ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Page 41 of 50 Previous  1 ... 22 ... 40, 41, 42 ... 45 ... 50  Next

Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 41 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by Hektorović 5/11/2022, 23:30

AssadNaPodmornici wrote:https://twitter.com/LivFaustDieJung/status/1588956665768181762

jedna rasprava na twiteru oko velike korisnosti IFV (borbenih vozila) , kako čak u nekim segmentima Ruska/Ukrainska doktrina je i bolja i od Američke.  
Ne treba vam twiter account za čitati, i možete koristiti sigurno google translate da prevedete na Hrvatski ako ne znate Eng jezik.

Zanimljivost, Rusi napuštaju BMP3 platformu i vraćaju se na BMP2, koji se pokazao sa nešto manje nedostataka

Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 41 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by AssadNaPodmornici 5/11/2022, 23:30

nema mi ništa slađe nego nekim asevima koji dolaze na ovu temu provocirati/spamati/svađati se/pisati nepovezane pizdarije a ima ih nekoliko(3 točnije koji su banned), izbrisati post, ono asevi napišu kobasicu posta, naravno čak bi i ostavio možda da ima neku vrijednost, ali u pola rečenice odmah skužiš da vrijeđaju, a još se ispod raspišu daju si truda, i onda sve to izbrisati bez da pročitam šta su natipkali(kako rekoh pročitam maksimalno pola rečenice a uglavnom niti to). čisto da znate da se ne morate truditi. meni jedan klik na X tamo, mogu i sa mobitela kada sam vanka...

2018-06-14

Piglet likes this post

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 5/11/2022, 23:36

Hektorović wrote:
AssadNaPodmornici wrote:https://twitter.com/LivFaustDieJung/status/1588956665768181762

jedna rasprava na twiteru oko velike korisnosti IFV (borbenih vozila) , kako čak u nekim segmentima Ruska/Ukrainska doktrina je i bolja i od Američke.  
Ne treba vam twiter account za čitati, i možete koristiti sigurno google translate da prevedete na Hrvatski ako ne znate Eng jezik.

Zanimljivost, Rusi napuštaju BMP3 platformu i vraćaju se na BMP2, koji se pokazao sa nešto manje nedostataka

zanimljivo možeš u par rečenica napisati zašto.
btw u ovoj analizi mi se sviđa rečenica, a to je ono što ja tvrdim pun kurac vremena čak i prije rata. 30mm top na oklopnim vozilima, može uništiti bilo koje oružje na ovoj planeti u roku par sekundi osim tenka a čak i njega može oneposobiti pa čak i uništiti ..

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Hektorović 5/11/2022, 23:43

Ukrajinci su u Hersonu dobili nove anti-UAV sustave, tako da bi Lanceti uskoro mogli biti nešto manje efektivni 

Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Hektorović 5/11/2022, 23:45

AssadNaPodmornici wrote:
Hektorović wrote:

zanimljivo možeš u par rečenica napisati zašto.
btw u ovoj analizi mi se sviđa rečenica, a to je ono što ja tvrdim pun kurac vremena čak i prije rata. 30mm top na oklopnim vozilima, može uništiti bilo koje oružje na ovoj planeti u roku par sekundi osim tenka a čak i njega može oneposobiti pa čak i uništiti ..

Jednaka ubojitosti ukoliko bude koristio Epoha borbeni modul, samo vozilo sa dodatnom zaštitom nije ništa gore zaštićeno od BMP3 a lakše je za održavati i pouzdanije.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 5/11/2022, 23:52

Hektorović wrote:Ukrajinci su u Hersonu dobili nove anti-UAV sustave, tako da bi Lanceti uskoro mogli biti nešto manje efektivni 

ovdje su dobro i prošli jer u trenutku kada se dron zabija u Haubicu nije bilo nikoga od posade. sve jedno šteta je milijunska, ali to je to..

nisu problem sami lancet dronovi koliko ovi Orlan dronovi koji snimaju i nalaze mete. Prije su Rusi na takve mete navodili Smerč , Krasnopol pa čak i Iskander projektile, (one obične grad/152/122mm granate više niti ne računam jer nisu precizni, pa ukrainci imaju vremena se skloniti) ali ovih preciznih sustava više Rusi nemaju.

Oneposobi te Orlan /Zala i kako se već zovu dronove i onda će lanceti imati problem.

Btw na wiki piše da je Ukraina dobila 150 m777 haubica, Rusi tvrde da su ih uništili 30ak, mislim da otprilike ima i toliko videa, ...gadni gubici, iako većinom ljudski gubici nisu prisutni..
uništili su i nekoliko Američkih 155mm SPGova i veći broj sovjetskih SPGova.. however nije uništen niti jedan HIMARS, niti jedna PanzerHaubica/Dana/Krab/Cesar ... iako ih ima nekoliko oštećenih(zbog uporabe) ali se poprave van Ukraine i vrate u službu..

inače nema nigdje Brimstone raketa, u početku su bila 2-3 videa i to je to..Switchblade dronovi nemaju niti približan broj kvalitetnih videa kao Ruski Lanceti. čekamo ove PhonexGhost dronove da vidimo šta će biti od njih..

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Hektorović 5/11/2022, 23:59

Zanimljivo

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 41 7eb59410[url=https://servimg.com/view/20277616/546]Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 41 B7437710[/url]
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Hektorović 6/11/2022, 00:01

AssadNaPodmornici wrote:
Hektorović wrote:Ukrajinci su u Hersonu dobili nove anti-UAV sustave, tako da bi Lanceti uskoro mogli biti nešto manje efektivni 

ovdje su dobro i prošli jer u trenutku kada se dron zabija u Haubicu nije bilo nikoga od posade. sve jedno šteta je milijunska, ali to je to..

nisu problem sami lancet dronovi koliko ovi Orlan dronovi koji snimaju i nalaze mete. Prije su Rusi na takve mete navodili Smerč ,  Krasnopol pa čak i Iskander projektile, (one obične grad/152/122mm granate više niti ne računam jer nisu precizni, pa ukrainci imaju vremena se skloniti) ali ovih preciznih sustava više Rusi nemaju.

Oneposobi te Orlan /Zala i kako se već zovu dronove i onda će lanceti imati problem.

Btw na wiki piše da je Ukraina dobila 150 m777 haubica, Rusi tvrde da su ih uništili 30ak, mislim da otprilike ima i toliko videa, ...gadni gubici, iako većinom ljudski gubici nisu prisutni..
uništili su i nekoliko Američkih 155mm SPGova i veći broj sovjetskih SPGova.. however nije uništen niti jedan HIMARS, niti jedna PanzerHaubica/Dana/Krab/Cesar ... iako ih ima nekoliko oštećenih(zbog uporabe) ali se poprave van Ukraine i vrate u službu..

inače nema nigdje Brimstone raketa, u početku su bila 2-3 videa i to je to..Switchblade dronovi nemaju niti približan broj kvalitetnih videa kao Ruski Lanceti. čekamo ove PhonexGhost dronove da vidimo šta će biti od njih..

Ne snimaju samo oralnima nego i manjim kvadrokopterima koje je još teže detektirati i oboriti.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Hektorović 6/11/2022, 00:01

Za par 1000 dolara svako može preko alibabe sklopiti svog custom kvadrokoptera
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 6/11/2022, 13:05

Pozitivno je to što i Ameri kak vidim mijenjaju ploču. Skužili da im dolazi crveni val, pa sad brže bolje poteži priču o "prevelikim troškovima".  B-)

2015-09-11

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 6/11/2022, 14:00

gle možda bi se mogli u pregovorima naći na pola puta. Rusi se vrate na granice iz veljače prije invazije.
Krim ostaje status quo, kao Kosovo, Sjeverna Irska ili u slučaju Ukraine prije rata. Ukraina ne priznaje Krim kao dio Rusije kao što Srbija ne priznaje Kosovo ali ne razmatra vojno rješenje za to pitanje.
Donbas , prije invazije ostaje u sastavu Ukraine kao neka autonomna pokraina.

