Da remiziramo...
Page 12 of 50
Page 12 of 50 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 31 ... 50
Re: Da remiziramo...
Spašavaju li maske živote?
Takvu studiju konačno je ovih dana provelo i u utorak objavilo američko Sveučilište Vanderbilt.
Ona je utvrdila da su okruzi savezne države Tennessee koji nisu uveli obavezno nošenje maski bilježili najmanje dvostruko veće stope smrtnosti od onih koji su zahtijevali pokrivanje lica.
Trenutno se u područjima bez obaveze nošenja maski bilježi više od četiri smrti na 100.000 ljudi svaki tjedan, dok je u područjima koja su usvojila obavezu tijekom ljeta stopa smrtnosti oko dvije osobe tjedno. U okruzima koji su rano usvojili obavezno nošenje maski još prije najvećeg naleta epidemije u srpnju i kolovozu stopa smrtnosti bliža je jednoj osobi tjedno na svakih 100 000 ljudi.
Vanderbilt University
Legenda: Early adopter - okruzi koji su rano prihvatili obavezu; Late adopter - okruzi koji su kasno prihvatili obavezu; never adopter - okruzi koji nikada nisu prihvatili obavezu
Primjerice, Nashville, koji je uveo obavezu od kraja lipnja, zabilježio je 53 smrti na 100.000 ljudi od ožujka. S druge strane okrug Clay, koji nema obavezu nošenja maski, bilježi 223 smrti na 100.000 ljudi od početka pandemije, što je najgora stopa smrtnosti u toj saveznoj državi.
Istraživači kažu da je dobra vijest da više od 80% stanovnika Tennesseeja izvještava da od ovog mjeseca nosi maske, što pokazuju podaci sa Sveučilišta Carnegie Mellon. To pokazuje da su ljudi većinom ipak shvatili korist od nošenja maski unatoč činjenici da je guverner Bill Lee nastavio odbijati ideju o uvođenju obaveze na razini cijele države.
"Pojedinci možda neće razumjeti rizik izlaganja prijateljima i obitelji i može im popustiti pozornost u situacijama kada se sastaju u malim skupinama s bliskim kontaktima", zaključili su istraživači.
"Uredbe o maskama znak su pravog vodstva koje šalje jasan signal da se ponašanje mora promijeniti kako bi se ublažilo širenje virusa", poručili su.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/spasavaju-li-maske-zivote-studija-u-americi-dala-odgovor/2229706.aspx
Brnjice gore, nego šta!
Nošenje maski smanjuje smrtnost za najmanje dva puta
Takvu studiju konačno je ovih dana provelo i u utorak objavilo američko Sveučilište Vanderbilt.
Ona je utvrdila da su okruzi savezne države Tennessee koji nisu uveli obavezno nošenje maski bilježili najmanje dvostruko veće stope smrtnosti od onih koji su zahtijevali pokrivanje lica.
Trenutno se u područjima bez obaveze nošenja maski bilježi više od četiri smrti na 100.000 ljudi svaki tjedan, dok je u područjima koja su usvojila obavezu tijekom ljeta stopa smrtnosti oko dvije osobe tjedno. U okruzima koji su rano usvojili obavezno nošenje maski još prije najvećeg naleta epidemije u srpnju i kolovozu stopa smrtnosti bliža je jednoj osobi tjedno na svakih 100 000 ljudi.
Vanderbilt University
Legenda: Early adopter - okruzi koji su rano prihvatili obavezu; Late adopter - okruzi koji su kasno prihvatili obavezu; never adopter - okruzi koji nikada nisu prihvatili obavezu
Primjerice, Nashville, koji je uveo obavezu od kraja lipnja, zabilježio je 53 smrti na 100.000 ljudi od ožujka. S druge strane okrug Clay, koji nema obavezu nošenja maski, bilježi 223 smrti na 100.000 ljudi od početka pandemije, što je najgora stopa smrtnosti u toj saveznoj državi.
Ljudi u Tennesseeju ipak većinom shvatili korist od nošenja maski
Vanderbiltovi podaci pokazuju da manje od dvije trećine stanovnika Tennesseeja živi u područjima u kojima su maske trenutno obavezne.Istraživači kažu da je dobra vijest da više od 80% stanovnika Tennesseeja izvještava da od ovog mjeseca nosi maske, što pokazuju podaci sa Sveučilišta Carnegie Mellon. To pokazuje da su ljudi većinom ipak shvatili korist od nošenja maski unatoč činjenici da je guverner Bill Lee nastavio odbijati ideju o uvođenju obaveze na razini cijele države.
"Pojedinci možda neće razumjeti rizik izlaganja prijateljima i obitelji i može im popustiti pozornost u situacijama kada se sastaju u malim skupinama s bliskim kontaktima", zaključili su istraživači.
"Uredbe o maskama znak su pravog vodstva koje šalje jasan signal da se ponašanje mora promijeniti kako bi se ublažilo širenje virusa", poručili su.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/spasavaju-li-maske-zivote-studija-u-americi-dala-odgovor/2229706.aspx
Brnjice gore, nego šta!
Eroo- Posts : 78968
2016-07-22
dosegli smo i dnevni priljev evidentiranih novozaraženih od preko 600 000 što znači da ćemo do kraja godine zasigurno imati preko 75 milijuna evidentiranih zaraženih, što znači da ćemo do kraja proljeća u najboljem slučaju imati preko 100 milijuna evidentiranih zaraženih...
a što se tiče cijepljenja ukupni proizvodni kapaciteti cjepiva su do kraja 2021. 1,3 milijarde doza što pokriva samo 1/6 ukupnih potreba ukoliko bi se išlo na procjepljivanje cjelokupne populacije ili tek 1/4 ukoliko bi se išlo na procjepljivanje populacije u cilju stvaranja imuniteta više od 50% od ukupne populacije... znači da priče koje pričaju knjigovezci ne drže vodu... što je svakom kad sagleda činjenice jasno osim njima dvojici,,,
a što se tiče cijepljenja ukupni proizvodni kapaciteti cjepiva su do kraja 2021. 1,3 milijarde doza što pokriva samo 1/6 ukupnih potreba ukoliko bi se išlo na procjepljivanje cjelokupne populacije ili tek 1/4 ukoliko bi se išlo na procjepljivanje populacije u cilju stvaranja imuniteta više od 50% od ukupne populacije... znači da priče koje pričaju knjigovezci ne drže vodu... što je svakom kad sagleda činjenice jasno osim njima dvojici,,,
2015-08-08
michaellcmacha wrote:ako se toliki priljev održi do kraja godine
Je, taj vražji ako.
A ako ne?
Tu mogućnost nećemo razmatrati, brani nam vjera, jelda?
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:
Joj, dajmenajme sa tom spikom tko zna, nitko ništa ne zna, krhko je znanje i slično.
Dakle, ekipa ipak zna nekog vraga, ali ne zna sve.
.
– Bavim se virusima već 30 godina. Kroz tih 30 godina prošla sam kroz različite epidemije, koje su bile i zahtjevne, naravno, ne na ovoj razini. Imala sam mogućnost predviđanja u kom smjeru će epidemija ići… čak i kad će se pojaviti prateći situaciju, pogotovo što sam se dosta bavila zoonozama – infektivnim bolestima koje prenose životinje. Prateći ekološke i neke druge parametre, otprilike možete pogoditi koja će godina biti epidemijska za pojedine bolesti ako dovoljno znate o toj bolesti, ako znate načine širenja, kako se razvije, kakva joj je klinička slika… Međutim, ovaj virus je doista neobičan i niti u jednom trenutku se, ja osobno, nisam usudila previše predviđati. U jednom trenutku mi se čini ‘da, to bi moglo ići jednim tijekom’, onda on napravi nešto sasvim novo, drugo, krene u nekom drugom smjeru kojeg nismo očekivali. Dođemo do nekakve kliničke slike, nekakvog liječenja za koje mislimo da bi moglo djelovati, a onda se odjednom pojave neki dodatni poremećaju da su neki drugi mehanizmi bitni…
– … Iznimno je brz, iznimno se dobro snalazi sa svim našim preprekama koje mu pokušavamo postaviti.
·
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Dakle speare zna nešto što ni ova koja se bavi virusima 30 godina ne zna.
2015-08-15
Pa sada kome vjerovati?! Ja ću ipak njoj
Speare isjekla sam ti tekst da kopiram kobasice koje je svima teško čitati..a ne da ti nešto podmetnem..
Speare isjekla sam ti tekst da kopiram kobasice koje je svima teško čitati..a ne da ti nešto podmetnem..
2015-08-15
Mozda pelin zaista pomaze..neki vele na raznim merazama da im je pelin pomogao...ili bar olaksao a imali su ili imaju tezi oblik korone
vuksadinare- Posts : 100243
2015-09-08
vuksadinare wrote:Mozda pelin zaista pomaze..neki vele na raznim merazama da im je pelin pomogao...ili bar olaksao a imali su ili imaju tezi oblik korone
Pelin sigurno pomaže
dobro je i kapule staviti u čarape ili natopiti rakijom
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
ne znam..radni kolega od moje zene prebolio je tezi oblik korone i kad je procitao da pelin pomaze..kupio ga i nakon prva dva dana sto ga je tri puta pio dnevno puno lakse je disao i nije vise osjecao da ga pece u prsima tolikoepikur37 wrote:vuksadinare wrote:Mozda pelin zaista pomaze..neki vele na raznim merazama da im je pelin pomogao...ili bar olaksao a imali su ili imaju tezi oblik korone
Pelin sigurno pomaže
vuksadinare- Posts : 100243
2015-09-08
Skine fibru za pe'minuti, ko s rukon.epikur37 wrote:vuksadinare wrote:Mozda pelin zaista pomaze..neki vele na raznim merazama da im je pelin pomogao...ili bar olaksao a imali su ili imaju tezi oblik korone
Pelin sigurno pomaže
Može i se bilance od jajeta namazat na prsa i ne boj se za upalu pljuća.
tko je ta ne znam, ali najveći svjetski autoritet na tom polju i jedan od najcitiranijih znanstvenika uopće ([size=49]John Ioannidis[/size] ) ima stav o koroni kao šejker, samo index ne prenosi...kaya wrote:Dakle speare zna nešto što ni ova koja se bavi virusima 30 godina ne zna.
i, šta kaže Anders, kaće krdo?mutava baštarda wrote:tko je ta ne znam, ali najveći svjetski autoritet na tom polju i jedan od najcitiranijih znanstvenika uopće ([size=49]John Ioannidis[/size] ) ima stav o koroni kao šejker, samo index ne prenosi...kaya wrote:Dakle speare zna nešto što ni ova koja se bavi virusima 30 godina ne zna.
Eroo wrote:Skine fibru za pe'minuti, ko s rukon.epikur37 wrote:vuksadinare wrote:Mozda pelin zaista pomaze..neki vele na raznim merazama da im je pelin pomogao...ili bar olaksao a imali su ili imaju tezi oblik korone
Pelin sigurno pomaže
slanina je isto dobro...deblje fete na prsa
jabučno sirće isto
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Eroo wrote:Spašavaju li maske živote?Nošenje maski smanjuje smrtnost za najmanje dva puta
Vanderbilt University
Primjerice, Nashville, koji je uveo obavezu od kraja lipnja, zabilježio je 53 smrti na 100.000 ljudi od ožujka. S druge strane okrug Clay, koji nema obavezu nošenja maski, bilježi 223 smrti na 100.000 ljudi od početka pandemije, što je najgora stopa smrtnosti u toj saveznoj državi.Ljudi u Tennesseeju ipak većinom shvatili korist od nošenja maski
Vanderbiltovi podaci pokazuju da manje od dvije trećine stanovnika Tennesseeja živi u područjima u kojima su maske trenutno obavezne.
Istraživači kažu da je dobra vijest da više od 80% stanovnika Tennesseeja izvještava da od ovog mjeseca nosi maske, što pokazuju podaci sa Sveučilišta Carnegie Mellon. To pokazuje da su ljudi većinom ipak shvatili korist od nošenja maski unatoč činjenici da je guverner Bill Lee nastavio odbijati ideju o uvođenju obaveze na razini cijele države.
Brnjice gore, nego šta!
ako može pojašnjenje zašto u Švedskoj danas smrtnost ispada 35 puta manja nego kod nas? i ako se ovaj trend nastavi za koliko im odnosimo plavu vrpcu puštanja staraca niz kanalizaciju..hvala
nemoj zamarati glavicu... index i faktograf će objasniti, a ako ne usvojiš gradivo tu su gnječ i miha zs repeticije...Noor wrote:i, šta kaže Anders, kaće krdo?mutava baštarda wrote:tko je ta ne znam, ali najveći svjetski autoritet na tom polju i jedan od najcitiranijih znanstvenika uopće ([size=51]John Ioannidis[/size] ) ima stav o koroni kao šejker, samo index ne prenosi...kaya wrote:Dakle speare zna nešto što ni ova koja se bavi virusima 30 godina ne zna.
ero je u penziji, ne bih ga zamarao...
mutava baštarda wrote:tko je ta ne znam, ali najveći svjetski autoritet na tom polju i jedan od najcitiranijih znanstvenika uopće ([size=49]John Ioannidis[/size] ) ima stav o koroni kao šejker, samo index ne prenosi...kaya wrote:Dakle speare zna nešto što ni ova koja se bavi virusima 30 godina ne zna.
"najveći svjetski autoritet" je inače ovo, jedan grk od 55 godina koji se bavi više gospodarskim posljedicama lock downa nego samim virusom.
a tko je markotić pročitaj i pročitaj godine rada na virusima.
2015-08-15
i prah od šišmiševih krila i žabljih kosti, pa pod jastukepikur37 wrote:Eroo wrote:Skine fibru za pe'minuti, ko s rukon.epikur37 wrote:vuksadinare wrote:Mozda pelin zaista pomaze..neki vele na raznim merazama da im je pelin pomogao...ili bar olaksao a imali su ili imaju tezi oblik korone
Pelin sigurno pomaže
slanina je isto dobro...deblje fete na prsa
jabučno sirće isto
mutava baštarda wrote:nemoj zamarati glavicu... index i faktograf će objasniti, a ako ne usvojiš gradivo tu su gnječ i miha zs repeticije...Noor wrote:i, šta kaže Anders, kaće krdo?mutava baštarda wrote:tko je ta ne znam, ali najveći svjetski autoritet na tom polju i jedan od najcitiranijih znanstvenika uopće ([size=51]John Ioannidis[/size] ) ima stav o koroni kao šejker, samo index ne prenosi...kaya wrote:Dakle speare zna nešto što ni ova koja se bavi virusima 30 godina ne zna.
ero je u penziji, ne bih ga zamarao...
usro se šved u vlastitu saru, al ti grabiš iz nje i dalje...tko sam ja da ti branim
dobar tek!
siguran sam da markotić sanja da bude citirana kao i ovajkaya wrote:mutava baštarda wrote:tko je ta ne znam, ali najveći svjetski autoritet na tom polju i jedan od najcitiranijih znanstvenika uopće ([size=52]John Ioannidis[/size] ) ima stav o koroni kao šejker, samo index ne prenosi...kaya wrote:Dakle speare zna nešto što ni ova koja se bavi virusima 30 godina ne zna.
"najveći svjetski autoritet" je inače ovo, jedan grk od 55 godina koji se bavi više gospodarskim posljedicama lock downa nego samim virusom.
a tko je markotić pročitaj i pročitaj godine rada na virusima.
znanstvenik, a da nije bilo ovih zdravstveno redarstvenih manevara nitko ne bi znao za nju...
Noor wrote:i, šta kaže Anders, kaće krdo?mutava baštarda wrote:tko je ta ne znam, ali najveći svjetski autoritet na tom polju i jedan od najcitiranijih znanstvenika uopće ([size=49]John Ioannidis[/size] ) ima stav o koroni kao šejker, samo index ne prenosi...kaya wrote:Dakle speare zna nešto što ni ova koja se bavi virusima 30 godina ne zna.
švedska, problemi, opet ovih dana ruše rekorde. Jedno pet šest ijada dnevno.
ma meni samo nije jasan ovaj naš Đikić. Mislim, da je noćni čuvar u institutu a ne znanstvenik ne bi stigo svaki dan dat pet komentara za medije i tolko fejsbučit. A inače su znanstvene procjene pouzdane ko i proročanstva babe vange, i ne samo njegova. U biti se znanstvenici ne mogu dogovorit ni koje je boje govno.
Noor wrote:i, šta kaže Anders, kaće krdo?mutava baštarda wrote:tko je ta ne znam, ali najveći svjetski autoritet na tom polju i jedan od najcitiranijih znanstvenika uopće ([size=49]John Ioannidis[/size] ) ima stav o koroni kao šejker, samo index ne prenosi...kaya wrote:Dakle speare zna nešto što ni ova koja se bavi virusima 30 godina ne zna.
posle ovog talasa sigurno...
Guest- Guest
Page 12 of 50 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 31 ... 50
Page 12 of 50