Split: Kronika jedne propasti
Page 9 of 10
Page 9 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Split: Kronika jedne propasti
rashodi za zaposlene 250 milijuna kunaPinochet wrote:
evo pa gledaj..
rashodi za zaposlene 250 milijuna kuna
naknader troškova zaposlenih 13milijuna kuna
rashodi za materijal i energiju 54milijuna kuna
ostali troškovi 14milijuna kuna..
to ti je već....
330milijuna kuna..
i pazi ovo,,,
rashodi za usluge 200milijuna kuna.. KOJI JE TO KURAC???? zna li netko što podrazumjeva ovo rashodi za usluge, a spada u stakvu materijalni rashodi koji su vezani za zaposlene u banovini???
mogao bi realni trošak plaća grada splita biti 330 milijuna kuna +++++ koja stotina milijuna nevidljivih :D
najveći trošak grada splita su zaposleni pardon uhljebi.. recimo izgradnja zapadne obale 80milijuna kuna, rješavanje prometnog kolapsa grada splita 150milijuna kuna, - svi ovi troškovi se mogu razbiti u par godina, pa ti ispadne još manje, dok plaće sišu možda 400milijuna čak i više kuna.. 40-50% prihoda
pa kolko je zaposlenih i kolika im e bruto placa
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
mene više brine ovo "rashoid za usluge 200milijuna kuna".. a spada u stavku materijalnih rashoda koji su vezani za zaposlene.. pokušat ću proučiti detalje šta je to..
Guest- Guest
ma sve je to uzaludPinochet wrote:mene više brine ovo "rashoid za usluge 200milijuna kuna".. a spada u stavku materijalnih rashoda koji su vezani za zaposlene.. pokušat ću proučiti detalje šta je to..
imaju oni pokrice sigurno
samo je najvjerojatnije lazno
to su fine cifre, provjerit cu ako mi ne bude mrsko (a jest mi mrsko) kako to stoji ovdje di sam ja
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
a provjerit ću i ja, baš me zanima koliko % proračuna troše na plaćeprckov wrote:ma sve je to uzaludPinochet wrote:mene više brine ovo "rashoid za usluge 200milijuna kuna".. a spada u stavku materijalnih rashoda koji su vezani za zaposlene.. pokušat ću proučiti detalje šta je to..
imaju oni pokrice sigurno
samo je najvjerojatnije lazno
to su fine cifre, provjerit cu ako mi ne bude mrsko (a jest mi mrsko) kako to stoji ovdje di sam ja
Guest- Guest
Pinochet wrote:a istina ljeti , (najgore je subotom kada je smjena turista ) su gadne gužve.. split ima sjeban problem, da se sve nalazi u centru.. u centru je centar grada (:D) , trajektna luka, željeznički i autobusni kolodovor pa i administracija.
recimo u dubrovniku, je centar grada na jednom kraju grada, a trajektna luka i autobusni kolodovr na totalno drugom djelu grada.. zato je dubrovnik prohodan ljeti i za najveće gužve, a split nije..
a opet nije sve tako crno.. najgore je ujutro ljeti, a subotom je sranje na kvadrat.. međutim već popodne, i navečer možeš čak se i besplatno parkirati u blizini centra ljeti.. turisti koji dolaze u split ne voze auta, pa je OK, kažem vam, ljeti - navečer kada sve vrvi od turista, bez problema se dođe autom do centra i nađe besplatni parking
dubrovnik je ljeti od grada do gruža i lapada prohodan jedino pješke :D al dobro
može se autom doć do centra, znam jer sam bio dolje , ali naravno nemozes nać parking, 10€sat :Dmarcellus wrote:Pinochet wrote:a istina ljeti , (najgore je subotom kada je smjena turista ) su gadne gužve.. split ima sjeban problem, da se sve nalazi u centru.. u centru je centar grada (:D) , trajektna luka, željeznički i autobusni kolodovor pa i administracija.
recimo u dubrovniku, je centar grada na jednom kraju grada, a trajektna luka i autobusni kolodovr na totalno drugom djelu grada.. zato je dubrovnik prohodan ljeti i za najveće gužve, a split nije..
a opet nije sve tako crno.. najgore je ujutro ljeti, a subotom je sranje na kvadrat.. međutim već popodne, i navečer možeš čak se i besplatno parkirati u blizini centra ljeti.. turisti koji dolaze u split ne voze auta, pa je OK, kažem vam, ljeti - navečer kada sve vrvi od turista, bez problema se dođe autom do centra i nađe besplatni parking
dubrovnik je ljeti od grada do gruža i lapada prohodan jedino pješke :D al dobro
prohodan je uspoređujući sa splitom u subotu ujutro. ali nema parkinga nigdje tek na rubu grada.
u splitu, recimo ljeto navečer, ako poželiš izać, sve puno turista, ali zanimljivo možeš nać parking oko centra i to besplatno
Guest- Guest
Pinochet wrote:debotoijusto wrote:aben wrote:ne, ne i ne,debotoijusto wrote:aben wrote:i da, split je uvk smrdi ko kolura,
nisi mogo rivon projti bez gasmaske od sumpora, u kenjari su svi pisali i srali, peskarija i pazar teski ciganluk jos uvika.
edukacija kazne kazne edukacija , ne nuzno tim redosljedom
ni prometalo ne bi smjelo biti na toj povrsini
privatizacija, privatizacija, privatizacija
zoc je mall of split tako cist? zoc jo namo morin viditi svoj odraz na tlohu?
privatizira bi komad zida od zlatnih vrata i bokunic betona za limenog ljubimca ? sto je sljedece , netko kupi bosancku ulicu i naplacuje prolaz i reket stanarima ??
pa aben je djelomično u pravu. debelotijesto, ne znam zašto imaš nostalgiju, pa jel se ti sjećaš našto je izgledala recimo kenjara, varoš, tamo 90tih ili 80tih.. odrastao si tu u blizini..
pa ne zove se kenjara bezveze kenjara.. ja sam tamo počeo izlaziti početkom 2000tih, ono sve puno šprica, razbijenih flaša jure, svi pasi se srali tamo, pišali ljudi, smeće se bacalo.. sada tamo restorani, i apartamani, čisto kao apoteka.
isto je i sa većinom centra splita, ne znam šta ovaj kuka.. sve je to smrdilo i raspadalo se, jer naravno socijalizam je zakurac, nikoga nije briga za ništa, a sada je radi turizma, ljudi su uložili pare, sredili, sve čisto kao apoteka .-..ali eto imaš gužvu ljeti sve puno furešta.. fale ljudima vremena kada nije bilo gužve, ali sve smrdilo na govna, pišalinu, herion i jeftinu bocu vina jure
grad je vidno napredovao to ne sporim i nije mi fokus ove teme , meni
govorim o tkz. odrzivom razvoju , prije je sve smrdilo a sad samo smetliste voda i infrastruktura od MIS-a , s kolegom @abenom o apsurdnosti njegove vizije privatizacije svega bez uloge drzave kao korektora
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
debotoijusto wrote:Pinochet wrote:debotoijusto wrote:aben wrote:ne, ne i ne,debotoijusto wrote:
edukacija kazne kazne edukacija , ne nuzno tim redosljedom
ni prometalo ne bi smjelo biti na toj povrsini
privatizacija, privatizacija, privatizacija
zoc je mall of split tako cist? zoc jo namo morin viditi svoj odraz na tlohu?
privatizira bi komad zida od zlatnih vrata i bokunic betona za limenog ljubimca ? sto je sljedece , netko kupi bosancku ulicu i naplacuje prolaz i reket stanarima ??
pa aben je djelomično u pravu. debelotijesto, ne znam zašto imaš nostalgiju, pa jel se ti sjećaš našto je izgledala recimo kenjara, varoš, tamo 90tih ili 80tih.. odrastao si tu u blizini..
pa ne zove se kenjara bezveze kenjara.. ja sam tamo počeo izlaziti početkom 2000tih, ono sve puno šprica, razbijenih flaša jure, svi pasi se srali tamo, pišali ljudi, smeće se bacalo.. sada tamo restorani, i apartamani, čisto kao apoteka.
isto je i sa većinom centra splita, ne znam šta ovaj kuka.. sve je to smrdilo i raspadalo se, jer naravno socijalizam je zakurac, nikoga nije briga za ništa, a sada je radi turizma, ljudi su uložili pare, sredili, sve čisto kao apoteka .-..ali eto imaš gužvu ljeti sve puno furešta.. fale ljudima vremena kada nije bilo gužve, ali sve smrdilo na govna, pišalinu, herion i jeftinu bocu vina jure
grad je vidno napredovao to ne sporim i nije mi fokus ove teme , meni
govorim o tkz. odrzivom razvoju , prije je sve smrdilo a sad samo smetliste voda i infrastruktura od MIS-a , s kolegom @abenom o apsurdnosti njegove vizije privatizacije svega bez uloge drzave kao korektora
pa eto imaš državu(odnosno lokalnu državu) koja upravlja smetlištem i vodom i infrastrukturom, i nisu kuuuurca napravili zadnjih 30godina.
sa druge strane imaš obične građane, tkz privatni sektor, koji su vlastitim investiranjem i ulaganjem od centra splita koji je bilo leglo narkomana, urušenih kuća i ucrvalih stanova, i popišanih kaleta , napravili jebačku turističku oazu, iman ja rodbinu u centru grada, od varoša do palače, znam da su one raspale stare dalmatinske kuće koje nisu imali niti wc ili šuplje krovove, pretvorili u luksuzne apartmane iz unutra a iz vanka je ostavljen dalmatinski kamen itd..
sa druge strane, država je opet zakazala, navodim primjer grada splita, svake godine se stotine milijuna kuća troši na tkz uhljebe, a nemogu recimo skupiti par milijuna kuna i kupiti pročišćivać vode, ili par desetaka milijuna i srediti smeće, cestu itd.. dok sami građani, občni hrvati od vlaja do fetivih, kada bi se dohvatili radi svoga interesa, tip top su sredili centar, da pri tome ništa nije uništeno, nego dapače sačuvano, čak i puno bolje.. jer da nije turizma, sve bi to propadalo pomalo
Guest- Guest
na kraju ona seljačina kerum, koji je investirao 80milijuna kn u zapadnu obalu, napravio jebački posao, ..
jer tih 80milijuna kuna da nije tamo uloženo, vlaji bi natrpali ionako stotinjak svojih rodijaka u kancelarije , koji bi lovu prožderali i popili.. ovako imamo zapadnu obalu.. čak i nesretnik opara(jbt da moran pohvaliti KradeZeovca) nije loš, počeo je graditi parking mjesta po kvartovima van centra(fala kurcu da se netko to sjetio nakon 30godina), poravna je žnjan, sada je tamo lijep jebodrom, najbolje bi bilo da nitko ne gradi nikakve kafiće niti ništa.. građanima ostane lijepa plaža gdje neće ovi iz kafića govna ispuštati 20metara od obale..
mislim, ako je tko zakaza onda i jest to država, građani Hrvati su sposobni , i kada je vlastiti interes u pitanju, tamo gdje se jučer pišalo i sralo i razbijala boca jure i bacala šprica, sada je to čisto kao apoteka jer Roko ima svoj hostel a Ivan ima svoj đuz bar... pa im je u interesu svima da je sve tip-top sređeno
jer tih 80milijuna kuna da nije tamo uloženo, vlaji bi natrpali ionako stotinjak svojih rodijaka u kancelarije , koji bi lovu prožderali i popili.. ovako imamo zapadnu obalu.. čak i nesretnik opara(jbt da moran pohvaliti KradeZeovca) nije loš, počeo je graditi parking mjesta po kvartovima van centra(fala kurcu da se netko to sjetio nakon 30godina), poravna je žnjan, sada je tamo lijep jebodrom, najbolje bi bilo da nitko ne gradi nikakve kafiće niti ništa.. građanima ostane lijepa plaža gdje neće ovi iz kafića govna ispuštati 20metara od obale..
mislim, ako je tko zakaza onda i jest to država, građani Hrvati su sposobni , i kada je vlastiti interes u pitanju, tamo gdje se jučer pišalo i sralo i razbijala boca jure i bacala šprica, sada je to čisto kao apoteka jer Roko ima svoj hostel a Ivan ima svoj đuz bar... pa im je u interesu svima da je sve tip-top sređeno
Guest- Guest
Pinochet wrote:mene više brine ovo "rashoid za usluge 200milijuna kuna".. a spada u stavku materijalnih rashoda koji su vezani za zaposlene.. pokušat ću proučiti detalje šta je to..
normalna stavka , tjekom godine ti trebaju mnoge usluge , od ciscenja nakon dodjele nagrade samom sebi do odvjetnika za brojne nemarne ili gore namjerne zajebe , inace dobra stavka za izvuc neku kintu , naravno legalno
2014-04-12
da pomislio sam da je to nešto tako.. dio usluga je koristan , dio se mazne na žderačinu itd.. baš me zanima bili javno mogao dobiti cijeli troškovnik, da točno vidim tu stavku od 200milijuna kuna kako se potrošila..debotoijusto wrote:Pinochet wrote:mene više brine ovo "rashoid za usluge 200milijuna kuna".. a spada u stavku materijalnih rashoda koji su vezani za zaposlene.. pokušat ću proučiti detalje šta je to..
normalna stavka , tjekom godine ti trebaju mnoge usluge , od ciscenja nakon dodjele nagrade samom sebi do odvjetnika za brojne nemarne ili gore namjerne zajebe , inace dobra stavka za izvuc neku kintu , naravno legalno
+330milijuna kuna na plaće, a prihodi grada od poreza je oko 900milijuna kn..
inače slični omjeri su i sa zagrebom , zato i zagreb kurca nije napravio.. bandić je tjekom 15ak godina vlasti na raspolaganju imao 20milijardi € love, mogao je izgraditi zagrebačku koloniju na marsu, a šta je zagreb dobio u tih 15ak godina? fontante i šta još?
opet , većina što je i napredovala u ZGu je zahvaljujući samim zagrebčanima
Guest- Guest
Pinochet wrote:na kraju ona seljačina kerum, koji je investirao 80milijuna kn u zapadnu obalu, napravio jebački posao, ..
uzeo je lovu od sanacije karepovca
koja ironija
2014-04-12
debotoijusto wrote:Pinochet wrote:na kraju ona seljačina kerum, koji je investirao 80milijuna kn u zapadnu obalu, napravio jebački posao, ..
koja ironija
ta sanacija karepovca se spominje od kada znam za sebe.. ono od kada sam počeo čitati slobodnu kao klinac krajem 90tih.
usput rekao sam ti, split ima para ko blata, banovina 1995 imala 70zaposlenih sada ih ima +500, na plaće godišnje ide 330milijuna kuna.. para se ima ko blata.. da on to nije potrošio na zapadnu obalu, vjeruj mi, imao bi 100injak novih vlaja natrpanih u kancelarije, karepovac pare nebi vidio... evo sada se sanira karepovac, zanimljivo nisam vidio natječaje za zapošljavanje za Split, očito je broj uhljeba došao do svoga vrhunca, Opara više ne trpa uhljebe nove, valjda sada se nešto krenulo u investirati.. nije čak toliko loš , vjerojatno Opara je puno bolji gradonačelnik nego Bandić a da ne govorim neki osječki Glavaš ili onaj riječki prasac
Guest- Guest
split je puno čišći i uredniji..Gnječ wrote:Split vs Napoli stara jezgra
ja sam radio u turističkom sektoru, zapadni turisti se čude kako je dalmacija poprilično uredna(barem centar gradova i prvih bliži kvartovi) kažu da smo puno čišći i uredniji od italije.. talijani imaju problem sa smećem
Guest- Guest
Pinochet wrote:debotoijusto wrote:Pinochet wrote:na kraju ona seljačina kerum, koji je investirao 80milijuna kn u zapadnu obalu, napravio jebački posao, ..
koja ironija
ta sanacija karepovca se spominje od kada znam za sebe.. ono od kada sam počeo čitati slobodnu kao klinac krajem 90tih.
usput rekao sam ti, split ima para ko blata, banovina 1995 imala 70zaposlenih sada ih ima +500, na plaće godišnje ide 330milijuna kuna.. para se ima ko blata.. da on to nije potrošio na zapadnu obalu, vjeruj mi, imao bi 100injak novih vlaja natrpanih u kancelarije, karepovac pare nebi vidio... evo sada se sanira karepovac, zanimljivo nisam vidio natječaje za zapošljavanje za Split, očito je broj uhljeba došao do svoga vrhunca, Opara više ne trpa uhljebe nove, valjda sada se nešto krenulo u investirati.. nije čak toliko loš , vjerojatno Opara je puno bolji gradonačelnik nego Bandić a da ne govorim neki osječki Glavaš ili onaj riječki prasac
sve 5 kuzin sta govoris o tako nekako bi i bilo , nitko ne voli sanaciju smetlista , dugo traje kosta i ne nosi politicke bodove no moram konstatirat da potrosio novac pod stavkom karepovac
bandic dobro vodi grad , ceste zakrpane javni prijevoz solidan smece voda plin usluge....dostupno i solidno jedino problem sto 2x skuplje kosta imam jos neke probleme oko bandica no nije tema
2014-04-12
Pinochet wrote:split je puno čišći i uredniji..Gnječ wrote:Split vs Napoli stara jezgra
ja sam radio u turističkom sektoru, zapadni turisti se čude kako je dalmacija poprilično uredna(barem centar gradova i prvih bliži kvartovi) kažu da smo puno čišći i uredniji od italije.. talijani imaju problem sa smećem
neznam onda zašto zilion turista dolazi u taj šporki Napoli ? ljudi vole šporkicu i škovace oronule fasade na zgradama i tako to. turisti vole vidjet i fotkat jato klinaca kako na ulici igra balotu...
nikada ne bih stanovao u Splitu ali zato u Napoli bih odmah sada jer mi taj žamor ljudi i ŽIVOTA odgovara. vi ste ili pokušavate od Splita napraviti neki surogat nečega što je protuprirodno i nije u duhu tog mediteranskog grada. uglavnom grad duhova grad bez duše. ali čist u pičku materinu jer eto vi rvati vidjeli na pleyboju da je tako u Las Vegasu.
Guest- Guest
Pinochet wrote:split je puno čišći i uredniji..Gnječ wrote:Split vs Napoli stara jezgra
Ciganluk, naši gradovi su uredniji i bolji od talijanskih. Čak i po Istri, kad pogledam npr. Umag il Poreč, šiptarija, talijančići....zlaratija i kič.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
epikur37 wrote:Pinochet wrote:split je puno čišći i uredniji..Gnječ wrote:Split vs Napoli stara jezgra
Ciganluk, naši gradovi su uredniji i bolji od talijanskih. Čak i po Istri, kad pogledam npr. Umag il Poreč, šiptarija, talijančići....zlaratija i kič.
ti nešto imaš za pričat do prije rata si srao u poljskom weceu ćenifi na gnojnici tvoje ustaške majevice ubosni. ti si se s ratom tebi je rat donio blagostanje i sad si daješ pravo meni docirati? ma mrš bosansko rvacko đubre dođi u Istru zagnojit ćemo te u neku njivu.
Guest- Guest
:D realno i stari splićani su isto srali u vanjski poljski wc, dovoljno ti je bilo vidjeti većinu tih starih splitskih kuća oronulih i raspadnutih prije turističkih booma
Guest- Guest
Page 9 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» crna kronika, split
» Domoljubni HDZov čardak ubica, pušten iz zatvora nakon ubojstva dvije osobe(jedne mlade djevojke i jedne starice)
» Plenki usrecio Puljka i Split!.Split ima koncesiju na plazu Znjan
» KRONIKA JEDNOG PORAZA. I PROGONA, ZAŠTO NE REĆ?
» Evo jos jedne
» Domoljubni HDZov čardak ubica, pušten iz zatvora nakon ubojstva dvije osobe(jedne mlade djevojke i jedne starice)
» Plenki usrecio Puljka i Split!.Split ima koncesiju na plazu Znjan
» KRONIKA JEDNOG PORAZA. I PROGONA, ZAŠTO NE REĆ?
» Evo jos jedne
Page 9 of 10