ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

SANU: “Bosanski jezik ne postoji, jer ne postoji ni bosanski narod”

Page 6 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Go down

SANU: “Bosanski jezik ne postoji, jer ne postoji ni bosanski narod” - Page 6 Empty Re: SANU: “Bosanski jezik ne postoji, jer ne postoji ni bosanski narod”

Post by Guest 23/8/2015, 15:24

Ero wrote:
bogomdani wrote:Ka se netko sprda,navodi:znam hrvatski,srpski,bosanski,crnogorski...odgovor na to je:ma znas ti moj qrc... :clown

Jezik je preduvjet za postojanje nekoga naroda. Čim ga netko nekome  osporava  ja sasvim dobro razumijem o  čemu se radi...
Ero,nemoj biti tupast..Po tvojoj logici americki narod ne postoji..jerbo svi pricaju Engleski..ne postoji niti Austrijski narod,jer pricaju njemacki..daje se malo resetiraj..znam,puca nacionalni ponos i sve to,a u kurcu ste,pa barem da ovo ostane,ali nemoj bedastoce lupati..

Guest
Guest

Back to top Go down

SANU: “Bosanski jezik ne postoji, jer ne postoji ni bosanski narod” - Page 6 Empty Re: SANU: “Bosanski jezik ne postoji, jer ne postoji ni bosanski narod”

Post by Ero 23/8/2015, 15:24

albatros wrote:

Bunjevci su jednostavno prevjerili.

To jednostavno nije moguće, zato što se pokrivaju mojim jezikom(dijalektom) i kulturom...
Ero
Ero

2014-04-23

Back to top Go down

Post by Guest 23/8/2015, 15:29

Mda..Australiju sam i zaboravio..vrlo cist i ispravan engleski jezik,a ne australski..ako ne racunamo aboridžine..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Ero 23/8/2015, 15:30

bogomdani wrote:
Ero wrote:
bogomdani wrote:Ka se netko sprda,navodi:znam hrvatski,srpski,bosanski,crnogorski...odgovor na to je:ma znas ti moj qrc... :clown

Jezik je preduvjet za postojanje nekoga naroda. Čim ga netko nekome  osporava  ja sasvim dobro razumijem o  čemu se radi...
1.)   Ero,nemoj biti tupast..Po tvojoj logici americki narod ne postoji..jerbo svi pricaju Engleski..

2.)  ne postoji niti Austrijski narod,jer pricaju njemacki.
Ad 1.)  Postoji nešto što se zove američka nacija (svi znaju engleski -barem bi morali) unutar koje živi ogroman broj naroda.
Ad 2.)  Probaj reći Austrijancu da govori njemački...u 5 min će ti navesti barem 100 razlika u njjihovom jeziku spram njemačkog.
Ero
Ero

2014-04-23

Back to top Go down

Post by Guest 23/8/2015, 15:32

Ero wrote:
bogomdani wrote:
Ero wrote:

1.)   Ero,nemoj biti tupast..Po tvojoj logici americki narod ne postoji..jerbo svi pricaju Engleski..

2.)  ne postoji niti Austrijski narod,jer pricaju njemacki.
Ad 1.)  Postoji nešto što se zove američka nacija (svi znaju engleski -barem bi morali) unutar koje živi ogroman broj naroda.
Ad 2.)  Probaj reći Austrijancu da govori njemački...u 5 min će ti navesti barem 100 razlika u njjihovom jeziku spram njemačkog.
Ne govorimo o naciji,nego jeziku i govoru..
rekao sto puta austrijancu da govori njemacki..samo me ispravili da govore austrijski,odnosno becki dijalekt,ne jezik
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Ero 23/8/2015, 15:36

bogomdani wrote:Mda..Australiju sam i zaboravio..vrlo cist i ispravan engleski jezik,a ne australski..ako ne racunamo aboridžine..
Ti opet po istoj shemi, zato ti je moj odgovor isti kao gore.
Tkzv. "krovni" jezik je iz poznatih razloga  engleski. I dalje u Australiji žive različiti narodi, koji njjeguju svoje jezike. Danas imaju svoje portale na svom jeziku, imaju kulturne udruge u kojim njeguju jezik, folklor i općenito svoju kulturu.
Jedino što u Australiji nemaju niti JEDNOGA Bunjevca-valjda su ih zabranili. :]
Ero
Ero

