Sad je službeno: EU zabranjuje benzince i dizelaše (alo veber, speare...)
Page 13 of 16
Page 13 of 16 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15, 16
Re: Sad je službeno: EU zabranjuje benzince i dizelaše (alo veber, speare...)
marcellus wrote:abraham wrote:Koliko znam sve je manje besplatnog "tankanja" jer su konkurencija onima koji naplacuju. Kolega planira kupiti elektricni auto i instalirati nesta doma da moze tankati. Cijena sitnica 5000eura. Sta i kako , ne znam. to je ono sta mi je on rekao. Ja sam na benzinu do daljnjeg. Trenutno je elektrika za mene nepovoljna. Mozda za desetak godina.
Da Eu je prije nekog vremena zabranila upotrebu zarulja sa volframom i uopce trosnih i uvela sparne. Tada sam kupi zarulja za tip, pet godina. Zasto??? Zato sta su u to vrijeme zarulje zmirkale te im je trebalo pol sata da dodju u radnu temp i sl. Za pet sest godina se desio toliki napredak da danas ne bih uzeo staru zaruju ni da mi je dajes dzaba. Moguce da se tako nesta desi i sa elktricnim vozilima ali da ce se konacna cijena samniti , nece. Stvar je sta drzava zivi od nameta na gorivo. To je to.
ne moram instalirati ništa osim wallboxa, stvar je jedino koja ti je instalirana snaga od HEP-a i to obično treba povećat i to obično košta soma eura ili tu negdje da ti podignu instaliranu snagu.
u biti auto moš punit i na običnoj trofaznoj utičnici, čak i na 220 volti
uštekaš u zid i ne treba ti ništa drugo, jedino tako dugo traje pa se koristi wallbox za punjenje, obično 7 ili 11 kwh snage za tesle i slično
Realno trebalo bi ti bar 50KW za normalno punjenje. A da ja zatražim tu snagu od Elektroistre vjerojatno bi mi se smijali jer da mi to daju ostatak naselja bi ostao bez struje i to pod uvjetom da se prilazna infrastruktura ne zapali i rastopi.
catabbath- Posts : 12437
2015-08-22
prckov wrote:vozices ti ono sto senf vozi i sto naredimarcellus wrote:prckov wrote:e ako ce prihvatit svi onda ce bitmarcellus wrote:Prihvatit će svi, ako se nametne.
Neš imat izbora.
A za revoluciju vrijeme još nije zrelo.
kolko vidim u americi polako vrije
a ti se drzi komformizma i usput baci koju counterculture upadicu
jebote pa ti si ovdje godinama kuko na stari rezim, a ne ja
ne nego ću vozit v8 koji troši 20 litara na sto uz ove ugodne cijene goriva da dokažem poantu greti
dobro, i gradski prevoz
ako ne ti onda ce tvoja djeca sigurno jer nekome ce komformizam doc na naplatu
vozit ćemo svi što narede ionako
kao što govorimo samo što smijemo, osim možda tu na forumu, jer ako pederu koji si je umislio da je žena kažem "On" idem u zatvor
radije mu neću reć ništa.
i tvoja djeca će vozit što budu smjela, a to je struja.
ko i moja.
ja im doduše mislim ostavit koji benzinac... čisto da imaju ako budu smjele s tim iz garaže
catabbath wrote:marcellus wrote:abraham wrote:Koliko znam sve je manje besplatnog "tankanja" jer su konkurencija onima koji naplacuju. Kolega planira kupiti elektricni auto i instalirati nesta doma da moze tankati. Cijena sitnica 5000eura. Sta i kako , ne znam. to je ono sta mi je on rekao. Ja sam na benzinu do daljnjeg. Trenutno je elektrika za mene nepovoljna. Mozda za desetak godina.
Da Eu je prije nekog vremena zabranila upotrebu zarulja sa volframom i uopce trosnih i uvela sparne. Tada sam kupi zarulja za tip, pet godina. Zasto??? Zato sta su u to vrijeme zarulje zmirkale te im je trebalo pol sata da dodju u radnu temp i sl. Za pet sest godina se desio toliki napredak da danas ne bih uzeo staru zaruju ni da mi je dajes dzaba. Moguce da se tako nesta desi i sa elktricnim vozilima ali da ce se konacna cijena samniti , nece. Stvar je sta drzava zivi od nameta na gorivo. To je to.
ne moram instalirati ništa osim wallboxa, stvar je jedino koja ti je instalirana snaga od HEP-a i to obično treba povećat i to obično košta soma eura ili tu negdje da ti podignu instaliranu snagu.
u biti auto moš punit i na običnoj trofaznoj utičnici, čak i na 220 volti
uštekaš u zid i ne treba ti ništa drugo, jedino tako dugo traje pa se koristi wallbox za punjenje, obično 7 ili 11 kwh snage za tesle i slično
Realno trebalo bi ti bar 50KW za normalno punjenje. A da ja zatražim tu snagu od Elektroistre vjerojatno bi mi se smijali jer da mi to daju ostatak naselja bi ostao bez struje i to pod uvjetom da se prilazna infrastruktura ne zapali i rastopi.
realno treba mi wallbox od 3.6 kw ili onaj od 5
I kad smo kod toga - meni je veliko razočaranje u životu bilo kad su ameri uveli mislim 73. i to je izglasano na referendumu, onaj redikulozno double nickel speed limit (88 kmh na auto cesti), jer je bilo jasno da će zabrane uslijediti diljem svijeta.
i uslijedile su.
paradoks je da je danas u europi teški nacizam, osim u njemačkoj koja je ograničenja brzine ukinula 45. jer ih je uveo Hitler i bila su simbol nacističkog fetiša na zabrane. U dobrom dijelu amerike muriji je pak zabranjeno koristiti automatske kamere za snimanje brzine, to je neustavno, tak da tam i dalje moš opičit 200 po auto cesti tamo gdje znaš da nema šerifa ili u vrijeme kad šerif jede svoje donute... ili jednostavno kad si u okrugu texasa za kojeg znaš da šerifa boli kurac za to ko nedjeljom ujutro ide provozat auto kroz kanjon i malo se zabavit.
To s ogranićenjem brzine mi je puno više ograničenje slobode nego to na što auto ide. Tu sam agnostik, što se tiče automobilskog pogona. U osnovi jebe mi se jel ide na karbit, beton, benzin ili struju. Glavno je da ide, ako je moguće brzo. Uzmeš ono što je tehnološki u tom trenutku najpogodnije i što ti je uostalom najekonomičnije.
i uslijedile su.
paradoks je da je danas u europi teški nacizam, osim u njemačkoj koja je ograničenja brzine ukinula 45. jer ih je uveo Hitler i bila su simbol nacističkog fetiša na zabrane. U dobrom dijelu amerike muriji je pak zabranjeno koristiti automatske kamere za snimanje brzine, to je neustavno, tak da tam i dalje moš opičit 200 po auto cesti tamo gdje znaš da nema šerifa ili u vrijeme kad šerif jede svoje donute... ili jednostavno kad si u okrugu texasa za kojeg znaš da šerifa boli kurac za to ko nedjeljom ujutro ide provozat auto kroz kanjon i malo se zabavit.
To s ogranićenjem brzine mi je puno više ograničenje slobode nego to na što auto ide. Tu sam agnostik, što se tiče automobilskog pogona. U osnovi jebe mi se jel ide na karbit, beton, benzin ili struju. Glavno je da ide, ako je moguće brzo. Uzmeš ono što je tehnološki u tom trenutku najpogodnije i što ti je uostalom najekonomičnije.
usput kod vas down under su pred par godina ukinuli sva ograničenja brzine na dijelu sjevernog teritorija, gdje ionako prođu tri auta dnevno auto cestom i gdje živi deset ljudi na sto km2 i masu kengura.
pa su ih nakon par godina opet uveli da ne bi neko zgazio kengura. došo leftard na vlast
pa su ih nakon par godina opet uveli da ne bi neko zgazio kengura. došo leftard na vlast
Gaklem , trenutna elektrifikacija nema nista sa tehnologijom ili trzistem da radi. Potpuno politicka odluka. Odluka potpomognuta subvencijom koju opet netko na kraju plati. Nosonji i onoj sa toplim dupetom je uzas roditelj odgajatelj a nije da ce sto ili tisucu najimucnijh zagrepcana dobiti istu sumu da kupe elektricni auto??????? koliko se samo vrtica , bolnica i vec izlizana prica moglo ozgraditi za te novce. No svaka mrkva presusi tako da ovdje se subvencije smanjuju da bi se ukinule u roku godinu dvije. Tu dolazi onaj dio da ces (VW) auto u rangu UP na struju placati vise od Passat na benzin. Ossim toga vrlo uskoro nece biti jeftinog tankanja doma. Naime u sklopu elektrifikacije je izgradnja munjara gdje ce se auta punit a tamo ce KW snag kostati vise nego benzinski KW. Elektrifikacija nisu samo auta tj auta su manji dio. cijela elektricna mreza, prijenos, proizvodnja itd, itd se moraju revolucionarno promijeniti. Koliko ce vremena to uzeti???? Siguran sam da nece biti gotovo do 2030. Naime da se suta pocne graditi 100 novih nuklearki one nece biti u punom pogonu do tada ai o one se nece poceti graditi sutra niti prekosutra. Primjera radi. Planirana je prva u svijetu "celicana" koja bi proizvodila karbon free celik i aluminum. Jedna takova celicana treba struje koliko cijela kraljevina Svedska. O Cemu mi ono pricamo????? Da, kao i u svakoj piramida pizdariji, lanaca sv Ante i Nigerijskog pisma, treba biti prvi i nadati se da si nesta zardio. Ostali, jedite govna (ukljucujuci mene)....Kila jebenog mozga..
2014-04-14
o tome ja tipkam.abraham wrote:Gaklem , trenutna elektrifikacija nema nista sa tehnologijom ili trzistem da radi. Potpuno politicka odluka. Odluka potpomognuta subvencijom koju opet netko na kraju plati. Nosonji i onoj sa toplim dupetom je uzas roditelj odgajatelj a nije da ce sto ili tisucu najimucnijh zagrepcana dobiti istu sumu da kupe elektricni auto??????? koliko se samo vrtica , bolnica i vec izlizana prica moglo ozgraditi za te novce. No svaka mrkva presusi tako da ovdje se subvencije smanjuju da bi se ukinule u roku godinu dvije. Tu dolazi onaj dio da ces (VW) auto u rangu UP na struju placati vise od Passat na benzin. Ossim toga vrlo uskoro nece biti jeftinog tankanja doma. Naime u sklopu elektrifikacije je izgradnja munjara gdje ce se auta punit a tamo ce KW snag kostati vise nego benzinski KW. Elektrifikacija nisu samo auta tj auta su manji dio. cijela elektricna mreza, prijenos, proizvodnja itd, itd se moraju revolucionarno promijeniti. Koliko ce vremena to uzeti???? Siguran sam da nece biti gotovo do 2030. Naime da se suta pocne graditi 100 novih nuklearki one nece biti u punom pogonu do tada ai o one se nece poceti graditi sutra niti prekosutra. Primjera radi. Planirana je prva u svijetu "celicana" koja bi proizvodila karbon free celik i aluminum. Jedna takova celicana treba struje koliko cijela kraljevina Svedska. O Cemu mi ono pricamo????? Da, kao i u svakoj piramida pizdariji, lanaca sv Ante i Nigerijskog pisma, treba biti prvi i nadati se da si nesta zardio. Ostali, jedite govna (ukljucujuci mene)....Kila jebenog mozga..
kada bude dovoljna masa kreće naplata.
u njemačkoj nitko ne očitava brojila. radio signalom se šalje potrošnja i stižu računi.
u sve električne aute je ugrađen odašiljač i samim time će se slati računi.
ovo kaj marc bulazni je kao i dizel ili plin prije.
danas svaki auto ima hdd i to u obliku sd.
u njemačkoj plaćaš osiguranje i cestarinu po km. imaš benefite ako nisi nikaj napravio.
nije rega ista u frankfutu ili u duisbachu.
nije isto da li putuješ van države ili si stalno u svojoj okolici.
i za marca u bavarskoj je ograničenje 120-oni su napredni.
2014-12-30
dobro, veber, milijuni nijemaca koji se voze na struju su budale a ti si pametan.
pitaj ih jel bi se vratili na benzin.
kakav odašiljač kakav porez o čemu ti bulazniš? Struja je struja, plaćaš ju kolko i svaku struju kod sebe doma. Sve ostalo su izmišljotine.
kakav odašiljač kakav porez o čemu ti bulazniš? Struja je struja, plaćaš ju kolko i svaku struju kod sebe doma. Sve ostalo su izmišljotine.
abraham wrote:Gaklem , trenutna elektrifikacija nema nista sa tehnologijom ili trzistem da radi. Potpuno politicka odluka. Odluka potpomognuta subvencijom koju opet netko na kraju plati. Nosonji i onoj sa toplim dupetom je uzas roditelj odgajatelj a nije da ce sto ili tisucu najimucnijh zagrepcana dobiti istu sumu da kupe elektricni auto??????? koliko se samo vrtica , bolnica i vec izlizana prica moglo ozgraditi za te novce. No svaka mrkva presusi tako da ovdje se subvencije smanjuju da bi se ukinule u roku godinu dvije. Tu dolazi onaj dio da ces (VW) auto u rangu UP na struju placati vise od Passat na benzin. Ossim toga vrlo uskoro nece biti jeftinog tankanja doma. Naime u sklopu elektrifikacije je izgradnja munjara gdje ce se auta punit a tamo ce KW snag kostati vise nego benzinski KW. Elektrifikacija nisu samo auta tj auta su manji dio. cijela elektricna mreza, prijenos, proizvodnja itd, itd se moraju revolucionarno promijeniti. Koliko ce vremena to uzeti???? Siguran sam da nece biti gotovo do 2030. Naime da se suta pocne graditi 100 novih nuklearki one nece biti u punom pogonu do tada ai o one se nece poceti graditi sutra niti prekosutra. Primjera radi. Planirana je prva u svijetu "celicana" koja bi proizvodila karbon free celik i aluminum. Jedna takova celicana treba struje koliko cijela kraljevina Svedska. O Cemu mi ono pricamo????? Da, kao i u svakoj piramida pizdariji, lanaca sv Ante i Nigerijskog pisma, treba biti prvi i nadati se da si nesta zardio. Ostali, jedite govna (ukljucujuci mene)....Kila jebenog mozga..
upravo to, abe.
zato je bitno biti prvi, uzet 10 k eura poticaja koje sam hvala na pitanju uzeo i koje će platit veber, i iskoristit idućih 10 godina dok će struja bit jeftina a benzin skup.
a kasnije će struja bit skupa a benzin još skuplji.
Naime njemačka ukida poticaje za električne aute, a uskoro će i Hrvatska. Pa bolje uzet lovu dok se još dijeli.
btw ako možeš punit doma na šuko utičnici neće bit skupo ni ubuduće. Naravno ako nemaš kuću i garažu nego živiš u stanu imat ćeš sranje, punit ćeš na ulici i plaćat jebački.
veber, svaki auto ima čipove i online vezu ali to nema veze s punjenjem.
Plaćaš onom ko ti provajda struju, po tarifi u kojoj je i porez i sve, ostalo su tvoja bulažnjenja
Plaćaš onom ko ti provajda struju, po tarifi u kojoj je i porez i sve, ostalo su tvoja bulažnjenja
I ne postoji nikakvo ograničenje u Bavarskoj na auto cesti, btw
vozio sam tamo 200 na sat po auto cesti, tak da ne seri
https://www.bussgeldkatalog.org/german-driving-laws/#:~:text=Germany%20has%20a%20speed%20limit,speed%20of%20130%20km%2Fh.
https://www.bussgeldkatalog.org/german-driving-laws/#:~:text=Germany%20has%20a%20speed%20limit,speed%20of%20130%20km%2Fh.
šećeru, manje od 15% je električaramarcellus wrote:dobro, veber, milijuni nijemaca koji se voze na struju su budale a ti si pametan.
svatko normalan vozi benzin, oni kockastoglavi prže dizel.
da pojednostavim.
od 50 milijuna autiju u njemačkoj, manje od 7,5 je električno. u to idu autobusi, romobili, cigarete i ne znam kaj još.
što se tiče odašiljača, gluperdo, nema inkasatora već se šalje potrošnja u centralu koja tebi onda šalje račun.
(kada nisam u stanu, firma ne plaća komunalije)
a u tvom novom električnom autiću je brojilo. i ono broji.
kako će ekipa iz tvoje partije to oporezivat, ne zna se.
ali hoće
a, ti bulazni i dalje.
u njemačkoj spremaju novi zakon o porezu na struju.
(ti se svojim lošim odlukama pravdaš da smo svi mi glupi. ovdje nitko od ljudi koji su tu prijavljeni nema hr pločice na autima, nakon tri mjeseca. nitko. i svi idu na TUV ovdje i svi imaju zelenu oznaku na šajbi. svi moraju platiti cestarinu i porez. ne lupetaj)
i ti ćeš platiti porez.
2014-12-30
ne lažimarcellus wrote:I ne postoji nikakvo ograničenje u Bavarskoj na auto cesti, btw
2014-12-30
ako ideš na salzburg onda je kroz austriju 120 i do minkena je 120
ako ideš na passau onda je u austriji 110, a u nemačko do minkena 120
tek iza aerodroma je ograničenje na 180
kada izađeš iz šugave bavarske, nema ograničenja.
zato, lepi ne bulazni.
ako ideš na passau onda je u austriji 110, a u nemačko do minkena 120
tek iza aerodroma je ograničenje na 180
kada izađeš iz šugave bavarske, nema ograničenja.
zato, lepi ne bulazni.
2014-12-30
srčeko, sori.
ima štrafta od chiemsee pa do skretanja za holzkirchen.
prema minhenu
tamo možeš 180
sori šaci.
ima štrafta od chiemsee pa do skretanja za holzkirchen.
prema minhenu
tamo možeš 180
sori šaci.
2014-12-30
marcellus wrote:
realno treba mi wallbox od 3.6 kw ili onaj od 5
Slabo ćeš se time voziti
veber wrote:šećeru, manje od 15% je električaramarcellus wrote:dobro, veber, milijuni nijemaca koji se voze na struju su budale a ti si pametan.
svatko normalan vozi benzin, oni kockastoglavi prže dizel.
da pojednostavim.
od 50 milijuna autiju u njemačkoj, manje od 7,5 je električno. u to idu autobusi, romobili, cigarete i ne znam kaj još.
što se tiče odašiljača, gluperdo, nema inkasatora već se šalje potrošnja u centralu koja tebi onda šalje račun.
(kada nisam u stanu, firma ne plaća komunalije)
a u tvom novom električnom autiću je brojilo. i ono broji.
kako će ekipa iz tvoje partije to oporezivat, ne zna se.
ali hoće
a, ti bulazni i dalje.
u njemačkoj spremaju novi zakon o porezu na struju.
(ti se svojim lošim odlukama pravdaš da smo svi mi glupi. ovdje nitko od ljudi koji su tu prijavljeni nema hr pločice na autima, nakon tri mjeseca. nitko. i svi idu na TUV ovdje i svi imaju zelenu oznaku na šajbi. svi moraju platiti cestarinu i porez. ne lupetaj)
i ti ćeš platiti porez.
nema nikakvog novog poreza na struju, ne sprema se takav zakon, i ja osim toga ne živim u njemačkoj.
U Njemačkoj je sedam i pol posto strujića od UKUPNOG broja auta, naravno, jer se strujići prodaju tek par godina.
Ove godine, do kolovoza, 28,5 posto novoprodanih auta u njemačkoj su plug in (dakle ili čisto električni ili plug in hibridi, s tim da se čisto električni prodaju u osjetno većim brojevima nego plug in hibridi, kako rekoh plug in hibrid je glupost)
Točnije:
So far this year, more than 415,000 new passenger plug-in cars were registered in Germany:
BEVs: 228,084 – up 12% at 13.9% market share
PHEVs: 187,311 – down 14% at 11.4% market share
Total: 415,395 – down 1% at 25.3% market share
BEV - čisto električni auti, njihova prodaja jedina raste
PHEV - plug in hibridi, to je nešto na izlasku
Za dvije, najkasnije tri godine će po ovim stopama rasta električni automobili biti VEĆINA novoprodanih auta u Njemačkoj. To je blizu milijun strujića godišnje. Samo u Njemačkoj.
Tvoj voljeni Mercedes je u kolovozu u Njemačkoj prodao 18.300 automobila. Od toga 1.769 samo na struju i 4.410 plug in hibrida (Mercedes jako kasni s elektrifikacijom voznog parka). Ali udio strujića kod Mercedesa raste jako brzo.
Moja loša odluka je da si uštedim 6.000 eura godišnje kolko trošim na benzin, i usput i onih pet šest somova kuna godišnje kolko me košta servisiranje starog auta. I kupim si novi dijelom o trošku države.
tu su ti podaci o prodaji, da ne muljaš
Sve dok mogu voziti benzinca to elektricno sranje nece u moju garazu
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Inače za kolegu prcka i ostale, moram primijetiti da Kina prednjači u elektrifikaciji voznog parka, a Kini se sere na gretu, zelene, co2, i zapadne vrijednosti tzv.
Tako da, priča "oni to guraju iz ideoloških razloga" baš i ne stoji. Kina s tom i takvom ideologijom veze nema. Kod Kineza se radi jednostavno o isplativosti. Kupuju skupu naftu, a to im ne treba.
Tako da, priča "oni to guraju iz ideoloških razloga" baš i ne stoji. Kina s tom i takvom ideologijom veze nema. Kod Kineza se radi jednostavno o isplativosti. Kupuju skupu naftu, a to im ne treba.
Similar topics
» Hibridni električni automobili pretekli ‘dizelaše’ u Evropi
» Blues by Veber
» Veber samo prica
» Preminuo Josip Veber
» Ovaj mase zastavom, Veber i Nemci trljaju oci
» Blues by Veber
» Veber samo prica
» Preminuo Josip Veber
» Ovaj mase zastavom, Veber i Nemci trljaju oci
Page 13 of 16