Hercegovanci nas opet sramote...
Page 5 of 10
Page 5 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Hercegovanci nas opet sramote...
Pa zato ova dvojica ne izlaze iz srpskih supkova ovdje na forumu...michaellcmacha wrote:pa to se nemoj ništa čuditi, srbi u hrvatskoj zahtjevaju punu zaposlenost i za sada je stopa zapošljavanja nacionalnih manjina (čitaj srba) u državnu upravu, javne ustanove, jedinice lokalne uprave i samouprave i veća od 50%....govinda wrote:Ne moze, naravno da ne moze. Samo sto ti Hrvati uzmu putovnicu i zabriju u Njemacku ili Austriju, mislim ok,idu ljudi gdje je bolje. One Hrvate koji ostanu u BiH adeze gleda kako da uvali na budzet i javnu upravu a posto je broj radnih mjesta u javnoj administraciji ipak ogranicen onda se krene prica o ugrozenosti Hrvata i zahtjevima da neko ko broji 17 posto stanovnistva ima pravo na 50 posto radnih mjesta..Sabina Spielrein wrote:govinda wrote:Sabina Spielrein wrote:Što mu imaju poklanjati vjekovno hrvatsko?
Ako postoji RS, trebaju postojati i sva tri entiteta.
Ne može se Bosna naseljavati Arapima, a Hrvati biti protjerivani pasivno agresivnim pristupom u svakodnevici, i još se pri tome trpjeti ponašanje kao da je cijeli prostor Erdoganova prčija.
Ne dao Bog rata nikome.
govinda- Posts : 8930
2016-11-17
Obvo
Ja licno nemam odgovor na to pitanje. Ovo stanje nije odrzivo ali nije ni rjesenje ponovno protjerivanje stotina hiljada ljudi, oduzimanje njihove imovine i mozda pokoje ubistvo usput, ono cisto da se ljudi zaplase.Sabina Spielrein wrote:Ti misliš da je ovakva situacija održiva?
Kako zamišljaš BiH, RS u budućnosti?
2016-11-17
Posavina, je li i onajd io koji je u RS? Dakle, Ero,hadje sad pametno odgovori: OK,dobijete treci entitet, i sta onda? Sta sa ostalim narodima koji zive u tom entitetu, kako cete finansirati taj entitet? Kreditima, kao i do sada sto se sve finansira u BiH? Ono, istjeracete sve Bosnjake sa radnih mjesta i umjesto njih zaposliti Hrvate? Ne znam, mozda cete oduzeti i privatnu imovinu, da bi Hrvati imali za plate?Eroo wrote:Nije mislila na cijelu BiH, nedo Bog...ono Do Vrbasa sa sjeverozapada, s juga do Ivan planine i Posavina, to je.govinda wrote:Vjekovno al na kurcu.Sabina Spielrein wrote:Što mu imaju poklanjati vjekovno hrvatsko?
2016-11-17
govinda wrote:Ne moze, naravno da ne moze. Samo sto ti Hrvati uzmu putovnicu i zabriju u Njemacku ili Austriju, mislim ok,idu ljudi gdje je bolje. One Hrvate koji ostanu u BiH adeze gleda kako da uvali na budzet i javnu upravu a posto je broj radnih mjesta u javnoj administraciji ipak ogranicen onda se krene prica o ugrozenosti Hrvata i zahtjevima da neko ko broji 17 posto stanovnistva ima pravo na 50 posto radnih mjesta..Sabina Spielrein wrote:govinda wrote:Sabina Spielrein wrote:Što mu imaju poklanjati vjekovno hrvatsko?
Ne može se Bosna naseljavati Arapima, a Hrvati biti protjerivani pasivno agresivnim pristupom u svakodnevici, i još se pri tome trpjeti ponašanje kao da je cijeli prostor Erdoganova prčija.
Ne dao Bog rata nikome.
Samo trećinu državne uprave i 50% federalne, a ostalo neka bude vaše.
Naravno, sami će te to "ostalo" i financirati.
Ništa od onih pustih agencija i nevladinih udruga Hrvatima ne treba.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Zasto 50 posto federalne? Na osnovu cega? Mislim, vidi se koliki si idiot sa ovim odgovorom.Eroo wrote:govinda wrote:Ne moze, naravno da ne moze. Samo sto ti Hrvati uzmu putovnicu i zabriju u Njemacku ili Austriju, mislim ok,idu ljudi gdje je bolje. One Hrvate koji ostanu u BiH adeze gleda kako da uvali na budzet i javnu upravu a posto je broj radnih mjesta u javnoj administraciji ipak ogranicen onda se krene prica o ugrozenosti Hrvata i zahtjevima da neko ko broji 17 posto stanovnistva ima pravo na 50 posto radnih mjesta..Sabina Spielrein wrote:govinda wrote:Sabina Spielrein wrote:Što mu imaju poklanjati vjekovno hrvatsko?
Ne dao Bog rata nikome.
2016-11-17
govinda wrote:Posavina, je li i onajd io koji je u RS? Dakle, Ero,hadje sad pametno odgovori: OK,dobijete treci entitet, i sta onda? Sta sa ostalim narodima koji zive u tom entitetu, kako cete finansirati taj entitet? Kreditima, kao i do sada sto se sve finansira u BiH? Ono, istjeracete sve Bosnjake sa radnih mjesta i umjesto njih zaposliti Hrvate? Ne znam, mozda cete oduzeti i privatnu imovinu, da bi Hrvati imali za plate?Eroo wrote:Nije mislila na cijelu BiH, nedo Bog...ono Do Vrbasa sa sjeverozapada, s juga do Ivan planine i Posavina, to je.govinda wrote:Vjekovno al na kurcu.Sabina Spielrein wrote:Što mu imaju poklanjati vjekovno hrvatsko?
Sav odgovor ti se krije u boldanom.
Neviđeni bezobrazluk je reći da se slučaj "Sejdić-Finci" ne rješava,
jer bi u tom slučaju i Hrvatima trebalo nešto dati.
To je bila crvena linija, preko koje niste smjeli prijeći. Sve je to poznato i ovima u EU...
Samo nastavite tako, imate moju podršku.
2016-07-22
Zato što je tako u svim federacijama. Ako ti nisu poznate federacije u Europi, imaš kao primjer napr. Libanon.govinda wrote:Zasto 50 posto federalne? Na osnovu cega? Mislim, vidi se koliki si idiot sa ovim odgovorom.Eroo wrote:govinda wrote:Ne moze, naravno da ne moze. Samo sto ti Hrvati uzmu putovnicu i zabriju u Njemacku ili Austriju, mislim ok,idu ljudi gdje je bolje. One Hrvate koji ostanu u BiH adeze gleda kako da uvali na budzet i javnu upravu a posto je broj radnih mjesta u javnoj administraciji ipak ogranicen onda se krene prica o ugrozenosti Hrvata i zahtjevima da neko ko broji 17 posto stanovnistva ima pravo na 50 posto radnih mjesta..Sabina Spielrein wrote:govinda wrote:
Ne dao Bog rata nikome.
Radi se o uskom dijelu upravljanja federacijom, a ostalo je u ingerenciji svake federalne jedinice posebno.
2016-07-22
realno gledano hrvati su u povijesti u više navrata nasjedali na iste grablje kad je u pitanju bilo kakav oblik suradnje sa srbima... šteta od tih "odnosa" za hrvate je višestruka i nemjerljiva i shodno tomu mi nikako da dođemo k pameti ni kao narod u hrvatskoj državi ni kao narod u cjelini (odnos hrvata i srba u b i h). s druge strane vi, ako spadaš u muslimane odnosi se i na tebe, ste tražeći "ponajbolja" riješenja za sebe također išli na štetu hrvatima u B i H, iako vam hrvati nisu neprijatelji, a da ne pričamo o tom da se vaš fizički opstanak na širem teritoriju B i H ima jedino zahvaliti vojnom angažmanu hrvatskih oružanih snaga.govinda wrote:Pa zato ova dvojica ne izlaze iz srpskih supkova ovdje na forumu...michaellcmacha wrote:pa to se nemoj ništa čuditi, srbi u hrvatskoj zahtjevaju punu zaposlenost i za sada je stopa zapošljavanja nacionalnih manjina (čitaj srba) u državnu upravu, javne ustanove, jedinice lokalne uprave i samouprave i veća od 50%....govinda wrote:Ne moze, naravno da ne moze. Samo sto ti Hrvati uzmu putovnicu i zabriju u Njemacku ili Austriju, mislim ok,idu ljudi gdje je bolje. One Hrvate koji ostanu u BiH adeze gleda kako da uvali na budzet i javnu upravu a posto je broj radnih mjesta u javnoj administraciji ipak ogranicen onda se krene prica o ugrozenosti Hrvata i zahtjevima da neko ko broji 17 posto stanovnistva ima pravo na 50 posto radnih mjesta..Sabina Spielrein wrote:govinda wrote:
Ne dao Bog rata nikome.
2015-08-08
Koji mi? Zar si ti tolika budala da vjerujes da ja licno imam nesto sa donosenjem odluka? I nisi mi odgovorio na pitanje: sta bi uradili idan nakon dobijanja treceg entiteta?Eroo wrote:govinda wrote:Posavina, je li i onajd io koji je u RS? Dakle, Ero,hadje sad pametno odgovori: OK,dobijete treci entitet, i sta onda? Sta sa ostalim narodima koji zive u tom entitetu, kako cete finansirati taj entitet? Kreditima, kao i do sada sto se sve finansira u BiH? Ono, istjeracete sve Bosnjake sa radnih mjesta i umjesto njih zaposliti Hrvate? Ne znam, mozda cete oduzeti i privatnu imovinu, da bi Hrvati imali za plate?Eroo wrote:Nije mislila na cijelu BiH, nedo Bog...ono Do Vrbasa sa sjeverozapada, s juga do Ivan planine i Posavina, to je.govinda wrote:Vjekovno al na kurcu.Sabina Spielrein wrote:Što mu imaju poklanjati vjekovno hrvatsko?
To je bila crvena linija, preko koje niste smjeli prijeći. Sve je to poznato i ovima u EU...
2016-11-17
Mislim, kolika je ta mrznja spram nas bosanskih muslimana..vi zapravo sanajte o tome da se Sarajevo, Zenica i Tuzla pretvore u jedan veliki geto, kao Gaza, i da onda vi Hrvati odlucujete koliko ce struje doci u taj geto, koliko hrane, ko moze izaci iz tog geta, ako se ko pobuni onda neko preventivno bombardovanje..i kad vam grune autobomba u Zagrebu onda cete govoriti "eto,imali smo pravo sto smo ih zatvorili u geto, to su sve teroristi"..
2016-11-17
Opet ti o "dobijanju"...govinda wrote:Koji mi? Zar si ti tolika budala da vjerujes da ja licno imam nesto sa donosenjem odluka? I nisi mi odgovorio na pitanje: sta bi uradili idan nakon dobijanja treceg entiteta?Eroo wrote:govinda wrote:Posavina, je li i onajd io koji je u RS? Dakle, Ero,hadje sad pametno odgovori: OK,dobijete treci entitet, i sta onda? Sta sa ostalim narodima koji zive u tom entitetu, kako cete finansirati taj entitet? Kreditima, kao i do sada sto se sve finansira u BiH? Ono, istjeracete sve Bosnjake sa radnih mjesta i umjesto njih zaposliti Hrvate? Ne znam, mozda cete oduzeti i privatnu imovinu, da bi Hrvati imali za plate?Eroo wrote:Nije mislila na cijelu BiH, nedo Bog...ono Do Vrbasa sa sjeverozapada, s juga do Ivan planine i Posavina, to je.govinda wrote:
Vjekovno al na kurcu.
Uništili ste i svaku pomisao na stvaranje građanske države.
Razmisli/te o ovome.
2016-07-22
Odgovori na pitanje.Eroo wrote:Opet ti o "dobijanju"...govinda wrote:Koji mi? Zar si ti tolika budala da vjerujes da ja licno imam nesto sa donosenjem odluka? I nisi mi odgovorio na pitanje: sta bi uradili idan nakon dobijanja treceg entiteta?Eroo wrote:govinda wrote:Posavina, je li i onajd io koji je u RS? Dakle, Ero,hadje sad pametno odgovori: OK,dobijete treci entitet, i sta onda? Sta sa ostalim narodima koji zive u tom entitetu, kako cete finansirati taj entitet? Kreditima, kao i do sada sto se sve finansira u BiH? Ono, istjeracete sve Bosnjake sa radnih mjesta i umjesto njih zaposliti Hrvate? Ne znam, mozda cete oduzeti i privatnu imovinu, da bi Hrvati imali za plate?Eroo wrote:
Nije mislila na cijelu BiH, nedo Bog...ono Do Vrbasa sa sjeverozapada, s juga do Ivan planine i Posavina, to je.
Uništili ste i svaku pomisao na stvaranje građanske države.
Razmisli/te o ovome.
2016-11-17
de..ionako,kao hertzegovci ne bi znakli upravljati drzavom..koji ce im qrc???
Osnovali jedinu Banku,pa se odmah na nju okomili i oćerupali je do zadnjeg novcica...
pošteno&legalno-zaboravi...
Osnovali jedinu Banku,pa se odmah na nju okomili i oćerupali je do zadnjeg novcica...
Guest- Guest
govinda wrote:Mislim, kolika je ta mrznja spram nas bosanskih muslimana..vi zapravo sanajte o tome da se Sarajevo, Zenica i Tuzla pretvore u jedan veliki geto, kao Gaza, i da onda vi Hrvati odlucujete koliko ce struje doci u taj geto, koliko hrane, ko moze izaci iz tog geta, ako se ko pobuni onda neko preventivno bombardovanje..i kad vam grune autobomba u Zagrebu onda cete govoriti "eto,imali smo pravo sto smo ih zatvorili u geto, to su sve teroristi"..
Ima muslimana u HR, nitko ih ne mrzi...Svaku kritiku svodite pod "islamofobiju" i "mržnju spram muslimana".
Pričaš o getu, a jedini koji vam ga je pripremio je bio Alija.
Vremena su se promijenila, još malo pa nam neće trebati ni vozačka, jer će i to biti automatizirano.A vi o getu...
Uostalom, pogledaj tko vam je najveći partner u robnoj razmjeni i bit će ti jasno o kakvim glupostima pričaš.
2016-07-22
bilo je svega, prizanjem. Medjutim sta imamo sad? Tri nacionalne partije koje su se uhljebile i pustile pipke, adeze vjecno vlada prostorom gdje su Hrfvati, evo i SDA je dosla na to medju Bosnjacima, Srbi se jos uvijek lome izmedju SDS i SNSD, Dodik trenutno vodi. I svi pricaju pricu o ugrozenosti, i onda ovi kreteni kao ero i epikur na sve tri strane glasaju za "svoje" lidere i stranke i tako opet Jovo nanovo..a krediti se gomilaju, ko usoije bjezi iz BiH, ovi sto su se uhljebili u javnoj upravi njima dobro i ne zele da se ista promijeni..i daj nam jos i treci entitet, da pozaposljavamo jos ovo sto imamo a i valjda ce Hrvatska da posalje koju kunu...michaellcmacha wrote:
realno gledano hrvati su u povijesti u više navrata nasjedali na iste grablje kad je u pitanju bilo kakav oblik suradnje sa srbima... šteta od tih "odnosa" za hrvate je višestruka i nemjerljiva i shodno tomu mi nikako da dođemo k pameti ni kao narod u hrvatskoj državi ni kao narod u cjelini (odnos hrvata i srba u b i h). s druge strane vi, ako spadaš u muslimane odnosi se i na tebe, ste tražeći "ponajbolja" riješenja za sebe također išli na štetu hrvatima u B i H, iako vam hrvati nisu neprijatelji, a da ne pričamo o tom da se vaš fizički opstanak na širem teritoriju B i H ima jedino zahvaliti vojnom angažmanu hrvatskih oružanih snaga.
2016-11-17
Loše provociraš...Nije ovo nešto što bi te uopće trebalo zanimat.bogomdani wrote:de..ionako,kao hertzegovci ne bi znakli upravljati drzavom..koji ce im qrc???
2016-07-22
ne pricam gluposti nego kazem sto zelis da se desi, bosancino iz Varcar Vakufa..Eroo wrote:govinda wrote:Mislim, kolika je ta mrznja spram nas bosanskih muslimana..vi zapravo sanajte o tome da se Sarajevo, Zenica i Tuzla pretvore u jedan veliki geto, kao Gaza, i da onda vi Hrvati odlucujete koliko ce struje doci u taj geto, koliko hrane, ko moze izaci iz tog geta, ako se ko pobuni onda neko preventivno bombardovanje..i kad vam grune autobomba u Zagrebu onda cete govoriti "eto,imali smo pravo sto smo ih zatvorili u geto, to su sve teroristi"..
Ima muslimana u HR, nitko ih ne mrzi...Svaku kritiku svodite pod "islamofobiju" i "mržnju spram muslimana".
Pričaš o getu, a jedini koji vam ga je pripremio je bio Alija.
Vremena su se promijenila, još malo pa nam neće trebati ni vozačka, jer će i to biti automatizirano.A vi o getu...
Uostalom, pogledaj tko vam je najveći partner u robnoj razmjeni i bit će ti jasno o kakvim glupostima pričaš.
2016-11-17
Pa odgovori najzad na oitanje, kako bi taj treci entitet izgledao?Eroo wrote:Loše provociraš...Nije ovo nešto što bi te uopće trebalo zanimat.bogomdani wrote:de..ionako,kao hertzegovci ne bi znakli upravljati drzavom..koji ce im qrc???
2016-11-17
no,itekako je zanimljivo da sve sto imaobiljezje postenog obicaja i legaliteta,kod vas propada..Eroo wrote:Loše provociraš...Nije ovo nešto što bi te uopće trebalo zanimat.bogomdani wrote:de..ionako,kao hertzegovci ne bi znakli upravljati drzavom..koji ce im qrc???
Ajd dobro,dati vam jedan status gusarskog Entiteta,poa se ćerupajte, i one koji pohode GOSPU 2.1 3D...
Guest- Guest
govinda wrote:bilo je svega, prizanjem. Medjutim sta imamo sad? Tri nacionalne partije koje su se uhljebile i pustile pipke, adeze vjecno vlada prostorom gdje su Hrfvati, evo i SDA je dosla na to medju Bosnjacima, Srbi se jos uvijek lome izmedju SDS i SNSD, Dodik trenutno vodi. I svi pricaju pricu o ugrozenosti, i onda ovi kreteni kao ero i epikur na sve tri strane glasaju za "svoje" lidere i stranke i tako opet Jovo nanovo..a krediti se gomilaju, ko usoije bjezi iz BiH, ovi sto su se uhljebili u javnoj upravi njima dobro i ne zele da se ista promijeni..i daj nam jos i treci entitet, da pozaposljavamo jos ovo sto imamo a i valjda ce Hrvatska da posalje koju kunu...michaellcmacha wrote:
realno gledano hrvati su u povijesti u više navrata nasjedali na iste grablje kad je u pitanju bilo kakav oblik suradnje sa srbima... šteta od tih "odnosa" za hrvate je višestruka i nemjerljiva i shodno tomu mi nikako da dođemo k pameti ni kao narod u hrvatskoj državi ni kao narod u cjelini (odnos hrvata i srba u b i h). s druge strane vi, ako spadaš u muslimane odnosi se i na tebe, ste tražeći "ponajbolja" riješenja za sebe također išli na štetu hrvatima u B i H, iako vam hrvati nisu neprijatelji, a da ne pričamo o tom da se vaš fizički opstanak na širem teritoriju B i H ima jedino zahvaliti vojnom angažmanu hrvatskih oružanih snaga.
Zaustavili ste sve procese koji su vodili k stvaranju otvorenog društva.
Narodi moraju najprije biti slobodni, a tek onda možeš razmišljati o građanskom
društvu u kojem je čovjek na prvom mjestu. Sve ostalo je golo politiziranje,
s figom u džepu...
2016-07-22
Tko kaže da mora uopće bit zaseban entitet?govinda wrote:Pa odgovori najzad na oitanje, kako bi taj treci entitet izgledao?Eroo wrote:Loše provociraš...Nije ovo nešto što bi te uopće trebalo zanimat.bogomdani wrote:de..ionako,kao hertzegovci ne bi znakli upravljati drzavom..koji ce im qrc???
Jebote, na sam izgovor "Treći" odmah skačete na zadnje...
Naziv "Treći" vam je nešto kao "četnik", "ustaša" ili tako nešto.
Moj prijedlog je za BiH - švicarski model kantona.
Zašto vam to ne bi bilo u redu?
Prepišite od njih Ustav, konstituciju, zakone i eto....Kome to smeta i zbog čega?
2016-07-22
Page 5 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» putin moze da bude predsednik opet, opet i opet
» Šatoraši-ekstremisti nas ponovno sramote
» "Ni kraćeg rata, ni veće sramote"
» Bajdenove komunjare se sramote u istočnom Mediteranu
» RUSSIA TODAY opet kmeči protiv Trumpa i opet na strani muslimanskih imigranata
» Šatoraši-ekstremisti nas ponovno sramote
» "Ni kraćeg rata, ni veće sramote"
» Bajdenove komunjare se sramote u istočnom Mediteranu
» RUSSIA TODAY opet kmeči protiv Trumpa i opet na strani muslimanskih imigranata
Page 5 of 10