2014-04-23

Back to top Go down

Post by Ero 23/8/2015, 15:38

bogomdani wrote:

rekao sto puta austrijancu da govori njemacki..samo me ispravili da govore austrijski,odnosno becki dijalekt,ne jezik

I? Što mi želiš reći? Govori srpski da te ceo svet razume, to? :D
Ero
Ero

2014-04-23

Back to top Go down

Post by veber 23/8/2015, 15:41

maggie13 wrote::D
Uspomene su zeznuta stvar.
ponekad, jesu. zato ih treba objektivno sagledati, a ne idealizirati.
veber
veber

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by jastreb 23/8/2015, 15:54

Ero wrote:
albatros wrote:

To jednostavno nije moguće, zato što se pokrivaju mojim jezikom(dijalektom) i kulturom...
Da,i?
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by Guest 23/8/2015, 15:55

Ero wrote:
bogomdani wrote:

I? Što mi želiš reći? Govori srpski da te ceo svet razume, to? :D
Hocu ti reci nesto izgleda tebi neshvatljivo...dosta drzava govori zajednickim jezikom i to ih nimalo ne hebe po pitanju Ega..cisto alat za medjusobnu komunikaciju... king
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by L'âme 23/8/2015, 15:55

veber_1 wrote:
maggie13 wrote::D
Uspomene su zeznuta stvar.
ponekad, jesu. zato ih treba objektivno sagledati, a ne idealizirati.
no,neki to i ne mogu..nemaju snage za to:)

L'âme

2014-04-12

Back to top Go down

Post by L'âme 23/8/2015, 15:57

albatros wrote:
maggie13 wrote:
albatros wrote:
maggie13 wrote:uspoređivat bunjevce pod stalnom srpskom hegemonijom i samosvjesne gospare u sklopu srh,je smijesno..;)
Da,samo su se Gospari jedno vrijeme itekako izjašnjavali ko Srbi,a recimo Hrvati iz Istre,koji su non stop bili pod asimilacijom i prijetnjama,nikad nisu postali Talijani,niti su Srbi iz Gorskog kotara postali Vlasi,ili Hrvati pravoslavne vjere.

Tako da za te izdajnike iz Vojvodine nemam nikakova opravdanja.
vidili bismo tebe i tvoje kako biste se othrvali agresivnoj srpskoj asimilacijskoj politici.:)
Pa moji su bili godinama pod talijanskom asimilacijskom politikom. Čak su djedu ime u dokumentima potalijančili,no ostali su Hrvati i slavi. 

sto se ti onda odrices svog jezika,kad sve tako dobro razumijesB-)
Ugledaj se na pretke.

L'âme

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Guest 23/8/2015, 16:06

I sto je tocno na kraju istina? :clown
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by veber 23/8/2015, 16:07

maggie13 wrote:no,neki to i ne mogu..nemaju snage za to:)
no, neki to i ne mogu...ili nemaju snage za to :)

ili mijenja cijeli kontekst, a vrlo je bitan.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Guest 23/8/2015, 16:08

bogomdani wrote:najtocnije bi bilo da su i hrvatski i srpski juznoslavanski jezici podrijetlom,s tim da se dijele na hrvatski i srski dijalekt..kako postoje i svapski dijalekt,bavarski,ovaj i onaj..to sto su granice izmedju Hrvatske i srbije postavljene na drzavnu razinu,ne mijenje i jezicne postulate...i Osterajheri imaju drzavu,a nemaju osterajski jezik..
Ne postoji jugoslovenski jezici niti jugoslavenski jezik. I srbija i hrvatska kao i hrvati i srbi su postojali prije jugoslavije koja je postojala tek jedan maleni dio njihove povjesti tako da ti je ovo teški promašaj. Uostalom neka srbi priznaju da pričaju Hrvatskim jezikom i nema beda. Mi sigurno nećemo pristati da pričamo srpskim jezikom ma kako god neko navijao za nešto drugo. Ne odričemo se svojih korjene po nikoju cijenu a smatram da to ni srbi neće uraditi a i zašto bi. Agenda spajanja dva jezika u jedan je nešto sasvim drugo što se valja iza ovakve inicijative.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 23/8/2015, 16:11

tre91 wrote:
bogomdani wrote:najtocnije bi bilo da su i hrvatski i srpski juznoslavanski jezici podrijetlom,s tim da se dijele na hrvatski i srski dijalekt..kako postoje i svapski dijalekt,bavarski,ovaj i onaj..to sto su granice izmedju Hrvatske i srbije postavljene na drzavnu razinu,ne mijenje i jezicne postulate...i Osterajheri imaju drzavu,a nemaju osterajski jezik..
Ne postoji jugoslovenski jezici niti jugoslavenski jezik. I srbija i hrvatska kao i hrvati i srbi su postojali prije jugoslavije koja je postojala tek jedan maleni dio njihove povjesti tako da ti je ovo teški promašaj. Uostalom neka srbi priznaju da pričaju Hrvatskim jezikom i nema beda. Mi sigurno nećemo pristati da pričamo srpskim jezikom ma kako god neko navijao za nešto drugo. Ne odričemo se svojih korjene po nikoju cijenu a smatram da to ni srbi neće uraditi a i zašto bi. Agenda spajanja dva jezika u jedan je nešto sasvim drugo što se valja iza ovakve inicijative.
juznoslavanski Tre,citaj kako sam na pisao...to je korijen,kako postoje srednje slavenski jezici,Poljski,Caski Slovacki,vrlo srodni,kao sto su srodni i hrvatski i srpski dijalekti,unutar juznoslavenskih jezika..dakle ne Jugoslavenski,nego juznoslavenski..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 23/8/2015, 16:12

albatros wrote:
maggie13 wrote:Te sam tvoje 'argumente'pobila opetovano u vise navrata na net.hr:)
Nego,reci ti meni,jastrebe,sto kazes za bosanski jezik?
A isto što i na crnogorski i na bunjevački.

Mislim da kad bi Slavonija postala neovisna da bi ovi iz HBDSS proklamirali i slavonski jezik,za čiju bi osnovu vjerovatno uzeli šokački govor.
Opet u ništa. HDSSB ne može dobiti vlast nigdje osim u osječkoj županiji a i tamo su popili kavu na zadnjim izborima i izgubili Osijek kao njihovo glavno uporište. Te vaše orjunaške podvale probaj negdje drugdje prodavati, ovdje te svi kuže.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Yehudi 23/8/2015, 16:14

Ero wrote:
Najprije treba dati definiciju naroda. Mislim da postoji cca 5 stubova koji definiraju neki narod i ujedinjuje u kolektiv: zasebni jezik, zasebna kultura, zajednička povjest, zajednički neprijatelji, zajedničke pobjede i porazi etc..

Irska
Yehudi
Yehudi

2014-04-20

Back to top Go down

Post by Guest 23/8/2015, 16:15

zanstr wrote:
maggie13 wrote:
zanstr wrote:
maggie13 wrote:
zanstr wrote:
maggie13 wrote:Zasto bi im i pasalo kad se radi o dva razlicita jezika. Slicna i srodna,ali razlicita.
Tko god je svjedocio razgovoru pripadnika skandinavskih naroda,koji se tako dobro razumiju,savrseno shvacaju poantu.
Zato postoje svedski,danski,norveski,etc,a ne nikakav skandinavski.
Srpsko-hrvatski(ili obrnuto,svjedno) jest politicka tvorevina.
Da li ti kad navodiš strane jezike koje znaš navedeš i srpski?
naravno..doduse,ne među prvima.Manje je trazen.
Uostalom,da bi preveo neku sluzbenu ispravu,trebas sudskog tumaca i prevoditelja za srpski jezik.
Makar,mi stariji razumijemo vecinu,djetinjstvo u zajednickoj drzavi,al'djeca bas i ne.:)
Tumača trebaš zato jer su službeno srpski i hrvatski zasebni jezici. To nitko ne poriče.
Ali wow za navođenje srpskog kao stranog jezika. jel u tom slučaju navodiš i crnogorski i bosanski ili je to sve srpski i hrvatski?
uglavnom samo srpski..najvise govornika..:)
Gle,ti mozes misliti i smatrati da govoris jezik koji hoces..tvoje pravo..ne osporavam ga:)
Nisi mi odgovorio za Skandinavce jer ne znas. Nije sramota,ali ja znam.
Baš malo gledam po netu i vidim da kao što se srpski, hrvatski, bosanski, crnogorski stavljaju pos srpsko-hrvatski, tako se danski, švedski i norvfeški stavljaju pod sjeverno-germanski jezik.
Pa možeš i ti i hrvatski i srpski staviti pod slavenske jezike, u čemu je problem?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 23/8/2015, 16:16

bogomdani wrote:
zanstr wrote:
bogomdani wrote:
zanstr wrote:
maggie13 wrote:
zanstr wrote:
maggie13 wrote:
zanstr wrote:
maggie13 wrote:Zasto bi im i pasalo kad se radi o dva razlicita jezika. Slicna i srodna,ali razlicita.
Tko god je svjedocio razgovoru pripadnika skandinavskih naroda,koji se tako dobro razumiju,savrseno shvacaju poantu.
Uostalom,da bi preveo neku sluzbenu ispravu,trebas sudskog tumaca i prevoditelja za srpski jezik.
Makar,mi stariji razumijemo vecinu,djetinjstvo u zajednickoj drzavi,al'djeca bas i ne.:)
Tumača trebaš zato jer su službeno srpski i hrvatski zasebni jezici. To nitko ne poriče.
Ali wow za navođenje srpskog kao stranog jezika. jel u tom slučaju navodiš i crnogorski i bosanski ili je to sve srpski i hrvatski?
Gle,ti mozes misliti i smatrati da govoris jezik koji hoces..tvoje pravo..ne osporavam ga:)
Baš malo gledam po netu i vidim da kao što se srpski, hrvatski, bosanski, crnogorski stavljaju pos srpsko-hrvatski, tako se danski, švedski i norvfeški stavljaju pod sjeverno-germanski jezik.
svodi se na kraju na gramatiku i opcenioto razumljivost,i opet,potrpa se prilicno toga pod jedan nazivnik,i uglavnom svijet ne razbija glave oko toga..zanimljivi su balkanski narodi,kako svojataju nesto u biti malo razlicito... king
Vjerojatno je do toga što moraju imati nešto svoje pošto su malo toga imali kroz povijest.
u biti pravo pogodak u srijedu..vise je stvar do nekog nacionalnog faktora,nego prakticnosti..No dobro,kako tko zeli..
Što je tu pun pogodak??? Jeste li vas dvojica pročitali ijednu povijesnu knjigu?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by zanstr 23/8/2015, 16:18

tre91 wrote:
zanstr wrote:
maggie13 wrote:
zanstr wrote:
maggie13 wrote:
zanstr wrote:
Pa možeš i ti i hrvatski i srpski staviti pod slavenske jezike, u čemu je problem?
U ničem ali slavenski obuhvaća još veću skupinu jezika.

'Tako i kad molite, ne budite kao licemjeri. Vole moliti stojeći u sinagogama i na raskrižjima ulica da se pokažu ljudima. Zaista, kažem vam, primili su svoju plaću.
6Ti, naprotiv, kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata i pomoli se svomu Ocu, koji je u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti.' - Isus   :rofl  
zanstr
zanstr

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 6 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Back to top

- Similar topics