SANU: “Bosanski jezik ne postoji, jer ne postoji ni bosanski narod”
Page 5 of 9
Page 5 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: SANU: “Bosanski jezik ne postoji, jer ne postoji ni bosanski narod”
albatros wrote:Sve OK,samo nije ih SANU proglasio zasebnim narodom,već su se oni takovim proglasili sami.Ero wrote:Dobro da si me sjetio na bunjevački. Eto SANU njih proglasiše zasebnim narodom, sa zasebnim jezikom.
U jbate, samo još treba pronaći i nekog tko će u to povjerovati...desetak tisuća se ih proglasi narodom pa i zaseban jezik.
Samo Bošnjaci i Crnogorci ne bi trebali imati isto tako pravo, a? .
Ero- Posts : 13866
2014-04-23
Da,samo su se Gospari jedno vrijeme itekako izjašnjavali ko Srbi,a recimo Hrvati iz Istre,koji su non stop bili pod asimilacijom i prijetnjama,nikad nisu postali Talijani,niti su Srbi iz Gorskog kotara postali Vlasi,ili Hrvati pravoslavne vjere.maggie13 wrote:uspoređivat bunjevce pod stalnom srpskom hegemonijom i samosvjesne gospare u sklopu srh,je smijesno..;)
Tako da za te izdajnike iz Vojvodine nemam nikakova opravdanja.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Pitanje je zasto se ti ne usuđujes;)zanstr wrote:To stoji. Ali ja se i dalje nikako ne usuđujem navesti srpski ili bosanski kao strani jezik. Ti si stvarno prva osoba koja je rekla da to navodi.maggie13 wrote:moze se grupirat ili uopćavat kako hoces za određene potrebe,samo to sluzbeno nista ne znaci :)zanstr wrote:Baš malo gledam po netu i vidim da kao što se srpski, hrvatski, bosanski, crnogorski stavljaju pos srpsko-hrvatski, tako se danski, švedski i norvfeški stavljaju pod sjeverno-germanski jezik.maggie13 wrote:uglavnom samo srpski..najvise govornika..:)zanstr wrote:Tumača trebaš zato jer su službeno srpski i hrvatski zasebni jezici. To nitko ne poriče.maggie13 wrote:naravno..doduse,ne među prvima.Manje je trazen.zanstr wrote:Da li ti kad navodiš strane jezike koje znaš navedeš i srpski?maggie13 wrote:Zasto bi im i pasalo kad se radi o dva razlicita jezika. Slicna i srodna,ali razlicita.
Tko god je svjedocio razgovoru pripadnika skandinavskih naroda,koji se tako dobro razumiju,savrseno shvacaju poantu.
Zato postoje svedski,danski,norveski,etc,a ne nikakav skandinavski.
Srpsko-hrvatski(ili obrnuto,svjedno) jest politicka tvorevina.
Uostalom,da bi preveo neku sluzbenu ispravu,trebas sudskog tumaca i prevoditelja za srpski jezik.
Makar,mi stariji razumijemo vecinu,djetinjstvo u zajednickoj drzavi,al'djeca bas i ne.:)
Ali wow za navođenje srpskog kao stranog jezika. jel u tom slučaju navodiš i crnogorski i bosanski ili je to sve srpski i hrvatski?
Gle,ti mozes misliti i smatrati da govoris jezik koji hoces..tvoje pravo..ne osporavam ga:)
Nisi mi odgovorio za Skandinavce jer ne znas. Nije sramota,ali ja znam.
2014-04-12
Naveo jedan komedijas u svabiji,pa ga svabi nes cudno pogledali,i pitaju ga,pa zar se u Bosni ne govori isto kao i u Hrvatskoj i Srbiji...Ma mislim,ebote,navedi u apliciranju za posao u ozbiljnoj drzavi i firmi to,ima da izletis u sekundi...djecja posla..zanstr wrote:To stoji. Ali ja se i dalje nikako ne usuđujem navesti srpski ili bosanski kao strani jezik. Ti si stvarno prva osoba koja je rekla da to navodi.maggie13 wrote:moze se grupirat ili uopćavat kako hoces za određene potrebe,samo to sluzbeno nista ne znaci :)zanstr wrote:Baš malo gledam po netu i vidim da kao što se srpski, hrvatski, bosanski, crnogorski stavljaju pos srpsko-hrvatski, tako se danski, švedski i norvfeški stavljaju pod sjeverno-germanski jezik.maggie13 wrote:uglavnom samo srpski..najvise govornika..:)zanstr wrote:Tumača trebaš zato jer su službeno srpski i hrvatski zasebni jezici. To nitko ne poriče.maggie13 wrote:naravno..doduse,ne među prvima.Manje je trazen.zanstr wrote:Da li ti kad navodiš strane jezike koje znaš navedeš i srpski?maggie13 wrote:Zasto bi im i pasalo kad se radi o dva razlicita jezika. Slicna i srodna,ali razlicita.
