Zašto Srbiju svi mrze?
Page 5 of 10
Page 5 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Zašto Srbiju svi mrze?
jastreb wrote:Ma uglavnom za blagdane,vjerske svetkovine,ili u drugim prilkama.Noor wrote:
no..a zagorci ne vole pit
joooj, jastrebe...pa pojma nemaš
ako ne piju, oni ne funkcioniraju
Guest- Guest
I provocira..da se sad može razjašnjavat do ručka..Starhemberg wrote:Dezinformira javnost :)IvyTeasdale wrote:hm.. skoro je i mene zbunio..dobro da si razjasnio..Starhemberg wrote:Slavonci nose na polje rakiju, tko zna s kim si ti divanio. :Pjastreb wrote:Reci mi,dal je dobro da na bauštelu uzmem termosicu sa toplim čajem?Noor wrote:vuksadinare wrote:...eh ne trpaj nas sve u isti kos...u mene dusa kao neboIvyTeasdale wrote:ja se sigurno ne varam...to što ste vi neki sadisti ili volite kokošinjce, druga je priča..
bwahaha...pijuckam čaj..
pričali su mi određeni Slavonci,koji su ljeti radili na kombajnu,da je u ta vruća vremena najbolje za žeđ uzeti vrući čaj i preko dana ga pijuckati.
2014-04-12
Zagorci su na glasu građevinci. Najcjenjeniji krovopokrivači prije rata bili su iz Zagorja.vuksadinare wrote:
opet baljezgas....zagorci nigdar u vecem broju nisu bili baustelci..zeljeznicari...da...i poljoprivrednici....drugo....od moje zene pok.stari je bio građevinac...dva metra ko od brda odvaljen ni krezub....moj djed isto građevinac..dva metra od brda odvaljen...a jos dalmatinac..poklopi se usima i kut na kuruzu klecat
Ovi tvoji preci su vjerovatno kontinentalni Dalmatinci (Imotski,Sinj,Vrlika...).
Tu ima građevinara,ali ovi morski Dalmatinci su uglavnom za pametovanje i gazdovanje.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Bolje da kljuca, nego da kukuriče,IvyTeasdale wrote:Onda neka pijetao iznova zakukuriče, možda se bude bolje čuo..dzango wrote:Ja bih rekao da ti nisi baš najbolje razumela stih i pevca.IvyTeasdale wrote:To samo u kokošinjcu i među mazohisticama...
IvyTeasdale wrote:Onda neka pijetao iznova zakukuriče, možda se bude bolje čuo..dzango wrote:Ja bih rekao da ti nisi baš najbolje razumela stih i pevca.IvyTeasdale wrote:To samo u kokošinjcu i među mazohisticama...
ajde prle..imaš popravni
Guest- Guest
Ma oni piju i mošt. Pa pomunjene od toga.Noor wrote:jastreb wrote:Ma uglavnom za blagdane,vjerske svetkovine,ili u drugim prilkama.Noor wrote:
no..a zagorci ne vole pit
joooj, jastrebe...pa pojma nemaš
ako ne piju, oni ne funkcioniraju
Ili pak tudum.
To ni vrag ne bi pio.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
U konkretnom slučaju, bolje da kukuriče..da opet ne ostane neshvaćendzango wrote:Bolje da kljuca, nego da kukuriče,IvyTeasdale wrote:Onda neka pijetao iznova zakukuriče, možda se bude bolje čuo..dzango wrote:Ja bih rekao da ti nisi baš najbolje razumela stih i pevca.IvyTeasdale wrote:To samo u kokošinjcu i među mazohisticama...
2014-04-12
da me ne-jebes ja znam brdo zagoraca jer mi je tetak radio na zeljeznici..i mahom vecina radnici na zeljeznici slabo sam ja od nekog cuo da ima profesionalnih građevinaca..vjerojatno ih je bilo ali im to nije bilo u genimajastreb wrote:Zagorci su na glasu građevinci. Najcjenjeniji krovopokrivači prije rata bili su iz Zagorja.vuksadinare wrote:
opet baljezgas....zagorci nigdar u vecem broju nisu bili baustelci..zeljeznicari...da...i poljoprivrednici....drugo....od moje zene pok.stari je bio građevinac...dva metra ko od brda odvaljen ni krezub....moj djed isto građevinac..dva metra od brda odvaljen...a jos dalmatinac..poklopi se usima i kut na kuruzu klecat
Ovi tvoji preci su vjerovatno kontinentalni Dalmatinci (Imotski,Sinj,Vrlika...).
Tu ima građevinara,ali ovi morski Dalmatinci su uglavnom za pametovanje i gazdovanje.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
očito nisi bio u zagorju jako dugo.jastreb wrote:Noor wrote:jastreb wrote:Noor wrote: Ili pak tudum.
To ni vrag ne bi pio.
prevladava graševina i šardonej, a tudum je nestao.
ostala pokoja izabela za zobanje...
2014-12-30
...vjecni ponavljacNoor wrote:IvyTeasdale wrote:Onda neka pijetao iznova zakukuriče, možda se bude bolje čuo..dzango wrote:Ja bih rekao da ti nisi baš najbolje razumela stih i pevca.IvyTeasdale wrote:To samo u kokošinjcu i među mazohisticama...
ajde prle..imaš popravni
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
sa srbije na regionalne bauštelce....
e, baš smo ekipa.
e, baš smo ekipa.
2014-12-30
Šta kažete na ovo?
http://www.24sata.hr/news/karta-alkoholizma-najvise-piju-dalmatinci-najmanje-slavonci-412721
http://www.24sata.hr/news/karta-alkoholizma-najvise-piju-dalmatinci-najmanje-slavonci-412721
frakcija- Posts : 5635
2016-03-09
Još dva popravna. KOd nas ništa bez tri puta.Noor wrote:IvyTeasdale wrote:Onda neka pijetao iznova zakukuriče, možda se bude bolje čuo..dzango wrote:Ja bih rekao da ti nisi baš najbolje razumela stih i pevca.IvyTeasdale wrote:To samo u kokošinjcu i među mazohisticama...
ajde prle..imaš popravni
dzango wrote:Još dva popravna. KOd nas ništa bez tri puta.Noor wrote:IvyTeasdale wrote:Onda neka pijetao iznova zakukuriče, možda se bude bolje čuo..dzango wrote:Ja bih rekao da ti nisi baš najbolje razumela stih i pevca.IvyTeasdale wrote:To samo u kokošinjcu i među mazohisticama...
ajde prle..imaš popravni
nemoj da preteruješ....
Guest- Guest
Starhemberg wrote:Šta je tudum? Ja volim rampaš.
direktne sorte...metilni alkohol...sljepoća
Guest- Guest
Karta nema izvora,ni pojašnjenja..no, ispada da su Dalmoši najveći alkosi..ili,pak, je u Dalmaciji sve javnije, glasnije, poznatije..frakcija wrote:Šta kažete na ovo?
2014-04-12
S tim se stakla peru. :)Noor wrote:Starhemberg wrote:Šta je tudum? Ja volim rampaš.
direktne sorte...metilni alkohol...sljepoća
Guest- Guest
ne brini se..nije ni drugi put pokušao, a di bi treći..Noor wrote:dzango wrote:Još dva popravna. KOd nas ništa bez tri puta.Noor wrote:IvyTeasdale wrote:Onda neka pijetao iznova zakukuriče, možda se bude bolje čuo..dzango wrote:Ja bih rekao da ti nisi baš najbolje razumela stih i pevca.IvyTeasdale wrote:To samo u kokošinjcu i među mazohisticama...
ajde prle..imaš popravni
nemoj da preteruješ....
2014-04-12
Tetka Đana kaže da od gledanja, a valjda i pričanja, nema selameta.IvyTeasdale wrote:U konkretnom slučaju, bolje da kukuriče..da opet ne ostane neshvaćendzango wrote:Bolje da kljuca, nego da kukuriče,IvyTeasdale wrote:Onda neka pijetao iznova zakukuriče, možda se bude bolje čuo..dzango wrote:Ja bih rekao da ti nisi baš najbolje razumela stih i pevca.IvyTeasdale wrote:To samo u kokošinjcu i među mazohisticama...
IvyTeasdale wrote:ne brini se..nije ni drugi put pokušao, a di bi treći..Noor wrote:dzango wrote:Još dva popravna. KOd nas ništa bez tri puta.Noor wrote:IvyTeasdale wrote:Onda neka pijetao iznova zakukuriče, možda se bude bolje čuo..dzango wrote:Ja bih rekao da ti nisi baš najbolje razumela stih i pevca.IvyTeasdale wrote:To samo u kokošinjcu i među mazohisticama...
ajde prle..imaš popravni
nemoj da preteruješ....
hrabrica
Guest- Guest
Page 5 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» Još malo kmečanja-zašto nas svi mrze
» Pedja Misic spustio Pupovcu::'Ako me mrze kao Srbina.Zasto sam onda Ponos Hrvatske,Milorade?
» Irska: Zasto se ne ugledamo na Srbiju?
» Tereza Mej: Zašto da Srbiju pustimo u Uniju?
» Bunt u Svarovskom: Zašto se selimo u Srbiju?
» Pedja Misic spustio Pupovcu::'Ako me mrze kao Srbina.Zasto sam onda Ponos Hrvatske,Milorade?
» Irska: Zasto se ne ugledamo na Srbiju?
» Tereza Mej: Zašto da Srbiju pustimo u Uniju?
» Bunt u Svarovskom: Zašto se selimo u Srbiju?
Page 5 of 10