Vratila se iz Njemačke i doživjela šok: sud joj prodao stan zbog duga od 1400 kuna za pričuvu
Page 3 of 10
Page 3 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Vratila se iz Njemačke i doživjela šok: sud joj prodao stan zbog duga od 1400 kuna za pričuvu
obavijesteni su putem oglasne ploce, ne pojave se na ostavinskoj sud zakljucuje da su se prihvatili nasljedstva, donsoi takvo rjesenje, oni dalje upisuju na sebe vlasntivo u zemljisnjim knjigama...tako je u BiH...ne kazem da ti nisi u pravu, govorim kako je kod nas....RayMabus wrote:Govinda moraju se pojavit na sudu ....ostavinska rasprava ...nemaš kome poslat išta kad neznaš ni gdje žive ni tocno koji su ....nema adrese .....oglasna ploča u opcini ...nisi pročitao , prošo rok ....doviđema.
govinda- Posts : 8930
2016-11-17
Re: Vratila se iz Njemačke i doživjela šok: sud joj prodao stan zbog duga od 1400 kuna za pričuvu
možeš naći lijepe nekretnine
http://ovrha.hgk.hr/ocevidnik-web/#!pretrazivanje_nekretnina
http://ponip.fina.hr/ocevidnik-web/pocetna
http://ovrha.hgk.hr/ocevidnik-web/#!pretrazivanje_nekretnina
http://ponip.fina.hr/ocevidnik-web/pocetna
Guest- Guest
nebih kupova tako nešto
Guest- Guest
isto je i kod vas i kod nas...
2015-08-08
i jel piše na pozivima da će u slučaju neodaziva privoditi policija? :Dmichaellcmacha wrote:isto je i kod vas i kod nas...
Guest- Guest
ne, koliko se ja sjećam... to se odnosi samo na pozivanje po predmetima gdje se goni po SDNoor wrote:i jel piše na pozivima da će u slučaju neodaziva privoditi policija? :Dmichaellcmacha wrote:isto je i kod vas i kod nas...
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
uffff..lopovluk od drzave...
Guest- Guest
šta je.... vuna... :))
2015-08-08
ja sam to imala na pozivu gdje sam bila zvana kao tužiteljev svjedok u postupku gdje je tuženik RHmichaellcmacha wrote:ne, koliko se ja sjećam... to se odnosi samo na pozivanje po predmetima gdje se goni po SDNoor wrote:i jel piše na pozivima da će u slučaju neodaziva privoditi policija? :Dmichaellcmacha wrote:isto je i kod vas i kod nas...
Guest- Guest
Nema zasto..samo kazem da je nelegitino nekom radi minornog duga posezati za nekretninama..Pokretnine su oke..Uzeti nekom laptop,bajk,kosilicu,i u tom rangu...
u swtvari,zadnje koliko se sjecam,za takve sume su odredjivali ovrhe na pokretnine,ali izgleda da neki drugi vjetrovi danas kod vas puhaju,...
u swtvari,zadnje koliko se sjecam,za takve sume su odredjivali ovrhe na pokretnine,ali izgleda da neki drugi vjetrovi danas kod vas puhaju,...
Guest- Guest
ne, privodjenje samo u prekrsajnom i krivicnom postupku, u gradjanskim parnicama ne..ako se tuzitelj en pojavi to znaci da je odustao od tuzbe, ako se tuzeni ne pojavi to znaci da je prihvatio odgovornost...michaellcmacha wrote:isto je i kod vas i kod nas...
2016-11-17
to je drugo, svjedok si i moras se odazvati pozivu...a vjerovatno je bio u pitanju prekrsajni postupak ili mozda krivicni...Noor wrote:ja sam to imala na pozivu gdje sam bila zvana kao tužiteljev svjedok u postupku gdje je tuženik RHmichaellcmacha wrote:ne, koliko se ja sjećam... to se odnosi samo na pozivanje po predmetima gdje se goni po SDNoor wrote:i jel piše na pozivima da će u slučaju neodaziva privoditi policija? :Dmichaellcmacha wrote:isto je i kod vas i kod nas...
2016-11-17
govinda wrote:to je drugo, svjedok si i moras se odazvati pozivu...a vjerovatno je bio u pitanju prekrsajni postupak ili mozda krivicni...Noor wrote:ja sam to imala na pozivu gdje sam bila zvana kao tužiteljev svjedok u postupku gdje je tuženik RHmichaellcmacha wrote:ne, koliko se ja sjećam... to se odnosi samo na pozivanje po predmetima gdje se goni po SDNoor wrote:i jel piše na pozivima da će u slučaju neodaziva privoditi policija? :Dmichaellcmacha wrote:isto je i kod vas i kod nas...
kazneni, da ..to je nekad bilo krivični, jel
Guest- Guest
pa rekoh da je isto i kod vas i kod nas... vi ste od nas prepisivali... :))govinda wrote:ne, privodjenje samo u prekrsajnom i krivicnom postupku, u gradjanskim parnicama ne..ako se tuzitelj en pojavi to znaci da je odustao od tuzbe, ako se tuzeni ne pojavi to znaci da je prihvatio odgovornost...michaellcmacha wrote:isto je i kod vas i kod nas...
2015-08-08
da, kazneni jednako krivicniNoor wrote:govinda wrote:to je drugo, svjedok si i moras se odazvati pozivu...a vjerovatno je bio u pitanju prekrsajni postupak ili mozda krivicni...Noor wrote:ja sam to imala na pozivu gdje sam bila zvana kao tužiteljev svjedok u postupku gdje je tuženik RHmichaellcmacha wrote:ne, koliko se ja sjećam... to se odnosi samo na pozivanje po predmetima gdje se goni po SDNoor wrote:
i jel piše na pozivima da će u slučaju neodaziva privoditi policija? :D
kazneni, da ..to je nekad bilo krivični, jel
2016-11-17
govinda wrote:Hm, kod nas u Zakonu o obligacijama iliti obveznim odnosima stoji da se ne moze izvrsiti ovrha ako je nesrazmjerna razlika izmedju duga i nekretnine nad kojom se vrsi ovrha (ili pokretnina ako je u pitanju)..znaci, zbog duga od 200 eura ne moze se vrsiti ovrha nad necim sto vrijedi 20 000 eura....
Hrvatska je pravosudni monstrum naspram kojeg je na skoro svim poljima disfunkcionalna BiH, jednostavno nedostižni ideal pravne države...
darth_vader-
2014-04-17
hm, mislim da su svi prepisali one zakone jos iz SFRJ :))) sto se tice gradjanskog procesnog nije se puno nesto promijenilo u zadnjih 70 godina...kazneni postupak je vec nesto drugo..michaellcmacha wrote:pa rekoh da je isto i kod vas i kod nas... vi ste od nas prepisivali... :))govinda wrote:ne, privodjenje samo u prekrsajnom i krivicnom postupku, u gradjanskim parnicama ne..ako se tuzitelj en pojavi to znaci da je odustao od tuzbe, ako se tuzeni ne pojavi to znaci da je prihvatio odgovornost...michaellcmacha wrote:isto je i kod vas i kod nas...
2016-11-17
da, plijeni ti tv, auto, kosilicu, kompjuter...a i to do visine duga, nece ti zaplijeniti auto ako je dug 500 kuna ali ako je 70 000 kuna onda vec hoce...pismejker wrote:Nema zasto..samo kazem da je nelegitino nekom radi minornog duga posezati za nekretninama..Pokretnine su oke..Uzeti nekom laptop,bajk,kosilicu,i u tom rangu...
Last edited by govinda on 7/3/2017, 14:20; edited 1 time in total
2016-11-17
ovo pak nije točno da tužitelj tuži rh, i da tužiteljev svjedok mora doći inače će biti priveden... to garantirano nije točno... samo da je obrnuto ali ovako ne...
2015-08-08
u procesnom pravu je bilo svakakvih izmjena kod svih podjednako, ali u osnovi su zakonodavstva vrlo slična, a u primjeni čak i sličnija...govinda wrote:hm, mislim da su svi prepisali one zakone jos iz SFRJ :))) sto se tice gradjanskog procesnog nije se puno nesto promijenilo u zadnjih 70 godina...kazneni postupak je vec nesto drugo..michaellcmacha wrote:pa rekoh da je isto i kod vas i kod nas... vi ste od nas prepisivali... :))govinda wrote:ne, privodjenje samo u prekrsajnom i krivicnom postupku, u gradjanskim parnicama ne..ako se tuzitelj en pojavi to znaci da je odustao od tuzbe, ako se tuzeni ne pojavi to znaci da je prihvatio odgovornost...michaellcmacha wrote:isto je i kod vas i kod nas...
2015-08-08
aj, provjerim doma, ako nisam poziv bacila...moguće da sam izmiješala pozive, ali svakako to stavljaju na pozive (sad, vidjet ćemo koji je bio..ok)michaellcmacha wrote:ovo pak nije točno da tužitelj tuži rh, i da tužiteljev svjedok mora doći inače će biti priveden... to garantirano nije točno... samo da je obrnuto ali ovako ne...
Guest- Guest
Page 3 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» Dnevno.hr pred stečajem zbog 615.000 kuna duga
» Muškarcu iz Našica prijete ovrhom zbog duga od 0 kuna
» Pripuz pokrece ovrhu nad holdingom zbog duga od 11 milijuna kuna
» Marić otpisuje 252 milijuna kuna duga za 91.000 građana
» Krešimir Milanović moli: 'Oprostite nam 15 milijuna kuna duga!'
» Muškarcu iz Našica prijete ovrhom zbog duga od 0 kuna
» Pripuz pokrece ovrhu nad holdingom zbog duga od 11 milijuna kuna
» Marić otpisuje 252 milijuna kuna duga za 91.000 građana
» Krešimir Milanović moli: 'Oprostite nam 15 milijuna kuna duga!'