ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Da remiziramo...

Page 11 of 50 Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 30 ... 50  Next

Go down

Da remiziramo... - Page 11 Empty Re: Da remiziramo...

Post by Noor Thu 12 Nov - 10:26

Speare Shaker wrote:
Noor wrote:

bi li virus koji puta možda i opet mutirao?

Bi, ali samo do određene razine. Dok ne iscrpi svoju prirođenu kvotu mogućih mutacija. I to na način (sporo i djelomično mutiranje) zbog kojeg se imunološki sustav puno lakše prilagođava tom virusu od mutacija virusa sezonske gripe (mutiranje u skokovima).
I tada priči dolazi kraj. Za ovaj virus.
a gdje je ta razina i tko ju je odredio?
kad će iscrpiti svoju prirođenu kvotu?
zna li se hoće li to biti idući mjesec ili 2025?

uostalom, ako imaš kakav meritorni link s ovim podacima koje navodiš, rado bi pročitala i ja :)

Noor

2017-10-06

Back to top Go down

Post by Guest Thu 12 Nov - 10:29

michaellcmacha wrote:
Speare Shaker wrote:
michaellcmacha wrote:
koja tematika prevladava u tvojim knjigama.... ;)

Popularno-znanstvena, hvala na pitanju.  :)
A u tvojim?  :D
zato i nisi u stanju razumjeti realnost s kojom smo suočeni... ja sam realan i ne pišem knjige...

Da, vi funkcionalno nepismeni imate jednu posebnu vrstu osjećaja za realnost.  :D
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Thu 12 Nov - 10:30

marcellus wrote:
vuksadinare wrote:piše preko 3000 danas...

krenulo nas

Sad će to riješiti Karamarko, samo što nije.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Thu 12 Nov - 10:32

Noor wrote:
Speare Shaker wrote:
Noor wrote:

Da preboljena gripa jača imunitet, pokazala je pandemija španjolske gripe iz 1918. godine. Nakon nje je virus je cirkulirao još 30 godina, pa nestao. Kad se nakon 20 g. ponovno pojavio, oni koji su je preboljeli prije 20-50 godina bili su zaštićeni.

dakle, uspoređivati gripu i covid jednostavno nema smisla.

Da, bili su zaštićeni. Protiv tog virusa.
No, ti dobro znaš da ne postoji samo jedan tip virusa koji uzrokuje sezonsku gripu i da se oni neprestano mijenjaju i to na način koji je puno neugodniji od načina na koji mutiraju virusi sezonske gripe.
Dakle, uspoređivati sezonsku gripu sa covidom-19 zaista nema puno smisla.
Ovaj će virus puno brže i temeljitije nestati sa scene kada se jednom postigne DOVOLJNA razina kolektivnog imuniteta, s obzirom na način na koji mutira što sam već opisao, a i s obzirom da mu je broj mogućih mutacija puno manji u odnosu na viruse sezonske gripe, o čemu je govorio Đikić prije skoro godinu dana.
I da, puno toga ne znamo o ovom virusu, ali eto, ovo ipa znamo i to čak prilično pouzdano, pa je to još jedan dobar razlog da prestanemo sa spikom tipa nitko ništa ne zna, krhko je znanje.

prema istraživanju kanadskih znanstvenika (Sveučilište u Montrealu) ....prvi soj virusa gripe kojem je neka osoba bila izložena trajno utječe na buduću sposobnost obrane organizma od svih ostalih tipova gripe

ja ti ti mogu potvrditi na vlastitom primjeru, gripu sam imala 2 puta u životu, u kasnim 90-im i početkom 2000-tih, oba puta me satrala...ali kasnije više nikad, a bila sam jako izložena i na poslu i u kući.
cijepila se protiv gripe još do sada nisam nikad

Zanimljivo, ja se nikada nisam razbolio od gripe. Također, nisam se ni cijepio.
Jesam li ja nešto posebno, nisam normalan ili koji mi je vrag?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Eroo Thu 12 Nov - 10:32

Noor wrote:
Eroo wrote:Do sada znamo da Virus SARS-CoV-2  malomutira, a i ono što mutira (tako Alemka) mutira na nekim
beznačajnim dijelovima virusa.Logika nam kaže  ako se virus ne može razmnožavati(kopirati) onda se uguši.
Ako bi uspješnost cjepljenja bila 90% i ako bicijepili cjelokupnu populaciju onda bi na kraju cjepljenja
imali 10% stanovništva nezaštićenih. Ako bi serološkim testiranjem imeđu njima zdvojili(izolirali) zaražene,
onda bi prijenos virusa bio zaustavljen-ugušen.Cjelokupna "operacija" ne bi trajala duže od 2 godine. 
Više ćemo znati o ovome kad saznamo konačne efekte masovnog testiranja u Slovačkoj.
Dužni smo veliku zahvalnost Slovacima za onaj neviđeni trud u pokušaju zaustavljanja epidemije,
s čime su , iako mali narod, svijetu dali značajan doprinos.
unutar te 2 godine, koliko puta bi se cijepili? bi li virus koji puta možda i opet mutirao?
S ovizin mojizin ograničenin mozgićon predpostavljan 2x, a preostanak od 10% testirali bi onoliko puta
koliko bi bilo potrebno. Za mutiranje se kaže da se dešava sporo, a  po sadašnjim saznanjima mutira
na nebitnim dijelovima strukture virusa, što kao ne bi bio problem za vektorsko mRNA cjepivo.

2016-07-22

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Thu 12 Nov - 10:33

neka nama vas funkcionalno umišljenih... jebo svijet bez vas... vrijedi ono što sam rekao, a ti se pravi gluh, jednom nekad moglo bi se dogoditi da uistinu naprasno i oglušiš na oba blatobrana...

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by Noor Thu 12 Nov - 10:34

Speare Shaker wrote:
Noor wrote:
Speare Shaker wrote:
Noor wrote:

Da preboljena gripa jača imunitet, pokazala je pandemija španjolske gripe iz 1918. godine. Nakon nje je virus je cirkulirao još 30 godina, pa nestao. Kad se nakon 20 g. ponovno pojavio, oni koji su je preboljeli prije 20-50 godina bili su zaštićeni.

No, ti dobro znaš da ne postoji samo jedan tip virusa koji uzrokuje sezonsku gripu i da se oni neprestano mijenjaju i to na način koji je puno neugodniji od načina na koji mutiraju virusi sezonske gripe.
Ovaj će virus puno brže i temeljitije nestati sa scene kada se jednom postigne DOVOLJNA razina kolektivnog imuniteta, s obzirom na način na koji mutira što sam već opisao, a i s obzirom da mu je broj mogućih mutacija puno manji u odnosu na viruse sezonske gripe, o čemu je govorio Đikić prije skoro godinu dana.
I da, puno toga ne znamo o ovom virusu, ali eto, ovo ipa znamo i to čak prilično pouzdano, pa je to još jedan dobar razlog da prestanemo sa spikom tipa nitko ništa ne zna, krhko je znanje.

prema istraživanju kanadskih znanstvenika (Sveučilište u Montrealu) ....prvi soj virusa gripe kojem je neka osoba bila izložena trajno utječe na buduću sposobnost obrane organizma od svih ostalih tipova gripe

ja ti ti mogu potvrditi na vlastitom primjeru, gripu sam imala 2 puta u životu, u kasnim 90-im i početkom 2000-tih, oba puta me satrala...ali kasnije više nikad, a bila sam jako izložena i na poslu i u kući.

nisi bio izložen onda, jer antitijela možeš razviti, kao što znaš, preboljenjem ili imunizacijom
stigneš još, ali ne želim ti to....

2017-10-06

Back to top Go down

Post by Guest Thu 12 Nov - 10:35

Noor wrote:

Da, utječe trajno, barem u velikom broju slučajeva oboljenja, ali opet samo do neke individualno ovisne razine. Ne reagira svaki imunološki sustav na identičan način.
No, nema trajnog i potpunog imuniteta protiv sezonske gripe i ti to dobro znaš.
Osim možda, i opet ponavljam možda, kod ovakvih primjeraka kao što sam ja.  :D
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Thu 12 Nov - 10:36

michaellcmacha wrote:neka nama vas funkcionalno umišljenih... jebo svijet bez vas... vrijedi ono što sam rekao, a ti se pravi gluh, jednom nekad moglo bi se dogoditi da uistinu naprasno i oglušiš na oba blatobrana...

Sve je to za ljude pa i bolest i smrt. Rekao sam ti to već ranije.
Life sucks, shit happens, get used to it.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Noor Thu 12 Nov - 10:36

Eroo wrote:
Noor wrote:
Eroo wrote:Do sada znamo da Virus SARS-CoV-2  malomutira, a i ono što mutira (tako Alemka) mutira na nekim
beznačajnim dijelovima virusa.Logika nam kaže  ako se virus ne može razmnožavati(kopirati) onda se uguši.
Ako bi uspješnost cjepljenja bila 90% i ako bicijepili cjelokupnu populaciju onda bi na kraju cjepljenja
imali 10% stanovništva nezaštićenih. Ako bi serološkim testiranjem imeđu njima zdvojili(izolirali) zaražene,
onda bi prijenos virusa bio zaustavljen-ugušen.Cjelokupna "operacija" ne bi trajala duže od 2 godine. 
Više ćemo znati o ovome kad saznamo konačne efekte masovnog testiranja u Slovačkoj.
Dužni smo veliku zahvalnost Slovacima za onaj neviđeni trud u pokušaju zaustavljanja epidemije,
unutar te 2 godine, koliko puta bi se cijepili? bi li virus koji puta možda i opet mutirao?
S ovizin mojizin ograničenin mozgićon predpostavljan 2x, a preostanak od 10% testirali bi onoliko puta
koliko bi bilo potrebno. Za mutiranje se kaže da se dešava sporo, a  po sadašnjim saznanjima mutira
na nebitnim dijelovima strukture virusa, što kao ne bi bio problem za vektorsko mRNA cjepivo.

@gnječ

molim te, možeš li ponoviti one članke (linkove) o broju dosadašnjih mutacija corona virusa
znam da si već stavljao, ali ... :/

2017-10-06

Back to top Go down

Post by Guest Thu 12 Nov - 10:38

Noor wrote:
Speare Shaker wrote:
Noor wrote:

bi li virus koji puta možda i opet mutirao?

Bi, ali samo do određene razine. Dok ne iscrpi svoju prirođenu kvotu mogućih mutacija. I to na način (sporo i djelomično mutiranje) zbog kojeg se imunološki sustav puno lakše prilagođava tom virusu od mutacija virusa sezonske gripe (mutiranje u skokovima).
I tada priči dolazi kraj. Za ovaj virus.
a gdje je ta razina i tko ju je odredio?
kad će iscrpiti svoju prirođenu kvotu?
zna li se hoće li to biti idući mjesec ili 2025?

uostalom, ako imaš kakav meritorni link s ovim podacima koje navodiš, rado bi pročitala i ja :)

Za to konzultiraj Đikića, on je o tome govorio praktički u svim medijima iz kojih je iskakao kao iz pašteta još od ovog proljeća ili i nešto ranije.  :)
Ja sam ovdje samo prenosio njegove zaključke.

Last edited by Speare Shaker on Thu 12 Nov - 10:38; edited 1 time in total
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Noor Thu 12 Nov - 10:38

Speare Shaker wrote:
Noor wrote:

Da, utječe trajno, barem u velikom broju slučajeva oboljenja, ali opet samo do neke individualno ovisne razine. Ne reagira svaki imunološki sustav na identičan način.
Osim možda, i opet ponavljam možda, kod ovakvih primjeraka kao što sam ja:D

za soj iz španjolske epidemije ima :)
a uvjerena sam da taj soj nije jedini...

boldano...zaboravi :)

2017-10-06

Back to top Go down

Post by Guest Thu 12 Nov - 10:40

Noor wrote:
Speare Shaker wrote:
Noor wrote:

Osim možda, i opet ponavljam možda, kod ovakvih primjeraka kao što sam ja:D

za soj iz španjolske epidemije ima :)
a uvjerena sam da taj soj nije jedini...

boldano...zaboravi :)

Stari nemutirani virusi, većim dijelom pročitana knjiga za imunološki sustav. 
Već sam zaboravio, a naglasak je ionako bio na onome možda.  :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Eroo Thu 12 Nov - 10:53

Noor wrote:
Eroo wrote:
Noor wrote:

@gnječ

molim te, možeš li ponoviti one članke (linkove) o broju dosadašnjih mutacija corona virusa
znam da si već stavljao, ali ... :/
PS:
I neka provjeri što je točno mutiralo. Alemka kaže da "točkasto" i na nebitnim dijelovima
kad je u pitanju mRNA cjepivo. "m" znači "messenger". Važno je da prepozna virus i da  mu
nakon toga spriječi "kopiranje" proteina. Tako sam ja razumio dr Alemku.

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo Thu 12 Nov - 10:56

michaellcmacha wrote:neka nama vas funkcionalno umišljenih... jebo svijet bez vas... vrijedi ono što sam rekao, a ti se pravi gluh, jednom nekad moglo bi se dogoditi da uistinu naprasno i oglušiš na oba blatobrana...
Velika hvala za doprinos u ovoj diskusiji.
Samo nastavi istim tempom, ne posustaj! :D

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo Thu 12 Nov - 11:25

PS:
Vjerojatno ste primijetili da se lijek za COVID-19 uopće ne spominje.
Naime, cjepivoi nije lijek. Ja sam siguran da se radi i na istraživanju lijeka.

2016-07-22

Back to top Go down

Post by marcellus Thu 12 Nov - 11:33

Speare Shaker wrote:
marcellus wrote:
vuksadinare wrote:piše preko 3000 danas...

krenulo nas

Sad će to riješiti Karamarko, samo što nije.

ne vidim svrhe spominjanja karamarka. Kenwood Kenon evo kaže da je dobro jer ćemo od sad usporiti rast. Ono, "dobro je jer gubici industrije ne rastu brže nego što smo planirali" (tipična izjava za eru Branka Mikulića)

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Eroo Thu 12 Nov - 11:40

3.082 nova slučaja u protekla 24 sata, u bolnicama ukupno 1.598 osoba

U protekla 24 sata zabilježena su 3.082 nova slučaja pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 16.348. Među njima je 1.598 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 178 pacijenata. U protekla 24 sata testirano je 10.156 osoba.
12.11.2020. 10:00

Umrlo 32.
Povećao se broj hospitaliziranih za 3.4%.
Broj na respiratoru je ostao isti kao jučer: 178.
Broj u bazenu aktivno pozitivnih se povećao za 5.4%.

2016-07-22

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Thu 12 Nov - 11:46

evo kako sam i rekao, dosegli smo dnevni priljev evidentiranih smrtnih ishoda 10 000, znači ako se toliki priljev održi do kraja godine imat ćemo oko 2 milijuna smrtnih ishoda...

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by Guest Thu 12 Nov - 11:49

Speare Shaker wrote:
Noor wrote:
Speare Shaker wrote:
Noor wrote:

Ima i gripa neki ponos  :D

(šalim se)

Last edited by MaximusDecimusMiridije on Thu 12 Nov - 11:58; edited 1 time in total
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Eroo Thu 12 Nov - 11:56

Spašavaju li maske živote?

Nošenje maski smanjuje smrtnost za najmanje dva puta

Takvu studiju konačno je ovih dana provelo i u utorak objavilo američko Sveučilište Vanderbilt.
Ona je utvrdila da su okruzi savezne države Tennessee koji nisu uveli obavezno nošenje maski bilježili najmanje dvostruko veće stope smrtnosti od onih koji su zahtijevali pokrivanje lica.

Trenutno se u područjima bez obaveze nošenja maski bilježi više od četiri smrti na 100.000 ljudi svaki tjedan, dok je u područjima koja su usvojila obavezu tijekom ljeta stopa smrtnosti oko dvije osobe tjedno. U okruzima koji su rano usvojili obavezno nošenje maski još prije najvećeg naleta epidemije u srpnju i kolovozu stopa smrtnosti bliža je jednoj osobi tjedno na svakih 100 000 ljudi.
Da remiziramo... - Page 11 51d5bae5-6272-4abf-920c-c83fa80c19ccVanderbilt University
Legenda: Early adopter - okruzi koji su rano prihvatili obavezu; Late adopter - okruzi koji su kasno prihvatili obavezu; never adopter - okruzi koji nikada nisu prihvatili obavezu
Primjerice, Nashville, koji je uveo obavezu od kraja lipnja, zabilježio je 53 smrti na 100.000 ljudi od ožujka. S druge strane okrug Clay, koji nema obavezu nošenja maski, bilježi 223 smrti na 100.000 ljudi od početka pandemije, što je najgora stopa smrtnosti u toj saveznoj državi.

Ljudi u Tennesseeju ipak većinom shvatili korist od nošenja maski

Vanderbiltovi podaci pokazuju da manje od dvije trećine stanovnika Tennesseeja živi u područjima u kojima su maske trenutno obavezne.
Istraživači kažu da je dobra vijest da više od 80% stanovnika Tennesseeja izvještava da od ovog mjeseca nosi maske, što pokazuju podaci sa Sveučilišta Carnegie Mellon. To pokazuje da su ljudi većinom ipak shvatili korist od nošenja maski unatoč činjenici da je guverner Bill Lee nastavio odbijati ideju o uvođenju obaveze na razini cijele države.
"Pojedinci možda neće razumjeti rizik izlaganja prijateljima i obitelji i može im popustiti pozornost u situacijama kada se sastaju u malim skupinama s bliskim kontaktima", zaključili su istraživači.
"Uredbe o maskama znak su pravog vodstva koje šalje jasan signal da se ponašanje mora promijeniti kako bi se ublažilo širenje virusa", poručili su.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/spasavaju-li-maske-zivote-studija-u-americi-dala-odgovor/2229706.aspx

Brnjice gore, nego šta! :)

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 11 of 50 Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 30 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics