ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Da remiziramo...

Page 17 of 50 Previous  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 33 ... 50  Next

Go down

Da remiziramo... - Page 17 Empty Re: Da remiziramo...

Post by michaellcmacha Mon 26 Oct - 11:03

mutava baštarda wrote:
skužaj na na ironičnom odgovoru.
trebalo je davno osnovati stožere za:
za to sve što si naveo postoje razni načini liječenja, više učinkovitih medikamentoznih terapija.... ovdje smo sad imali slučaj da je ta djevojka od 17 godina (astmu je imala vjerojatno godinama, jer najčešće krene oko 11-te godine) otišla zbog covida19 i to u vrlo kratkom roku, gdje očito niti organizam niti medicina nisu uspjeli spriječiti fatalni ishod... 

ovo sve što si boldao sam pobrisao jer debelo vrijeđa zdrav razum, s obzirom da medicina ima adekvatno riješenje za tu problematiku, ali očito nema riješenja kad se to udruži sa sars-cov2 virusom...

michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by vuksadinare Mon 26 Oct - 11:04

vili40 wrote:
vuksadinare wrote:
vili40 wrote:
kaya wrote:
vili40 wrote:
kaya wrote:
vuksadinare wrote:https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/potresno-pismo-iz-kb-dubrava-nema-ni-hrane-ni-lijekova-jedna-pacijentica-tri-dana-lezala-je-gola-15027826
aha, pa ti si pisao maloprije da lažu da imaju toliko zaraženih jer im je eu naredila...
šta je sad ?
ipak ih  imaju ili ovi goli glume pacijente u kbc dubrava?
iz DP-a stigla depeša da je sve to izmišljotina i napuhavanje,čak je i ona krišto imatila sa maskom.I što onda očekivati od ljudi,da se pridržavaju preporuka?
da, pa njihovi članovi ne vjeruju baš u koronu, oni bi sve to držali otvoreno..pa evo im, neka uživaju..
nema korone,nema ključanja...e pa bit će ga silom prilika makar bi bilo pametnije da se počelo na vrijeme jer što to dalje ide sa smiješnim preporukama bit će sve puno teže i gore.Gripica,karijes ma da,imaš karijes pa ti zubar veli da se od toga ne umire i da dođeš kad će jako zaboljeti pa će ti biti jednostavnije da ti iščupa zub.Kakvi političari takav i narod.
imas koronu pa nema kljucenja i to vlast kaze..beroš nekidan kaze doslovno u malo preoblikovanom smislu ali to bi bilo to..'ako zakljucamo niti vi niti ja placu necemo dobiti'...pa ti onda isti kurac ima ili nema kuranja kljucanja nece biti pa makar i na lokalnoj razini kao sto su to sad slovenci napravili,austrijanci,cesi
kratko pitanje:dal će plaća onda biti kad se raspadne zdravstveni sustav u kojem je već sad stanje teško i nepodnošljivo???
ne znam..netko veli da love ima netko d anema..ako ima love cemu onda s ene vrati bar dio duga veledrogerijama i uspostavi normalna opskrba...ako nema onda love nece biti za mnoge stvari alibit ce love za place politicarima i penzicima i onima koji rade u javnim sluzbama...
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Mon 26 Oct - 11:08

AssadNaPodmornici wrote:
michaellcmacha wrote:nego što ćemo sa ovom curom što je imala astmu i što ju je yoda pustio niz vodu...
Nisam ja nikoga pustio ja sam zaključan u podrum, i isto tako ja nisam niti član HdZa niti sam glasa za Hdz. Ja sam mali nezaposleni miš u podrumu. Niz vodu je pustio plenki i beroš i glasači i članovi HDZa
da se mi puno ne nadjebavamo, ukoliko se nešto dogodi mom sinu, ja ću odgovornima smatrati likove poput tebe... jel to u redu... a ti za to što se događa tebi smatraj odgovornima koga hoćeš...
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by kic Mon 26 Oct - 11:11

cura je imala više zdravstvenih problema, između ostalog, na mozgu-

kako se može pročitati po komentarima obitelji na fb-
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Post by kaya Mon 26 Oct - 11:13

kic wrote:

A svih tih njenih više zdravstvenih problema bi oni sanirali. Međutim kada je došla i korona tu nisu više mogli ništa.
kaya
kaya

2015-08-15

Noor likes this post

Back to top Go down

Post by mutava baštarda Mon 26 Oct - 11:19

kaya wrote:
mutava baštarda wrote:
michaellcmacha wrote:
mutava baštarda wrote:
michaellcmacha wrote:nego što ćemo sa ovom curom što je imala astmu i što ju je yoda pustio niz vodu...
nije kriv prodavač što je Mati proda mercedes pa se Mate slupa.
Iako je utvrđen snažan utjecaj genetskih čimbenika, nagli porast broja astmatičara i alergičara u zadnjih 30 godina ukazuje na pojačan utjecaj okoline i načina života na razvoj astme.

Uvjeti iz vanjskog okoliša vjerojatno nisu glavni uzročnici koji dovode do porasta broja oboljelih od astme. Način života i bliska okolina imaju također značajnu ulogu u razvoju bolesti. Smatra se da su tri najvažnija alergena iz neposrednog okruženja: grinje, mačje dlake i žohari. Poznato je da astmu mogu izazvati i vlaga i plijesni u stambenom prostoru.

Osim toga, postoji teorija koja navodi da bi uzrok povećanog broja alergija i oboljelih od astme moglo biti i sve češće cijepljenje protiv različitih bolesti. Zbog smanjene učestalosti infekcija imunološki sustav je pronašao nove "neprijatelje" protiv kojih će se boriti. Nažalost, to su postale tvari koje nas oduvijek okružuju i na koje postajemo osjetljivi i alergični (pelud, kućna prašina i sl.).

Sve navedeno povećava rizik od razvoja astme.

Uobičajeni pokretači simptoma astme:

alergeni, kao što se pelud, dlake životinja ili plijesan
grinje i žohari 
zagađivači zraka 
dim (dim od cigarete, industrijski dim...)
jaki mirisi, mirisni proizvodi ili kemikalije 
respiratorne infekcije uključujući običnu prehladu 
fizički napor, vježbanje 
jake emocije i stres 
hladan zrak 
određeni lijekovi uključujući beta blokatore, acetilsalicilnu kiselinu i ostale nesteroidne protuupalne lijekove
gastroezofagealna refluksna bolest (GERB), GERB može pokrenuti napad astme ili ju pogoršati 
sinusitis
lijepo da si ti to podastro, informacije meni radi, ali možda ne bi bilo zgorega da odeš pogledati i koji grad i njegova okolica imaju najveći broj registriranih alergičara i astmatičara u hrvatskoj... ali ajde da se ne mučiš, to je grad Sisak... meni je sin prije 4 godine 2016 u kolovozu mjesecu skoro umro na rukama uslijed alergijskog ispada.... od onda se stanje značajno popravilo što upotrebom određenih lijekova, što promjenom određenih navika.... tako da sve ovo što si ti naveo i još puno toga što nisi sam apsolvirao u proteklom razdoblju... igrom slučaja krajem ovog ljeta opet su se javile tegobe koje lijekovi jedva ili ajmo reći tako tako spriječavaju da ne eskaliraju, i otud moja izražena zabrinutost da se situacija, ako se inficira sars-cov2 virusom dodatno ne zakomplicira...
ali pustimo sad to na stranu pitao sam što ćemo sad sa činjenicom da imamo smrtni ishod djevojke od 17 godina koja je zbog svog ranijeg respiratornog deficita, očito bila jedinkom kritične skupine koja je uslijed infekcije sars-cov2 virusom dovedena u situaciju da izgubi život...
ovo gore što si sve naveo, a ja s tim u potpunosti upoznat, ne daje odgovor što ćemo učiniti da zaštitimo tu populaciju... oni nisu na kraju životnog puta i njih ima u hrvatskoj puno više od 2000
[size=46]alergeni, kao što se pelud, dlake životinja ili plijesan[/size]
[size=46]grinje i žohari [/size]
[size=46]zagađivači zraka [/size]
[size=46]dim (dim od cigarete, industrijski dim...)[/size]
[size=46]jaki mirisi, mirisni proizvodi ili kemikalije [/size]
[size=46]respiratorne infekcije uključujući običnu prehladu [/size]
[size=46]fizički napor, vježbanje [/size]
[size=46]jake emocije i stres [/size]
[size=46]hladan zrak [/size]
[size=46]određeni lijekovi uključujući beta blokatore, acetilsalicilnu kiselinu i ostale nesteroidne protuupalne lijekove[/size]
[size=46]gastroezofagealna refluksna bolest (GERB), GERB može pokrenuti napad astme ili ju pogoršati [/size]
[size=46]sinusitis[/size]
o čemu ti opet lprdaš?
da triba pobit mačke jer uzrokuju asmatične napade. da treba zatvoriti postrojenja u sisisku jer su pobila više ljudi nego što bi korona za 20 godina... itd

2015-09-14

Noor dislikes this post

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Mon 26 Oct - 11:31

kic wrote:

naravno da nitko ne može govoriti sa strane o čemu se točno radi, ali do neki dan se ovdje paušaliziralo kako je ovo što nas snalazi problem starih, i bolesnih u kasnim srednjim godinama, kad ono neki dan 30 i neka godina, danas 17 godina.... koji ćemo izgovor imati za deset dana kad bude 30 mrtvih dnevno... ko im jebe mater, nisu imali sreće... je to način, jel to rezon ... kic..., evo sad sam razgovarao sa školskom medicinom, pa sa ravnateljicom škole, pa sa razrednicom... zamisli svi se oni uzjebali što tamo neki alergičar propušta 2 tjedna nastave... i ja pitam doktoricu sa školske edicine jel se ona sjeća našeg razgovora od prije 3 tjedna, i ravnateljicu jel se sjeća našeg razgovora s početka rujna mjeseca... obje mucaju i polomiše se jadne ne bi li skrenuli temu sa merituma stvari... a meritum je da moje dijete ima zdravstvenih tegoba i na osnovu trenutnih simptoma na poštedu od pohađanja nastave koju liječničkom dokumentacijom i liječničkim nadzorom nadležnog liječnika ima potvrdu za navedeno... i tu je priči kraj, a ekipica bi s tuđim mlatila po gloginjama... ko i yoda i još tu neki...
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Noor likes this post

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Mon 26 Oct - 11:33

mutava baštarda wrote:
kaya wrote:
mutava baštarda wrote:
michaellcmacha wrote:
mutava baštarda wrote:
nije kriv prodavač što je Mati proda mercedes pa se Mate slupa.
Iako je utvrđen snažan utjecaj genetskih čimbenika, nagli porast broja astmatičara i alergičara u zadnjih 30 godina ukazuje na pojačan utjecaj okoline i načina života na razvoj astme.

Uvjeti iz vanjskog okoliša vjerojatno nisu glavni uzročnici koji dovode do porasta broja oboljelih od astme. Način života i bliska okolina imaju također značajnu ulogu u razvoju bolesti. Smatra se da su tri najvažnija alergena iz neposrednog okruženja: grinje, mačje dlake i žohari. Poznato je da astmu mogu izazvati i vlaga i plijesni u stambenom prostoru.

Osim toga, postoji teorija koja navodi da bi uzrok povećanog broja alergija i oboljelih od astme moglo biti i sve češće cijepljenje protiv različitih bolesti. Zbog smanjene učestalosti infekcija imunološki sustav je pronašao nove "neprijatelje" protiv kojih će se boriti. Nažalost, to su postale tvari koje nas oduvijek okružuju i na koje postajemo osjetljivi i alergični (pelud, kućna prašina i sl.).

Sve navedeno povećava rizik od razvoja astme.

Uobičajeni pokretači simptoma astme:

alergeni, kao što se pelud, dlake životinja ili plijesan
grinje i žohari 
zagađivači zraka 
dim (dim od cigarete, industrijski dim...)
jaki mirisi, mirisni proizvodi ili kemikalije 
respiratorne infekcije uključujući običnu prehladu 
fizički napor, vježbanje 
jake emocije i stres 
hladan zrak 
određeni lijekovi uključujući beta blokatore, acetilsalicilnu kiselinu i ostale nesteroidne protuupalne lijekove
gastroezofagealna refluksna bolest (GERB), GERB može pokrenuti napad astme ili ju pogoršati 
sinusitis
lijepo da si ti to podastro, informacije meni radi, ali možda ne bi bilo zgorega da odeš pogledati i koji grad i njegova okolica imaju najveći broj registriranih alergičara i astmatičara u hrvatskoj... ali ajde da se ne mučiš, to je grad Sisak... meni je sin prije 4 godine 2016 u kolovozu mjesecu skoro umro na rukama uslijed alergijskog ispada.... od onda se stanje značajno popravilo što upotrebom određenih lijekova, što promjenom određenih navika.... tako da sve ovo što si ti naveo i još puno toga što nisi sam apsolvirao u proteklom razdoblju... igrom slučaja krajem ovog ljeta opet su se javile tegobe koje lijekovi jedva ili ajmo reći tako tako spriječavaju da ne eskaliraju, i otud moja izražena zabrinutost da se situacija, ako se inficira sars-cov2 virusom dodatno ne zakomplicira...
ali pustimo sad to na stranu pitao sam što ćemo sad sa činjenicom da imamo smrtni ishod djevojke od 17 godina koja je zbog svog ranijeg respiratornog deficita, očito bila jedinkom kritične skupine koja je uslijed infekcije sars-cov2 virusom dovedena u situaciju da izgubi život...
ovo gore što si sve naveo, a ja s tim u potpunosti upoznat, ne daje odgovor što ćemo učiniti da zaštitimo tu populaciju... oni nisu na kraju životnog puta i njih ima u hrvatskoj puno više od 2000
[size=46]alergeni, kao što se pelud, dlake životinja ili plijesan[/size]
[size=46]grinje i žohari [/size]
[size=46]zagađivači zraka [/size]
[size=46]dim (dim od cigarete, industrijski dim...)[/size]
[size=46]jaki mirisi, mirisni proizvodi ili kemikalije [/size]
[size=46]respiratorne infekcije uključujući običnu prehladu [/size]
[size=46]fizički napor, vježbanje [/size]
[size=46]jake emocije i stres [/size]
[size=46]hladan zrak [/size]
[size=46]određeni lijekovi uključujući beta blokatore, acetilsalicilnu kiselinu i ostale nesteroidne protuupalne lijekove[/size]
[size=46]gastroezofagealna refluksna bolest (GERB), GERB može pokrenuti napad astme ili ju pogoršati [/size]
[size=46]sinusitis[/size]
o čemu ti opet lprdaš?
da triba pobit mačke jer uzrokuju asmatične napade. da treba zatvoriti postrojenja u sisisku jer su pobila više ljudi nego što bi korona za 20 godina... itd
u svakom slučaju sad imamo posljedice od sisačkih postrojenja i sreća i Bog da se zatvaraju.... kad već nitko nije bio toliko pametan da je stambena naselja gradio što dalje od istih a ne doslovno ispod dimnjaka...
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Mon 26 Oct - 11:36

a ne da meni u goste dođe lik iz zenice i da sjednemo na balkon a on meni"uh bolan, što ovdje kod tebe smrdi", a ja njemu "je je ti dolaziš iz nacionalnog parka zenica", a on na to " ma bolan kod nas je zamazano, ali ovo kod vas smrdi za popizdit"
to je bilo davne 1986. godine
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by vili40 Mon 26 Oct - 11:40

Austrijski kancelar najavio mogućnost novog lockdowna
AUSTRIJSKI kancelar Sebastian Kurz zaprijetio je danas drugim lockdownom kao posljednjim sredstvom kojemu će pribjeći ako se ne obuzda trenutni rast broja slučajeva zaraze koronavirusom.
"Nijedna zemlja na svijetu ne bi dopustila da njezina intenzivna medicinska njega postane preplavljena", izjavio je.
U Austriji je moguće preopterećenje zdravstvenog sustava zakonski uvjet za uvođenje lockdowna.
U nedjelju je Austrija uvela ograničenje od šest ljudi na privatnim okupljanjima u zatvorenom prostoru i 12 ljudi na otvorenom.
Austrija je suočena s rekordnim dnevnim brojem zaraza posljednjih dana.
vili40
vili40

Male
2015-08-02

Back to top Go down

Post by mutava baštarda Mon 26 Oct - 11:42

michaellcmacha wrote:
mutava baštarda wrote:
za to sve što si naveo postoje razni načini liječenja, više učinkovitih medikamentoznih terapija.... ovdje smo sad imali slučaj da je ta djevojka od 17 godina (astmu je imala vjerojatno godinama, jer najčešće krene oko 11-te godine) otišla zbog covida19 i to u vrlo kratkom roku, gdje očito niti organizam niti medicina nisu uspjeli spriječiti fatalni ishod... 

ovo sve što si boldao sam pobrisao jer debelo vrijeđa zdrav razum, s obzirom da medicina ima adekvatno riješenje za tu problematiku, ali očito nema riješenja kad se to udruži sa sars-cov2 virusom...
ne znam što je toj djevojci bilo činiti. sama se utamničiti i živjeti sterilno ili izlaziti vani pa igrati ruski rulet ako je toliko opasna kombinacija. treba vidjeti što kaže struka o konkretnom slučaju.

2015-09-14

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Mon 26 Oct - 11:42

vili40 wrote:Austrijski kancelar najavio mogućnost novog lockdowna
AUSTRIJSKI kancelar Sebastian Kurz zaprijetio je danas drugim lockdownom kao posljednjim sredstvom kojemu će pribjeći ako se ne obuzda trenutni rast broja slučajeva zaraze koronavirusom.
"Nijedna zemlja na svijetu ne bi dopustila da njezina intenzivna medicinska njega postane preplavljena", izjavio je.
U Austriji je moguće preopterećenje zdravstvenog sustava zakonski uvjet za uvođenje lockdowna.
U nedjelju je Austrija uvela ograničenje od šest ljudi na privatnim okupljanjima u zatvorenom prostoru i 12 ljudi na otvorenom.
kako veli red wolf, uskoro prolazi,

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by kaya Mon 26 Oct - 11:42

mutava baštarda wrote:
Znači sereš o ničemu. Kao i obično..
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by mutava baštarda Mon 26 Oct - 11:44

michaellcmacha wrote:a ne da meni u goste dođe lik iz zenice i da sjednemo na balkon a on meni"uh bolan, što ovdje kod tebe smrdi", a ja njemu "je je ti dolaziš iz nacionalnog parka zenica", a on na to " ma bolan kod nas je zamazano, ali ovo kod vas smrdi za popizdit"
to je bilo davne 1986. godine
bože sačuvaj.

2015-09-14

Back to top Go down

Post by Eroo Mon 26 Oct - 11:45

Jučer smo imali obiteljski ručak i nakon toga išli uredit grob...maske, dezinfekcija ruku, to se podrazumijeva, pa šta Bog da...

2016-07-22

Back to top Go down

Post by vuksadinare Mon 26 Oct - 11:46

vili40 wrote:Austrijski kancelar najavio mogućnost novog lockdowna
..logicno razmisljanje...ali lako je to zboriti ako imas podlogu..naravno novcanu...nasi zgubidani su se sad sjetili opet krevete i privremenu bolnicu u areni otvoriti...mobilizirati lijecnike umirovini i sve koji imaju veze sa medicinom..umjesto prije mjesec dana kada su brojke pocele rasti...a zasto?...zato jer kod nas vjecna parola..'ta nece valjda..mozda ce za koji dan sve drugacije biti'...i onda je dragi vođa 'pametan,najsposobniji'...dragi vođa ima samo jednu politicku devizu..prebaci odgovornost na druge a on nista ne vidi,cuje nit zeli da ga se pita..njegovo je napisati izvjesce i poslati ga tamo gdje ga salje...tako i ja mogu biti premijer..i vili i miha pa cak i kaja...ali bitno je ne dati fotelju..a tu je voljeni vođa pokazao se najazurnijim
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Mon 26 Oct - 11:47

mutava baštarda wrote:
michaellcmacha wrote:
mutava baštarda wrote:

ne znam što je toj djevojci bilo činiti. sama se utamničiti i živjeti sterilno ili izlaziti vani pa igrati ruski rulet ako je toliko opasna kombinacija. treba vidjeti što kaže struka o konkretnom slučaju.
gle ja imam sina koji ima slične zdravstvene probleme i ja sam za svog života do njegove punoljetnosti odgovoran za njegovu svekoliku dobrobit i moj je zadatak životni da učinim sve što je u mojoj moći da moje dijete živi... struku sam evo prije nepunih 20 minuta na fin i izrazito pristojan način poslao u 3 pičke materine... nije moj sin utamničen, nego je na poštedi zbog zdravstvenih problema uz procjenu da bi mu kontakt sa virusom mogao znašajno pogoršati zdravstveno stanje... što tu visi u zraku, što je nejasno... tko je odgovoran, ja sam odgovoran, jel tko spreman preuzeti odgovornost... ja sam spreman uvijek, za svaki svoj postupak...

michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Mon 26 Oct - 11:54

što kažu brojevi, 3 puta manji broj evidentiranih zaraženih ali isti broj mrtvih kao i prekjučer, znači sutra smo na malo manje od 3000 zaraženih i cca 20 mrtvih... jel tko prati koliki nam je broj u izolaciji.... mislim da je rad veličine 30 000ili čak i više, znači to su oni koji nisu zaraženi ali će od tog broja 1/4 biti u slijedećih 5-6 dana

michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by vuksadinare Mon 26 Oct - 12:07

evo kod mene bio covid redar...prosao i otisao...a u ducanu vecina se nitko ne predrzava mjera...pita ga jedan stariji gospon..'hej gospon redar vidite da nema razmaka,svi s enabijaju,ima i onih koji ne nose maske'..a redar..samo slegnuo ramena...'a sto d avam kazem'..i ode...ima i pravo jos da ga napadnu....dobit ce placu i to je jedino o cem razmislja
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by mutava baštarda Mon 26 Oct - 12:18

michaellcmacha wrote:
mutava baštarda wrote:
michaellcmacha wrote:
mutava baštarda wrote:

gle ja imam sina koji ima slične zdravstvene probleme i ja sam za svog života do njegove punoljetnosti odgovoran za njegovu svekoliku dobrobit i moj je zadatak životni da učinim sve što je u mojoj moći da moje dijete živi... struku sam evo prije nepunih 20 minuta na fin i izrazito pristojan način poslao u 3 pičke materine... nije moj sin utamničen, nego je na poštedi zbog zdravstvenih problema uz procjenu da bi mu kontakt sa virusom mogao znašajno pogoršati zdravstveno stanje... što tu visi u zraku, što je nejasno... tko je odgovoran, ja sam odgovoran, jel tko spreman preuzeti odgovornost... ja sam spreman uvijek, za svaki svoj postupak...
za utjehu, srećom si u mirovini pa ne moraš raditi da bi svom ditetu osigurao hranu i tako na poslu pokupio virus te mu povećao rizik da se zarazi.

2015-09-14

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Mon 26 Oct - 12:21

vuksadinare wrote:evo kod mene bio covid redar...prosao i otisao...a u ducanu vecina se nitko ne predrzava mjera...pita ga jedan stariji gospon..'hej gospon redar vidite da nema razmaka,svi s enabijaju,ima i onih koji ne nose maske'..a redar..samo slegnuo ramena...'a sto d avam kazem'..i ode...ima i pravo jos da ga napadnu....dobit ce placu i to je jedino o cem razmislja
jebo redara, što šeks kaže, s njim si češće u birtiji....
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 17 of 50 Previous  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 33 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics