Zašto Srbiju svi mrze?
Page 8 of 10
Page 8 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Zašto Srbiju svi mrze?
by jastreb.Starhemberg wrote:Šut' bolan, erot'ka :D
veber- Posts : 53509
2014-12-30
veber wrote:radim u industriji alkoholnih pića i znam što tipkam.Noor wrote:ne pjeni se, jer nisi u pravu
za taj plaviš kod pečenja rakije ne znam, al ovo kaj sam napisala STOJI!
ne stoji ti
potrovali su se kada su radili rakiju ili ako bi požderali više od deset litara vina dnevno pa tako pola godine...
u svakom alkoholnom piću postoji određeni postotak metilnog alkohola.
a od čega su poluslijepi?
Guest- Guest
starost?Noor wrote:
urođena mana?
pečenje rakije od tropa, a da se plaviš ne ukloni....
2014-12-30
do 90-ih je bilo popularno baciti šećer i vodu na trop i raditi tropicu, no nisu bacali prvu vodu, odnosno plaviš po domaće, već su ga cugali i naravno unosili metilni alkohol.
da oslijepiš od metilnog moraš popiti deci čistog ;)
da oslijepiš od metilnog moraš popiti deci čistog ;)
2014-12-30
https://m.youtube.com/watch?v=Y5Q3IVMbW90veber wrote:by jastreb.Starhemberg wrote:Šut' bolan, erot'ka :D
Guest- Guest
:Dveber wrote:jastreb i njegova sjećanja...IvyTeasdale wrote:daj, jastrebe, to nisu bili neiskusni..to su djeca..jastreb wrote:Očito ti nije poznata činjenica da je nekada (u doba Juge) skoro svako selo ili okrug imalo jednu(možda i više) tzv učiteljica,koje su neiskusne dečkiće uvodile u tajne putenih užitaka.IvyTeasdale wrote:
Meni to više izgleda kao 'Mica Pedofilka'
E,pa teta Đana je ,izgleda,jedna od takvije.
i želje i projekcije
2014-04-12
veber wrote:starost?Noor wrote:
urođena mana?
koji je kemijski sastav plaviša?
Guest- Guest
otrovNoor wrote:veber wrote:starost?Noor wrote:
urođena mana?
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
vuksadinare wrote:otrovNoor wrote:veber wrote:starost?Noor wrote:
urođena mana?
ti si otrov
Guest- Guest
prva voda ili u zagorju zvan plaviš je metilni alkohol, zato se baca ili koristi za pranje šajbi.Noor wrote:
kod pečenja rakije zapališ pljugu i probaš prvu vodu, ako nema "bakreni" i slatkasti okus znači da je krenuo etilni alkohol.
industrija to radi preko senzora.
2014-12-30
nemoj da te cuje boljsevik..misli da sam glup....Noor wrote:vuksadinare wrote:otrovNoor wrote:veber wrote:starost?Noor wrote:
urođena mana?
ti si otrov
2015-09-08
veber wrote:prva voda ili u zagorju zvan plaviš je metilni alkohol, zato se baca ili koristi za pranje šajbi.Noor wrote:
kod pečenja rakije zapališ pljugu i probaš prvu vodu, ako nema "bakreni" i slatkasti okus znači da je krenuo etilni alkohol.
industrija to radi preko senzora.
a koji alkohol je u direktu?
Guest- Guest
provociravuksadinare wrote:nemoj da te cuje boljsevik..misli da sam glup....Noor wrote:vuksadinare wrote:otrovNoor wrote:veber wrote:starost?Noor wrote:
urođena mana?
ti si otrov
Guest- Guest
...jaja svojaNoor wrote:provociravuksadinare wrote:nemoj da te cuje boljsevik..misli da sam glup....Noor wrote:vuksadinare wrote:otrovNoor wrote:veber wrote:starost?Noor wrote:
urođena mana?
ti si otrov
2015-09-08
nema ga.Noor wrote:
a koji alkohol je u direktu?
tek vrenjem nastaje etilni i metilni (djelomično)
;)
a to se dešava kod svih vrenja, od piva pa do žestice. uvijek imaš etilni+metilni.
2014-12-30
al ga motaš
"...metilni, butilni i amilni alkoholi još su daleko otrovniji od etilnog alkohola. Priređeni su u industrijske svrhe, te nisu dostupni. Metilni alkohol, kao prirodni, nalazi se u nekvalitetnim vinima - tzv. direktoru i može uzrokovati oštećenja središnjeg živčanog sustava i vida..."
Doc. dr. sc. Darko Breitenfeld
http://www.hskla.hr/OvisnostOalkoholu/alkoholDjelovanje.htm
živjeli
"...metilni, butilni i amilni alkoholi još su daleko otrovniji od etilnog alkohola. Priređeni su u industrijske svrhe, te nisu dostupni. Metilni alkohol, kao prirodni, nalazi se u nekvalitetnim vinima - tzv. direktoru i može uzrokovati oštećenja središnjeg živčanog sustava i vida..."
Doc. dr. sc. Darko Breitenfeld
http://www.hskla.hr/OvisnostOalkoholu/alkoholDjelovanje.htm
živjeli
Guest- Guest
U Australiji sam u kontaku sa ljudima raznih backgrunda. Nisam primijetio bilo kakav negativan odnos prema Srbima.
Možda par puta sam kod Arapa ili Turaka primjetio neke negativne predrasude I to zbog rata u BiH o kojem inače nisu pojma imali osim da tamo neki Srbi ubijaju muslimane.
Kad sam došao 2000-te bila je određena doza medijske kampanje protiv Srba jer su još bila svježa sjećanja na vojnu kampanju protiv Srbije. Ali to nije ostavilo većeg traga i uglavnom je zaboravljeno.
Tada su Albanci bili medijski miljenici, sve dok nisu došle albanske izbjeglice. Svojim ponašanjem vrlo brzo su izgubili sve simpatije. Vrlo brzo Australija ih se riješila čim je na Kosovo došao NATO. Samo su malobrojni uspjeli ostati.
Inače, ovdje ljudi teško razlikuju Hrvate, Srbe ili BiH muslimane.
Možda par puta sam kod Arapa ili Turaka primjetio neke negativne predrasude I to zbog rata u BiH o kojem inače nisu pojma imali osim da tamo neki Srbi ubijaju muslimane.
Kad sam došao 2000-te bila je određena doza medijske kampanje protiv Srba jer su još bila svježa sjećanja na vojnu kampanju protiv Srbije. Ali to nije ostavilo većeg traga i uglavnom je zaboravljeno.
Tada su Albanci bili medijski miljenici, sve dok nisu došle albanske izbjeglice. Svojim ponašanjem vrlo brzo su izgubili sve simpatije. Vrlo brzo Australija ih se riješila čim je na Kosovo došao NATO. Samo su malobrojni uspjeli ostati.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Drugo je kada si devojčica. One obično to obave sa gitaristom ili bubnjarem iz starijih razreda. Dečaci moraju da se snalaze.IvyTeasdale wrote:Meni to ništa nije normalno..:Odzango wrote:Nije. Pedofilka bi bila da ih je jurila. Ovi dečaci su bili samo radoznali. To je sve normalno.IvyTeasdale wrote:Meni to više izgleda kao 'Mica Pedofilka'dzango wrote:IvyTeasdale wrote:dzango wrote:
Ringo,za koga si navijao prije rata? Željo,sarajevo ili neki treći klub?Ringo10 wrote:U Australiji sam u kontaku sa ljudima raznih backgrunda. Nisam primijetio bilo kakav negativan odnos prema Srbima.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Bolje i to nego za Hajduk i Dinamo,kao ti.vuksadinare wrote:navijao je za slobodu tuzla
Ne za Hajduk,ili samo za Dinamo,već "za Hajduk i Dinamo".
To je kao kad bi neko rekao da navija "Za Zvezdu i Partizan" ili "Za Inter i Milan".
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Page 8 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» Još malo kmečanja-zašto nas svi mrze
» Pedja Misic spustio Pupovcu::'Ako me mrze kao Srbina.Zasto sam onda Ponos Hrvatske,Milorade?
» Irska: Zasto se ne ugledamo na Srbiju?
» Tereza Mej: Zašto da Srbiju pustimo u Uniju?
» Bunt u Svarovskom: Zašto se selimo u Srbiju?
» Pedja Misic spustio Pupovcu::'Ako me mrze kao Srbina.Zasto sam onda Ponos Hrvatske,Milorade?
» Irska: Zasto se ne ugledamo na Srbiju?
» Tereza Mej: Zašto da Srbiju pustimo u Uniju?
» Bunt u Svarovskom: Zašto se selimo u Srbiju?
Page 8 of 10