ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Asylum

Page 43 of 50 Previous  1 ... 23 ... 42, 43, 44 ... 46 ... 50  Next

Go down

Asylum - Page 43 Empty Re: Asylum

Post by metilda 28/11/2023, 18:13

"Naivno vjerujem kako se od ljudi ne traži dovoljno. Naivno vjerujem da ispod sveprisutne zlobe drijemaju junaci i sveci. 

Mnogi se grčevito drže za bezvrijedne stvari, a bili bi spremni dati život za nešto veće. Mnogi se bacaju kroz prozor, a pronašli bi put do vrata kada bi ih netko pozvao da budu spaljeni, razapeti naglavce, raščerečeni iz ljubavi prema Bogu i ljudima. I u najslabašnijemu poštanskom službeniku, kada bismo malo zagrebli ispod površine, pronašli bismo najodvažnijega Don Quijotea. 

Ponudimo li najmrzovoljnijoj blagajnici trunku nježnosti i dubine, ona će se prisjetiti da je nekoć htjela biti misionarka i da bi se još uvijek cijelim bićem htjela predati nekoj velikoj strasti! 

Nije li to njihov najgorljiviji djetinji san? 

Na kraju našega života sudit će nam dijete koje smo bili i pitati nas: ‘Što si učinio s mojim nadanjima?’ I glas najstrašnijega suca neće biti ništa u usporedbi s glasom toga djeteta.“

Riječi Fabrice Hadjadja, da bismo svake godine išli sretni ususret Gospodinu koji se utjelovio u povijesti i koji nas čeka u zagrljaj u vječnosti u zajedništvu Oca, Sina i Duha Svetoga.

Ivan Bassi

metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 29/11/2023, 08:20

Kuharica Perla 

(Priča o ženi koja je skuhala posljednju večeru) 

Narudžba je glasila: dva janjeta, gorko zelje, beskvasni kruhovi i domaće crveno vino. Kud baš mene da udesi toliko naručenih pečenih janjadi i toliko hrane oko svetkovine Pashe, razmišljala je kuharica Perla, galameći na supruga koji je primio narudžbu za dostavu večere za trinaestoricu muškaraca koji dolaze u Jeruzalem te su ondje iznajmili prostoriju za objed. Suprug je ukalkulirao da će profit ovog blagdana biti veći nego svih prošlih jer mnogo više hodočasnika dolazi u grad, ali nije računao da će veći dio tereta pasti na leđa njegove supruge koja je već kuhala za nekoliko gostinjaca u Jeruzalemu, koja je čistila i spremala dvorane za hodočasnike te prenoćišta. 
Poslovi kuhanja i spremanja, bili su rezervirani za strance, za ljude nižeg staleža i slabije obrazovane. Radišnost je Perli i njezinom suprugu bio izlaz iz kruga siromaštva te garancija da će njihova djeca pohađati kvalitetne rabinske škole i tako se uspeti po ljestvama društvene hijerarhije. 
Obitelj je doselila iz Jordana u Jeruzalem pa nije bila prihvaćena među židovskom religioznom i društvenom elitom, premda je Perlin suprug bio Židov. Židov koji se zbog mistične ljepote njezine kose i očiju, njezinog lica, stasa, slatkoće njezinih usana i poput bisera, kao što joj i ime kazuje, bijelih zubi, zaljubio u Perlu.  Ljubav ne poznaje ni vjeru ni naciju, a Bog se neće ljutiti na mene ako ljubavlju prema njoj i djeci pokazujem ljubav prema Njemu, mislio je suprug. 

Ta napisano je: "Ljubi Gospodina Boga svoga svim srcem svojim, svim umom svojim i svom dušom svojom, a bližnjega svoga ljubi kao sebe samoga.", ponavljao si je vazda tu misao u glavi. 

Pladnjevi i tanjuri bili su servirani, čisti i izglačani stolnjaci te tepisi na drvenom podu oko niskog stola. 
Perla je priredila limeni lavor i toplu vodu u vrčevima kako bi oprala noge trinaestorici muškaraca. 
Čovjek o kojem je čula već neke riječi, od golubara Stjepana, kako je prevrnuo njegov stol i kako je rastjerao trgovce iz hrama, prišao je Perli te uzeo lavor i ručnike. Zamolio ju je samo da mu pomogne oko tople vode i vrčeva. Nakon toga pozvao je sve one muškarce te im oprao noge. Obavio je dio njezinog posla. Uradio je ono najprljavije i najodvratnije što je ona trebala učiniti. 

Nakon što je bacila prljavu vodu iz lavora, te sebe oprala, Perla je preuzela glinene ćupove u kojima je njezin suprug dostavio večeru. 
Dok je slušala razgovor muškaraca za večerom vidjela je kako onaj čovjek kojeg su zvali Jehošua, lomi kruh i pije vino te kazuje: 

"Uzmite i jedite, ovo je moje tijelo, uzmite i pijte ovo je moja krv. Ovo činite meni na spomen" 

Nije joj, kao ni tim muškarcima oko, stola bilo jasno kako to može biti njegovo tijelo, a kako to tek može biti njegova krv. 
Čula je da postoje neki narodi koji blaguju ljudsko meso i piju ljudsku krv, prolazili su ju trnci i oblijevao znoj. Valjda ovi ne pripadaju takvim nekim nastranim kultovima. 

Pokupila je ostatke hrane nakon večere te tanjure i povukla se u minijaturnu kuhinju pokraj dvorane da bi oprala suđe i pospremila sve za iduće goste. Dug je i naporan radni tjedan pred njom. 

Iduća tri dana Perla nije vidjela ni sunca ni mjeseca, samo posluživanje hrane, spremanje dvorana, pranje veša, ribanje masnoća . Spavanje i rad. 

Načula je kako su onog čovjeka razapeli te kako su se njegovi prijatelji razbježali. Načula je i kako se skrivaju u onoj dvorani gdje je bila večera. 

Umorna i sva slomljena od posla vraćala se u nedjelju kasno navečer kući u predgrađe Jeruzalema. U dvorištu kuće, pokraj vatre, sjedio je čovjek i grijao se. Perla mu je prišla, premda je znala da udane žene ne prilaze nepoznatim muškarcima pa makar oni sjedili u njihovim dvorištima. 

"Čuo sam da izvrsno kuhaš i uvjerio sam se blagujući tvoju večeru. Tvoja obitelj i ti imat ćete kruha uvijek u izobilju, a tvoj sin  Savao završit će visoke rabinske škole. On će mi biti oruđe izabrano da poganima navijesti radosnu vijest o Bogu koji ljubi svakog pa i najmanjeg čovjeka. O Bogu kojem su znane tvoje muke ovih dana kada si morala raditi od jutra do sutra" 

Uzeo je tada kruh i polomio ga. Prvi dio dao je Perli. 
Dalje nije trebao govoriti, Perla je znala da je to On. 
Osjetila je kako je upravo On vidio da se ona poput tog kruha lomi za svoju obitelj. 

Maštala je o tome što je rekao za njezinog sina Savla kojeg je rodila u Tarzu.

(Kad ukoričim, ako Gospodin da zdravlja i života, ove svoje priče, nadam se da ću od njih skupiti i za platiti večeru svima koji mi pomažu da u svojoj župi živim uskrsno i barem malo bivam i ja oruđe izabrano pa makar bio i Božji buzdovan, tvrdoglavi))

Ivan Bassi

Asylum - Page 43 Fb_i2300

Reče im Isus: »Djeca se ovog svijeta žene i udaju. No oni koji se nađoše dostojni onog svijeta i uskrsnuća od mrtvih niti se žene niti udaju. Zaista, ni umrijeti više ne mogu: anđelima su jednaki i sinovi su Božji jer su sinovi uskrsnuća.«
metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 29/11/2023, 10:39

Reče im Isus: »Djeca se ovog svijeta žene i udaju. No oni koji se nađoše dostojni onog svijeta i uskrsnuća od mrtvih niti se žene niti udaju. Zaista, ni umrijeti više ne mogu: anđelima su jednaki i sinovi su Božji jer su sinovi uskrsnuća.«
metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 29/11/2023, 21:28

. "If someone tells you that the soul goes with the body and that what dies never comes back, then tell him this: the flower withers, but the mysterious seed remains, like the eternity of life." -Khalil Gibran-

Asylum - Page 43 Fb_i2301

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 30/11/2023, 10:41

Došašće nam je pred vratima

Ne zaboravite početi s pričom 
o jednoj obitelji 
koja je krenula na daleki put, 
kako bi izvršili građansku dužnost 
i obavila popis stanovništva 
prema Cezarovoj naredbi 
te da nema nikakve veze s pričom 
o starcu s dugom bijelom bradom.