Ali kurac će pregovarati, Rusi su doslovno proveli aneksiju teritorija kojeg su osvojili, a to niti jedna normalna zemlja svijeta ne može prihvatiti bez kapitulacije. Čak i prosječna UKR populacija i dalje +90% podržava nastavak rata, jer zamisli sada primirje,  Ukraincima zapad prestane slati oružje, a Rusija krene u izvoz njemačkoj, skuplja Eure, i onda za 2 godine izgradi i popravi vojsku i udre po Ukraincima, ovaj put iz smjera Hersona prema Odesi, prema Zaporožju itd.. opet kažu da "ukrainci krše dogovor i da su ponovo nacisti/sotonisti što već" i udaraj. Zato Ukraina i ne može pristati na sve ali baš ne može. Bolje da se ratuju sada i gomilaju oružje više Rusija nema ogromnu nadmoć u teškom oružuju, situacija se u nekim segmentima ili izjednačila, ili smanjila(broj artiljerijskih cijevi nije tolika razlika više) ili čak otišla u korist Ukrainaca(broj dalekometnih artiljerijskih preciznih sustava i streljiva)

primirje jedino može biti kada bi druge zemlje bile garancije toga sporazuma. Ali sa druge strane Rusija ne želi pristati na to, čak i tvrde "da je najbolje da im Rusija bude garant granica i sigurnosti".

jedni i drugi su nerealni još uvjek.

2018-06-14

kic likes this post

Back to top Go down

Post by dijagram 6/11/2022, 16:13

AssadNaPodmornici wrote:gle možda bi se mogli u pregovorima naći na pola puta. Rusi se vrate na granice iz veljače prije invazije.
Krim ostaje status quo, kao Kosovo, Sjeverna Irska ili u slučaju Ukraine prije rata. Ukraina ne priznaje Krim kao dio Rusije kao što Srbija ne priznaje Kosovo ali ne razmatra vojno rješenje za to pitanje.
Donbas , prije invazije ostaje u sastavu Ukraine kao neka autonomna pokraina.

Ali kurac će pregovarati, Rusi su doslovno proveli aneksiju teritorija kojeg su osvojili, a to niti jedna normalna zemlja svijeta ne može prihvatiti bez kapitulacije. Čak i prosječna UKR populacija i dalje +90% podržava nastavak rata, jer zamisli sada primirje,  Ukraincima zapad prestane slati oružje, a Rusija krene u izvoz njemačkoj, skuplja Eure, i onda za 2 godine izgradi i popravi vojsku i udre po Ukraincima, ovaj put iz smjera Hersona prema Odesi, prema Zaporožju itd.. opet kažu da "ukrainci krše dogovor i da su ponovo nacisti/sotonisti što već" i udaraj. Zato Ukraina i ne može pristati na sve ali baš ne može. Bolje da se ratuju sada i gomilaju oružje više Rusija nema ogromnu nadmoć u teškom oružuju, situacija se u nekim segmentima ili izjednačila, ili smanjila(broj artiljerijskih cijevi nije tolika razlika više) ili čak otišla u korist Ukrainaca(broj dalekometnih artiljerijskih preciznih sustava i streljiva)

primirje jedino može biti kada bi druge zemlje bile garancije toga sporazuma. Ali sa druge strane Rusija ne želi pristati na to, čak i tvrde "da je najbolje da im Rusija bude garant granica i sigurnosti".

jedni i drugi su nerealni još uvjek.
Momentalno pregovori nisu opcija.
Mogu se opet pojaviti kada se najmanje ocekuju, diplomacija djeluje nevidljivo, izvan ratnih dogadjaja.
Sigurno je samo to da ce jednom doci kraj ovom ratu.
Sigurno je da rusi nece biti zadovoljni, sto je blago receno.
Zadovoljni nece biti ni ukrajinci, tek djelomicno.
Najvise ce ih pogoditi "nepravda" koju ce im nametnuti USA i primorati ih na ustupke koje oni ne zele.
Nezadovoljni ce biti mnogi ukrajinski vojnici koji se danas ne stede, a kraj ce odrediti politicari i on se nece nuzno slagati s njihovim zeljama i pravdom.
Jos nezadovoljniji ce biti rusi , kako vojska jos vise obitelji  uzalud poginulih u besmislenom sukobu koji su nepotrebno zapoceli.
Grozno ce biti i prorusima u ukrajini, pogotovo onima kojima se rat poigrao, na moment su bili dio rusije ,a onda opet izgubili sve.
Nepozeljni u ukrajini, a nista vise i u rusiji.
Sami rusi optuzivacki ce ih gledati kao krivce za silne smrti njihove mladezi te sramotu koju su dozivjeli pred cijelim svijetom.
Moram spomenuti i rusofile ma gdje bili, oni ce si izmisliti neki film, najbolje preko kakvih srpskih analiticara ili pojedinih nasih strucnjaka koji ce dati
valjana objasnjenja kako su ustvari pobijedili i bili na pravoj strani:)
Takvima niti Bog ne moze pomoci.
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

melkior and AssadNaPodmornici like this post

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 6/11/2022, 20:59

Sve si rekao. Od riječi do riječi, plus tvoja predviđanja se nekako najbolje ostvaruju.

A da se vratimo , - sjećate se prije par dana ofenzive na Vulhedar što su Rusi pokrenuli i zauzeli su valjda pola ili možda jedno selo.
Ofenziva je završila katastrofalno za Ruse i to sami Rusi govore i optužuju jedni druge. Generali koji su neposobni poslali ljude u loše pripremljen napad da bi mogli dobiti promaknuća a sada da sakriju sramotu prikrivaju broj mrtvih i osakaćenih i uništene tehnike. Ruski izvori(dakle više Ruskih telegram kanala prevedeno, možete i sami provjeriti) govore o katastrofalnoj operaciji sa velikim brojem gubitaka, a neki Ruski izvori spominju više stotina mrtvih i ranjenjih i gdje im je uništeno polovica tehnike (dakle par desetaka vozila moj dodatak).
Evo najnoviji "prijevod" neke Ruske telegram komunikacije. Poklapa se sa sličnim prijevodima prije. Dakle Rusi su uz gadne gubitke osvojili neko selo, i sada se događa da su zapeli na tom selu.
Ukrainci ih rokaju artiljeriom , a ovi ne mogu izaći iz sela bez da imaju gadne gubitke, nitko ih ne želi zamjeniti, nema čak niti ljudi niti tehnike itd.

Druga stvar, zadnje vrijeme izlazi hrpa ali baš hrpa videa o pobunama i prosvjedima u Ruskoj vojsci, premlaćivanjima, pijanstvu, životu u nehumanim uvjetima.

Zanimljivo prije(na ljeto) je znalo biti sličnih videa gdje su se Ukrainci žalili(bilo je i tada i Ruskih) da im fali oružja, da imaju gadne gubitke, da nema artiljerijske potpore, međutim sada slični videi Ukrainske vojske su postali rijetkost, međutim Ruskih svaki dan ima nekih.

I još nešto , ludi Rusi napadaju kod Bahmuta(tamo djeluje Wagner) , Ukrainci se brane i Rusi(Wagner zatvorenici) imaju baš jebene gubitke, pogledao sam dva videa , baš gomila mrtvih i uništene tehnike.

Naravno imaju i Ukrainci gubitke, kako rekoh nije svaki dio Ruske vojske takav. To je sada preko 1milijun ljudi aktivirano za rat u Ukraini(kopnene snage sa mobiliziranim su se popele sigurno na 300 000 raspoređenih u UKR) , i pojedini djelovi vojske su im vrhunski, imaju precizno i high tech oružje kakvo jedva i zapad ima, imaju pojedine jedinice koje su dobro obučene i dobro rade posao, na sreću Ukrainaca to im je manji dio vojske ali i to stvara gubitke Ukrainacima , iako mi se čini da sa ovim luđačkim napadima na Bahmut i sada Vulhedar da su Rusi sa gubicima otišli gadno

2018-06-14

Back to top Go down

Post by RayMabus 6/11/2022, 21:14

AssadNaPodmornici wrote:iako mi se čini da sa ovim luđačkim napadima na Bahmut i sada Vulhedar da su Rusi sa gubicima otišli gadno
Nema veze. Kažu da je bojište dugo navodno oko 1100 km. Kad im padne Kerson onda je ova široka rijeka i delta Dnjepra prirodna prepreka i tu im ne treba ta silna tehnika i vojska toliko pošto rade obranu a onda se skraćuje bojište za nekih onako kad se gleda karta a nekakvih 1/3 dakle to bi bilo nekakvih 350 km i ostaje ova kopnena bojišnica u Donbasu, Lugasnku i Zaporožju od nekih a recimo 2/3 od 1100 km dakle oko 750 kilometara i onda će im tu trebati i manje te kopnene vojske tj mogu rasporediti ove iz kersonske oblasti tamo i tako popunit tu prazninu uzrokovanu tim dosadašnjim gubicima tamo. Povuka san na karti zračnu liniju delta Dnjepra pa do granice s Rusijom tamo negdje poviše Harkiva pa mi kaže 540 km dakle pošto bojište je zakrivljeno onda bi to moglo bit tih 1100 km osim ako ne računaju možda ovu granicu s Rusijom tu isto. Al kako god jest oko nekih 1/3 manja kopnena bojišnica kad Kerson padne jer je ta vodurina prirodna prepreka pa te kopnene jedinice mogu pregrupisat sjevernije pošto im tu ona neće toliko tribat. Zračna linija delta Dnjepra - Zaporožje : nekih 300 km.
Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 41 1280px-2022_Russian_invasion_of_Ukraine.svg

U Srbiji će bit tri dana žalosti kad Kerson padne jer nema više Rusa koji brzim prodorom preko tog pravca pregaze Moldaviju i Rumunjsku i pobjedonosno uđu u Beograd i onda oslobode Kosovo i Metohiju i produže do granice Vivovitica Kavovac Kavlobag.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

AssadNaPodmornici and Charles III like this post

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 7/11/2022, 00:48

Evo i ludi Deki na svom youtube kanalu govori o tome kako Ruse tamane kod Vulhedara. Još izlazi informacija o Ruskom katastrofalnom napadu pa čak i prve snimke Ru gubitaka

Ruski telegram kanali otvoreno pričaju da je napad bio bez smisla, katastrofa, da su uzeli selo(imali su i tu ukrainci manjih gubitaka) međutim da Vulhedar je na uzvisni i da ih Ukrainci sa brda rokaju sa artiljeriom, dronovima, ATGM sustavima, i da je UKR artiljerija veoma precizna za razliku od njihove.
Da imaju gadne gubitke a da nemogu niti naprijed niti nazad. Pazi ovo su sve Ruski i Srpski izvori

VladaNS1978 :: wrote:Konkretno ovakve stvari kao kod Ugledara apsolutno jesu za SVAKU KRITIKU Ruskog komandnog kadra!
Opet su sačekali JEBE.O BLATO da pošalju ljude u napad.
Da li je ovo realno?

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Ringo10 7/11/2022, 01:54

AlfaOmega wrote:Rusi skidaju svoje zastave sa administrativnih zgrada u Khersonu. Većina vojske prebačena na lijevu obalu Dnipra.
Tacnije skinuli Sa jedne zgrade koja nije u funkciji
Na drugim zgradama su I dalje prisutne
Ali moguce da Rusi napuste desnu obalu Dnjepra iako Ukri nisu metra napredovali
Problem je Dnjepar I ona brana, opasnost potopa

Last edited by Ringo10 on 7/11/2022, 02:00; edited 1 time in total
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by Ringo10 7/11/2022, 01:56

AssadNaPodmornici wrote:Evo i ludi Deki na svom youtube kanalu govori o tome kako Ruse tamane kod Vulhedara. Još izlazi informacija o Ruskom katastrofalnom napadu pa čak i prve snimke Ru gubitaka

Ruski telegram kanali otvoreno pričaju da je napad bio bez smisla, katastrofa, da su uzeli selo(imali su i tu ukrainci manjih gubitaka) međutim da Vulhedar je na uzvisni i da ih Ukrainci sa brda rokaju sa artiljeriom, dronovima, ATGM sustavima, i da je UKR artiljerija veoma precizna za razliku od njihove.
Da imaju gadne gubitke a da nemogu niti naprijed niti nazad. Pazi ovo su sve Ruski i Srpski izvori

VladaNS1978 :: wrote:Konkretno ovakve stvari kao kod Ugledara apsolutno jesu za SVAKU KRITIKU Ruskog komandnog kadra!
Opet su sačekali JEBE.O BLATO da pošalju ljude u napad.
Da li je ovo realno?
To  kaze I Beric Ali nije tacno da se ne mogu povuci
Problem je sto nisu dovukli artiljeriju a Ukri udaraju po njima iz Ugljedara koji je tesko osvojiv
To je dokaz da zauzimanje negog mjesta ne znaci nista Ako tu zaglavis Bez veze
Inace ti blogeri uglavnom nemaju pojma
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by melkior 7/11/2022, 10:27

Ovo je rat u kojem pobjednika neće odrediti tko je više dobio od rata, nego tko je više izgubio zbog rata. Već je sad jasno da će svaka pobjeda u ovom ratu biti pirova pobjeda. Poraz pak, neće biti ni to. Prva stvar.

Druga stvar. Ukrajinci su počeli rokati po energetskoj infrastrukturi Hersona. To znači da će predstojeća zima biti gadna svima, a ne samo njima.

Treća stvar. Dronovi će biti oružje prevage u ovom ratu, jer samo dronovi mogu stati na kraj HIMARS-ima. Do sada su se HIMARS-i pokazali oružjem prevage u ovom ratu, jedino velika količina preciznih i brzih dronova mogu detektirati i uništiti HIMARS-e. Bez uništavanja HIMARS-a Rusi neće dobiti ovaj rat. Naravno, ako Ukrajinci dignu u zrak branu na Dnipru, Rusima se crno piše. Samo jedan je način na koji Ruija može preokrenuti svoje izglede u ovom ratu, u Hersonu. Da odjednom dignu u zrak 500-1000 dronova u lovu na ukrajinsku artiljeriju. Dronova kojih nemaju.
melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by melkior 7/11/2022, 10:29

AssadNaPodmornici wrote:Sve si rekao. Od riječi do riječi, plus tvoja predviđanja se nekako najbolje ostvaruju.

A da se vratimo , - sjećate se prije par dana ofenzive na Vulhedar što su Rusi pokrenuli i zauzeli su valjda pola ili možda jedno selo.
Ofenziva je završila katastrofalno za Ruse i to sami Rusi govore i optužuju jedni druge. Generali koji su neposobni poslali ljude u loše pripremljen napad da bi mogli dobiti promaknuća a sada da sakriju sramotu prikrivaju broj mrtvih i osakaćenih i uništene tehnike. Ruski izvori(dakle više Ruskih telegram kanala prevedeno, možete i sami provjeriti) govore o katastrofalnoj operaciji sa velikim brojem gubitaka, a neki Ruski izvori spominju više stotina mrtvih i ranjenjih i gdje im je uništeno polovica tehnike (dakle par desetaka vozila moj dodatak).
Evo najnoviji "prijevod" neke Ruske telegram komunikacije. Poklapa se sa sličnim prijevodima prije. Dakle Rusi su uz gadne gubitke osvojili neko selo, i sada se događa da su zapeli na tom selu.
Ukrainci ih rokaju artiljeriom , a ovi ne mogu izaći iz sela bez da imaju gadne gubitke, nitko ih ne želi zamjeniti, nema čak niti ljudi niti tehnike itd.

Druga stvar, zadnje vrijeme izlazi hrpa ali baš hrpa videa o pobunama i prosvjedima u Ruskoj vojsci, premlaćivanjima, pijanstvu, životu u nehumanim uvjetima.

Zanimljivo prije(na ljeto) je znalo biti sličnih videa gdje su se Ukrainci žalili(bilo je i tada i Ruskih) da im fali oružja, da imaju gadne gubitke, da nema artiljerijske potpore, međutim sada slični videi Ukrainske vojske su postali rijetkost, međutim Ruskih svaki dan ima nekih.

I još nešto , ludi Rusi napadaju kod Bahmuta(tamo djeluje Wagner) , Ukrainci se brane i Rusi(Wagner zatvorenici) imaju baš jebene gubitke, pogledao sam dva videa , baš gomila mrtvih i uništene tehnike.

Naravno imaju i Ukrainci gubitke, kako rekoh nije svaki dio Ruske vojske takav.  To je sada preko 1milijun ljudi aktivirano za rat u Ukraini(kopnene snage sa mobiliziranim su se popele sigurno na 300 000 raspoređenih u UKR) , i pojedini djelovi vojske su im vrhunski, imaju precizno i high tech oružje kakvo jedva i zapad ima, imaju pojedine jedinice koje su dobro obučene i dobro rade posao, na sreću Ukrainaca to im je manji dio vojske ali i to stvara gubitke Ukrainacima , iako mi se čini da sa ovim luđačkim napadima na Bahmut i sada Vulhedar da su Rusi sa gubicima otišli gadno
U napadu na Ugledar 500 mrtvih Rusa u jednom danu.
melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 7/11/2022, 11:00

da se osvrnem na tvoja dva komentara.
Nije 500 mrtvih u jednom danu, nego se spominje 500 gubitaka kroz tih par dana.
To su mrtvi i ranjeni, to bi nekom matematikom bilo 100-150 mrtvih + ranjeni, i to profesionalne vojske pomješane sa mobiliziranim,  plus uništena tehnika(za takav broj mrtvih to je nekoliko desetaka komada tehnike). dakle to je nekoliko puta manje od 500 mrtvih u jednom danu ali za ovaj rat i te kako jebačka brojka.. ako je na toj fronti nekoliko tisuća vojnika, recimo u krugu 50km da se nalazi 10-15BTGova(10 000 vojnika) i onda imati 5% gubitaka u par dana je loše.. još par takvih gubitaka i raspada se front.

Što se tiče uništavanja HIMARSa, situacija je sljedeća. ja stavljam videa UKR gubitaka i sve to,  do sada niti jedan jedini HIMARS nije uništen nije prezentiran niti jedan dokaz, niti jedan komentar na telegram UKR i RU profila . a Ukrainci takvih sustava(plus oni stariji sa gusjenicama) već imaju 30-40komada(da ne googlam), i ne dobijaju nove sustave. Amerikanci i zapad takvih na skladištima ima još nekoliko stotina sustava, tako da i unište Rusi 20 sustava, Ukrainci mogu bez problema dobiti novih 20, a nisu uništili niti jedan.
Tu je puno veći efekt streljivo, za razliku od Rusa Ameri imaju tonu tih GPS projektila, iako su  Ukrainci sa par destaka sustava potrošili jedan značajan postotak tih projektila. E da Ukrainci se hvale da su ih u početku koristili samo noću jer su se strašili Ruskih dronova, satelita, špijuna, a sada rokaju sa njima preko dana.

HIMARS ima domet 80km pa i 100km neki govore , i Lancet dron koji bi ga mogao uništiti/onesposobiti ima domet puno manji.. prije njega ide Orlan i drugi dronovi koji mu nađu metu, a onda Lancet dron se zabija.. Lancet ima max domet 40km a teritorij koji moraju Orlan dronovi pokrivati je ogroman fronta je površine nekoliko RH. Koji je nakrcan UKR PZO obranom.  HIMARSI jednostavno neće biti uništeni nikada.
e da i sami HIMARS sustavi su sami po sebi zakurac ako nemaš podatke što ovi trebaju gađati.
NATO ima 30puta više satelita nego Rusija i uredno šalju Ukraincima sve podatke , Ukrainci imaju dronova čak i više nego Rusi, i još jedna bitna stavka teritorij koji su Rusi osvojili je pun Ukrainaca koji nevole Rusiju i koji javljaju preko telegrama Ukrainskim službama gdje se Rusi grupiraju.. pa kada ovi stave u novo skladište nešto tehnike ili od neke škole naprave kasarnu/zapovjedni centar, vrlo brzo to postane meta za HIMARS sustave.

na teritoriju pod kontrolom Kijeva se nalaze preko milijun ili više milijuna Rusa međutim svojih simpatizera i jataka imaju vrlo malo(većina su davno pohvatani)

2018-06-14

melkior likes this post

Back to top Go down

Post by melkior 7/11/2022, 13:30

U Ukrajinu stigli američki NASAMS sustavi. Bit će veliki uspjeh za Rusiju ako uspije održati na bojišnici status quo preko zime, odnosno ako neće imati većih teritorijalnih gubitaka. Doduše, imat će strahovite gubitke u ljudstvu i tehnici. Međutim, Kina si ne može dozvoliti da Rusija izgubi rat u Ukrajini. Vrlo vjerojatno da će Iran, a možda čak i Kina i Sjeverna Koreja početi ozbiljno pružati vojnu pomoć Rusiji.
melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 41 of 50 Previous  1 ... 22 ... 40, 41, 42 ... 45 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics