Evolucija ili Kreacija
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 3 of 50
Page 3 of 50 • 1, 2, 3, 4 ... 26 ... 50
Re: Evolucija ili Kreacija
taman sam htio napisati nešto slično...btw kako se citira samo jedan dio teksta?Bran_Do wrote:Michael1 wrote:
Nemaju fundamentalisticki protestanti nista ni manje ni vise sa kreacijom, od tebe, jer tvrditi da je sve nastalo iz nezive stvari sasvim slucajno, iziskuje vecu dozu vjerovanja od one koja stoji u Postanku.
Ovo je tipična pogreška kreacionista koji brkaju abiogenezu i evoluciju. Nastanak života (abiogeneza) je apsolutno NEBITAN za shvaćanje mehanizama daljnjeg razvoja života na Zemlji.
Dakle, za evoluciju je sasvim svejedno kako je nastala živa tvar, jer se evolucija ne bavi samim nastankom života već isključivo njegovim razvojem.
Ako tvrdiš suprotno, dozvoli da ti kažem da si limitiran.
oldie- Posts : 438
2014-04-28
Michael1 wrote:Svi znanstveni nalazi, adekvatno interpretirani govore protiv teorije o evoluciji.
Ma nemoj. Hajde navedi jedan jedini nalaz koji eksplicitno i nedvojbeno potvrđuje trenutni nastanak vrsta i inteligentni dizajn.
Bran_Do- Posts : 807
2014-04-17
Bran_Do wrote:henok wrote:
navedi onda barem jedan eksperiment koji će ukazati da od jedne vrste nastaje druga vrsta
Ovo je potpuno deplasirano pitanje, jer prema evoluciji vrste ne nastaju nekim "događajem", već se radi o milijunima godina adaptacije i promjena. A prilagodbe okolišu su odavno utvrđene kod pojedinih vrsta. I kad dovoljno dugo dvije skupine iz iste vrste žive odvojeno, svaka će se promijeniti u različitim smjerovima, sve dok s vremenom ne budu do te mjere različite da se može govoriti o "različitim vrstama".
drugim riječima - nema dokaza,
nego evolucionisti vjeruju da će se to dogoditi za mnooogo godina,
a tu svoju vjeru onda nazivaju dokazanom teorijom
usput, svatko tko je imalo upućen u znanost,
zna da od reda nastaje sve veći nered, da je to prirodan proces,
te da je vjerovanje u evoluciju tome kontradiktorno
henok- Posts : 172
2014-04-23
ma u stvari to znam, nego multiqoute?oldie wrote:
taman sam htio napisati nešto slično...btw kako se citira samo jedan dio teksta?
oldie wrote:taman sam htio napisati nešto slično...btw kako se citira samo jedan dio teksta?
Da ti budem iskren, ne znam. Ja to manualno napravim, tako da jednostavno obrišem ostatak sugovornikovog posta, a ostavim onaj na koji odgovaram.
2014-04-17
Bran_Do wrote:Michael1 wrote:
Nemaju fundamentalisticki protestanti nista ni manje ni vise sa kreacijom, od tebe, jer tvrditi da je sve nastalo iz nezive stvari sasvim slucajno, iziskuje vecu dozu vjerovanja od one koja stoji u Postanku.
Ovo je tipična pogreška kreacionista koji brkaju abiogenezu i evoluciju. Nastanak života (abiogeneza) je apsolutno NEBITAN za shvaćanje mehanizama daljnjeg razvoja života na Zemlji.
Dakle, za evoluciju je sasvim svejedno kako je nastala živa tvar, jer se evolucija ne bavi samim nastankom života već isključivo njegovim razvojem.
Ako tvrdiš suprotno, dozvoli da ti kažem da si limitiran.
Kasiranje neznanja i podjela znanstvenih kompetencija je jedini moguci spas za tvoju jadnu argumentaciju.
Abiogeneza je kemijska evolucija, i to znaju svi samo ti ne. Pogledaj malo Evo-devo teoriju, pa mi se onda ponovno javi. Sumnjam da uopce znas, da evolucija kao paradigma ima sijaset teorija, koje se cak protive jedna drugoj, kao recimo sinteticki gradualizam i punktializam.
2014-04-23
henok wrote:drugim riječima - nema dokaza,
...hm.. a alternativa je doslovno shvaćati Biblijske tekstove sa reptilima koji govore o jedenju neželjenog voća, te kreiranju ljudskog bića iz rebra?
Siguran sam da imaš pregršt dokaza za doslovno vjerovanje u spomenute priče. Slobodan si navesti ih.
2014-04-17
Bran_Do wrote:Michael1 wrote:Svi znanstveni nalazi, adekvatno interpretirani govore protiv teorije o evoluciji.
Ma nemoj. Hajde navedi jedan jedini nalaz koji eksplicitno i nedvojbeno potvrđuje trenutni nastanak vrsta i inteligentni dizajn.
Kako bi bilo, vasa visosti, sa "kambrijskom eksplozijom zivota"?
2014-04-23
Bran_Do wrote:henok wrote:drugim riječima - nema dokaza,
...hm.. a alternativa je doslovno shvaćati Biblijske tekstove sa reptilima koji govore o jedenju neželjenog voća, te kreiranju ljudskog bića iz rebra?
Siguran sam da imaš pregršt dokaza za doslovno vjerovanje u spomenute priče. Slobodan si navesti ih.
Sumnjam da bi ti mogao oboriti principijelni kreacionizam, posebno bi me zanimalo, na koji bi nacin to ucinio?
VOILA!
2014-04-23
Michael1 wrote:Abiogeneza je kemijska evolucija, i to znaju svi samo ti ne. Pogledaj malo Evo-devo teoriju, pa mi se onda ponovno javi. Sumnjam da uopce znas, da evolucija kao paradigma ima sijaset teorija, koje se cak protive jedna drugoj, kao recimo sinteticki gradualizam i punktializam.
Zbrka u tvojoj glavi je sve veća. Ponovit ću - brkaš kruške i jabuke, a onda još to braniš uvredama ad hominem (bijedno i jadno).
Ponovit ću - mainstream TE ne ovisi baš NI U ČEMU o abiogenezi. "Kemijska evolucija" je s Teorijom evolucije bliska jedino po tome što si sad iskoristio istu riječ, ništa više.
Inače, uvijek mi je drago pročitati kad me optužuješ za "neznanje" i "jadnu argumentaciju" jer već svi znamo da je takva prljava defenzivnost s tvoje strane najviše prisutna kad te se stjera u kut s argumentima protiv kojih ne možeš.
2014-04-17
ima i te kako, ali preteško je pogledati linkove koje sam ti stavio (i aganoru) jer ponavljaš njegove bedastoćehenok wrote:Bran_Do wrote:henok wrote:
navedi onda barem jedan eksperiment koji će ukazati da od jedne vrste nastaje druga vrsta
Ovo je potpuno deplasirano pitanje, jer prema evoluciji vrste ne nastaju nekim "događajem", već se radi o milijunima godina adaptacije i promjena. A prilagodbe okolišu su odavno utvrđene kod pojedinih vrsta. I kad dovoljno dugo dvije skupine iz iste vrste žive odvojeno, svaka će se promijeniti u različitim smjerovima, sve dok s vremenom ne budu do te mjere različite da se može govoriti o "različitim vrstama".
drugim riječima - nema dokaza,
usput, svatko tko je imalo upućen u znanost,
Michael1 wrote:
Kako bi bilo, vasa visosti, sa "kambrijskom eksplozijom zivota"?
To uopće nije argument, dragi. Osim u glavama kreacionista koji pate od općeg nedostatka objektivnosti u razmatranju dokaza i zaključivanju.
2014-04-17
Bran_Do wrote:Michael1 wrote:Svi znanstveni nalazi, adekvatno interpretirani govore protiv teorije o evoluciji.
dokaz ne može postojati, jer da postoji onda to više ne bi bila vjera u Stvoritelja,
međutim, zdrav razum upućuje na Stvoritelja i na stvaranje,
(drugi zakon termodinamike ustvari nije ništa novo, metafizika-zdrav razum
je odavno utvrdila da samo po sebi ne može od nečeg manje savršenog nastati savršenije)
međutim, vi ne samo što izdajete zdrav razum,
nego svoju lažnu vjeru u evoluciju proglašavate dokazanom teorijom
a niti jedan dokaz o evoluciji nemate
krivo je dakle ako kreacionisti vele da imaju dokaze,
kao što je i krivo što evolucionisti tvrde da oni imaju dokaze,
jedno i drugo je stvar vjere, ali duboko suprostavljene vjere,
prvi vjeruju u smisao, drugi u besmisao
henok- Posts : 172
2014-04-23
Napiši što je to "principijelni kreacionizam" i ja ću ti ga oboriti - "ko od šale"Michael1 wrote:
Sumnjam da bi ti mogao oboriti principijelni kreacionizam, posebno bi me zanimalo, na koji bi nacin to ucinio?
VOILA!
henok wrote:usput, svatko tko je imalo upućen u znanost,
Iz ovoga je razvidno tvoje nepoznavanje Drugog zakona termodinamike.
Naravno da u svakom zatvorenom sustavu od reda nastaje sve veći nered i povećava se entropija.
Ali Zemlja nije zatvoren sustav, odnosno postoji nešto što se zove Sunce. Jesi čuo za to? to ti je ono veliko žuto, tamo gore...
2014-04-17
oldie wrote:Napiši što je to "principijelni kreacionizam" i ja ću ti ga oboriti - "ko od šale"Michael1 wrote:
VOILA!
Naravno, ti si dio "Trimurtija", nema sale.
Bez Boga ne mozes nista racionalno objasniti, to je principijelni kreacionizam.
2014-04-23
henok wrote:međutim, vi ne samo što izdajete zdrav razum,
Ako se kod kreacionista "zdrav razum" temelji na zaključivanju kao što je ovo tvoje s "kaosom i neredom", onda bi trebali napraviti upgrade zdravog razuma i uzeti knjigu u ruke kako bi shvatili neke osnovne stvari iz fizike.
2014-04-17
henok wrote:Bran_Do wrote:Michael1 wrote:Svi znanstveni nalazi, adekvatno interpretirani govore protiv teorije o evoluciji.
dokaz ne može postojati, jer da postoji onda to više ne bi bila vjera u Stvoritelja,
međutim, zdrav razum upućuje na Stvoritelja i na stvaranje,
(drugi zakon termodinamike ustvari nije ništa novo, metafizika-zdrav razum
je odavno utvrdila da samo po sebi ne može od nečeg manje savršenog nastati savršenije)
međutim, vi ne samo što izdajete zdrav razum,
a niti jedan dokaz o evoluciji nemate
krivo je dakle ako kreacionisti vele da imaju dokaze,
kao što je i krivo što evolucionisti tvrde da oni imaju dokaze,
jedno i drugo je stvar vjere, ali duboko suprostavljene vjere,
prvi vjeruju u smisao, drugi u besmisao
Henok, svi mi znamo da je nase "znanje" bazirano na vjeri, odnosno, mi vjerujemo, a ne znamo.
Zato su argumenti logicnog dokazivanja, dokazi za tu vrstu vjerovanja.
Tu nema nikakvih nesporazuma.
2014-04-23
Michael1 wrote:Naravno, ti si dio "Trimurtija", nema sale.
Bez Boga ne mozes nista racionalno objasniti, to je principijelni kreacionizam.
A na čemu temeljiš "principijelni kreacionizam" osim na spomenutoj paroli? Gdje su bilo kakvi dokazi koji bi podupirali takvu tvrdnju?
Ili opet brkaš egzaktnu znanost sa filozofijom i metafizikom pa radiš onaj standardni bućkuriš?
2014-04-17
Bran_Do wrote:henok wrote:međutim, vi ne samo što izdajete zdrav razum,
Ako se kod kreacionista "zdrav razum" temelji na zaključivanju kao što je ovo tvoje s "kaosom i neredom", onda bi trebali napraviti upgrade zdravog razuma i uzeti knjigu u ruke kako bi shvatili neke osnovne stvari iz fizike.
Kao na primjer, Koje stvari?
2014-04-23
Michael1 wrote:
Henok, svi mi znamo da je nase "znanje" bazirano na vjeri, odnosno, mi vjerujemo, a ne znamo.
Zato su argumenti logicnog dokazivanja, dokazi za tu vrstu vjerovanja.
Tu nema nikakvih nesporazuma.
Drugim riječima, vrijede dvostruki standardi jer za evoluciju zahtijevate dokaze, dok za svoj kreacionizam dozvoljavate da je dovoljna vjera?
LOL
2014-04-17
Page 3 of 50 • 1, 2, 3, 4 ... 26 ... 50
Similar topics
» Evolucija ili Kreacija
» UN - evolucija svijesti
» Zemlja je ipak centar svijeta, a kreacija univerzuma, jedino ispravno ucenje............
» Evolucija jede svoju djecu
» Kent Hovind: 'Evolucija je najgluplja religija u povijesti!
» UN - evolucija svijesti
» Zemlja je ipak centar svijeta, a kreacija univerzuma, jedino ispravno ucenje............
» Evolucija jede svoju djecu
» Kent Hovind: 'Evolucija je najgluplja religija u povijesti!
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 3 of 50