ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Page 37 of 50 Previous  1 ... 20 ... 36, 37, 38 ... 43 ... 50  Next

Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 37 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by Charles III Wed 2 Nov - 20:45

Malo statistike za one "nestrpljive". Svi bi voljeli da se oslobađanje dogodi preko noći ali rat ima svoje zakonitosti, uvjete, okolnosti i sposobnosti suprotstavljenih.
Ukrajinska ofanziva ide dalje svojim tijekom.
Tijekom mjeseca listopada oslobođeno je približno 2,535 km² Ukrajine.
To znači da okupator trenutno zauzima ~17,30% Ukrajine ili ~0,42% manje od ukupne površine zemlje nego krajem rujna.
Za usporedbu, cijeli grad Zagreb sa svim predgrađima ima 614 km2. 
Oslobođena je površina veličine 4 grada Zagreba. 
Ili skoro 85 km2 dnevno.
Unatoč tisućama novih ruskih vojnika.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 37 312576513_10222903970492610_8058503750724685205_n.jpg?stp=dst-jpg_p180x540&_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_eui2=AeH2IZ8KsSxve1bA4pWcKvFzzVpDVnIzOpbNWkNWcjM6lmXxsxGSrwvMDZy4VbANAaE&_nc_ohc=6tO_tLsYlLgAX8SrAe3&tn=MKjVNJMZ1saSQle4&_nc_ht=scontent-muc2-1

Charles III

2022-09-14

Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 37 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by Charles III Wed 2 Nov - 20:48

Švedska planira predati RBS 70 prijenosni protuzračni obrambeni sustav i neimenovani broj samohodnih haubica Archer Ukrajinskoj vojsci. Nedavno su odlučili da se Archera može donirati do 12 komada a da to ne utječe na borbenu spremnost Švedske vojske.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 37 311910405_10222899943391935_695223598637799397_n.jpg?stp=dst-jpg_p526x296&_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_eui2=AeH0uWvzu1_vfCuA7w2eO3Gha0TPB9TnnyJrRM8H1OefIpbK2CEPESGcWbl9H2yyJSY&_nc_ohc=a3A4eTf_VzYAX8D8st0&_nc_ht=scontent-muc2-1

2022-09-14

Back to top Go down

Post by Charles III Wed 2 Nov - 20:49

Švicarska vjerojatno ponovno odbija osigurati streljivo za Geparde Ukrajinske protuzračne obrane. U tom slučaju Njemačka razmatra otkazivanje ugovora o naoružanju sa njima.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 37 312212423_10222899925911498_4198886055111313276_n.jpg?stp=dst-jpg_p180x540&_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_eui2=AeH0vKwY6eysMKFwHMp6ylrAjvQFXocuFyWO9AVehy4XJbCArHtJh0JUNlRFaNcww8w&_nc_ohc=aJEN4-f9wgUAX-MKgU5&_nc_ht=scontent-muc2-1

2022-09-14

Šandor Winnetou and AssadNaPodmornici like this post

Back to top Go down

Post by Charles III Wed 2 Nov - 20:52

Iran se sprema poslati oko 1.000 dodatnih oružja Rusiji, uključujući balističke projektile i oko 400 bespilotnih letjelica kamikaza, izvijestio je CNN pozivajući se na neimenovane zapadne dužnosnike.

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/iran-salje-rusiji-rakete-od-kojih-se-ukrajina-ne-moze-odbraniti/221102031

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 37 312796282_10222905277885294_8797218631665361675_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_eui2=AeEPOlpkR3aewtOdlJ5plsSsbDQBHBSAeBxsNAEcFIB4HN7cSE4Qb7aRDyYNsZiIQbo&_nc_ohc=JeUHNLTf378AX8Bt7OE&_nc_ht=scontent-muc2-1

Ukrajinske zračne snage u utorak su saopštile da trenutno nemaju učinkovitu odbranu od tipova balističkih projektila koje se Iran navodno sprema poslati Rusiji da ih koristi u ratu protiv Ukrajine.

Jurij Ihnat, glasnogovornik zapovjedništva ukrajinskih zračnih snaga, rekao je sprema isporuka veće količine iranskih balističkih projektila, pri čemu "jedna neke od njih imaju domet od 300 kilometara, a druge 700 kilometara". To će omogućiti ruskim snagama da napadnu bilo gdje unutar Ukrajine.

"Postoji velika vjerovatnoća da će biti isporučene na sjever iznad ukrajinske granice, odakle mogu biti lansirane kako bi zaprijetile cijeloj Ukrajini", rekao je Ihnat na konferenciji u Kijevu u utorak.

Upitan jesu li ukrajinske oružane snage spremne braniti se od ovih tipova iranskih balističkih projektila, Ihnat je odgovorio da će "poduzeti sve mjere i sredstva zaštite od ovih projektila" koje mogu.

Međutim, upozorio je "trenutno nemaju učinkovitu obranu protiv ovih projektila".

"Teoretski ih je moguće oboriti, ali je to vrlo teško učiniti sa sredstvima koja trenutno imamo. Imamo protuzračnu obranu, a ne raketnu obranu", dodao je.

Ihnat je rekao kako vjeruje da Rusija koristi iranske balističke projektile kako bi povećala svoju sve manju zalihu projektila Iskander-M ruske proizvodnje.

"Očito je da im te rakete dolaze kao dopuna ovim Iskanderima, jer im zapravo ponestaje Iskandera", rekao je.

Mihajlo Podoljak, savjetnik predsjednika Ukrajine, nazvao je Teheran "saučesnikom agresije".

...

ali, Ćaća se vraća

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 37 313037648_10222906536756765_3947081318292583286_n.jpg?stp=dst-jpg_p526x296&_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_eui2=AeFnQWL_rnNI02tY9YfWUWwCq2DBt7Er-q2rYMG3sSv6raTy4y_4UR3lueVkZkRz-ls&_nc_ohc=Q6au5ZPvz6IAX9mow4Q&_nc_ht=scontent-muc2-1

Spavate li mirno, mule i barbari?

2022-09-14

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Wed 2 Nov - 20:58

pogledao sam malo detaljnije video gdje ukrajinski bmp sa pješacima iza ide po putu na kojem se i iz drona vidi da su mine na istom... kada pogledam neke snimke sa doslovno banalnim stradanjima koja se nisu trebala dogoditi ponadam se da će ukrajinci ipak imati prilike ponešto naučiti od hrvatskog vojnika pješaka... taktički gledano čak i ako uzmemo u obzir da su obje vojske mnogoljudnih naroda potpuno je nepotrebno gubiti ljude u situacijama koje su prikazane... znači mine se protuoklopne vide... one su u pravilu osigurane sa protupješačkim minama... onda se u tom slučaju koristi inžinjerija koja je osposobljena manipulirati sa minskoeksplozivnim sredstvima, kojoj treba dati određeno vrijeme da pripremi teren za nastup tehnike i pješačkog desanta....i tada se može stradati jer se može koristiti i sistem potkove gdje se i ppmine dodatno osiguraju na način da ih se složi u oblik potkove jednu pak u sredinu koja uslijed aktivacije aktivira sve ostale... uglavnom, ukrajincima 'e dobro do'i svaka pomoć, a hrvatska vojska ima znanja koja mogu ukrajinskoj vojsci biti od pomoći....

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Šandor Winnetou and AssadNaPodmornici like this post

Back to top Go down

Post by RayMabus Wed 2 Nov - 21:09

Nemaju PZO od Fateha 110. To ti je ono oni njima stuću energetsku infrastrukturu itd pa Zapad šalje ovima PZO al onda uleću balističke rakete pa Zapad sankcije Iranu a šta ih još više gura u zagrljaj Kine i Rusije a onda Rusi s tim balističkima dovrše gađanje energetske mreže Ukrajine.

Šou program ide dalje. Padaju vlade na Zapadu. Pare se tope poput snijega na proljetnom suncu. Recesija, inflacija, navala gladnih i napaćenih. Kokice.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus Wed 2 Nov - 22:00

michaellcmacha wrote:pogledao sam malo detaljnije video gdje ukrajinski bmp sa pješacima iza ide po putu na kojem se i iz drona vidi da su mine na istom... kada pogledam neke snimke sa doslovno banalnim stradanjima koja se nisu trebala dogoditi ponadam se da će ukrajinci ipak imati prilike ponešto naučiti od hrvatskog vojnika pješaka... taktički gledano čak i ako uzmemo u obzir da su obje vojske mnogoljudnih naroda potpuno je nepotrebno gubiti ljude u situacijama koje su prikazane... znači mine se protuoklopne vide... one su u pravilu osigurane sa protupješačkim minama... onda se u tom slučaju koristi inžinjerija koja je osposobljena manipulirati sa minskoeksplozivnim sredstvima, kojoj treba dati određeno vrijeme da pripremi teren za nastup tehnike i pješačkog desanta....i tada se može stradati jer se može koristiti i sistem potkove gdje se i ppmine dodatno osiguraju na način da ih se složi u oblik potkove jednu pak u sredinu koja uslijed aktivacije aktivira sve ostale... uglavnom, ukrajincima 'e dobro do'i svaka pomoć, a hrvatska vojska ima znanja koja mogu ukrajinskoj vojsci biti od pomoći....

Ovdje im je vjerovatno problem jer nemaju toliko inžinjerije na onako dugu frontu te isto tako nemaju ni vremena za to jer su u nekom napadu ili povlaćenju.

To je kao neka moja opaska a inače ti je sve rečeno na mjestu. :tu

U nekim idealnim ili barem približno idealnim okolnostima to bi trebalo biti tako kako si napisao al očito im nisu ni idealne nit približno idealne okolnosti pa moraju u proboj ( ili povlačenje preko minskog polja i miniranih cesta i puteva ).
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Thu 3 Nov - 7:41

gle podlog mentaliteta... zna da ovaj kreten iz australije ujutro ždere po kile tableta za živce i onda mu uvali neku žvrljotinu da se ovaj pjeni

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Thu 3 Nov - 8:24

Ništa jadni Rusi nisu pobili pazi fantazije da su Rusi pobili britance i dođu mi se asevi napajati ovdje.. čak niti Ruski izvori ne pišu o tome čime se vi napajate. E da takve nebuloze na drugu temu

što se tiče ostaloga

neka zanimljiva videa, Ukrainci vrlo brzo obnavljaju zgrade i mostove što su im Rusi srušili, barem neke.. ceste gdje bude krater ovi zakrpaju sutra, vidio sam zgrade po kijevu i harkivu koje su rusi spalili, kao nove su već.. evo i most kojeg su ukrainci digli u zrak da zaustave rusko napredovanje prema kijevu, vraćen u funkciju i nije jedini takav

Ruski tenk onesposobljen minom, i onda Rusi se valjda vraćali u tenk, (inače Ukrainci bi ih čak pustili da uteknu da preuzmu čitavi tenk), i kada su Ukrainci vidili da se vraćaju u tenk, roknuli još jedan projektil. Jedan Rus iza dobro prošao, a drugi Rusi odletio 50 metara u zrak . U komentarima sam čitao da se taj jedan Rus vratio u tenk da bi spasio kolegu koji je zapeo, jer kupola mu je blokirala izlaz iz tenka. a onda je tenk pogođen još jednom. iako vidim da su možda i dvojica odšetali a jedan vjerojatno nije preživio takvu silu koja ga je gurnula 50 metara u daljinu

Rusi objavili video gdje njihov dron samoubojica Lancet uništava Američki SPG

Oryx ekipa koja modificira gubitke, je na temelju vizualnih dokaza -snaga ekplozije, oklopa gdje je ovaj pogodio, te eksplozivnog potencijala drona, ovo strpala u kategoriju "oštećen".

Što se tiče fronte, ima nekih izvješća o laganim UKR napredovanjima u smjeru Svatove-Kremina, ali i gubitaka, jer stavio sam i ja neka videa, a imate na linkovima. Dakle Rusi su očito uspostavili obranu, i ne može UKR više raditi onakve proboje koji su bili u 9 i 10 mjesecu.

Sve jedno i za Herson se priča a ima i saznanja da Rusi lagano napuštaju to područje. Pokupili su i većinu civila. Inače odmah sam rekao, ovo je među prvim ratovima modernog doba gdje se ratuje za stanovništvo. Rusi pokušavaju osvojiti što više stanovnika nije im bitno da li su Ukrainci, Rusi, pro-Rusi, pro-Zapadni..

isto tako i Ukrainci u gradovima na Donbasu gdje čak i jedan postotak stanovnika i navija za Rusiju(uglavnom Ruska etnička manjina ), sve jedno ih povlače na zapad Ukraine nedaju Rusima "gušta". Jedini i drugi planiraju kroz generaciju-dvije asimilirati osvojenu populaciju

Last edited by AssadNaPodmornici on Thu 3 Nov - 11:09; edited 1 time in total

2018-06-14

Back to top Go down

Post by AlfaOmega Thu 3 Nov - 11:01

Rusi skidaju svoje zastave sa administrativnih zgrada u Khersonu. Većina vojske prebačena na lijevu obalu Dnipra.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by crvenkasti Thu 3 Nov - 11:18

AlfaOmega wrote:Rusi skidaju svoje zastave sa administrativnih zgrada u Khersonu. Većina vojske prebačena na lijevu obalu Dnipra.

Možda je to zamka?

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 37 OIRMpcY1?format=jpg&name=small
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by debotoijusto Thu 3 Nov - 11:24

U SPLIT je jutros oko 8 sati uplovio američki nosač aviona USS George H.W. Bush (CVN-77) na nuklearni pogon, javlja Dalmacija Danas. Radi se o najmlađem američkom nosaču aviona i jednom od najvećih ratnih brodova na svijetu. Hrvatska vlada je krajem listopada dala odobrenje za njegovo uplovljavanje.

Radi se o brodu klase Nimitz. Dužina mu iznosi 333 metra te ima preko 100.000 tona deplasmana. Najveća brzina prelazi mu 30 čvorova, a pogone ga dva nuklearna reaktora. Može ploviti više od 20 godina bez dopunjavanja goriva. Kapacitet broda je 3532 člana posade te može nositi 90 aviona i helikoptera. Brod je izgrađen 2009. godine, a cijena izgradnje bila je 6.2 milijarde dolara.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 37 BK2JZXGJQBNSPGETN7GZNXCTLU

za to vrijeme lozaci s ponosa ruske flote kuznjecova krpaju zadnji ispusni lonac

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 37 Admiral%20Kuznjecov
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Charles III likes this post

Back to top Go down

Post by debotoijusto Thu 3 Nov - 11:28

crvenkasti wrote:
AlfaOmega wrote:Rusi skidaju svoje zastave sa administrativnih zgrada u Khersonu. Većina vojske prebačena na lijevu obalu Dnipra.

Možda je to zamka?

zasigurno zamka i jos jedna takticka pobjeda rusa zajedno s onom zadnjom o smrzavanju EU sibirskim hladnocama oko svisvetih
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Thu 3 Nov - 11:36

crvenkasti wrote:

Možda je to zamka?

manja šansa da je zamka nego što su pričali da je zamka tamo kod Izjuma, Limana, itd.

Da bi napravio neku zamku, osim što RU nema ofenzivnih kapaciteta(najviše ljudi a čak i nekih modernih sustava) , nemaju niti načina da naprave zamku. Recimo kada su Švabe ušli u Staljingrad, osvojili 90% grada, Sovjeti(jedan od zapovjednika je bio Ukrainac Timošenko aj on je prebačen a bilo je i drugih Ukrainaca zanimljivo ), ukratko Crvena Armija je mogla napraviti "zamku" jer je u međuvremenu skupila 3-4x vojnika od Švaba/Rumunja/Mađara/Talijana(ovo troje izuzev koje divizije uglavnom nisu bili naoružani da se bore protiv sovjeta koje su nakrcali Ameri), i sovjeti su imali i nekoliko puta više tenkova, aviona itd..
E da imali su odakle snage udariti. Motiviranu vojsku.

Rusija da i hoće napraviti zamku, ne može preko dnjepra nazad, nemaju niti brojke, čak i po količini teškog oružja razlika se smanjuje a u nekim segmentima su čak i ukrainci jači(po količini precizne municije i precizne dalekometne artiljerije) .

iskreno ako se Rusi povlače , meni je to žao, očito da imaju saznanja da ne mogu braniti sve, kada bi ih Ukrainci odsjekli tu, - to bi bio kraj rata....
iako mi je i malo čudno sve to, Rusi trpe i gadne gubitke u obrani Hersona(kao i Ukrainci u napadima da ga vrate), to im je de facto najveći grad koji su osvojili i jedini regionalni centar, i sada da to popuše? a ukopavali se, utvrđivali se, 93% stanovništva je navodno glasovalo da žele biti dio RF, (možeš mislit) .. isto tako nije uopće lagano svu tu količinu teškog oružja prebaciti nazad preko dnjepra..

2018-06-14

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Thu 3 Nov - 12:40

upravo oboren RU avion kod Bahmuta

Ruska ofenziva gdje su trebali otjerati Ukraince iz predgrađa donjecka gdje se Ukrainci nalaze ukopani već 8godina, - Rusi su je službeno obustavili radi "lošeg vremena"(čitaj velikih gubitaka i slabog napredovanja i nedostatka resursa za daljnje napredovanje)

Rusi krasnopol granatom uništili Ukrainski SPG Pion(to je prema Ruskim izvorima, slika je dosta mutna i loše rezolucije).. inače Krasnopol granate imaju sličnu ulogu kao Američke excalibur

Ruski dron samoubojica(lancet??) napada UKR/Zapadnu 155 mm haubicu.. očito je onesposobio/uništio, dobra vijest za Ukraince da su svi vojnici na vrijeme utekli osim jednog asa, koji je bio par metara od ekplozije , sada ne znamo koliko je on ozljeđen od eksplozije lancert drona

2018-06-14

Back to top Go down

Post by debotoijusto Thu 3 Nov - 14:16

RUSKO gospodarstvo smanjilo se u rujnu za pet posto u odnosu na isti prošlogodišnji mjesec, za puni postotni bod snažnije nego u kolovozu, pokazali su danas podaci ruskog ministarstva gospodarstva.
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Thu 3 Nov - 15:02

onaj video gdje Ukrainci gađaju Ruski tenk i Rus leti 20metara ... evo isti događaj ali snimak iz kamera Ukrainskog operativca koji je ispalio Stugna_P projektil (odličan ukrainski protu tenkovski sustav, po kvaliteti ništa lošiji od javelina ,naravno imaju malo drugačiju ulogu)

2018-06-14

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Thu 3 Nov - 17:56

Ovo je tema oko ratišta 99% tvojih komentara ovdje nema veze sa ratom nego dolaziš ili spamati ili provocirati. Sve je to legitimno imaš cijeli drugi forum za to ali ovdje ja moderiram. Tebi, eri, i ringu je najbolje da ne pišete ovdje, jer po mom osobnom sudu ne pridonosite ničemu ali legitimno možete pisati na bilo kojoj temi i otvoriti neograničen broj tema

2018-06-14

Back to top Go down

Post by dijagram Thu 3 Nov - 18:52

Vidim aktualna  nagadjanja oko eventualnog povlacenja ruske vojske na hersonskom bojistu preko Dnjepra.
Radi li se o ruskom triku u stilu ekipe iz Mucki ili istinitoj najavi.
Ako je pokusaj varke doista je bijedan, ali prikladan dosadasnjim ruskim glupostima u ovom ratu.
Budu li najave istinite donekle ima smisla, rusi ce kao i do sada reci kako se takticki manevrira
te postavljaju bolju i logicniju obranu sto takva radnja jeste.
Davno sam pisao o tome, s vojnostrucnog gledista rusi nemaju sto traziti u Hersonu.
Nakon propalih planova invazije na Odesu ove postrojbe ostale su gotovo zarobljene, izolirane, 
napustene od mornarice koja je gurnuta daleko od ukrajinskih obala.
Besperspektivnost, svakodnevni gubitci zive sile i tehnike, losa opskrba, otezana opskrba, 
losa situacija na ostalim bojistima, sve su to razlozi da intuitivan zapovjednik izvrsi izvlacenje na drugu obalu Dnjepra , oslobodi dobar dio ovih snaga i koristi ih drugdje, a radi se o ponajboljim ruskim postrojbama u ovom ratu.
Obrana preko Dnjepra bila bi relativno jednostavna, teze ugroziva te s puno manje ljudstva efikasna.
Dobro, gubitak hersonske oblasti , jos jedan samar ruskoj seprtljavoj vojsci i jos veci rusofilima ma gdje bili.
Herson ce biti ukrajinski, bilo povlacenjem rusa ili ukrajinskim napadom.
Da sam Surovkin povukao bih vojsku jos prije  mjesec dana.
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

michaellcmacha, AssadNaPodmornici and Charles III like this post

Back to top Go down

Post by melkior Thu 3 Nov - 19:17

Moguće otvaranje novog fronta iz smjera Bjelorusije. 
Povlačenje iz Hersona mi nema smisla. Herson je ključ rata, jer bez Hersona pada i Krim. Ali ono što vidim na području fronte Bakhmuta i Ugledara jest da Ukrajinci dovlače rezerve. Mislim da je sad posrijedi upravo ta ruska taktika; maksimalno iscrpljivanje ukrajinskih rezervi i šetnja duž linije fronte gore - dolje, uz korišten je lažnih napada. Drugim riječima, isprobavanje mekih točaka linija obrane, razvlačenje snaga, dakle upravo ono što su Ukrajinci radili Rusima u kolovozu, sada Rusi rade Ukrajincima. Situacija na bojištu jest takva da bez otvaranja nove fronte na zapadu Ukrajine s ciljem presijecanja linije opskrbe krajinskih snaga iz smjera Poljske, sjeverno od Lvova, Rusija ne može postići nikakav uspjeh na istoku, niti natjerati Zelenskog na pregovore. Alternativa tome su taktičke nuklearke, koje za sad, ne dolaze u obzir. Grupiranja ruske vojske u Bjelorusiji se nastavljaju, od tenkova, napadačkih helikoptera, do borbenih aviona, ali i pošiljke tehnološki naprednijih iranskih dronova.
melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by Hektorović Thu 3 Nov - 19:19

Lukavi plan Kremlja za proboj do Kosova i Srbije

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 37 FgqH-LAWQAA9lNr?format=jpg&name=large
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 37 of 50 Previous  1 ... 20 ... 36, 37, 38 ... 43 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics