Analiza: Rusija će izgubiti rat
Page 4 of 9
Page 4 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Analiza: Rusija će izgubiti rat
dzango wrote:Da skratimo. Rusima onda ostaje samo jedno rešenje. Bolje da ne vidimo kako Rusija gubi ovaj rat. Ovo nije rat koji nuklearna sila vodi 5000 kilomatara od svoje granice. Ovo je rat koji nuklearna sila vodi na svojoj granici. A to je značajna razlika u odnosu na dosadašnje ratove. Rusija jednostavno ne sme da izgubi ovaj rat. Sve ostalo je irelevantno.marcellus wrote:Da skratimo, NATO ima pet puta više vojnika, bolje osposobljenih, neuspredivo modernije oružje i više njega, i ekonomski je jedno 50 puta jači od rusije sve zajedno.
Da, zato se NATO ne uključuje direktno jer nitko ne želi nuklearnu kataklizmu.
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
dzango wrote:Da skratimo. Rusima onda ostaje samo jedno rešenje. Bolje da ne vidimo kako Rusija gubi ovaj rat. Ovo nije rat koji nuklearna sila vodi 5000 kilomatara od svoje granice. Ovo je rat koji nuklearna sila vodi na svojoj granici. A to je značajna razlika u odnosu na dosadašnje ratove. Rusija jednostavno ne sme da izgubi ovaj rat. Sve ostalo je irelevantno.marcellus wrote:Da skratimo, NATO ima pet puta više vojnika, bolje osposobljenih, neuspredivo modernije oružje i više njega, i ekonomski je jedno 50 puta jači od rusije sve zajedno.
rat izgubiti znači da će tuđe vojska ući na tvoj teritorij
e sad šta je teritorij ruskog i srpskog sveta i u koliko ćaršija se to more stisnut i koliko rusa neće da budu rusi ,,, a primjera radi hrvatski srbi neće da imaju ništa sa srbijom ,,,pitaj crljenka ako neviruješ
Gast- Guest
marcellus wrote:uostalom, dovoljno je pogledati rezultate ruskog napada na ukrajinu nakon godinu i dva mjeseca.
Ukrajina nije pala, niti ima naznaka da će se to dogoditi.
NATO je došao u predgrađe st. Peterburga.
Zapad troši na oružje daleko više nego ikad od hladnog rata.
Ruska zarada od nafte i plina je ozbiljno smanjena.
Ruski tehnološki kapaciteti, ionako ne veliki, se smanjuju zbog nedostupnosti zapadnih komponenti
Rusija je postala međunarodni izopćenik.
Reputacija Rusije kao vojne supersile uništena nepovratno.
Izvoz ruskog oružja više praktički ne postoji
Demografska kriza Rusije dodatno pojačana.,
,Sve skupa, Rusija je na dobrom putu da uskoro postane "failed state"
manje huffington posta i buzz feeda za tebe,
totalne gluposti
nisu gluposti nego stvarnost.
NATO je kako je lijepo primijetio kolega Abe zahvaljujući napadu na Ukrajinu stigao do 3. zone gradskog prometa St. Peterburga.
To je jebiga poraz.
NATO je kako je lijepo primijetio kolega Abe zahvaljujući napadu na Ukrajinu stigao do 3. zone gradskog prometa St. Peterburga.
To je jebiga poraz.
Ali zato ni Rusija neće izgubiti rat. Samo je pitanje šta ovde znači izgubljen a šta dobijen rat.marcellus wrote:dzango wrote:Da skratimo. Rusima onda ostaje samo jedno rešenje. Bolje da ne vidimo kako Rusija gubi ovaj rat. Ovo nije rat koji nuklearna sila vodi 5000 kilomatara od svoje granice. Ovo je rat koji nuklearna sila vodi na svojoj granici. A to je značajna razlika u odnosu na dosadašnje ratove. Rusija jednostavno ne sme da izgubi ovaj rat. Sve ostalo je irelevantno.marcellus wrote:Da skratimo, NATO ima pet puta više vojnika, bolje osposobljenih, neuspredivo modernije oružje i više njega, i ekonomski je jedno 50 puta jači od rusije sve zajedno.
nemas pojam sta pricas, tvoje sposobnsti sumiranja geopoliticke situacije su blago receno neadekvatne.marcellus wrote:nisu gluposti nego stvarnost.
To je jebiga poraz.
ameri vise nemaju niti snage uvesti price cap na oil, japanci ga uopce nisu ispostovali, sklopili ugovor nanovo s rusijom o ihzvozu plina, saudiska arabiija smanjila proizvodnju kako bi cijena ostala nepromijenjena iako su ameri izistinari da se srusi cijena kao bi se nastetilo rusiji, ej pa to su japan i saudoiska arabija, americki najaci saveznici mozes rec. a rusija i danjde prodaje plin europi preko ujeinjenih arapskih emirata, preko francuske off shore moil kompanije prema punio vecoj cijeni koji placas ti i ja, iz bogatih depova hrvatskih u imperijalne teznje americkih neocona,, nebitno imperij je na zalasku, sotaje samo ponavlljenje ispraznih fraza koje si ti tako lijepo sumirao u svome predhodnom postu
izgubiti ovdje znaci bas to izgubiti. izgubiti izvore jeftine energije koji ce na kraju voditi do osiromasenja i deindustrijalizacije ,, hrvatsku nece direktno pogodit posto i nema industriju , ali ce svabo itetkako osjetit, par svaba manje par apartmana praznije, par euramanje u hrvatskom proracunu..dzango wrote:Ali zato ni Rusija neće izgubiti rat. Samo je pitanje šta ovde znači izgubljen a šta dobijen rat.marcellus wrote:dzango wrote:Da skratimo. Rusima onda ostaje samo jedno rešenje. Bolje da ne vidimo kako Rusija gubi ovaj rat. Ovo nije rat koji nuklearna sila vodi 5000 kilomatara od svoje granice. Ovo je rat koji nuklearna sila vodi na svojoj granici. A to je značajna razlika u odnosu na dosadašnje ratove. Rusija jednostavno ne sme da izgubi ovaj rat. Sve ostalo je irelevantno.marcellus wrote:Da skratimo, NATO ima pet puta više vojnika, bolje osposobljenih, neuspredivo modernije oružje i više njega, i ekonomski je jedno 50 puta jači od rusije sve zajedno.
naravno tehnokapoitalisticka elita koja se maskira kao politicari u danasnjij europi nemaju nista protiv toga, oni ce vec dobiti kakvo mjesto na kavom odboru u briselu ili washnigtonu
jokerman wrote:
izgubiti ovdje znaci bas to izgubiti. izgubiti izvore jeftine energije koji ce na kraju voditi do osiromasenja i deindustrijalizacije ,
ovo napisano je osovina odgojne i političke zaostalosti
stvarnost je
asocijalno visoka cijena energije je motor svakog rata
ukra-rat je proizvod visoke cijene energenata koje je poglavito njemački socijalist schroeder kriminalno postavio ,,, ti novci su okuražili putina
Gast- Guest
jokerman wrote:nemas pojam sta pricas, tvoje sposobnsti sumiranja geopoliticke situacije su blago receno neadekvatne.marcellus wrote:nisu gluposti nego stvarnost.
To je jebiga poraz.
ameri vise nemaju niti snage uvesti price cap na oil, japanci ga uopce nisu ispostovali, sklopili ugovor nanovo s rusijom o ihzvozu plina, saudiska arabiija smanjila proizvodnju kako bi cijena ostala nepromijenjena iako su ameri izistinari da se srusi cijena kao bi se nastetilo rusiji, ej pa to su japan i saudoiska arabija, americki najaci saveznici mozes rec. a rusija i danjde prodaje plin europi preko ujeinjenih arapskih emirata, preko francuske off shore moil kompanije prema punio vecoj cijeni koji placas ti i ja, iz bogatih depova hrvatskih u imperijalne teznje americkih neocona,, nebitno imperij je na zalasku, sotaje samo ponavlljenje ispraznih fraza koje si ti tako lijepo sumirao u svome predhodnom postu
jedini imperij koji je ovdje na zalasku je rusija. Amerika je prošla svoj peak, ali SAD su najveći proizvođač nafte na svijetu, ne Rusija. Amerima se isplati prodavati plin, više nego da Rusi prodaju plin.
The Russian economy shrank 2.1% in 2022. Before Moscow began what it calls a "special military operation" in Ukraine, the government had expected 3% growth.
Russia's current account surplus is shrinking sharply, down around 73% in the first quarter of 2023. Robust oil and gas exports had combined with collapsing imports to push the surplus to a record high in 2022.
dakle u idućih par godina se neće dogoditi ništa dramatično, problem su dugoročni izgledi rusije.
crvenkasti wrote:
Ništa. Samo ogoljena bijeda, jad i očaj.
Ma to si zapravo ti. Zato se toliko dugo i neuspješno trudiš transformirati Hrvate u Srbe.
A što se tiče ogoljene bijede, jada i očaja, to ćeš imati prilike masovno gledati među svojim Srbima kada Hrvati od njih otmu, pardon, vrate istočni Srijem skupa sa Zemunom.
Sve Hrvat do Hrvata, braća po kulturološkom katoličkom identitetu sa kojeg su na tipično srpski način sa katoličanstva prešli na tipično srpsku sotonsku crvu, ali ne način Antona LaVeya koji je očito previše moralna osoba da bi se služila takvim podmuklim trikovima i prevarama.
Vratit ćete se vi vjeri pradjedovskoj ili ćete svi stati pod jednu šljivu.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:crvenkasti wrote:
Ma to si zapravo ti. Zato se toliko dugo i neuspješno trudiš transformirati Hrvate u Srbe.
A što se tiče ogoljene bijede, jada i očaja, to ćeš imati prilike masovno gledati među svojim Srbima kada Hrvati od njih otmu, pardon, vrate istočni Srijem skupa sa Zemunom.
Sve Hrvat do Hrvata, braća po kulturološkom katoličkom identitetu sa kojeg su na tipično srpski način sa katoličanstva prešli na tipično srpsku sotonsku crvu, ali ne način Antona LaVeya koji je očito previše moralna osoba da bi se služila takvim podmuklim trikovima i prevarama.
Džango Hrvat? Teško.
marcellus wrote:dakle u idućih par godina se neće dogoditi ništa dramatično, problem su dugoročni izgledi rusije.
Dogodit će se nekoliko mjeseci nakon formalne kapitulacije Rusije. Dakle, vjerojatno do kraja ove kalendarske godine.
Pazi ja nikada nisam pogriješio u svojim političkim analizama.
Guest- Guest
marcellus wrote:Speare Shaker wrote:crvenkasti wrote:
Džango Hrvat? Teško.
Pa on ne živi u istočnom Srijemu skupa sa Zemunom, koliko ja znam.
Ali moram priznati da mi taj lik nije pao na pamet i zapravo mi je kao tipični folklorni četnik potpuno nezanimljiv.
Uvijek ima izdajnika i izroda, u svakom narodu.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:marcellus wrote:dakle u idućih par godina se neće dogoditi ništa dramatično, problem su dugoročni izgledi rusije.
Dogodit će se nekoliko mjeseci nakon formalne kapitulacije Rusije. Dakle, vjerojatno do kraja ove kalendarske godine.
Pazi ja nikada nisam pogriješio u svojim političkim analizama.
jesi, ali nebitno.
Ove godine se neće dogoditi ništa potresno, osim ukrajinske ofanzive.
Speare Shaker wrote:marcellus wrote:Speare Shaker wrote:crvenkasti wrote:
Džango Hrvat? Teško.
Ali moram priznati da mi taj lik nije pao na pamet i zapravo mi je kao tipični folklorni četnik potpuno nezanimljiv.
Koliko ja znam Džango je Zemunac.
A Zemun je danas hrvatski ko i Knin srpski. Nekad bilo.
marcellus wrote:Speare Shaker wrote:marcellus wrote:Speare Shaker wrote:crvenkasti wrote:
Džango Hrvat? Teško.
Sereš li ga sereš, jer ne poznaješ povijest.
Knin nikada nije formalno pravno bio srpski. Isto kao i Zemun.
Inače Srbi često povlače primjer Baranje kao srpskog teritorija koji je priključen Hrvatskoj, ali to ne drži vodu. Jer je na AVNOJU II glavni princip u određivanju granica bio povijesni i po tome je istočni Srijem hrvatski teritorij, a Baranja nikada nije bila u sastavu bilo koje srpske države.
No, Đilasova komisija je dobila zadatak udaljiti granicu od srpskog glavnog grada i to su učinili kršeći AVNOJ II.
Problem je bio u tome što se Hebrang jedini na hrvatskoj strani koji se pobunio protiv kršenja AVNOJA II i to je platio glavom.
Zbog toga je mučki ubijen, a ne zbog hrvatskog nacionalizma.
Ta smrt je bila također i moralna smrt Jugoslavije.
Inače ima još samo jedan primjer kršenja AVNOJA II, a to je priključenje Igala Crnoj Gori, premda je taj gradić povijesno trebao pripasti BiH. Naime dubrovačka diplomacija je Igalo priključila BiH kako bi napravila kordon prema Veneciji koja ga je htjela prisvojiti, jer je Dubrovniku odgovaralo da granicu makne od Venecije.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:marcellus wrote:Speare Shaker wrote:marcellus wrote:Speare Shaker wrote:crvenkasti wrote:
Džango Hrvat? Teško.
Sereš li ga sereš, jer ne poznaješ povijest.
Knin nikada nije formalno pravno bio srpski. Isto kao i Zemun.
Inače Srbi često povlače primjer Baranje kao srpskog teritorija koji je priključen Hrvatskoj, ali to ne drži vodu. Jer je na AVNOJU II glavni princip u određivanju granica bio povijesni i po tome je istočni Srijem hrvatski teritorij, a Baranja nikada nije bila u sastavu bilo koje srpske države.
No, Đilasova komisija je dobila zadatak udaljiti granicu od srpskog glavnog grada i to su učinili kršeći AVNOJ II.
Problem je bio u tome što se Hebrang jedini na hrvatskoj strani koji se pobunio protiv kršenja AVNOJA II i to je platio glavom.
Zbog toga je mučki ubijen, a ne zbog hrvatskog nacionalizma.
Ta smrt je bila također i moralna smrt Jugoslavije.
Inače ima još samo jedan primjer kršenja AVNOJA II, a to je priključenje Igala Crnoj Gori, premda je taj gradić povijesno trebao pripasti BiH. Naime dubrovačka diplomacija je Igalo priključila BiH kako bi napravila kordon prema Veneciji koja ga je htjela prisvojiti, jer je Dubrovniku odgovaralo da granicu makne od Venecije.
I nemam ništa protiv da se džango odtornja u Beograd, jer mu je tamo očito i mjesto.
Guest- Guest
Užas: BRICS dobio zahtjeve za članstvo od 19 zemalja prije summita
(Bloomberg) -- Devetnaest zemalja izrazilo je interes za pridruživanje skupini zemalja BRICS-a dok se priprema za održavanje godišnjeg summita u Južnoj Africi.
Blok tržišta u nastajanju Brazila, Rusije, Indije, Kine i Južne Afrike sastat će se u Cape Townu 2. i 3. lipnja kako bi razgovarali o svom proširenju, rekao je Anil Sooklal, južnoafrički veleposlanik u grupi, u intervjuu u ponedjeljak u gradu .
“O čemu će se razgovarati je širenje BRICS-a i modaliteti kako će se to dogoditi”, rekao je. “Trinaest zemalja je službeno zatražilo pridruživanje, a još šest je zatražilo neformalno. Svaki dan primamo prijave za pridruživanje.”
Kina je pokrenula razgovor o širenju dok je prošle godine bila predsjedatelj BRICS-a, dok drugo najveće svjetsko gospodarstvo pokušava izgraditi diplomatski utjecaj kako bi se suprotstavilo dominaciji razvijenih zemalja u Ujedinjenim narodima. Predloženo proširenje izazvalo je zabrinutost među ostalim članicama da će njihov utjecaj biti oslabljen, osobito ako budu primljeni bliski saveznici Pekinga. Kineski bruto domaći proizvod više je nego dvostruko veći od sve četiri ostale članice BRICS-a zajedno.
Svi ministri vanjskih poslova pet država članica potvrdili su da će prisustvovati raspravama u lipnju, rekao je Sooklal. Osim o članstvu, također će razgovarati o "vrućim točkama" uključujući Sudan, gdje se činilo da je prekid vatre stupio na snagu u utorak nakon 10 dana sukoba.
Od osnivanja BRIC-a 2006., skupina je dodala samo jednog novog člana — Južnu Afriku 2010.
Saudijska Arabija i Iran su među zemljama koje su službeno zatražile pridruživanje, rekao je Sooklal u veljači. Ostale zemlje koje su izrazile interes za pridruživanje uključuju Argentinu, Ujedinjene Arapske Emirate, Alžir, Egipat, Bahrein i Indoneziju, zajedno s dvije nacije iz istočne Afrike i jednom iz zapadne Afrike — koje on nije identificirao.
https://www.bnnbloomberg.ca/brics-draws-membership-requests-from-19-nations-before-summit-1.1911313
----------------------
USA i Zapad počinje tonuti eksponencijalno. Dakle sve brže.
To vide i najgluplji i najzaostaliji narodi i države.
Tko god može, pokužava se izvući iz gliba koji tone.
Oni koji se vezani lancima i konopcima, oni se bacakaju i vrište na sav glas. Ali to ih neće održati na površini. Naprotiv, što više mlataraju, brže tonu.
crvenkasti-
2014-04-17
Page 4 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Užas: Rusija podržava Srbiju Rusija u njezinim akcijama po pitanju situacije na Kosovu
» Izgubiti Bosnu, Hercegovinu, Boku, Istru, Dalmaciju! Hrvati su šlampava nacija.
» TITO: Sve mozemo izgubiti za sest meseci
» Plenki na jučerašnjoj utakmici: Ako želiš pobijediti ne smiješ izgubiti
» Hrvatska će u idućih 30 godina izgubiti cijeli jedan Zagreb
» Izgubiti Bosnu, Hercegovinu, Boku, Istru, Dalmaciju! Hrvati su šlampava nacija.
» TITO: Sve mozemo izgubiti za sest meseci
» Plenki na jučerašnjoj utakmici: Ako želiš pobijediti ne smiješ izgubiti
» Hrvatska će u idućih 30 godina izgubiti cijeli jedan Zagreb
Page 4 of 9