Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 50 of 50
Page 50 of 50 • 1 ... 26 ... 48, 49, 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
malo još oftopičanja.AssadNaPodmornici wrote:
btw malo offtopik, jedan od razloga zašto je njemačka pušila 1944 masovno , standardna priča jest da je hitler naređivao da se "brani pod svaku cijenu" , međutim u stvarnosti, njemačka vojska uopće nije imala kamione, gorivo i ostalu mehanizaciju za povlačenje pred crvenom armijom, koja je od amera dobila 400 000 najboljih kamiona na svijetu i gorivo(uz ostalu pomoć). A švabe onda pokušali iscrpljene vojnike da idu pješice a magarci da vuku topove. A crvena armija upregne stotine tisuća kamiona koji voze vojnike koji sjede, i vuku haubice , te streljivo, hranu i ostalo..
njemačka je izgubila na rajni. stoka ruska je samo iskoristila rupu zbog idiotskog hitlera.
da su smradovi naletili na obranu kakva je bila u normandiji i na rajni bilo bi ih milju manje, samo kaj bi onda ameri hitili atomsku na berlin.
veber- Posts : 53509
2014-12-30
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Ramzan Kadirov, predsjednik Čečenije, objavio je video koji je kasnije podijeljen na Twitteru, a brojni su se korisnici nakon što su odgledali snimku zapitali je li čečenski vođa pijan ili pod utjecajem droga. Naime, Kadirov je snimljen kako jedva otvorenih očiju mumlja u kameru o "svetom ratu" i poziva sve da mu se pridruže.
"Svaka majka i svaki otac trebali bi poslati svoje sinove da brane interese kršćana i muslimana" smatra Kadirov. "Probudite se, muslimani, budite muškarci! Trebamo samo zauzeti europsku zemlju, sve dok nas na koljenima ne budu molili za oprost" rekao je. "Ovo je sveti rat, ovo je sveti rat i ja sanjam da umrem u njemu, da ja i moja djeca umremo u njemu. Ovo je sveti rat ali mi nećemo umrijeti dok vas ne uništimo. Allah Akbar, moć pobjede je s nama a tko nije s nama bit će pod nama" završio je Kadirov svoju uznemirujuću poruku.
treba mu ispunit zelju
"Svaka majka i svaki otac trebali bi poslati svoje sinove da brane interese kršćana i muslimana" smatra Kadirov. "Probudite se, muslimani, budite muškarci! Trebamo samo zauzeti europsku zemlju, sve dok nas na koljenima ne budu molili za oprost" rekao je. "Ovo je sveti rat, ovo je sveti rat i ja sanjam da umrem u njemu, da ja i moja djeca umremo u njemu. Ovo je sveti rat ali mi nećemo umrijeti dok vas ne uništimo. Allah Akbar, moć pobjede je s nama a tko nije s nama bit će pod nama" završio je Kadirov svoju uznemirujuću poruku.
treba mu ispunit zelju
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Šandor Winnetou and AssadNaPodmornici like this post
Tridesetak posto teritorija danas je prepusteno ukrajincima.
Sutra vjerojatno jos toliko i eto ih pred samim Hersonom i Berislavom.
U nedjelju ce moguce ulaziti u sam Herson.
Nocas bi mogla preci znatnija tehnika, sutra ce to vec biti teze jer ce ukrajinci biti jako blizu prijelaza.
Sutra vjerojatno jos toliko i eto ih pred samim Hersonom i Berislavom.
U nedjelju ce moguce ulaziti u sam Herson.
Nocas bi mogla preci znatnija tehnika, sutra ce to vec biti teze jer ce ukrajinci biti jako blizu prijelaza.
dijagram-
2015-08-09
Srbi vide svjetlo na kraju tunela
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
veber and Charles III like this post
Cast iznimkama ali i na ovom ratu se jasno vidi, jednostavno bolestan narod.Hektorović wrote:Srbi vide svjetlo na kraju tunela
dijagram-
2015-08-09
Šandor Winnetou likes this post
[size=46][size=42]Over 100,000 Russian Soldiers Killed, Wounded In Ukraine: Top US General [/size][/size]
More than 100,000 Russian military personnel have been killed or wounded in Ukraine, with Kyiv's forces likely suffering similar casualties, top US General Mark Milley said Wednesday.
"You're looking at well over 100,000 Russian soldiers killed and wounded," Milley said in remarks at the Economic Club of New York. "Same thing probably on the Ukrainian side."
Milley also said there is a chance for talks on ending the war, and that military victory may not be possible for either Russia or Ukraine.
"There has to be a mutual recognition that military victory is probably in the true sense of the word maybe not achievable through military means, and therefore you need to turn to other means," Milley said.
"There's... an opportunity here, a window of opportunity for negotiation."
General Milley also said there is a chance for talks on ending the war, and that military victory may not be possible for either Russia or Ukraine.
More than 100,000 Russian military personnel have been killed or wounded in Ukraine, with Kyiv's forces likely suffering similar casualties, top US General Mark Milley said Wednesday.
"You're looking at well over 100,000 Russian soldiers killed and wounded," Milley said in remarks at the Economic Club of New York. "Same thing probably on the Ukrainian side."
Milley also said there is a chance for talks on ending the war, and that military victory may not be possible for either Russia or Ukraine.
"There has to be a mutual recognition that military victory is probably in the true sense of the word maybe not achievable through military means, and therefore you need to turn to other means," Milley said.
2018-04-10
Koji vražiji pregovori, rusi neće odustati od otetitih i prisvojenih dijelova ukrajine sve dok drže da imaju bilo kakvu šansu a ukrajinci bi bili ludi da pristanu na otimačinu svog teritorija, već su stali na ruske grablje kad su im predali nuklearno naoružanje uz garanciju rusije da će poštivati ukrajinske granice a na te grablje sigurno neće opet stati što se tiče povjerenja u ruski potpis.Hektorović wrote:[size=46][size=42]Over 100,000 Russian Soldiers Killed, Wounded In Ukraine: Top US General [/size][/size]General Milley also said there is a chance for talks on ending the war, and that military victory may not be possible for either Russia or Ukraine.
Charles III likes this post
Ruska invazija na Ukrajinu stavila je Moskvu na "nepovratni" put ka sukobu sa "kolektivnim Zapadom", upozorila je Francuska u dokumentu (Strateški pregled) koji je prije dva dana objavio francuski generalni sekretarijat na nacionalnu odbranu i sigurnost (SGDSN).Šandor Winnetou wrote:
Koji vražiji pregovori, rusi neće odustati od otetitih i prisvojenih dijelova ukrajine sve dok drže da imaju bilo kakvu šansu a ukrajinci bi bili ludi da pristanu na otimačinu svog teritorija, već su stali na ruske grablje kad su im predali nuklearno naoružanje uz garanciju rusije da će poštivati ukrajinske granice a na te grablje sigurno neće opet stati što se tiče povjerenja u ruski potpis.
"Puknuće izazvano ratom i nepovratnost ruskih strateški izbora čine nepohodnim predvidjeti sukob s Moskvom", stoji u izvještaju SGDSN-a.
Neprekidni sukob će se odvijati "tokom dugog vremenskog perioda, u više regiona i prostora", predviđa se.
Motiv Rusije je bila ogoljena "imperijalistička" težnja za "moći zamišljenom kao opozicija onome što Rusija označava kao 'kolektivni Zapad'", navodi se.
Autori dodaju da je Rusija već godinama pokušavala da destabilizuje Evropu nevojnim sredstvima, kao što su "diplomatsko-politička subverzija" i "informacioni rat".
Naglašavaju da je ovakva strategija Moskve sada u kombinaciji sa željom da se uključi u direktnu vojnu konfrontaciju, materijalizovanu kroz agresiju pokrenutu protiv Ukrajine.
"Mediteran, Crno more, Baltičko područje, Balkan, Sjeverni Atlantik, ali i Afrika i Bliski istok nude izglede za produženu konfrontaciju zajedno s rizicima od potencijalno eskalacije incidenata", također se navodi.
Francuska obično objavljuje Strateški pregled svakih nekoliko godina, a potpisao ga je francuski predsjednik Emmanuel Macron, koji je u govoru istog dana također upozorio na pojačane tenzije s Rusijom.
Francuski predsjednik jedini je lider NATO-a koji redovno razgovara telefonom s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u potrazi za mirovnim sporazumom.
Macronov pristup Putinu je u suprotnosti sa zaključcima SGDSN-a, francuske institucije koja se bavi državnom bezbjednošću, sa oko 1.000 zaposlenih u sjedištu u historijskom Hôtel des Invalides u Parizu, uprkos njegovom potpisu na preambuli.
Bilo kakav mirovni sporazum sa Kremljom bio bi samo privremeni prekid vatre, prije dalje eskalacije, zaključak je autora dokumenta.
Oni upozoravaju da u slučaju da se Putin izvuče sa nuklearnom ucjenom u Ukrajini, vjerovatno bi to ponovio u drugim zemljama.
"Uspješan manevar prisile podržan nuklearnim oružjem postavio bi opasan presedan", navodi se.
SGDSN je priznao da su se "Sjedinjene Američke Države ponovo pojavile kao glavni pružatelj evropske sigurnosti, kroz razmjere uvjeravanja i vojne podrške Ukrajini".
Zabrinjavajući zaključak Pariza: Rusija se nalazi na nepovratnom putu sukoba sa Zapadom
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Šandor Winnetou likes this post
Amerikanci su dobili što su željeli.
Amerikanci će odlučiti kad i kako će se ovaj rat završiti.
2018-04-10
Otprilike tako nekako. Al za sada neće dok je incijativa na njihovoj strani. Možda kasnije kad i ako splasne ukrajinsko napredovanje. Za sada ne.Hektorović wrote:Amerikanci su dobili što su željeli.
Ima tih tisuću nijansi sive šta ako ovo, šta ako ono pa reakcija na to je ovo ili ono ili nešto treće al sve to još nije na repetoaru dok njihovi vode na bojištu a Putin gubi.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
koje krive premise.Hektorović wrote:Amerikanci su dobili što su željeli.
rusija a i kina su zabrijale da mogu protiv zapada.
trenutno rusija cvilka, uskoro će i kina.
dobro za najveća gospodarstva svijeta.
rusi će nuditi naftu i plin u bescjenje, a kinezi će opet provest kolektivizaciju.
stalno brkate lončiće.
-------
https://www.ex-iskon-pleme.com/viewtopic.php?t=53120
2014-12-30
Page 50 of 50 • 1 ... 26 ... 48, 49, 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema