Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 24 of 50
Page 24 of 50 • 1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 37 ... 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
novi level bi trebao biti isporuka ukrajini oružja većeg dometa kako bi ukrajina mogla gađati ruske ciljeve i na ruskom teritoriju s kojeg ista izvodi raketne napade... mislim da je sastanak ministara obrane i bio na tragu upoznavanja rusa upravo sa tim namjerama zapada kako bi rusi postali svjesni činjenice da će u tom slučaju tijek rata biti skroz nepovoljan po njih, kao što je postao nepovoljan isporukom prve tranše oružja, pa onda isporukom himarsa i ostalih dalekometnih oruđa...
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Šandor Winnetou, AssadNaPodmornici and Charles III like this post
Problem je šta ovi očito to ima namjeru radit iz Bjelorusije a onda moraš gađat Bjelorusiju i šta više njih uništavaš ista samo još više pada pod utjecaj Putina jer se mora još jače oslonit na njega.michaellcmacha wrote:novi level bi trebao biti isporuka ukrajini oružja većeg dometa kako bi ukrajina mogla gađati ruske ciljeve i na ruskom teritoriju s kojeg ista izvodi raketne napade... mislim da je sastanak ministara obrane i bio na tragu upoznavanja rusa upravo sa tim namjerama zapada kako bi rusi postali svjesni činjenice da će u tom slučaju tijek rata biti skroz nepovoljan po njih, kao što je postao nepovoljan isporukom prve tranše oružja, pa onda isporukom himarsa i ostalih dalekometnih oruđa...
To je kurbin sin taj Putin.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
sve ok, ali ukrajini se mora omogućiti da se učinkovito brani... ili ju pustiti niz vodu zajedno sa cijelom europom... nije mi jasno kako ljudi ne kuže da rat ako je u ukrajini počeo neće u ukrajini i završiti... on jedino može završiti u rusiji...RayMabus wrote:Problem je šta ovi očito to ima namjeru radit iz Bjelorusije a onda moraš gađat Bjelorusiju i šta više njih uništavaš ista samo još više pada pod utjecaj Putina jer se mora još jače oslonit na njega.michaellcmacha wrote:novi level bi trebao biti isporuka ukrajini oružja većeg dometa kako bi ukrajina mogla gađati ruske ciljeve i na ruskom teritoriju s kojeg ista izvodi raketne napade... mislim da je sastanak ministara obrane i bio na tragu upoznavanja rusa upravo sa tim namjerama zapada kako bi rusi postali svjesni činjenice da će u tom slučaju tijek rata biti skroz nepovoljan po njih, kao što je postao nepovoljan isporukom prve tranše oružja, pa onda isporukom himarsa i ostalih dalekometnih oruđa...
2015-08-08
veber and Šandor Winnetou like this post
Pa...ako mene pitaš, ja osobno nemam nikakvih problema s tim da Bjelorusiju vratimo u srednji vijek.michaellcmacha wrote:sve ok, ali ukrajini se mora omogućiti da se učinkovito brani... ili ju pustiti niz vodu zajedno sa cijelom europom... nije mi jasno kako ljudi ne kuže da rat ako je u ukrajini počeo neće u ukrajini i završiti... on jedino može završiti u rusiji...RayMabus wrote:Problem je šta ovi očito to ima namjeru radit iz Bjelorusije a onda moraš gađat Bjelorusiju i šta više njih uništavaš ista samo još više pada pod utjecaj Putina jer se mora još jače oslonit na njega.michaellcmacha wrote:novi level bi trebao biti isporuka ukrajini oružja većeg dometa kako bi ukrajina mogla gađati ruske ciljeve i na ruskom teritoriju s kojeg ista izvodi raketne napade... mislim da je sastanak ministara obrane i bio na tragu upoznavanja rusa upravo sa tim namjerama zapada kako bi rusi postali svjesni činjenice da će u tom slučaju tijek rata biti skroz nepovoljan po njih, kao što je postao nepovoljan isporukom prve tranše oružja, pa onda isporukom himarsa i ostalih dalekometnih oruđa...
2014-04-11
Brutalno pala cijena plina na europskom tržištu nakon odluke EU o ograničenju cijena, na razinu iz ožujka. Europa popunila skladišta i diverzificirala opskrbu, toliko o ovisnosti o Rusiji i prijetnjama o smrzavanju.
Smanjenje cijene energenata i nedovoljni kapaciteti cjevovoda prema istoku (Indija i Kina kupuju po ogromnim popustima, a usporedbe radi prije rata Kina je kupovala od Rusije manje od 10% količine nafte koju je kupovala EU) doveli su do ogromnih budžetskih deficita u Rusiji u kolovozu i rujnu.
Iduća godina će im cijela biti u minusu, katastrofa za zemlju kojoj polovica proračunskih prihoda čini prodaja energenata.
Smanjenje cijene energenata i nedovoljni kapaciteti cjevovoda prema istoku (Indija i Kina kupuju po ogromnim popustima, a usporedbe radi prije rata Kina je kupovala od Rusije manje od 10% količine nafte koju je kupovala EU) doveli su do ogromnih budžetskih deficita u Rusiji u kolovozu i rujnu.
Iduća godina će im cijela biti u minusu, katastrofa za zemlju kojoj polovica proračunskih prihoda čini prodaja energenata.
Piglet- Posts : 1500
2016-02-24
michaellcmacha and Šandor Winnetou like this post
Više od pola.Piglet wrote: za zemlju kojoj polovica proračunskih prihoda čini prodaja energenata.
Plin im čini tek 6,5 posto prihoda proračuna tako da to neće igrat na proračun toliko.
2014-04-11
Piglet likes this post
Ista ti je stvar s naftom, samo što je cijena još više pala i sad je otprilike na istoj razini kao prije početka rata. Išla je još 10% niže prije nego je OPEC+ prošli tjedan morao srezati proizvodnju.
Projekcije Svjetske banke i ostalih za Rusiju su rađene uz pretpostavku daljnjih visokih cijena energenata dok sukob traje, ali ako to ne bude tako, to će biti baš težak udarac za Ruse.
Projekcije Svjetske banke i ostalih za Rusiju su rađene uz pretpostavku daljnjih visokih cijena energenata dok sukob traje, ali ako to ne bude tako, to će biti baš težak udarac za Ruse.
Piglet- Posts : 1500
2016-02-24
Šandor Winnetou likes this post
Zašto agresorska država ne smije izgubiti rat???? Idi se ti liječi da dođeš sebi dok imaš kome.melkior wrote:To što pola ekipe na ovom forumu liječi PTSP od rata sa Srbima ne znači da zato Rusija treba i smije izgubiti rat. Puno više je na stvari od vaših psihijatrijskih dijagnoza. Da, Srbija je trebala izgubiti rat ´ 90-ih, da, Srbiju treba denacificirati, ali to ne znači da zato Rusija smije izgubiti rat.
michaellcmacha likes this post
Rusiji treba smanjit prihode tako da imaju manje love za izgradnju vojne mašinerije za napad na druge.
https://www.ex-iskon-pleme.com/t50832-ruska-vojna-potrosnja
Nemojte zazivat scenarij u kojem ona totalno propadne jer će povuć sve druge za sobom u ambis.
Smanjeni vojni proračun + popičkitis koji su dobili i još će dobivat će ih jednostavno napadački otupit tako da nisu prijetnja.
To da će dobit popičkitis i na kraju se čačkat s njima na istoku ako se odluči napast cijelu Ukrajinu dakle čista agresija, sam ja rekao mjesec dana prije napada.
Ovdje :
https://www.ex-iskon-pleme.com/t50132p80-premijer-bavarske-rusija-nije-neprijatelj-europi
https://www.ex-iskon-pleme.com/t50832-ruska-vojna-potrosnja
Nemojte zazivat scenarij u kojem ona totalno propadne jer će povuć sve druge za sobom u ambis.
Smanjeni vojni proračun + popičkitis koji su dobili i još će dobivat će ih jednostavno napadački otupit tako da nisu prijetnja.
To da će dobit popičkitis i na kraju se čačkat s njima na istoku ako se odluči napast cijelu Ukrajinu dakle čista agresija, sam ja rekao mjesec dana prije napada.
Ovdje :
https://www.ex-iskon-pleme.com/t50132p80-premijer-bavarske-rusija-nije-neprijatelj-europi
2014-04-11
ja vam lipo dođem ovdje udrem ctrl+f .. i upiše "komš".. i svugde gdje izbaci riječ komšić ja odmah brišem bez čitanja.
i svako spominjanje galaktičke federacije, admirala sa 5* i astralnih putovanja i reinkarnacija. iskreno mene isto zanima ta materija ali ne na ratu u ukraini
i svako spominjanje galaktičke federacije, admirala sa 5* i astralnih putovanja i reinkarnacija. iskreno mene isto zanima ta materija ali ne na ratu u ukraini
kic and michaellcmacha like this post
budaletine, prvenstveno rusi, a onda žgadija koja ih uredno podržava. ne kuže, a o tome sam tipkao.Piglet wrote:Ista ti je stvar s naftom, samo što je cijena još više pala i sad je otprilike na istoj razini kao prije početka rata. Išla je još 10% niže prije nego je OPEC+ prošli tjedan morao srezati proizvodnju.
nije eu ovisna o rusiji, rusija je ovisna o eu.
plin će slijedeće godine biti minimum pola cijene, ako ne i četvrtinu iz kolovoza.
njemačka ima do kraja ožujka uz pretpostavku da siječanj i dio veljače budu kao što su zime nekad bile.
završavaju dva lng terminala i još 4 su u gradnji.
(prije nego srpska žgadija skoči na zadnje nožice, ameri su u svibnju rekli da ne mogu isporučivat više nego što su do sada. nema terminala na istočnoj obali. glavni dobavljač UNP za eu je kina i korea)
2014-12-30
Charles III likes this post
i koliko je točno kaj sam čuo danas u francuskoj. upitno.
navodno da je legija poslana u poljsku.
to je sve rekla kazala.
ali činjenica je da stalno lete vojni avioni, teretni.
prema istoku.
frend iz airbusa, gdje sam radio prošle godine, veli da je civilni program u šturcu i da se rade samo vojni helikopteri.
navodno da je legija poslana u poljsku.
to je sve rekla kazala.
ali činjenica je da stalno lete vojni avioni, teretni.
prema istoku.
frend iz airbusa, gdje sam radio prošle godine, veli da je civilni program u šturcu i da se rade samo vojni helikopteri.
2014-12-30
Ukrajinskom narodu dodijeljena nagrada Europskog parlamenta 2022 Nagrada Saharov
Zastupnici Europskog parlamenta dodijelili su hrabrom narodu Ukrajine, kojeg predstavljaju njihov predsjednik, izabrani čelnici i civilno društvo, nagradu Saharov za slobodu misli za 2022.
Video prikazuje prekrasne, slobodne ljude Ukr2022
Zastupnici Europskog parlamenta dodijelili su hrabrom narodu Ukrajine, kojeg predstavljaju njihov predsjednik, izabrani čelnici i civilno društvo, nagradu Saharov za slobodu misli za 2022.
Video prikazuje prekrasne, slobodne ljude Ukr2022
crvenkasti-
2014-04-17
i da nije zločinačka na vlasti.
i da imamo političara tipa krivoustog.
pitali bi istočnu žgadiju jel im treba plin, a sjevenu isto tako.
i kakve to karte crtkaraju i po čijem teritoriju.
treba i istočnim i sjevernima zatvoriti pipe i naplatiti reparacije.
i da imamo političara tipa krivoustog.
pitali bi istočnu žgadiju jel im treba plin, a sjevenu isto tako.
i kakve to karte crtkaraju i po čijem teritoriju.
treba i istočnim i sjevernima zatvoriti pipe i naplatiti reparacije.
2014-12-30
pa i usa gdje god je bila agresor je izgubila rat... al eto nekim čudom to se kod rusofila izgubi u beskrajuŠandor Winnetou wrote:Zašto agresorska država ne smije izgubiti rat???? Idi se ti liječi da dođeš sebi dok imaš kome.melkior wrote:To što pola ekipe na ovom forumu liječi PTSP od rata sa Srbima ne znači da zato Rusija treba i smije izgubiti rat. Puno više je na stvari od vaših psihijatrijskih dijagnoza. Da, Srbija je trebala izgubiti rat ´ 90-ih, da, Srbiju treba denacificirati, ali to ne znači da zato Rusija smije izgubiti rat.
2015-08-08
michaellcmacha wrote:pa i usa gdje god je bila agresor je izgubila rat... al eto nekim čudom to se kod rusofila izgubi u beskrajuŠandor Winnetou wrote:Zašto agresorska država ne smije izgubiti rat???? Idi se ti liječi da dođeš sebi dok imaš kome.melkior wrote:To što pola ekipe na ovom forumu liječi PTSP od rata sa Srbima ne znači da zato Rusija treba i smije izgubiti rat. Puno više je na stvari od vaših psihijatrijskih dijagnoza. Da, Srbija je trebala izgubiti rat ´ 90-ih, da, Srbiju treba denacificirati, ali to ne znači da zato Rusija smije izgubiti rat.
s tim da USA nije nikome ni pokušala mazniti teritorij nego je vođena drugim interesima.
michaellcmacha and Charles III like this post
Što mislite o tezi da Putin gomila sve živo u Bjelorusiji kako bi sa tim snagama ojačanim bjeloruskom vojskom krenuo u napad na sve ili ništa, plan da zauzme i/ ili ucini zapadnu Ukrajinu nicijom zonom i odsječe Ukre od zapadnjačkog oružja.
Cak i uz element iznenađenja, je li ovo izvedivo, ima li ikakve realne sanse?
Cak i uz element iznenađenja, je li ovo izvedivo, ima li ikakve realne sanse?
Nije nikako, granica sa Bjelorusijom jest branjena sa rezervnim trupama međutim kvaliteta Ruske vojske preko granice je još niža. Tamo je malo profića a puno više na silu mobilizirane sirotinje, ne možeš sa loše motiviranim i slabo obučenim vojnicima ići u napad, mi u domovinskom ratu smo od cijele vojske možda imali 10-15% vojnika koji su išli u napad. Usput Imaju puno starije oružje nego 24.02 moral vojnika je nizak kao i moral bjelorusa, Ukrainci su minirali cijelu granicu i ceste, ukopali se, iskreno ja bih volio da ovi asevi napadnu, ušli bi max par kilometara unutar Ukraine a onda bi imali takve gubitke.. Ništa od toga, ja navijam da oni krenu jednako navijam za to kao ringo, srbi itd. Ali nažalost ništa od toga Rusi nisu takvi luđaci.
Usput zna se preko satelita i intela koliko ih ima i kakav im je raspored pa ništa od iznanađenja
Usput zna se preko satelita i intela koliko ih ima i kakav im je raspored pa ništa od iznanađenja
evo žgadije, na državnoj TV!
rusofilčine bolesne...vi ste još gora žgadija
U jednom trenutku Lukjanenko govori kako je 1980-ih posjetio Ukrajinu te da su mu ukrajinska djeca govorila da je ta zemlja pod okupacijom Moskve. Na to je RT-ov direktor odgovorio jezivom tiradom.
"Trebalo ih je utopiti u rijeci Tsini, tamo gdje plivaju pačići. Samo utopiti tu djecu, utopiti ih. To nije vaša metoda jer vi pisci SF-a ste inteligentni ljudi, ali to je naša metoda", govori Krasovsky.
"Tko god kaže da ga je okupirala Moskva, treba ga baciti u rijeku", rekao je direktor RT-a, koji je prije toga rekao da bi "ukrajinske bakice dale svoju ušteđevinu za sprovod samo da ih siluju ruski vojnici".
U jednom trenutku Lukjanenko govori kako je 1980-ih posjetio Ukrajinu te da su mu ukrajinska djeca govorila da je ta zemlja pod okupacijom Moskve. Na to je RT-ov direktor odgovorio jezivom tiradom.
"Trebalo ih je utopiti u rijeci Tsini, tamo gdje plivaju pačići. Samo utopiti tu djecu, utopiti ih. To nije vaša metoda jer vi pisci SF-a ste inteligentni ljudi, ali to je naša metoda", govori Krasovsky.
"Tko god kaže da ga je okupirala Moskva, treba ga baciti u rijeku", rekao je direktor RT-a, koji je prije toga rekao da bi "ukrajinske bakice dale svoju ušteđevinu za sprovod samo da ih siluju ruski vojnici".
To je valjda normalno ako si rusofil, daviti djecu, silovati, ubijati, pljačkati...Noor wrote:evo žgadije, u eter!
treba ih zaoratiŠandor Winnetou wrote:
To je valjda normalno ako si rusofil, daviti djecu, silovati, ubijati, pljačkati...
Page 24 of 50 • 1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 37 ... 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 24 of 50