Analiza: Rusija će izgubiti rat
Page 7 of 9
Page 7 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Analiza: Rusija će izgubiti rat
Ko i vaš slučaj s kosovom, jbga... ili srpskom
kosovo je albansko, može to ko i ne mora priznat, ali svi uvažavaju tamošnju vladu, niko pa ni oni koji ne priznaju kosovo neće ić beograd pitat šta će radit na kosovu
pitat će tamošnju vlast jer - ima vlast na terenu.
Isto i srpska, nije priznata kao država ali u biti mujage nemaju utjecaja i pita se dodu makar ga niko baš ne voli
kosovo je albansko, može to ko i ne mora priznat, ali svi uvažavaju tamošnju vladu, niko pa ni oni koji ne priznaju kosovo neće ić beograd pitat šta će radit na kosovu
pitat će tamošnju vlast jer - ima vlast na terenu.
Isto i srpska, nije priznata kao država ali u biti mujage nemaju utjecaja i pita se dodu makar ga niko baš ne voli
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
pa da je i ukrajina htjela napasti krim nije imala sa čime. još gore od svega, svi su tada mislili "rusi su za dva tjedna do berlina" pa neće napadati državu koja je trošila godišnje 80milijardi $ na oružje i ima 1500 nuklearnih bombi, a oni ukrajina trošila 6milijardi + 100milijuna $ zapadne pomoći u obuci i medicinskoj opremi.. sada je jebiga zajeb, ukrajina ima vojni proračun veći od ruskog lol (zbog zapadne pomoći)marcellus wrote:crvenkasti wrote:
Rusi su izveli napad na Ukrajinu samo i isključivo zato da bi vratili Krim u Rusiju. Donbas i ostatak Ukrajine ih uopće ne interesira.
Sve ostale bitke koje se odvijaju sjevernije imaju samo taj jedan cilj: očuvati Krim u ruskim granicama.
sve ti je yoda već objasnio... da nisu išli srat krim bi im ostao kao status quo, ukrajina ga ne bi smela napast jer zapad ne bi odobrio rat, moglo je bit ko s tajvanom ili zapadnom obalom, gazom... ono niko nije priznao ali uvažava se faktičko stanje na terenu, ko i uvijek u ratovima jebiga...
ovako, ostat će ne samo bez krima nego i bez jako puno toga drugoga
https://www.theatlantic.com/international/archive/2023/02/forecasting-end-of-ukraine-war-one-year-later/673159/
Predviđanje završetka nepredvidivog sukoba
Prije godinu dana Rusija je pokrenula rat za koji mnogi nisu očekivali da će ga voditi i pretpostavljali su da će brzo pobijediti protiv uplašene Ukrajine i njezinih saveznika. Kako i kada će sukob završiti? Za rat koji je prkosio očekivanjima, moglo bi se činiti da je nemoguće odgovoriti na ta pitanja. Ipak, nedavno sam ih postavio nekolicini vrhunskih povjesničara, politologa, geopolitičkih prognozera i bivših dužnosnika - jer samo u zamišljanju potencijalnih budućnosti možemo shvatiti grube granice mogućeg i vlastito djelovanje u utjecanju na ishod koji želimo.
Glavni zaključci iz odgovora koje sam primio? Pripremite se za mogućnost dugog sukoba koji mijenja oblik, koji će možda trajati godinama, čak desetljeće ili više. Pogledajte kako ostatak svijeta gleda na imperijalne ambicije Kremlja. Očekujte da će svako dogovoreno rješenje biti krhko i ovisiti o intervenciji treće strane. I nemojte očekivati dramatičan završetak, kao što je ruska nuklearna detonacija u Ukrajini ili svrgavanje Vladimira Putina u Rusiji. Naime, u preokretu percepcija prije godinu dana, neki su stručnjaci mogli zamisliti odlučujuću pobjedu Ukrajine protiv Rusije, ali nitko ne predviđa odlučujuću pobjedu Rusije protiv Ukrajine.
Predviđanje završetka nepredvidivog sukoba
Prije godinu dana Rusija je pokrenula rat za koji mnogi nisu očekivali da će ga voditi i pretpostavljali su da će brzo pobijediti protiv uplašene Ukrajine i njezinih saveznika. Kako i kada će sukob završiti? Za rat koji je prkosio očekivanjima, moglo bi se činiti da je nemoguće odgovoriti na ta pitanja. Ipak, nedavno sam ih postavio nekolicini vrhunskih povjesničara, politologa, geopolitičkih prognozera i bivših dužnosnika - jer samo u zamišljanju potencijalnih budućnosti možemo shvatiti grube granice mogućeg i vlastito djelovanje u utjecanju na ishod koji želimo.
Glavni zaključci iz odgovora koje sam primio? Pripremite se za mogućnost dugog sukoba koji mijenja oblik, koji će možda trajati godinama, čak desetljeće ili više. Pogledajte kako ostatak svijeta gleda na imperijalne ambicije Kremlja. Očekujte da će svako dogovoreno rješenje biti krhko i ovisiti o intervenciji treće strane. I nemojte očekivati dramatičan završetak, kao što je ruska nuklearna detonacija u Ukrajini ili svrgavanje Vladimira Putina u Rusiji. Naime, u preokretu percepcija prije godinu dana, neki su stručnjaci mogli zamisliti odlučujuću pobjedu Ukrajine protiv Rusije, ali nitko ne predviđa odlučujuću pobjedu Rusije protiv Ukrajine.
pa slažem se sa tim boldanim. Rusija ne može dobiti rat, onako kako je zamislila da ulazi u Kijev i skoro sve veće gradove i da tamo postavlja svog čovjeka koji potpisuje da cijela Ukraina ili 3/4 prelazi u sastav RF a narod pasivno prihvaća to.
Nema toga više. Čak i da recimo USA stane, Njemačka stane sada sa ospkrbom oružja, Ukrajina je toliko nakrcana sa svime i svačim da je trenutno u svjetskom vrhu što se tiče snage kopnene vojske. A Poljska baš nikada nebi pristala da prestane snabdjevati Ukrajinu, niti Britanija, niti Baltičke zemlje , već ti je to dovoljno da ovi dobijaju dovoljno streljiva da plivaju iznad vode.
ali sada vidit ćemo.. nevjerujem u mogućnost Ukrajine da osvoji Donjeck i Sevastapolj (osim ako se Rusija ne raspadne).. mogućnost da prodru do Azovskog i Crnog mora je realna ali budemo vidjeli šta će biti od toga.. meni nekako sada smrdi da ide u smjeru nerješeno, dakle ili višegodišnji sukob ili zamrzavanje uz otprilike postojeće granice, najviše zbog toga jer zapad nije poslao dovoljno aviona, niti se trudi osprkbiti ukrajinu rješenjima da skida ruske dronove koji im uništavaju skupe sustave
Nema toga više. Čak i da recimo USA stane, Njemačka stane sada sa ospkrbom oružja, Ukrajina je toliko nakrcana sa svime i svačim da je trenutno u svjetskom vrhu što se tiče snage kopnene vojske. A Poljska baš nikada nebi pristala da prestane snabdjevati Ukrajinu, niti Britanija, niti Baltičke zemlje , već ti je to dovoljno da ovi dobijaju dovoljno streljiva da plivaju iznad vode.
ali sada vidit ćemo.. nevjerujem u mogućnost Ukrajine da osvoji Donjeck i Sevastapolj (osim ako se Rusija ne raspadne).. mogućnost da prodru do Azovskog i Crnog mora je realna ali budemo vidjeli šta će biti od toga.. meni nekako sada smrdi da ide u smjeru nerješeno, dakle ili višegodišnji sukob ili zamrzavanje uz otprilike postojeće granice, najviše zbog toga jer zapad nije poslao dovoljno aviona, niti se trudi osprkbiti ukrajinu rješenjima da skida ruske dronove koji im uništavaju skupe sustave
Dosad se pričalo da samo Srbi lažu. Dobro je da ti nisi više Srbin...crvenkasti wrote:Znači, Reuters laže?
Kako reče ona ruskinja na srpskoj TV: Možete se vi osjećeati i kao Kaktus, ali niste Srbi.
Ovo će ti sad olakšati odluku da učvrstiš svoje hrvatske osjećaje, jelda?
Slažem se s time da Krim ima ogroman geostrateški značaj.crvenkasti wrote:AssadNaPodmornici wrote:da napali su Kijevi da mogu gradit utvrde. Mozes mislit logike.
Utvrde su počeli kopati nakon Harkovske protuofenzive na jesen , gdje su izgubili ogromne teritorije. Do tada nisu gradili utvrde jer su podcjenjivali mogućnost UKR vojske da uopće izvodi ofenzivne operacije. Sada su pametniji.
Drugo "da spriječe NATO vojske da zauzimaju Krim".
To je ista stvar da su Švabe govorile "evo imamo Panther-Wotan liniju koja ide od baltika do crnogmora, da spriječimo Američku armiju da zauzimaju naš Lebensraum u Poljskoj i Ukrajini , Zapadnoj Rusiji - jer Amerika je poslala neograničenu pomoć SSSRu. Sve jedno i dalje su Sovjeti(Rusi, Ukrajinci it) koji su jurišali na švabe .
Tako i ovo, to što zapad šalje nažalost samo frakciju svojih mogućnosti ne znači da zapad juriša na Krim, jurišaju Ukrajinci jer je to teritorij Ukrajine koji je čak i nesretna Rusija priznavala do 2014
NATO paktu ne treba Krim, jer Rusija je nakon ovoga rata pala u red drugorazrednih sila, tipa Britanije, Francuske, Turske itd, u prvom razredu su USA, Kina za sada, uskoro vjerojatno i Indija, , Rusija je drugi razred sada.
Krim ima ogromni geostrateški značaj.
Značenje Krima za Rusiju prevazilazi geopolitičke, povijesne, vojne, sigurnosne i ekonomske aspekte. Krim je za Rusiju bitan i zbog energetske sigurnosti i veza s drugim zemljama.
Isto, ako ne i veće značenje Krim ima i za onoga tko bi ga pokušao osvojiti i oteti Rusima.
Rusi su izveli napad na Ukrajinu samo i isključivo zato da bi vratili Krim u Rusiju. Donbas i ostatak Ukrajine ih uopće ne interesira.
Sve ostale bitke koje se odvijaju sjevernije imaju samo taj jedan cilj: očuvati Krim u ruskim granicama.
Kao što je vidljivo i iz rojtersovih slika, u vrijeme dok su Rusi napadli Kijev, gradili su fortikacijske objekte najprije u Hersonu u Zaporožju.
U veljači o ožujuku su izgradili i još jednu, zadnju liniju obrane Krima, da bi bili 100% sigurni.
Kad su utvrde i obrambene linije bili gotovi, u travnju 2022. , povukli su se sa Kijeva.
Ovo drugo da su pokrenuli napad samo radi Krima je malo nategnuto. Mislim da ga je Putin pokrenuo kad su Hrvatskoj koja je njihova članica EU i jedina ima granicu s BiH na EU sastanku rekli da odjebe i da će oni islamsku BiH dakle i uništenje RS itd i izbacivanje Rusije s Balkana pa se on zapitao : A kad svojima to rade šta tek mene ( Rusiju ) čeka i onda je nakon tri dana pustio unaprijed snimljenu poruku u slučaju da se odluči na napad ....i tako je to počelo.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
AssadNaPodmornici wrote:to bi bilo da se ratuje zapad vs rusija. onda rusija nema šanse.
ovako gledam zapad se napola trudi. gledam ruska vojna industrija se zadnje vrijeme prilagođava fronti. evo rusi jebavaju ukrajince sa dronovima kamikazama i izvizđačkim dronovima koji šeću okolo, a zapad još nije izbacio svoje dronove kamikaze, onih američkih switchbalde 300/600 nema nigdje, a nikako da se zaustave ruski dronovi.
rusi prilagođavaju neke stvari, na zapadu, osim poljske i češke ostali nekako , "nije to naš rat pomoći ćemo malo".. da zapad uloži napore kao da ginu vojnici francuske ili amerike, i onda zapovjedi inžinjerima i industriji da štanca oružje i nađe rješenje to bi bila druga priča.
gle nisam rekao da ne rade ništa, rade koliko rade, ali možda nije dovoljno da se pobjedi rusija.
Bit će i to sasvim dovoljno da se poraze ruski idioti (i to najkasnije do početka srpnja ove godine).
Guest- Guest
Službenik-
2022-02-24
meni bizarno da tovariš koba ima jugozastavu na avataru
ono ili si za titu ili si za staljina nema malo vamo malo tamo
ajde koba pravac goli
ajde koba pravac goli
Pa kaj ni tovariš Ćita bil podmetnuti ruski špijun, a pravi Broz zginul na ruskom frontu?marcellus wrote:meni bizarno da tovariš koba ima jugozastavu na avataru
ajde koba pravac goli
zganci_i_jetrica- Posts : 1406
2021-06-05
škutor wrote:Krasimir wrote:
đe admin jebomubogmater bolesnu
Službenik-
2022-02-24
zganci_i_jetrica wrote:Pa kaj ni tovariš Ćita bil podmetnuti ruski špijun, a pravi Broz zginul na ruskom frontu?marcellus wrote:meni bizarno da tovariš koba ima jugozastavu na avataru
ajde koba pravac goli
Jedino bizarno danas jest što Hrvatska sama sebi radi za račun američkih i briselsko-švapskih pederčina. A to što naš nounar ne zna razliku između zastave SFRJ i zastave SRH, e to je već drugi par cipela. Vjerojatno kognitivni pad.
Evo promijenih avatar pa da se opet ne zabuni.
Službenik-
2022-02-24
Speare Shaker wrote:AssadNaPodmornici wrote:to bi bilo da se ratuje zapad vs rusija. onda rusija nema šanse.
ovako gledam zapad se napola trudi. gledam ruska vojna industrija se zadnje vrijeme prilagođava fronti. evo rusi jebavaju ukrajince sa dronovima kamikazama i izvizđačkim dronovima koji šeću okolo, a zapad još nije izbacio svoje dronove kamikaze, onih američkih switchbalde 300/600 nema nigdje, a nikako da se zaustave ruski dronovi.
rusi prilagođavaju neke stvari, na zapadu, osim poljske i češke ostali nekako , "nije to naš rat pomoći ćemo malo".. da zapad uloži napore kao da ginu vojnici francuske ili amerike, i onda zapovjedi inžinjerima i industriji da štanca oružje i nađe rješenje to bi bila druga priča.
gle nisam rekao da ne rade ništa, rade koliko rade, ali možda nije dovoljno da se pobjedi rusija.
Bit će i to sasvim dovoljno da se poraze ruski idioti (i to najkasnije do početka srpnja ove godine).
Ma ja ... dogodine u Kninu 'bote Irud kleropederski.
Službenik-
2022-02-24
zganci_i_jetrica wrote:Pa kaj ni tovariš Ćita bil podmetnuti ruski špijun, a pravi Broz zginul na ruskom frontu?marcellus wrote:meni bizarno da tovariš koba ima jugozastavu na avataru
ajde koba pravac goli
možebit đavo će ga znat
nebitno uostalom
Krasimir wrote:Speare Shaker wrote:AssadNaPodmornici wrote:to bi bilo da se ratuje zapad vs rusija. onda rusija nema šanse.
Ma ja ... dogodine u Kninu 'bote Irud kleropederski.
na krimu, koba, na krimu, ne u kninu
Krasimir wrote:zganci_i_jetrica wrote:Pa kaj ni tovariš Ćita bil podmetnuti ruski špijun, a pravi Broz zginul na ruskom frontu?marcellus wrote:meni bizarno da tovariš koba ima jugozastavu na avataru
ajde koba pravac goli
Jedino bizarno danas jest što Hrvatska sama sebi radi za račun američkih i briselsko-švapskih pederčina. A to što naš nounar ne zna razliku između zastave SFRJ i zastave SRH, e to je već drugi par cipela. Vjerojatno kognitivni pad.
sve to s petokrakom je sfrj
marcellus wrote:Krasimir wrote:zganci_i_jetrica wrote:Pa kaj ni tovariš Ćita bil podmetnuti ruski špijun, a pravi Broz zginul na ruskom frontu?marcellus wrote:meni bizarno da tovariš koba ima jugozastavu na avataru
ajde koba pravac goli
Znao sam da mi je s Panamom uvijek nešto sumnjivo bilo.
Službenik-
2022-02-24
Ja pak ne mogu volit znak pod kojim su se razarali Vukovar, Dubrovnik , nešto malo moj Split, itd. itd.....Krasimir wrote:marcellus wrote:Krasimir wrote:zganci_i_jetrica wrote:Pa kaj ni tovariš Ćita bil podmetnuti ruski špijun, a pravi Broz zginul na ruskom frontu?marcellus wrote:meni bizarno da tovariš koba ima jugozastavu na avataru
ajde koba pravac goli
Ali moramo bit legalisti. Taj znak je danas u Hrvatskoj dozvoljen. Tako žele hdz i sdp. A mi smo ipak demokratska zemlja u kojoj se poštiva volja većine.
Pa ga moramo istrpit. Takav nam je trenutni horoskop.
Guest- Guest
Krasimir wrote:marcellus wrote:Krasimir wrote:zganci_i_jetrica wrote:Pa kaj ni tovariš Ćita bil podmetnuti ruski špijun, a pravi Broz zginul na ruskom frontu?marcellus wrote:meni bizarno da tovariš koba ima jugozastavu na avataru
ajde koba pravac goli
I Heineken je sumnjiv.
crvenkasti-
2014-04-17
Page 7 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Užas: Rusija podržava Srbiju Rusija u njezinim akcijama po pitanju situacije na Kosovu
» Izgubiti Bosnu, Hercegovinu, Boku, Istru, Dalmaciju! Hrvati su šlampava nacija.
» TITO: Sve mozemo izgubiti za sest meseci
» Plenki na jučerašnjoj utakmici: Ako želiš pobijediti ne smiješ izgubiti
» Hrvatska će u idućih 30 godina izgubiti cijeli jedan Zagreb
» Izgubiti Bosnu, Hercegovinu, Boku, Istru, Dalmaciju! Hrvati su šlampava nacija.
» TITO: Sve mozemo izgubiti za sest meseci
» Plenki na jučerašnjoj utakmici: Ako želiš pobijediti ne smiješ izgubiti
» Hrvatska će u idućih 30 godina izgubiti cijeli jedan Zagreb
Page 7 of 9