Tko god je svjedocio razgovoru pripadnika skandinavskih naroda,koji se tako dobro razumiju,savrseno shvacaju poantu.
Uostalom,da bi preveo neku sluzbenu ispravu,trebas sudskog tumaca i prevoditelja za srpski jezik.
Makar,mi stariji razumijemo vecinu,djetinjstvo u zajednickoj drzavi,al'djeca bas i ne.:)
Ali wow za navođenje srpskog kao stranog jezika. jel u tom slučaju navodiš i crnogorski i bosanski ili je to sve srpski i hrvatski?
Gle,ti mozes misliti i smatrati da govoris jezik koji hoces..tvoje pravo..ne osporavam ga:)
Guest- Guest
Ero,si pijan???Ero wrote:albatros wrote:Sve OK,samo nije ih SANU proglasio zasebnim narodom,već su se oni takovim proglasili sami.Ero wrote:Dobro da si me sjetio na bunjevački. Eto SANU njih proglasiše zasebnim narodom, sa zasebnim jezikom.
U jbate, samo još treba pronaći i nekog tko će u to povjerovati...desetak tisuća se ih proglasi narodom pa i zaseban jezik.
U Vojvodini i danas imaš masu Hrvata. dakle koji je od njih htio ostati Hrvat,ostao je,a koji nije taj je ,da se poslužim Njegošem "zarobio sebe u tuđina" .
I tu je kraj priče. The ende.
2014-04-22
vidili bismo tebe i tvoje kako biste se othrvali agresivnoj srpskoj asimilacijskoj politici.:)albatros wrote:Da,samo su se Gospari jedno vrijeme itekako izjašnjavali ko Srbi,a recimo Hrvati iz Istre,koji su non stop bili pod asimilacijom i prijetnjama,nikad nisu postali Talijani,niti su Srbi iz Gorskog kotara postali Vlasi,ili Hrvati pravoslavne vjere.maggie13 wrote:uspoređivat bunjevce pod stalnom srpskom hegemonijom i samosvjesne gospare u sklopu srh,je smijesno..;)
2014-04-12
Zato jer ne želim ispasti neozbiljan.maggie13 wrote:Pitanje je zasto se ti ne usuđujes;)zanstr wrote:To stoji. Ali ja se i dalje nikako ne usuđujem navesti srpski ili bosanski kao strani jezik. Ti si stvarno prva osoba koja je rekla da to navodi.maggie13 wrote:moze se grupirat ili uopćavat kako hoces za određene potrebe,samo to sluzbeno nista ne znaci :)zanstr wrote:Baš malo gledam po netu i vidim da kao što se srpski, hrvatski, bosanski, crnogorski stavljaju pos srpsko-hrvatski, tako se danski, švedski i norvfeški stavljaju pod sjeverno-germanski jezik.maggie13 wrote:uglavnom samo srpski..najvise govornika..:)zanstr wrote:Tumača trebaš zato jer su službeno srpski i hrvatski zasebni jezici. To nitko ne poriče.maggie13 wrote:naravno..doduse,ne među prvima.Manje je trazen.zanstr wrote:Da li ti kad navodiš strane jezike koje znaš navedeš i srpski?maggie13 wrote:Zasto bi im i pasalo kad se radi o dva razlicita jezika. Slicna i srodna,ali razlicita.
'Tako i kad molite, ne budite kao licemjeri. Vole moliti stojeći u sinagogama i na raskrižjima ulica da se pokažu ljudima. Zaista, kažem vam, primili su svoju plaću.
6Ti, naprotiv, kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata i pomoli se svomu Ocu, koji je u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti.' - Isus
zanstr- Posts : 1603
2014-04-30
zanstr wrote: Ali ja se i dalje nikako ne usuđujem navesti srpski ili bosanski kao strani jezik. Ti si stvarno prva osoba koja je rekla da to navodi.
Ni u Sloveniji se poznavanje hrvatskog ili srpskog ne navodi pod znanje stranih jezika. To su repovi koji se vuku iz Juge.
Mlađe generacije, rođene u samostalnoj SLO, stvarno ne znaju hrvatski. Njima je to strani jezik...Jednako kao Češki, Poljski i slično.
Baš to.bogomdani wrote:Naveo jedan komedijas u svabiji,pa ga svabi nes cudno pogledali,i pitaju ga,pa zar se u Bosni ne govori isto kao i u Hrvatskoj i Srbiji...Ma mislim,ebote,navedi u apliciranju za posao u ozbiljnoj drzavi i firmi to,ima da izletis u sekundi...djecja posla..zanstr wrote:To stoji. Ali ja se i dalje nikako ne usuđujem navesti srpski ili bosanski kao strani jezik. Ti si stvarno prva osoba koja je rekla da to navodi.maggie13 wrote:moze se grupirat ili uopćavat kako hoces za određene potrebe,samo to sluzbeno nista ne znaci :)zanstr wrote:Baš malo gledam po netu i vidim da kao što se srpski, hrvatski, bosanski, crnogorski stavljaju pos srpsko-hrvatski, tako se danski, švedski i norvfeški stavljaju pod sjeverno-germanski jezik.maggie13 wrote:uglavnom samo srpski..najvise govornika..:)zanstr wrote:Tumača trebaš zato jer su službeno srpski i hrvatski zasebni jezici. To nitko ne poriče.maggie13 wrote:naravno..doduse,ne među prvima.Manje je trazen.zanstr wrote:Da li ti kad navodiš strane jezike koje znaš navedeš i srpski?maggie13 wrote:Zasto bi im i pasalo kad se radi o dva razlicita jezika. Slicna i srodna,ali razlicita.
'Tako i kad molite, ne budite kao licemjeri. Vole moliti stojeći u sinagogama i na raskrižjima ulica da se pokažu ljudima. Zaista, kažem vam, primili su svoju plaću.
6Ti, naprotiv, kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata i pomoli se svomu Ocu, koji je u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti.' - Isus
2014-04-30
Slovenca bi još shvatio.Ero wrote:zanstr wrote: Ali ja se i dalje nikako ne usuđujem navesti srpski ili bosanski kao strani jezik. Ti si stvarno prva osoba koja je rekla da to navodi.
Ni u Sloveniji se poznavanje hrvatskog ili srpskog ne navodi pod znanje stranih jezika. To su repovi koji se vuku iz Juge.
Mlađe generacije, rođene u samostalnoj SLO, stvarno ne znaju hrvatski. Njima je to strani jezik...Jednako kao Češki, Poljski i slično.
2014-04-30
Ka se netko sprda,navodi:znam hrvatski,srpski,bosanski,crnogorski...odgovor na to je:ma znas ti moj qrc...
Guest- Guest
albatros wrote:Ero,si pijan???Ero wrote:albatros wrote:Sve OK,samo nije ih SANU proglasio zasebnim narodom,već su se oni takovim proglasili sami.Ero wrote:Dobro da si me sjetio na bunjevački. Eto SANU njih proglasiše zasebnim narodom, sa zasebnim jezikom.
U Vojvodini i danas imaš masu Hrvata. dakle koji je od njih htio ostati Hrvat,ostao je,a koji nije taj je ,da se poslužim Njegošem "zarobio sebe u tuđina" .
I tu je kraj priče. The ende.
Znamo o čemu se radi.
2014-04-23
Pa moji su bili godinama pod talijanskom asimilacijskom politikom. Čak su djedu ime u dokumentima potalijančili,no ostali su Hrvati i slavi.maggie13 wrote:vidili bismo tebe i tvoje kako biste se othrvali agresivnoj srpskoj asimilacijskoj politici.:)albatros wrote:Da,samo su se Gospari jedno vrijeme itekako izjašnjavali ko Srbi,a recimo Hrvati iz Istre,koji su non stop bili pod asimilacijom i prijetnjama,nikad nisu postali Talijani,niti su Srbi iz Gorskog kotara postali Vlasi,ili Hrvati pravoslavne vjere.maggie13 wrote:uspoređivat bunjevce pod stalnom srpskom hegemonijom i samosvjesne gospare u sklopu srh,je smijesno..;)
Bunjevci su jednostavno prevjerili.
2014-04-22
P oistom sustavu bi onda i savezne jemericke drzave isto imale logiku svaka proglasiti engleski pa nazivu svoje savezne drzave..ajmo malo pricati Kalifornijski...
Guest- Guest
Točno.Ero wrote:Znamo o čemu se radi.
O hrvatskim Brankovićima.
2014-04-22
gle,nerealan si,docim ne prihvacas cinjenicno stanje.zanstr wrote:Zato jer ne želim ispasti neozbiljan.maggie13 wrote:Pitanje je zasto se ti ne usuđujes;)zanstr wrote:To stoji. Ali ja se i dalje nikako ne usuđujem navesti srpski ili bosanski kao strani jezik. Ti si stvarno prva osoba koja je rekla da to navodi.maggie13 wrote:moze se grupirat ili uopćavat kako hoces za određene potrebe,samo to sluzbeno nista ne znaci :)zanstr wrote:Baš malo gledam po netu i vidim da kao što se srpski, hrvatski, bosanski, crnogorski stavljaju pos srpsko-hrvatski, tako se danski, švedski i norvfeški stavljaju pod sjeverno-germanski jezik.maggie13 wrote:uglavnom samo srpski..najvise govornika..:)zanstr wrote:Tumača trebaš zato jer su službeno srpski i hrvatski zasebni jezici. To nitko ne poriče.maggie13 wrote:naravno..doduse,ne među prvima.Manje je trazen.zanstr wrote:Da li ti kad navodiš strane jezike koje znaš navedeš i srpski?maggie13 wrote:Zasto bi im i pasalo kad se radi o dva razlicita jezika. Slicna i srodna,ali razlicita.
No,sve je to za ljude. :)
2014-04-12
cirkus je bolji naziv..
Guest- Guest
Najprije treba dati definiciju naroda. Mislim da postoji cca 5 stubova koji definiraju neki narod i ujedinjuje u kolektiv: zasebni jezik, zasebna kultura, zajednička povjest, zajednički neprijatelji, zajedničke pobjede i porazi etc..bogomdani wrote:Ka se netko sprda,navodi:znam hrvatski,srpski,bosanski,crnogorski...odgovor na to je:ma znas ti moj qrc...
Jezik je preduvjet za postojanje nekoga naroda. Čim ga netko nekome osporava ja sasvim dobro razumijem o čemu se radi...
2014-04-23
Bolt opet svjetski prvak:)
2014-04-12
Ero,nemoj biti tupast..Po tvojoj logici americki narod ne postoji..jerbo svi pricaju Engleski..ne postoji niti Austrijski narod,jer pricaju njemacki..daje se malo resetiraj..znam,puca nacionalni ponos i sve to,a u kurcu ste,pa barem da ovo ostane,ali nemoj bedastoce lupati..Ero wrote:bogomdani wrote:Ka se netko sprda,navodi:znam hrvatski,srpski,bosanski,crnogorski...odgovor na to je:ma znas ti moj qrc...
Jezik je preduvjet za postojanje nekoga naroda. Čim ga netko nekome osporava ja sasvim dobro razumijem o čemu se radi...
Guest- Guest
Page 5 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Bosanski Jezik
» Bosanski jezik ili protesti u RS
» Bosanski jezik došao u Hrvatsku
» Hrvatski i Srpski književni jezici su ustvari Bosanski jezik
» SDP predlaže jedan predmet za bosanski, hrvatski, srpski jezik i književnost (prvi korak ka kalifatu :D)
» Bosanski jezik ili protesti u RS
» Bosanski jezik došao u Hrvatsku
» Hrvatski i Srpski književni jezici su ustvari Bosanski jezik
» SDP predlaže jedan predmet za bosanski, hrvatski, srpski jezik i književnost (prvi korak ka kalifatu :D)
Page 5 of 9