Kolumna:Iza dućana
Page 7 of 9
Page 7 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Kolumna:Iza dućana
mi smo devedesetih imali poplavu točionica, ljudi bi prodavali vino refužo, tu i tamo bi stavili jedun stol, obično bi sve bilo oblipljeno u belim mesarskim pločicama, scene ko u saw 1
sad toga više nemo, a klijentela isprid butige se isfiltrirala isključivo na narkomane i kronere...
sad toga više nemo, a klijentela isprid butige se isfiltrirala isključivo na narkomane i kronere...
aben- Posts : 35490
2014-04-16
ono di imas crno bilo i opol , memljivoaben wrote:a ča je to vinarija?
a pretece danasnjih pivopija dobivali na case ispred
doneses bocun od kuce a drhtave ruke obavezno isprolivaju isti
jel to jos postoji ?
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
to je točiona,debotoijusto wrote:ono di imas crno bilo i opol , memljivoaben wrote:a ča je to vinarija?
jel to jos postoji ?
u vinariji se proizvodi otrov za točione
al u zd ih više nemo..
2014-04-16
Nekad su postojalo oni Podrumi,ducancici gdje se mogla jeftino pifa i neki sokovi kupiti,bagatela bila..recimo u danasnjoj lovi bi politrenku Ozujskog platio 1.5-2 kune,ako imas bocu..
Guest- Guest
Ovi naši zidićari svako par godina masovno pomru..ond dođu nove generacije..i tak. Prosječni životni vijek zidićara je 60 god odokativno.
frakcija- Posts : 5635
2016-03-09
šibani na buri i kiši do šezdesete, to su medicinska čudafrakcija wrote:Ovi naši zidićari svako par godina masovno pomru..ond dođu nove generacije..i tak. Prosječni životni vijek zidićara je 60 god odokativno.
2014-04-16
U Rijeci su 70-tih i 80-tih bile popularne točione korčulanskog Blata.debotoijusto wrote:ono di imas crno bilo i opol , memljivoaben wrote:a ča je to vinarija?
jel to jos postoji ?
Tu su se okupljali uglavnom penzići,među kojima i moj djed.
I to dva put dnevno. Ujutro od 10 do podne i onda popodne od 7 sati pa do fajronta(oko 22:00).
Tu je bilo zanimljivo slušati priče tih ljudi.
Zimi se pilo u inače tijesnoj prostoriji točione,a ljeti su pili vani u nekoj kao šumici na zidiću prekrivenom kartonima.
Sjećam se i imena penzića:Joso,Joža,Etore,Mario,Rašpica,Fatro,Brančina,Kirac i Vukadin.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
, necu vise
Poslije par casa te su price dobijale neke nove dimenzije. Veljko Bulajic je sigurno tu crpio ideje za scene u svojim filmovima o sad se ispricavam sto spominjem NOB-u, necu vise obecavam.jastreb wrote:U Rijeci su 70-tih i 80-tih bile popularne točione korčulanskog Blata.debotoijusto wrote:ono di imas crno bilo i opol , memljivoaben wrote:a ča je to vinarija?
jel to jos postoji ?
I to dva put dnevno. Ujutro od 10 do podne i onda popodne od 7 sati pa do fajronta(oko 22:00).
Zimi se pilo u inače tijesnoj prostoriji točione,a ljeti su pili vani u nekoj kao šumici na zidiću prekrivenom kartonima.
Sjećam se i imena penzića:Joso,Joža,Etore,Mario,Rašpica,Fatro,Brančina,Kirac i Vukadin.
Last edited by omni on 20/3/2016, 22:15; edited 1 time in total
omni-
2014-04-12
aben wrote:to je točiona,debotoijusto wrote:ono di imas crno bilo i opol , memljivoaben wrote:a ča je to vinarija?
jel to jos postoji ?
al u zd ih više nemo..
da tociona
vino okuplja drugi mentalni sklop ljudi , oni su hendikepirani u svijetu piva i reklamne industrije
mlad si poletan sport i lijepe zene te puno muskog znojavog druzenja , za svakog po nesto
a vino izgnano iz zivota/reklame
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Lijepe zene vole vino....debotoijusto wrote:aben wrote:to je točiona,debotoijusto wrote:ono di imas crno bilo i opol , memljivoaben wrote:a ča je to vinarija?
jel to jos postoji ?
al u zd ih više nemo..
da tociona
vino okuplja drugi mentalni sklop ljudi , oni su hendikepirani u svijetu piva i reklamne industrije
mlad si poletan sport i lijepe zene te puno muskog znojavog druzenja , za svakog po nesto
a vino izgnano iz zivota/reklame
omni-
2014-04-12
omni wrote:Poslije par casa te su price dobijale neke nove dimenzije. Veljko Bulajic je sigurno tu crpio ideje za scene u svojim filmovima o sad se ispricavam sto spominjem NOB-u, necu vise obecavam.jastreb wrote:
U Rijeci su 70-tih i 80-tih bile popularne točione korčulanskog Blata.
Crtice iz života.jastreb wrote:Ako mi admini dozvole,ovdje bih opisivao razgovore koje sam vodio iza trgovine,uz pivicu. Nema linka,ali se tiče aktualnih događaja,koji će mnoge zanimati.
Guest- Guest
Mi smo opet se uglavnom sprdali sa likovima koji su ispijali Ozujsko na brzaka ispred ducana..tu sam vidio i neke rekorde u brzini ispijanja..kasnije su na red dosli IspredDućanski generali..
Guest- Guest
A ona točiona na Relj, ispod nebodera onoga nekako, na kantunu uvučeno od ceste, radi li to?aben wrote:to je točiona,debotoijusto wrote:ono di imas crno bilo i opol , memljivoaben wrote:a ča je to vinarija?
jel to jos postoji ?
al u zd ih više nemo..
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Yehudi wrote:A ona točiona na Relj, ispod nebodera onoga nekako, na kantunu uvučeno od ceste, radi li to?aben wrote:to je točiona,debotoijusto wrote:ono di imas crno bilo i opol , memljivoaben wrote:a ča je to vinarija?
jel to jos postoji ?
al u zd ih više nemo..
Ima na Relji preko puta crvenog križa nije loše, ima na poluotoku kod pijace iločka vinarija svoju točionicu super posluje. Erdutski vinogradi su zatvorili a Blatos korčule traži novi prostor.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
U Zadru sam pio samo u kafićima.
Jedan na samom kraju Kalelarge. Mislim da se zvao Stock i u jednoj kafani na autobusnom kolodvoru ka je delala svu noć.
Jedan na samom kraju Kalelarge. Mislim da se zvao Stock i u jednoj kafani na autobusnom kolodvoru ka je delala svu noć.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Zadar je ok. Tu i tamo ekipa se skupi na po ure na zidić ali nije to moj svijet.
Ako nekoga znam, pa me oslovi, mogu stati 2 min ali zasigurno ne i naginjati bocu na ulici.
Ako nekoga znam, pa me oslovi, mogu stati 2 min ali zasigurno ne i naginjati bocu na ulici.
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
jo mislin da je sve to ugašeno. vjerojatno su ih uhljebi ubili s minimalnim higijenskin uvjetima. nema nikakovih točionica na relji, bar ne onih di siromasi isprid stoju i loču iz plastičnih ćikaric.Yehudi wrote:A ona točiona na Relj, ispod nebodera onoga nekako, na kantunu uvučeno od ceste, radi li to?aben wrote:to je točiona,debotoijusto wrote:ono di imas crno bilo i opol , memljivoaben wrote:a ča je to vinarija?
jel to jos postoji ?
al u zd ih više nemo..
2014-04-16
Page 7 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Ha ha ha diglo bankomat u zrak.... i pola dućana
» kao i gotovo svaki dan posljednjih 10 godina sjedio ispred dućana i pio pivo
» Dujmovic kolumna
» Najbolja kolumna Hodaka