Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 43 of 50
Page 43 of 50 • 1 ... 23 ... 42, 43, 44 ... 46 ... 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
melkior wrote:Ovaj rat u Ukrajini je zakuhala Amerika, na štetu Europe. I dok god će se Amerika razračunavati s Rusijom preko Europe, EU će biti veliki geopolitički gubitnik. Nama, odnosno EU je bitno da Rusija pobijedi u Ukrajini jer će to znatno utjecati i na slabljenje američkog pritiska u Europi. Istodobno, u interesu nam je da se Amerika i Kina otvoreno razračunaju na Pacifiku i da u tom ratu pobijedi Amerika. Ali da se i Kina i SAD uzajamno toliko oslabe da više nitko neće pomišljati na nikakve nove ratove izvan svojih granica. Pogotovo ne u europskom dvorištu. A Rusija Europi ne predstavlja prijetnju, ili ju barem neće predstavljati ukoliko Poljska (i eventualno Švedska) razvije vlastiti vojni nuklearni program. U tom slučaju će Srednja Europa biti dugoročno sigurna, i onda nema prepreke da Europa ekonomski i energetski surađuje s Rusijom. Osobno smatram da Turska dugoročno predstavlja puno opasniji i teži izazov za Europu nego Rusija, već i zbog ogromne turske manjine koja živi u Njemačkoj.
Bilo kakva snatrenja o uništavanju, odnosno slamanju Rusije ne drže vodu, a definitivno nisu u interesu Europe. Nama treba proeuropska Rusija, Rusija koja zapad neće promatrati kao svoju prijetnju. Ne postoji ruski predsjednik koji ne bi ušao u ratni sukob s ovakvom politikom širenja NATO-a. Putina ovakvog kakav jest - je stvorio Zapad. Da su ostali Trump i Merkelica, do rata u Ukrajini ne bi nikad došlo. Ukrajinska politika je kretenska. Njemačka i Francuska su otvoreno priznale još prije rata da Ukrajina neće nikada u EU, Njemačka se otvoreno protivila ulasku Ukrajine u NATO, a sada Ukrajina trpi posljedice svoje nerazumne politike u vidu 780 milijardi dolara štete, milijuni raseljenih izbjeglica, uništena privreda, 40% razorenog energetskog sustava, a do proljeća iduće godine ta šteta će premašiti tisuću milijardi. I tko će tu Ukrajinu obnoviti? Zapad je otišao u inflaciju i prijeti mu gadna recesija, pače, dugoročna ekonomska kriza. Ovakva EU je nefunkcionalna, preglomazna, prevelika, proturuske sankcije ne djeluju, odnosno sad ispada da države članice EU same krše nametnute antiruske sankcije na rusku naftu, pretovarom i ruske nafte na druge brodove na otvorenom moru i falsificiranjem papira da se radi o arapskoj nafti. U tome sudjeluju hrpa brodarskih kuća iz velikih EU zemalja. Ovaj rat treba zaustaviti što je prije moguće, jer šteti svima, i Rusiji i Ukrajini i Europi, a o ishodu tog rata će u konačnici odlučiti Amerika i Kina.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Europi treba Rusija koja će u vojnom savezu s Francuskom i Grčkom i Španjolskoj uništiti Tursku, a onda i nepovratno oslabiti utjecaj UK-a. Da Poljska (i eventualno Švedska) razviju samostalno vlastiti nuklearni vojni potencijal, NATO kao takav bi postao nepotreban, a stekli bi se uvjeti da se i Ameriku i UK i Tursku izbaci iz Europe. Ja ne držim stranu Rusima, ja držim stranu EU.
2015-08-09
Ti uglavnom pričaš neke svoje gluposti kad je geopolitika u pitanju.melkior wrote:Europi treba Rusija koja će u vojnom savezu s Francuskom i Grčkom i Španjolskoj uništiti Tursku, a onda i nepovratno oslabiti utjecaj UK-a. Da Poljska (i eventualno Švedska) razviju samostalno vlastiti nuklearni vojni potencijal, NATO kao takav bi postao nepotreban, a stekli bi se uvjeti da se i Ameriku i UK i Tursku izbaci iz Europe. Ja ne držim stranu Rusima, ja držim stranu EU.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Noor and Šandor Winnetou like this post
Najveći destabilizatori i neprijatelji Europe su SAD, UK i Turska, a Rusija je samo razjareni pit bull kojeg gazda svakodnevno mlati i ne da mu jesti. Netko je medvjeda pikao u njegovom brlogu u kojem mu je bilo dobro i ništa mu nije falilo. Sad je medvjed istjeran iz brloga, pa ga jebi.
2015-08-09
RayMabus wrote:Ti uglavnom pričaš neke svoje gluposti kad je geopolitika u pitanju.melkior wrote:Europi treba Rusija koja će u vojnom savezu s Francuskom i Grčkom i Španjolskoj uništiti Tursku, a onda i nepovratno oslabiti utjecaj UK-a. Da Poljska (i eventualno Švedska) razviju samostalno vlastiti nuklearni vojni potencijal, NATO kao takav bi postao nepotreban, a stekli bi se uvjeti da se i Ameriku i UK i Tursku izbaci iz Europe. Ja ne držim stranu Rusima, ja držim stranu EU.
Evo ti glavnog kuhara rusko-ukrajinskog rata:
https://en.wikipedia.org/wiki/Zbigniew_Brzezinski
Čovjek je još prije 30 godina pisao kako će Ukrajina predstavljati glavno američko sredstvo uništavanja Rusije.
2015-08-09
melkior wrote:RayMabus wrote:Ti uglavnom pričaš neke svoje gluposti kad je geopolitika u pitanju.melkior wrote:Europi treba Rusija koja će u vojnom savezu s Francuskom i Grčkom i Španjolskoj uništiti Tursku, a onda i nepovratno oslabiti utjecaj UK-a. Da Poljska (i eventualno Švedska) razviju samostalno vlastiti nuklearni vojni potencijal, NATO kao takav bi postao nepotreban, a stekli bi se uvjeti da se i Ameriku i UK i Tursku izbaci iz Europe. Ja ne držim stranu Rusima, ja držim stranu EU.
Čovjek je još prije 30 godina pisao kako će Ukrajina predstavljati glavno američko sredstvo uništavanja Rusije.
Planove za rat u Ukrajini Amerika je imala još ´90-ih godina prošlog stoljeća. Demokrati su ga samo izvadili iz naftalina kad je pobijedio Joe Biden. Uostalom, izazvana ruska anekcija Krima 2014. također se dogodila za vrijeme vladanja američkih Demokrata (Obama i Victoria Nuland: "Fuck EU!")
2015-08-09
debotoijusto wrote:
zapad taj odnos moze narusit samo agresijom na ruski teritorij sto nije realna opcija
Ne samo da to nije realna opcija nego je i potpuno nepotrebno.
Taj će zadatak i više nego uspješno obaviti Ukrajina, sa dovoljnim količinama zapadnog naoružanja određenog tipa.
Ukrajinci imaju puno veću motivaciju za ratovanje protiv Rusije nego mlitavi zapad koji ima vojske vrhunske kvalitete, ali im nedostaje masovnost neophodna za ratovanje na teritoriji Ruske Federacije
Namjerno ne koristim izraz ruski teritorij jer u RF ima puno teritorija koji se ne može ni po kojem kriteriju smatrati ruskim - Karelija, Kurili, Kaliningrad itd. Navodim samo svima poznate očite primjere, a ima toga ohoho.
Nemaju badava baš Kinezi aspiracije prema dijelovima teritorija RF i to je jedan od razloga zašto će Kinezi pustiti Putina niz vodu kada za to dođe vrijeme i vrlo je glupo misliti kako se to ipak neće dogoditi zbog toga jer Kinezima u ovom trenutku odgovara da kupuju rusku naftu po neuobičajeno niskim cijenama.
Guest- Guest
melkior wrote:
I bio je potpuno u pravu.
No, nije ni Brzezinski napao Ukrajinu da isprovocira taj rat, nije to učinio niti Biden, a još manje Obama.
Učinio je to Putin.
Dakle, ako bi uzeli za ozbiljno tu teoriju zavjere, ispalo bi da je Putin kao vrhunski krelac upao u američku zamku.
Pravo mu i budi sa sudbinom koja će ga na kraju snaći.
Guest- Guest
Brige Mao Ce Tunga za Putina. Šta je on očajni to je popust na naftu i plin veći. Sam se uvalio u govna pa neka se sam i vadi.
2014-04-11
melkior wrote:
Victoria Nuland: "Fuck EU!"
S obzirom kakvu je politiku vodila Angela Merkel i s obzirom na utjecaj njemačke politike na EU, ja joj dajem potpuno za pravo što je upotrijebila taj izraz, dapače, poklič.
Guest- Guest
Sa Alibabe sklepani kvadrokopteri koje Rusi koriste za izviđanje i navođenje Lanceta. Ovo je jako teško otkrivati i skidati sa PZO.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Kina je velika zemlja i daleko je zemljopisno. Ako će netko pričat o geopolitici tu taj mora imat jako puno znanja. Amo to skratit. Kina oštro napada i nikidan je najoštrije osudila širenje NATO-a a vezano uz događaje u Ukrajini. Dakle oni su protiv širenja NATO. Vucić je dužan 4 miljarde dolara Xi i ovaj traži da mu to plati i sad će mu kupit elektro privredu Srbije i koješta drugo. Dakle žuti ljudi će da piju vodu s Morava jelte.
Zašto je to za nas bitno ? Pentagon gura građansku BiH kako bi istu sutra ubacio pod svoj kišobrana a Kina u Srbiji se onda proteže i na RS koja onda opet blokira taj upad u NATO a posredno s time i taj Pentagon i London da rovare ovdje.
Može vam ovo šta sam napisao izgledat ko neko moje trabunjanje al vjerujte mi da iza toga stoji jako puno znanja a način na koji ja nešto pišem vas može zbunit al tek kad vam se detaljno objasni onda vidite veću sliku.
Uostalom ja sam podržao Borića u Čileu da pobjedi onog Kisingerovog nacistu i da Amerika izgubi onoliku obalu i to joj je onda prijetnja jer Kina jača.
Hrvatski nacionalni interesi nisu ni i kineski ni američki iako se mogu poklopiti a i ne moraju a ni su ni od nekakve fantomske EU kojom vladaju ljevičari, liberali, Njemačka itd a onda ti fino kažu da odjebeš i da će oni podržat Komšića. Crkli da Bog da.
--
by RayMabus Mon 20 Dec - - godina 2021
Najavio sam već prije godinu dana da im idemo uzet Čile jer ima dugu obalnu granicu i sad će američka mornarica popizdit jer ćemo ovdje stacionirat Kinu.
Krenili na Bosnu da izbace Ruse a sad će morat svi trčat na Pacifik.
A general jbga.
Sad je panika u Pentagonu.
Dobili su pogodak u zgradu kad je bio onaj napad na kule blizance u New Yorku i opet nisu shvatili poruku.
Poruka je : Moj tata ima veći kurac od tvog tate ( američka vlada i negativni vanzemaljci )
https://www.ex-iskon-pleme.com/t49681-hrvat-boric-novi-je-predsjednik-cilea-protukandidat-ga-nazvao-i-cestitao-mu
Zašto je to za nas bitno ? Pentagon gura građansku BiH kako bi istu sutra ubacio pod svoj kišobrana a Kina u Srbiji se onda proteže i na RS koja onda opet blokira taj upad u NATO a posredno s time i taj Pentagon i London da rovare ovdje.
Može vam ovo šta sam napisao izgledat ko neko moje trabunjanje al vjerujte mi da iza toga stoji jako puno znanja a način na koji ja nešto pišem vas može zbunit al tek kad vam se detaljno objasni onda vidite veću sliku.
Uostalom ja sam podržao Borića u Čileu da pobjedi onog Kisingerovog nacistu i da Amerika izgubi onoliku obalu i to joj je onda prijetnja jer Kina jača.
Hrvatski nacionalni interesi nisu ni i kineski ni američki iako se mogu poklopiti a i ne moraju a ni su ni od nekakve fantomske EU kojom vladaju ljevičari, liberali, Njemačka itd a onda ti fino kažu da odjebeš i da će oni podržat Komšića. Crkli da Bog da.
--
by RayMabus Mon 20 Dec - - godina 2021
Najavio sam već prije godinu dana da im idemo uzet Čile jer ima dugu obalnu granicu i sad će američka mornarica popizdit jer ćemo ovdje stacionirat Kinu.
Krenili na Bosnu da izbace Ruse a sad će morat svi trčat na Pacifik.
A general jbga.
Sad je panika u Pentagonu.
Dobili su pogodak u zgradu kad je bio onaj napad na kule blizance u New Yorku i opet nisu shvatili poruku.
Poruka je : Moj tata ima veći kurac od tvog tate ( američka vlada i negativni vanzemaljci )
https://www.ex-iskon-pleme.com/t49681-hrvat-boric-novi-je-predsjednik-cilea-protukandidat-ga-nazvao-i-cestitao-mu
2014-04-11
Speare Shaker wrote:melkior wrote:
No, nije ni Brzezinski napao Ukrajinu da isprovocira taj rat, nije to učinio niti Biden, a još manje Obama.
Učinio je to Putin.
Dakle, ako bi uzeli za ozbiljno tu teoriju zavjere, ispalo bi da je Putin kao vrhunski krelac upao u američku zamku.
U stvari, i bio je krelac. Navukli ga na tanki led.
2015-08-09
melkior wrote:Speare Shaker wrote:melkior wrote:
Učinio je to Putin.
Realno, američka administracija je Putina strpala u džep.
2015-08-09
melkior wrote:melkior wrote:Speare Shaker wrote:melkior wrote:
Učinio je to Putin.
Realno, američka administracija je Putina strpala u džep.
Iskreno, to se ne bi dogodilo da CIA nije imala insajdere unutar Kremlja, pa i unutar ruskog FSB-a. Netko je namjerno šminkao izvješća FSB-a o Ukrajini. Ruski demokratski deficiti i i potpuna ovisnost državnog obavještajnog i sigurnosnog aparata o Putinu uz bolesnu količinu korupcije ugrozila je samo postojanje Rusije, moglo bi se reći i više nego bilo kakva izravna prijetnja NATO-a na ruskim granicama. CIA je puno zasrala i u arapskom i u kineskom i u iranskom i u mnogim drugim geopolitičkim bazenima, ali Ruse su skinuli do koske, jer retardi još funkcioniraju na shemi obavještajnog aparata KGB-a i Hladnog rata, a tu ih CIA poznaje u dušu.
2015-08-09
Sad je i onako gotovo. I ja sam ga testirao mjesec dana prije napada da vidim jel glup. Glup je.
23.01.2022
Vratimo se na temu. Cisterna s gorivom vam je oko 30 tona i sad fino iranskim raketama vratit Ukrajinu u kameno doba a tamo temperature zimi znaju ić debelo ispod nule i onda nema struje al ima dizel agregata i sav dizel se troši na grijanje i nema za tenkove i općenito velike vojne operacije jer skoro sva vozila idu na dizel i fino pat pozicija ovu zimu.
Eto ti mir Melkior tj operativna pauza pola godine.
23.01.2022
Vratimo se na temu. Cisterna s gorivom vam je oko 30 tona i sad fino iranskim raketama vratit Ukrajinu u kameno doba a tamo temperature zimi znaju ić debelo ispod nule i onda nema struje al ima dizel agregata i sav dizel se troši na grijanje i nema za tenkove i općenito velike vojne operacije jer skoro sva vozila idu na dizel i fino pat pozicija ovu zimu.
2014-04-11
melkior likes this post
RayMabus wrote:Sad je i onako gotovo. I ja sam ga testirao mjesec dana prije napada da vidim jel glup. Glup je.
23.01.2022
To je sve što tražim
2015-08-09
Bogte melkior opet si satrao temu ispucao si na stotine i stotine rečenica uglavnom nevezano za rat
Rat odlučuje ekonomija...
Ukrajina je više nema, šalju im i deke...
Tzv. saveznici i partneri također ne stoje bajno...
RH je u međuvremenu u UN-u glasovala protiv rezolucije kojom se osuđuje nacizam...
Sada se dakle bez ikakvih bojazni mogu veličati pavelić i hitler...
Prošle godine su samo SAD i ukrajina glasovali protiv...
Ove godine smo se i mi pridružili u borbi za 'europske vrijednosti'...
RH je u međuvremenu u UN-u glasovala protiv rezolucije kojom se osuđuje nacizam...
Sada se dakle bez ikakvih bojazni mogu veličati pavelić i hitler...
Prošle godine su samo SAD i ukrajina glasovali protiv...
Ove godine smo se i mi pridružili u borbi za 'europske vrijednosti'...
melkior likes this post
Ako ćeš gledat to tako onda je Rusija ta koja je sjebana. Ukrajina će izgurat uz zapadnu pomoć i jer brane svoju domovinu i imaju ogroman razlog da ustraju na tome.T. wrote:Rat odlučuje ekonomija...
2014-04-11
Da je rat odlučivala ekonomija na istočnoj fronti 1941-1945 Njemački bi se danas pričao i u Kievu i Moskvi, a pričao se do 1990 u Berlinu.
Ukrainska ekonomija je EU, USA, Kanada, pa čak i pomalo Japan, Australia, Taiwan itd.
Ukrainska ekonomija je EU, USA, Kanada, pa čak i pomalo Japan, Australia, Taiwan itd.
Page 43 of 50 • 1 ... 23 ... 42, 43, 44 ... 46 ... 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 43 of 50