ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Evolucija ili Kreacija

Page 39 of 50 Previous  1 ... 21 ... 38, 39, 40 ... 44 ... 50  Next

Go down

Evolucija ili Kreacija - Page 39 Empty Re: Evolucija ili Kreacija

Post by Ragnarok 3/6/2014, 12:39

Michael1 wrote:
Ragnarok wrote:
Michael1 wrote:
Ragnarok wrote:
Michael1 wrote:
Ja se trudum jednom neukom laiku priopciti znanost, a to ne ide bas tako lagano.
Kirurski zahvati nisu lijecenje u stvarnom smislu rijeci, jer su to radili i u doba pisanja bviblijskih tekstova. Ranjenicima iz bitaka su amputirali ekstremitete ili ostecene djelove tijela. Sa manje ili vise uspjeha, kao i danas.

A o ozdravljenjima kostoju i misica ponavljam jos jednom istu stvar. Oko 50% je Placebo-efekat. E sada, ti moras potraziti leksikon, kako bi mogao odgonetnuti sto ta rijec "Placebo" podrazumijeva. Pa pogledaj.

Kao što reče u prvom postu, ae sad razguli.

Ti ne samo da nisi sposoban napisati dvije logicne recenice, nego ti nisi u stanju niti braniti ono sto uopce napises, i to je zalosna konstatacija. jocolor

Rekoh razguli i uči iz biblije kako ličiti rak.

P.S. Kad mi netko sa tvojim stavovima tvrdi da nisam sposoban, to mi je veliki kompliment.

Još jednom djedice razguli i uživaj u svojim iluzijama

A ti znas kako se to lici?
Daj nemoj me nasmijavati! :blj

Nisam ni reko da znam, fino piše u bibliji da bog liči-

Ragnarok

2014-04-15

Back to top Go down

Post by Michael1 3/6/2014, 17:04

Ako nisi sposoban argumentirati ono sto tvrdis, zamolio bih te da ne spamiras temu!
Hvala!

Male
2014-04-23

Back to top Go down

Post by Guest 4/6/2014, 08:19

Michael1 wrote:
Ako nisi sposoban argumentirati ono sto tvrdis, zamolio bih te da ne spamiras temu!

Budi dosljedan pa mu vlastitim primjerom pokaži kako se to radi.  :)
Prestani spamati vlastitu temu.  ;)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 4/6/2014, 08:23

Michael1 wrote:
speare_shaker wrote:
e-one wrote:
a zamisli ovo: bakterije mogu preživiti i u najnepovoljnijim uvjetima za život, pa koji onda uvjet iz okoliša zamišljaš da ih je "pogurao" u evoluciju?

Ima ih nekoliko, a glavni su spontana adaptacija na promjene u okolini, samoregulacija i samoorganizacija.

Prije svega, spontane mutacije nemaju veze sa adaptacijom. Selektira se fenotip, a ne genotip
Inducirane imaju svoje agense.

Samoorganizacija takodjer nema nikakve veze, a samoregulacija jos manje, jer takvo sto ne postoji kod zivih bica.
Kako bi bilo sa dokazima?

A gdje su tvoji dokazi za hrpu antiznanstvenih budalaština koje si ovdje nadrobio?  ;)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 4/6/2014, 08:28

Michael1 wrote:
Pa gle, on ti pruza argumentaciju koju ti nisi u stanju oboriti

Pa gle, samo u tvojim wet dreams.  ;)
Znaš koja je razlika između njega i tebe?
Makar obojica pišete iz istih motiva da obranite svoje religijsko opredjeljenje temeljeno na primitivnom literalizmu kao glavnom principu tumačenja biblijskih tekstova, on je ipak svjestan da piše notorne antiznanstvebne gluposti, a ti nisi.  ;)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 4/6/2014, 08:47

Michael1 wrote:
Galileo nije imao pravo, a da je ovo relevantan i validan argument, u to se mozes uvjeriti, ako pogledaj sto je o tome rekao veliki Einstein.

Puno ti hvala na ovome što si sad napisao.  :)
Sa tom rečenicom si jasno pokazao svoju antiznanstvenu histeriju u terminalnoj fazi temeljenu na notornoj ignoranciji u kombinaciji sa rezistentnošću na učenje, što ja godinama tvrdim na nethaerovom, a sada i na ovom forumu.  ;) 
Inače ti pozivanje na izjave Einsteina u ovom slučaju predstavlja argumentum ad verecundiam odnosno appeal to authority izvan područja njihove stručne kompetentnosti.
Sukob između Crkve i Galilea zapravo i nije bio znanstvene nego prije svega teološke prirode.
Galileo nije u tom trenutku imao jasne znanstvene dokaze za obaranje u Crkvi tada raširenog geocentrizma, pa je pribjegao teološkim dokazima zbog čega se izložio sudu inkvizicije, a Belarmin nije niti ulazio u znanstvenu raspravu jer je jedino što je htio postići bila obrana literalizma kao glavnog principa u biblijskoj egzegezi kojega se Crkva do tada držala kao pijana plota, a koji je Galileo kritizirao sa svojim prijedlogom da se biblijski tekstovi manje tumače doslovno, a više simbolički.
Vrijeme je jasno pokazalo da je Galileo bio u pravu i u znanstvenom i u teološkom smislu.  :)
U znanstvenom kada su se pojavili bolji teleskopi tijekom 19. stoljeća i kada je preciznije izmjerena paralaksa, zbog čega je astronomija konačno odbacila do tada u astronomiji prevladavajući maloumni geocentrizam, što je bio težak teološki udarac literalistima u Crkvi zbog čega je Crkva nakon Drugog vatikanskog koncila jasno odustala od isključivog literalizma, a što se jasno pokazalo isprikom zbog postupanja u slučaju Galileo koju je u ime Crkve iznio sveti Ivan Pavao II.
A ti si se ne samo gornjim upisom automatski ekskomunicirao iz redova KC.  :)
Lažni katoliče.  ;)
A sad se slobodno tornjaj među protestantske heretike gdje ti je sa svojom kreacionističkom antiznanstvenom histerijom zapravo i mjesto.  :P  ;)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Michael1 4/6/2014, 10:04

Ti si stvarno ignorant par excellence. Prije svega zelio bih primjetiti, da ti ne poznajes slucaj "Galileo", fiziku jos manje i na koncu samu teologiju najmanje.

Galilea su optuzili filozofi, a ne crkva, jer su se pozivali na aristotela i njegovu filozofiju, koju Galileo nije poznavao, jer inace nebi poceo sa sirenjem nebuloze, da je ono sto on kaze znanstvena istina.

Bellarmin je bio daleko uceniji od Galilea u ukazao mu je, da crkva nije imala problema niti sa Kopernikom i njegovom teorijom heliocentrizma, ako on to ne postulira kao istinu. Po Kopernikanskoj teoriji je Papa dao napraviti gregorijanski kalendar. Dakle, oko 70 godina prije Galilea Kopernik je ponudio crkvi heliocentrizam i ona ga je prihvatila, jer se nije podizao primat na istinitost te hipoteze.

Postoje fakti za ovo sto pisem i mogu se Naci u vatikanskoj knjiznici, buduci da su tajni arhivi Inkvizicije pristupacni svima koji to zele. Ti si nasjeo "prosvjetiteljskoj" neprijateljskoj propagandi protiv RKC- i nemas stvarno pojma o cemu je ovdje diskusija.

Einstein je svojim teoroijama o relativnosti pokazao, da su oba sustava, i geocentricni i heliocentricni istovjetna po svojoj vrijednosti, jer su oba neispravna. Kopernik je trebao vise dodatni epicikla za svoj heliocentrizam, od Ptolemeja,  za svoj geocentrizam.

Sto da se dalje bavim s tobom, kad nisi u stanju napisati jednu jedinu recenicu, a da bi bila sintakticki i semanticki ispravna. Tekstovi ti imaju vise pogresaka nego slova, a to galeriji ne izmice iz vida.
Adieu!

Male
2014-04-23

Back to top Go down

Post by Michael1 4/6/2014, 10:06

speare_shaker wrote:
Michael1 wrote:
Pa gle, on ti pruza argumentaciju koju ti nisi u stanju oboriti

Pa gle, samo u tvojim wet dreams.  ;)
Znaš koja je razlika između njega i tebe?
Makar obojica pišete iz istih motiva da obranite svoje religijsko opredjeljenje temeljeno na primitivnom literalizmu kao glavnom principu tumačenja biblijskih tekstova, on je ipak svjestan da piše notorne antiznanstvebne gluposti, a ti nisi.  ;)

Ti ne pises notorne antiznanstvene gluposti, nego notorne znanstvene gluposti, i u tome je velika razlika izmedju njega i tebe! :cry

Male
2014-04-23

Back to top Go down

Post by Ragnarok 4/6/2014, 10:07

Michael1 wrote:Ako nisi sposoban argumentirati ono sto tvrdis, zamolio bih te da ne spamiras temu!
Hvala!

Hehe, fino si napiso da je biblija izvor sve medicine, ja sam ti reko da ne pričaš gluposti.

Ajde sad ti nama argumentiraj svoj stav, kako nije moderna medicina odgovorna i znanost općenito, nego biblija.
Ragnarok
Ragnarok

2014-04-15

Back to top Go down

Post by Michael1 4/6/2014, 10:08

speare_shaker wrote:
Michael1 wrote:
speare_shaker wrote:
e-one wrote:
a zamisli ovo: bakterije mogu preživiti i u najnepovoljnijim uvjetima za život, pa koji onda uvjet iz okoliša zamišljaš da ih je "pogurao" u evoluciju?

Ima ih nekoliko, a glavni su spontana adaptacija na promjene u okolini, samoregulacija i samoorganizacija.

Prije svega, spontane mutacije nemaju veze sa adaptacijom. Selektira se fenotip, a ne genotip
Inducirane imaju svoje agense.

Samoorganizacija takodjer nema nikakve veze, a samoregulacija jos manje, jer takvo sto ne postoji kod zivih bica.
Kako bi bilo sa dokazima?

A gdje su tvoji dokazi za hrpu antiznanstvenih budalaština koje si ovdje nadrobio?  ;)

Pa ako procitas ono sto pisem, onda ces ich Naci, ako znas sto je Argument, a sto jedan dokaz!
Hahahahaha,,,,,,,,,,,, lol! ,,,,,,,,,,,,,,,,,,semantika je njegova glavobolja!

Male
2014-04-23

Back to top Go down

Post by Ragnarok 4/6/2014, 10:08

speare_shaker wrote:
Michael1 wrote:

Fino sam mu reko napiso si glupost i neka ostane na tome, ali ide aga em sam glup em ovo em ono, ali mora  mu se priznat uporan je čovik.

Tribo bi ići na izbore, koliko može tuć jedno te isto dobio bi nešto
Ragnarok
Ragnarok

2014-04-15

Back to top Go down

Post by Ragnarok 4/6/2014, 10:16

Michael1 wrote:Ti si stvarno ignorant par excellence. Prije svega zelio bih primjetiti, da ti ne poznajes slucaj "Galileo", fiziku jos manje i na koncu samu teologiju najmanje.

Galilea su optuzili filozofi, a ne crkva, jer su se pozivali na aristotela i njegovu filozofiju, koju Galileo nije poznavao, jer inace nebi poceo sa sirenjem nebuloze, da je ono sto on kaze znanstvena istina.

Bellarmin je bio daleko uceniji od Galilea u ukazao mu je, da crkva nije imala problema niti sa Kopernikom i njegovom teorijom heliocentrizma, ako on to ne postulira kao istinu. Po Kopernikanskoj teoriji je Papa dao napraviti gregorijanski kalendar. Dakle, oko 70 godina prije Galilea Kopernik je ponudio crkvi heliocentrizam i ona ga je prihvatila, jer se nije podizao primat na istinitost te hipoteze.

Postoje fakti za ovo sto pisem i mogu se Naci u vatikanskoj knjiznici, buduci da su tajni arhivi Inkvizicije pristupacni svima koji to zele. Ti si nasjeo "prosvjetiteljskoj" neprijateljskoj propagandi protiv RKC- i nemas stvarno pojma o cemu je ovdje diskusija.

Einstein je svojim teoroijama o relativnosti pokazao, da su oba sustava, i geocentricni i heliocentricni istovjetna po svojoj vrijednosti, jer su oba neispravna. Kopernik je trebao vise dodatni epicikla za svoj heliocentrizam, od Ptolemeja,  za svoj geocentrizam.

Sto da se dalje bavim s tobom, kad nisi u stanju napisati jednu jedinu recenicu, a da bi bila sintakticki i semanticki ispravna. Tekstovi ti imaju vise pogresaka nego slova, a to galeriji ne izmice iz vida.
Adieu!

Koje nebuloze, ali nije Zemlja okrugla i orbitira oko Sunca? Ajde naučih nešto novo.

hahah ''ako on to ne postulira kao istinu.'' jel ti čitaš sebe? hahah

Nisu onda baš tajni arhivi...

To što pišeš nije istina, Zemlja orbitira oko Sunca bez obzira na promatrača, geocentrični sustav je glupost 1/1

Evo opet jaše aga, udri po osobi nakon što nadrobi notorne laži i gluposti.

P.S. I Bruno je bio ukrivu jel tako aga, šta je on imo dokazivat stvari, šuti i trpi providit će bog
Ragnarok
Ragnarok

2014-04-15

Back to top Go down

Post by Michael1 4/6/2014, 10:17

Ragnarok wrote:
speare_shaker wrote:
Michael1 wrote:

Fino sam mu reko napiso si glupost i neka ostane na tome, ali ide aga em sam glup em ovo em ono, ali mora  mu se priznat uporan je čovik.

Ako svoje tvrdnje argumentiras, onda ti nitko nece predbaciti da spamiras temu. Medjutim, ako ti iskljucivo nesto tvrdis i odbijas to isto i argumentirati, onda je to smamiranje par excellence.

Male
2014-04-23

Back to top Go down

Post by Ragnarok 4/6/2014, 10:29

Michael1 wrote:
Ragnarok wrote:
speare_shaker wrote:
Michael1 wrote:

Ako svoje tvrdnje argumentiras, onda ti nitko nece predbaciti da spamiras temu. Medjutim, ako ti iskljucivo nesto tvrdis i odbijas to isto i argumentirati, onda je to smamiranje par excellence.

Iću ću tvojim stopama.

Postoji veliki broj bolesti izlječeni placebom, znači Bog.
Ragnarok
Ragnarok

2014-04-15

Back to top Go down

Post by oldie 4/6/2014, 13:10

Michael1 wrote:Sto da se dalje bavim s tobom, kad nisi u stanju napisati jednu jedinu recenicu, a da bi bila sintakticki i semanticki ispravna. Tekstovi ti imaju vise pogresaka nego slova, a to galeriji ne izmice iz vida.
Adieu!
....ako i ja spadam u "galeriju" onda evo mog suda: speare je jedan od najpismenijih forumaša, a ti si u rangu patriota glede pismenosti. 

- Molim, nema na čemu!

2014-04-28

Back to top Go down

Post by oldie 4/6/2014, 13:30

Michael1 wrote: Prije svega zelio bih primjetiti, da ti ne poznajes ... (primijetiti)

....jer inace nebi poceo sa sirenjem nebuloze, ...(ne bi) (fraza - jedna nebuloza se ne može širiti - primjer širiti oči /a ne postoji širiti oko/) i
.... je bio daleko uceniji od Galilea u ukazao mu je, (a)

....jer se nije podizao primat na istinitost te hipoteze. (podizao?  - valjda podržao)

... za ovo sto pisem i mogu se Naci u vatikanskoj knjiznici, (naći)
....Einstein je svojim teoroijama o relativnosti pokazao, (teorijama)

....vise dodatni epicikla za svoj heliocentrizam (dodatnih)

Adieu!

2014-04-28

Back to top Go down

Post by Michael1 4/6/2014, 14:49

oldie wrote:
Michael1 wrote:Sto da se dalje bavim s tobom, kad nisi u stanju napisati jednu jedinu recenicu, a da bi bila sintakticki i semanticki ispravna. Tekstovi ti imaju vise pogresaka nego slova, a to galeriji ne izmice iz vida.
Adieu!
....ako i ja spadam u "galeriju" onda evo mog suda: speare je jedan od najpismenijih forumaša, a ti si u rangu patriota glede pismenosti. 

- Molim, nema na čemu!

Na istom ste nivou i ti i on. lol!
Stoji jasno napisano, sintakticki i semanticki!
Ono sto moj Reader proguta ili spoji, nisu lingvisticke pogreske!

Male
2014-04-23

Back to top Go down

Post by Michael1 4/6/2014, 14:54

Ragnarok wrote:
Michael1 wrote:Ako nisi sposoban argumentirati ono sto tvrdis, zamolio bih te da ne spamiras temu!
Hvala!

Hehe, fino si napiso da je biblija izvor sve medicine, ja sam ti reko da ne pričaš gluposti.

Ajde sad ti nama argumentiraj svoj stav, kako nije moderna medicina odgovorna i znanost općenito, nego biblija.

Idi svojim putem i nemoj se vise sramotiti, jer ja sam lijecnik!

Male
2014-04-23

Back to top Go down

Post by Michael1 4/6/2014, 15:02

oldie wrote:
Michael1 wrote: Prije svega zelio bih primjetiti, da ti ne poznajes ... (primijetiti)

....jer inace nebi poceo sa sirenjem nebuloze, ...(ne bi) (fraza - jedna nebuloza se ne može širiti - primjer širiti oči /a ne postoji širiti oko/) i
.... je bio daleko uceniji od Galilea u ukazao mu je, (a)

....jer se nije podizao primat na istinitost te hipoteze. (podizao?  - valjda podržao)

... za ovo sto pisem i mogu se Naci u vatikanskoj knjiznici, (naći)
....Einstein je svojim teoroijama o relativnosti pokazao, (teorijama)

....vise dodatni epicikla za svoj heliocentrizam (dodatnih)

Adieu!

Znas li ti Oldie, da sam ja iz njemackog govornog podrucja, i da se u njemackom pisu imena svih stvari velikom slovom. Zato ja moram uvjek korigirati moje tekstove, jer se dogodi, da je sve napisano velikim slovima. Nekada, kada nemam bas puno vremena za korekture jednostavno ich pustim.

Osim Toga invertira mi poneke rijeci i veznike. Ako ja zelim napisati "zu", onda se moze lagano dogoditi da tamo stoji "zu", naravno ako to ne korigiram. Ili ako zelim pisati ide, stoji "die". Ili ako pisem "zelim ih", jednostavno stoji "zelim ich".

Da vise ne duzim, spaja ili razdvaja rijeci po vlastitom "nahodjenju".

Podignuti primat na istinu, nije isto sto i podrzati primat na istinu, kako si me ti ispravio.
I da vise ne nabrajam, jednostavno to prepustam tvojoj lingvistickoj neukosti.  jocolor

Last edited by Michael1 on 4/6/2014, 15:05; edited 1 time in total

Male
2014-04-23

Back to top Go down

Post by Michael1 4/6/2014, 15:04

Oldie, Pogledaj gore "jednostavno ich" pustim.

Male
2014-04-23

Back to top Go down

Post by Michael1 4/6/2014, 15:11

A ovdje referencija za slucaj Galileo:
Autori: Walter Brandmüller/Ingo Langner
"Der Fall Galilei-und andere Irrtümer"-"Macht, Glaube und Wissenschaft."
Hrvatski prijevod:
"Slucaj Galilei-i druge zablude." "Moc, vjera i znanost".
Evolucija ili Kreacija - Page 39 41516D10JML._SY445_

Last edited by Michael1 on 4/6/2014, 15:13; edited 1 time in total

Male
2014-04-23

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 39 of 50 Previous  1 ... 21 ... 38, 39, 40 ... 44 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics