Hercegovanci nas opet sramote...
Page 9 of 10
Page 9 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Hercegovanci nas opet sramote...
puj puj je bilo...profešurica a ??..napredan neki bijo??...
Guest- Guest
hm....imam prilike podosta slusati bosanski dijalekt i hercegovacki pa i rijeci cak i u vlastitoj familiji..ne vidim neke suste razlike između hrvata,bosnjaka i srba iz bh-a..jednostavno skoro isti jezik sa nekim manjim nijansama..a dijalekt je isti...ne kuzim kako mogu istim jezikom govoriti primjerice hrvat međimurac ili onaj sa otoka ili hrvat iz bosne,hercegovine...totalno drugaciji govor...ili jezik..vrijedi i za srbe npr...gdje su slicnosti govora srbina iz banja luke i trebinja sa jezikom srbina iz vranja ili negotina..ali definitivno 99% slicnsti jezika i dijalekta je onog hrvata iz mostara sa bosnjakom ili srbinom iz mostara i obrnuto..Eroo wrote:Službeni za Bošnjake, za Hrvate hrvatski i za Srbe srpski.govinda wrote:kako nemas nista, eno si gore napisao "Kako sad bosanski sluzbeni? De, Ero, ne seri kvake svega ti...da te ne zanima ne bi ni reagovao niti bi pjena pocela da ti izbija na usta cim se spomene bosanski jezik. Dakle, sikter more.Eroo wrote:Ne umišljaj si, ne zanima ni Srbe ni Hrvate kako ćete zvati jezik kojim govorite.govinda wrote:Yehudi wrote:
Bilo nam je, doduše, u početku malo smiješno ono "bosanski", ali poslije crnogorskog i nije više.
Jezik se obično naziva po narodu, pa nam je čudno da ga niste nazvali "bošnjački"...No, u svakom slučaju
imate pravo na vlastiti izbor.
Je li sad nešto jasnije?
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
vuksadinare wrote:hm....imam prilike podosta slusati bosanski dijalekt i hercegovacki pa i rijeci cak i u vlastitoj familiji..ne vidim neke suste razlike između hrvata,bosnjaka i srba iz bh-a..jednostavno skoro isti jezik sa nekim manjim nijansama..a dijalekt je isti...ne kuzim kako mogu istim jezikom govoriti primjerice hrvat međimurac ili onaj sa otoka ili hrvat iz bosne,hercegovine...totalno drugaciji govor...ili jezik..vrijedi i za srbe npr...gdje su slicnosti govora srbina iz banja luke i trebinja sa jezikom srbina iz vranja ili negotina..ali definitivno 99% slicnsti jezika i dijalekta je onog hrvata iz mostara sa bosnjakom ili srbinom iz mostara i obrnuto..Eroo wrote:Službeni za Bošnjake, za Hrvate hrvatski i za Srbe srpski.govinda wrote:kako nemas nista, eno si gore napisao "Kako sad bosanski sluzbeni? De, Ero, ne seri kvake svega ti...da te ne zanima ne bi ni reagovao niti bi pjena pocela da ti izbija na usta cim se spomene bosanski jezik. Dakle, sikter more.Eroo wrote:Ne umišljaj si, ne zanima ni Srbe ni Hrvate kako ćete zvati jezik kojim govorite.govinda wrote:
Bilo nam je, doduše, u početku malo smiješno ono "bosanski", ali poslije crnogorskog i nije više.
Jezik se obično naziva po narodu, pa nam je čudno da ga niste nazvali "bošnjački"...No, u svakom slučaju
Je li sad nešto jasnije?
vucino ti svakako govoriš bošnjačkim :) siogurno i zavijaš malo :D
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
ja govorim hrvatskim samo za tebe ne znam...no znas da govorim istinu ti ej poreci...epikur37 wrote:vuksadinare wrote:hm....imam prilike podosta slusati bosanski dijalekt i hercegovacki pa i rijeci cak i u vlastitoj familiji..ne vidim neke suste razlike između hrvata,bosnjaka i srba iz bh-a..jednostavno skoro isti jezik sa nekim manjim nijansama..a dijalekt je isti...ne kuzim kako mogu istim jezikom govoriti primjerice hrvat međimurac ili onaj sa otoka ili hrvat iz bosne,hercegovine...totalno drugaciji govor...ili jezik..vrijedi i za srbe npr...gdje su slicnosti govora srbina iz banja luke i trebinja sa jezikom srbina iz vranja ili negotina..ali definitivno 99% slicnsti jezika i dijalekta je onog hrvata iz mostara sa bosnjakom ili srbinom iz mostara i obrnuto..Eroo wrote:Službeni za Bošnjake, za Hrvate hrvatski i za Srbe srpski.govinda wrote:kako nemas nista, eno si gore napisao "Kako sad bosanski sluzbeni? De, Ero, ne seri kvake svega ti...da te ne zanima ne bi ni reagovao niti bi pjena pocela da ti izbija na usta cim se spomene bosanski jezik. Dakle, sikter more.Eroo wrote:
Ne umišljaj si, ne zanima ni Srbe ni Hrvate kako ćete zvati jezik kojim govorite.
Je li sad nešto jasnije?
vucino ti svakako govoriš bošnjačkim :) siogurno i zavijaš malo :D
2015-09-08
epikure kuzis li ti sto govori onaj zagorec iz bednje i kuzis li onog npr bosnjaka iz travnika,mostara?....kga ces prije razumjeti?
2015-09-08
vuksadinare wrote:epikure kuzis li ti sto govori onaj zagorec iz bednje i kuzis li onog npr bosnjaka iz travnika,mostara?....kga ces prije razumjeti?
ipak mene najbolje kapira )
od svih stranca )
Guest- Guest
bas tebe 'obozava'...pizzon wrote:vuksadinare wrote:epikure kuzis li ti sto govori onaj zagorec iz bednje i kuzis li onog npr bosnjaka iz travnika,mostara?....kga ces prije razumjeti?
ipak mene najbolje kapira )
od svih stranca )
2015-09-08
Potaracali nas Argentinci. Znači ništa od promjene erinog avatara.
nakon 2-0 za cilica..vec je vrtio ili vrtjeli janjca na sredini terena..tipicno za nas...i za ove prostore...jednom prilikom je tomislav ivic rekao.'bolje da mi ej na polovremenu 0-0 nego 3-0 za moju momcad..bar znam da ce i drugo poluvrijeme gristi'provocator wrote:Potaracali nas Argentinci. Znači ništa od promjene erinog avatara.
2015-09-08
..i ivanisevic ej jednom rekao ako su se mecevi igrali na 3 dobijena seta..'mrzim kad vodim 2-0 onda mi stane glava'
2015-09-08
jasambrend wrote:Antifama danas baš ne ide...;)
Ajd reci hop
Pa skoci :npg:
cuj ovog, veli sluzbeni jezik bosanski a nigdje ne pomenu hrvatski ni srpski a onda drugima prebacuje da I'm smeta naziv bosanski I prebacuje nacionalizam. Ajd da to nije vec I uredeno I dogovoreno u BiH, to je svakako jedan of sluzbenih jezika I tu primjedbe sa nijedne strane nema. To je vec odradeno ali nekako u glavama ovih ufol gradana to odjednom zatitra pred ocima, I izvuku iz rukava kao problem kad treba da prihvate da I ostali narodi u BiH trebaju imat ista prava. On se postavlja kao da on nesto daje sto je njegovo drugima koji nesto prose. Uz to veli da nije isilovac niti alijin mali, pa jebote kakvi su tek ti koji jesu. Veli ako se kantonizira bosna vi cete se otcijepit a ne smeta mu ovako kad se politicka bosnjacka garniture izivljava nad hrvatima BiH. Valjda u svojoj umjerenosti misli da ce to mirno da traje do kraja vremena, I da je to optimalno rjesenje, da eto, ne bi on jadan najebo na nekakav nacin. Bolje da drugi najebu. Opcija da niko ne najebe mu ne pada na pamet jer eto on je umjeren. Dakle skupio seljak svoja seljacka muda I doso hrvatima moralizirat a istovremeno mu politicari seru po istom tom narodu . Uz to je jos I pametan. I ajd ti sad ne zajebavaj budalu, ja moram jebigagovinda wrote:dobro, bosanski jezik sluzbeni, diskriminacija na osnovu nacionalne pripadnosti zabranjena, gradjanski uredjena zemlja, sekularna, bez uticaja crkve i vjere na politikku..ja sam za, samo kad ja to kazem onda ti to nazivas majorizacijom Hrvata i velikobosnjackim projektom...Eroo wrote:govinda wrote:Smeta Dodiku i tebi..i ja sam za svicarski model, samo u Svicarskoj ne postoje Nijemci, Italijani, Francuzi, nego samo Svicarci..Pristajes da budes Bosanac, ne vise Hrvat? I dogovori na pitanje: sta ja, licno, kao moguci stanovnik tog treceg entiteta mogu ocekivati?Eroo wrote:Tko kaže da mora uopće bit zaseban entitet?govinda wrote:
Pa odgovori najzad na oitanje, kako bi taj treci entitet izgledao?
Jebote, na sam izgovor "Treći" odmah skačete na zadnje...
Naziv "Treći" vam je nešto kao "četnik", "ustaša" ili tako nešto.
Moj prijedlog je za BiH - švicarski model kantona.
Zašto vam to ne bi bilo u redu?
Prepišite od njih Ustav, konstituciju, zakone i eto....Kome to smeta i zbog čega?
Ako smo kod švicarskog modela onda i nema Trećeg.
Imaju kantoni(popriličan broj njih) , a sve ostalo možeš pronaći u švicarskom Ustavu.
Covjek prosto ne zna sa koje strane bi vakim budalama poceo objasnjavat kolko su glupi
2014-04-19
A krvi ti irudove... Od kada si tu na forumu ovoliko toga sve skupa nisi napisao! Ma bravo druže prcko! Bit će od tebe nešto.prckov wrote:
cuj ovog, veli sluzbeni jezik bosanski a nigdje ne pomenu hrvatski ni srpski a onda drugima prebacuje da I'm smeta naziv bosanski I prebacuje nacionalizam. Ajd da to nije vec I uredeno I dogovoreno u BiH, to je svakako jedan of sluzbenih jezika I tu primjedbe sa nijedne strane nema. To je vec odradeno ali nekako u glavama ovih ufol gradana to odjednom zatitra pred ocima, I izvuku iz rukava kao problem kad treba da prihvate da I ostali narodi u BiH trebaju imat ista prava. On se postavlja kao da on nesto daje sto je njegovo drugima koji nesto prose. Uz to veli da nije isilovac niti alijin mali, pa jebote kakvi su tek ti koji jesu. Veli ako se kantonizira bosna vi cete se otcijepit a ne smeta mu ovako kad se politicka bosnjacka garniture izivljava nad hrvatima BiH. Valjda u svojoj umjerenosti misli da ce to mirno da traje do kraja vremena, I da je to optimalno rjesenje, da eto, ne bi on jadan najebo na nekakav nacin. Bolje da drugi najebu. Opcija da niko ne najebe mu ne pada na pamet jer eto on je umjeren. Dakle skupio seljak svoja seljacka muda I doso hrvatima moralizirat a istovremeno mu politicari seru po istom tom narodu . Uz to je jos I pametan. I ajd ti sad ne zajebavaj budalu, ja moram jebiga
Covjek prosto ne zna sa koje strane bi vakim budalama poceo objasnjavat kolko su glupi
provo druze, I ti spadas u budale koje ja moram zajebavatprovocator wrote:A krvi ti irudove... Od kada si tu na forumu ovoliko toga sve skupa nisi napisao! Ma bravo druže prcko! Bit će od tebe nešto.prckov wrote:
cuj ovog, veli sluzbeni jezik bosanski a nigdje ne pomenu hrvatski ni srpski a onda drugima prebacuje da I'm smeta naziv bosanski I prebacuje nacionalizam. Ajd da to nije vec I uredeno I dogovoreno u BiH, to je svakako jedan of sluzbenih jezika I tu primjedbe sa nijedne strane nema. To je vec odradeno ali nekako u glavama ovih ufol gradana to odjednom zatitra pred ocima, I izvuku iz rukava kao problem kad treba da prihvate da I ostali narodi u BiH trebaju imat ista prava. On se postavlja kao da on nesto daje sto je njegovo drugima koji nesto prose. Uz to veli da nije isilovac niti alijin mali, pa jebote kakvi su tek ti koji jesu. Veli ako se kantonizira bosna vi cete se otcijepit a ne smeta mu ovako kad se politicka bosnjacka garniture izivljava nad hrvatima BiH. Valjda u svojoj umjerenosti misli da ce to mirno da traje do kraja vremena, I da je to optimalno rjesenje, da eto, ne bi on jadan najebo na nekakav nacin. Bolje da drugi najebu. Opcija da niko ne najebe mu ne pada na pamet jer eto on je umjeren. Dakle skupio seljak svoja seljacka muda I doso hrvatima moralizirat a istovremeno mu politicari seru po istom tom narodu . Uz to je jos I pametan. I ajd ti sad ne zajebavaj budalu, ja moram jebiga
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
provocator-
2015-08-11
j.jkasic, srpska teniserka iz l.a.
da vam je ona bila, mozda bi pobedili !?
Guest- Guest
ako i ne bi pobedili barem bi je pošteno izyebali.
ovo što kaže provo jer je davis kup natjecanje muških ekipa...pizzon wrote:
j.jkasic, srpska teniserka iz l.a.
da vam je ona bila, mozda bi pobedili !?
uživa na odmoru u Meksiku sa svojim izabranikom, Beograđaninom Vujom Jovićem, bivšim košarkašem, a danas preduzetnikom.
strasno, ko vreteno je !
Guest- Guest
Nish posebno,pizzone..malo trupasta..:D
2014-04-12
Page 9 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» putin moze da bude predsednik opet, opet i opet
» Šatoraši-ekstremisti nas ponovno sramote
» "Ni kraćeg rata, ni veće sramote"
» Bajdenove komunjare se sramote u istočnom Mediteranu
» RUSSIA TODAY opet kmeči protiv Trumpa i opet na strani muslimanskih imigranata
» Šatoraši-ekstremisti nas ponovno sramote
» "Ni kraćeg rata, ni veće sramote"
» Bajdenove komunjare se sramote u istočnom Mediteranu
» RUSSIA TODAY opet kmeči protiv Trumpa i opet na strani muslimanskih imigranata
Page 9 of 10