Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 25 of 50
Page 25 of 50 • 1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 37 ... 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
treba ih zaoratiŠandor Winnetou wrote:
To je valjda normalno ako si rusofil, daviti djecu, silovati, ubijati, pljačkati...
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
što god mi filozofirali ovdje.Charles III wrote:Što mislite o tezi da Putin gomila sve živo u Bjelorusiji kako bi sa tim snagama ojačanim bjeloruskom vojskom krenuo u napad na sve ili ništa, plan da zauzme i/ ili ucini zapadnu Ukrajinu nicijom zonom i odsječe Ukre od zapadnjačkog oružja.
Cak i uz element iznenađenja, je li ovo izvedivo, ima li ikakve realne sanse?
koliko god će ovo trajat, sigurno je da će se desiti kao s njemačkom i japanom.
rusi će se vratiti minimum na bivše granice.
vjerovatnost je da će spušiti koenigsburg i kurile.
u nekim težim opcijama za njih lako je moguće stvaranje tampon zone s "UN" snagama.
isto tako će biti čečenija i sl.
povjest će zapamtiti putina kao čovjeka koji je razjebao rusiju.
(mali skompleksirani patuljak koji nikako da prežali staljina i agendu rusije od pacifika pa do atlantika)
2014-12-30
Noor, Šandor Winnetou and Charles III like this post
Sjeme pogano zatrti za sva vremena.Noor wrote:treba ih zaoratiŠandor Winnetou wrote:
To je valjda normalno ako si rusofil, daviti djecu, silovati, ubijati, pljačkati...
Noor likes this post
svirepi okot istrijebiti, daŠandor Winnetou wrote:Sjeme pogano zatrti za sva vremena.Noor wrote:treba ih zaoratiŠandor Winnetou wrote:
michaellcmacha and Šandor Winnetou like this post
Pretpostavka, ukoliko se Rusi odluče za "obranu Khersona", računajući pri tome da Ukrajinci neće bombardirati grad u strahu za preostale civile, mislim da bi ovo mogla biti moguća "crta obrane" koju će postaviti.
Računam na to da Rusi u svim kombinacijama računaju na preostalo Ukrajinsko stanovništvo, i da je ono ključ svega u njihovim kombinacijama. Znaju oni da Ukrajinci nisu napustili svoj grad prema njihovim "apelima", koji su poslužili isključivo za razdvajanje ruskog od ukrajinskog življa u oblasti i tako će se i odnositi prema njemu. Linije opskrbe ukrajinci "moraju ostaviti" preko Dnjepra "za svoje sunarodnjake" a time i za opskrbu ruskih okupatora.
Stanovnoštvo će im služiti kao živi zid u svakoj prilici a Ukrajincima će vezati ruke za ozbiljnije topničke napade i korištenje zrakoplovstva a što će rusi činiti u velikom broju potporom sa lijeve obale.
Znači, iscrpljivanje zaliha,bilo hrane, vode ili drugih potrepština, kojim bi se "otjerali" Rusi neće biti. Oni će u tom slučaju svijetu pokušati plasirati priču o izgladnjivanju stanovnika i nebrigu o njima od strane Zelenskoga.
Pretpostavljam da će način borbe protiv ovakvog neprijatelja biti ciljani udari HIMARS-ima, dronovima i noćne akcije SOF-a i gradske gerile.
Neće to ipak dugo trajati, život pod takvim svakodnevnim pritiskom i strahom, Rusi neće moći dugo podnositi. Moguće je i da, kako sam rekao, miniraju elektranu na brani Kakhovskaya, optužiti Ukre da su oni to učinili i time otežali život svojih sunarodnjaka u gradu. Time bi otežali i komunikaciju gerile unutar grada i njihov kontakt prema postrojbama ukrajinske vojske.
Rusi su napustili Charivne i Chkalove, dva naselja na pravcu napada ukrajinskih postrojbi prema Berislavu.
Šandor Winnetou likes this post
Za Barbare je moral strani pojam.
Poradi nedostatka obučenih pilota, za izvođenje raketnih napada dugometnih strateških bombardera Tu-22M3 koji ispaljuju rakete na teritorij Ukrajine, zapovjedništvo ruskih zračnih snaga mora u projekt uključiti "ubojicu ruskih pilota", zamjenika zapovjednika zrakoplovne eskadrile 52. pukovnije teških bombardera (vojna jedinica 33310, ŠAJKOVKA) bojnika Skvorcov Aleksej Genadijeviča.
23. ožujka 2021. zrakoplov Tu-22M3-01, koji se tek vratio nakon modernizacije, prošao je prvi redovni trenažni let, za koji je formirana posada od najboljih pilota:
zapovjednik - zamjenik zapovjednika zrakoplovne eskadrile bojnik Skvortsov Alexander Gennadievič;
pomoćnik zapovjednika - zapovjednik 52 tbap pukovnik Belosljudcev Vadim Vladimirovič;
navigator - navigator 52 tbap major Sultanov Denis Damirovič;
navigator operater - viši instruktor-navigator 43. Središta za borbenu uporabu i prekvalifikaciju letačkog osoblja, potpukovnik Podsoblyaev Alexander Anatolyevič.
Budući da je Skvortsov već upravljao nadograđenim Tu-22M3-01 tijekom napada na Siriju, on je bio taj koji je bio dodijeljen letu kao zapovjednik, a ne njegov zapovjednik Beloslyudtsev, koji je dobio ulogu pomoćnika zapovjednika.
Dobivši priliku zapovijedati svom stvarnom zapovjedniku, Skvortsov je odmah počeo koristiti svoju "moć" tijekom predletne obuke u kokpitu na stajanci piste, što je jako razljutilo Belosljudceva.
Izbio je skandal zbog kojeg je Skvortsov uključio prekidač za prisilno izbacivanje članova posade, aktivirao sustav za nužni bijeg u zrakoplovu i ubio cijelu posadu. Sam Skvortsov je, kao da se ništa nije dogodilo, sišao iz zrakoplova po ljestvama i napustio uzletište.
Budući da su ruskim zračnim snagama potrebni “takvi stručnjaci”, Skvorcovu je oprošteno ubojstvo trojice kolega, obvezujući ga zauzvrat da bez pogovora udari na civilnu infrastrukturu Ukrajine.
Neprovjerena informacija
Ukrajinske postrojbe su na ulazu ili su već osvojili Zaitzeve pored Bahmuta, Donjeck.
Ako još mjesto nije zauzeto, biti će uskoro. Postoje i nekakve naznake da bi se moglo raditi i o nekakvoj većoj protuofenazivi ukrajinskih snaga, posebno elitnih 93 Motorizirane Brigade, 4 Brigade brzog odgovora i ostalih ukrajinskih postrojbi.
Za sada toliko, čekamo potvrdu.
Ukrajinske postrojbe su na ulazu ili su već osvojili Zaitzeve pored Bahmuta, Donjeck.
Ako još mjesto nije zauzeto, biti će uskoro. Postoje i nekakve naznake da bi se moglo raditi i o nekakvoj većoj protuofenazivi ukrajinskih snaga, posebno elitnih 93 Motorizirane Brigade, 4 Brigade brzog odgovora i ostalih ukrajinskih postrojbi.
Za sada toliko, čekamo potvrdu.
michaellcmacha likes this post
Ukri napadaju i u Zaporožju. Pravci su pokazani. Myrne i Robotyne.
Nije poznato radi li se o ozbiljnijem napadu i ofanzivi ili samo ograničenim napadima.
Nije poznato radi li se o ozbiljnijem napadu i ofanzivi ili samo ograničenim napadima.
Ministarstvo vanjskih poslova i Ministarstvo obrane Njemačke zahtijevaju od vlade da utrostruči iznos sredstava za oružje za Ukrajinu, — Spiegel
Istinska želja ili igrokaz, znati ćemo uskoro.
Istinska želja ili igrokaz, znati ćemo uskoro.
veber wrote:što god mi filozofirali ovdje.
u nekim težim opcijama za njih lako je moguće stvaranje tampon zone s "UN" snagama.
Da, ovo se mora odraditi do kraja inače ništa nismo napravili. Denacifikacija i plaćanje zloagresije vlastitim teritorijem.
Noor likes this post
imamo primjer srbije, raketiranje nije umirilo komšije.Charles III wrote:veber wrote:što god mi filozofirali ovdje.
Da, ovo se mora odraditi do kraja inače ništa nismo napravili. Denacifikacija i plaćanje zloagresije vlastitim teritorijem.
nisu niti iz traktorijade nikaj naučili.
zato treba rusiju potkresat.
uz obavezno plaćanje svih šteta i oružja koje je poslano u ukrajinu za obranu.
pride svakom zaposleniku uvesti radnu subotu koja ne bi bila plaćena i lova koja bi išla u fond za sanaciju recimo, topljenja glečera, spašavanje pingvina ili uzgoj nojeva na artiku.
2014-12-30
Charles III likes this post
Čini se da će iranski dronovi uskoro letiti iz Bjelorusije. Naime iranski instruktori već uvelike operiraju i Regionu Gomel sa lokalnim vlastima.
Pređi na električne autiće i vodik tj odrekni se kupnje nafte i Rusija će pasti.Charles III wrote:veber wrote:što god mi filozofirali ovdje.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Rusi su opet preuzeli inicijativu oko Ternya i Yampolivke.
Inicijalno se je pričalo kak će se ukrajinska ofenziva posli Limana nastaviti u pravcu Kreminne i Svatova.
Ipak, krajnje izmoreni, AFU je ovdi u defanzivi. Juče i dan pri su uspili odbiti dva napada, ali vidit ćemo do kad.
(Sve me malo podsjeća na kolovoz i rujan 2016. kad su kanobali uspili s jugozapada “deblokirat” istočni Aleppo, ali su, izmoreni prdbuli u ćabar.
Inicijalno se je pričalo kak će se ukrajinska ofenziva posli Limana nastaviti u pravcu Kreminne i Svatova.
Ipak, krajnje izmoreni, AFU je ovdi u defanzivi. Juče i dan pri su uspili odbiti dva napada, ali vidit ćemo do kad.
(Sve me malo podsjeća na kolovoz i rujan 2016. kad su kanobali uspili s jugozapada “deblokirat” istočni Aleppo, ali su, izmoreni prdbuli u ćabar.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Charles III dislikes this post
super.AlfaOmega wrote:Čini se da će iranski dronovi uskoro letiti iz Bjelorusije. Naime iranski instruktori već uvelike operiraju i Regionu Gomel sa lokalnim vlastima.
znači dodatni pad cijena nefte i plina.
ovo je najbolje kaj se moglo desiti europi.
pride njemačka uvodi sankcije iranu, znači bit će im teški pušing kada se počnu gasiti siemensove jedinice.
još neka izrael pošalje koju raketu, bit će im veselo.
2014-12-30
Charles III likes this post
Malo o ukrajinskim gubicima da ne bude sve kako samo Rusi gube tehniku i opremu, na prvoj snimci od 40 sekunde pogodak Lancet drona u lansir vozilo S-300 s četri lansera a odma tik uz njega isto takvo vozilo i oba lete u rak kad to sve eksplodira a na drugoj snimci isto Lancet dron pogađa ukrajinski S-300.
Lancet dron uništava S-300 PZO sistem
Lancet dron uništava S-300 PZO sistem
2014-04-11
AssadNaPodmornici likes this post
RayMabus wrote:Pređi na električne autiće i vodik tj odrekni se kupnje nafte i Rusija će pasti.Charles III wrote:
To može biti samo prijelazno riješenje.
Vruća komercijalna nuklearna fuzija je ono trajno.
Guest- Guest
AlfaOmega wrote:Čini se da će iranski dronovi uskoro letiti iz Bjelorusije. Naime iranski instruktori već uvelike operiraju i Regionu Gomel sa lokalnim vlastima.
To može samo ubrzati kraj Bjelorusije kao države.
A lako moguće i kraj vladavine polupismenih mula u Iranu. Iran naravno neće propasti kao Bjelorusija.
Guest- Guest
Šta god oćeš. Poanta je da se moraš riješiti nafte tj finaciranja Rusije, Wehabdija, Irana itd.Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:Pređi na električne autiće i vodik tj odrekni se kupnje nafte i Rusija će pasti.Charles III wrote:
To može biti samo prijelazno riješenje.
Vruća komercijalna nuklearna fuzija je ono trajno.
2014-04-11
Page 25 of 50 • 1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 37 ... 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema