Da remiziramo...
Page 16 of 50
Page 16 of 50 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 33 ... 50
Re: Da remiziramo...
U Splitu umrla maturantica. Imala je astmu, bila je pozitivna na koronu
U SPLITU je preminula maturantica Ekonomsko-upravne škole. U bolnici joj je napravljen test na koronavirus i pokazao se pozitivnim.
Kako doznaje Dalmatinski portal, imala je astmu, a u petak je bila na nastavi. U subotu je prestala disati, reanimirana je, intubirana je, ali mlada djevojka koja bi uskoro slavila punoljetnost nije preživjela.
"Prestrašno. Smrt je nastupila kao posljedica hipoksije. U sklopu obrade, napravljen je i test na koronavirus. Što je izazvalo, teško je reći", govori medicinski djelatnik za Dalmatinski portal.
Hipoksija je nenormalno stanje smanjene količine kisika u tjelesnim ćelijama. No, točan uzrok smrti mlade djevojke nije poznat.
Od danas je razred koji je pohađala u izolaciji. Ravnateljica ove obrazovne institucije Neda Bartulin je samo kazala da imaju tešku situaciju i da ne može pričati uz molbu za razumijevanje.
"Iz klupe na groblje", u suzama su kazali u Ekonomskoj školi.
U najnovijoj objavi splitskog stožera ovako piše: "Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminula je ženska osoba stara 17 godina. Osoba je bila pozitivna na covid infekciju."
Najavljena je konferencija za medije.
"U 11 sati ispred glavnog ulaza u Klinički bolnički centar Split (Firule) medijima će se obratiti prof. dr. Veselin Škrabić, predstojnik Klinike za dječje bolesti i doc. dr. Branka Polić, pročelnica zavoda za intezivnu predijatriju", stoji u najavi splitskog stožera.
U SPLITU je preminula maturantica Ekonomsko-upravne škole. U bolnici joj je napravljen test na koronavirus i pokazao se pozitivnim.
Kako doznaje Dalmatinski portal, imala je astmu, a u petak je bila na nastavi. U subotu je prestala disati, reanimirana je, intubirana je, ali mlada djevojka koja bi uskoro slavila punoljetnost nije preživjela.
"Prestrašno. Smrt je nastupila kao posljedica hipoksije. U sklopu obrade, napravljen je i test na koronavirus. Što je izazvalo, teško je reći", govori medicinski djelatnik za Dalmatinski portal.
Hipoksija je nenormalno stanje smanjene količine kisika u tjelesnim ćelijama. No, točan uzrok smrti mlade djevojke nije poznat.
Od danas je razred koji je pohađala u izolaciji. Ravnateljica ove obrazovne institucije Neda Bartulin je samo kazala da imaju tešku situaciju i da ne može pričati uz molbu za razumijevanje.
"Iz klupe na groblje", u suzama su kazali u Ekonomskoj školi.
U najnovijoj objavi splitskog stožera ovako piše: "Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminula je ženska osoba stara 17 godina. Osoba je bila pozitivna na covid infekciju."
Najavljena konferencija za medije
Pokušavamo saznati više informacija o ovom slučaju.Najavljena je konferencija za medije.
"U 11 sati ispred glavnog ulaza u Klinički bolnički centar Split (Firule) medijima će se obratiti prof. dr. Veselin Škrabić, predstojnik Klinike za dječje bolesti i doc. dr. Branka Polić, pročelnica zavoda za intezivnu predijatriju", stoji u najavi splitskog stožera.
vili40- Posts : 11077
2015-08-02
zagrebački pročelnik kaze ni COVID redari se ne drze mjera snimljeni na filmicu kako se zajebavaju...oslo sve na kvasinu...
vuksadinare- Posts : 100243
2015-09-08
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/potresno-pismo-iz-kb-dubrava-nema-ni-hrane-ni-lijekova-jedna-pacijentica-tri-dana-lezala-je-gola-15027826
2015-09-08
privikni se,za dva tri tjedna bit će svega i svačega jedino ako su proroci u pravu i sve najednom stane ili neobjašnjivo počne usporavati.vuksadinare wrote:https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/potresno-pismo-iz-kb-dubrava-nema-ni-hrane-ni-lijekova-jedna-pacijentica-tri-dana-lezala-je-gola-15027826
vili40-
2015-08-02
lijepo da si ti to podastro, informacije meni radi, ali možda ne bi bilo zgorega da odeš pogledati i koji grad i njegova okolica imaju najveći broj registriranih alergičara i astmatičara u hrvatskoj... ali ajde da se ne mučiš, to je grad Sisak... meni je sin prije 4 godine 2016 u kolovozu mjesecu skoro umro na rukama uslijed alergijskog ispada.... od onda se stanje značajno popravilo što upotrebom određenih lijekova, što promjenom određenih navika.... tako da sve ovo što si ti naveo i još puno toga što nisi sam apsolvirao u proteklom razdoblju... igrom slučaja krajem ovog ljeta opet su se javile tegobe koje lijekovi jedva ili ajmo reći tako tako spriječavaju da ne eskaliraju, i otud moja izražena zabrinutost da se situacija, ako se inficira sars-cov2 virusom dodatno ne zakomplicira...mutava baštarda wrote:nije kriv prodavač što je Mati proda mercedes pa se Mate slupa.michaellcmacha wrote:nego što ćemo sa ovom curom što je imala astmu i što ju je yoda pustio niz vodu...
Iako je utvrđen snažan utjecaj genetskih čimbenika, nagli porast broja astmatičara i alergičara u zadnjih 30 godina ukazuje na pojačan utjecaj okoline i načina života na razvoj astme.
Uvjeti iz vanjskog okoliša vjerojatno nisu glavni uzročnici koji dovode do porasta broja oboljelih od astme. Način života i bliska okolina imaju također značajnu ulogu u razvoju bolesti. Smatra se da su tri najvažnija alergena iz neposrednog okruženja: grinje, mačje dlake i žohari. Poznato je da astmu mogu izazvati i vlaga i plijesni u stambenom prostoru.
Osim toga, postoji teorija koja navodi da bi uzrok povećanog broja alergija i oboljelih od astme moglo biti i sve češće cijepljenje protiv različitih bolesti. Zbog smanjene učestalosti infekcija imunološki sustav je pronašao nove "neprijatelje" protiv kojih će se boriti. Nažalost, to su postale tvari koje nas oduvijek okružuju i na koje postajemo osjetljivi i alergični (pelud, kućna prašina i sl.).
Sve navedeno povećava rizik od razvoja astme.
Uobičajeni pokretači simptoma astme:
alergeni, kao što se pelud, dlake životinja ili plijesan
grinje i žohari
zagađivači zraka
dim (dim od cigarete, industrijski dim...)
jaki mirisi, mirisni proizvodi ili kemikalije
respiratorne infekcije uključujući običnu prehladu
fizički napor, vježbanje
jake emocije i stres
hladan zrak
određeni lijekovi uključujući beta blokatore, acetilsalicilnu kiselinu i ostale nesteroidne protuupalne lijekove
gastroezofagealna refluksna bolest (GERB), GERB može pokrenuti napad astme ili ju pogoršati
sinusitis
ali pustimo sad to na stranu pitao sam što ćemo sad sa činjenicom da imamo smrtni ishod djevojke od 17 godina koja je zbog svog ranijeg respiratornog deficita, očito bila jedinkom kritične skupine koja je uslijed infekcije sars-cov2 virusom dovedena u situaciju da izgubi život...
ovo gore što si sve naveo, a ja s tim u potpunosti upoznat, ne daje odgovor što ćemo učiniti da zaštitimo tu populaciju... oni nisu na kraju životnog puta i njih ima u hrvatskoj puno više od 2000
2015-08-08
darth_vader likes this post
mi ni ne možemo doći do 5 tisuća novooboljelih po danu jer nemamo taj kapacitet za testiranje pa će lauc biti djelomično u pravu,on je isto dušu prodao vragu.
vili40-
2015-08-02
jesi ti pročitao tekst koji si zalijepio tu u vezi te male iz splitavili40 wrote:mi ni ne možemo doći do 5 tisuća novooboljelih po danu jer nemamo taj kapacitet za testiranje pa će lauc biti djelomično u pravu,on je isto dušu prodao vragu.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
što bi prodao dušu vragu... čovjek radi svoj posao...vili40 wrote:mi ni ne možemo doći do 5 tisuća novooboljelih po danu jer nemamo taj kapacitet za testiranje pa će lauc biti djelomično u pravu,on je isto dušu prodao vragu.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
opet se nešto nismo razumjeli?michaellcmacha wrote:jesi ti pročitao tekst koji si zalijepio tu u vezi te male iz splitavili40 wrote:mi ni ne možemo doći do 5 tisuća novooboljelih po danu jer nemamo taj kapacitet za testiranje pa će lauc biti djelomično u pravu,on je isto dušu prodao vragu.
vili40-
2015-08-02
od kad se pomiješao sa političarima odmah okrenuo ploču,pokvari ta politikamichaellcmacha wrote:što bi prodao dušu vragu... čovjek radi svoj posao...vili40 wrote:mi ni ne možemo doći do 5 tisuća novooboljelih po danu jer nemamo taj kapacitet za testiranje pa će lauc biti djelomično u pravu,on je isto dušu prodao vragu.
vili40-
2015-08-02
aha, pa ti si pisao maloprije da lažu da imaju toliko zaraženih jer im je eu naredila...vuksadinare wrote:https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/potresno-pismo-iz-kb-dubrava-nema-ni-hrane-ni-lijekova-jedna-pacijentica-tri-dana-lezala-je-gola-15027826
šta je sad ?
ipak ih imaju ili ovi goli glume pacijente u kbc dubrava?
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
skužaj na na ironičnom odgovoru.michaellcmacha wrote:lijepo da si ti to podastro, informacije meni radi, ali možda ne bi bilo zgorega da odeš pogledati i koji grad i njegova okolica imaju najveći broj registriranih alergičara i astmatičara u hrvatskoj... ali ajde da se ne mučiš, to je grad Sisak... meni je sin prije 4 godine 2016 u kolovozu mjesecu skoro umro na rukama uslijed alergijskog ispada.... od onda se stanje značajno popravilo što upotrebom određenih lijekova, što promjenom određenih navika.... tako da sve ovo što si ti naveo i još puno toga što nisi sam apsolvirao u proteklom razdoblju... igrom slučaja krajem ovog ljeta opet su se javile tegobe koje lijekovi jedva ili ajmo reći tako tako spriječavaju da ne eskaliraju, i otud moja izražena zabrinutost da se situacija, ako se inficira sars-cov2 virusom dodatno ne zakomplicira...mutava baštarda wrote:nije kriv prodavač što je Mati proda mercedes pa se Mate slupa.michaellcmacha wrote:nego što ćemo sa ovom curom što je imala astmu i što ju je yoda pustio niz vodu...
Iako je utvrđen snažan utjecaj genetskih čimbenika, nagli porast broja astmatičara i alergičara u zadnjih 30 godina ukazuje na pojačan utjecaj okoline i načina života na razvoj astme.
Uvjeti iz vanjskog okoliša vjerojatno nisu glavni uzročnici koji dovode do porasta broja oboljelih od astme. Način života i bliska okolina imaju također značajnu ulogu u razvoju bolesti. Smatra se da su tri najvažnija alergena iz neposrednog okruženja: grinje, mačje dlake i žohari. Poznato je da astmu mogu izazvati i vlaga i plijesni u stambenom prostoru.
Osim toga, postoji teorija koja navodi da bi uzrok povećanog broja alergija i oboljelih od astme moglo biti i sve češće cijepljenje protiv različitih bolesti. Zbog smanjene učestalosti infekcija imunološki sustav je pronašao nove "neprijatelje" protiv kojih će se boriti. Nažalost, to su postale tvari koje nas oduvijek okružuju i na koje postajemo osjetljivi i alergični (pelud, kućna prašina i sl.).
grinje i žohari
zagađivači zraka
fizički napor, vježbanje
jake emocije i stres
hladan zrak
određeni lijekovi uključujući beta blokatore, acetilsalicilnu kiselinu i ostale nesteroidne protuupalne lijekove
gastroezofagealna refluksna bolest (GERB), GERB može pokrenuti napad astme ili ju pogoršati
sinusitis
ali pustimo sad to na stranu pitao sam što ćemo sad sa činjenicom da imamo smrtni ishod djevojke od 17 godina koja je zbog svog ranijeg respiratornog deficita, očito bila jedinkom kritične skupine koja je uslijed infekcije sars-cov2 virusom dovedena u situaciju da izgubi život...
ovo gore što si sve naveo, a ja s tim u potpunosti upoznat, ne daje odgovor što ćemo učiniti da zaštitimo tu populaciju... oni nisu na kraju životnog puta i njih ima u hrvatskoj puno više od 2000
trebalo je davno osnovati stožere za:
grinje i žohari
zagađivači zraka
fizički napor, vježbanje
jake emocije i stres
hladan zrak
sinusitis
zsto nema hrane i lijekova...cija je bolnica vlasnistvo?kaya wrote:aha, pa ti si pisao maloprije da lažu da imaju toliko zaraženih jer im je eu naredila...vuksadinare wrote:https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/potresno-pismo-iz-kb-dubrava-nema-ni-hrane-ni-lijekova-jedna-pacijentica-tri-dana-lezala-je-gola-15027826
šta je sad ?
2015-09-08
o čemu ti opet laprdaš?mutava baštarda wrote:skužaj na na ironičnom odgovoru.michaellcmacha wrote:lijepo da si ti to podastro, informacije meni radi, ali možda ne bi bilo zgorega da odeš pogledati i koji grad i njegova okolica imaju najveći broj registriranih alergičara i astmatičara u hrvatskoj... ali ajde da se ne mučiš, to je grad Sisak... meni je sin prije 4 godine 2016 u kolovozu mjesecu skoro umro na rukama uslijed alergijskog ispada.... od onda se stanje značajno popravilo što upotrebom određenih lijekova, što promjenom određenih navika.... tako da sve ovo što si ti naveo i još puno toga što nisi sam apsolvirao u proteklom razdoblju... igrom slučaja krajem ovog ljeta opet su se javile tegobe koje lijekovi jedva ili ajmo reći tako tako spriječavaju da ne eskaliraju, i otud moja izražena zabrinutost da se situacija, ako se inficira sars-cov2 virusom dodatno ne zakomplicira...mutava baštarda wrote:nije kriv prodavač što je Mati proda mercedes pa se Mate slupa.michaellcmacha wrote:nego što ćemo sa ovom curom što je imala astmu i što ju je yoda pustio niz vodu...
grinje i žohari
zagađivači zraka
fizički napor, vježbanje
jake emocije i stres
hladan zrak
sinusitis
grinje i žohari
zagađivači zraka
fizički napor, vježbanje
jake emocije i stres
hladan zrak
sinusitis
2015-08-15
iz DP-a stigla depeša da je sve to izmišljotina i napuhavanje,čak je i ona krišto imatila sa maskom.I što onda očekivati od ljudi,da se pridržavaju preporuka?kaya wrote:aha, pa ti si pisao maloprije da lažu da imaju toliko zaraženih jer im je eu naredila...vuksadinare wrote:https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/potresno-pismo-iz-kb-dubrava-nema-ni-hrane-ni-lijekova-jedna-pacijentica-tri-dana-lezala-je-gola-15027826
šta je sad ?
vili40-
2015-08-02
da, pa njihovi članovi ne vjeruju baš u koronu, oni bi sve to držali otvoreno..pa evo im, neka uživaju..vili40 wrote:iz DP-a stigla depeša da je sve to izmišljotina i napuhavanje,čak je i ona krišto imatila sa maskom.I što onda očekivati od ljudi,da se pridržavaju preporuka?kaya wrote:aha, pa ti si pisao maloprije da lažu da imaju toliko zaraženih jer im je eu naredila...vuksadinare wrote:https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/potresno-pismo-iz-kb-dubrava-nema-ni-hrane-ni-lijekova-jedna-pacijentica-tri-dana-lezala-je-gola-15027826
šta je sad ?
2015-08-15
Nisam ja nikoga pustio ja sam zaključan u podrum, i isto tako ja nisam niti član HdZa niti sam glasa za Hdz. Ja sam mali nezaposleni miš u podrumu. Niz vodu je pustio plenki i beroš i glasači i članovi HDZamichaellcmacha wrote:nego što ćemo sa ovom curom što je imala astmu i što ju je yoda pustio niz vodu...
Noor dislikes this post
nema korone,nema ključanja...e pa bit će ga silom prilika makar bi bilo pametnije da se počelo na vrijeme jer što to dalje ide sa smiješnim preporukama bit će sve puno teže i gore.Gripica,karijes ma da,imaš karijes pa ti zubar veli da se od toga ne umire i da dođeš kad će jako zaboljeti pa će ti biti jednostavnije da ti iščupa zub.Kakvi političari takav i narod.kaya wrote:da, pa njihovi članovi ne vjeruju baš u koronu, oni bi sve to držali otvoreno..pa evo im, neka uživaju..vili40 wrote:iz DP-a stigla depeša da je sve to izmišljotina i napuhavanje,čak je i ona krišto imatila sa maskom.I što onda očekivati od ljudi,da se pridržavaju preporuka?kaya wrote:aha, pa ti si pisao maloprije da lažu da imaju toliko zaraženih jer im je eu naredila...vuksadinare wrote:https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/potresno-pismo-iz-kb-dubrava-nema-ni-hrane-ni-lijekova-jedna-pacijentica-tri-dana-lezala-je-gola-15027826
šta je sad ?
vili40-
2015-08-02
imas koronu pa nema kljucenja i to vlast kaze..beroš nekidan kaze doslovno u malo preoblikovanom smislu ali to bi bilo to..'ako zakljucamo niti vi niti ja placu necemo dobiti'...pa ti onda isti kurac ima ili nema kuranja kljucanja nece biti pa makar i na lokalnoj razini kao sto su to sad slovenci napravili,austrijanci,cesivili40 wrote:nema korone,nema ključanja...e pa bit će ga silom prilika makar bi bilo pametnije da se počelo na vrijeme jer što to dalje ide sa smiješnim preporukama bit će sve puno teže i gore.Gripica,karijes ma da,imaš karijes pa ti zubar veli da se od toga ne umire i da dođeš kad će jako zaboljeti pa će ti biti jednostavnije da ti iščupa zub.Kakvi političari takav i narod.kaya wrote:da, pa njihovi članovi ne vjeruju baš u koronu, oni bi sve to držali otvoreno..pa evo im, neka uživaju..vili40 wrote:iz DP-a stigla depeša da je sve to izmišljotina i napuhavanje,čak je i ona krišto imatila sa maskom.I što onda očekivati od ljudi,da se pridržavaju preporuka?kaya wrote:aha, pa ti si pisao maloprije da lažu da imaju toliko zaraženih jer im je eu naredila...vuksadinare wrote:https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/potresno-pismo-iz-kb-dubrava-nema-ni-hrane-ni-lijekova-jedna-pacijentica-tri-dana-lezala-je-gola-15027826
šta je sad ?
2015-09-08
kratko pitanje:dal će plaća onda biti kad se raspadne zdravstveni sustav u kojem je već sad stanje teško i nepodnošljivo???vuksadinare wrote:imas koronu pa nema kljucenja i to vlast kaze..beroš nekidan kaze doslovno u malo preoblikovanom smislu ali to bi bilo to..'ako zakljucamo niti vi niti ja placu necemo dobiti'...pa ti onda isti kurac ima ili nema kuranja kljucanja nece biti pa makar i na lokalnoj razini kao sto su to sad slovenci napravili,austrijanci,cesivili40 wrote:nema korone,nema ključanja...e pa bit će ga silom prilika makar bi bilo pametnije da se počelo na vrijeme jer što to dalje ide sa smiješnim preporukama bit će sve puno teže i gore.Gripica,karijes ma da,imaš karijes pa ti zubar veli da se od toga ne umire i da dođeš kad će jako zaboljeti pa će ti biti jednostavnije da ti iščupa zub.Kakvi političari takav i narod.kaya wrote:da, pa njihovi članovi ne vjeruju baš u koronu, oni bi sve to držali otvoreno..pa evo im, neka uživaju..vili40 wrote:iz DP-a stigla depeša da je sve to izmišljotina i napuhavanje,čak je i ona krišto imatila sa maskom.I što onda očekivati od ljudi,da se pridržavaju preporuka?kaya wrote:aha, pa ti si pisao maloprije da lažu da imaju toliko zaraženih jer im je eu naredila...vuksadinare wrote:https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/potresno-pismo-iz-kb-dubrava-nema-ni-hrane-ni-lijekova-jedna-pacijentica-tri-dana-lezala-je-gola-15027826
šta je sad ?
vili40-
2015-08-02
za to sve što si naveo postoje razni načini liječenja, više učinkovitih medikamentoznih terapija.... ovdje smo sad imali slučaj da je ta djevojka od 17 godina (astmu je imala vjerojatno godinama, jer najčešće krene oko 11-te godine) otišla zbog covida19 i to u vrlo kratkom roku, gdje očito niti organizam niti medicina nisu uspjeli spriječiti fatalni ishod...mutava baštarda wrote:
skužaj na na ironičnom odgovoru.
ovo sve što si boldao sam pobrisao jer debelo vrijeđa zdrav razum, s obzirom da medicina ima adekvatno riješenje za tu problematiku, ali očito nema riješenja kad se to udruži sa sars-cov2 virusom...
2015-08-08
Page 16 of 50 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 33 ... 50
Page 16 of 50