Podsjetite ih 
da je to pričao o mladom bračnom paru 
koji se uputio u nepoznato, 
a još se ni sami nisu bili dovoljno poznavali.

Pripovijedajte im 
kako ih je nosila vedrina duše 
i povjerenje da će Bog učiniti 
što je najbolje za njih.

Recite im 
kako se Marija nije previše brinula 
u što će obući dijete kada se rodi, 
znala je da je najvažnija ljubav 
kojom će ga darovati.

Josip se zasigurno brinuo gdje će pronaći smještaj 
i nekoga tko bi im mogao pomoći, 
jer i njemu je sve bilo strano.

Počnite došašće s pričom 
o iščekivanju rođenja Isusa 
i zajedno se sa svojim ukućanima 
pripremite za taj radostan susret.

Ne zaboravite da bez Boga ne bi bilo Božića, 
a naša radost može biti potpuna 
tek kada mu otvorimo dušu i srce 
vjerujući da se Isus za nas rodio.

Blagoslovljen vam bio početak 
ovog svetog vremena 
priprave za Božić.

Radost je u jutarnjoj šetnji,
šalici kave,
toplom medenjaku
i obiteljskom razgovoru o iščekivanju
dolaska našega Spasitelja Isusa Krista.

ODMOR DUŠE - fra Zvonko Benković

Asylum - Page 43 Fb_i2302

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 30/11/2023, 21:37

Zamislite da od danas sve na što se žalite bude uklonjeno iz vašeg života?
Uff.. Ne mogu više s ovom djecom!
I… nema ih više.
- Moja kosa je užasna!
I… ostajete bez kose.
- Dosta mi je posla!
I… ostajete bez posla.
Moj muž ili žena su neizdrživi!
I… od sada ste udovica ili udovac!
- Kuća mi je u neredu!
I… ostaješ bez kuće?

Što nas čini drugačijima od drugih?
"Sunce izlazi za sve."
Ono što nas razlikuje od drugih je
NAŠI STAVOVI prema različitim situacijama.
Zato se radujte i zahvaljujte na SVEMU!
I što god treba promijeniti, promijenite!
Na takav način utječete i na svoju okolinu.
Kad dan počne, zahvalite.
Kad dan završi, zahvalite.
ZAPAMTITE DA PRIGOVOR DONOSI SIROMAŠTVO,
A ZAHVALNOST JE OBILJE.
(Nepoznat autor)

Asylum - Page 43 Fb_i2303

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 30/11/2023, 21:47

Asylum - Page 43 Fb_i2304

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 1/12/2023, 06:04

...The magic of November... How could this autumn have passed so quickly! Have a wonderful, blessed day, and hope that the month of DECEMBER, the month full of magic, will surprise you with the most beautiful moments! Good morning! 

Asylum - Page 43 Fb_i2306

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 1/12/2023, 14:33

Asylum - Page 43 Fb_i2307

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 1/12/2023, 15:18

TEČAJ ZA MUŠKARCE

Modul 1.:
1. Naučiti živjeti bez mame (2 000 sati)
2. Moja žena nije moja mama (350 sati)
3. Kako shvatiti da je nogomet samo sport (500 sati)
Modul 2.:
1. Ne biti ljubomoran na svoju djecu (50 sati)
2. Ne pričati gluposti kada moja žena ima posjetu (500 sati)
3. Kako prevladati sindrom daljinskog upravljača (550 sati)
+ BONUS:
4. Ne urinirati oko WC školjke (100 sati + praktičan rad)
5. Kako preživjeti prehladu bez drame (100 sati)
Modul 3.:
1. Kako ispeglati majicu za manje od 2 sata ( praktičan rad )
2. Probavljati hranu bez podrigivanja, dok ona pere suđe (praktičan rad)
Modul 4.:
1. Početnički stupanj: kućanski aparati (prikaz sa dijapozitivima)
- ON.........upali
- OFF........ugasi
i za nadarene: Moja prva Maggi-juha bez da iskipi (praktičan rad)
TEME ZA DISKUSIJU:
S obzirom na kompleksnost tema, sudjelovati može najviše 8 kandidata.
Tema 1:
Peglanje - od veš mašine do ormara... taj misteriozan proces.
Tema 2:
Opasnost pri punjenju i pražnjenju posudice za led
(demonstracija i dijapozitivi).
Tema 3:
Ti i elektrika - ekonomske prednosti kada se zove majstor.
Tema 4:
Posljednja naučna otkrića - kuhanje i odnošenje smeća NE izaziva impotenciju .
Tema 5:
Iako si u braku s njom, smijes joj kupiti cvijeće (razgovor s psihijatrom).
Tema 6:
Papir za WC - da li papir sam izraste na držacu za papir?
Tema 7:
Kako spustiti poklopac WC školjke - korak po korak (video konferencija s Harvarda).
Tema 8:
Deterdženti - doziranje, upotreba (praktičan rad se izvodi na otvorenom).
Tema 9:
Osnovna razlika između kante za prljavi veš i poda (laboratorijski eksperiment).
Tema 10:
Muškarac kao suvozač - da li je genetski moguće da ne komentira kad ona parkira?
Tema 11:
Komunikacija: mentalne vježbe za razumijevanje, ako je nešto u ladici, da se ne pita "a u kojoj?" nego da se pokuša pronaći.
Tema 12:
Da li šalica za kavu može sama preletjeti do sudopera?
(praktičan dio vodi David Copperfield).

:rofl:rofl:rofl

Asylum - Page 43 Fb_i2308

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 2/12/2023, 08:25

Gospodine, učini me dobrim prijateljem svih,
učini da moja osoba zrači povjerenjem:
onima koji pate i žale se,
onima koji traže svjetlost daleko od Tebe,
onima koji žele početi, a ne znaju kako,
onima koji se žele nekome povjeriti
a ne osjećaju se sposobni.
Gospodine, pomozi mi,
da ne prođem blizu nekoga
s licem bez osjećaja,
sa zatvorenim srcem, ubrzanim korakom.
Gospodine, pomozi mi da odmah osjetim:
za one koji su kraj mene,
za one koji su zabrinuti i izgubljeni,
za one koji pate u sebi,
za one koji se osjećaju osamljeni
ne svojom voljom.
Gospodine, daj mi taj dar
da mogu ići u susret srcima.
Gospodine, oslobodi me sebičnosti,
da Ti mogu služiti,
da Te mogu ljubiti,
da Te mogu osjetiti,
u svakom bratu koga susretnem.

Sv. Vinko Paulski

Advent nije blještavilo koje želi unutarnje svjetlo. Došašće Boga je nešto posve drugačije svjetlo.

#ivanbassiAsylum - Page 43 Fb_i2309

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 2/12/2023, 08:52

The place of emotion is in your soul! Be careful who you give it to! Ask your soul ❤

Asylum - Page 43 Fb_i2310

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 2/12/2023, 14:31

Zornice, adventski vijenci, ljubičasta boja...sve nam to govori da je Božić blizu... Započinje još jedno došašće, Isus želi da mu se približimo i da iščekujemo njegov dolazak. 
Jedan od najsnažnijih tekstova o došašću koji sam pročitao:
Advent je!
Vrijeme za Njega.
Na koncu godine, kad su od tebe svi uzeli svoje,
Vrijeme je za njegov dolazak,
Za Došašće…
On se neće gurati u prve redove da uzme od tvoje časti i slave,
Niti među one koji se bore za tvoje tapšanje po ramenu i osmijehe,
Niti za tvoje pohvale i zagrljaje…
On će doći kad od tebe ništa ne ostane.
Ne traži on tvoje novce i javne pozdrave,
Niti šetnje gradom ili prve kave s tobom.
On će doći kad ostaneš sam.
Ne gura se on u prve redove za stol tvoga života.
Sjeda na posljednje mjesto.
Sve dok se oko tebe tiskaju drugi, skriven je,
Kao tat pritajen.
Kao lopov, makar mu je suprotan.
Tih je,
Jer od tebe samo traži iskreno davanje, koje ne trpi publicitet.
I čeka, kad ostanete sami, da mu kažeš:
Prijatelju, pomakni se naviše!
Svi su me ostavili,
I samo mi ti ostaješ…
On će doći, čak i ako budeš sav polumrtav,
Obeščašćen i oskvrnavljen,
Da ti novi život udahne.
Ako se i svima zgadiš
I ruglo postaneš i zbog grijeha i malaksalosti prijezir,
Njemu ćeš biti još uvijek dovoljno
Dobar.
Advent je vrijeme kad Isusu trebaš reći:
Prijatelju, pomakni se naviše!
Budi prvi do mene. Jer, i tako smo ostali sami.
Nakon gozbe i pijanke, ostao je samo stol moga srca
S otpacima čežnje
Uz moju samoću.
Božanski moj Prijatelju, sad se pomakni naviše.
Jer srce je moje tek sad spremno: puno je praznine.
I žeđa za smislom.
Napokon tražim nekoga,
I napokon to shvaćam.
Možda ćeš čuti kako ti govori:
Daj mi svoje praznine i svoje prevarenosti.
Zato dolazim: da ih uzmem!
Daj mi svoja lutanja i ludosti.
Da ih preobrazim, jer ja baš to od tebe tražim,
Zato sam tu. Zbog pogrešnih putova.
Zato sam tu: zbog gladnih i žednih Pravednosti.
Zato sam tu: da život dajem. Jer sam pravi prijatelj,
Tvoj Božanski prijatelj…
Ako još uvijek ne stigneš pozvati ga,
ako ga još ne možeš vidjeti
Od praznih i punih boca koje ispijaš svojim životom,
Ako ga još ne možeš čuti od buke i galame,
Niti uočiti lice njegovo od mnoštva lažnih osmijeha
koji ti se u lice unose,
On se ne nameće,
Čekat će i dalje,
posljednji.
Jer On ne treba tvoje bogatstvo.
Nego tek – siromaštvo tvoga srca.
I čeka…
I zna kako ono što on traži
Nitko drugi neće niti znade prepoznati.
Advent je.
Pogledaj preko stola svoga života,
Izdigni se iznad gozbe u kojoj svijet tebe ždere.
I pozovi Život – da te spasi,
I život ti vrati.
Vrijeme je za Njegovo došašće k tvome srcu.
Vrijeme je za tvoju…
Iskrenost.

p. Ike Mandurić

Asylum - Page 43 Advent10

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 3/12/2023, 09:08

"Što sam starija, sve više shvaćam koliko je važna privatnost, koliko je važno njegovati krug prijatelja i ne puštati svakog unutra. Istovremeno možeš biti otvoren, iskren, ugodan i biti svjestan da ne zaslužuje svatko mjesto za stolom tvog života." 

Dobro jutro svijete!

Asylum - Page 43 Fb_i2311

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 3/12/2023, 09:30

Asylum - Page 43 Img-2026

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 3/12/2023, 13:11

Asylum - Page 43 Fb_i2312
Asylum - Page 43 Fb_i2313
Asylum - Page 43 Fb_i2314

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 3/12/2023, 20:44

''The only "thing" we don't get tired of in life is love and it's the only "thing" we never give enough...''

Asylum - Page 43 Fb_i2315

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 4/12/2023, 04:58

"About true friends: Friends don't open your wound, friends heal it. Friends don't make you cry, they wipe your tear. Friends don't put you down, they help you. Friends are not unfaithful, they are loyal. Friends don't leave you, I love you and I love you as you are."

Asylum - Page 43 Fb_i2316

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 4/12/2023, 08:37

U svemu se uvijek nađe 
ljepota dobre duše
grumen dobrote
doza zdravog humora 
barem jedan razlog za osmijeh 
jedna mrvica razuma
i sve nekako lakše prođe
kada padne prvi snijeg. 

Damir Beleš

#čitajknjigu

Asylum - Page 43 Fb_i2317

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 4/12/2023, 14:52

Advent spektakla i Bog tišine 

Sjećam se noći koje nisam spavao, u sobi je toplo, televizor je upaljen no ne pratim ništa na njemu, jer nisam koncentriran, mobitel je odložen na stolicu pokraj kreveta, tišina je. Čujem korake majke i oca po kući, koji jednako poput mene ne mogu zaspati. 
Loženje vatre, otvaranje hladnjaka, udaranje vratima od peći i drvima, malo mirisa dima iz kamina. 
Majka moli krunicu. 

Noć je iščekivanja, sestra je u bolnicu otišla roditi  prvo Katju, onda jednake takve noći i Ariana. 

Najveličanstveniji momenti našeg života događaju se u tišini, tišini koju prekida plač radosti novorođenog djeteta. 

Noć u kojoj je baka preminula, rodila se za Boga i raj, kako vjerujemo, jednako je bila teška, no tu noć lomio je drugačiji plač. 

Čovjek je biće tišine, biće koje u intimi svoga bića, u svojoj samoći o tišini, čezne za glasom drugoga, čezne za ljubavlju.
Čezne za glasom drugoga u vječnosti, čovjek čezne za tim da nikad ne bude umuknut. 
No da bi čuo glas drugoga potrebna je tišina ljubavi. 

Preporučio bih za čitanje knjigu "Mali redovnik i pitanje tišine".
Zašto? 
Da se otkrije kako tragati za tišinom u bukama svijeta. 
Glasovi, zvukovi, pjesma i radost nisu problem ukoliko čovjek u sebi ima tišinu. 

Pitanje je danas nametnute radosti i nametnute buke, buke takozvanog sekularnog Adventa kada se i ne zna što se čeka, kada se nema vremena za tišinu, za osluhnuti drugoga, za čuti išta osim svojih sebičnih želja za  zabavom i izvanjskom radosti. 

Adventski izvođači i pjesme Božića prije Božića zapravo me podsjećaju na ubrzavanje rađanja. 
To ja kao kad bi majka od radosti i sebičnosti htjela ranije roditi dijete. 
Ono naravno, ovdje rađanje, ima svoje unutarnje zakonitosti i tijek, ne može se ubrzati, vjerujemo kako nadnaravno to poštuje i nadopunjuje darujući smisao. 
Kako smisao? 

Jedan filozof napomenuo je da pokušamo čovjeka mislit uskrsno, jer ako tako ne činimo,, rađanje bi bilo najokrutniji čin koji netko može drugome učiniti. Roditelj bi bio poput Abrahama koji je išao žrtvovati svoje dijete. Kako? 
Pa rađanjem bismo dijete osudili na ovaj svijet pun zla i patnje. Zašto? Zbog naše sebičnosti da nismo sami? Da nas netko voli? 
Uskrsnuće računa s vječnošću i s Bogom koji daruje vječnost i smisao. 

Advent spektakla i rađanje Boga?

Zašto se Bog nije utjelovio u Egiptu, zašto tada Egipćani koji su bili napredniji od nomada Židova nisu bili izabrani narod?

Njihova religija bila je religija kipova i spektakla, u njihovim srcima se nije mogla roditi čežnja za jednim Bogom koji u dubini nas progovara. 

Bog je odabrao židovski narod od Abrahama do Isusa da njima progovori kroz tegobnu povijest, da se u tu tegobnu povijest čovjeka utjelovi i da ju uskrsnućem pridigne i promijeni. Da svakog čovjeka povijesti prizove u svoj uskrsni i rajski zagrljaj. 

Pjesme Božića i Uskrsa nisu kakofonija i buka, ne buše naše uši i nisu nametnute izvana, ne donose samo izvanjsku radost nego nas vode Bogu radosti. 

Stoga Advent u Đakovu, u nekom prigradskom naselju, u Beču ili New Yorku, nikada neće biti poput došašće djeteta iz štalice Betlehema.

Sekularni advent ne očekuje taj plač kao što majka čeka plač djeteta, kao što bližnji čekaju.

Sekularni advent koji je parodija došašća jer je u fokusu buka, zaglušuje one riječi "ako danas glas mu čujete ne budite srca tvrda".

Ne budimo srca tvrda.

Ivan Bassi

Asylum - Page 43 Fb_i2318

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 4/12/2023, 22:49

Take care of each other, wrap yourself in love. It's getting cold. It's getting late... Good night.

Asylum - Page 43 Fb_i2319

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 43 of 50 Previous  1 ... 23 ... 42, 43, 44 ... 46 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics