Analiza: Rusija će izgubiti rat
Page 5 of 9
Page 5 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Analiza: Rusija će izgubiti rat
Užas: BRICS dobio zahtjeve za članstvo od 19 zemalja prije summita
(Bloomberg) -- Devetnaest zemalja izrazilo je interes za pridruživanje skupini zemalja BRICS-a dok se priprema za održavanje godišnjeg summita u Južnoj Africi.
Blok tržišta u nastajanju Brazila, Rusije, Indije, Kine i Južne Afrike sastat će se u Cape Townu 2. i 3. lipnja kako bi razgovarali o svom proširenju, rekao je Anil Sooklal, južnoafrički veleposlanik u grupi, u intervjuu u ponedjeljak u gradu .
“O čemu će se razgovarati je širenje BRICS-a i modaliteti kako će se to dogoditi”, rekao je. “Trinaest zemalja je službeno zatražilo pridruživanje, a još šest je zatražilo neformalno. Svaki dan primamo prijave za pridruživanje.”
Kina je pokrenula razgovor o širenju dok je prošle godine bila predsjedatelj BRICS-a, dok drugo najveće svjetsko gospodarstvo pokušava izgraditi diplomatski utjecaj kako bi se suprotstavilo dominaciji razvijenih zemalja u Ujedinjenim narodima. Predloženo proširenje izazvalo je zabrinutost među ostalim članicama da će njihov utjecaj biti oslabljen, osobito ako budu primljeni bliski saveznici Pekinga. Kineski bruto domaći proizvod više je nego dvostruko veći od sve četiri ostale članice BRICS-a zajedno.
Svi ministri vanjskih poslova pet država članica potvrdili su da će prisustvovati raspravama u lipnju, rekao je Sooklal. Osim o članstvu, također će razgovarati o "vrućim točkama" uključujući Sudan, gdje se činilo da je prekid vatre stupio na snagu u utorak nakon 10 dana sukoba.
Od osnivanja BRIC-a 2006., skupina je dodala samo jednog novog člana — Južnu Afriku 2010.
Saudijska Arabija i Iran su među zemljama koje su službeno zatražile pridruživanje, rekao je Sooklal u veljači. Ostale zemlje koje su izrazile interes za pridruživanje uključuju Argentinu, Ujedinjene Arapske Emirate, Alžir, Egipat, Bahrein i Indoneziju, zajedno s dvije nacije iz istočne Afrike i jednom iz zapadne Afrike — koje on nije identificirao.
https://www.bnnbloomberg.ca/brics-draws-membership-requests-from-19-nations-before-summit-1.1911313
----------------------
USA i Zapad počinje tonuti eksponencijalno. Dakle sve brže.
To vide i najgluplji i najzaostaliji narodi i države.
Tko god može, pokužava se izvući iz gliba koji tone.
Oni koji se vezani lancima i konopcima, oni se bacakaju i vrište na sav glas. Ali to ih neće održati na površini. Naprotiv, što više mlataraju, brže tonu.
crvenkasti- Posts : 29707
2014-04-17
ja ne znam kako su rusi uopce mislili dobit taj rat koji okupira dijelove teritorija druge zemlje. Kad tad ce to popusit a silna sredstva i zivote ce uzalud zrtvovat. Ne znam, ja samo vjerujem u one ratove ko sto su se vodili od davnina, pregaze komplet zemlju, pobiju sve sto stignu a zene uzmu u roblje. Ni trava iza ne ostane
2014-04-19
prckov wrote:ja ne znam kako su rusi uopce mislili dobit taj rat koji okupira dijelove teritorija druge zemlje.
Kako je Šiptarima uspjelo?
crvenkasti-
2014-04-17
Speare Shaker wrote:marcellus wrote:Speare Shaker wrote:marcellus wrote:Speare Shaker wrote:crvenkasti wrote:
Ništa. Samo ogoljena bijeda, jad i očaj.
Ma to si zapravo ti. Zato se toliko dugo i neuspješno trudiš transformirati Hrvate u Srbe.
A što se tiče ogoljene bijede, jada i očaja, to ćeš imati prilike masovno gledati među svojim Srbima kada Hrvati od njih otmu, pardon, vrate istočni Srijem skupa sa Zemunom.
