Hercegovanci nas opet sramote...
Page 6 of 10
Page 6 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Hercegovanci nas opet sramote...
Tko kaže da mora uopće bit zaseban entitet?govinda wrote:Pa odgovori najzad na oitanje, kako bi taj treci entitet izgledao?Eroo wrote:Loše provociraš...Nije ovo nešto što bi te uopće trebalo zanimat.bogomdani wrote:de..ionako,kao hertzegovci ne bi znakli upravljati drzavom..koji ce im qrc???
Osnovali jedinu Banku,pa se odmah na nju okomili i oćerupali je do zadnjeg novcica...
pošteno&legalno-zaboravi...
Jebote, na sam izgovor "Treći" odmah skačete na zadnje...
Naziv "Treći" vam je nešto kao "četnik", "ustaša" ili tako nešto.
Moj prijedlog je za BiH - švicarski model kantona.
Zašto vam to ne bi bilo u redu?
Prepišite od njih Ustav, konstituciju, zakone i eto....Kome to smeta i zbog čega?
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Švicarski model, Bosančero. Šta tome fali?govinda wrote:ne pricam gluposti nego kazem sto zelis da se desi, bosancino iz Varcar Vakufa..Eroo wrote:govinda wrote:Mislim, kolika je ta mrznja spram nas bosanskih muslimana..vi zapravo sanajte o tome da se Sarajevo, Zenica i Tuzla pretvore u jedan veliki geto, kao Gaza, i da onda vi Hrvati odlucujete koliko ce struje doci u taj geto, koliko hrane, ko moze izaci iz tog geta, ako se ko pobuni onda neko preventivno bombardovanje..i kad vam grune autobomba u Zagrebu onda cete govoriti "eto,imali smo pravo sto smo ih zatvorili u geto, to su sve teroristi"..
Ima muslimana u HR, nitko ih ne mrzi...Svaku kritiku svodite pod "islamofobiju" i "mržnju spram muslimana".
Pričaš o getu, a jedini koji vam ga je pripremio je bio Alija.
Vremena su se promijenila, još malo pa nam neće trebati ni vozačka, jer će i to biti automatizirano.A vi o getu...
Uostalom, pogledaj tko vam je najveći partner u robnoj razmjeni i bit će ti jasno o kakvim glupostima pričaš.
Ako ti se više sviđa federacija tipa Belgija, može i to.
Izaberite nešto od toga, zaboga, šta se mučite više...
2016-07-22
Smeta Dodiku i tebi..i ja sam za svicarski model, samo u Svicarskoj ne postoje Nijemci, Italijani, Francuzi, nego samo Svicarci..Pristajes da budes Bosanac, ne vise Hrvat? I dogovori na pitanje: sta ja, licno, kao moguci stanovnik tog treceg entiteta mogu ocekivati?Eroo wrote:Tko kaže da mora uopće bit zaseban entitet?govinda wrote:Pa odgovori najzad na oitanje, kako bi taj treci entitet izgledao?Eroo wrote:Loše provociraš...Nije ovo nešto što bi te uopće trebalo zanimat.bogomdani wrote:de..ionako,kao hertzegovci ne bi znakli upravljati drzavom..koji ce im qrc???
Osnovali jedinu Banku,pa se odmah na nju okomili i oćerupali je do zadnjeg novcica...
Prepišite od njih Ustav, konstituciju, zakone i eto....Kome to smeta i zbog čega?
2016-11-17
Moj zet je švicarski Njemac, ....majketissove...govinda wrote:Smeta Dodiku i tebi..i ja sam za svicarski model, samo u Svicarskoj ne postoje Nijemci, Italijani, Francuzi, nego samo Svicarci..Pristajes da budes Bosanac, ne vise Hrvat? I dogovori na pitanje: sta ja, licno, kao moguci stanovnik tog treceg entiteta mogu ocekivati?Eroo wrote:Tko kaže da mora uopće bit zaseban entitet?govinda wrote:Pa odgovori najzad na oitanje, kako bi taj treci entitet izgledao?Eroo wrote:Loše provociraš...Nije ovo nešto što bi te uopće trebalo zanimat.bogomdani wrote:de..ionako,kao hertzegovci ne bi znakli upravljati drzavom..koji ce im qrc???
