Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 46 of 50
Page 46 of 50 • 1 ... 24 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
“The most appropriate option is to organize defense along the barrier line of the Dnieper River (retreat to the left bank)”- general Surovikin in his report to Russian defence minister Shoigu
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Rusi su da ovim povukli jako pragmatičan potez, koji se uglavnom nije očekivao. Očito je Kremalj shvatio realnost i pogubnost bitke za Herson.
Druga opcija bila bi duga bitka sa katastrofalnim gubitcima za Rusiju.
prije 3 minute
Rusija naređuje povlačenje sa zapadne obale Dnjepra kod Hersona
Ruski ministar obrane Sergej Šojgu naredio je svojim trupama da se povuku sa zapadne obale rijeke Dnjepar suočeni s ukrajinskim napadima u blizini južnog grada Hersona, izvijestila je novinska agencija Reuters.
prije 11 minuta
Britanski ministar obrane: Slijedi teška borba i važan izazov za obje strane
VELIKA Britanija povećat će pomoć ukrajinskim vojnicima tijekom zime s obzirom na to da predstoji ključna bitka za Herson i pristižu mobilizirani ruski vojnici, rekao je britanski ministar obrane Ben Wallace.
Druga opcija bila bi duga bitka sa katastrofalnim gubitcima za Rusiju.
prije 3 minute
Rusija naređuje povlačenje sa zapadne obale Dnjepra kod Hersona
Ruski ministar obrane Sergej Šojgu naredio je svojim trupama da se povuku sa zapadne obale rijeke Dnjepar suočeni s ukrajinskim napadima u blizini južnog grada Hersona, izvijestila je novinska agencija Reuters.
prije 11 minuta
Britanski ministar obrane: Slijedi teška borba i važan izazov za obje strane
VELIKA Britanija povećat će pomoć ukrajinskim vojnicima tijekom zime s obzirom na to da predstoji ključna bitka za Herson i pristižu mobilizirani ruski vojnici, rekao je britanski ministar obrane Ben Wallace.
>> Opširnije
2018-04-10
Adem Vuchiqi je totalno profulao
[size=45]Ruski mediji citiraju Vučića: "Čeka nas najvažnija bitka, Staljingrad"[/size]
RUSKI mediji jutros citiraju Vučićevu izjavu koju je dao u sinoćnjem gostovanju na TV Pinku.
"Eventualna bitka kod Hersona bit će odlučujuća u sukobu u Ukrajini i usporediva s bitkom za Staljingrad u Drugom svjetskom ratu", prenosi Vučićeve riječi ruski Tass.
"Suočavamo se s izazovnim vremenom. Sljedeća zima bit će još teža od ove jer nas čeka bitka za Staljingrad, odlučujuća bitka u ratu u Ukrajini, bitka za Herson, gdje obje strane koriste tisuće tenkova, zrakoplova i topništva. Zapad vjeruje da će tako moći upropastiti Rusiju, Rusija vjeruje da će time moći obraniti ono što je uzela na početku rata i dovesti rat do kraja. To će stvoriti dodatne probleme svugdje", rekao je Adem Vuchiqi
[size=45]Ruski mediji citiraju Vučića: "Čeka nas najvažnija bitka, Staljingrad"[/size]
RUSKI mediji jutros citiraju Vučićevu izjavu koju je dao u sinoćnjem gostovanju na TV Pinku.
"Eventualna bitka kod Hersona bit će odlučujuća u sukobu u Ukrajini i usporediva s bitkom za Staljingrad u Drugom svjetskom ratu", prenosi Vučićeve riječi ruski Tass.
"Suočavamo se s izazovnim vremenom. Sljedeća zima bit će još teža od ove jer nas čeka bitka za Staljingrad, odlučujuća bitka u ratu u Ukrajini, bitka za Herson, gdje obje strane koriste tisuće tenkova, zrakoplova i topništva. Zapad vjeruje da će tako moći upropastiti Rusiju, Rusija vjeruje da će time moći obraniti ono što je uzela na početku rata i dovesti rat do kraja. To će stvoriti dodatne probleme svugdje", rekao je Adem Vuchiqi
2018-04-10
Tko još vjeruje Konašenkovu ?
Kad ja vidin ukrajinsku zastavu u Kersonu onda je to to. Njima ( ruskom general štabu ) ja ne virujen ništa. Lažu čin zinu.
U Srbiji i RS tri dana žalosti jer kad padne Kerson ovi četnici tamo znaju da nema više kopnenog prodora ruske vojske prema Balkanu dakle Srbiji. Zato Vučic i radi uzbunu i dramatizira u svih šesnajst. Vučic je ćetnik. Taj lik je 23.05 ove godine izjavija mrtav ladan kako Hrvatska nije imala i nema pravo na samoobranu a oni imaju pravo na rađenje velike Srbije.
23.05.2022
Kad ja vidin ukrajinsku zastavu u Kersonu onda je to to. Njima ( ruskom general štabu ) ja ne virujen ništa. Lažu čin zinu.
U Srbiji i RS tri dana žalosti jer kad padne Kerson ovi četnici tamo znaju da nema više kopnenog prodora ruske vojske prema Balkanu dakle Srbiji. Zato Vučic i radi uzbunu i dramatizira u svih šesnajst. Vučic je ćetnik. Taj lik je 23.05 ove godine izjavija mrtav ladan kako Hrvatska nije imala i nema pravo na samoobranu a oni imaju pravo na rađenje velike Srbije.
23.05.2022
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
melkior likes this post
Ovo mi se svidjelo...
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/rusija-iranu-u-zamjenu-za-dronove-isporucila-zarobljeno-zapadno-oruzje-i-140-miliona-dolara/221109127
Sve što Iran bude dobio, to će i proizvoditi, a sve što proizvede, imat će Šiiti u Siriji, Iraku, Libanonu i Jemenu.
Naravno, imat će i Gaza.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/rusija-iranu-u-zamjenu-za-dronove-isporucila-zarobljeno-zapadno-oruzje-i-140-miliona-dolara/221109127
Sve što Iran bude dobio, to će i proizvoditi, a sve što proizvede, imat će Šiiti u Siriji, Iraku, Libanonu i Jemenu.
Naravno, imat će i Gaza.
Sad pošto kažu da Iranci šalju te balističke rakete i to preko Kaspijskog mora i na Krim dakle i na Krimu će biti dio njih onda slijedi ovo :
Već s ovim raketama dometa 300 km mogu od tamo držat cilu obalu u pat poziciji. Ne tribaju im uopće ove od 700 km dometa koje su vjerovatno i skuplje.
Tehnički detalji Fateha 110 od milja nazvane Fata
Odesa - Krim zračna udaljenost : 200 km
Već s ovim raketama dometa 300 km mogu od tamo držat cilu obalu u pat poziciji. Ne tribaju im uopće ove od 700 km dometa koje su vjerovatno i skuplje.
Tehnički detalji Fateha 110 od milja nazvane Fata
Odesa - Krim zračna udaljenost : 200 km
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Barem nije slučajno pao iz bolničke sobe sa 20tog kataNoor wrote:Stremousov, papa
kažu prometna nesreća
naravno, kada im židovi opale po teheranu i bazama, opet ćete cviliti kako židovi napadaju "slobodan" svijet.AlfaOmega wrote:Ovo mi se svidjelo...
Naravno, imat će i Gaza.
sve to zajedno s rusijom treba skuriti nuklearnim.
i mirna bosna
2014-12-30
Šandor Winnetou likes this post
Moment Surovikin and Shoygu admit defeat in the Kherson direction and announce the withdrawal of troops. pic.twitter.com/10UZgVuIcm
— Dmitri (@wartranslated) November 9, 2022
2018-04-10
Ovom rusu je netko ukazao na nas forum i prepisao je sve sto govorim vec dva mjeseca:)Hektorović wrote:Moment Surovikin and Shoygu admit defeat in the Kherson direction and announce the withdrawal of troops. pic.twitter.com/10UZgVuIcm
— Dmitri (@wartranslated) November 9, 2022
Naravno da nemaju nikakvu perspektivu na desnoj obali.
Ceka ih samo smrt, a beskorisni su za rusku armiju.
Moze se reci da su koristili tek toliko da drze dio ukrajinskih snaga na ovom dijelu fronta.
I jedni i drugi preci ce sad nekamo drugo i nastaviti borbu.
Vidim posvuda puno sumnji u rusku odluku, u pricu da ce braniti grad.
Da, ako se povuku u grad ukrajinci ga ne mogu zauzeti barem nekoliko mjeseci, no na koncu bi ih logisticki odsjekli potpuno
i na taj nacin iznurili te pobijedili.
Rusi time opet ne bi dobili nista.
Kronican nedostatak kvalitetnijeg kadra imaju samo ovdje, a on im mjesecima sluzi kao topovsko meso za ukrajinsko topnistvo.
Rasporedjeni na druge bojisnice ove postrojbe ne mogu preokrenuti rat, ali puno mogu pomoci u obrani preostalih dijelova teritorija.
dijagram-
2015-08-09
AssadNaPodmornici and Charles III like this post
modifikacija, da ne bude uvijek istoŠandor Winnetou wrote:Barem nije slučajno pao iz bolničke sobe sa 20tog kataNoor wrote:Stremousov, papa
kažu prometna nesreća
AssadNaPodmornici likes this post
Rusi svakako neće moći svu tešku tehniku prebaciti preko rijeke. Bilo bi super ako Ukrainci imaju snage da ih stisnu sada. Nije opet niti idealno ako RU izvuče većinu teškog oružja i ljudi.
I povlačenje je kompleksna vojna operacija, uz malo sreće moglo bi biti dosta zarobljavanja. I Nato sateliti bi mogli pomoći u lociranju većih koncentracija RU tehnike jer kako god je prebacuju ona se mora skupljati na nekim lokacijama. A onda rokaj HIMARSima. Inače odlično je prije više od mjesec dana Dijagram najavio što će se točno dogoditi kao što je točno predvidio brzi pad Kupjanska i Izjuma kada smo svi sumnjali
I povlačenje je kompleksna vojna operacija, uz malo sreće moglo bi biti dosta zarobljavanja. I Nato sateliti bi mogli pomoći u lociranju većih koncentracija RU tehnike jer kako god je prebacuju ona se mora skupljati na nekim lokacijama. A onda rokaj HIMARSima. Inače odlično je prije više od mjesec dana Dijagram najavio što će se točno dogoditi kao što je točno predvidio brzi pad Kupjanska i Izjuma kada smo svi sumnjali
Charles III likes this post
dijagram wrote:
Da, ako se povuku u grad ukrajinci ga ne mogu zauzeti barem nekoliko mjeseci, no na koncu bi ih logisticki odsjekli potpuno
Kronican nedostatak kvalitetnijeg kadra imaju samo ovdje, a on im mjesecima sluzi kao topovsko meso za ukrajinsko topnistvo.
Rasporedjeni na druge bojisnice ove postrojbe ne mogu preokrenuti rat, ali puno mogu pomoci u obrani preostalih dijelova teritorija.
Jedino što su mogli dobiti od Khersona barbari je bilo da su vezali ogromne Ukrainske snage za sebe, kojima su političari nabili presing da se grad mora osloboditi. Međutim i sami su toga svjesni, sama činjenica da se povlače znači da im je stanje u vojsci užasno...dok zima još nije pokucala. Ukraina sada ne treba juriti dole nego ih jednostavno soliti dok se izvlače i nastojati pobiti što je više moguće gamadi na taj način.
A jednom kad ovo završi, pod uvjetom da se prelazi unište....taj dio fronte postaje maltene sterilan što se tiče direktnog sukoba...jedino će se gađati artiljerijom. Velike snage i jedni i drugi mogu prebaciti negdje drugo. U principu prirodno otprilike je za očekivati da bi se fokus mogao na Zaporožje prebaciti. Dobro za Ukrainu je što barbari gube dubinu, te će im sve opskrbne linije sada biti unutar dometa svega i svačega. Što nije za odbaciti.
MDMiridije- Posts : 183
2022-10-01
Pretpostavljam da je dio elitnih postrojbi vec prebacen, uglavnom ljudstvo.MDMiridije wrote:dijagram wrote:
Jedino što su mogli dobiti od Khersona barbari je bilo da su vezali ogromne Ukrainske snage za sebe, kojima su političari nabili presing da se grad mora osloboditi. Međutim i sami su toga svjesni, sama činjenica da se povlače znači da im je stanje u vojsci užasno...dok zima još nije pokucala. Ukraina sada ne treba juriti dole nego ih jednostavno soliti dok se izvlače i nastojati pobiti što je više moguće gamadi na taj način.
A jednom kad ovo završi, pod uvjetom da se prelazi unište....taj dio fronte postaje maltene sterilan što se tiče direktnog sukoba...jedino će se gađati artiljerijom. Velike snage i jedni i drugi mogu prebaciti negdje drugo. U principu prirodno otprilike je za očekivati da bi se fokus mogao na Zaporožje prebaciti. Dobro za Ukrainu je što barbari gube dubinu, te će im sve opskrbne linije sada biti unutar dometa svega i svačega. Što nije za odbaciti.
Tehnika ce biti problem, ali mozda uspiju i znatan dio svega prevesti.
Ukrajinci ce svakako znati jesu li glavnina ruske vojske presle Dnjepar.
Mogu im rusi ostaviti dio za dobrodoslicu , tek da zadovolje vodju i rusofilne navijace.
Nanesu kakve gubitke i prebace se na lijevu obalu.
No drzim da ukrajinci nece srljati, valja uci u borbenom rasporedu, sirinom fronta, u selo po selo, pretraga pa naprijed.
Vremena ce imati koliko treba, mogu pet dana postupno ulaziti.
Sam grad ce pretraziti mjestani koji su ostali, lojalni ukrajini, obavjestajci na terenu, tesko da ce se dogoditi neka zasjeda iako nije nemoguca.
Iz perspektive ukrajine, isplati se sacekati, masovinim udarom zauzeli bi Herson ali uz moguce 1000-2000 poginulih.
Uz malo strpljenja past ce im u ruke bez zrtava.
Budu li rusi zavlacili, i bude li ovo tek igra i kupovanje vremena ukrajinci ce u nekom trenutku napasati.
Rusi pak mogu sacuvati vojsku izvlacenjem uz minimalne zrtve.
Ostanu li braniti dalje igubit ce i grad i par tisuca vojnika, momentalno ponajboljih koje imaju.
Realizira li se sve kako su i sami rusi najavili dobit ce dobra pojacanja ali takodjer i ukrajinci koji su dolje svakako znatno brojniji od rusa.
Rusi ce tesko prezivjeti zimu, ovo je prvi korak u pokusaju olaksavanja situacije.
Jos da dodam, ovdje ce tehnika koja ostane sigurno biti minirana, kako po zapovijedi tako i samoinicijativno od strane ruske vojske.
Do sada se to uglavnom nije dogadjalo ali ovdje sigurno hoce.
Moguce i uniste dio, a dio postave mine iznenadjenja.
dijagram-
2015-08-09
Kirill Stremousov, zamjenik šefa Vojno-civilne uprave Hersona, objavio je poruku u kojoj stoji da su se ukrajinske snage uspjele probiti u sjeverni dio Snihurivke u smjeru Hersona i zauzele uporište nakon jednodnevne borbe.
Mediji Ruske Federacije javljaju da je bojna mobiliziranih iz Belgorodske oblasti bačena u blizini Avdijevke nakon pet dana obuke, 115 od 350 je preživjelo.
U nekim selima na prvoj crti u okupiranom dijelu Khersonske oblasti nema ruskih vojnika, javljaju lokalni stanovnici.
Šandor Winnetou likes this post
Prostor koji rusi miniraju oko Mariupola.....nekada su ga razarali i ubijali civile, sada su ga primorani braniti? Od onih koje su došli spasiti i prosvijetliti??
vec su na drugoj obaliCharles III wrote:U nekim selima na prvoj crti u okupiranom dijelu Khersonske oblasti nema ruskih vojnika, javljaju lokalni stanovnici.
dijagram-
2015-08-09
Na izlazu iz Snihurivke prema Khersonu dignuti su u zrak mostovi preko kanala.....koji na njihovu žalost nema vode......
Velika Britanija će također poslati dodatnih 12.000 kompleta za spavanje za ekstremno hladno vrijeme i 150 grijanih šatora, "kako bi se osiguralo da postrojbe mogu djelovati i preživjeti niske temperature u Ukrajini", rekao je premijer Sunak.
Page 46 of 50 • 1 ... 24 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 46 of 50