Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 22 of 50
Page 22 of 50 • 1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 36 ... 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Nisu bitni ruski troškovi, bitno je koliko je svaki oboreni dron spasio života i infrastrukture u Ukrajini a to se mjeri u stotinama milijuna dolara s tim da se ljudski život ne može uopće s time porediti.RayMabus wrote:Ukrajinski troškovi zbog obaranja ‘kamikaza dronova‘ koje je Kremlj lansirao na gradove u Ukrajini uvelike premašuje iznose koje je Rusija platila za nabavu i lansiranje te jeftine tehnologije iranske proizvodnje, pokazuje analiza vojnih analitičara.
S obzirom na cijenu iranskih dronova Shahed-136 od 20.000 do 50.000 eura po komadu, vojni analitičari ukrajinske nevladine organizacije Molfar procjenjuju da se za Rusiju ukupna cijena neuspjelih napada bespilotnim letjelicama na Ukrajinu posljednjih tjedana kreće između 11,66 milijuna i 17,9 milijuna dolara.
Procijenjeni trošak za Ukrajinu, pak, iznosi više od 28,14 milijuna dolara, prema analizi koja se temelji na slobodno dostupnim izvorima. Podaci uključuju dronove lansirane između 13. rujna i 17. listopada.
U tom kontekstu spomenimo da samo jedna raketa AIM-120 AMRAAM za sofisticirani sustav NASAMS košta oko milijun dolara.
Ova analiza naglašava niske financijske troškove za Moskvu kada se radi o napadima bespilotnim letjelicama, kojima Kremlj širi teror u Ukrajini, ubijajući civile i uništavajući energetsku infrastrukturu zemlje.
Obaranje ruskih dronova Ukrajinu preskupo košta: Pogledajte računicu vojnih analitičara
Šandor Winnetou- Posts : 19785
2017-12-31
veber, michaellcmacha and Charles III like this post
Ovo nije cijena dronova koji su nešto pogodili nego onih koji su oboreni.Šandor Winnetou wrote:Nisu bitni ruski troškovi, bitno je koliko je svaki oboreni dron spasio života i infrastrukture u Ukrajini a to se mjeri u stotinama milijuna dolara s tim da se ljudski život ne može uopće s time porediti.RayMabus wrote:Ukrajinski troškovi zbog obaranja ‘kamikaza dronova‘ koje je Kremlj lansirao na gradove u Ukrajini uvelike premašuje iznose koje je Rusija platila za nabavu i lansiranje te jeftine tehnologije iranske proizvodnje, pokazuje analiza vojnih analitičara.
S obzirom na cijenu iranskih dronova Shahed-136 od 20.000 do 50.000 eura po komadu, vojni analitičari ukrajinske nevladine organizacije Molfar procjenjuju da se za Rusiju ukupna cijena neuspjelih napada bespilotnim letjelicama na Ukrajinu posljednjih tjedana kreće između 11,66 milijuna i 17,9 milijuna dolara.
Procijenjeni trošak za Ukrajinu, pak, iznosi više od 28,14 milijuna dolara, prema analizi koja se temelji na slobodno dostupnim izvorima. Podaci uključuju dronove lansirane između 13. rujna i 17. listopada.
U tom kontekstu spomenimo da samo jedna raketa AIM-120 AMRAAM za sofisticirani sustav NASAMS košta oko milijun dolara.
Ova analiza naglašava niske financijske troškove za Moskvu kada se radi o napadima bespilotnim letjelicama, kojima Kremlj širi teror u Ukrajini, ubijajući civile i uništavajući energetsku infrastrukturu zemlje.
Obaranje ruskih dronova Ukrajinu preskupo košta: Pogledajte računicu vojnih analitičara
za Rusiju ukupna cijena neuspjelih napada bespilotnim letjelicama na Ukrajinu posljednjih tjedana kreće između 11,66 milijuna i 17,9 milijuna dolara.
Šteta je puno veća. Ovo je omjer skinutih dronova i ispaljenih PZO raketa i drugo prema istima da se isti obore. Ne računaš dronove koji nisu oboreni i pogodili su cilj i napravili štetu i/ili ubili nekoga.
Slažem se s tobom da je zaštita te infrastrukture itd puno vrjednija al ovo su omjeri iscrpljivanja dronovi protiv PZO-a.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
kupili bi rusi i skuplje stvari... kad bi imali novaca... nego gdje su oni šupci što su dizali u nebesa rusku skalameriju...gdje je ona šupčina što ima plantaže jabuka tamo iza Dona
2015-08-08
Šandor Winnetou likes this post
RayMabus wrote:Ovo nije cijena dronova koji su nešto pogodili nego onih koji su oboreni.Šandor Winnetou wrote:Nisu bitni ruski troškovi, bitno je koliko je svaki oboreni dron spasio života i infrastrukture u Ukrajini a to se mjeri u stotinama milijuna dolara s tim da se ljudski život ne može uopće s time porediti.RayMabus wrote:Ukrajinski troškovi zbog obaranja ‘kamikaza dronova‘ koje je Kremlj lansirao na gradove u Ukrajini uvelike premašuje iznose koje je Rusija platila za nabavu i lansiranje te jeftine tehnologije iranske proizvodnje, pokazuje analiza vojnih analitičara.
za Rusiju ukupna cijena neuspjelih napada bespilotnim letjelicama na Ukrajinu posljednjih tjedana kreće između 11,66 milijuna i 17,9 milijuna dolara.
Šteta je puno veća. Ovo je omjer skinutih dronova i ispaljenih PZO raketa i drugo prema istima da se isti obore. Ne računaš dronove koji nisu oboreni i pogodili su cilj i napravili štetu i/ili ubili nekoga.
Slažem se s tobom da je zaštita te infrastrukture itd puno vrjednija al ovo su omjeri iscrpljivanja dronovi protiv PZO-a.
To su jeftini glupi dronovi, medjutim lansiraju ih 10-12 komada na isti cilj, sve da ih oboris 11...1 padne i napravi brutalnu štetu pogotovo gađajući civilne objekte,infrastrukturu,elektrane i slično. Cijena samoga drona je nikakva...dok šteta koju jedan napravi nadmaši cijenu 3-4 puta koliko je dronova korišteno. Pzo je uspješniji sve pet...samo swarmovi su i zasnovani na ideji da će većina dronova biti oborena a cilj ipak naposlijetku ostvaren. Barbari se toga nisu mogli sjetiti ili nisu sposobni za smisliti takvo nešto. Ovi kučkini sinovi iz Irana jesu. Tako da kad nemaš svoje....kupuj.
MDMiridije- Posts : 183
2022-10-01
veber likes this post
Hektorović wrote:Rusi će se povući iz Hersona. Naime utvrđuju lijevu obalu Dnipra, evakuiraju pro-Rusko stanovništvo iz grada.
I Britsi su došli do istih zaključaka
Britanski obavještajci: Rusi planiraju veliko povlačenje kod Hersona
Nedavno rusko priznanje "teške situacije" u regiji Herson je vrlo neobično i vjerojatno sugerira da ruske vlasti planiraju veliko povlačenje svojih snaga iz područja zapadno od rijeke Dnjepar, stoji u najnovijem izvješću britanskih vojnih obavještajaca. Izjavu o "teškoj situaciji" u Hersonu dao je novi ruski zapovjednik u Ukrajini, general Sergej Surovikin, podsjećaju.
Pritom je podržao plan proruskih čelnika te okupirane regije da evakuiraju civilnu populaciju iz Hersona.
S obzirom na to da je general Surovikin zapovjednik zadužen za operacije ruskih snaga u Ukrajini, njegova objava loših vijesti o "specijalnoj vojnoj operaciji" je krajnje neobična, navode obavještajci, dodajući da "vjerojatno sugerira da ruske vlasti ozbiljno razmatraju veliko povlačenje svojih snaga iz područja zapadno od rijeke Dnjepar".
"Ključni izazov bilo kakve ruske operacije povlačenja odnosio bi se na uredno izvlačenje trupa i opreme preko rijeke široke 1000 metara. S obzirom na to da su mostovi preko Dnjepra jako oštećeni, Rusija će se vrlo vjerojatno morati oslanjati na most od skela postavljen kod Hersona u proteklim danima i vojne pontone, koji se nalaze na više lokacija", navode britanski obavještajci.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Charles III likes this post
Snimka kako su presreli krstareću raketu taman prije nego je udrila u elektranu
RayMabus likes this post
imaš drugu temu za osobna razmišljanja spram rusa i ukrainaca. čak i ovdje je OK to napisati a ne u pet postova jedan ispod drugoga.
lipo spoji sve u jedan post, imaš edit, ako ti se da.. ako ne , postavio sam pravila..
https://www.ex-iskon-pleme.com/t52848p380-rat-u-ukraini-ozbiljnamoja-tema#2072712
lipo spoji sve u jedan post, imaš edit, ako ti se da.. ako ne , postavio sam pravila..
https://www.ex-iskon-pleme.com/t52848p380-rat-u-ukraini-ozbiljnamoja-tema#2072712
vi koji pratite stanje na bojištu... dajte koju info o dijelu ratišta kod i oko zaporožja...koliko je stabilna bojišnica prema donjecku, i s kakvim snagama ukrajina tu nastupa... ukoliko bi mogli oformiti jednu ojačanu udarnu oklopnu brigadu i bar dvije prateće taktičke grupe jačine mješovitog puka artiljerija i pješaštvo, pa da pokušaju proboj prema melitopolju, sa dobrom zaštitom bokova udarnom oklopu da se može povući u slučaju da je pretvrdo... ukoliko bi se pokazalo da je mekano... kompletna hersonijaće se puzajući i trčeći i plivajući povući, ili u konačnici predati... s tim da bi u tom slučaju morao biti izverden strahovito brz manevar, većine snaga sa desne obale okolo zaporožja i onemogućavanja protudara iz pravaca oko i ispod donjecka... ova taktička kombinatorika uz kvaltetnu i preciznu dalekometnu artiljeriju bi mogla polučiti rezultat, koji bi u cijelosti promijenio tijek rata... rusi bi imali samo i jedino dvije opcije... da se povuku sa kompletnog prostora ukrajine podvijenog repa... ili da udare sa nuklearnim oružjem, moja pretpostavka negdje u trokut između lavova, ivano-frankivke i termopila i u trokut zaporožje dnjipro kramatorsk... sa ta dva skupa targeta po dva ili tri bi u velikoj mjeri izazvali pomutnju i nizu susjednih država oko ukrajine, a u samoj ukrajini bi također došlo do velike pomutnje jer to bi bez ikakve sumnje ukrajincima nanijelo ogromne i gubitke ali i kratkoročno dovelo do pada morala... možda ne među vojnicima, ali civili bi bili u velikoj dvojbi što i kako dalje... udari bi mogli biti red veličine 3-5 kilotona to su relativno slabije bombe, ali i dalje iznimno snažnog učinka ukoliko pogode ciljeve, onako kako su rusi zamislili....nakon toga svijet, zapad ili bi se umiješao, konvencionalnim protudarom ili bi izravno naoružao ukrajinu sa svim vrstama oružja uključujući i nuklearno oružje... ili bi se povukao, međutim to bi značilo pobjedu ruskog svijeta, i totalno rasulo zapada...
2015-08-08
[quote="debotoijusto"]Nepoznati počinitelji u 15:30 sati poslali su mail u kojem pošiljatelj imena 'Vojska Strelkova i Limonova' prijeti postavljenim bombama na više lokacija u Zagrebu.
U poruci se navodi kako su postavili C4 eksploziv na nekoliko lokacija u gradu.
U poruci se navode stavovi protiv NATO-a, Europske Unije i nacista i izražava se podrška Rusiji i Vladimiru Putinu.
Policija istražuje dojave i poručuje kako građani ostanu smireni i da nema potrebe za panikom. Isti autor poslao je prijetnju i za devet lokacija u Novom Sadu.
bezobrazno ili retardirano , na vagi sam
U poruci se navode stavovi protiv NATO-a, Europske Unije i nacista i izražava se podrška Rusiji i Vladimiru Putinu.
Policija istražuje dojave i poručuje kako građani ostanu smireni i da nema potrebe za panikom. Isti autor poslao je prijetnju i za devet lokacija u Novom Sadu.
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
'Vojska Strelkova i Limonova'...svetoje,mentol,dingo,T...
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Ako se dogodi bit ce to logicna odluka, smislena u datoj situaciji.Hektorović wrote:Hektorović wrote:Rusi će se povući iz Hersona. Naime utvrđuju lijevu obalu Dnipra, evakuiraju pro-Rusko stanovništvo iz grada.
I Britsi su došli do istih zaključaka
Britanski obavještajci: Rusi planiraju veliko povlačenje kod Hersona
Nedavno rusko priznanje "teške situacije" u regiji Herson je vrlo neobično i vjerojatno sugerira da ruske vlasti planiraju veliko povlačenje svojih snaga iz područja zapadno od rijeke Dnjepar, stoji u najnovijem izvješću britanskih vojnih obavještajaca. Izjavu o "teškoj situaciji" u Hersonu dao je novi ruski zapovjednik u Ukrajini, general Sergej Surovikin, podsjećaju.
Pritom je podržao plan proruskih čelnika te okupirane regije da evakuiraju civilnu populaciju iz Hersona.
S obzirom na to da je general Surovikin zapovjednik zadužen za operacije ruskih snaga u Ukrajini, njegova objava loših vijesti o "specijalnoj vojnoj operaciji" je krajnje neobična, navode obavještajci, dodajući da "vjerojatno sugerira da ruske vlasti ozbiljno razmatraju veliko povlačenje svojih snaga iz područja zapadno od rijeke Dnjepar".
"Ključni izazov bilo kakve ruske operacije povlačenja odnosio bi se na uredno izvlačenje trupa i opreme preko rijeke široke 1000 metara. S obzirom na to da su mostovi preko Dnjepra jako oštećeni, Rusija će se vrlo vjerojatno morati oslanjati na most od skela postavljen kod Hersona u proteklim danima i vojne pontone, koji se nalaze na više lokacija", navode britanski obavještajci.
Ima gotovo mjesec dana kada sam to predlagao Gerasimovu kao jedini logican potez.
Obzirom na rusku prevrtljivost moguce je i da ove najave nisu iskrene nego u funkciji
nekih njihovih planova.
Dojma sam da sad govore istinu jer svaka druga odluka bila bi neracionalna
te vodila do katastrofe trupa na zapadnoj obali Dnjepra.
Bit ce mi bas drago ako se povuku i poslusaju me, onda i za rusiju ima neke nade .
dijagram-
2015-08-09
AssadNaPodmornici likes this post
Mogao bi biti kizo, on je antiprotivan i frustriran .debotoijusto wrote:debotoijusto wrote:Nepoznati počinitelji u 15:30 sati poslali su mail u kojem pošiljatelj imena 'Vojska Strelkova i Limonova' prijeti postavljenim bombama na više lokacija u Zagrebu.
Retardirano, dakako.
dijagram-
2015-08-09
michaellcmacha wrote:vi koji pratite stanje na bojištu... dajte koju info o dijelu ratišta kod i oko zaporožja...koliko je stabilna bojišnica prema donjecku, i s kakvim snagama ukrajina tu nastupa... ukoliko bi mogli oformiti jednu ojačanu udarnu oklopnu brigadu i bar dvije prateće taktičke grupe jačine mješovitog puka artiljerija i pješaštvo, pa da pokušaju proboj prema melitopolju, sa dobrom zaštitom bokova udarnom oklopu da se može povući u slučaju da je pretvrdo... ukoliko bi se pokazalo da je mekano... kompletna hersonijaće se puzajući i trčeći i plivajući povući, ili u konačnici predati... s tim da bi u tom slučaju morao biti izverden strahovito brz manevar, većine snaga sa desne obale okolo zaporožja i onemogućavanja protudara iz pravaca oko i ispod donjecka... ova taktička kombinatorika uz kvaltetnu i preciznu dalekometnu artiljeriju bi mogla polučiti rezultat, koji bi u cijelosti promijenio tijek rata... rusi bi imali samo i jedino dvije opcije... da se povuku sa kompletnog prostora ukrajine podvijenog repa... ili da udare sa nuklearnim oružjem, moja pretpostavka negdje u trokut između lavova, ivano-frankivke i termopila i u trokut zaporožje dnjipro kramatorsk... sa ta dva skupa targeta po dva ili tri bi u velikoj mjeri izazvali pomutnju i nizu susjednih država oko ukrajine, a u samoj ukrajini bi također došlo do velike pomutnje jer to bi bez ikakve sumnje ukrajincima nanijelo ogromne i gubitke ali i kratkoročno dovelo do pada morala... možda ne među vojnicima, ali civili bi bili u velikoj dvojbi što i kako dalje... udari bi mogli biti red veličine 3-5 kilotona to su relativno slabije bombe, ali i dalje iznimno snažnog učinka ukoliko pogode ciljeve, onako kako su rusi zamislili....nakon toga svijet, zapad ili bi se umiješao, konvencionalnim protudarom ili bi izravno naoružao ukrajinu sa svim vrstama oružja uključujući i nuklearno oružje... ili bi se povukao, međutim to bi značilo pobjedu ruskog svijeta, i totalno rasulo zapada...
ovako rusi su nakon svega svjesni i tih mogućnosti tako da panično se ukopavaju i utvrđuju na cijelom osvojenom području. ukrainci su ih do sada iznenadili dva-tri puta, ali sada su ovi oprezniji
jedno što znamo da su u zadnjim ofenzivama ukrainci uvijek napravili neko iznanađenje, udarili neočekivano. dodaj još malo da je tu bila i neposobnost ruske komande, jer ruski telegram kanali su upozoravali na grupiranje ukrainaca u smjeru Izjuma, itd a Ruska komanda nebi ništa poduzela. Nakon par smjena i par poraza valjda su pametniji. Tako da neman pojma.
Svi najavljuju da će se Rusi napustiti Herson pa budemo vidjeli. Iako bi puno bolje bilo da Ukrainci ih presječu napola probojem kod Melitopolja , ovi bi se raspali u sekund. ali to je jedna ogromna operacija itd.. sada da Ukrainci krenu gomilati tehniku na tom pravcu, RUsi bi to primjetili a onda imaju vremena reagirati ili šta već
Rekoh, Iranci se planiraju boriti protiv Amera do zadnjeg Rusa
Bijela kuća potvrdila: Iranski instruktori izvode napade dronovima sa ukrajinske teritorije
Iransko vojno osoblje nalazi se na terenu na okupiranim ukrajinskim teritorijama i pruža pomoć ruskoj vojsci u agresiji na Ukrajinu, potvrdila je Bijela kuća u četvrtak navečer, prenosi The Jerusalem Post.
"Možemo potvrditi da rusko vojno osoblje sa sjedištem na Krimu upravlja iranskim bespilotnim letjelicama i koristi ih za izvođenje udara širom Ukrajine. Posljednjih dana procjenjujemo da je iransko vojno osoblje bilo na terenu na Krimu i pomoglo Rusiji u ovim operacijama", rekao je glasnogovornik američkog State Departmenta Ned Price.
Iranski instruktori nadgledaju napade dronovima
Potvrda Bijele kuće dolazi nakon optužbi Ukrajinaca da su iranski instruktori nadgledali ruske snage koje lansiraju bespilotne letjelice kamikaze sa anektirane ukrajinske teritorije.
"Rusi su odveli iranske instruktore na teritoriju privremeno okupirane oblasti Herson i Krima da lansiraju bespilotne letjelice Shahed-136 kamikaze", tvrde Ukrajinci.
"Oni obučavaju Ruse kako da koriste dronove kamikaze i direktno prate lansiranje dronova na ukrajinske civilne ciljeve, uključujući udare na Mikolajiv i Odesu", dodali su.
Price je dodao da je "Rusija do sada primila desetine ovih bespilotnih letelica i da će vjerovatno nastaviti da prima dodatne pošiljke u budućnosti".
Prema izvještajima zapadnih obavještajnih službi, Rusija koristi iranske bespilotne letjelice u Ukrajini najmanje od augusta. Konkretno, Rusija je optužena za korištenje izviđačkih dronova Shahed-136 i Mohajer-6. Sve češće se koriste u velikim ruskim bombardovanjima ukrajinske infrastrukture.
“Ostalo je otprilike 300 iranskih dronova je u ruskom arsenalu", rekao je prošlog petka ukrajinski ministar odbrane Oleksij Reznikov.
"Planiraju kupiti još nekoliko hiljada", dodao je.
Bijela kuća potvrdila: Iranski instruktori izvode napade dronovima sa ukrajinske teritorije
Iransko vojno osoblje nalazi se na terenu na okupiranim ukrajinskim teritorijama i pruža pomoć ruskoj vojsci u agresiji na Ukrajinu, potvrdila je Bijela kuća u četvrtak navečer, prenosi The Jerusalem Post.
"Možemo potvrditi da rusko vojno osoblje sa sjedištem na Krimu upravlja iranskim bespilotnim letjelicama i koristi ih za izvođenje udara širom Ukrajine. Posljednjih dana procjenjujemo da je iransko vojno osoblje bilo na terenu na Krimu i pomoglo Rusiji u ovim operacijama", rekao je glasnogovornik američkog State Departmenta Ned Price.
Potvrda Bijele kuće dolazi nakon optužbi Ukrajinaca da su iranski instruktori nadgledali ruske snage koje lansiraju bespilotne letjelice kamikaze sa anektirane ukrajinske teritorije.
"Rusi su odveli iranske instruktore na teritoriju privremeno okupirane oblasti Herson i Krima da lansiraju bespilotne letjelice Shahed-136 kamikaze", tvrde Ukrajinci.
"Oni obučavaju Ruse kako da koriste dronove kamikaze i direktno prate lansiranje dronova na ukrajinske civilne ciljeve, uključujući udare na Mikolajiv i Odesu", dodali su.
Price je dodao da je "Rusija do sada primila desetine ovih bespilotnih letelica i da će vjerovatno nastaviti da prima dodatne pošiljke u budućnosti".
Prema izvještajima zapadnih obavještajnih službi, Rusija koristi iranske bespilotne letjelice u Ukrajini najmanje od augusta. Konkretno, Rusija je optužena za korištenje izviđačkih dronova Shahed-136 i Mohajer-6. Sve češće se koriste u velikim ruskim bombardovanjima ukrajinske infrastrukture.
“Ostalo je otprilike 300 iranskih dronova je u ruskom arsenalu", rekao je prošlog petka ukrajinski ministar odbrane Oleksij Reznikov.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
hahahahahahahahahahahahahahahahahavuksadinare wrote:'Vojska Strelkova i Limonova'...svetoje,mentol,dingo,T...
red wolf-
2016-02-10
Monstruozna podmornica izronila iz dubina Arapskog mora, Amerikanci objavili fotografiju: 'To je jako neobično'Hektorović wrote:Rekoh, Iranci se planiraju boriti protiv Amera do zadnjeg Rusa
hahahahahahahahaha
red wolf-
2016-02-10
Ukrainci hvale da su pokosili Ruse koji su se povlačili iz Hersona na pontonskom mostu, Rusi tvrde da su to bili civili(pro-Ruski civili budimo realni)
tko će ga znati što je istina, vojska ili civili, ali svakako očito je da Ukrainci ih mogu poklapati
tko će ga znati što je istina, vojska ili civili, ali svakako očito je da Ukrainci ih mogu poklapati
Počinje bijeg iz Energodara. Panika, strah i očekivanje poraza koji su zahvatili Ruse u Khersonskoj i Zaporoškoj oblasti stigli su i do Energodara. Rusi su počeli odvoziti opljačkanu imovinu stečenu pod okupatorskom "upravom".
Enerhodar is a city and municipality in the north-western part of the Zaporizhzhia Oblast in Ukraine, currently under the control of the Russian Armed Forces. It is on the south bank of the Dnieper River, on the opposite side of the Kakhovka Reservoir from Nikopol and Chervonohryhorivka. Its main industry is electricity generation, at a coal-fired power station and a large nuclear power station. In 2021 its population was 52,887 (2021 est.),about 11,000 of whom work at the nuclear power station.
Enerhodar is a city and municipality in the north-western part of the Zaporizhzhia Oblast in Ukraine, currently under the control of the Russian Armed Forces. It is on the south bank of the Dnieper River, on the opposite side of the Kakhovka Reservoir from Nikopol and Chervonohryhorivka. Its main industry is electricity generation, at a coal-fired power station and a large nuclear power station. In 2021 its population was 52,887 (2021 est.),about 11,000 of whom work at the nuclear power station.
Britanski obavještajci i naši forumaši su odličan duo :)
https://www.index.hr/vijesti/clanak/britanski-obavjestajci-najava-slanja-ruske-vojske-u-bjelorusiju-je-takticka-varka/2405157.aspx
https://www.index.hr/vijesti/clanak/britanski-obavjestajci-najava-slanja-ruske-vojske-u-bjelorusiju-je-takticka-varka/2405157.aspx
Noor and AssadNaPodmornici like this post
Brutalni rovovski rat Ukrainaca i Rusa , doslovno isti kurac kao WW1, samo 100 godina kasnije.. a ovaj ludi Ukrainac maše u kameru, smije se, puši duvan dok baca bombe na 20 metara udaljene ruse
Protuzračna odbrana na djelu: Raketa vrijedna 13 miliona dolara uništena iznad Kijeva
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/protuzracna-odbrana-na-djelu-raketa-vrijedna-13-miliona-dolara-unistena-iznad-kijeva/221021073
Rusija je lansirala šest krstarećih projektila na Ukrajinu iz bombardera Tu-95 i Tu-160 iz ruskog zračnog prostora. Od tog broja, ukrajinske zračne snage su izvijestile da je njihova protuzračna odbrana oborila četiri rakete tipa Kh-101.
Na snimku koji se pojavio na Twitteru snimljeno jedno od tih rušenja. Kh-105 je inače jedna od najzastupljenijih krstarećih raketa u ruskoj armiji. Lansira se iz zraka te ima domet od 2.500 kilometara. Sposobna je nositi i nuklearne bojeve glave, a njena proizvodnja košta oko 13 miliona dolara.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/protuzracna-odbrana-na-djelu-raketa-vrijedna-13-miliona-dolara-unistena-iznad-kijeva/221021073
Rusija je lansirala šest krstarećih projektila na Ukrajinu iz bombardera Tu-95 i Tu-160 iz ruskog zračnog prostora. Od tog broja, ukrajinske zračne snage su izvijestile da je njihova protuzračna odbrana oborila četiri rakete tipa Kh-101.
Na snimku koji se pojavio na Twitteru snimljeno jedno od tih rušenja. Kh-105 je inače jedna od najzastupljenijih krstarećih raketa u ruskoj armiji. Lansira se iz zraka te ima domet od 2.500 kilometara. Sposobna je nositi i nuklearne bojeve glave, a njena proizvodnja košta oko 13 miliona dolara.
AssadNaPodmornici likes this post
Page 22 of 50 • 1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 36 ... 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema