Zagreb je pobjednik
Page 2 of 6
Page 2 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Zagreb je pobjednik
ok. imaš pojašnjenje, koliko ja znam.dzango wrote:Gugl ga tupi. Bolje ovo u dve reči.
bu ti ero pojasnio opširnije.
veber- Posts : 53509
2014-12-30
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Uf, čujem da je njemu teško ovih danah (da malo probam bit Regoč:))Ero wrote:Lako vama kad imate Bandića...
Guest- Guest
veber-
2014-12-30
Oni pale neparan broj , ili tri ili pet ..veber wrote:došašće.dzango wrote:Šta je advent?vuksadinare wrote:Stanojko misli da mu je beograd najbolja bozicna destinacija...to bi bilo ok kad bi oni znali sta je bozic a kamoli sta je advent...oni misle valjda da je advent neka zurka
kaj u srbiji ne pale četiri sviječice? ne podjebavam.
Džango, slušaj sad. Advent ti je kopija Hanuke i zato se pale svijeće. Ali pol manje neg za Hanuku, umjesto 8 ide 4. Chiaro?
Guest- Guest
Šparajte, komšinice, šparajte...Eva wrote:Džango, slušaj sad. Advent ti je kopija Hanuke i zato se pale svijeće. Ali pol manje neg za Hanuku, umjesto 8 ide 4. Chiaro?
Ero- Posts : 13866
2014-04-23
Pa i šparamo. Ulja bilo sam za jedan dan, ali je hanukija gorila 8 dana. Tak i sad kupiš šamaš, a ona se razmnoži u 8 komada. Božja čudaEro wrote:Šparajte, komšinice, šparajte...Eva wrote:Džango, slušaj sad. Advent ti je kopija Hanuke i zato se pale svijeće. Ali pol manje neg za Hanuku, umjesto 8 ide 4. Chiaro?
Guest- Guest
Vi'š, kod vas se materijalizira...Ni Međugorje vam nije ravno.Eva wrote:Pa i šparamo. Ulja bilo sam za jedan dan, ali je hanukija gorila 8 dana. Tak i sad kupiš šamaš, a ona se razmnoži u 8 komada. Božja čudaEro wrote:Šparajte, komšinice, šparajte...Eva wrote:Džango, slušaj sad. Advent ti je kopija Hanuke i zato se pale svijeće. Ali pol manje neg za Hanuku, umjesto 8 ide 4. Chiaro?
Ero- Posts : 13866
2014-04-23
Meni je Zrinjevac najljepši, sav osvjetljen s bijelim lampicama i onaj paviljon , sa malim štandovima ..kao u nekoj bajci izgleda, i klizalište mi je super
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Prvi put čujem za "dočašće".veber wrote:zar u pravoslavlju nema došašća?
guglaj. prijevod za advent. a, ipak volim hrvatski, pa ga koristim.dzango wrote:Prvi put čujem za "dočašće".veber wrote:zar u pravoslavlju nema došašća?
2014-12-30
Pravoslavci imaju "Božićni post" u trajanju od 40 dana (ili više):
Na saboru 1166 godine koji je održan u vreme konstantinopoljskog patrijarha Luke i vizantijskog cara Manuila svim hrišćanima je bilo naredjeno da poštuju 40 – dnevni post uoči velikog praznika Hristovog Rodjenja.
Na saboru 1166 godine koji je održan u vreme konstantinopoljskog patrijarha Luke i vizantijskog cara Manuila svim hrišćanima je bilo naredjeno da poštuju 40 – dnevni post uoči velikog praznika Hristovog Rodjenja.
Guest- Guest
Prema rečima Simeona Solunskog, “post Božićne Četrdesetnice izobražava post Mojsija, koji je postivši četrdeset dana i četrdeset noći dobio na kamenim tablicama Božije zapovesti. A mi, posteći četrdeset dana, sozercavamo i primamo živu Reč od Djeve, ne nacrtanu na kamenu, već ovaploćenu i rodjenu, i prisajedinjujemo se Njegovoj Božanskoj ploti”.
Božićni post je ustanovljen radi toga da bismo se pre dana Hristovog Rodjenja očistili pokajanjem, molitvom i postom, kako bismo čista srca, duše i tela mogli sa strahopoštovanjem da dočekamo Sina Božijeg Koji se javio svetu, i da bi Mu pored običnih darova i žrtvi, prineli naše čisto srce i želju da sledimo Njegovo učenje.
Božićni post je ustanovljen radi toga da bismo se pre dana Hristovog Rodjenja očistili pokajanjem, molitvom i postom, kako bismo čista srca, duše i tela mogli sa strahopoštovanjem da dočekamo Sina Božijeg Koji se javio svetu, i da bi Mu pored običnih darova i žrtvi, prineli naše čisto srce i želju da sledimo Njegovo učenje.
Guest- Guest
Tjedan dana prije Božića pravoslavci se odaju sve žešćem postu, umnogostručuju molitve, opraštaju više, žive celibatarnim životom (i oni oženjeni), izbjegavaju zabave i gledanje tv-a, ne pišu po forumima.
Kako je jednom na onom starom pronicavo primjetio mistik Pižon:
"Posteći od hrane, dušo moja, a ne čisteći se od strasti,
- uzalud se tešimo nadanjem:
jer ukoliko ti post ne donese ispravljenje,
biće mrska Bogu, kao lažna,
i upodobiće se zlim demonima, koji nikada ne jedu".
Amen.
Kako je jednom na onom starom pronicavo primjetio mistik Pižon:
"Posteći od hrane, dušo moja, a ne čisteći se od strasti,
- uzalud se tešimo nadanjem:
jer ukoliko ti post ne donese ispravljenje,
biće mrska Bogu, kao lažna,
i upodobiće se zlim demonima, koji nikada ne jedu".
Amen.
Guest- Guest
Haha, opet nas kopiraju. Jamim norajim, Jomkipurski post i introspekcija
Guest- Guest
Ero wrote:
Znači - Bela okrajina ( ukrajina - krajina )
Kao šta sam i mislio.
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Da, obavezno postim za Jom Kipur, 25 sti bez svega. A i postim uvijek Esterin post, jer mi je Ester draga.Le Roi Soleil wrote:Odaješ li se ti postovima i introspekcijama?
Guest- Guest
Page 2 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Tko će na kraju biti pobjednik?
» Je li Erdogan pravi pobjednik rata?Izigrao je Putina a on mu ne moze nista
» Tko će biti pobjednik Big Brothera ?
» Kasparov: Hrvatska je već pobjednik
» Stranka Angele Merkel pobjednik izbora u Saarskoj
» Je li Erdogan pravi pobjednik rata?Izigrao je Putina a on mu ne moze nista
» Tko će biti pobjednik Big Brothera ?
» Kasparov: Hrvatska je već pobjednik
» Stranka Angele Merkel pobjednik izbora u Saarskoj