Asylum
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 17 of 50
Page 17 of 50 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 33 ... 50
Re: Asylum
I za “Dobrog papu” sv. Ivana XXIII. je poznata njegova naglašena pobožnost prema anđelima. Još kao bogoslov budući papa piše: “Jedan nebeski anđeo je uvijek pored mene, stalno je u ekstazi i motrenju Boga. Koje li slasti samo pomisliti na to! Ja sam dakle svaki čas pred očima anđela koji me gleda i moli za mene, koji bdije pored mene i dok ja spavam.”
Kada je bio apostolski nuncij u Francuskoj, budući papa pišući svojoj rođakinji časnoj sestri Angeli Roncalli piše: “Koje li utjehe osjetiti blizu nebeskog anđela čuvara, ovog vođu naših koraka, svjedoka i najintimnijih čina. Ja molim molitvu ‘Anđele, čuvaru mili’ barem pet puta dnevno i često, uvijek u miru, razgovaram s njime. Kada trebam posjetiti neku osobu koja obavlja odgovornu službu da raspravljamo o važnim stvarima Svete Stolice molim svog anđela čuvara da se dogovori s anđelom čuvarom te osobe kako bi utjecao na stavove te osobe. To je jedna mala pobožnost kojoj me je poučio Sveti Otac Pio XI.”
Ivan XXIII. kao papa podsjeća sve vjernike na pobožnost anđelu čuvaru i potiče ih da s puno povjerenja s njim razgovaraju: “Anđeo čuvar je dobar savjetnik, on nas uvijek zagovara, pomaže nam u potrebama, oslobađa nas od opasnosti i nesreća. Želja je Pape da vjernici kušaju veličinu te anđeoske pomoći.”
Kada je bio apostolski nuncij u Francuskoj, budući papa pišući svojoj rođakinji časnoj sestri Angeli Roncalli piše: “Koje li utjehe osjetiti blizu nebeskog anđela čuvara, ovog vođu naših koraka, svjedoka i najintimnijih čina. Ja molim molitvu ‘Anđele, čuvaru mili’ barem pet puta dnevno i često, uvijek u miru, razgovaram s njime. Kada trebam posjetiti neku osobu koja obavlja odgovornu službu da raspravljamo o važnim stvarima Svete Stolice molim svog anđela čuvara da se dogovori s anđelom čuvarom te osobe kako bi utjecao na stavove te osobe. To je jedna mala pobožnost kojoj me je poučio Sveti Otac Pio XI.”
Ivan XXIII. kao papa podsjeća sve vjernike na pobožnost anđelu čuvaru i potiče ih da s puno povjerenja s njim razgovaraju: “Anđeo čuvar je dobar savjetnik, on nas uvijek zagovara, pomaže nam u potrebama, oslobađa nas od opasnosti i nesreća. Želja je Pape da vjernici kušaju veličinu te anđeoske pomoći.”
metilda- Posts : 5140
2021-02-20
Ulazimo u svete dane.... Idemo razmatrati Isusovu muku.. Stanite malo pod križem i stavite u rane sve svoje potrebe svoje boli i sjedinite se sa svetim ranama i bolima. I hodajte.. Pratite muku i put Gospodina našega..
OSOBNI KRIŽNI PUT
1. postaja - OSUĐUJU ME
Blago tebi kad te osuđuju i progone...
Sjeti se kad su tebe krivo osudili i proganjali.
Da li razumiješ da nisu znali, da nisu mogli drugačije.
ODLUČI SE OPROSTITI IM!
Svakoj pojedinoj osobi oprosti sve, baš sve...
* Sada se sjeti onih koje si ti proganjao/la...
U duhu ih gledaj u oči i zamoli ih da i oni tebi oproste.
2. postaja - PRIHVAĆAŠ OSUDU
Tek kad prihvatiš tada možeš predati, predati Isusu.
On zna, On te razumije,
On objelodanjuje istinu.
On će te opravdati i sve izvesti na dobro.
3. postaja - PADAŠ POD TERETOM
Boli te nepravda.
Boli te bez krivnje biti kriv.
IZDIGNI SE, pogledaj gore i kaži:
Isuse, spasi me!
Izvedi ovo na dobro za mene i ove ljude o kojima se radi.
Ti ljudi su tvoja braća.
Isus i za njih daje život.
Isus te ući biti čovjekom Njemu sličnim.
Na Njegovu si sliku stvoren/a.
4. postaja - SUSREĆEŠ MAJKU
U susretu sa Majkom Marijom svaka bol, svaki teret postaje lakši. Sjeti se: Isus ti je svoju Majku - dao za Majku baš pod Križem ljubavi. Prigrli ju kao Mamu, kao samu nježnost i dobrotu. Ona te je prihvatila kao svoje dijete. Pojadaj joj se... Povjeri joj se...
Izreci joj svoju patnju.
Daj da i tvoj križ bude Križ LJUBAVI.
5. postaja - CIRENAC
Tvoj osobni Cirenac je Isus.
On ti pomaže (AKO MU DAŠ) nositi terete tvoga života.
On ti želi biti prijatelj, brat.
On želi suradnju s tobom, želi s tobom ići do kraja tvoga životnog puta.
U Njegovim rukama je projekt tvoga života, Očev plan s tobom u ovome svijetu.
* Dopusti mu sada u svom srcu s povjerenjem svoj život, bit će ti lakše nositi križ (probleme) koje imaš.
* Zahvali za svaku osobu koja ti je pomogla na tvom životnom putu...
6. postaja - VERONIKA
sjeti se svojih Veronika...
Zahvali za svaku od njih!
Sjeti se i onih
kojima si ti bio/la Veronika.
* Zahvali Bogu što ti je dao tu sposobnost i toplo srce probijanja do drugih.
7. postaja - DRUGI PAD
Uz Majku, uz Isusa, uz Veroniku ti svejedno padaš.
Teško je. Bol boli. Tijelo izmučeno, duša klonula...
ODLUČNO SE DIGNI!
Nijedan čovjek, nijedna stvar, nijedan problem nisu iznad tebe. Bog je na višoj razini.
On je iznad svega, a On je tvoj Tata. On zna tvoje snage, pa On ti ih je dao i zato neće tražiti od tebe ono što zna da ti ne možeš. Odvaži se i kreni!
8. postaja - SUSRET SA ŽENAMA
Rodbina, prijatelji vide tvoju bol, tvoju patnju, žale te, razumiju te, suosjećaju...
Ali ti sam/a moraš probijati svoj put izlaska u slobodu!
KOJI GOD TO KRIŽ (PROBLEM) BIO TI ODLUČUJEŠ KAKO I S KIM ĆEŠ GA NOSITI, RJEŠAVATI...
VJERUJ ISUSU. U povjerenju u Isusa ćeš ga iznijeti do kraja, jer je jedino Isus obećao da je s nama do kraja.
9. postaja - TREĆI PAD
Opet pad. Uz sve osobe koje su uz mene, opet padam.
Sramim se i bojim se. Zar tako malo imam povjerenja? Uz sva iskustva blizine Boga uz mene, opet pad. Nemam snage, ne vidim izlaz, bojim se odustajanja od sebe, od sviju.
Bojim se predaje.
Ošamućen/a sam i bez volje.
Jedva podižem glavu i nazirem svjetlo, svjetlo nade.
Bog je tu. Ja mogu sa njim. Ja hoću jer On za mene. Ja vjerujem da ću s njim uspjeti. Idem ponovo!
10. postaja - SVLAČE ME
Razgolićuju me. Ulaze u moju intimu i blate me. Pričaju o meni ono što ni ja NEZNAM o sebi. Naslađuju se.
Ovo nije skidanje mene, nego otkrivanje njih samih i njihove nutrine.
Bože moj, oprosti mi kad sam i ja činio/ la isto.
Nisam ni ja bolji/a.
Oprosti mi...
11. postaja -
PRIBIJANJE NA KRIŽ
Nemam kamo. Pritješćen/a i izdan/a gledam ljude i vidim njihovu nasladu i zloću.
Ni ovo mučenje do sada nije im dovoljno. Smetam im.
Žele da im se maknem sa puta. Ali idući u smrt JA IMAM KOME POĆI. Na kraju mog životnog puta čekaju me raširene ruke koje će me nagraditi što sam bila hrabra na zemlji.
* Opraštam vam što me niste mogli voljeti, prihvati takvu kakva jesam
Oprostite i vi meni...
12. postaja - UMIREM
Umirem odbacivanju, ljudskim obzirima, naivnostima, nemoćima, slabostima, grijesima, moranjima, osudama, krivnjama...
Umirem sebi, da bi živjela TEBI BOŽE MOJ, SVE MOJE.
13. postaja - SKIDANJE S KRIŽA
Mrtvo tijelo leži pred očima dvoličnih, zavedenih ljudi.
Ali u tijelu je duša živa.
Duh Božji u tijelu diše. To je Njegov hram, tijelo je udomitelj Duha Svetoga koji tinja i čeka novu odluku ustajanja, novi početak u novom, obračenićkom ruhu izdizanja u slobodu.
14. postaja - POLAGANJE U GROB
Sada je sve iza mene.
Moja prošlost, moje pogreške i slabosti, moji grijesi, nemoći za dobro, za ljubav, za istinu...
Sada mi nitko ništa ne može!
U grobu mraka i slabosti, zavedenosti više se neću osvrtati unatrag, IDEM NAPRIJED. ŽIVOT JE ISPRED MENE.
ODLUČUJEM SE BITI DIJETE OCA KOJI ME LJUBI.
ODLUČUJEM SE BITI SESTRA STARIJEG BRATA ISUSA KOJI ME JE IZBAVIO I KOJI ŽELI DA POĐEM ZA NJIM.
ODLUČUJEM SE ZA BRANITELJA, DUHA SVETOGA, DUHA ISTINE KOJI ĆE ME UVESTI U SVU ISTINU.
AMEN.
OSOBNI KRIŽNI PUT
1. postaja - OSUĐUJU ME
Blago tebi kad te osuđuju i progone...
Sjeti se kad su tebe krivo osudili i proganjali.
Da li razumiješ da nisu znali, da nisu mogli drugačije.
ODLUČI SE OPROSTITI IM!
Svakoj pojedinoj osobi oprosti sve, baš sve...
* Sada se sjeti onih koje si ti proganjao/la...
U duhu ih gledaj u oči i zamoli ih da i oni tebi oproste.
2. postaja - PRIHVAĆAŠ OSUDU
Tek kad prihvatiš tada možeš predati, predati Isusu.
On zna, On te razumije,
On objelodanjuje istinu.
On će te opravdati i sve izvesti na dobro.
3. postaja - PADAŠ POD TERETOM
Boli te nepravda.
Boli te bez krivnje biti kriv.
IZDIGNI SE, pogledaj gore i kaži:
Isuse, spasi me!
Izvedi ovo na dobro za mene i ove ljude o kojima se radi.
Ti ljudi su tvoja braća.
Isus i za njih daje život.
Isus te ući biti čovjekom Njemu sličnim.
Na Njegovu si sliku stvoren/a.
4. postaja - SUSREĆEŠ MAJKU
U susretu sa Majkom Marijom svaka bol, svaki teret postaje lakši. Sjeti se: Isus ti je svoju Majku - dao za Majku baš pod Križem ljubavi. Prigrli ju kao Mamu, kao samu nježnost i dobrotu. Ona te je prihvatila kao svoje dijete. Pojadaj joj se... Povjeri joj se...
Izreci joj svoju patnju.
Daj da i tvoj križ bude Križ LJUBAVI.
5. postaja - CIRENAC
Tvoj osobni Cirenac je Isus.
On ti pomaže (AKO MU DAŠ) nositi terete tvoga života.
On ti želi biti prijatelj, brat.
On želi suradnju s tobom, želi s tobom ići do kraja tvoga životnog puta.
U Njegovim rukama je projekt tvoga života, Očev plan s tobom u ovome svijetu.
* Dopusti mu sada u svom srcu s povjerenjem svoj život, bit će ti lakše nositi križ (probleme) koje imaš.
* Zahvali za svaku osobu koja ti je pomogla na tvom životnom putu...
6. postaja - VERONIKA
sjeti se svojih Veronika...
Zahvali za svaku od njih!
Sjeti se i onih
kojima si ti bio/la Veronika.
* Zahvali Bogu što ti je dao tu sposobnost i toplo srce probijanja do drugih.
7. postaja - DRUGI PAD
Uz Majku, uz Isusa, uz Veroniku ti svejedno padaš.
Teško je. Bol boli. Tijelo izmučeno, duša klonula...
ODLUČNO SE DIGNI!
Nijedan čovjek, nijedna stvar, nijedan problem nisu iznad tebe. Bog je na višoj razini.
On je iznad svega, a On je tvoj Tata. On zna tvoje snage, pa On ti ih je dao i zato neće tražiti od tebe ono što zna da ti ne možeš. Odvaži se i kreni!
8. postaja - SUSRET SA ŽENAMA
Rodbina, prijatelji vide tvoju bol, tvoju patnju, žale te, razumiju te, suosjećaju...
Ali ti sam/a moraš probijati svoj put izlaska u slobodu!
KOJI GOD TO KRIŽ (PROBLEM) BIO TI ODLUČUJEŠ KAKO I S KIM ĆEŠ GA NOSITI, RJEŠAVATI...
VJERUJ ISUSU. U povjerenju u Isusa ćeš ga iznijeti do kraja, jer je jedino Isus obećao da je s nama do kraja.
9. postaja - TREĆI PAD
Opet pad. Uz sve osobe koje su uz mene, opet padam.
Sramim se i bojim se. Zar tako malo imam povjerenja? Uz sva iskustva blizine Boga uz mene, opet pad. Nemam snage, ne vidim izlaz, bojim se odustajanja od sebe, od sviju.
Bojim se predaje.
Ošamućen/a sam i bez volje.
Jedva podižem glavu i nazirem svjetlo, svjetlo nade.
Bog je tu. Ja mogu sa njim. Ja hoću jer On za mene. Ja vjerujem da ću s njim uspjeti. Idem ponovo!
10. postaja - SVLAČE ME
Razgolićuju me. Ulaze u moju intimu i blate me. Pričaju o meni ono što ni ja NEZNAM o sebi. Naslađuju se.
Ovo nije skidanje mene, nego otkrivanje njih samih i njihove nutrine.
Bože moj, oprosti mi kad sam i ja činio/ la isto.
Nisam ni ja bolji/a.
Oprosti mi...
11. postaja -
PRIBIJANJE NA KRIŽ
Nemam kamo. Pritješćen/a i izdan/a gledam ljude i vidim njihovu nasladu i zloću.
Ni ovo mučenje do sada nije im dovoljno. Smetam im.
Žele da im se maknem sa puta. Ali idući u smrt JA IMAM KOME POĆI. Na kraju mog životnog puta čekaju me raširene ruke koje će me nagraditi što sam bila hrabra na zemlji.
* Opraštam vam što me niste mogli voljeti, prihvati takvu kakva jesam
Oprostite i vi meni...
12. postaja - UMIREM
Umirem odbacivanju, ljudskim obzirima, naivnostima, nemoćima, slabostima, grijesima, moranjima, osudama, krivnjama...
Umirem sebi, da bi živjela TEBI BOŽE MOJ, SVE MOJE.
13. postaja - SKIDANJE S KRIŽA
Mrtvo tijelo leži pred očima dvoličnih, zavedenih ljudi.
Ali u tijelu je duša živa.
Duh Božji u tijelu diše. To je Njegov hram, tijelo je udomitelj Duha Svetoga koji tinja i čeka novu odluku ustajanja, novi početak u novom, obračenićkom ruhu izdizanja u slobodu.
14. postaja - POLAGANJE U GROB
Sada je sve iza mene.
Moja prošlost, moje pogreške i slabosti, moji grijesi, nemoći za dobro, za ljubav, za istinu...
Sada mi nitko ništa ne može!
U grobu mraka i slabosti, zavedenosti više se neću osvrtati unatrag, IDEM NAPRIJED. ŽIVOT JE ISPRED MENE.
ODLUČUJEM SE BITI DIJETE OCA KOJI ME LJUBI.
ODLUČUJEM SE BITI SESTRA STARIJEG BRATA ISUSA KOJI ME JE IZBAVIO I KOJI ŽELI DA POĐEM ZA NJIM.
ODLUČUJEM SE ZA BRANITELJA, DUHA SVETOGA, DUHA ISTINE KOJI ĆE ME UVESTI U SVU ISTINU.
AMEN.
2021-02-20
Reče im Isus: »Djeca se ovog svijeta žene i udaju. No oni koji se nađoše dostojni onog svijeta i uskrsnuća od mrtvih niti se žene niti udaju. Zaista, ni umrijeti više ne mogu: anđelima su jednaki i sinovi su Božji jer su sinovi uskrsnuća.«
2021-02-20
DOBILA SAM UPIT NA TEMU ALBINIZMA: JESTE LI IKADA U ŽIVOTU ZBOG SVOG STANJA IMALI TEŠKIH TRENUTAKA, BILO DA JE RIJEČ O EMOCIONALNIM POTEŠKOĆAMA I SLIČNO? ILI STE BILI JAČI OD SVEGA TOGA?
Naravno da se pitate: „Zašto baš meni? Zašto baš ja?“ i slična pitanja, to je prirodno i normalno da tako reagiramo. Svako iskustvo, bilo ono loše ili dobro po nas događa se s razlogom jer upravo kroz takvo stanje naše biće dobiva sve ono što je u tom trenutku najbolje za nas. Odgovor na vaša pitanja dobiti će te tako da prvo počnete prvo voljeti sebe upravo ovakvim kakvim jeste, jer to ste vi a ne netko drugi. Niste „copy – paste“ već samo vi - najbolja verzija koja možete biti, a ono što će doći poslije, iz osobnog iskustva vjerujte mi da se dešavaju čuda. Svu bol i patnju koju sam proživjela do tada, danas sam zahvalna jer su to bili moji najbolji učitelji.
Kada sam prihvatila albinizam kao moj blagoslov a ne hendikep ili „dijagnozu“ počinje jedno predivno putovanje. Vjerujem da se u životu sve dešava s razlogom, apsolutno sve, pa tako i moj urođeni albinizam. Naravno, do tog predivnog stanja u kojem sam i danas trebalo je proći one „teže“ trenutke kako bi se ojačali mentalno, emocionalno, fizički i duhovno. Isto tako ako se svaki dan budete zahvaljivali na svemu što imate i što je oko vas - život postaje predivan.
Zahvalnost je jako moćan „alat“ kojim se možete služiti svaki dan a besplatan je. Kada zahvaljujete radite to iz srca iz dubine duše. Sami sebi radimo blokade poput „ja to ne mogu, nikada neću moći, rekli su mi da ne smijem i sl“. Rekli su mi da s obzirom na vid neću moći fotografirati, voziti bicikl, planinariti pa ja to upravo danas sve i radim.
Ako vam Bog nešto "uzme" – u mom slučaju to je vid, ali isto tako daje vam još puno toga.
Kada shvatite koja je vaša životna svrha i koji je vaš put, nema ljepšeg zadovoljstva. Uživajte u vašem putovanju, život je lijep. Meni je albinizam prijatelj i zahvala sam mu na tome jer me načinio ovakva kakva jesam danas. Život s albinizmom izgleda predivno.
Do svoje osamnaeste godine bilo mi je jako teško, emotivno, fizički i duševno. a onda se desio „boom“- pozitivni boom. Prošlo je 12 godina predivnog putovanja....Puno je lakše kada je nešto urođeno jer ne vidiš nikakvu razliku. Znaš da si to ti i da je tvojih 15% I 10% vida tvojih I da vidiš najbolje što možeš, to je tvojih “100%”- I vidiš savršeno.
Najveće što možete biti, jest biti u energiji onoga što jeste i tada znate da živite svoju misiju. Pokloniti nekome svoj osmijeh može biti vaša 'knjiga“ koja će ostaviti otisak na sve oko vas, tako da vas pozivam da hrabro krenete u avanturu onoga TKO VI UISTINU JESTE!
– Ana Samaržija
Naravno da se pitate: „Zašto baš meni? Zašto baš ja?“ i slična pitanja, to je prirodno i normalno da tako reagiramo. Svako iskustvo, bilo ono loše ili dobro po nas događa se s razlogom jer upravo kroz takvo stanje naše biće dobiva sve ono što je u tom trenutku najbolje za nas. Odgovor na vaša pitanja dobiti će te tako da prvo počnete prvo voljeti sebe upravo ovakvim kakvim jeste, jer to ste vi a ne netko drugi. Niste „copy – paste“ već samo vi - najbolja verzija koja možete biti, a ono što će doći poslije, iz osobnog iskustva vjerujte mi da se dešavaju čuda. Svu bol i patnju koju sam proživjela do tada, danas sam zahvalna jer su to bili moji najbolji učitelji.
Kada sam prihvatila albinizam kao moj blagoslov a ne hendikep ili „dijagnozu“ počinje jedno predivno putovanje. Vjerujem da se u životu sve dešava s razlogom, apsolutno sve, pa tako i moj urođeni albinizam. Naravno, do tog predivnog stanja u kojem sam i danas trebalo je proći one „teže“ trenutke kako bi se ojačali mentalno, emocionalno, fizički i duhovno. Isto tako ako se svaki dan budete zahvaljivali na svemu što imate i što je oko vas - život postaje predivan.
Zahvalnost je jako moćan „alat“ kojim se možete služiti svaki dan a besplatan je. Kada zahvaljujete radite to iz srca iz dubine duše. Sami sebi radimo blokade poput „ja to ne mogu, nikada neću moći, rekli su mi da ne smijem i sl“. Rekli su mi da s obzirom na vid neću moći fotografirati, voziti bicikl, planinariti pa ja to upravo danas sve i radim.
Ako vam Bog nešto "uzme" – u mom slučaju to je vid, ali isto tako daje vam još puno toga.
Kada shvatite koja je vaša životna svrha i koji je vaš put, nema ljepšeg zadovoljstva. Uživajte u vašem putovanju, život je lijep. Meni je albinizam prijatelj i zahvala sam mu na tome jer me načinio ovakva kakva jesam danas. Život s albinizmom izgleda predivno.
Do svoje osamnaeste godine bilo mi je jako teško, emotivno, fizički i duševno. a onda se desio „boom“- pozitivni boom. Prošlo je 12 godina predivnog putovanja....Puno je lakše kada je nešto urođeno jer ne vidiš nikakvu razliku. Znaš da si to ti i da je tvojih 15% I 10% vida tvojih I da vidiš najbolje što možeš, to je tvojih “100%”- I vidiš savršeno.
Najveće što možete biti, jest biti u energiji onoga što jeste i tada znate da živite svoju misiju. Pokloniti nekome svoj osmijeh može biti vaša 'knjiga“ koja će ostaviti otisak na sve oko vas, tako da vas pozivam da hrabro krenete u avanturu onoga TKO VI UISTINU JESTE!
– Ana Samaržija
Reče im Isus: »Djeca se ovog svijeta žene i udaju. No oni koji se nađoše dostojni onog svijeta i uskrsnuća od mrtvih niti se žene niti udaju. Zaista, ni umrijeti više ne mogu: anđelima su jednaki i sinovi su Božji jer su sinovi uskrsnuća.«
2021-02-20
2021-02-20
Velika srijeda (Čitanje, Ef 4, 32 - 5,2)
Budite jedni drugima dobrostivi, milosrdni; praštajte jedni drugima, kao što i Bog u Kristu vama oprosti. Budite, dakle, nasljedovatelji Božji kao djeca ljubljena i hodite u ljubavi kao što je i Krist ljubio vas i sebe predao za nas kao prinos i žrtvu na ugodan miris.
Budite jedni drugima dobrostivi, milosrdni; praštajte jedni drugima, kao što i Bog u Kristu vama oprosti. Budite, dakle, nasljedovatelji Božji kao djeca ljubljena i hodite u ljubavi kao što je i Krist ljubio vas i sebe predao za nas kao prinos i žrtvu na ugodan miris.
2021-02-20
Dođi podno križa i gledaj onoga koji je morao umrijeti da bi pobijedio.
Teško ti je, gledaj križ bez obzira koliko teško dišeš, koliko te život lomi.
Gledaj ga!
Pao si na samo dno, najniže što možeš pasti, izmoren i razočaran. Zar je vrijedno brige, nemira i stresa. Ugledaj se na Isusa. On je znao koje ga muke, udarci i boli čekaju. I nakon tog svega ostao je hrabar, suočio se i dopustio da ga izudaraju i na kraju je visio na križu. Gledaj ga!
Njegova smrt je novi početak. Zato ustani, to što te dovelo do ovoga razočarenja nije vrijedno brige. Veći si i vrijedniji od toga. Bog ti želi najveću sreću u životu, ne patnju. Vrijeme je da prihvatiš ono što ti Bog nudi. Samo se moraš podignuti, obrisati suze, i krenuti.
Čudo je pred tobom, gledaj ga, gledaj tu ljubav koja ne poznaje granice, ljubav neprocjenjivu.. daruj mu sebe, svoje slabosti i s pouzdanjem čekaj kako te zacjeljuje. Samo On može ozdraviti te dubine i zacijeliti rane. Samo Onaj koji je to srce ljudsko stvorio i samo Onaj čije srce je i samo bilo probodeno na križu iz ljubavi prema tebi, prema meni, za sve nas, a to je Isus Krist.
Pater Arek Krasicki
Teško ti je, gledaj križ bez obzira koliko teško dišeš, koliko te život lomi.
Gledaj ga!
Pao si na samo dno, najniže što možeš pasti, izmoren i razočaran. Zar je vrijedno brige, nemira i stresa. Ugledaj se na Isusa. On je znao koje ga muke, udarci i boli čekaju. I nakon tog svega ostao je hrabar, suočio se i dopustio da ga izudaraju i na kraju je visio na križu. Gledaj ga!
Njegova smrt je novi početak. Zato ustani, to što te dovelo do ovoga razočarenja nije vrijedno brige. Veći si i vrijedniji od toga. Bog ti želi najveću sreću u životu, ne patnju. Vrijeme je da prihvatiš ono što ti Bog nudi. Samo se moraš podignuti, obrisati suze, i krenuti.
Čudo je pred tobom, gledaj ga, gledaj tu ljubav koja ne poznaje granice, ljubav neprocjenjivu.. daruj mu sebe, svoje slabosti i s pouzdanjem čekaj kako te zacjeljuje. Samo On može ozdraviti te dubine i zacijeliti rane. Samo Onaj koji je to srce ljudsko stvorio i samo Onaj čije srce je i samo bilo probodeno na križu iz ljubavi prema tebi, prema meni, za sve nas, a to je Isus Krist.
Pater Arek Krasicki
2021-02-20
Veliki ponedjeljak, utorak i srijeda u Metkoviću
Euharistijsko klanjanje u 18:00
Tu smo pred Tobom sa svim svojim slabostima, površnostima, rastresenostima, strahovima, umorom i drugim nesavršenostima. No, time što Ti govorimo kakvi smo, znamo da Te ne upoznajemo ni sa čim novim. Ti nas najbolje poznaješ, bolje nego mi sami sebe. Sve ovo što Ti govorimo, činimo to zato da sebi prisvijetimo koliko si nam potreban. Koliko god mi nizali istine o sebi, teško ćemo biti potpuno svjesni koliko Te trebamo. Zato, dođi nam Gospodine Isuse.
Euharistijsko klanjanje u 18:00
Tu smo pred Tobom sa svim svojim slabostima, površnostima, rastresenostima, strahovima, umorom i drugim nesavršenostima. No, time što Ti govorimo kakvi smo, znamo da Te ne upoznajemo ni sa čim novim. Ti nas najbolje poznaješ, bolje nego mi sami sebe. Sve ovo što Ti govorimo, činimo to zato da sebi prisvijetimo koliko si nam potreban. Koliko god mi nizali istine o sebi, teško ćemo biti potpuno svjesni koliko Te trebamo. Zato, dođi nam Gospodine Isuse.
2021-02-20
On August 6, 1945, at 8 AM, Little Boy atomic bomb exploded in Hiroshima city. This clock, recovered from the destroyed area, is on display at the Hiroshima Peace Memorial Museum. It stopped at the exact moment of tragedy, immortalizing a dark moment in human history.
2021-02-20
2021-02-20
2021-02-20
"Tko god je od istine, sluša moj glas." Iv 19,37
2021-02-20
"Ne bijaše na njem ljepote ni sjaja
da bismo se u nj zaglédali,
ni ljupkosti da bi nam se svidio.
Prezren bješe, odbačen od ljudi,
čovjek boli, vičan patnjama,
od kog svatko lice otklanja,
prezren bješe, odvrgnut.
A on je naše bolesti ponio,
naše je boli na se uzeo,
dok smo mi držali
da ga Bog bije i ponižava.
Za naše grijehe probodoše njega,
za opačine naše njega satriješe.
Na njega pade kazna – radi našeg mira,
njegove nas rane iscijeliše.
"
(Iz 53, 2 - 5)
da bismo se u nj zaglédali,
ni ljupkosti da bi nam se svidio.
Prezren bješe, odbačen od ljudi,
čovjek boli, vičan patnjama,
od kog svatko lice otklanja,
prezren bješe, odvrgnut.
A on je naše bolesti ponio,
naše je boli na se uzeo,
dok smo mi držali
da ga Bog bije i ponižava.
Za naše grijehe probodoše njega,
za opačine naše njega satriješe.
Na njega pade kazna – radi našeg mira,
njegove nas rane iscijeliše.
"
(Iz 53, 2 - 5)
2021-02-20
2021-02-20
Poznaješ li ijedan život koji nikada
nije bio obilježen križem i trpljenjem?
Poznaješ li ijednog čovjeka koji nikada nije osjetio bol?
U svakom životu postoji vrijeme tereta i brige,
noći i mraka, straha i očaja,
ali i vrijeme radosti i sunčanih zraka,
puno mira i tišine, trenuci pravog blaženstva.
U svakom ljudskom životu ima mračnih dana,
velikih petaka, dana križa, bio čovjek vjernik ili ne bio.
Ako u takve dane ne upadneš u ogorčenost,
u srdžbu i očaj, doživjet ćeš svjetlo Uskrsa.
Dane uskrsnuća, novi, ispunjeniji, slobodniji život.
Uvjeren sam da križ i trpljenje imaju dubok smisao.
Oni čovjeka čine zrelijim, pročišćenim,
slobodnim od mnogo čega nevrijednoga.
Najčešće je tako: Ono što isprva izgleda kao katastrofa,
kasnije, često mnogo mnogo kasnije,
prepozna se kao milost.
S čovjekom je kao i s prirodom:
Usponi i padovi, dan i noć, proljeće i jesen, plima i oseka.
Tko nikada nije iskusio strah,
nikada neće iskusiti ni dublje radosti.
Biti na tlu, na zemlji - tko to ne poznaje, ne zna ništa o
ustajanju: bez padanja nema uskrsnuća.
Ako si vjernik, reći ću ti još i ovo: Sve dobiva svoj najdublji
smisao time što je sam Isus iz Nazareta išao tim putem:
od Velikoga petka prema Uskrsu.
Phil Bosmans
nije bio obilježen križem i trpljenjem?
Poznaješ li ijednog čovjeka koji nikada nije osjetio bol?
U svakom životu postoji vrijeme tereta i brige,
noći i mraka, straha i očaja,
ali i vrijeme radosti i sunčanih zraka,
puno mira i tišine, trenuci pravog blaženstva.
U svakom ljudskom životu ima mračnih dana,
velikih petaka, dana križa, bio čovjek vjernik ili ne bio.
Ako u takve dane ne upadneš u ogorčenost,
u srdžbu i očaj, doživjet ćeš svjetlo Uskrsa.
Dane uskrsnuća, novi, ispunjeniji, slobodniji život.
Uvjeren sam da križ i trpljenje imaju dubok smisao.
Oni čovjeka čine zrelijim, pročišćenim,
slobodnim od mnogo čega nevrijednoga.
Najčešće je tako: Ono što isprva izgleda kao katastrofa,
kasnije, često mnogo mnogo kasnije,
prepozna se kao milost.
S čovjekom je kao i s prirodom:
Usponi i padovi, dan i noć, proljeće i jesen, plima i oseka.
Tko nikada nije iskusio strah,
nikada neće iskusiti ni dublje radosti.
Biti na tlu, na zemlji - tko to ne poznaje, ne zna ništa o
ustajanju: bez padanja nema uskrsnuća.
Ako si vjernik, reći ću ti još i ovo: Sve dobiva svoj najdublji
smisao time što je sam Isus iz Nazareta išao tim putem:
od Velikoga petka prema Uskrsu.
Phil Bosmans
2021-02-20
2021-02-20
Petak je, Isus se moli, Petar spava, Juda izdaje, ali Nedjelja dolazi.
Petak je. Pilat se muči, vijeće kuje zavjeru, svjetina ponižava.
Oni ne znaju da Nedjelja dolazi.
Petak je. Učenici bježe kao ovce bez pastira. Marija plače. Petar niječe.
Ali oni ne znaju, da Nedjelja dolazi.
Petak je. Rimljani udaraju mog Isusa, odijevaju ga grimiznim plaštem, krune ga trnjem.Ali, oni ne znaju da Nedjelja dolazi.
Petak je. Gledam Isusa kako ide prema Kalvariji, njegova krv se prolijeva, Isus se spotiče i pada, i njegov duh je pod bremenom. Ali vidite, to je tek petak, a Nedjelja dolazi.
Petak je, svijet pobjeđuje, ljudi se vesele i zlo se cereka.
Petak je, vojnici pribijaju ruke moga Spasitelja na križ i podižu ga do zločinaca.
Petak je, ali dopustite mi da vam nešto kažem, a to je da Nedjelja dolazi.
Petak je. Učenici se pitaju što se to dogodilo njihovom Kralju. Farizeji likuju jer je njihov plan uspio.Ali oni ne znaju, to je tek petak, a Nedjelja dolazi.
Petak je. On visi na križu i osjeća se napušten od svoga Oca, ostavljenim u smrtnoj borbi. Zar ga nitko ne može spasiti?
Petak je, ali Nedjelja dolazi.
Petak je. Zemlja se trese, nebo je potamnilo, moj Kralj ispušta svoj duh.
Petak je, nada je izgubljena, smrt je pobijedila, grijeh je sve osvojio i Đavao se samo smije.
Petak je. Isus je pokopan, vojnici stražare kraj groba i stijena je navaljena na ulaz.
Ali, to je tek petak, a Nedjelja dolazi!
(N.N.)
Petak je. Pilat se muči, vijeće kuje zavjeru, svjetina ponižava.
Oni ne znaju da Nedjelja dolazi.
Petak je. Učenici bježe kao ovce bez pastira. Marija plače. Petar niječe.
Ali oni ne znaju, da Nedjelja dolazi.
Petak je. Rimljani udaraju mog Isusa, odijevaju ga grimiznim plaštem, krune ga trnjem.Ali, oni ne znaju da Nedjelja dolazi.
Petak je. Gledam Isusa kako ide prema Kalvariji, njegova krv se prolijeva, Isus se spotiče i pada, i njegov duh je pod bremenom. Ali vidite, to je tek petak, a Nedjelja dolazi.
Petak je, svijet pobjeđuje, ljudi se vesele i zlo se cereka.
Petak je, vojnici pribijaju ruke moga Spasitelja na križ i podižu ga do zločinaca.
Petak je, ali dopustite mi da vam nešto kažem, a to je da Nedjelja dolazi.
Petak je. Učenici se pitaju što se to dogodilo njihovom Kralju. Farizeji likuju jer je njihov plan uspio.Ali oni ne znaju, to je tek petak, a Nedjelja dolazi.
Petak je. On visi na križu i osjeća se napušten od svoga Oca, ostavljenim u smrtnoj borbi. Zar ga nitko ne može spasiti?
Petak je, ali Nedjelja dolazi.
Petak je. Zemlja se trese, nebo je potamnilo, moj Kralj ispušta svoj duh.
Petak je, nada je izgubljena, smrt je pobijedila, grijeh je sve osvojio i Đavao se samo smije.
Petak je. Isus je pokopan, vojnici stražare kraj groba i stijena je navaljena na ulaz.
Ali, to je tek petak, a Nedjelja dolazi!
(N.N.)
2021-02-20
Rijeka
Fulgancije bijaše dobar otac i izvrstan muž. Jednoga dana njegova mlada žena napusti ovaj svijet. To ga je toliko pogodilo da nije nalazio utjehe, čak su ga djeca, koja su navikla na vremena kad je pjevušio, čudno promatrala.
Svaki mu je posao postao težak, a kruh mu bijaše gorak.
Jedne je večeri krenuo na počinak tiho jecajući da ne probudi djecu.
Iznenada u snu ugleda lice Majke Božje Žalosne koja ga je uzela za ruku i rekla: "Dođi sa mnom Fulgancije do Rijeke mira. Svi koji se u njoj okupaju nađu utjehu."
Dugo su hodali i došli do kristalno čiste rijeke.
"Zaroni u rijeku mira hodočasniče boli, njezine će vode odnijeti tvoju tugu i bol", šapnula mu je Marija.
Fulgancije zaroni. Tijelo mu se ispunilo čudesnom snagom i vedrinom, blagovorni mir je iscijelio njegove rane.
Nakon toga upita Gospu "Odakle dolazi ova čudotvorna voda?"
"To su suze cijeloga svijeta. U ovoj su rijeci skupljene suze svih ljudi, gorke suze strahova, boli, razočaranja, sukoba, bijesa. Tu su i najslađe suze prolivene zbog ljubavi, zbog povratka dragih osoba, zbog izbjegnutih opasnosti"
Čuo je uzdahe i jecaje svih koji su suze prolili te shvatio da su u toj rijeci bile i njegove suze pridodane jedinstvenom plaču. Osjetio je zajedništvo radosti i tuge svega stvorenja.
Tada mu je Majka Božja ispričala i o boli svoga sina i on je čuo Kristov plač pred Lazarovim grobom i onaj u Getsemaniju te njezin plač podno križa i pred grobom.
U tom se času Fulgancije probudio.
Jastuk mu bijaše mokar od suza, ali u njemu je vladao duboki mir.
(Bol je podzemna rijeka koja ujedinjuje sva ljudska bića. I Bog je plovio tom rijekom.)
Iz "365 malih priča za dušu 2", Bruno Ferrero
Fulgancije bijaše dobar otac i izvrstan muž. Jednoga dana njegova mlada žena napusti ovaj svijet. To ga je toliko pogodilo da nije nalazio utjehe, čak su ga djeca, koja su navikla na vremena kad je pjevušio, čudno promatrala.
Svaki mu je posao postao težak, a kruh mu bijaše gorak.
Jedne je večeri krenuo na počinak tiho jecajući da ne probudi djecu.
Iznenada u snu ugleda lice Majke Božje Žalosne koja ga je uzela za ruku i rekla: "Dođi sa mnom Fulgancije do Rijeke mira. Svi koji se u njoj okupaju nađu utjehu."
Dugo su hodali i došli do kristalno čiste rijeke.
"Zaroni u rijeku mira hodočasniče boli, njezine će vode odnijeti tvoju tugu i bol", šapnula mu je Marija.
Fulgancije zaroni. Tijelo mu se ispunilo čudesnom snagom i vedrinom, blagovorni mir je iscijelio njegove rane.
Nakon toga upita Gospu "Odakle dolazi ova čudotvorna voda?"
"To su suze cijeloga svijeta. U ovoj su rijeci skupljene suze svih ljudi, gorke suze strahova, boli, razočaranja, sukoba, bijesa. Tu su i najslađe suze prolivene zbog ljubavi, zbog povratka dragih osoba, zbog izbjegnutih opasnosti"
Čuo je uzdahe i jecaje svih koji su suze prolili te shvatio da su u toj rijeci bile i njegove suze pridodane jedinstvenom plaču. Osjetio je zajedništvo radosti i tuge svega stvorenja.
Tada mu je Majka Božja ispričala i o boli svoga sina i on je čuo Kristov plač pred Lazarovim grobom i onaj u Getsemaniju te njezin plač podno križa i pred grobom.
U tom se času Fulgancije probudio.
Jastuk mu bijaše mokar od suza, ali u njemu je vladao duboki mir.
(Bol je podzemna rijeka koja ujedinjuje sva ljudska bića. I Bog je plovio tom rijekom.)
Iz "365 malih priča za dušu 2", Bruno Ferrero
2021-02-20
Page 17 of 50 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 33 ... 50
Similar topics
» Asylum
» Asylum
» Asylum
» Asylum flow to industrial world
» Benefits are luring false asylum-seekers to EU, says Serbian PM
» Asylum
» Asylum
» Asylum flow to industrial world