2016-07-22
On je u politcikom smislu Svicarac. Ne sanja o pripojenju Svicarske Njemackoj, za sebe kaze da je Svicarac koji govori njemackim jezikom, ne zeli da otme neki dio drugog kantona za svoj kanton, radi i placa poreze Svicarskoj...i nosi svicarski pasos i sluzi svicarsku vojsku...Eroo wrote:Moj zet je švicarski Njemac, ....majketissove...govinda wrote:Smeta Dodiku i tebi..i ja sam za svicarski model, samo u Svicarskoj ne postoje Nijemci, Italijani, Francuzi, nego samo Svicarci..Pristajes da budes Bosanac, ne vise Hrvat? I dogovori na pitanje: sta ja, licno, kao moguci stanovnik tog treceg entiteta mogu ocekivati?Eroo wrote:Tko kaže da mora uopće bit zaseban entitet?govinda wrote:Pa odgovori najzad na oitanje, kako bi taj treci entitet izgledao?Eroo wrote:
Loše provociraš...Nije ovo nešto što bi te uopće trebalo zanimat.
govinda- Posts : 8930
2016-11-17
govinda wrote:Smeta Dodiku i tebi..i ja sam za svicarski model, samo u Svicarskoj ne postoje Nijemci, Italijani, Francuzi, nego samo Svicarci..Pristajes da budes Bosanac, ne vise Hrvat? I dogovori na pitanje: sta ja, licno, kao moguci stanovnik tog treceg entiteta mogu ocekivati?Eroo wrote:Tko kaže da mora uopće bit zaseban entitet?govinda wrote:Pa odgovori najzad na oitanje, kako bi taj treci entitet izgledao?Eroo wrote:Loše provociraš...Nije ovo nešto što bi te uopće trebalo zanimat.bogomdani wrote:de..ionako,kao hertzegovci ne bi znakli upravljati drzavom..koji ce im qrc???
Ako smo kod švicarskog modela onda i nema Trećeg.
Imaju kantoni(popriličan broj njih) , a sve ostalo možeš pronaći u švicarskom Ustavu.
2016-07-22
dobro, bosanski jezik sluzbeni, diskriminacija na osnovu nacionalne pripadnosti zabranjena, gradjanski uredjena zemlja, sekularna, bez uticaja crkve i vjere na politikku..ja sam za, samo kad ja to kazem onda ti to nazivas majorizacijom Hrvata i velikobosnjackim projektom...Eroo wrote:govinda wrote:Smeta Dodiku i tebi..i ja sam za svicarski model, samo u Svicarskoj ne postoje Nijemci, Italijani, Francuzi, nego samo Svicarci..Pristajes da budes Bosanac, ne vise Hrvat? I dogovori na pitanje: sta ja, licno, kao moguci stanovnik tog treceg entiteta mogu ocekivati?Eroo wrote:Tko kaže da mora uopće bit zaseban entitet?govinda wrote:Pa odgovori najzad na oitanje, kako bi taj treci entitet izgledao?Eroo wrote:
Loše provociraš...Nije ovo nešto što bi te uopće trebalo zanimat.
Imaju kantoni(popriličan broj njih) , a sve ostalo možeš pronaći u švicarskom Ustavu.
2016-11-17
200 godina su ratovali da su došli do modela koji danas imaju.govinda wrote:On je u politcikom smislu Svicarac. Ne sanja o pripojenju Svicarske Njemackoj, za sebe kaze da je Svicarac koji govori njemackim jezikom, ne zeli da otme neki dio drugog kantona za svoj kanton, radi i placa poreze Svicarskoj...i nosi svicarski pasos i sluzi svicarsku vojsku...Eroo wrote:Moj zet je švicarski Njemac, ....majketissove...govinda wrote:Smeta Dodiku i tebi..i ja sam za svicarski model, samo u Svicarskoj ne postoje Nijemci, Italijani, Francuzi, nego samo Svicarci..Pristajes da budes Bosanac, ne vise Hrvat? I dogovori na pitanje: sta ja, licno, kao moguci stanovnik tog treceg entiteta mogu ocekivati?Eroo wrote:Tko kaže da mora uopće bit zaseban entitet?govinda wrote:
Pa odgovori najzad na oitanje, kako bi taj treci entitet izgledao?
Nemaju više međunacionalnog trvenja i svađa. Svi brinu da je Švicarska napredna,
jer to znači napredak i kantona. S ostalim se ne opterećiju, jer nema potrebe za tim.
2016-07-22
Oni da, tebi kad se kaze da treba da se brines za napredak BiH dobijes pjenu na usta..daklem, ne seri.Eroo wrote:200 godina su ratovali da su došli do modela koji danas imaju.govinda wrote:
On je u politcikom smislu Svicarac. Ne sanja o pripojenju Svicarske Njemackoj, za sebe kaze da je Svicarac koji govori njemackim jezikom, ne zeli da otme neki dio drugog kantona za svoj kanton, radi i placa poreze Svicarskoj...i nosi svicarski pasos i sluzi svicarsku vojsku...
Nemaju više međunacionalnog trvenja i svađa. Svi brinu da je Švicarska napredna,
jer to znači napredak i kantona. S ostalim se ne opterećiju, jer nema potrebe za tim.
2016-11-17
Kako sad "bosanski" službeni? Nema ni Švicarska švicarski jezik. To ne postoji...govinda wrote:dobro, bosanski jezik sluzbeni, diskriminacija na osnovu nacionalne pripadnosti zabranjena, gradjanski uredjena zemlja, sekularna, bez uticaja crkve i vjere na politikku..ja sam za, samo kad ja to kazem onda ti to nazivas majorizacijom Hrvata i velikobosnjackim projektom...Eroo wrote:govinda wrote:Smeta Dodiku i tebi..i ja sam za svicarski model, samo u Svicarskoj ne postoje Nijemci, Italijani, Francuzi, nego samo Svicarci..Pristajes da budes Bosanac, ne vise Hrvat? I dogovori na pitanje: sta ja, licno, kao moguci stanovnik tog treceg entiteta mogu ocekivati?Eroo wrote:Tko kaže da mora uopće bit zaseban entitet?govinda wrote:
Pa odgovori najzad na oitanje, kako bi taj treci entitet izgledao?
Sve ostalo što te muči se prepusti kantonima, snaći će se oni i bez sufliranja sa strane.
Švicarska nije slučajno uređena i napredna zemlja.
2016-07-22
govinda wrote:Oni da, tebi kad se kaze da treba da se brines za napredak BiH dobijes pjenu na usta..daklem, ne seri.Eroo wrote:200 godina su ratovali da su došli do modela koji danas imaju.govinda wrote:
On je u politcikom smislu Svicarac. Ne sanja o pripojenju Svicarske Njemackoj, za sebe kaze da je Svicarac koji govori njemackim jezikom, ne zeli da otme neki dio drugog kantona za svoj kanton, radi i placa poreze Svicarskoj...i nosi svicarski pasos i sluzi svicarsku vojsku...
Čovječe Božji, vama se je red stvari pobrkao u glavi.Poredajte ih po vrsti i step by step rješavajte...
Višenacionalna držva tek izašla iz rata i sad bi odmah htio imati građansku državu. Ne ide to tako.
Uostalom u to ste se već mogli uvjeriti i sami. Imate gore stanje nego na početku 90.-ih.
2016-07-22
PS:
Samo još nešto, pa odoh s teme.
Zna se dogodit da se BiH uredi upravo po švicarskom modelu...
Ili će raspasti.
Samo još nešto, pa odoh s teme.
Zna se dogodit da se BiH uredi upravo po švicarskom modelu...
Ili će raspasti.
Unao sam da seres o Svicarskoj. Sanajs ba da nas potrpas u vozove i otperjas negdje, ako se ko bude bunio Jasenovac ce ponovo da radi. Mislim, ero ustaso, ne vjerujem ti ni kad mi kazes da je sad dan.Eroo wrote:Kako sad "bosanski" službeni? Nema ni Švicarska švicarski jezik. To ne postoji...govinda wrote:dobro, bosanski jezik sluzbeni, diskriminacija na osnovu nacionalne pripadnosti zabranjena, gradjanski uredjena zemlja, sekularna, bez uticaja crkve i vjere na politikku..ja sam za, samo kad ja to kazem onda ti to nazivas majorizacijom Hrvata i velikobosnjackim projektom...Eroo wrote:govinda wrote:Smeta Dodiku i tebi..i ja sam za svicarski model, samo u Svicarskoj ne postoje Nijemci, Italijani, Francuzi, nego samo Svicarci..Pristajes da budes Bosanac, ne vise Hrvat? I dogovori na pitanje: sta ja, licno, kao moguci stanovnik tog treceg entiteta mogu ocekivati?Eroo wrote:
Tko kaže da mora uopće bit zaseban entitet?
Sve ostalo što te muči se prepusti kantonima, snaći će se oni i bez sufliranja sa strane.
2016-11-17
govinda wrote:Unao sam da seres o Svicarskoj. Sanajs ba da nas potrpas u vozove i otperjas negdje, ako se ko bude bunio Jasenovac ce ponovo da radi. Mislim, ero ustaso, ne vjerujem ti ni kad mi kazes da je sad dan.Eroo wrote:Kako sad "bosanski" službeni? Nema ni Švicarska švicarski jezik. To ne postoji...govinda wrote:dobro, bosanski jezik sluzbeni, diskriminacija na osnovu nacionalne pripadnosti zabranjena, gradjanski uredjena zemlja, sekularna, bez uticaja crkve i vjere na politikku..ja sam za, samo kad ja to kazem onda ti to nazivas majorizacijom Hrvata i velikobosnjackim projektom...Eroo wrote:govinda wrote:
Smeta Dodiku i tebi..i ja sam za svicarski model, samo u Svicarskoj ne postoje Nijemci, Italijani, Francuzi, nego samo Svicarci..Pristajes da budes Bosanac, ne vise Hrvat? I dogovori na pitanje: sta ja, licno, kao moguci stanovnik tog treceg entiteta mogu ocekivati?
Jebiga, onda šuti i trpi...Svoju djecu sam hrani i ne šalji ih amo, jer vas ima već i prikoviše.
2016-07-22
Eto tebe cu da pitam za dozvolu...dosta je ba bilo o ovome, znamo se, nismo djeca...Eroo wrote:
Jebiga, onda šuti i trpi...Svoju djecu sam hrani i ne šalji ih amo, jer vas ima već i prikoviše.
2016-11-17
govinda wrote:Eto tebe cu da pitam za dozvolu...dosta je ba bilo o ovome, znamo se, nismo djeca...Eroo wrote:
Gospođa mi kaHvu ispekla i sad meračim...ne smetaj....hja...
2016-07-22
govinda wrote:Unao sam da seres o Svicarskoj. Sanajs ba da nas potrpas u vozove i otperjas negdje, ako se ko bude bunio Jasenovac ce ponovo da radi. Mislim, ero ustaso, ne vjerujem ti ni kad mi kazes da je sad dan.Eroo wrote:Kako sad "bosanski" službeni? Nema ni Švicarska švicarski jezik. To ne postoji...govinda wrote:dobro, bosanski jezik sluzbeni, diskriminacija na osnovu nacionalne pripadnosti zabranjena, gradjanski uredjena zemlja, sekularna, bez uticaja crkve i vjere na politikku..ja sam za, samo kad ja to kazem onda ti to nazivas majorizacijom Hrvata i velikobosnjackim projektom...Eroo wrote:govinda wrote:
Smeta Dodiku i tebi..i ja sam za svicarski model, samo u Svicarskoj ne postoje Nijemci, Italijani, Francuzi, nego samo Svicarci..Pristajes da budes Bosanac, ne vise Hrvat? I dogovori na pitanje: sta ja, licno, kao moguci stanovnik tog treceg entiteta mogu ocekivati?
Pa ne postoji, o čemu ti??
Službeni jezik njemački, francuski, talijanski i retoromanski
Sabina Spielrein- Posts : 1040
2016-02-22
tocno!Sabina Spielrein wrote:govinda wrote:Unao sam da seres o Svicarskoj. Sanajs ba da nas potrpas u vozove i otperjas negdje, ako se ko bude bunio Jasenovac ce ponovo da radi. Mislim, ero ustaso, ne vjerujem ti ni kad mi kazes da je sad dan.Eroo wrote:Kako sad "bosanski" službeni? Nema ni Švicarska švicarski jezik. To ne postoji...govinda wrote:dobro, bosanski jezik sluzbeni, diskriminacija na osnovu nacionalne pripadnosti zabranjena, gradjanski uredjena zemlja, sekularna, bez uticaja crkve i vjere na politikku..ja sam za, samo kad ja to kazem onda ti to nazivas majorizacijom Hrvata i velikobosnjackim projektom...Eroo wrote:
Dobar je i primjer Belgije.
2014-04-12
tko si ti?....Sabina Spielrein wrote:govinda wrote:Unao sam da seres o Svicarskoj. Sanajs ba da nas potrpas u vozove i otperjas negdje, ako se ko bude bunio Jasenovac ce ponovo da radi. Mislim, ero ustaso, ne vjerujem ti ni kad mi kazes da je sad dan.Eroo wrote:Kako sad "bosanski" službeni? Nema ni Švicarska švicarski jezik. To ne postoji...govinda wrote:dobro, bosanski jezik sluzbeni, diskriminacija na osnovu nacionalne pripadnosti zabranjena, gradjanski uredjena zemlja, sekularna, bez uticaja crkve i vjere na politikku..ja sam za, samo kad ja to kazem onda ti to nazivas majorizacijom Hrvata i velikobosnjackim projektom...Eroo wrote:
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Švica...administrativna podjela na kantone. I sve klapa...Kažu BiH leopardova koža...puno je homogenija od Švice.
2016-07-22
Turčin razvaljujedijagram wrote:Medjugorci rasturaju.
Svaka cast.
Guest- Guest
Page 6 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» putin moze da bude predsednik opet, opet i opet
» Šatoraši-ekstremisti nas ponovno sramote
» "Ni kraćeg rata, ni veće sramote"
» Bajdenove komunjare se sramote u istočnom Mediteranu
» RUSSIA TODAY opet kmeči protiv Trumpa i opet na strani muslimanskih imigranata
» Šatoraši-ekstremisti nas ponovno sramote
» "Ni kraćeg rata, ni veće sramote"
» Bajdenove komunjare se sramote u istočnom Mediteranu
» RUSSIA TODAY opet kmeči protiv Trumpa i opet na strani muslimanskih imigranata
Page 6 of 10