Sve Hrvat do Hrvata, braća po kulturološkom katoličkom identitetu sa kojeg su na tipično srpski način sa katoličanstva prešli na tipično srpsku sotonsku crvu, ali ne način Antona LaVeya koji je očito previše moralna osoba da bi se služila takvim podmuklim trikovima i prevarama.
Vratit ćete se vi vjeri pradjedovskoj ili ćete svi stati pod jednu šljivu.
Džango Hrvat? Teško.
Pa on ne živi u istočnom Srijemu skupa sa Zemunom, koliko ja znam.
Ali moram priznati da mi taj lik nije pao na pamet i zapravo mi je kao tipični folklorni četnik potpuno nezanimljiv.
Uvijek ima izdajnika i izroda, u svakom narodu.
Koliko ja znam Džango je Zemunac.
A Zemun je danas hrvatski ko i Knin srpski. Nekad bilo.
Sereš li ga sereš, jer ne poznaješ povijest.
Knin nikada nije formalno pravno bio srpski. Isto kao i Zemun.
Inače Srbi često povlače primjer Baranje kao srpskog teritorija koji je priključen Hrvatskoj, ali to ne drži vodu. Jer je na AVNOJU II glavni princip u određivanju granica bio povijesni i po tome je istočni Srijem hrvatski teritorij, a Baranja nikada nije bila u sastavu bilo koje srpske države.
No, Đilasova komisija je dobila zadatak udaljiti granicu od srpskog glavnog grada i to su učinili kršeći AVNOJ II.
Problem je bio u tome što se Hebrang jedini na hrvatskoj strani koji se pobunio protiv kršenja AVNOJA II i to je platio glavom.
Zbog toga je mučki ubijen, a ne zbog hrvatskog nacionalizma.
Ta smrt je bila također i moralna smrt Jugoslavije.
Inače ima još samo jedan primjer kršenja AVNOJA II, a to je priključenje Igala Crnoj Gori, premda je taj gradić povijesno trebao pripasti BiH. Naime dubrovačka diplomacija je Igalo priključila BiH kako bi napravila kordon prema Veneciji koja ga je htjela prisvojiti, jer je Dubrovniku odgovaralo da granicu makne od Venecije.
Poznajem povijest, ne govorim formalno pravno nego etnički
vecinacrvenkasti wrote:prckov wrote:ja ne znam kako su rusi uopce mislili dobit taj rat koji okupira dijelove teritorija druge zemlje.
samo izbace uljeza
2014-04-19
crvenkasti wrote:prckov wrote:ja ne znam kako su rusi uopce mislili dobit taj rat koji okupira dijelove teritorija druge zemlje.
Nikako. Nego vama nije uspjelo okupirati njihovu zemlju.
ko što rusima neće uspjeti okupirat ukrajinsku.
I da uspiju osvojiti kijev, ne bi ga mogli zadržati.
Ukrajina ima 43 milijuna stanovnika.
Od toga jedno 40 milijuna ne voli i ne podnosi ruse.
Neki znanstveni radovi tvrde da je omjer snaga od čak 20 vojnika na 1000 stanovnika neophodan da bi se pacificiralo neprijateljsko lokalno stanovništvo. Prosječan omjer snaga za uspostavljanje sigurnosti nakon uspješne vojne operacije je 13 vojnika na 1000 stanovnika.
Ajmo dat rusima da je i 10 vojnika na 1000 stanovnika.
To je i dalje skoro pola milijuna vojnika potrebnih da bi se Ukrajinu držalo pacificiranom. I to uz vjerojatne diverzije i slično.
Rusija NEMA pola milijuna vojnika koje može poslati u Ukrajinu, jednostavno.
Nakon kraja Drugog svjetskog rata, na primjer, bio je 101 američki vojnik na 1000 stanovnika u sektoru Njemačke pod kontrolom SAD-a. Nedavno je u Bosni 1995. bilo 19 američkih i europskih vojnika na 1000 stanovnika, a 2000. na Kosovu 20 na 1000 stanovnika.
Dakle, računaj, crveni.
Dakle, računaj, crveni.
prckov wrote:ja ne znam kako su rusi uopce mislili dobit taj rat koji okupira dijelove teritorija druge zemlje. Kad tad ce to popusit a silna sredstva i zivote ce uzalud zrtvovat. Ne znam, ja samo vjerujem u one ratove ko sto su se vodili od davnina, pregaze komplet zemlju, pobiju sve sto stignu a zene uzmu u roblje. Ni trava iza ne ostane
marcellus wrote:Speare Shaker wrote:
Sereš li ga sereš, jer ne poznaješ povijest.
Knin nikada nije formalno pravno bio srpski. Isto kao i Zemun.
Inače Srbi često povlače primjer Baranje kao srpskog teritorija koji je priključen Hrvatskoj, ali to ne drži vodu. Jer je na AVNOJU II glavni princip u određivanju granica bio povijesni i po tome je istočni Srijem hrvatski teritorij, a Baranja nikada nije bila u sastavu bilo koje srpske države.
No, Đilasova komisija je dobila zadatak udaljiti granicu od srpskog glavnog grada i to su učinili kršeći AVNOJ II.
Problem je bio u tome što se Hebrang jedini na hrvatskoj strani koji se pobunio protiv kršenja AVNOJA II i to je platio glavom.
Zbog toga je mučki ubijen, a ne zbog hrvatskog nacionalizma.
Ta smrt je bila također i moralna smrt Jugoslavije.
Inače ima još samo jedan primjer kršenja AVNOJA II, a to je priključenje Igala Crnoj Gori, premda je taj gradić povijesno trebao pripasti BiH. Naime dubrovačka diplomacija je Igalo priključila BiH kako bi napravila kordon prema Veneciji koja ga je htjela prisvojiti, jer je Dubrovniku odgovaralo da granicu makne od Venecije.
Poznajem povijest, ne govorim formalno pravno nego etnički
Ne poznaješ povijest jer bi inače znao da je Knin etnički postao većinom srpski nakon ww2.
Guest- Guest
marcellus wrote:crvenkasti wrote:prckov wrote:ja ne znam kako su rusi uopce mislili dobit taj rat koji okupira dijelove teritorija druge zemlje.
Neki znanstveni radovi tvrde da je omjer snaga od čak 20 vojnika na 1000 stanovnika neophodan da bi se pacificiralo neprijateljsko lokalno stanovništvo. Prosječan omjer snaga za uspostavljanje sigurnosti nakon uspješne vojne operacije je 13 vojnika na 1000 stanovnika.
To je i dalje skoro pola milijuna vojnika potrebnih da bi se Ukrajinu držalo pacificiranom. I to uz vjerojatne diverzije i slično.
Kako ti se da toliko blebetati?
Nemoguće da nisi svjesan da pišeš totalne gluposti. Nisi ti toliko glup.
Možda zamišljaš kako se se netko grize dok čita tvoja sranja i nervira se?
crvenkasti-
2014-04-17
marcellus wrote:crvenkasti wrote:prckov wrote:ja ne znam kako su rusi uopce mislili dobit taj rat koji okupira dijelove teritorija druge zemlje.
Albanci su ti poreklom iznad Azerbejdzana a ispod Cecenije. Postojala je Albanija tu a poterali ih Hazari sa reketom, primili Islam i vodili ih u napad na Evropske Hriscane. Prodaju se Ilirima a nista nema veze sa Ilirima, odbili ih svuda sa tom teorijom. Mesto Quba iznad Azera na toj teritoriji, znaci kupola na Albanskom. Niko nije otisao tamo da vidi mali vise, to je teorija Vatikana, koja je zapravo tacna. Longie da je radio analizu, nesto bi nasao.
Ukrajinci su dobro gledali na Rusiju, dok Demokrate nisu zamesile testo. Doduse ni Rusi tu nisu bili bolji, nisu davali Ukrima radne dozvole po Moskvi. Cim te uhvate, pravac granica, izvor Misha iz Lvov-a.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Serbinho-3 wrote:marcellus wrote:crvenkasti wrote:prckov wrote:ja ne znam kako su rusi uopce mislili dobit taj rat koji okupira dijelove teritorija druge zemlje.
Albanci su ti poreklom iznad Azerbejdzana a ispod Cecenije. Postojala je Albanija tu a poterali ih Hazari sa reketom, primili Islam i vodili ih u napad na Evropske Hriscane. Prodaju se Ilirima a nista nema veze sa Ilirima, odbili ih svuda sa tom teorijom. Mesto Quba iznad Azera na toj teritoriji, znaci kupola na Albanskom. Niko nije otisao tamo da vidi mali vise, to je teorija Vatikana, koja je zapravo tacna. Longie da je radio analizu, nesto bi nasao.
Ukrajinci su dobro gledali na Rusiju, dok Demokrate nisu zamesile testo. Doduse ni Rusi tu nisu bili bolji, nisu davali Ukrima radne dozvole po Moskvi. Cim te uhvate, pravac granica, izvor Misha iz Lvov-a.
znači srbi su direktni nasljednici bakterija ,,, gdje je god bakterija ,,,tu je srbija
Last edited by škutor on 25/4/2023, 16:56; edited 1 time in total
Gast- Guest
crvenkasti wrote:marcellus wrote:crvenkasti wrote:prckov wrote:ja ne znam kako su rusi uopce mislili dobit taj rat koji okupira dijelove teritorija druge zemlje.
Kako ti se da toliko blebetati?
Nemoguće da nisi svjesan da pišeš totalne gluposti. Nisi ti toliko glup.
Možda zamišljaš kako se se netko grize dok čita tvoja sranja i nervira se?
kako se ne grize
zar tebi nije krivo šta si posta hrvatina ,,kad danas vidiš hrvatinu marčeljuša
i meni se dođe odreć državljanstva
Gast- Guest
škutor wrote:Serbinho-3 wrote:marcellus wrote:crvenkasti wrote:prckov wrote:ja ne znam kako su rusi uopce mislili dobit taj rat koji okupira dijelove teritorija druge zemlje.
znaöi srbi su direktni nasljednici bakterija ,,, gdje je god bakterija ,,,tu je srbija
Srbi nisu nikakvi Sloveni, vec skup naroda koji su tu vec ziveli. Kada vi sami tvrdite da su tamni i kakvi to mogu biti Sloveni, realnost je da nisu i da se radi o skupu starih naroda, koji su tu vec ziveli. Takvu teoriju moze dokazati analiza Haplo Grupe, sto je i Mentalitet spominjao i shvatio da nije Hrvat a Sorina Teorija da Hrvati u vecini slucajeva nisu Hrvati, vec poturice, jeste tacna, radi se isto o mesavini naroda, koji su vremenom postali Hrvati, nesigurni u svoje poreklo, skandiraju po Stadionima,"Mi Hrvati". HaploGrupa ne laze. Vas Brat Vulin je Cincar, za kojeg su ovde tvrdili da je Cigan, Toma Fila Cincar, imas tu svasta. Trenutno je sve to jadno i bedno, otisak prstiju, ali ako krenu vise sa analizom, moze se lako ustanoviti prisustvo svih naroda. Srbi nisu dosli u 7 Veku, price za malu decu. Albanci kada rade Haplo Grupu, izadju popisani, kazu im da su Bosanci ili Srbi. Smeju se jedni drugima. Haplo Grupa, test 100 eura i vidis sta si.
2014-08-25
Radi se o Dagestanu. Levashi, Arshi, Quba, znace na Albanskom tron, poluga, kupola. Niko nije ni ukapirao, Vatikan zna sve. Odes tamo i nadjes sve Albansko.
2014-08-25
Zvuci poznato, zar ne ?
Deo teksta.
Islamski nezavisni od Moskve.
Najopasnije mesto u Evropi
Prema nezavisnom novinskom sajtu Kavkaski čvor, 315 ljudi je umrlo u Dagestanu u prvih devet meseci 2011, a još 224 je povređeno. Kako prenosi Bi-Bi-Si, skoro svakog dana u glavnom gradu Mahačkali dolazi do vatrenih obračuna između snaga bezbednosti lokalne vlade i militanata i bombaških napada, dok organizacije za ljudska prava izveštavaju o mučenjima i otmicama. Potraga za „Dagestanom“ ili „Dagestanom“ u arhivama foto agencija gotovo da daje samo fotografije leševa, zgrada ili automobila uništenih u eksplozijama i pucnjavi.
https://www.ilpost.it/2011/11/25/daghestan/
Deo teksta.
Islamski nezavisni od Moskve.
Najopasnije mesto u Evropi
Prema nezavisnom novinskom sajtu Kavkaski čvor, 315 ljudi je umrlo u Dagestanu u prvih devet meseci 2011, a još 224 je povređeno. Kako prenosi Bi-Bi-Si, skoro svakog dana u glavnom gradu Mahačkali dolazi do vatrenih obračuna između snaga bezbednosti lokalne vlade i militanata i bombaških napada, dok organizacije za ljudska prava izveštavaju o mučenjima i otmicama. Potraga za „Dagestanom“ ili „Dagestanom“ u arhivama foto agencija gotovo da daje samo fotografije leševa, zgrada ili automobila uništenih u eksplozijama i pucnjavi.
https://www.ilpost.it/2011/11/25/daghestan/
2014-08-25
Serbinho-3 wrote:Radi se o Dagestanu. Levashi, Arshi, Quba, znace na Albanskom tron, poluga, kupola. Niko nije ni ukapirao, Vatikan zna sve. Odes tamo i nadjes sve Albansko.
nacija je institucija koja je najjače životno osiguranje i tu bi do eventualnog ratnog stanja tribala završit priča o naciji
a tko je u naciji ,,, e to je štorija za sebe
činjenica je da svaki pojedinac u životnom vjeku može u potpunosti promjeniti gene po pitanju odgoja ishrane kulture nacije religije obrazovanja i svih ostalih identiteta
tako da danas ne postoji nijedna nacija koja ima više od 10% nekakvih čistokrvnih pripadnika
samo budale se govnaju tim ludorijama
ostvari naciju da drugi rado prime tvoj identitet ,,, pa si dobra nacija
navedimi jednu grupaciju ljudi koji su dragovoljno postali državljani srbije ,,,,,nemojmi kineska govna navodit ,,,to su robovi
Gast- Guest
Serbinho-3 wrote:
Srbi nisu nikakvi Sloveni, vec skup naroda koji su tu vec ziveli. Kada vi sami tvrdite da su tamni i kakvi to mogu biti Sloveni, realnost je da nisu i da se radi o skupu starih naroda, koji su tu vec ziveli. Takvu teoriju moze dokazati analiza Haplo Grupe
Ne može, jednostavno zato što nacija nije biološka nego kulturološka tvorevina. Opće poznata stvar.
Ako ti uzimaš stavove mentalnog kao relevantne, onda si za svako žaljenje.
Guest- Guest
Smisao ovog rata je da se Rusiju oslabi prije nego što se udruži s Kinom protiv US. Tko će pobijediti u Ukrajini, to još ima da se vidi, ali Rusi od ove specijalne akcije neće tako lako oporaviti.
zganci_i_jetrica- Posts : 1406
2021-06-05
Uglavnom najgluplji i najzaostaliji narodi i države.crvenkasti wrote:
USA i Zapad počinje tonuti eksponencijalno. Dakle sve brže.
To vide i najgluplji i najzaostaliji narodi i države.
Iz tih država bježe k nama na Zapad, izgleda da i nisu tako glupi.
zganci_i_jetrica wrote:Smisao ovog rata je da se Rusiju oslabi prije nego što se udruži s Kinom protiv US. Tko će pobijediti u Ukrajini, to još ima da se vidi, ali Rusi od ove specijalne akcije neće tako lako oporaviti.
to rusiji nije bitno ,,, rusija ne postoji kao država kakvu mi poimamo
rusija je fikcija
rusi su stvarni robovi
pa i nije zahvalno o rusiji i rusima donositi zaključke ,,, rusija je ludorija barem onoliko koliko je ludorija sj.korea
Gast- Guest
Page 5 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Užas: Rusija podržava Srbiju Rusija u njezinim akcijama po pitanju situacije na Kosovu
» Izgubiti Bosnu, Hercegovinu, Boku, Istru, Dalmaciju! Hrvati su šlampava nacija.
» TITO: Sve mozemo izgubiti za sest meseci
» Plenki na jučerašnjoj utakmici: Ako želiš pobijediti ne smiješ izgubiti
» Hrvatska će u idućih 30 godina izgubiti cijeli jedan Zagreb
» Izgubiti Bosnu, Hercegovinu, Boku, Istru, Dalmaciju! Hrvati su šlampava nacija.
» TITO: Sve mozemo izgubiti za sest meseci
» Plenki na jučerašnjoj utakmici: Ako želiš pobijediti ne smiješ izgubiti
» Hrvatska će u idućih 30 godina izgubiti cijeli jedan Zagreb
Page 5 of 9