sam ja jedno dvije godine novce za tu pričuvu i to o čemu ti pričaš je jedno a drugo je ovo što se ženi dogodilo...ovo pak za raspodjelu ne ide jer nitko neće preuzet tuđu obvezu... evo gore sam stavio gdje se lijepo vidi da je sustav za kurac... na žalost ali je tako...
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
jbte, kvaka je sto ta sranja nece prestat dok neko ne pukne i napravi pokolj, pa za njim jos jedan dva, onda ce bagra lopovska poceti rasmisljati da nije uvijek pozeljno lomit ljude,michaellcmacha wrote:opio bi i ovdje da nasnisu našopali, fluorom, jodom i bromom... :))))Leviathan2 wrote:u teksasu bi netko popio metak zbog neceg takovogmichaellcmacha wrote:ja nemam ništa protiv ovrha, ali ajmo onda ovako kad se dug popne na dvije trćine vrijednosti ciljane imovine za ovršiti onda aktiviraj izvršenje iste a ne za 1400 kuna... još vele kako će joj vratiti razliku, a sjebali joj 15 000 eura na dražbi... tko je za to odgovran... netko bi morao biti.... ok u teksasu ne mora...maggie13 wrote:uredne zatezne kamate na dug pa kad prijeđe granicu, morala bi platit.michaellcmacha wrote:ma skupljao sam ja jedno dvije godine novce za tu pričuvu i to o čemu ti pričaš je jedno a drugo je ovo što se ženi dogodilo...ovo pak za raspodjelu ne ide jer nitko neće preuzet tuđu obvezu... evo gore sam stavio gdje se lijepo vidi da je sustav za kurac... na žalost ali je tako...
za sad su uspjeli ubjedit ljude da nema nade i da moraju savijat kicmu i nastavljat supak
al ljudi su cudne biljke, narocito balkanjerosi
Cilj će biti banke.
Nova revolucija neće više jurišati na bastilju,ili Zimski dvorac.
Cilj će biti banke.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
teksasu bi te onaj sluzbenik ganjao sve dok te ne nadje i baci ti u krilo poziv, onda bi se tu stvorio advokat i jos bi na kraju sud gospodji vratio 1400 kuna za pricuvu a to stambeno bi se nagodilo za jos par tisuca kuna da ne dobiju kontratuzbu :))))Leviathan2 wrote:u teksasu bi netko popio metak zbog neceg takovogmichaellcmacha wrote:ja nemam ništa protiv ovrha, ali ajmo onda ovako kad se dug popne na dvije trćine vrijednosti ciljane imovine za ovršiti onda aktiviraj izvršenje iste a ne za 1400 kuna... još vele kako će joj vratiti razliku, a sjebali joj 15 000 eura na dražbi... tko je za to odgovran... netko bi morao biti.... ok u teksasu ne mora...maggie13 wrote:uredne zatezne kamate na dug pa kad prijeđe granicu, morala bi platit.michaellcmacha wrote:ma skupljao sam ja jedno dvije godine novce za tu pričuvu i to o čemu ti pričaš je jedno a drugo je ovo što se ženi dogodilo...ovo pak za raspodjelu ne ide jer nitko neće preuzet tuđu obvezu... evo gore sam stavio gdje se lijepo vidi da je sustav za kurac... na žalost ali je tako...
2016-11-17
bio je jedan snimak na youtube, dok su trajali protesti Ocuppy Wall street, grupa od 12 ljudi ulazi u banku i hoce da zatvori svoje racune i podigne sav novac sa njih...u roku dvije minute sluzbenici su objavili da banka vise ne radi, pozvali zastitare i policiju i ti ljudi su uhapseni jer su povrijedili tudje vlasnsitvo time sto su usli u banku :))) banke vladaju svijetom...jastreb wrote:Rekoh ja:bankarski šerijat.
Nova revolucija neće više jurišati na bastilju,ili Zimski dvorac.
Cilj će biti banke.
2016-11-17
Page 8 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» Dnevno.hr pred stečajem zbog 615.000 kuna duga
» Muškarcu iz Našica prijete ovrhom zbog duga od 0 kuna
» Pripuz pokrece ovrhu nad holdingom zbog duga od 11 milijuna kuna
» Marić otpisuje 252 milijuna kuna duga za 91.000 građana
» Krešimir Milanović moli: 'Oprostite nam 15 milijuna kuna duga!'
» Muškarcu iz Našica prijete ovrhom zbog duga od 0 kuna
» Pripuz pokrece ovrhu nad holdingom zbog duga od 11 milijuna kuna
» Marić otpisuje 252 milijuna kuna duga za 91.000 građana