ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Page 13 of 50 Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 31 ... 50  Next

Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 13 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by Charles III 17/10/2022, 12:02

Ministarstvo obrane Ukrajine: Rusija gubi vojnike u omjeru 6,5 prema 1 ​​u odnosu na ukrajinske gubitke na južnoj bojišnici. 

Brojku je iznijela zamjenica ministra obrane Hanna Maliar, pozivajući se na Andrija Kovalchuka, zapovjednika Operativnog zapovjedništva Oružanih snaga "Jug".

Prema Kovalchuku, kada omjer gubitaka dosegne "kritičnu" točku od 8 prema 1, "neprijateljske snage će se psihički raspasti".

Uzmemo li u obzir veličinu "ukalkuliranih dodatnih količina" kojima se svaka strana u ratu hvali i poznajući Ukrajince u vođenju statistike, cijenim da je broj negdje oko 5:1.

Ruske snage imaju jako puno problema, nestašica, neorganiziranosti, gubitak volje i morala ali su ipak strana koja se brani i koja je ukopana na dijelovima bojišnice.

Naravno da se omjer 8:1 može dogoditi u jednom danu a mislim da je taj dan jako blizu.

Charles III

2022-09-14

Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 13 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by dijagram 17/10/2022, 12:24

Pune novine vijesti o dronovima.
Tuku KIjev, ruse zgrade, ubijaju civile i kojesta.
Za bojisnicu gotovo nevazno.
Tuku li ukrajinci crte obrane na Hesronskom dijelu?
To moraju ciniti nekoliko dana, nanositi zrtve, razbijati nadu rusima pa onda napasti.
Pise se i o rusima u Bjelorusiji.
Sto Putin kani s njima.
Ako se pogleda tijek rasta i veliki broj pogresnih odluka, procjena, onda je jos teze
pogoditi sto ce uciniti.
Moze se reci, svasta je sposoban odluciti.
To je vec u nadleznosti, gatanja tarota i slicnih tumacenja.
Realno, indikativno je da ih nije uveo u borbu u Lugansku gdje su jako potrebna pojacanja.
Radi li tek manevar prijetnjom upada iza ledja ukrajincima i time slabi napadne potencijale ukrajinaca, 
to vec ima neku logiku.
Mozda je procjena da neobuceni, nespremni vojnici bolje koriste ovako i odvlace vise ukrajinaca
s pravca Lugansk nego ih uvesti direktno u borbu.
Moguce ce ih neko vrijeme obucavati pa onda ubaciti gdje bude najpotrebnije.
Nije nemoguc ni pokusaj napada sa sjevera, ali to bi bilo takodjer vise u funkciji slabljenja urkajinaca 
na sadasnjim bojistima nego sto se cekuje nekakav uspjeh.
Lazni napad od kojeg se ne ocekuje nista u osvajackom smislu.
Dobro, poljuljan kakav jest mozda Puitin sanja i o osvajanju Kijeva iz drugog pokusaja:)
To je vec SF scenarij.
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by Charles III 17/10/2022, 12:45

dijagram wrote:Pune novine vijesti o dronovima.
To moraju ciniti nekoliko dana, nanositi zrtve, razbijati nadu rusima pa onda napasti.
Sto Putin kani s njima.
Ako se pogleda tijek rasta i veliki broj pogresnih odluka, procjena, onda je jos teze
pogoditi sto ce uciniti.
Realno, indikativno je da ih nije uveo u borbu u Lugansku gdje su jako potrebna pojacanja.
Radi li tek manevar prijetnjom upada iza ledja ukrajincima i time slabi napadne potencijale ukrajinaca, 
to vec ima neku logiku.
Mozda je procjena da neobuceni, nespremni vojnici bolje koriste ovako i odvlace vise ukrajinaca
Nije nemoguc ni pokusaj napada sa sjevera, ali to bi bilo takodjer vise u funkciji slabljenja urkajinaca 
Dobro, poljuljan kakav jest mozda Puitin sanja i o osvajanju Kijeva iz drugog pokusaja:)
To je vec SF scenarij.

Mislim da će gad pokušati se približiti Kijevu koliko toliko i lupati ga nemilice kako bi udaranjem ispod pojasa pokušao pokolebati Ukre i Zapad.

Voditelj Ministarstva za izvanredna stanja Bjelorusije Vadim: po nalogu predsjednika, zaposlenici Ministarstva za izvanredna stanja obavljat će zadaće održavanja reda i zaštite zemlje u slučaju masovnih nereda ili oružanog sukoba. 

Zadužili su naoružanje.

Eskaliraju igre živaca i zveckanja oružjem oko Kijeva.

Poljaci nek pošalju 100 000 vojnika na granicu s Bjelorusijom da malo vježbaju. Nek se usere Brko.

2022-09-14

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 17/10/2022, 12:49

Charles III wrote:
Sto Putin kani s njima.
pogoditi sto ce uciniti.
to vec ima neku logiku.
To je vec SF scenarij.

Mislim da će gad pokušati se približiti Kijevu koliko toliko i lupati ga nemilice kako bi udaranjem ispod pojasa pokušao pokolebati Ukre i Zapad.

Voditelj Ministarstva za izvanredna stanja Bjelorusije Vadim: po nalogu predsjednika, zaposlenici Ministarstva za izvanredna stanja obavljat će zadaće održavanja reda i zaštite zemlje u slučaju masovnih nereda ili oružanog sukoba. 

Zadužili su naoružanje.

Poljaci nek pošalju 100 000 vojnika na granicu s Bjelorusijom da malo vježbaju. Nek se usere Brko.b
Treba bjeloruskoj stoci dati do znanja da neće proći njihovo uplitanje u rat bez odgovora u susjedstvu.

Male
2017-12-31

Charles III likes this post

Back to top Go down

Post by Charles III 17/10/2022, 12:50

Ne smije se popustit gadu. Zelenski nedaj to, nikakvi pregovori s Gremlinom.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/putin-terorom-zeli-doci-do-pregovora-ovo-se-nije-moglo-organizirati-u-nekoliko-dana/2403961.aspx

NOVA ruska strategija u Ukrajini mogla bi se najkraće nazvati "teroriziranjem civila do primirja". Cilj masovnih udara po gradovima je dokazati superiornost ruske vojne moći te uvjeriti Ukrajince da je svaki otpor uzaludan i da trebaju biti sretni što će ostati bez samo 22 posto nacionalnog teritorija.

Prava je istina da se ruska vojska jedva drži na nogama. Mobilizacija je stvorila više problema nego koristi. Tri puta više Rusa pobjeglo je iz države nego što je do sada mobilizirano. Obitelji mobiliziranih po društvenim se mrežama organiziraju u skupine koje skupljaju pomoć u hrani, lijekovima, odjeći i svemu ostalom što bi moglo pomoći da njihovi rođaci prežive u Ukrajini.

Oni koji su već poslani u Ukrajinu na te iste društvene mreže stavljaju poruke u kakvoj se jadnoj poziciji nalaze. Za sada uglavnom govore da su na bojište poslani doslovno bez ikakve dodatne obuke, ali i bez najosnovnije opreme.

Masovne predaje mobiliziranih Rusa su pitanje vremena
S obzirom na to da je mobilizacija napravljena isključivo kako bi se popunile iscrpljene postrojbe, mnogo je mobiliziranih vojnika završilo na mjestima za koja uopće nisu osposobljeni. Daleko najveći broj jednostavno je gurnut u rovove na prvoj crti. Stoga ne čudi da je sve više vijesti o predajama mobiliziranih Rusa, pojedinačnih ili u većim skupinama.

Kad se prvi put suoče s većom ukrajinskom ofenzivom, sasvim će sigurno uslijediti ili masovne predaje ili, još vjerojatnije, masovna napuštanja položaja.

Kako je mobilizacija postala velik politički problem koji je počeo prijetiti samom političkom vrhu, Putin je bio prisiljen 14. listopada osobno smiriti javnost objavom da će mobilizacija završiti za dva tjedna. Iako je veliko pitanje hoće li se do tada postići plan od 300 tisuća mobiliziranih.

Ukrajinci imaju puno opcija, Rusima opcija nestaje
Jasno je da ni sa svih 300 tisuća mobiliziranih ruske snage u Ukrajini neće biti ništa snažnije i spremnije za obranu. Sasvim je izvjesno da bi, ako bi vremenske prilike dozvolile, ukrajinska vojska tijekom jeseni i zime ušla duboko u područje Luhanska te oslobodila grad Herson.

Desantiranje prijeko Dnjepra složena je operacija, no Ukrajinci buduće ofenzive mogu usmjeriti i prema Zaporižji. Ukrajinci imaju puno opcija. Za razliku od njih, Rusima opcije ponestaju.

Zapravo je jedina dobra opcija za Ruse prekid borbi. Problem je što druga strana nije spremna za pregovore. Pa su Putin i generali odlučili ukrajinski tvrdi stav omekšati udarima po civilnim ciljevima. Izravni povod za masovne udare po ukrajinskim gradovima bilo je teško oštećenje Krimskog mosta, no to je bila tek neplanirana okolnost.

2022-09-14

Back to top Go down

Post by Charles III 17/10/2022, 12:51

Zanima me vaše mišljenje o dvije stvari:

1) Mogu li se Rusi kvalitetno evakuirati preko Dnjepra? 

2) Mogu li Ukri presijeći koridor Krim - Donbas bez da uzmu Herson. Jednostavno ostave Ruse tamo odsječene i na kraju ih samo zaokruže s druge strane Dnjepra?

2022-09-14

Back to top Go down

Post by Charles III 17/10/2022, 12:52

Šandor Winnetou wrote:
Charles III wrote:
Sto Putin kani s njima.
pogoditi sto ce uciniti.
to vec ima neku logiku.
To je vec SF scenarij.

Zadužili su naoružanje.

Poljaci nek pošalju 100 000 vojnika na granicu s Bjelorusijom da malo vježbaju. Nek se usere Brko.b
Treba bjeloruskoj stoci dati do znanja da neće proći njihovo uplitanje u rat bez odgovora u susjedstvu.

Ili to ili obnova https://en.wikipedia.org/wiki/Polish%E2%80%93Lithuanian_Commonwealth

2022-09-14

Back to top Go down

Post by dijagram 17/10/2022, 12:52

Glede ovih iranskih dronova, ne znam kako se osjecaju rusi, naravno i rusofili odgojeni na komunistickoj
propagandi o ogromnoj sili kakva je ruska armija i rusija opcenito.
Vjerojatno slicno kao zadrti amerofili kada bi amerikanci koristili primjerice albanske dronove u borbi s 
kakvim slabijim preotivnikom jer svojih eto nemaju.
Prejadno, a pogotovo sto i ne pokusavaju tuci utvrde ukrajinske vojske na bojistu  nego samo gradove duboko u pozadini i k tome uglavnom stambene zgrade ili bilo sto tek da nanose stetu i zrtve mrskom neprijatelju.
Doista su smrdljivi orci, kako ih i zovu ukrajinci.

Last edited by dijagram on 17/10/2022, 12:57; edited 1 time in total
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Šandor Winnetou and Charles III like this post

Back to top Go down

Post by Charles III 17/10/2022, 12:56

Sve u svemu ovaj je rat prepun twistova. Ima ko više ratova u ratu. Nevjerojatna priča.

no,

nastavak ovog članka 

https://www.index.hr/vijesti/clanak/putin-terorom-zeli-doci-do-pregovora-ovo-se-nije-moglo-organizirati-u-nekoliko-dana/2403961.aspx

Istovremeno, na Zapadu postoji jako malo PZO raketnih sustava koji mogu obarati balističke projektile tipa Fateh-110 i Zolfaghar. Daleko najpoznatiji je američki Patriot. Amerikanci imaju i puno bolji sustav Terminal High Altitude Area Defense (THAAD). Međutim, teško da će ijedan od njih uskoro doći u Ukrajinu. Čak i kad bi Amerikanci odlučili isporučiti, recimo, Patriote (THAAD sigurno neće jer ih ni sami nemaju dovoljno), obuka posada za tako složen sustav traje dulje od godinu dana.

PZO sustav koji bi mogao obraniti ukrajinske gradove od projektila Fateh-110 i Zolfaghar je izraelski David's Sling. Taj je sustav namjenski projektiran za obranu od balističkih projektila malog i srednjeg dometa te krstarećih projektila.

Iako je izraelski ministar dijaspore Nachman Shai prvi ministar koji je otvoreno podržao promjenu politike neslanja oružja Ukrajini, vlada premijera Yaira Lapida teško će promijeniti svoj dosadašnji stav.

Rusija je od Irana navodno naručila 2400 dronova kamikaza Shahed-136. Ako je naručila stotine balističkih projektila Fateh-110 i Zolfaghar, ukrajinske će gradove moći nekažnjeno napadati cijelu jesen i zimu. 

...

U Izraelu su izbori za 15 dana. Bibi se vraća. A on prema mulama iz Teherana neće imati milosti. Ukri bi mogli dobit Davidovu pračku, Iron dome, k`o zna šta sve ne. Jedno vrijeme se Izrael nije miješao u ukrajinski rat zbog Sirije , jer su Ruje tamo, al sad se Izrael pomirio s Libanonom, s Arapima si je nikad bolji, a ovo rusko-iransko saveznišvo će značiti da Izrael i Saudija prelaze u potpunosti u Zapadni (anti iranski , a samim time i anti ruski) tabor kad je Ukrajina u pitanju. 

Dugoročno, potop za Ruje. No Putinu curi vrijeme, odlučio je zaigrati na sve ili ništa.

2022-09-14

Back to top Go down

Post by dijagram 17/10/2022, 12:57

Charles III wrote:Ne smije se popustit gadu. Zelenski nedaj to, nikakvi pregovori s Gremlinom.

NOVA ruska strategija u Ukrajini mogla bi se najkraće nazvati "teroriziranjem civila do primirja". Cilj masovnih udara po gradovima je dokazati superiornost ruske vojne moći te uvjeriti Ukrajince da je svaki otpor uzaludan i da trebaju biti sretni što će ostati bez samo 22 posto nacionalnog teritorija.

Prava je istina da se ruska vojska jedva drži na nogama. Mobilizacija je stvorila više problema nego koristi. Tri puta više Rusa pobjeglo je iz države nego što je do sada mobilizirano. Obitelji mobiliziranih po društvenim se mrežama organiziraju u skupine koje skupljaju pomoć u hrani, lijekovima, odjeći i svemu ostalom što bi moglo pomoći da njihovi rođaci prežive u Ukrajini.

Oni koji su već poslani u Ukrajinu na te iste društvene mreže stavljaju poruke u kakvoj se jadnoj poziciji nalaze. Za sada uglavnom govore da su na bojište poslani doslovno bez ikakve dodatne obuke, ali i bez najosnovnije opreme.

Masovne predaje mobiliziranih Rusa su pitanje vremena
S obzirom na to da je mobilizacija napravljena isključivo kako bi se popunile iscrpljene postrojbe, mnogo je mobiliziranih vojnika završilo na mjestima za koja uopće nisu osposobljeni. Daleko najveći broj jednostavno je gurnut u rovove na prvoj crti. Stoga ne čudi da je sve više vijesti o predajama mobiliziranih Rusa, pojedinačnih ili u većim skupinama.

Kad se prvi put suoče s većom ukrajinskom ofenzivom, sasvim će sigurno uslijediti ili masovne predaje ili, još vjerojatnije, masovna napuštanja položaja.

Kako je mobilizacija postala velik politički problem koji je počeo prijetiti samom političkom vrhu, Putin je bio prisiljen 14. listopada osobno smiriti javnost objavom da će mobilizacija završiti za dva tjedna. Iako je veliko pitanje hoće li se do tada postići plan od 300 tisuća mobiliziranih.

Ukrajinci imaju puno opcija, Rusima opcija nestaje
Jasno je da ni sa svih 300 tisuća mobiliziranih ruske snage u Ukrajini neće biti ništa snažnije i spremnije za obranu. Sasvim je izvjesno da bi, ako bi vremenske prilike dozvolile, ukrajinska vojska tijekom jeseni i zime ušla duboko u područje Luhanska te oslobodila grad Herson.

Desantiranje prijeko Dnjepra složena je operacija, no Ukrajinci buduće ofenzive mogu usmjeriti i prema Zaporižji. Ukrajinci imaju puno opcija. Za razliku od njih, Rusima opcije ponestaju.

Zapravo je jedina dobra opcija za Ruse prekid borbi. Problem je što druga strana nije spremna za pregovore. Pa su Putin i generali odlučili ukrajinski tvrdi stav omekšati udarima po civilnim ciljevima. Izravni povod za masovne udare po ukrajinskim gradovima bilo je teško oštećenje Krimskog mosta, no to je bila tek neplanirana okolnost.
Jos jedan koji prepisuje od mene s nase ozbiljne teme:)
Sve ovo govorim odavno ovdje.
Suludi postupci koje cine tek su izraz nemoci na samom bojistu.
Vidljivo i s marsa, a sve u iscekivanju neslavnog kraja s porazom na bojistu od ukrajinske vojske.
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by Charles III 17/10/2022, 12:57

https://www.index.hr/vijesti/clanak/analiticar-baric-napad-na-kercki-most-mozda-je-bio-ruska-false-flag-operacija/2403945.aspx

Vaistinu egzotična teza

Al kad su Saruman i orci u pitanju, sve je moguće.

2022-09-14

Back to top Go down

Post by Charles III 17/10/2022, 12:58

Ove dvije  vijesti su sve:

https://www.index.hr/vijesti/clanak/zelenskij-mogu-nas-napadati-ali-nas-ne-mogu-slomiti/2403923.aspx

https://www.index.hr/vijesti/clanak/ruski-vojnik-objavio-snimku-pogledajte-kako-nam-izgleda-kamp-ukrali-su-mi-i-madrac/2403927.aspx

2022-09-14

Back to top Go down

Post by Charles III 17/10/2022, 13:00

Ovo nema ni u filmovima Toma Cruisea di vanzemaljci napadaju USA

https://www.index.hr/vijesti/clanak/video-ukrajinka-policajci-u-dron-pucaju-pistoljima-ovo-je-nadrealno/2403956.aspx

https://www.index.hr/vijesti/clanak/foto-i-video-dronovi-kamikaze-napali-kijev-vojnici-pucaju-po-njima/2403899.aspx

2022-09-14

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 17/10/2022, 13:00

Charles III wrote:Zanima me vaše mišljenje o dvije stvari:

2) Mogu li Ukri presijeći koridor Krim - Donbas bez da uzmu Herson. Jednostavno ostave Ruse tamo odsječene i na kraju ih samo zaokruže s druge strane Dnjepra?
1) ne mogu, dobar dio tehnike što je ukri ne stuku ostati će tu i biti zarobljen jer oni gotovo više ne mogu ništa značajno prebaciti preko dnjepra koji je pod nadzorom ukrajinskog topništva a mos je neupotrebljiv.
2) Mogu ali to im nije pametno jer je dobar dio Ukr. vojske vezan za Herson a tu si ne mogu dozvoliti bilokakvo rusko napredovanje prema Odesi.

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by Charles III 17/10/2022, 13:00

Melitopolj, novi key city

https://www.index.hr/vijesti/clanak/britanija-rusi-u-velikom-problemu-nakon-napada-na-most-ovaj-grad-je-postao-bitan/2403933.aspx

"Ruske snage koje djeluju u južnoj Ukrajini vjerojatno povećavaju logistički protok opskrbe preko Mariupolja u pokušaju da kompenziraju smanjeni kapacitet Krimskog mosta", pišu Britanci.

S obzirom na to da je situacija u Hersonu napeta, a opskrbni pravci kroz Krim degradirani, kopnena linija komunikacije kroz Zaporišku oblast postaje važnija za održivost ruske okupacije, dodaju Britanci.

"Grad Melitopolj raskrižje je opskrbnih ruta i zbog toga je ondje velika prisutnost ruskog zrakoplovstva", dodaje se na kraju.

2022-09-14

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 17/10/2022, 13:01

dijagram wrote:Glede ovih iranskih dronova, ne znam kako se osjecaju rusi, naravno i rusofili odgojeni na komunistickoj
propagandi o ogromnoj sili kakva je ruska armija i rusija opcenito.
Vjerojatno slicno kao zadrti amerofili kada bi amerikanci koristili primjerice albanske dronove u borbi s 
kakvim slabijim preotivnikom jer svojih eto nemaju.
Prejadno, a pogotovo sto i ne pokusavaju tuci utvrde ukrajinske vojske na bojistu  nego samo gradove duboko u pozadini i k tome uglavnom stambene zgrade ili bilo sto tek da nanose stetu i zrtve mrskom neprijatelju.
Doista su smrdljivi orci, kako ih i zovu ukrajinci.
Smrde na kilometre kao i čejeni kod nas, ista barbarska stoka :blj

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by Charles III 17/10/2022, 13:02

Šandor Winnetou wrote:

1) ne mogu, dobar dio tehnike što je ukri ne stuku ostati će tu i biti zarobljen jer oni gotovo više ne mogu ništa značajno prebaciti preko dnjepra koji je pod nadzorom ukrajinskog topništva a mos je neupotrebljiv.
2) Mogu ali to im nije pametno jer je dobar dio Ukr. vojske vezan za Herson a tu si ne mogu dozvoliti bilokakvo rusko napredovanje prema Odesi.

1) A bi li se ljudi izvukli? Vojnici ruski?

2) Zar bi Rusi mogli napredovati prema Odesi ako bi Ukri polako se spuštali prema Melitopolju? Ako sad napadaju na hersonskom frontu sa snagama 3:1 u odnosu na Ruje (ovo govorim napamet ne znam omjere), zar im ne bi bilo dovoljna 1/3 tih snaga za obranu od Ruja, a 2/3 mogu otići na Melitopolj?

2022-09-14

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 17/10/2022, 13:07

Charles III wrote:
Šandor Winnetou wrote:

2) Zar bi Rusi mogli napredovati prema Odesi ako bi Ukri polako se spuštali prema Melitopolju? Ako sad napadaju na hersonskom frontu sa snagama 3:1 u odnosu na Ruje (ovo govorim napamet ne znam omjere), zar im ne bi bilo dovoljna 1/3 tih snaga za obranu od Ruja, a 2/3 mogu otići na Melitopolj?
 vojska može uvijek s čamcima biti izvlačena polagano, tehnika ne.

Mogli bi ako tu popusti pritisak ukrajinskih snaga, Ukrajina bi tu morala prijeći u defanzivni mod i dio brigada prebaciti na novi pravac a pitanje je jesu li se stigli dovoljno kvalitetno ukopati i osigurati nekoliko linija obrane za svaki slučaj.

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by Charles III 17/10/2022, 13:10

Šandor Winnetou wrote:
Charles III wrote:
Šandor Winnetou wrote:

Mogli bi ako tu popusti pritisak ukrajinskih snaga, Ukrajina bi tu morala prijeći u defanzivni mod i dio brigada prebaciti na novi pravac a pitanje je jesu li se stigli dovoljno kvalitetno ukopati i osigurati nekoliko linija obrane za svaki slučaj.

1) Znači ne bi ih Ukri lako mogli potopiti s mora ili zraka prilikom te evakuacije? Drugim riječima oni i sad mogu uteći, ali ne žele to jest ne smiju?

2) Jasno, a i sad su u toliko povoljnoj poziciji na hersonskom ratištu plus sva tehnika koju će tamo zaplijeniti, ne isplati se to pustiti samo tako, kad bi uskoro to mogli uzeti.

2022-09-14

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 17/10/2022, 13:16

Charles III wrote:
Šandor Winnetou wrote:
Charles III wrote:
Šandor Winnetou wrote:

1) Znači ne bi ih Ukri lako mogli potopiti s mora ili zraka prilikom te evakuacije? Drugim riječima oni i sad mogu uteći, ali ne žele to jest ne smiju?

2) Jasno, a i sad su u toliko povoljnoj poziciji na hersonskom ratištu plus sva tehnika koju će tamo zaplijeniti, ne isplati se to pustiti samo tako, kad bi uskoro to mogli uzeti.
pa da, herson je ključ za Krim i to rusi znaju i zato ga tako grčevito brane, zato su navukli tu postrojbe sa sjevera ne želeći  uopće provjeravati dali ukri blefiraju najavljenu ofenzivu ili ne, oni to moraju čuvati pod svaku cijenu jer će rat u protivnom biti gotov puno brže nego što se predviđa.

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 17/10/2022, 13:47

Charles III wrote:Ministarstvo obrane Ukrajine: Rusija gubi vojnike u omjeru 6,5 prema 1 ​​u odnosu na ukrajinske gubitke na južnoj bojišnici. 

Brojku je iznijela zamjenica ministra obrane Hanna Maliar, pozivajući se na Andrija Kovalchuka, zapovjednika Operativnog zapovjedništva Oružanih snaga "Jug".

Prema Kovalchuku, kada omjer gubitaka dosegne "kritičnu" točku od 8 prema 1, "neprijateljske snage će se psihički raspasti".

Uzmemo li u obzir veličinu "ukalkuliranih dodatnih količina" kojima se svaka strana u ratu hvali i poznajući Ukrajince u vođenju statistike, cijenim da je broj negdje oko 5:1.

Ruske snage imaju jako puno problema, nestašica, neorganiziranosti, gubitak volje i morala ali su ipak strana koja se brani i koja je ukopana na dijelovima bojišnice.

Naravno da se omjer 8:1 može dogoditi u jednom danu a mislim da je taj dan jako blizu.
to je što Ukrainci tvrde, na žalost te informacije nisu točne .
Općenito omjer poginulih na cijelom ratištu je nešto tipa maximalno 1.5 do 1 rus :1 ukrainac..
na hersonskoj fronti vjerojatno je omjer 2 ukrainca za 1 rusa , to su nagađanja, ali to tvrdim s obzirom na količinu videa, zarobljenih, slika itd.. recimo kada su Ukrainci išli u one napade gore u Harkovskog oblasti bilo je pun kurac više videa uništenih rusa i zarobljene tehnike, nego Ukrainskih gubitaka - snimki je vrlo malo bilo. i napredak je bio odličan.

Ovdje je obrnuto, Ukrainci napadaju , nekada nešto osvoje, nekada ne, ali ima hrpa videa gdje bi ih Rusi baš natukli ali baš gadno, dok Ruskih gubitaka na Hersonu, ima čak i malo manje .. Rusima je tu gadno, ali očito su bolje organizirani i grčevito se brane.

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 13 of 50 Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 31 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics