ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Asylum

Page 39 of 50 Previous  1 ... 21 ... 38, 39, 40 ... 44 ... 50  Next

Go down

Asylum - Page 39 Empty Re: Asylum

Post by metilda 8/5/2021, 20:07

metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 9/5/2021, 06:02

JA VAM DAJEM NOVU ZAPOVIJED DA LJUBITE I DA OPRAŠTATE

(Marija Valtorta: Spjev o Bogočovjeku, svezak 9, str. 232. -- 234.)

»Ja vam dajem zapovijed da se ljubite. I da opraštate. Jeste li razumjeli? Pa ako je u svijetu mržnja, u vama neka bude samo ljubav. Prema svima. Koliko ćete naći izdajnika na vašem putu! Ali ne smijete ih mrziti i vraćati im zlo. Inače će Otac mrziti vas.

Prije vas mrzili su i izdali Mene. Pa ipak, vi to vidite: Ja ne mrzim. Svijet ne može ljubiti ono što nije kao on. Zbog toga neće vas ljubiti. Kad biste bili njegovi ljubio bi vas, ali niste od svijeta, budući da sam vas Ja uzeo iz svijeta. I zbog toga vas mrze.

Rekao sam vam: sluga nije veći od gospodara. Ako su Mene progonili i vas će također progoniti. Ako su slušali mene, slušat će i vas. Ali sve će činiti zbog mog Imena, jer ne poznaju, neće da poznaju Onoga koji me je poslao. Da nisam došao i da nisam govorio, ne bi bili krivi. Ali sada je njihov grijeh bez opravdanja. Vidjeli su moja djela, čuli su moje riječi, pa ipak su me mrzili, a sa mnom i Oca. Jer, Ja i Otac jedno smo samo jedinstvo s Ljubavlju

To vam kažem da ne klonete i da se ne sablaznite kada dođe čas. Upravo nastupa vrijeme u kojem će vas tjerati iz sinagoga i kada će, oni koji će vas ubijati, misliti da iskazuju time kult Bogu. Nisu upoznali ni Oca ni Mene. U tom je njihovo opravdanje. Nisam vam o ovome govorio tako opširno prije, jer bijaste kao tek rođena djeca. Ali sada vas majka ostavlja Ja idem. Morate se naviknuti na drugu hranu. Hoću da to znate.

Nitko me više ne pita: "Kuda ideš?" Zbog žalosti vi ste zanijemili. Pa ipak i za vas je dobro da Ja otiđem. Inače neće doći Utješitelj. Ja ću vam ga poslati. I kada bude došao kroz mudrost i riječ, djelima i junaštvom koje će uliti u vas, uvjerit će svijet o njegovom grijehu bogoubojstva, i pravednosti što se tiče moje svetosti. I svijet će biti jasno razdijeljen na zle tj. neprijatelje Božje, i na vjernike. Ovi će biti više-manje sveti, već prema njihovoj volji. Ali sud nad kaznom svijeta i nad njegovim slugama bit će učinjen. Više vam ne mogu reći, jer još ne možete razumjeti. Ali On, Božanski Utješitelj, dat će vam potpunu Istinu, jer neće govoriti od Sebe samoga. Nego će reći sve ono što bude čuo od Božjeg Uma i navijestit će vam budućnost. Uzet će ono što od Mene dolazi, tj. ono što je još od Oca, i to će vam reći.«
metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 9/5/2021, 06:18

Dobro jutro svim pticama nebeskim.

Asylum - Page 39 Fb_im424

Reče im Isus: »Djeca se ovog svijeta žene i udaju. No oni koji se nađoše dostojni onog svijeta i uskrsnuća od mrtvih niti se žene niti udaju. Zaista, ni umrijeti više ne mogu: anđelima su jednaki i sinovi su Božji jer su sinovi uskrsnuća.«
metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 9/5/2021, 07:04

Asylum - Page 39 Fb_im425

Reče im Isus: »Djeca se ovog svijeta žene i udaju. No oni koji se nađoše dostojni onog svijeta i uskrsnuća od mrtvih niti se žene niti udaju. Zaista, ni umrijeti više ne mogu: anđelima su jednaki i sinovi su Božji jer su sinovi uskrsnuća.«
metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 9/5/2021, 07:46

Postaješ čovjek tek kad shvatiš koliko ti vrijedi majka. Imao je pokraj sebe ili ne imao, znaš da je pokraj tebe bilo tvoje najveće blago. A uvijek ti je govorila da si ti njeno blago. Majka je sliku ljubavi u onom najčistijem obliku, izvornom obliku kakav se spustio s neba. Majka je put do tvoje vlastite duše, odgovor na svako tvoje pitanje, melem za svaku tvoju ranu. Majka je sve ono što imaš reći ovom svijetu i sve ono što želiš čuti od istoga svijeta. Mali svijet koji nadilazi cijeli svemir.

I nikada joj nećeš dovoljno moći zahvaliti za sve što je učinila za tebe, za sve one mjesece u kojima te nosila pod svojim srcem, one prve godine kada ti je bila jedina veza sa životom. Majka je ono što prkosi vremenu. Majka je ono što ti čuva leđa i kada ti svi okrenu svoja. Na koncu, kada pogledaš u oči majke, ne vidiš samo još jednu osobu koja hoda ovom zemljom, vidiš osobu koja je odlučila za tebe biti produžna Božja ruka na ovoj zemlji.

- Mario Žuvela

Svim forumskim majkama sretan Majčin dan!

Asylum - Page 39 Fb_im430

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 9/5/2021, 12:36

"Oni koji ponižavaju su u suštini kukavice i izrazito podli ljudi."

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 9/5/2021, 13:01

Asylum - Page 39 Fb_im431

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by Ra 9/5/2021, 14:50

metilda wrote:Ra, ja bih voljela da si sve ovo najprije napisala meni osobno, da me nisi komentirala na drugoj temi s osobom koja je meni izvrijeđala moju vjeru na najvulgarniji način. Tvoj postupak me je razočarao, to priznajem.
No ničiji svijet neće propasti zbog toga.
Bacanje svećenika u fojbu je trebalo biti prokomentirao. Kako sam izabrala Asylum za pisanje, tako je i komentar bio na ovoj temi. Nikakva provokacija, moj izbor mjesta pisanja. Opraštam ti tvoj postupak i nadam se da ćemo i dalje lijepo komunicirati. :x
Osoba kojoj sam odgovorila tamo je meni jako bitna osoba, zapravo jedna od najbitnijih u virtualnom prostoru, a bila je totalno izbačena iz takta. 
Nisam ulazila u to tko je koga vrijeđao,  nisam sudila ni presuđivala, ne ulazim u vaše odnose ni tko je u pravu tko u krivu, jednostavno mi je jako bitno da se ona ne nervira bez ikakve potrebe i to mi je u cijeloj toj priči bio i ostao prioritet. 
Bit ću iskrena i reći da mi je stvarno nebitno koga sam pri tome razočarala. 
Ako ti forma često nadglasa sadržaj, vrijeme je da na tome poradiš, bit će puno manje razočaranja.  

Bacanje svećenika u fojbu je trebalo prokomentirati na temi na kojoj se pisalo o tome i ne bi nitko dolazio tu na ovu temu. 
To dobacivanje s teme na temu je bedasto. Oprosti, ali sama si uprljala ovo mjesto tim svećenikom iz fojbe. Što će on tu?

I kad si ga već dovukla tu, vjerojatno nećeš ni meni zamjeriti slobodu iznošenja mog stava o tom barjaktaru. 
Svećenik je, ako se ne varam, stavio ustašku zastavu na crkvu? Ispravi me ako sam pogriješila.

E vidiš, prije bacanja u fojbu ja bih mu oduzela svećenički status i nikad više ne bi smio ući ni u jednu crkvu. 

Svećenici bi nas trebali učiti o Bogu, čistoći misli i vjere, praštanju, ljubavi, poniznosti, skromnosti, milosrđu, o svemu onom o čemu je Isusu propovijedao. 

Međutim, kler (ne svi, ali velika većina) se pretvorio u produženu ruku politike, kler poziva na mržnju, na nestrpljivost, kler ne gleda u budućnost nego je stalno u mračnoj prošlosti rata i mržnje. 
Sve ih više zanima od ovoga što bi trebao biti njihov posao, u sve guraju nos i svugdje se trpaju. Ne samo kod nas nego na cijelom Balkanu.

Ja vjerujem u Boga, kršćanka sam, ali ja nisam ustaša niti mi se sviđaju ljudi koji se tako deklariraju i koji se tome dive. 
Meni ne treba takav svećenik, ne trebaju mi takvi prijatelji ni sugrađani. Dapače, sramim se kad pročitam takvo što. 
Ne, nisam tako odgajana, dapače, moja cijela obitelj bi se složila s tvojim stavom, ali ja jednostavno drugačije razmišljam i osjećam. 

I ako si opet razočarana, zamisli kako sam tek njih razočarala.   :rasta

Nije bilo namjere povređivanja pa mi zapravo ni nemaš što oprostiti. I meni je draža lijepa komunikacija s tobom, jer imamo dovoljno zajedničkih tema o kojima možemo i pristojno raspravljati, bez da bilo tko koga vrijeđa i ponižava.
Ra
Ra

2020-06-01

Back to top Go down

Post by Guest 9/5/2021, 15:03

Ra wrote:

Svećenik je, ako se ne varam, stavio ustašku zastavu na crkvu? Ispravi me ako sam pogriješila.

Evo, ako neće ona, hoću ja.
Varaš se. Stavio je zastavu HOS-a.
Što će tamo ta zastava? To je dobro pitanje, a ja bih rekao da joj svakako tamo nije bilo mjesto.
No, riječ je o HOS-ovoj zastavi i makar koliko u toj inače legalnoj paravojnoj postrojbi koja i formalno spada u legalne postrojbe HV-a bilo proustaških simpatizera, i makar koliko ZDS predstavljao poluslužbeni ustaški pozdrav (službeni je bio za poglavnika i dom spremni), ipak nije riječ o ustaškoj zastavi jer na njoj nema službenih ustaških insignija (stilizirano slovo U).
Ili ih bar ja nisam vidio na toj zastavi, neka me netko ispravi uz pomoć odgovarajućih dokaza, ako griješim.
Otkuda onda ocjene da je riječ o ustaškoj zastavi?
Čini se kako je jedini odgovor na ovo pitanje kako je riječ o intepretaciji onih kojima je sve ili skoro sve hrvatsko istovremeno i ustaško.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Ra 9/5/2021, 15:36

Speare Shaker wrote:
Ra wrote:

Što će tamo ta zastava? To je dobro pitanje, a ja bih rekao da joj svakako tamo nije bilo mjesto.
No, riječ je o HOS-ovoj zastavi i makar koliko u toj inače legalnoj paravojnoj postrojbi koja i formalno spada u legalne postrojbe HV-a bilo proustaških simpatizera, i makar koliko ZDS predstavljao poluslužbeni ustaški pozdrav (službeni je bio za poglavnika i dom spremni), ipak nije riječ o ustaškoj zastavi jer na njoj nema službenih ustaških insignija (stilizirano slovo U).
Ili ih bar ja nisam vidio na toj zastavi, neka me netko ispravi uz pomoć odgovarajućih dokaza, ako griješim.
Čini se kako je jedini odgovor na ovo pitanje kako je riječ o intepretaciji onih kojima je sve ili skoro sve hrvatsko istovremeno i ustaško.
Moram priznati da nisam pročitala temu, zato sam i napisala da me se ispravi ako sam pogriješila.

Evo složili smo se oboje, tamo joj nikako nije bilo mjesto.
Crkva nije vlasništvo ni jednog svećenika da bi mu služila kao poligon pokazivanja političke opredijeljenost. To je Božji hram i trebao bi služiti Božjoj riječi, a jako dobro znamo kakve su to riječi.

Sve drugo dokazivanje je li paravojno legalno i je li jednako legalnoj vojsci Hr, je li ZDS poluslužbeni ili službeni ustaški pozdrav, je li bilo na zastavi (kojoj ionako nije mjesto na crkvi) ustaških obilježja, to mi je apsolutno besmisleno i to je tek traženje izgovora. Odgovore na to znamo i ti i ja. Pitanje je samo hoćemo li iskreno napisati ono što stvarno znamo. 

Ne, na svu sreću nije sve hrvatsko i ustaško. Naprotiv.

Nakon svega što si napisao ti se pitaš od kuda onda ocjena da je riječ o ustaškoj zastavi?  :D

Bojim se da je prije riječ o interpretaciji Velikih hrvata da sve što nije ustaško, istovremeno nije ni hrvatsko.
Ra
Ra

2020-06-01

Back to top Go down

Post by Guest 9/5/2021, 15:43

Ra wrote:

Bojim se da je prije riječ o interpretaciji Velikih hrvata da sve što nije ustaško, istovremeno nije ni hrvatsko.

Takve ja uobičajeno bez pardona nazivam NDH nostalgičarima, no znamo oboje da u ovom konkretnom slučaju nije riječ o tome. Nego o nečemu upravo suprotnom.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by metilda 9/5/2021, 15:50

Ra wrote:
Bacanje svećenika u fojbu je trebalo prokomentirati na temi na kojoj se pisalo o tome i ne bi nitko dolazio tu na ovu temu. 
To dobacivanje s teme na temu je bedasto. Oprosti, ali sama si uprljala ovo mjesto tim svećenikom iz fojbe. Što će on tu?

I kad si ga već dovukla tu, vjerojatno nećeš ni meni zamjeriti slobodu iznošenja mog stava o tom barjaktaru. 

Ra, ti si makar uvijek iskrena i direktna pa ću tako biti i ja, jer to izuzetno cijenim. Sad ću neke stvari ponoviti, ali dobro je podsjetiti te jer i ti počinješ zaboravljati.

Ne tako davno, formalno sam potjerana sa Denkverbota i foruma zbog mog kršćanskog metajezika. Doduše, rečeno mi je da odem pisati na pdf Religija i da svojim kršćanstvom ne zagađujem forum. U tome su najglasniji bili Venus, Violator, Gnječ, Ebenica, Kic i Dax. Ni ti nisi bila blaga prema meni.

I otišla sam. Najprije sasvim s foruma, a onda sam se opet registrirala i otvorila svoju temu na Religiji i nisam imala namjeru pisati ni na jednoj drugoj temi. Onda sam primijetila da se moji postovi podrugljivo komentiraju na Oštariji i na Youtube temi.
I što sam trebala učiniti? Praviti se luda i radi nečijeg mira i zadovoljstva ne reagirati?

I prvi put sam izašla iz Azila i na youtube temi napisala direktni komentar:

https://www.ex-iskon-pleme.com/t44042p540-youtube#1843003

I onda su nastale salve uvreda na račun kršćanstva i komentari mojih postova na navedenim temama.
I što sam ja trebala uraditi? Ostati šuteći? Dobro znaš da nisam takva. Komentirala sam i odgovarala na uvrede argumentirajući na mojoj temi i tobožnji nedostatak humora kod kršćana i navodno religiozno ludilo.

Onda je došlo do Mativkinih pitanja koja su zlurado prokomentirana na Youtube temi. I opet sam odgovorila. Istovremeno sam nastavila stavljati postove sa jedinom tematikom koja me trenutačno zanima.

I onda je došla uzrujana uvreda na račun križa u mom dupetu. Ja vjerujem da je tebi ta osoba najvažnija osoba u virtualnom svijetu.  I ja sam nekome najvažnija osoba u virtualnom svijetu.

Ali vrijeđanje bez razloga nije nikakvo opravdanje za krhkost i ranjivost koje ta osoba ima i koje su osobine itekako vidljive pa ja stoga tu osobu ni ne spominjem niti se grubo odnosim prema njoj. Nisam niti prema Gnječu koji se osjetio prozvanim i došao spamati temu.
Speare ti je već odgovorio da izvješena zastava nije bila ustaška, a to je objasnio i na temi koja je otvorena tim povodom. Bezuspješno je objašnjavao jer osoba koja je spomenula fojbe ne podnosi ništa hrvatsko, niti hrvatsku državu ni hrvatske građane katoličke vjeroispovijesti, ni zvaničnu hrvatsku zastavu ni hrvatsku kulturu. Tolika količina mržnje je meni očiti primjer devolucije čovjeka pa sam to i navela u Mativkinom pitanju je li čovjek evoluirao.

Što bih ti još mogla reći?
Ja nisam nikoga komentirala, postavljala sam citate koje pronalazim na temu kršćanstva i koji su se i tebi svidjeli. Nije moja krivica što kršćanstvo katoličke denominacije izaziva osip na koži i na duši kod mnogih osoba na ovom forumu. Ali to definitivno nije moj problem. Dobro sam ispitala svoju savjest i na njoj nisam našla nikakve krivice.

Tebe možda nije interesiralo ovakvo objašnjenje, ali meni je bilo važno objasniti genezu sukoba koji se proteže još od starog Iskon foruma. Tko je tada prvi počeo vrijeđati nikada nećemo moći argumentirati linkovima.

Nikome ne bi bilo draže nego meni da svatko brine svoju brigu i da se svatko bavi svojim interesima bez prepucavanja  preko tema.  Možda bi neki željeli da opet odem s foruma. Možda i hoću, kad više ne budem imala što reći. A do tada savjetujem da se moji postovi ne čitaju i ne komentiraju na drugim temama.
Eto, toliko. Lijep pozdrav! :) 

P.S. Možeš li vjerovati da je čak i upotreba ovog smajlića okvalificirana kao uvreda s moje strane? :|
metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by Ra 9/5/2021, 15:58

Speare Shaker wrote:
Ra wrote:

Takve ja uobičajeno bez pardona nazivam NDH nostalgičarima, no znamo oboje da u ovom konkretnom slučaju nije riječ o tome. Nego o nečemu upravo suprotnom.
Ne znam Šejkeru. 
I tvoje pitanje sam doživjela kao bespotrebno, jer se njime također željelo svrstati nekog negdje u neku drugu nostalgiju, pa je svejedno tko se dobacuje kojom lopticom. Nostalgija, i jedna i druga su živo blato u kojem boravi većina na tlu Hr. Meni se ne da tako  razmišljati. 
Upravo iz tog razloga više ne pišem na VIPu, jer je zastupljena određena nostalgija i sve što nije u skladu s tim nije poželjno. 

Uglavnom ne raspravljam o temama koje nisam pročitala
Evo ovaj put sam pogriješila i napisala svoj stav bez čitanja teme, jer je nisam mogla naći na VIP-u. 
Kad je nađem odgovorit ću ti tamo, da ne kvarimo više ovu doista lijepu temicu. Šteta je.
Ra
Ra

2020-06-01

Back to top Go down

Post by Guest 9/5/2021, 16:07

Speare Shaker wrote:
Ra wrote:

evo ja ću te ispraviti uz pomoć odgovarajućih dokaza.

USTAŠE

The Ustaša – Croatian Revolutionary Movement (Croatian: Ustaša – Hrvatski revolucionarni pokret), commonly known as Ustaše (pronounced [ûstaʃe]) or by anglicised versions Ustasha or Ustashe, was a Croatian fascist, ultranationalist and terrorist organization,[2] which was active, as one organization, between 1929 and 1945. Its members murdered hundreds of thousands of Serbs, Jews,[3] and Roma as well as political dissidents in Yugoslavia during World War II.[4][5][6]

Asylum - Page 39 Flag_of_Croatia_%281941%E2%80%931945%29

USTAŠA PARTY FLAG

Slogan:

"Za dom spremni"
("For the home - Ready!")

https://en.wikipedia.org/wiki/Usta%C5%A1e

Asylum - Page 39 AHR0cHM6Ly93d3cudGVsZWdyYW0uaHIvd3AtY29udGVudC91cGxvYWRzLzIwMjEvMDEvcHhsLTIyMDEyMS0zMTUzMzA4OC5qcGc

HOS FLAG

Slogan:

"Za dom spremni"
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 9/5/2021, 16:30

Gnječ wrote:
Speare Shaker wrote:
Ra wrote:

USTAŠE

The Ustaša – Croatian Revolutionary Movement (Croatian: Ustaša – Hrvatski revolucionarni pokret), commonly known as Ustaše (pronounced [ûstaʃe]) or by anglicised versions Ustasha or Ustashe, was a Croatian fascist, ultranationalist and terrorist organization,[2] which was active, as one organization, between 1929 and 1945. Its members murdered hundreds of thousands of Serbs, Jews,[3] and Roma as well as political dissidents in Yugoslavia during World War II.[4][5][6]

USTAŠA PARTY FLAG

Slogan:

"Za dom spremni"

Asylum - Page 39 AHR0cHM6Ly93d3cudGVsZWdyYW0uaHIvd3AtY29udGVudC91cGxvYWRzLzIwMjEvMDEvcHhsLTIyMDEyMS0zMTUzMzA4OC5qcGc

HOS FLAG

Slogan:

"Za dom spremni"

Gdje je stilizirano slovu U na zastavi HOS-a?
I to je službena oznaka ustaškog pokreta, famozna "šahovnica ipak nije.
Što se tiče pozdrava, netko je na wiki nedovoljno dobro informiran.
Službeni pozdrav je ipak "Za poglavnika i dom! Spremni!"
Međutim, taj se primjenjivao samo kada je poglavnik bio na nekom skupu, događaju ili što već.
Kada nije bio, tada se koristio ovaj uobičajeni ZDS ka poluslužbeni pozdrav, jer je to bila uobičajena praksa.
Dobro, možemo se složiti i oko toga da se HOS-ovci poigravaju sa imidžom ustaštva i proustaškim obilježjima, ali do sad niti jedna jedina vlast u Hrvatskoj nije njihove službene insignije okvalificirala kao ustaške.
Bar ne službeno, nekim zakonom, političkom rezolucijom i slično.
Niti one vlasti na čijem su čelu bili SDP-ovci Račan i Milanović.
Uključujući tu i famozni ZDS koji je uostalom Račanova koalicija u potpunosti legalizirala.
Dakle, ta zastava nije ustaška, ali razumijem mišljenja da se može politički, ne i zakonski, okvalificirati kao proustaška.
No, kako nije riječ o kršenju zakona i pogotovo kako nije riječ o zemlji u kojoj postoji smrtna kazna, priče o bacanjima osoba koji ističu takve zastave u fojbe su blago rečeno jednostavno neukusne.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 9/5/2021, 16:36

Ra wrote:
Speare Shaker wrote:
Ra wrote:

Ne znam Šejkeru. 
I tvoje pitanje sam doživjela kao bespotrebno, jer se njime također željelo svrstati nekog negdje u neku drugu nostalgiju, pa je svejedno tko se dobacuje kojom lopticom. Nostalgija, i jedna i druga su živo blato u kojem boravi većina na tlu Hr. 

Nisam želio nikoga svrstati u neku nostalgiju. Jednostavno sam ovu ekipu okvalificirao onako kako mislim da ih i treba okvalificirati.
Za njih je svaka hrvatska država nelegitimna, ako ne slijedi ideale ustaškog pokreta, prirodu i ustroj NDH, službenu ideologiju i naravno granice.
Pa pogledaj kako je Blaž Kraljević kao zapovjednik HOS-a stradao u prethodnom ratu? Čovjek je u rat došao iz Australije, a to je valjda zemlja u kojoj postoji najveća koncentracija NDH nostalgičara u hrvatskoj dijaspori.
Usput je imenovan general-bojnikom Armije BiH kao zapovjednik HOS, jer je režimu Alije Izetbegovića tada odgovarao jedan lijepi i masni građanski rat među Hrvatima u BiH.
Ali to je posebna tema.
Sa boldanim se u potpunosti slažem.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Ra 9/5/2021, 16:52

metilda wrote:
Ra wrote:

Ra, ti si makar uvijek iskrena i direktna pa ću tako biti i ja, jer to izuzetno cijenim. Sad ću neke stvari ponoviti, ali dobro je podsjetiti te jer i ti počinješ zaboravljati.

Ne tako davno, formalno sam potjerana sa Denkverbota i foruma zbog mog kršćanskog metajezika. Doduše, rečeno mi je da odem pisati na pdf Religija i da svojim kršćanstvom ne zagađujem forum. U tome su najglasniji bili Venus, Violator, Gnječ, Ebenica, Kic i Dax. Ni ti nisi bila blaga prema meni.

I otišla sam. Najprije sasvim s foruma, a onda sam se opet registrirala i otvorila svoju temu na Religiji i nisam imala namjeru pisati ni na jednoj drugoj temi. Onda sam primijetila da se moji postovi podrugljivo komentiraju na Oštariji i na Youtube temi.
I što sam trebala učiniti? Praviti se luda i radi nečijeg mira i zadovoljstva ne reagirati?

I onda su nastale salve uvreda na račun kršćanstva i komentari mojih postova na navedenim temama.
I što sam ja trebala uraditi? Ostati šuteći? Dobro znaš da nisam takva. Komentirala sam i odgovarala na uvrede argumentirajući na mojoj temi i tobožnji nedostatak humora kod kršćana i navodno religiozno ludilo.

Onda je došlo do Mativkinih pitanja koja su zlurado prokomentirana na Youtube temi. I opet sam odgovorila. Istovremeno sam nastavila stavljati postove sa jedinom tematikom koja me trenutačno zanima.

I onda je došla uzrujana uvreda na račun križa u mom dupetu. Ja vjerujem da je tebi ta osoba najvažnija osoba u virtualnom svijetu.  I ja sam nekome najvažnija osoba u virtualnom svijetu.

Ali vrijeđanje bez razloga nije nikakvo opravdanje za krhkost i ranjivost koje ta osoba ima i koje su osobine itekako vidljive pa ja stoga tu osobu ni ne spominjem niti se grubo odnosim prema njoj. Nisam niti prema Gnječu koji se osjetio prozvanim i došao spamati temu.
Speare ti je već odgovorio da izvješena zastava nije bila ustaška, a to je objasnio i na temi koja je otvorena tim povodom. Bezuspješno je objašnjavao jer osoba koja je spomenula fojbe ne podnosi ništa hrvatsko, niti hrvatsku državu ni hrvatske građane katoličke vjeroispovijesti, ni zvaničnu hrvatsku zastavu ni hrvatsku kulturu. Tolika količina mržnje je meni očiti primjer devolucije čovjeka pa sam to i navela u Mativkinom pitanju je li čovjek evoluirao.

Ja nisam nikoga komentirala, postavljala sam citate koje pronalazim na temu kršćanstva i koji su se i tebi svidjeli. Nije moja krivica što kršćanstvo katoličke denominacije izaziva osip na koži i na duši kod mnogih osoba na ovom forumu. Ali to definitivno nije moj problem. Dobro sam ispitala svoju savjest i na njoj nisam našla nikakve krivice.

Tebe možda nije interesiralo ovakvo objašnjenje, ali meni je bilo važno objasniti genezu sukoba koji se proteže još od starog Iskon foruma. Tko je tada prvi počeo vrijeđati nikada nećemo moći argumentirati linkovima.

Nikome ne bi bilo draže nego meni da svatko brine svoju brigu i da se svatko bavi svojim interesima bez prepucavanja  preko tema.  Možda bi neki željeli da opet odem s foruma. Možda i hoću, kad više ne budem imala što reći. A do tada savjetujem da se moji postovi ne čitaju i ne komentiraju na drugim temama.

P.S. Možeš li vjerovati da je čak i upotreba ovog smajlića okvalificirana kao uvreda s moje strane? :|
Metka, bit ću vrlo direktna.
Nekad davno na Denkiju si bila nemoguća. Općenito, prije svog odlaska s foruma bila si nepodnošljiva. 
Strašno je bilo čitati što si sve pisala. Uostalom i mene si uspjela toliko izbaciti iz takta da ti ostavim vrlo ružne postove upravo na religiji. Nadam se da mi se to više nikad neće dogoditi, jer mi je to jedan od gorih osobnih poraza.  
Ti draga moja nisi pisala o svojoj vjeri, ti si ljude davila svojom, ne vjerom, nego dogmom, osuđivala, provocirala i vrijeđala. 
Vjerojatno nisi bila svjesna kako je to sve skupa izgledalo loše, ali tako je bilo.

Kad si se vratila ja sam vidjela promjenu. Činila si mi se čvrsta, činilo mi se da si dobila neke spoznaje, da imaš potrebu govoriti o vjeri, o onome što osjećaš, ali da to nema veze s okolinom, da ne radiš reklamu, da ne pokušavaš nikoga privući,  da je to jednostavno ono nešto lijepo što proživljavaš. I bilo mi je drago. Stvarno drago. 
Ja nisam zlopamtilo i vjerujem da se ljudi mogu promijeniti, vrlo rado pružam ruku pomirenja. 
To sam ja, takva sam, imam bezbroj neprilika zbog toga, ali se ne mislim mijenjati, tako funkcioniram cijeli život. Lakše mi je doživjeti razočarenje, nego živjeti sa spoznajom da možda nekom nisam dala priliku da popravi stvari. 
Ali drugi ne moraju jednako misliti kao ja. 
Neki ljudi su nepovjerljivi, neki ne mogu tako lako zaboraviti prijašnje pisanje, uvrede itd. Treba im više od onog: Ja sam došla i promijenila sam se. Treba im dokaz kroz vrijeme. Pamte i ne vjeruju. 
Ti jednako tako možeš pamtiti sve ovo što te sada uvrijedilo, vući to kao prtljagu kroz život, a možeš jednostavno odbaciti i nastaviti dalje bez gorčine. 

Nekako sam se nadala da ćeš to shvatiti i da nećeš reagirati na upadice koje su bile totalno bespotrebne, ali su svakako bile neizbježne. 
To bi vjerojatno bio jedan od dokaza da si se promijenila, da si mirna i stabilna, da nisi ona stara Metka. 
Nažalost, nisi izdržala. 
Ne pravdam nikog, ni ne moram. Svi ste odrasli i vjerujem da duboko u sebi znate gdje i kad ste pretjerali. 
Također ne osuđujem ni tebe ni druge, svatko od vas ima svoje opravdanje za napisano, jer da pogledam iz vaših kutova vjerujem da bih vidjela jednako kao i vi.
Ono što ti želim reći je da na tom svom duhovnom putu iscjeljenja, kojim si tako hrabro krenula, ovoga će biti puno. To je normalno. 

Prestat će onda kad prestaneš reagirati na ono što drugi misle, pišu i govore, ako im nisi dala povoda za ružno pisanje. A to ćeš sama najbolje znati, jer ćeš ponajprije morati biti poštena prema sebi da bi doista uspjela. Kad shvatiš da svatko ima svoje demone s kojima se svakodnevno bori ovako i onako, da većina napisanog nema veze s nama, nego s onim tko to piše, nećeš se pecati na svaku riječ i post koji ti ne bude simpatičan. 

Ne mora na svaku akciju biti reakcija. Kad to uvježbaš, kad to uspiješ, pobijedila si. Do tada ćeš se vrtjeti u tom osjećaju da si napadnuta, a da nemaš pojma zašto je to tako. 

P.S. Apropo smajlića... tko što traži to i nađe. Ovo je vrlo ograničen vid komunikacije i bilo koji post možemo čitati s predznakom minusa ili plusa. Ovisi što je tog trena u nama i kako se osjećamo u svojoj koži. 

Odoh. Pretjerah s forumašenjem.
Ra
Ra

2020-06-01

Back to top Go down

Post by Guest 9/5/2021, 17:10

metilda wrote:
Ra wrote:

Uopce ne mislim.komentirati sve nadrobljene bedastoce u ovom postu, ali neke ipak hocu.

Dakle, tvoji Hyde/Jeckyll ciklusi svima su vec poznati. To otprilike izgleda ovako: pojavis se sva umilna, razdragana, kao mirna, kao komunikativna. Onda pokrenes uvijek iste teme, ispovracas se, pokusavas nametnuti svoj autoritet kroz pricu o Bogu i vjeri, zapravo, ispovracas se posvuda u ulozi zaludjene propovijednice, zatim izvedes salto mortale s pricom o hajci na tebe - dakle, preuzmes ulogu mucenice, zrtve - i nestanes. Pa te nema. Pa se pojavis opet sva kao smirena, sva kao puna ljubavi dok bijes ponovno tobom ne ovlada... I tako ti svako malo. Posljednji put bila si najodcratnija dosad, zajedno s drugaricom Mativkom ceprkajuci po mojoj intimi, silno pozeljevsi doznati s kime ja to privatam i koliko sam muskaraca upropastila, dakle, popravo krscanske teme.   Onda si opet ispala mucenica, ispovracala se na koga si stigla, obecavsi Kicu da te ovaj forum vise nece ugledati.

I gle, evo te opet! Izmijenjena! Ispricavas se svima koje si uvrijedila nazvavsi ih djecoubojicama i sve tako neke lijepe atvari. Naravno, ti u ovom svom kuticu samo lijepis srcu drage tekstove, nikoga ne diras, nikome se ne obracas. Osim sto nije tako.

Zapravo, sve citas i kreces s potihim strelicama.

Tako si vec na prvim stranicama ovog topica komentirala jedan moj upis s Ostarije koji se ni na koji nacin nije doticao ni tebe, ni tvoje vjere, ni zapravo bilo koga s foruma. Spomenuh "plosnozemce" unutar tog upisa i, gle cuda, Metkica nam brze-bolje uzvraca:

metilda wrote:Pročitala sam jedan tekst i ne razumijem u koju ladicu su smješteni dvodimenzionalni ljudi. Ima netko da mi objasni kakva je to vrsta ljudi?

Hajdemo sada o tvojem izmijenjenom stavu o zenama i pobacaju:

metilda wrote:Prije nego nego me osudiš, obuj moje cipele, prođi putove života kroz koje sam ja prošao, iskusi moju bol, tugu i patnju. Izdrži onoliko koliko sam ja izdržao, padni tamo gdje sam ja pao i ustani tamo gdje sam ja ustajao. Kada stvarno upoznaš moju životnu priču, tada ćeš imati pravo suditi o meni, mojim postupcima i mom životu. (Nepoznat autor)

P.S. Moja isprika svima koje sam zbog opravdavanja pobačaja nazivala ubojicama i čedomorkama. Ja ne znam vaše životne priče i nisam smjela osuđivati. Zbilja mi je žao što sam bila tako gruba.

Pa onda lijepis sljedeci tekst:
metilda wrote:Tako je govorio naš dobri pastir, mučenik našeg doba:

Vrlo poštovani gospodine!

Svijest odgovornosti pred Bogom kao duhovnog poglavara, ljubav prema narodu iz kojega sam nikao i pijetet prema domovini potiču me, da se na Vas, vrlo cijenjeni gospodine, kao i na Vaše ostale liječničke drugove obratim sa nekoliko riječi u pitanju, koje ne samo duboko zadire u ljudsku savjest, nego je i od golemog značenja za čitav narodni život.

To je pitanje abortusa, koji je zauzeo toliki mah u našoj domovini, da pomalo zadobiva karakter pravog narodnog samoubojstva. To narodno zlo možete Vi po naravi svoga zvanja najuspješnije da pobijate. I upravo u toj činjenici nalaz opravdanje i ovaj moj apel na Vas.

Hotimična ubojstvo nevinog čovjeka vapi u nebo za osvetom!

Pobačaj je zlo u sebi. Nikakve socijalne indikacije, nikakvi naučni razlozi ne mogu opravdati direktnog pobačaja, niti učiniti da on bude nešto drugo nego što uistinu jest, i što pred Bogom ostaje, naime ubojstvo nevinog čovjeka. A hotimična ubojstvo nevinog čovjeka vapi u nebo za osvetom. Ono je odurno i grešno uvijek, a osobito onda, ako mu je izvor osobni interes i pohlepa težnja za stjecanjem.

Pobačaj je i golemo socijalno zlo, koje je donijelo toliko nevolja ne samo pojedincima, nego čitavim familijama teško ranila stablo narodnog života u naše doba.

Pobačaj je golemo socijalno zlo!

No dok pred one, koji treba da budu prvaci u borbi protiv pobačaja, iznosim njegovu unutarnju socijalnu zloću, predviđam, da će se neki možda samo sažalno nasmijati nad mojim apelom. Ali nikakav prezirni smiješak ne može ukloniti nepromjenjive stvarnosti, koja izvire iz naravnog zakona i pozitivne objave, a ta jest, da je direktni abortus u sebi teško etičko zlo. Isto tako ne može izbrisati žalosnih činjenica i krvavih rana, što ih je po priznanju istinskih promatrača narodnog života i našem hrvatskom narodnom životu nanio porok pobačaja.

S toga bi i prezirni smiješak nad mojim apelom bio samo odraz dubokog pomanjkanja one životne ozbiljnosti, kojom svi, uistinu misaoni i etički pojedinci moraju prosuđivati najdublja i najzamašnija pitanja duše i vječnosti, obitelji i naroda. Upravo stoga s druge strane ni časom ne sumnjam, da će mnoga gospoda, kojima je upravljeno ovo pismo, prožeta visokom vjerskom i etičkom svijesti, u plemenitosti svoje duše osjetiti, kako su moje riječi istinite i opravdane.

Poradite što intenzivnije oko toga, da ove naše narodne sramote i rane što prije nestane!

U svijesti dakle velike odgovornosti pred Bogom, u ljubavi prema narodu mome i domovini, koja je u meni jača od svakog ljudskog obzira i u dubokoj nadi, da će moje riječi biti primljene onom ljubavi kojom sam ih i napisao, obraćam se evo na Vas, vrlo poštovani gospodine, kao liječniku, te Vas molim, da u okviru svoga znanja, gdje je (uz religioznu pouku) dana najveća mogućnost borbe protiv pobačaja, poradite što intenzivnije oko toga, da ove naše narodne sramote i rane što prije nestane.

Neka Vas, tom plemenitom nastojanju vode visoki motivi istinske i prave ljubavi prema narodu i visoka etička svijest, koja izvire iz duboko ukorijenjene religiozne spoznaje vječnog zakonodavca i neuklonjive sankcije njegova zakona, koja nikad neće izostati, pa ni onda, kad su pobačaj možda odobrili ili prelaze šutke preko njega ljudski zakoni.

U Zagrebu, dne 10. siječnja 1940.

Dr. Alojzije Stepinac, nadbiskup zagrebački

Asylum - Page 39 Fb_im297

A onda odgovaras Mativki nedavno:

metilda wrote:
mativka wrote:Netko je rekao, netko je napisao, a tko si Ti?!

Pitaš tko sam ja?
Istina, ovdje nema puno mojih tekstova, ali svi citati su ono što ja mislim, samo što je to netko već izrekao, napisao, rastumačio.
Ovaj forum nije idealan za razmjenu mišljenja pa je cijela tema zamišljena više kao blog tema nego mjesto za razgovore.
Dakle, svaki ovaj tekst sam ja.

A ako pitaš Boga "a tko si Ti?" - to ti samo On može odgovoriti.

Ti si obicna prijetvorna kucka zeljna uspostave moci pa makar i sijanjem straha i iskoristavanjem tudjih nevolja, umorstava za poentiranje. Gadis mi se. Doslovno gadis.

Za kriz i ostalo - i dalje stojim iza onih rijeci.

.!.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 9/5/2021, 17:10

Speare Shaker wrote:
Gnječ wrote:
Speare Shaker wrote:
Ra wrote:

USTAŠE

USTAŠA PARTY FLAG

Slogan:

"Za dom spremni"

HOS FLAG

Slogan:

"Za dom spremni"

Gdje je stilizirano slovu U na zastavi HOS-a?
I to je službena oznaka ustaškog pokreta, famozna "šahovnica ipak nije.
Što se tiče pozdrava, netko je na wiki nedovoljno dobro informiran.
Službeni pozdrav je ipak "Za poglavnika i dom! Spremni!"
Međutim, taj se primjenjivao samo kada je poglavnik bio na nekom skupu, događaju ili što već.
Kada nije bio, tada se koristio ovaj uobičajeni ZDS ka poluslužbeni pozdrav, jer je to bila uobičajena praksa.
Dobro, možemo se složiti i oko toga da se HOS-ovci poigravaju sa imidžom ustaštva i proustaškim obilježjima, ali do sad niti jedna jedina vlast u Hrvatskoj nije njihove službene insignije okvalificirala kao ustaške.
Bar ne službeno, nekim zakonom, političkom rezolucijom i slično.
Niti one vlasti na čijem su čelu bili SDP-ovci Račan i Milanović.
Uključujući tu i famozni ZDS koji je uostalom Račanova koalicija u potpunosti legalizirala.
Dakle, ta zastava nije ustaška, ali razumijem mišljenja da se može politički, ne i zakonski, okvalificirati kao proustaška.
No, kako nije riječ o kršenju zakona i pogotovo kako nije riječ o zemlji u kojoj postoji smrtna kazna, priče o bacanjima osoba koji ističu takve zastave u fojbe su blago rečeno jednostavno neukusne.

pa jebote vidim slovo U iz aviona samo su ga vješto kamuflirali u štit šahovnice. znači imamo isti pleter pa istu šahovnicu koja je ubačena u slovo U jer štit šahovnice je u obliku slova U. operi oči pa pogledaj ponovo.

Nije govno n`o se pas posr`o

Jedan chovjek putujuci naidje na jednu kucu. Pored kuce sjedi starica u stolici, a na desetak metara od babe lezala je ogromna gomila govana. Chovjek zachudjen, pridje babi i zapita je :
-Baba, odakle ova govna ovdje?
-Pa vidis sine... nekada davno iza sedam brda i sedam mora zivio je jedan zmaj koji je oteo iz jednog zamka princezu...
-Ali baba...
-U tom zamku zivjela su 3 princa. Jedan ratnik, jedan strijelac, jedan charobnjak.
-...Ali babaaa...
-Oni su odlucili da se osvete Zmaju i da ga ubiju. Posli su u Zmajev zamak naoruzhani u namjeri da spase princezu...
-Pooboogu...
-Prvo se zalecje ratnik...Zmaj ga udari repom i ratnik se nabode na obliznju shipku.
-Ali kakve to...
-Zatim se zalecje strijelac i pokusa da strijelom pogodi Zmaja ali Zmaj ga sprzhi plamenom iz usta
-Kakve to veze ima...
-Zatim se konacno zalecje charobnjak i pochevshi da izgovara chudne rijechi zmaj mu se priblizi uze ga u usta i pojede.
-ALI BABA!!! KAKVE TO JEBENE VEZE IMA SA GOVNIMA?!!
-Kakvim govnima? - upita baba zachudjeno
-ONIM GOVNIMA!!! - izdra se chovjek i pokaza put govana

-Aaaaa toooo. Ma to se pas posr`o...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by metilda 9/5/2021, 17:45

@Ra, bit ću kratka. Vjera nije haljina koja se svuče i obuče već prema društvu, vremenu i mjestu. Ja nisam osoba koja će svoja uvjerenja objesiti o klin da se svidi određenoj grupi ljudi. Niti sam se ikada trudila svidjeti. Tako, ako sam bila nepodnošljiva na forumu, to nije bilo do mene nego do ljudi koji apsolutno ne podnose katoličku vjeru. A to se pokazuje i sada kad je jedna jedina tema i to na pdf Religija došla na udar. Moja osoba je tu sasvim nebitna. Bilo tko da napiše „Pobačaj je ubojstvo“ bio bi jednako napadnut.
Ovime odgovaram i @Violator.

Nikada nisam promijenila mišljenje da je pobačaj ubojstvo jer on to jest. Hodajući sa inicijativom 40 dana za život (na Facebooku) shvatila sam samo da ne smijem osuđivati žene koje to urade. I bila sam vrlo jasna oko toga. I to sam napisala u mojim postovima. I jedno i drugo. Pobačaj je ubojstvo, ali ja ne smijem osuđivati žene koje to urade jer nisam hodala u njihovim cipelama.

I mislim da će to uvijek ostati kamen spoticanja dok god sam na forumu.

Sve ostalo sam ja, ista kao i prije, samo što ne pišem na drugim temama jer me politika više ne zanima i jer sam odlučila da sa svojim vjerskim načinom razmišljanja neću smetati nikome na tim drugim temama. Toliko o mojoj osobi.

A isto tako, sve ostalo ste vi, iste kao i prije. Samo što ste došle sad na moju temu pokazati mi da vam se gadim. Ali ne šutim o tome da bih vam se svidjela. Jer šutnja nije zlato u svakom slučaju. I opraštam vam što vam se gadim. To mi je dužnost, ma kako teška bila. Eto toliko.
metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 9/5/2021, 17:59

I evo poante iz prvog jutrošnjeg posta:

»Ja vam dajem zapovijed da se ljubite. I da opraštate. Jeste li razumjeli? Pa ako je u svijetu mržnja, u vama neka bude samo ljubav. Prema svima. Koliko ćete naći izdajnika na vašem putu! Ali ne smijete ih mrziti i vraćati im zlo. Inače će Otac mrziti vas.

Prije vas mrzili su i izdali Mene. Pa ipak, vi to vidite: Ja ne mrzim. Svijet ne može ljubiti ono što nije kao on. Zbog toga neće vas ljubiti. Kad biste bili njegovi ljubio bi vas, ali niste od svijeta, budući da sam vas Ja uzeo iz svijeta. I zbog toga vas mrze."

https://www.ex-iskon-pleme.com/t45324p760-asylum#1847751
metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 39 of 50 Previous  1 ... 21 ... 38, 39, 40 ... 44 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics