Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 42 of 50
Page 42 of 50 • 1 ... 22 ... 41, 42, 43 ... 46 ... 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
U Ukrajinu stigli američki NASAMS sustavi. Bit će veliki uspjeh za Rusiju ako uspije održati na bojišnici status quo preko zime, odnosno ako neće imati većih teritorijalnih gubitaka. Doduše, imat će strahovite gubitke u ljudstvu i tehnici. Međutim, Kina si ne može dozvoliti da Rusija izgubi rat u Ukrajini. Vrlo vjerojatno da će Iran, a možda čak i Kina i Sjeverna Koreja početi ozbiljno pružati vojnu pomoć Rusiji.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Zašto si kina ne može dozvoliti da rusija izgubi rat u Ukrajini????melkior wrote:U Ukrajinu stigli američki NASAMS sustavi. Bit će veliki uspjeh za Rusiju ako uspije održati na bojišnici status quo preko zime, odnosno ako neće imati većih teritorijalnih gubitaka. Doduše, imat će strahovite gubitke u ljudstvu i tehnici. Međutim, Kina si ne može dozvoliti da Rusija izgubi rat u Ukrajini. Vrlo vjerojatno da će Iran, a možda čak i Kina i Sjeverna Koreja početi ozbiljno pružati vojnu pomoć Rusiji.
Kina je u ratu striktno neutralna, inače bi bilo gadno za Ukraince, jer Kina ima industrijske i tehnološke kapacitete koji se bez problema nose sa zapadnima, Rusija baš i ne može to.
Iranska pomoć i Sj.Korejska su ograničene , nisu tu neke mega države pogotov ne Sj.Koreja. Evo zadnjih par dana nema Iranskih dronova na fronti. Balističkih projektila još nema.
Sj.Koreja neće slati balističke rakete jer ih sami nemaju puno, a artiljerijskih ima sigurno ima pun kurac kojima istječe vijek trajanja, međutim većinom su to neprecizno streljivo, koje ipak ne može okrenuti tijek rata, može samo zaustaviti kolaps, jer čitam Rusima počinje nedostajati pomalo 122mm i 152mm granata(ruski izvori).
Međutim Rusima najviše fali preciznog oružja i sredstva za nadzor na bojištu(optika za dronove) i Rusi sami imaju vrhunske igračke kao što smo vidjeli, od kalibar, iskandera, lancet dronova, onih projektila za helikoptere, krasnopol granata, međutim nemaju dovolju količinu toga oružja za potrebe takvog rata.
čak i zapad se muči da opskrbi ukrainu sa dovoljnom količinom toga, a rusija je ipak puno slabija od kolektivnog zapada stoga gube tu ekonomsku utrku a onda će i izgubiti rat(ili imati puno veće gubitke).
kina jednostavno neće uskočiti, jer riskira sankcije od zapada , ovi na zapadu bi jedva dočekali da prekinu kineski izvoz , a to kinezima ne odgovara. zato su vojno neutralni i do sada nema dokaza da se igdje koristilo kinesko oružje. još nema snimki recimo sjeverno korejskih granata ali to bi uskoro mogli vidjeti.
kada se kaže Kina nesmije dopustiti da RU izgubi rat? Pa neće Ukrainci marširati prema Moskvi, nego prema Donjecku.Boli Kineze kurac tko će biti na vlasti u Donjecku, njima bi najdržae bilo da rat stane i da se vrate "businessu"
Iranska pomoć i Sj.Korejska su ograničene , nisu tu neke mega države pogotov ne Sj.Koreja. Evo zadnjih par dana nema Iranskih dronova na fronti. Balističkih projektila još nema.
Sj.Koreja neće slati balističke rakete jer ih sami nemaju puno, a artiljerijskih ima sigurno ima pun kurac kojima istječe vijek trajanja, međutim većinom su to neprecizno streljivo, koje ipak ne može okrenuti tijek rata, može samo zaustaviti kolaps, jer čitam Rusima počinje nedostajati pomalo 122mm i 152mm granata(ruski izvori).
Međutim Rusima najviše fali preciznog oružja i sredstva za nadzor na bojištu(optika za dronove) i Rusi sami imaju vrhunske igračke kao što smo vidjeli, od kalibar, iskandera, lancet dronova, onih projektila za helikoptere, krasnopol granata, međutim nemaju dovolju količinu toga oružja za potrebe takvog rata.
čak i zapad se muči da opskrbi ukrainu sa dovoljnom količinom toga, a rusija je ipak puno slabija od kolektivnog zapada stoga gube tu ekonomsku utrku a onda će i izgubiti rat(ili imati puno veće gubitke).
kina jednostavno neće uskočiti, jer riskira sankcije od zapada , ovi na zapadu bi jedva dočekali da prekinu kineski izvoz , a to kinezima ne odgovara. zato su vojno neutralni i do sada nema dokaza da se igdje koristilo kinesko oružje. još nema snimki recimo sjeverno korejskih granata ali to bi uskoro mogli vidjeti.
kada se kaže Kina nesmije dopustiti da RU izgubi rat? Pa neće Ukrainci marširati prema Moskvi, nego prema Donjecku.Boli Kineze kurac tko će biti na vlasti u Donjecku, njima bi najdržae bilo da rat stane i da se vrate "businessu"
Piglet and Šandor Winnetou like this post
Izašlo je dosta videa o Ruskim gubicima kod Pavlivke(Ruska već sada propala ofenziva na Vulhedar grad koji je ovako iz glave 80ak km od Mariopola).
Baš dosta videa.
Neću vas spamati sa videima, na isti profil pogledajte i druga videa. na telegramu ima još više +18 ali ono ni meni se neda sve to gledati. Uglavnom ono sve što smo pisali jučer (ja sam citirao Ruske izvore) ispada točno
Ruski Lancet pogađa Ukrainski BUK
Samo vrlo vjerojatno pošto je video izrezan, očito je da BUK nije uništen totalno, uz malo sreće oštećen, posada nije okrznuta, sada ovisi o šteti može li se lako popraviti ili ne.
Ti protuzračni sustavi sovjetski(vrlo kvalitetni oni i dan danas brane UKR nebo dok zapadni pomalo tek dolaze) zajebani su za popraviti, ukraina ih ne može proizvesti, rusija ima tu isključivo tehnološki monpol
Baš dosta videa.
Neću vas spamati sa videima, na isti profil pogledajte i druga videa. na telegramu ima još više +18 ali ono ni meni se neda sve to gledati. Uglavnom ono sve što smo pisali jučer (ja sam citirao Ruske izvore) ispada točno
Ruski Lancet pogađa Ukrainski BUK
Samo vrlo vjerojatno pošto je video izrezan, očito je da BUK nije uništen totalno, uz malo sreće oštećen, posada nije okrznuta, sada ovisi o šteti može li se lako popraviti ili ne.
Ti protuzračni sustavi sovjetski(vrlo kvalitetni oni i dan danas brane UKR nebo dok zapadni pomalo tek dolaze) zajebani su za popraviti, ukraina ih ne može proizvesti, rusija ima tu isključivo tehnološki monpol
AssadNaPodmornici wrote:Kina je u ratu striktno neutralna, inače bi bilo gadno za Ukraince, jer Kina ima industrijske i tehnološke kapacitete koji se bez problema nose sa zapadnima, Rusija baš i ne može to.
kina i zapad su u ekonomskoj simbiozi + kina zakupila ogromne poljoprivredne povrsine od ukra koje sad nije u mogucnosti koristiti... s rusima odrzavaju korektne odnose iz nekih svojih interesa/ravnoteze , rusi su u toj igri drugotni kad dodje trenutak odluke puste ih kinezi niz vodu
zapad taj odnos moze narusit samo agresijom na ruski teritorij sto nije realna opcija
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
AssadNaPodmornici likes this post
Prorok iz Belog grada
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/Suljo-bitka-za-herson-ce-biti-odlucujuca-u-ratu-zapad-misli-da-ce-tako-unistiti-rusiju/221107022
"Pred nama je teško vrijeme, sljedeća zima će biti još teža od ove, jer pred nama je bitka za Staljingrad, odlučujuća bitka u ratu u Ukrajini, bitka za Herson, u kojoj obje strane koriste hiljade tenkova, avione, artiljeriju," kazao je Adem Vuchiqi, a njegovu izjavu je prenijela državna ruska novinska agencija Tass.
"Znam što nas čeka. Čim Putin obavi svoj posao u Seversku, Bakmutu i Soledaru pa dođe do linije Slavjansk-Kramatorsk-Avdivka, izaći se s prijedlogom. I ako ga Zapad ne prihvati, a neće, nastat će pakao," govorio je Adem Vuchiqi proteklog ljeta.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/Suljo-bitka-za-herson-ce-biti-odlucujuca-u-ratu-zapad-misli-da-ce-tako-unistiti-rusiju/221107022
"Pred nama je teško vrijeme, sljedeća zima će biti još teža od ove, jer pred nama je bitka za Staljingrad, odlučujuća bitka u ratu u Ukrajini, bitka za Herson, u kojoj obje strane koriste hiljade tenkova, avione, artiljeriju," kazao je Adem Vuchiqi, a njegovu izjavu je prenijela državna ruska novinska agencija Tass.
"Znam što nas čeka. Čim Putin obavi svoj posao u Seversku, Bakmutu i Soledaru pa dođe do linije Slavjansk-Kramatorsk-Avdivka, izaći se s prijedlogom. I ako ga Zapad ne prihvati, a neće, nastat će pakao," govorio je Adem Vuchiqi proteklog ljeta.
Čekamo rezultate američkih izbora, oni bi mogli dosta utjecati na američki odnos prema Ukrajini, no mislim da umniji ljudi među republikancima shvaćaju da pitanje Ukrajine nije samo pitanje Ukrajine i Rusije, već i neizravno Tajvana i Kine.
Kina je šokirana brzinom i efikasnošću sankcija te djelovanjem ukrajinske vojske uz isporuku zapadnog naoružanja.
Mudri ljudi u Washingtonu shvaćaju da ukoliko Rusija doživi debakl u Ukrajini, bit će to jasna poruka Kinezima što ih čeka ako krenu na Tajvan ili na bilo kojeg susjeda.
Republikanci moraju podržati ukrajinsku pobjedu u ratu, kao jasnu poruku Kini. Tko to ne shvaća, ništa ne shvaća.
Jer Kinezi nisu Rusi. Prvo ima ih 10 puta više, drugo fanatičniji su i spremni su poslati 20 milijuna ljudi u smrt ako treba. Ako će putem neki kongresmeni odustati od Ukrajine, odustat će i od Tajvana.
AssadNaPodmornici likes this post
Još jedan razlog zašto je za USA glupo odustati od podrške ukrajinskoj stvari jest taj da su Ukri u usponu, a Rusi u silaznoj putanji. Putin je iscrpio sve. Nema više šta. Vrijeme ne radi za Ruse. Ameri imaju povijesnu priliku slomiti ruski imperijalizam i odvesti Ukrajinu (s Donbasom i Krimom) u NATO. Čemu to propustiti?
A i da ne pričamo kako je za Amerikance, osobito repse bitan Izrael. A ubacivanjem Irana u ukrajinsku jednadžbu i pobjedom Netanyahua priča se dodatno okreće na ukrajinski mlin.
A i da ne pričamo kako je za Amerikance, osobito repse bitan Izrael. A ubacivanjem Irana u ukrajinsku jednadžbu i pobjedom Netanyahua priča se dodatno okreće na ukrajinski mlin.
Rusija: Kontroverze oko velikih gubitaka mornaričke brigade
Rusiju zabrinjava pitanje gubitaka koje je pretrpjela jedna brigada ruskoga mornaričkog pješaštva nakon što je guverner okruga Primorski Kraj na Dalekom istoku u ponedjeljak u saopćenju opovrgao pritužbe što su ih navodno uputili vojnici, a odnose se na broj mrtvih u borbama.
Prema informacijama objavljenim na internetskoj stranici The Insider pripadnici 155. brigade mornaričkog pješaštva, u uobičajenim okolnostima stacionirani na Pacifiku, požalili su se u pismu guverneru Primorskoga Kraja da su u četiri dana u borbama oko Donecka izgubili 300 ljudi. Tim su brojem obuhvaćeni njihovi mrtvi, ranjeni i nestali suborci.
Guverner Oleg Kožemjako na Telegramu je u ponedjeljak objavio video snimku u kojoj osporava iznesene podatke. Istaknuo je da je “bilo velikih gubitaka, ali ni približno tako velikih” kako stoji u navodnom pismu.
Rekao je da su ga u to uvjerili komadanti sa ratišta te dodao da su vojni istražitelji zaduženi da temeljito istraže slučaj. Vojnici su u izvornome pismu očito tražili nezavisnu istragu.
Pismo sadrži i pritužbe po kojima komadanti šalju vojnike u “nezamislive ofanzive” kojima se ne postiže puno. Žalili su se i da je jedna brigada izgubila oko pola svoje opreme.
Svoje su komdante optužili za pokušaj prikrivanja gubitaka i za izostanak brige za dobrobit boraca. U pismu stoji kako komadanti “ljude nazivaju ‘mesom'”
izvor: Al Jazeera
Rusiju zabrinjava pitanje gubitaka koje je pretrpjela jedna brigada ruskoga mornaričkog pješaštva nakon što je guverner okruga Primorski Kraj na Dalekom istoku u ponedjeljak u saopćenju opovrgao pritužbe što su ih navodno uputili vojnici, a odnose se na broj mrtvih u borbama.
Prema informacijama objavljenim na internetskoj stranici The Insider pripadnici 155. brigade mornaričkog pješaštva, u uobičajenim okolnostima stacionirani na Pacifiku, požalili su se u pismu guverneru Primorskoga Kraja da su u četiri dana u borbama oko Donecka izgubili 300 ljudi. Tim su brojem obuhvaćeni njihovi mrtvi, ranjeni i nestali suborci.
Guverner Oleg Kožemjako na Telegramu je u ponedjeljak objavio video snimku u kojoj osporava iznesene podatke. Istaknuo je da je “bilo velikih gubitaka, ali ni približno tako velikih” kako stoji u navodnom pismu.
Rekao je da su ga u to uvjerili komadanti sa ratišta te dodao da su vojni istražitelji zaduženi da temeljito istraže slučaj. Vojnici su u izvornome pismu očito tražili nezavisnu istragu.
Pismo sadrži i pritužbe po kojima komadanti šalju vojnike u “nezamislive ofanzive” kojima se ne postiže puno. Žalili su se i da je jedna brigada izgubila oko pola svoje opreme.
Svoje su komdante optužili za pokušaj prikrivanja gubitaka i za izostanak brige za dobrobit boraca. U pismu stoji kako komadanti “ljude nazivaju ‘mesom'”
izvor: Al Jazeera
https://www.index.hr/vijesti/clanak/britanci-gubici-ruskog-zrakoplovstva-premasuju-proizvodne-kapacitete/2409655.aspx
U SVOM najnovijem izvješću o ratu u Ukrajini britansko ministarstvo obrane objavilo je procjenu stanja ruskog zrakoplovstva i njihovih gubitaka u tom vojnom sektoru od početka invazije na Ukrajinu.
Vrhovni zapovjednik oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni izjavio je da je Rusija izgubila više nego dvostruko zrakoplova u Ukrajini u usporedbi sa sovjetsko-afganistanskim ratom, podsjećaju Britanci. Prema njegovim tvrdnjama, u Ukrajini su izgubili 278 zrakoplova, dok je u Afganistanu ta brojka iznosila 119.
Iako ministarstvo nije moglo neovisno potvrditi ove brojke, navode da je nedostatak ruske vojske u sektoru zrakoplovstva vjerojatno pogoršan lošom obukom, gubitkom iskusnih posada i povećanim rizicima u gustim zonama ukrajinske protuzračne obrane.
"Mala je vjerojatnost da će se to promijeniti u sljedećih nekoliko mjeseci. Gubici ruskih zrakoplova vjerojatno znatno premašuju njihove kapacitete za proizvodnju novih konstrukcija zrakoplova. Vrijeme potrebno za obuku kompetentnih pilota dodatno smanjuje sposobnost Rusije da obnovi borbeno zrakoplovstvo", stoji u njihovom izvješću.
U SVOM najnovijem izvješću o ratu u Ukrajini britansko ministarstvo obrane objavilo je procjenu stanja ruskog zrakoplovstva i njihovih gubitaka u tom vojnom sektoru od početka invazije na Ukrajinu.
Vrhovni zapovjednik oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni izjavio je da je Rusija izgubila više nego dvostruko zrakoplova u Ukrajini u usporedbi sa sovjetsko-afganistanskim ratom, podsjećaju Britanci. Prema njegovim tvrdnjama, u Ukrajini su izgubili 278 zrakoplova, dok je u Afganistanu ta brojka iznosila 119.
Iako ministarstvo nije moglo neovisno potvrditi ove brojke, navode da je nedostatak ruske vojske u sektoru zrakoplovstva vjerojatno pogoršan lošom obukom, gubitkom iskusnih posada i povećanim rizicima u gustim zonama ukrajinske protuzračne obrane.
"Mala je vjerojatnost da će se to promijeniti u sljedećih nekoliko mjeseci. Gubici ruskih zrakoplova vjerojatno znatno premašuju njihove kapacitete za proizvodnju novih konstrukcija zrakoplova. Vrijeme potrebno za obuku kompetentnih pilota dodatno smanjuje sposobnost Rusije da obnovi borbeno zrakoplovstvo", stoji u njihovom izvješću.
RUSKI poslovni čovjek Jevgenij Prigožin priznao je da se miješao u američke izbore i poručio da će to činiti i ubuduće, što je prvo takvo priznanje čovjeka kojeg Washington za to i formalno optužuje.
"Miješali smo se (u američke izbore), miješamo se i nastavit ćemo se miješati. Pažljivo, točno, kirurški i na naš način, kako mi to radimo", rekao je Prigožin u izjavi koju je služba za medije njegove tvrtke Concord objavila na VKontaktu, ruskoj verziji Facebooka.
Izjava je objavljena dan prije izbora za američki Kongres kao odgovor na upit za komentarom ruskog portala. Prigožin, zvan "Putinovim chefom" jer njegova tvrtka radi catering za Kremlj, formalno je optužen da sponzorira "farme trolova" u Rusiji koje nastoje utjecati na politiku.
topla voda
"Miješali smo se (u američke izbore), miješamo se i nastavit ćemo se miješati. Pažljivo, točno, kirurški i na naš način, kako mi to radimo", rekao je Prigožin u izjavi koju je služba za medije njegove tvrtke Concord objavila na VKontaktu, ruskoj verziji Facebooka.
Izjava je objavljena dan prije izbora za američki Kongres kao odgovor na upit za komentarom ruskog portala. Prigožin, zvan "Putinovim chefom" jer njegova tvrtka radi catering za Kremlj, formalno je optužen da sponzorira "farme trolova" u Rusiji koje nastoje utjecati na politiku.
topla voda
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Koji glupan.debotoijusto wrote:RUSKI poslovni čovjek Jevgenij Prigožin priznao je da se miješao u američke izbore i poručio da će to činiti i ubuduće, što je prvo takvo priznanje čovjeka kojeg Washington za to i formalno optužuje.
topla voda
Ako itko u USA ovo i procita te je eventualno neodlucan samo ce biti motiviran dati glas demokratima , a ne republikancima.
dijagram-
2015-08-09
To mješanje je pizdarija, godinama su FBI(koji je nakrcan demokratima žešće nego što su HDZovci nakrcali ministarstvo branitelja) nakon par godina istraživanja gdje su se trudili da Trumpu prišiju poveznicu sa Rusima - zaključili da ne postoji nikakva veza. To je prvo izmislio stožer H.Clinton a onda su preko političkih veza otvorili istragu. Zapravo nisu niti zaključili, prvo je bio neki leak , a onda su kao priznali da nema ničega nakon 3 godine istrage. Ne treba zaboraviti da je Trump prvi od svih na zapadu slao ozbiljno oružje Ukraincima(Javeline i Stingere) i osigurao obuku za to, što je omogućilo Ukraincima da se dobro obrane prvih nekoliko dana.
Inače nakon toga dosta republikanaca se zalaže da se ukine FBI ili barem rekonstruira i moglo bi se to i dogoditi sada nakon izbora. Plus Faucci će biti ispitan zbog njegovog financiranja Wuhanskog laba gdje je utekan virus korone. Ali to je druga tema
Ovaj Rus samo priča pizdarije provocira, i nitko ga ne doživljava, skreće pažnju na sebe.
Inače nakon toga dosta republikanaca se zalaže da se ukine FBI ili barem rekonstruira i moglo bi se to i dogoditi sada nakon izbora. Plus Faucci će biti ispitan zbog njegovog financiranja Wuhanskog laba gdje je utekan virus korone. Ali to je druga tema
Ovaj Rus samo priča pizdarije provocira, i nitko ga ne doživljava, skreće pažnju na sebe.
AssadNaPodmornici wrote:To mješanje je pizdarija, godinama su FBI(koji je nakrcan demokratima žešće nego što su HDZovci nakrcali ministarstvo branitelja) nakon par godina istraživanja gdje su se trudili da Trumpu prišiju poveznicu sa Rusima - zaključili da ne postoji nikakva veza. To je prvo izmislio stožer H.Clinton a onda su preko političkih veza otvorili istragu. Zapravo nisu niti zaključili, prvo je bio neki leak , a onda su kao priznali da nema ničega nakon 3 godine istrage. Ne treba zaboraviti da je Trump prvi od svih na zapadu slao ozbiljno oružje Ukraincima(Javeline i Stingere) i osigurao obuku za to, što je omogućilo Ukraincima da se dobro obrane prvih nekoliko dana.
Fauccija čeka istražno povjerenstvo. Gaetz je upravo jučer najavio.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
AssadNaPodmornici wrote:Izašlo je dosta videa o Ruskim gubicima kod Pavlivke
Obije strane tamo vode gadnu rovovsku bitku tipa WW1.
2018-04-10
Ukraine Nationalizes Five Key Companies As Part Of War Effort https://t.co/piyqxkfQFH
— Yörük Işık (@YorukIsik) November 7, 2022
2018-04-10
Mudri ljudi u Washingtonu shvaćaju da ukoliko Rusija doživi debakl u Ukrajini, bit će to jasna poruka Kinezima što ih čeka ako krenu na Tajvan ili na bilo kojeg susjeda.
Republikanci moraju podržati ukrajinsku pobjedu u ratu, kao jasnu poruku Kini. Tko to ne shvaća, ništa ne shvaća.
Jer Kinezi nisu Rusi. Prvo ima ih 10 puta više, drugo fanatičniji su i spremni su poslati 20 milijuna ljudi u smrt ako treba. Ako će putem neki kongresmeni odustati od Ukrajine, odustat će i od Tajvana.
[/quote]Upravo o tome se i radi. Ovaj posljednji kongres KP Kine je iznjedrio politike koje odmiču Kinu gospodarski od Zapada jer XI procjenjuje da mu je u ovom slučaju geopolitika važnija od ekonomije, zato je nagrabusio i Hu Jintao i pazite sad, čak guverner kineske središnje banke je izbačen iz kongresa, skupa sa zamjenikom kineskog premijera. Xi se odmiče od Zapada, a Taiwan će u narednom razdoblju sve više doći u fokus i SAD-a i Kine, već sad američki admiral javno priznaje da je rat u Ukrajini tek uvod u kinesko-američki rat na Pacifiku.
https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/americki-vojni-zapovjednik-rekao-da-dolazi-sukob-sad-a-i-kine---750450.html
Zato Kina ne može pustiti Rusiju niz vodu. I Kini odgovara da se Amerika i kolektivni Zapad ekonomski i vojno iscrpljuju na ukrajinskom bojištu.
2015-08-09
Hektorović wrote:AssadNaPodmornici wrote:To mješanje je pizdarija, godinama su FBI(koji je nakrcan demokratima žešće nego što su HDZovci nakrcali ministarstvo branitelja) nakon par godina istraživanja gdje su se trudili da Trumpu prišiju poveznicu sa Rusima - zaključili da ne postoji nikakva veza. To je prvo izmislio stožer H.Clinton a onda su preko političkih veza otvorili istragu. Zapravo nisu niti zaključili, prvo je bio neki leak , a onda su kao priznali da nema ničega nakon 3 godine istrage. Ne treba zaboraviti da je Trump prvi od svih na zapadu slao ozbiljno oružje Ukraincima(Javeline i Stingere) i osigurao obuku za to, što je omogućilo Ukraincima da se dobro obrane prvih nekoliko dana.
Fauccija čeka istražno povjerenstvo. Gaetz je upravo jučer najavio.
Prigožin si tom izjavom samo daje veću važnost nego što je doista ima.
2015-08-09
melkior wrote:Mudri ljudi u Washingtonu shvaćaju da ukoliko Rusija doživi debakl u Ukrajini, bit će to jasna poruka Kinezima što ih čeka ako krenu na Tajvan ili na bilo kojeg susjeda.Republikanci moraju podržati ukrajinsku pobjedu u ratu, kao jasnu poruku Kini. Tko to ne shvaća, ništa ne shvaća.Jer Kinezi nisu Rusi. Prvo ima ih 10 puta više, drugo fanatičniji su i spremni su poslati 20 milijuna ljudi u smrt ako treba. Ako će putem neki kongresmeni odustati od Ukrajine, odustat će i od Tajvana.
Upravo o tome se i radi. Ovaj posljednji kongres KP Kine je iznjedrio politike koje odmiču Kinu gospodarski od Zapada jer XI procjenjuje da mu je u ovom slučaju geopolitika važnija od ekonomije, zato je nagrabusio i Hu Jintao i pazite sad, čak guverner kineske središnje banke je izbačen iz kongresa, skupa sa zamjenikom kineskog premijera. Xi se odmiče od Zapada, a Taiwan će u narednom razdoblju sve više doći u fokus i SAD-a i Kine, već sad američki admiral javno priznaje da je rat u Ukrajini tek uvod u kinesko-američki rat na Pacifiku.
https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/americki-vojni-zapovjednik-rekao-da-dolazi-sukob-sad-a-i-kine---750450.html
Zato Kina ne može pustiti Rusiju niz vodu. I Kini odgovara da se Amerika i kolektivni Zapad ekonomski i vojno iscrpljuju na ukrajinskom bojištu. [/quote]
Mislim da se svi slažemo da ni Ukrajina ni Rusija neće odlučiti ovaj rat već ključeve ishoda ovog rata drže SAD i Kina.
2015-08-09
Ovaj rat u Ukrajini je zakuhala Amerika, na štetu Europe. I dok god će se Amerika razračunavati s Rusijom preko Europe, EU će biti veliki geopolitički gubitnik. Nama, odnosno EU je bitno da Rusija pobijedi u Ukrajini jer će to znatno utjecati i na slabljenje američkog pritiska u Europi. Istodobno, u interesu nam je da se Amerika i Kina otvoreno razračunaju na Pacifiku i da u tom ratu pobijedi Amerika. Ali da se i Kina i SAD uzajamno toliko oslabe da više nitko neće pomišljati na nikakve nove ratove izvan svojih granica. Pogotovo ne u europskom dvorištu. A Rusija Europi ne predstavlja prijetnju, ili ju barem neće predstavljati ukoliko Poljska (i eventualno Švedska) razvije vlastiti vojni nuklearni program. U tom slučaju će Srednja Europa biti dugoročno sigurna, i onda nema prepreke da Europa ekonomski i energetski surađuje s Rusijom. Osobno smatram da Turska dugoročno predstavlja puno opasniji i teži izazov za Europu nego Rusija, već i zbog ogromne turske manjine koja živi u Njemačkoj.
2015-08-09
melkior wrote:Ovaj rat u Ukrajini je zakuhala Amerika, na štetu Europe. I dok god će se Amerika razračunavati s Rusijom preko Europe, EU će biti veliki geopolitički gubitnik. Nama, odnosno EU je bitno da Rusija pobijedi u Ukrajini jer će to znatno utjecati i na slabljenje američkog pritiska u Europi. Istodobno, u interesu nam je da se Amerika i Kina otvoreno razračunaju na Pacifiku i da u tom ratu pobijedi Amerika. Ali da se i Kina i SAD uzajamno toliko oslabe da više nitko neće pomišljati na nikakve nove ratove izvan svojih granica. Pogotovo ne u europskom dvorištu. A Rusija Europi ne predstavlja prijetnju, ili ju barem neće predstavljati ukoliko Poljska (i eventualno Švedska) razvije vlastiti vojni nuklearni program. U tom slučaju će Srednja Europa biti dugoročno sigurna, i onda nema prepreke da Europa ekonomski i energetski surađuje s Rusijom. Osobno smatram da Turska dugoročno predstavlja puno opasniji i teži izazov za Europu nego Rusija, već i zbog ogromne turske manjine koja živi u Njemačkoj.
Bilo kakva snatrenja o uništavanju, odnosno slamanju Rusije ne drže vodu, a definitivno nisu u interesu Europe. Nama treba proeuropska Rusija, Rusija koja zapad neće promatrati kao svoju prijetnju. Ne postoji ruski predsjednik koji ne bi ušao u ratni sukob s ovakvom politikom širenja NATO-a. Putina ovakvog kakav jest - je stvorio Zapad. Da su ostali Trump i Merkelica, do rata u Ukrajini ne bi nikad došlo. Ukrajinska politika je kretenska. Njemačka i Francuska su otvoreno priznale još prije rata da Ukrajina neće nikada u EU, Njemačka se otvoreno protivila ulasku Ukrajine u NATO, a sada Ukrajina trpi posljedice svoje nerazumne politike u vidu 780 milijardi dolara štete, milijuni raseljenih izbjeglica, uništena privreda, 40% razorenog energetskog sustava, a do proljeća iduće godine ta šteta će premašiti tisuću milijardi. I tko će tu Ukrajinu obnoviti? Zapad je otišao u inflaciju i prijeti mu gadna recesija, pače, dugoročna ekonomska kriza. Ovakva EU je nefunkcionalna, preglomazna, prevelika, proturuske sankcije ne djeluju, odnosno sad ispada da države članice EU same krše nametnute antiruske sankcije na rusku naftu, pretovarom i ruske nafte na druge brodove na otvorenom moru i falsificiranjem papira da se radi o arapskoj nafti. U tome sudjeluju hrpa brodarskih kuća iz velikih EU zemalja. Ovaj rat treba zaustaviti što je prije moguće, jer šteti svima, i Rusiji i Ukrajini i Europi, a o ishodu tog rata će u konačnici odlučiti Amerika i Kina.
2015-08-09
Page 42 of 50 • 1 ... 22 ... 41, 42, 43 ... 46 ... 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema