snajperist pise abjuz
Page 6 of 10
Page 6 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: snajperist pise abjuz
Svele druker, taj bi Anu Frank predao okupacionim vlastima ne bi niti našiljila olovku, a ne pisala dnevnik...kic wrote:http://ex-iskon.forumcroatian.com/t7210-90-zidova-nema-nikakve-veze-sa-bliskim-istokom
constant abuse a person jewish nationality on this topic,on other promotion of nazi and ustasa..
Kermit- Posts : 26479
2014-04-17
ima li ikakvih dokaza da su svele i eva židovi, ne zvuče baš ko židi, uostalom sve stare zagrebačke židvoske familije koje znam su mrzile komunizam i tita (većinom im je zaplijenio zemlju, želj. pruge, hotele, tvornice...)
Jel to nas inzinjer i snajperist?
Onaj koji iz glocka na 25m pogodi covjeka?
Onaj koji iz glocka na 25m pogodi covjeka?
2014-12-30
Ne svi npr. Moša Pijademarcellus wrote:ima li ikakvih dokaza da su svele i eva židovi, ne zvuče baš ko židi, uostalom sve stare zagrebačke židvoske familije koje znam su mrzile komunizam i tita (većinom im je zaplijenio zemlju, želj. pruge, hotele, tvornice...)
Kermit-
2014-04-17
Recimo medije, Bodo Hombach.Yehudi wrote:Regoč wrote:Za drugo u redu, možeš reći da su gluposti, ali ovo stoji, najkrupniji kapitalisti su Židovi.RayMabus wrote:trpanje arapa u NJemačku ...........njemačkim kapitalstima treba radne snage , Merkeliča ih pozowe ......kriwi su Židowi.
Šta ono drže u Njemačkoj?
Ili opet pričamo onako napamet?
:^^^^^^^asilovski wrote:Svele druker, taj bi Anu Frank predao okupacionim vlastima ne bi niti našiljila olovku, a ne pisala dnevnik...kic wrote:http://ex-iskon.forumcroatian.com/t7210-90-zidova-nema-nikakve-veze-sa-bliskim-istokom
constant abuse a person jewish nationality on this topic,on other promotion of nazi and ustasa..
asilovski wrote:Svele druker, taj bi Anu Frank predao okupacionim vlastima ne bi niti našiljila olovku, a ne pisala dnevnik...kic wrote:http://ex-iskon.forumcroatian.com/t7210-90-zidova-nema-nikakve-veze-sa-bliskim-istokom
gargamel0101- Posts : 3558
2015-07-23
Regoč-
2015-08-21
Sveki sad jebe najljepše Švabice, ležeći na novčanicama od 150 Eura..
Guest- Guest
I ja bih se složio.kic wrote::^^^^^^^asilovski wrote:Svele druker, taj bi Anu Frank predao okupacionim vlastima ne bi niti našiljila olovku, a ne pisala dnevnik...kic wrote:http://ex-iskon.forumcroatian.com/t7210-90-zidova-nema-nikakve-veze-sa-bliskim-istokom
Guest- Guest
Starhemberg wrote:I opet taj užasan engleski, dakle ostavio je svoj potpis.
Dramatično loše. :D Ambiciozno drukanje na tarzan inglišu :D
Guest- Guest
Totenkopf wrote:yehudi je meni osobno izrazito simpatičan lik, iako zastupamo dijametralno suprotne pozicije, te se ne sjećam da smo ikada izmijenili ružne poruke.....
jednostavno znam da je, kada je to bilo napotrebnije, bio na pravoj strani, i sve drugo mi nije bitno, a i prepiske između njega i ere su legendarne.....
meni je jehudi ok, ali meni je jedinom ovdje svetac draži, radi komentara o jebačini i vrhunskih slika istočno europskih kuraba
Guest- Guest
kofein wrote:Sveki sad jebe najljepše Švabice, ležeći na novčanicama od 150 Eura..
Sabina Spielrein- Posts : 1040
2016-02-22
Ja ništa nisam shwatio ...tko koga , gdje , zašto , kada ?!?!kic wrote:http://ex-iskon.forumcroatian.com/t7210-90-zidova-nema-nikakve-veze-sa-bliskim-istokom
konstantno zlostavljanje osoba židovske nacionalnosti na ovu temu, na drugoj promociji nacist i ustaška vlast ..
Uglawnom izgleda da i bolje da nisam.
Kad smo weč kod owe teme ustaše su bile u Italiji a ne u Njemačkoj na sprotskim pripremama prije ww2.
Njihow politički program nema ništa sa Židowima. To je HItlerow politički program koji se prowodio isto ko i u nedičewoj Srbiji i drugdje gdje je nazi čizma ugazila.
Čak mi se čini da i dosta owih šta sebe naziwa ustašama uopče to ne zna , ne kuži ili neče da skuži da to nije njihow politički program niti je ikad bio.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Hitler napadne JUgoslawiju , uđe u Zg podijeli tu neku NDHa na dwa dijela , njegow je gornji i tu upada Zg ( glawni grad te umjetne tworewine ) i tu dowede ekipu iz Italije a ne iz Njemačke.
Oni s njime nemaju weze do tada i kako je HItler tu ugazio onda je bilo gdje i drugdje tj to židowsko pitanje a ne da owi su imali taj program ili da je bio dio njihowog ( ustaškog ) političkog programa.
Tko kaže da je taj LAŽE.
Oni s njime nemaju weze do tada i kako je HItler tu ugazio onda je bilo gdje i drugdje tj to židowsko pitanje a ne da owi su imali taj program ili da je bio dio njihowog ( ustaškog ) političkog programa.
Tko kaže da je taj LAŽE.
2014-04-11
Ustaša - Hrvatska revolucionarna organizacija bila je hrvatska nacionalistička fašistička[1] organizacija.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Usta%C5%A1e
načionalizam i fašizam ( Italija , MUsolini )
Nema načizma :
Nacizam ili nacional-socijalizam je politička ideologija nastala u njemačkoj političkoj partiji NSDAP (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei) i njenom partijskom programu iz 24. februara 1920. Nacizam je bio državna ideologija u Njemačkoj od dolaska NSDAP-a na vlast 1933 do vojnog poraza njemačke vojske 1945 godine, kada je zabranjen u zemlji svog nastanka.
https://bs.wikipedia.org/wiki/Nacizam
https://hr.wikipedia.org/wiki/Usta%C5%A1e
načionalizam i fašizam ( Italija , MUsolini )
Nema načizma :
Nacizam ili nacional-socijalizam je politička ideologija nastala u njemačkoj političkoj partiji NSDAP (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei) i njenom partijskom programu iz 24. februara 1920. Nacizam je bio državna ideologija u Njemačkoj od dolaska NSDAP-a na vlast 1933 do vojnog poraza njemačke vojske 1945 godine, kada je zabranjen u zemlji svog nastanka.
https://bs.wikipedia.org/wiki/Nacizam
2014-04-11
Nacizam i fašizam, sličnosti i razlike
Nacizam je blizak fašizmu i često se poredi sa njim, djelomično i zbog vojno-političke alijanse između fašističke Italije (1923-1943.) i nacističke Njemačke prije i tokom Drugog svjetskog rata. Međutim, te dvije ideologije se razlikuju i trebale bi se posmatrati kao srodne, ali sa dovoljno razlika da bi bile posebni faktori. Jedna od najvažnijih razlika između te dvije ideologije je ta da je italijanski fašizam kao osnovu imao državu na prvom mjestu, dok je kod nacista to bio njemački narod, definiran svojom rasnom dimenzijom. Njemačka, germanska rasa je po njihovom ubjeđenju superiorna drugim rasama i kao takva bi se trebala širiti na štetu ostalih!Najvažnije tačke u nacističkoj politici
Neke od najvažnijih tačaka (od ukupno 25) iz nacističkog partijskog programa iz 1920.:- Lebensraum: Njemačka ima pravo da se teritorijalno širi na štetu drugih država.
- Heim ins Reich: Njemačka ima pravo da uzme sve teritorije sa njemačkim stanovništvom u drugim državama. (Prva tačka u programu)
- Pravo na njemačko državljanstvo imaju samo etnički nijemci; oduzimanje civilnog prava Jevrejima. (Tačka 4.)
- Ukidanje parlamentarne demokratije i uvođenje nordijskog principa vladanja.
- Zaustaviti imigraciju.
- Gleichberechtigung: Poništiti odredbe Versailleskog mira koje idu na štetu Njemačke.
2014-04-11
Povjesničari smatraju da dnevnici djeluju uvjerljivo i da dokazuju kako je Mussolini bio žestoki antisemit, iako je u početku imao uglednih židova u svome fašističkom pokretu i iako njegova rasna politika nije bila ni približno brutalna kao Hitlerova. No, ipak upozoravaju da je potrebno imati zadršku jer se ipak radi o zapisima Mussolinijeve ljubavnice, a ne "ducea" osobno.
Mnogi dijelovi dnevnika su iz ključne 1938. godine, u kojoj je talijanski fašistički režim usvojio rasne zakone i u kojoj je Mussolini "zapečatio" svoje savezništvo s nacističkom Njemačkom.
"Ja sam rasist od 1921. godine. Ne znam kako drugi mogu misliti da kopiram Hitlera. Židovi mi se gade, sve ih moram uništiti", govorio je Mussolini svojoj ljubavnici u listopadu 1938. godine, iako do te godine talijanski fašizam nije u svojim odrednicama imao rasnu diskriminaciju protiv židovske zajednice.
Mnogi su smatrali da je uvođenje rasnih zakona, bliska kopija onih njemačkih, napravljeno zbog utvrđivanja savezništva s Njemačkom.
Iako je s njime potpisao Lateranski ugovor, Mussolini nije imao dobro mišljenje o papi Piju XI. (1922-1939) koji je porast antisemitizma u Italiji smatrao štetnim i čak se spremao napisati encikliku kojom bi je osudio, ali ga je u tome preduhitrila smrt.
"Nikada nije bilo Pape koji je vjeri nanio toliko štete" i činio toliko "nedostojnih stvari, poput izjave da su Talijani slični semitima", prenose se u dnevniku Mussolinijeve ocjene.
Za Hitlera je imao samo lijepe riječi. Nazvao ga je "ljubaznim" i rekao da ga je na konferenciji u Muenchenu 1938. dočekao "suznih očiju". "Hitler je duboko u sebi bio mekušac", dodao je.
U dnevniku, naravno, ima i dosta ljubavnih izljeva prema Clari Pettaci, Mussolinijevoj družici s kojom su ga talijanski partizani uhitili i potom ih zajedno strijeljali 28. travnja 1945. u Milanu.
Pietro Melograni, povjesničar koji je napisao nekoliko knjiga o fašizmu i Drugom svjetskom ratu, izjavio je da dnevnici "vjerno oslikavaju Mussolinijev karakter" i osnažuju njegova antisemitska uvjerenja.
Drugi ugledni povjesničar Giovanni Sabbatucci nije toliko siguran u to. "Iako su zapisi autentični, ne treba zaboraviti da čitamo ono što ljubavnica tvrdi da joj je ljubavnik rekao", izjavio je za Associated Press.
Iako nema sumnje da je Mussolini u svojim kasnijim godinama na vlasti iskazivao antisemitska uvjerenja, veliko je pitanja kada su se ona razvila. Ovi dnevnici tvrde da se to vjerojatnije dogodilo prije nego kasnije, "u što nisam siguran", rekao je Sabbatuci, profesor suvremene povijesti na sveučilištu Sapienza.
http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/svijet/clanak/id/76457/dnevnik-ljubavnice-mussolini-je-bio-veci-mrzitelj-zidova-od-hitlera
Mnogi dijelovi dnevnika su iz ključne 1938. godine, u kojoj je talijanski fašistički režim usvojio rasne zakone i u kojoj je Mussolini "zapečatio" svoje savezništvo s nacističkom Njemačkom.
"Ja sam rasist od 1921. godine. Ne znam kako drugi mogu misliti da kopiram Hitlera. Židovi mi se gade, sve ih moram uništiti", govorio je Mussolini svojoj ljubavnici u listopadu 1938. godine, iako do te godine talijanski fašizam nije u svojim odrednicama imao rasnu diskriminaciju protiv židovske zajednice.
Mnogi su smatrali da je uvođenje rasnih zakona, bliska kopija onih njemačkih, napravljeno zbog utvrđivanja savezništva s Njemačkom.
Iako je s njime potpisao Lateranski ugovor, Mussolini nije imao dobro mišljenje o papi Piju XI. (1922-1939) koji je porast antisemitizma u Italiji smatrao štetnim i čak se spremao napisati encikliku kojom bi je osudio, ali ga je u tome preduhitrila smrt.
"Nikada nije bilo Pape koji je vjeri nanio toliko štete" i činio toliko "nedostojnih stvari, poput izjave da su Talijani slični semitima", prenose se u dnevniku Mussolinijeve ocjene.
Za Hitlera je imao samo lijepe riječi. Nazvao ga je "ljubaznim" i rekao da ga je na konferenciji u Muenchenu 1938. dočekao "suznih očiju". "Hitler je duboko u sebi bio mekušac", dodao je.
U dnevniku, naravno, ima i dosta ljubavnih izljeva prema Clari Pettaci, Mussolinijevoj družici s kojom su ga talijanski partizani uhitili i potom ih zajedno strijeljali 28. travnja 1945. u Milanu.
Pietro Melograni, povjesničar koji je napisao nekoliko knjiga o fašizmu i Drugom svjetskom ratu, izjavio je da dnevnici "vjerno oslikavaju Mussolinijev karakter" i osnažuju njegova antisemitska uvjerenja.
Drugi ugledni povjesničar Giovanni Sabbatucci nije toliko siguran u to. "Iako su zapisi autentični, ne treba zaboraviti da čitamo ono što ljubavnica tvrdi da joj je ljubavnik rekao", izjavio je za Associated Press.
Iako nema sumnje da je Mussolini u svojim kasnijim godinama na vlasti iskazivao antisemitska uvjerenja, veliko je pitanja kada su se ona razvila. Ovi dnevnici tvrde da se to vjerojatnije dogodilo prije nego kasnije, "u što nisam siguran", rekao je Sabbatuci, profesor suvremene povijesti na sveučilištu Sapienza.
http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/svijet/clanak/id/76457/dnevnik-ljubavnice-mussolini-je-bio-veci-mrzitelj-zidova-od-hitlera
2014-04-11
2014-04-11
Hitlerov progon Židova bio je neshvatljiv i nerazborit u svim zemljama pod njegovom dominacijom. Vjerovao je da mu Židovi smetaju u njegovoj borbi koju je iznio u svome poznatom djelu "Mein Kampf".
Tražio je odmah popis svih Židova u NDH. Budući da je i Pavelićeva žena bila dijelom židovskog podrijetla, on je osobno bio prijatelj Židovima koje je nastojao spašavati kako se onda moglo i znalo. Brojni Židovi su dobili dozvole da napuste NDH koja je bila pod posebnim pritiscima Hitlera kao novoosnovana država. Jedan dio Židova morao je biti u sabirnim logorima. Tako su Židovi u ratnom sabirnom logoru Jasenovcu, prema tvrdnjama hrvatskog komunističkog prvaka Ante Cilige, koji je prve dvije godine proveo u tom logoru, bili posebno poštovani i postavljani na sve najvažnije radne položaje u logoru Jasenovac koji je bio radni logor mnogih struka i zanimanja. I tek kada je 1943. godine u mjesecu rujnu došao osobno u Hrvatsku njemački ministar Heinrich Himmler bili su deportirani za Poljsku u točnome broju 4.972 Židova iz Jasenovca i drugih logora NDH. Sve drugo za što se optužuje Hrvate su jugokomunističke laži protiv NDH što potvrđuju i imena generala NDH židovskog podrijetla koje su na žalost komunisti likvidirali.
Ovo su imena tih generala NDH: 1. Ing. Hinko Alabanda, 2. Ladislav vitez Aleman, 3. Edgar Angeli, 4. Emanuel Balley, 5. Oton Ćuš, 6. Julio Frez, 7. Josip Kamberger, 8. Ferdinand pl. Halla, 9. Dragutin Heklbich, 10. Gjuro Isser, 11. Oskar Kirchbaum , 12. Rudolf Kraus-Tudić, 13. Rikard Kubin, 14. Josip vitez Metzger, 15. Milan Miesler, 16. dr. Milan pl. Alinstrepner, 17. Julio Resch, 18. Dragutin Rumler, 19 Julio Sach, 20. Julio Simonović, 21. Nikola vitez Steinfel, 22. Ivan Šarenbek, 23. Ivo vitez Šnur, 24. Josip Šolc, 25. Kvintijan Tartarglia, 26. Rudolf Wanner, 27. Mirko vitez Zgaga, 28. Božidar Zorn.
Njih 28 bilo židovskog podrijetla od 131 generala koliko ih je bilo u Hrvatskim oružanim snagama NDH.
http://www.viktimologija.com.hr/index.php/priopcenja/1064-hrvatski-zidovi-generali-hos-a-ndh
Tražio je odmah popis svih Židova u NDH. Budući da je i Pavelićeva žena bila dijelom židovskog podrijetla, on je osobno bio prijatelj Židovima koje je nastojao spašavati kako se onda moglo i znalo. Brojni Židovi su dobili dozvole da napuste NDH koja je bila pod posebnim pritiscima Hitlera kao novoosnovana država. Jedan dio Židova morao je biti u sabirnim logorima. Tako su Židovi u ratnom sabirnom logoru Jasenovcu, prema tvrdnjama hrvatskog komunističkog prvaka Ante Cilige, koji je prve dvije godine proveo u tom logoru, bili posebno poštovani i postavljani na sve najvažnije radne položaje u logoru Jasenovac koji je bio radni logor mnogih struka i zanimanja. I tek kada je 1943. godine u mjesecu rujnu došao osobno u Hrvatsku njemački ministar Heinrich Himmler bili su deportirani za Poljsku u točnome broju 4.972 Židova iz Jasenovca i drugih logora NDH. Sve drugo za što se optužuje Hrvate su jugokomunističke laži protiv NDH što potvrđuju i imena generala NDH židovskog podrijetla koje su na žalost komunisti likvidirali.
Ovo su imena tih generala NDH: 1. Ing. Hinko Alabanda, 2. Ladislav vitez Aleman, 3. Edgar Angeli, 4. Emanuel Balley, 5. Oton Ćuš, 6. Julio Frez, 7. Josip Kamberger, 8. Ferdinand pl. Halla, 9. Dragutin Heklbich, 10. Gjuro Isser, 11. Oskar Kirchbaum , 12. Rudolf Kraus-Tudić, 13. Rikard Kubin, 14. Josip vitez Metzger, 15. Milan Miesler, 16. dr. Milan pl. Alinstrepner, 17. Julio Resch, 18. Dragutin Rumler, 19 Julio Sach, 20. Julio Simonović, 21. Nikola vitez Steinfel, 22. Ivan Šarenbek, 23. Ivo vitez Šnur, 24. Josip Šolc, 25. Kvintijan Tartarglia, 26. Rudolf Wanner, 27. Mirko vitez Zgaga, 28. Božidar Zorn.
Njih 28 bilo židovskog podrijetla od 131 generala koliko ih je bilo u Hrvatskim oružanim snagama NDH.
http://www.viktimologija.com.hr/index.php/priopcenja/1064-hrvatski-zidovi-generali-hos-a-ndh
2014-04-11
Page 6 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» Zutarnji pise da se Plenkiju u HDZ-u crno pise
» VIDEO Snajperist u Francuskoj ustrijelio dvoje ljudi za vrijeme govora predsjednika
» Kakva se tužna priča krije iza video-snimka "Četnički snajperist Sead Duračak"
» šta piše u sporazumu
» zivot pise romane
» VIDEO Snajperist u Francuskoj ustrijelio dvoje ljudi za vrijeme govora predsjednika
» Kakva se tužna priča krije iza video-snimka "Četnički snajperist Sead Duračak"
» šta piše u sporazumu
» zivot pise romane
Page 6 of 10