ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Asylum

Page 22 of 50 Previous  1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 36 ... 50  Next

Go down

Asylum - Page 22 Empty Re: Asylum

Post by metilda 28/6/2023, 21:48

Asylum - Page 22 Fb_i2022

metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 29/6/2023, 10:52

Asylum - Page 22 Fb_i2023

Reče im Isus: »Djeca se ovog svijeta žene i udaju. No oni koji se nađoše dostojni onog svijeta i uskrsnuća od mrtvih niti se žene niti udaju. Zaista, ni umrijeti više ne mogu: anđelima su jednaki i sinovi su Božji jer su sinovi uskrsnuća.«
metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 29/6/2023, 11:02

Zanimljivo je kako se kroz život oko nas nađu različiti ljudi, jedni nam pokušavaju pomoći, drugi odmoći, jedni su prijatelji drugi neprijatelji, jedni se raduju s nama, drugima se teško radovati našoj sreći, treći će sve učiniti da nam zagorčaju život... 
Danas se sjetih onih koji me kroz život nisu voljeli, onih koji su vrebali gdje ću pogriješiti da mi mogu skočiti za vrat i obezvrijediti me, onih koji su mi podmetali nogu gdje god su mogli, onih koji su spletkarili i okretali druge protiv mene, onih koji su obezvrjeđivali sve što sam činio, onih koji su se pretvarali da su mi prijatelji kako bi od mene izvukli sve što im je u datom trenutku potrebno. 
Rastužuje me kada mislim o njima, dosta su mi otežali život i javlja mi se u srcu želja da im se osvetim i uzvratim istom mjerom, no opet kad malo razmislim, zbog njih postao sam oprezniji, zreliji, jači i spretniji čovjek, postao sam ono što jesam. 
Ako se netko prepoznao u ovome, vjerujem da to niste činili namjerno, već iz slabosti jer ljudi ste kao i ja. 
Ja vam sve opraštam i želim sve najbolje u životu!

Stjepan Ivan Horvat

Asylum - Page 22 Fb_i2024

Reče im Isus: »Djeca se ovog svijeta žene i udaju. No oni koji se nađoše dostojni onog svijeta i uskrsnuća od mrtvih niti se žene niti udaju. Zaista, ni umrijeti više ne mogu: anđelima su jednaki i sinovi su Božji jer su sinovi uskrsnuća.«
metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 30/6/2023, 14:15

How is it possible for a whale to breastfeed her baby in the middle of the ocean, yet there is no direct contact between the two? The answer lies in the composition of the milk. You see, when this young whale is ready to feed, the mother releases her milk directly into the water while her child is near, but because whale milk has such a high-fat content, it does not dissolve in the water. Instead this thick and sticky form of milk just kind of sits there for the baby to feed on.
Photography: Mike Korostelev

Asylum - Page 22 Fb_i2025

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 30/6/2023, 14:22

Asylum - Page 22 Img-2019

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 30/6/2023, 18:23

Jeff Stanford

Asylum - Page 22 Fb_i2026

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 30/6/2023, 18:39

The beautiful, well-versed 83 year old lady, fully dressed every morning at 8 am sharp, with her hair done in fashion and perfectly applied makeup, is moving to a retirement home. Her husband recently died, which motivated her move.
After many hours of patiently waiting in the hall of the home, she smiled sweetly, when told her room was ready.
As she moved her walker toward the elevator, she was given a detailed description of her small room, including the curtains hanging from her window.
′′ I love it ", she said, with the enthusiasm of a 8-year-old girl who was just handed over a new pet.
- Mrs. Jones; you haven't seen the room, just wait.
- That doesn't matter, she replied.
Happiness is something you decide over time. Whether or not I like my room doesn't depend on how the furniture is arranged, it depends on how I arrange my mind.
I’ve already decided that I like it. It's a decision I make every morning when I wake up. I have the choice; I can spend the day in bed, going through the difficulty I have with my body parts that don't work, or get out of bed and be thankful for the parts that do work.
Every day is a gift, and as long as my eyes open, I will focus on the new day and the happy memories I've stored just for this time in my life.
HAPPINESS is like a bank account: you withdraw from it, what you deposit.
So my advice would be to deposit a lot of happiness into your memory account.
Remember these five simple things:
1.- Free your heart from hate/discord.
2.- Free your mind from worries.
3.- Live Simply.
4.- Give more.
5.- Take less.

Asylum - Page 22 Fb_i2027

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 1/7/2023, 05:12

Svemogući vječni Bože, ti si sjaj pravoga svjetla, ti si dan koji nema zalaza. U ove jutarnje sate tebi svoju molbu upravljamo: nek i naše savjesti prosvijetli i od mana očisti sjaj tvoga dolaska. Amen!

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 1/7/2023, 14:58

Asylum - Page 22 Fb_i2028

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 3/7/2023, 19:24

Draga moja, tvoj djed me zaprosio bombonom, nije imao za prsten. Nismo imali ništa, on je kleknuo i rekao mi: "Sada nemam ništa osim ovog bombona, ali ako želiš, možemo sve zajedno izgraditi."
Otvorila sam bombon, podijelila ga na dva dijela i pojeli smo ga. Od tog trenutka sve smo dijelili. Padali smo, dizali smo se i gradili.
Sve zajedno. Prolazili smo kroz teške trenutke, iscrpljenost i krize, ali smo uvijek bili tu jedno za drugo. I danas ga volim kao prvog dana, ma i više, taj čovjek stvarno zna voljeti.
Druga su danas vremena, bako.
Draga, vrijeme ne mijenja način na koji voliš.
Ono što se promijenilo je da više nemate lijepe primjere koje biste slijedili.
Sada se mladi boje svega. Ne udaju se iz straha da se neće moći izgraditi. Čim se posvađaju, odu, jer onda misle da će naći bolju osobu. Uvijek su u potrazi za savršenstvom koje ne postoji.
Nedostaje im realan pogled na stvarnost i traženje sreće u malim stvarima.
Naprave veliku feštu, kupe prstenje od tisuću eura, plate najskupljeg fotografa i najpopularniji bend jer se žele dokazati drugima i sve to lijepo prođe. No onda naiđu na prvu ozbiljniju prepreku i odustanu.
Nedostaje im hrabrost da žive i vole se onakvi kakvi jesu, a ne onakvi kakvi se zamišljaju.

Asylum - Page 22 Fb_i2029

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 3/7/2023, 21:57

S godinama ćeš vidjeti da neki loši ljudi bolje prolaze u životu. Glume, varaju, pretvaraju se da su nešto što nisu i začudo nikakve im se loše stvari ne događaju u životima. A onda ćeš se sjetiti da su ti govorili da se sve vraća i plaća. A ti ćeš gledati u njih i vidjeti kako jačaju, rastu, stječu ugled. I kako u njihovim životima sve izgleda bolje. I pitat ćeš se gdje je ta pravda. I možda doći u iskušenje da na jednak način živiš.

Ali nemoj to pokušavati! Ne vide se sve stvari. Nitko ne zna što se doista zbiva u čovjeku kada je njegov osmijeh raširen od uha do uha. I kako se doista osjeća kada su njegovi džepovi puni. I kada je oko njega hrpa ljudi kojim mu samo laskaju, dodvoravaju se i hvale ga. Dođe večer. I ostane čovjek sam. I s njim neke bitke koje kada se jednom izgube, više se nikada ne mogu dobiti. Biti ili ne biti čovjek? To je jedino pitanje koje ostaje. Kada sve druge dileme prođu.

- Mario Žuvela

Asylum - Page 22 Fb_i2031

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 4/7/2023, 05:55

Rim 13, 11b. 12-13a.

Vrijeme je već da se oda sna prenemo. Noć poodmače, dan se približi! Odložimo dakle djela tame i zaodjenimo se oružjem svjetlosti. Kao po danu pristojno hodimo.

Asylum - Page 22 Fb_i2032

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 4/7/2023, 17:54

Asylum - Page 22 Fb_i2033

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 4/7/2023, 21:17

Oče, dolazimo k Tebi ove večeri u ime sve Tvoje djece:
Da Ti zahvalimo za sva dobročinstva kojima si nas obasuo; da Te zamolimo, da nam oprostiš sve naše pogreške; da Ti izrazimo ljubav u ime svih koji Te ljube. Predobri Oče, daj bolesnima i svima koji trpe olakšanje, jakost i pouzdanje. Udijeli svima koji će ove noći biti pozvani pred Tvoj sud sretnu i svetu smrt. Daj, da uzmognemo svi zajedno kroz svu vječnost slaviti Tvoje beskrajno milosrđe. Amen.
Asylum - Page 22 Fb_i2034

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 5/7/2023, 09:16

Evanđelje:

Lk 10, 1-9

U ono vrijeme: Odredi Gospodin drugih sedamdesetdvojicu učenika i posla ih po dva pred sobom u svaki grad i u svako mjesto kamo je kanio doći. Govorio im je: »Žetva je velika, ali radnika malo. Molite dakle gospodara žetve da radnike pošalje u žetvu svoju. Idite! Evo, šaljem vas kao janjce među vukove. Ne nosite sa sobom ni kese, ni torbe, ni obuće. I nikoga putem ne pozdravljajte. U koju god kuću uđete, najprije recite: 'Mir kući ovoj!' Bude li tko ondje prijatelj mira, počinut će na njemu mir vaš. Ako li ne, vratit će se na vas. U toj kući ostanite, jedite i pijte što se kod njih nađe. Ta vrijedan je radnik plaće svoje. Ne prelazite iz kuće u kuću.«
»Kad u koji grad uđete pa vas prime, jedite što vam se ponudi i liječite bolesnike koji su u njemu. I kazujte im: 'Približilo vam se kraljevstvo Božje.'«

Sve riječi koje Isus govori učenicima
jednako se ( i na mene i na tebe.
Kako je slao njih u ono vrijeme,
tako danas šalje mene i tebe
da drugima govorimo o Njemu.

Valja nam se zaputiti
i činiti ono na što smo pozvani.
Bez torbe i štapa,
bez ikakve sigurnosti,
potpuno siromašni,
oslonjeni samo na Njega
da će nam dati ono što je potrebno
kako bismo učinili ono što trebamo.

Možda ne znamo najbolje riječi,
korak nam nije dovoljno čvrst,
putovi koji su ispred nas nam nisu poznati.
Ipak, to nije dovoljno da šutimo.

Jednom kada naš život krene govoriti
sve će drugo zašutjeti.
Nestat će i svaka naša briga
jer će nam biti dovoljno
imati povjerenje u Njega
koji daje plaću svome radniku.

Ako nas zbog Njega svijet i odbaci,
što to znači u odnosu na vječnost s Njim?
I Njega je odbacio.
Šalje nas u svijet
za kojega i sam kaže:
“Ne bojte se! Ja sam pobijedio svijet!”

Jesi li spreman krenuti na avanturu s Njim?

Pripremio: fra Nikola Jurišić

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 5/7/2023, 12:28

Asylum - Page 22 Fb_i2035

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 5/7/2023, 19:41

"Loše društvo, s druge strane, nije samo društvo čisto trivijalnih ljudi, nego zlih, sadista, destruktivnih, prema životu neprijateljski nastrojenih ljudi. 
Ali zašto je, moglo bi se postaviti pitanje, društvo loših ljudi opasno po nekoga ako oni ne pokušavaju da ga ovako ili onako povrijede?

Ne postoji kontakt između dva ljudska bića koji nema obostranog utjecaja. 
Nema tog susreta između dvoje ljudi, nema tog razgovora među njima, izuzev možda nekog najusputnijeg, poslije koga će ijedno od njih ostati neizmijenjeno.

Ukoliko netko već ne može izbjeći loše društvo, onda ne bi trebalo da bude obmanut: trebalo bi da vidi neiskrenost iza maske prijateljstva, destruktivnost iza maske nečijih vječitih žalopojki o tome kako je nesretan, narcizam iza šarma; također se ne bi smio ponašati kao da je nasjeo na varljivu vanjštinu – inače će i sam biti primoran na određenu neiskrenost. 
Čovjek ne bi trebao govoriti lošim ljudima o onome što vidi, ali ne bi smio ni da pokušava da ih uvjeri kako je slijep.
 Veliki filozof iz dvanaestog vijeka Moses Maimonides iznio je, uviđajući posljedice lošeg društva, jedan drastičan prijedlog: 

„Ako živiš u zemlji čiji su stanovnici zli, izbjegavaj ih. 
Pokušaju li te prisiliti da se s njima družiš, napusti tu zemlju, čak i ako to znači da ćeš morati otići u pustinju.“

"Umijeće ljubavi"

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 5/7/2023, 19:46

"Ljudi su dorasli da se obračunavaju s drugim ljudima, ali ne s problemima."

Tin Ujević 

Rođen na današnji datum 1891!

Asylum - Page 22 Fb_i2036

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 5/7/2023, 19:56

"Svaki dan se zahvalite Bogu što vaša sreća ovisi o njemu, a ne o ljudima". 

Adi Hodžić

Asylum - Page 22 Fb_i2037

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 6/7/2023, 08:55

Evanđelje:
Mt 9, 1-8

U ono vrijeme: Isus uđe u lađu, preplovi i dođe u svoj grad. Kad gle, doniješe mu uzetoga koji je ležao na nosiljci. Vidjevši njihovu vjeru, reče Isus uzetome: »Hrabro, sinko, otpuštaju ti se grijesi!«
A gle, neki od pismoznanaca rekoše u sebi: »Ovaj huli!« Prozrevši njihove misli, reče Isus: »Zašto snujete zlo u srcima? Ta što je lakše reći: 'Otpuštaju ti se grijesi ili reći: 'Ustani i hodi?' Ali da znate da je vlastan Sin Čovječji na zemlji otpuštati grijehe.« Tada reče uzetomu: Ustani, uzmi nosiljku i pođi kući!«
I on usta te ode kući.
Kad mnoštvo to vidje, zaprepasti se i poda slavu Bogu koji takvu vlast dade ljudima.
Riječ Gospodnja.

LJUBAV JE SNALAŽLJIVA!
EFA RIJEČI, 6. 7.

(Mt 9, 2)

Vidjevši njihovu vjeru, reče Isus uzetome: »Hrabro, sinko, otpuštaju ti se grijesi!« 

Svatko od nas ima prijatelje.
Netko više, netko manje.
To su ljudi u kojima prepoznajemo
Božju blizinu i brigu za nas
i prema njima gajimo ljubav.
Za njih smo spremni učiniti bilo što.

Ipak,
jesmo li ikada bili poput prijatelja
o kojima danas čitamo?

Čuli su za Isusa.
Imaju prijatelja koji je u potrebi.
Pronašli su način
kako da ga dovedu bliže Njemu.
Nije im bilo teško
na nosiljci uzetog prijatelja
kroz mnoštvo dovesti Isusu.
Znali su da sam taj korak ne može učiniti.

Zapanjen njihovom vjerom,
Isus uzetome daruje slobodu
da može ići kamo želi
a prijateljima daje potvrdu čistoće njihove vjere i ljubavi.

Pomoli se danas za svoje prijatelje.
Ne da budu još bliži tvome srcu,
nego da svakog dana budu
sve bliži Bogu.
Samo prijateljstvo koje izvor ima u Bogu
nikada neće prestati.

Pripremio: fra Nikola Jurišić

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 6/7/2023, 11:55

Asylum - Page 22 Fb_i2038

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 22 of 50 Previous  1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 36 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics